Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 28, 2018

Kan det här vara ASUS Zenfone 5?

För en tid sedan skrev jag om att ASUS kommer hålla ett event på MWC-mässan som drar igång i slutet på månaden. Nu kan Zenfone 5 dykt upp på bild. 

Av bilden nedan att döma kommer ASUS Zenfone 5 få formatet 18:9 tillsammans med den något  udda skärmstorleken 5,7". Något som ser lustigt ut är att mobilen kommer få en gammal Micro USB-kontakt.


Källa

Doogee V med nästintill helt ramlös framsida dyker upp på foto

Det ser ut som att kinesiska Doogee kommer presentera en ny mobil inom kort. Det handlar sannolikt om ett flaggskepp från tillverkaren. 

Av bilden nedan att döma kommer Doogee V få en design som är inspirerad av Apples iPhone X med en liten kant under displayen och en läpp ovanför displayen. Telefonen kommer få formatet 18:9 tillsammans med en OLED-panel.Razer släpper ännu en specialupplaga av Phone

Razer har under fredagen presenterat ännu en specialupplaga av företagets smartphone Razer Phone. Den här gången släpper man upplagan för att fira en festival i USA. 

Den nya specialupplagan av Razer Phone har fått en Razer-logga i guld. Det kan jämföras med originalet som har en grå logga medans den andra specialupplagan av telefonen har en grön logga. Den guldiga versionen av Razer Phone kommer också med en pampig låda.

Telefonen börjar säljas på andra håll i världen idag men kommer inte komma till Sverige.

Källa

Huawei börjar rulla ut Oreo till Honor 9

Huawei har under dagen meddelat att företaget påbörjat utrullningen av Androd 8.0 Oreo till Honor 9. 
I Android 8.0 ingår bland annat en bild-i-bild funktion som tillåter dig köra två appar samtidigt (där den ena ligger som ett "fönster" ovanpå den primära appen). Huawei har också fixat ett gäng buggar som kunde förekomma i Android Nougat. 
Jag har ännu inte fått uppdateringen till min mobil, men den lär ju inte vara speciellt långt bort. 

Källa

Så bra batteritid får Samsung Galaxy S9 och S9+

Batteritiden i smartphones har blivit allt sämre med åren som gått. Trots att det är en otroligt viktigt faktor vid köp av ny smartphone har tillverkarna prioriterat bort batteritiden framför tunnare smartphones. 
Bland alla telefoner jag testade under förra året var det en mobil som stod ut lite extra när det handlade om batteritiden; Samsung Galaxy S8+. Uppföljaren Galaxy S9+ kommer få samma 3500 mAh-batteri som Galaxy S8+ fick medans Galaxy S9 kommer få ett 3000 mAh-batteri. Detta innebär förhoppningsvis att telefonerna kommer få riktigt bra batteritid. 

Källa

Sony kommer uppdatera sina flaggskepp minst två år framöver

Sony har under gårdagen meddelat hur företaget kommer uppdatera sina kommande mobiler som kommer ut på marknaden.
Sony har meddelat att företaget planerar att uppdatera sina kommande flaggskepp i minst två år. Företaget meddelar samtidigt att man kommer uppdatera budget- och mellanklassmobiler "så länge det är möjligt". Orsaken till detta är för att prestandan ska klara av de nya Androidversionerna. 

Källa

Samsung kommer släppa 26 telefoner i år

Samsung var för några år sedan kända för att släppa massa modeller. Företaget hade dock skärpt till sig, trodde jag. Nu har en lista på enheterna som företaget kommer släppa 2018 läckt ut. 

Enligt listan kommer Samsung släppa totalt 26 nya mobiler i år. Däribland Galaxy S9, S9+ och Galaxy S9 Active. Vidare ser det ut som att Samsung kommer satsa hårt på budgetsegmentet då tillverkaren kommer presentera en Galaxy J3 och J3 Neo. Den fullständiga listan hittar ni i min källhänvisning.


Källa

Huawei Honor kommer enbart släppa avlånga telefoner i framtiden

Det avlånga formatet 18:9, eller 2:1 som det också kallas, blommade ut rejält förra året bland smartphones. Så pass att typ vartenda flaggskepp använder formatet. 

Under eftermiddagen har Huawei Honor meddelat att företaget bara kommer släppa telefoner med formatet 18:9 i framtiden. Huawei Honor View 10 är en telefon från Huawei som finns att köpa, och flera telefoner med samma format kommer vi alltså få se från företaget. 

Källa

Nokia 8 Sirocco upptäckt - uppgraderad Nokia 8

Det ser ut som att finska HMD kommer presentera en uppgraderad Nokia 8 inom kort med namnet Nokia 8 Sirocco. 


Enligt källan kommer den nya upplagan av Nokia 8 få en OLED-display från LG och dubbla främre kameror och dubbla bakre kameror (12 + 13 MP). Under huven förväntas mobilen få chippet Snapdragon 835, och alltså inte Snapdragon 845.

Källa


Här är nya OPPO A71

OPPO har under gårdagskvällen offentliggjort nya budgetmobilen OPPO A71. En mobil som erbjuder mycket för pengarna. 

Telefonen har fått en 5,2 tumsskärm med HD - upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 450 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 13 MP-kamera medans framsidan pryds av en 5 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett 3000 mAh-batteri och kommer med Android 7.1 Nougat från start. Luren kommer kosta från 179 dollar.


Källa

Sony har äntligen en smartphone med 18:9-format på ingång!

Det ser ut som att Sony kommer sätta ribban högt inför årets MWC-mässa. Utöver en uppföljare till XZ Premium förväntas företaget presentera sin allra första mobil med formatet 18:9. 

Om uppgifterna stämmer kommer Sony sticka ut en hel del mot företagets konkurrenter. Sonys första mobil med formatet 18:9 sägs nämligen få en skärmstorlek på 5". Under huven sägs mobilen självklart få de senaste specifikationerna som bland annat innefattar processorn Snapdragon 845.


Källa

Samsung "gör sitt bästa" för att släppa Oreo till Galaxy S8-mobilerna

Samsung har under en längre period haft igång ett betaprogram av Android 8.0 Oreo till Galaxy S8 och S8+. Någon stabil version av systemet har vi däremot inte sett till. 

Samsung har under dagen meddelat att företaget kommer skicka ut den stabila versionen av Oreo till de som betatestar gränssnittet en dag före alla andra, när nu det kommer hända. Samsung planerade att skicka ut den stabila versionen av Oreo till mobilerna under gårdagen, men så blev inte fallet.


Källa

Bomben: Huawei ställer in P20-eventet

Jag och många andra trodde att Huawei skulle presentera företagets nya flaggskeppsmobiler P20 och P20 Plus på MWC-mässan i slutet av februari. Så blir icke fallet. 

Huawei kommer istället presentera företagets nya mobiltelefoner P20 och P20 Plus på ett separat event den 27e mars. Det är således oklart vad Huawei kommer visa upp under MWC, men jag misstänker att företaget kan komma att visa upp det nya chippet Kirin 975.


Källa

Ulefone kommer presentera ramlös smartphone på MWC

Kinesiska Ulefone har under eftermiddagen avslöjat att företaget kommer medverka på årets MWC-mässa. Ulefone avslöjar däremot inte vilket datum företaget kommer presentera nya, ramlösa mobilen. 


Av bilden nedan att döma kommer Ulefone T2 Pro få extremt mycket skärmyta på framsidan, samtidigt som telefonen saknar en fingeravtrycksläsare. Antagligen har fingeravtrycksläsaren ersatts med en motsvarighet till Apples Face ID.


Källa

OPPO A71 (2018) läcker

Det ser ut som att kinesiska OPPO kommer offentliggöra en ny budgettelefon inom kort. Mobilen ser bland annat ut att sakna en fingeravtrycksläsare. 

Det som utmärker mobilen är knapparna utanför displayen. Det är mycket ovanligt att dagens mobiler har navigeringsknapparna placerade utanför skärmen. En annan sak som gör att OPPO A71 sticker ut från dagens smartphones är att mobilen saknar en fingeravtrycksläsare.


Källa

ASUS kommer presentera nytt på MWC - frågan är bara vad?

ASUS har under dagen avslöjat att företaget kommer hålla ett event på den stora MWC-mässan som drar igång i slutet på nästa månad. Frågan är vad tillverkaren kommer presentera? 

Antagligen kommer ASUS presentera någon eller några nya mobiler. Det är troligtvis att tillverkaren kommer visa upp en ny Zenfone 5-serie. Inbjuden understryker i alla fall att ASUS kommer visa upp något med ett chipp från Qualcomm.


OnePlus uppdaterar 5T till Oreo

OnePlus har under eftermiddagen meddelat att man börjat rulla ut Android 8.0 Oreo till flaggskeppet OnePlus 5T.
Företaget har meddelat att man valt att börja rulla ut uppdateringen till få enheter, det antagligen för att OnePlus ska kunna se att allt rullar på som det ska. I Android 8.0 ingår nya saker så som ett nytt utseende på deras gränssnitt. 
Källa

Sharp presenterar Android One-mobilen S3

Sharp har under gårdagen presenterat en ny mellanklassmobil med ett rent gränssnitt baserat på Android One. Telefonen kommer dessutom bli tillgänglig i fyra färger, svart, grönt, rosa och vitt. 

Skärmen är 5 tum stor med Full HD-upplösning, panelen som skyddar displayen är av IGZO-typ. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 430 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 13 MP-kamera medans framsidan pryds av en 5 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett 2700 mAh-batteri, en USB Type C-kontakt och Android 7.1 Nougat från start.

Källa

OnePlus testar navigeringen från iPhone X på 5T

OnePlus har under gårdagen börjat skicka ut en ny betauppdatering till OnePlus 5T. Uppdateringen innehåller en del nyheter liksom buggfixar. 
Som jag nämnde har OnePlus fixat till ett gäng buggar. Vidare har företaget implementerat möjligheten av navigera runt i menyerna som på iPhone X med ett gäng svepgester. Naturligtvis går det att behålla de traditionella knapparna om så önskas. 
Källa

Meizu 15 Plus läcker - häftigaste telefonen på marknaden!

Det ser ut som att kinesiska Meizu kommer presentera nya telefoner inom kort. Under kvällen har 15 Plus fastnat på bild. 

Telefonen har utrustats med dubbla kameror på dess baksida tillsammans med ett gäng LED-blixtar. Det ser ut som att Meizu 15 Plus kommer få väldigt mycket display-yta på framsidan tillsammans med en liten kant på toppen med alla tillhörande sensorer. Dessutom misstänker jag att mobilen kommer få fingeravtrycksläsaren inbakad i displayen.


Källa

Vivo Xplay 7 dyker upp på bild

Under gårdagen rapporterade jag om att Vivo sägs visa upp en ny mobil med hela 10 GB RAM. Nu kan mobilen ha fångats på bild. 

Av bilden nedan att döma kommer Xplay 7 få dubbla kameror på baksidan, fingeravtrycksläsaren sitter placerad i displayen. Det ser ut som att Xplay 7 kommer få väldigt mycket skärmyta, således kommer mobilen antagligen få formatet 18:9.

Galaxy S9 sägs få "roliga figurer"

Den 25e februari kommer Samsung hålla ett event där företaget kommer visa upp nya flaggskeppen Galaxy S9 och Galaxy S9+. 

Enligt uppgifter har Samsung valt att sätta in 3D-klistermärken i Galaxy S9-mobilerna. Troligtvis innebär detta att figurerna kommer röra sig efter hur du rör huvud samt med vilken mimik du använder dig av, en fullkomligt onödig funktion som bara tar plats enligt mig.


Källa

ASUS uppdaterar Zenfone 3 och 4 till Oreo

ASUS har under morgonen meddelat att företaget börjat uppdatera Zenfone 3 och 4 till Android 8.0 Nougat.
I uppdateringen ingår bland annat ett nytt, förfinat gränssnitt. En stor funktion i Android 8.0 är batteritiden som ska ha förbättrats rejält i och med uppdateringen.

HMD Global börjar uppdatera gamla Nokia 6 till Oreo

HMD Global har under gårdagen meddelat att företaget börjat skicka ut Android 8.0 Oreo till förra årets Nokia 6. 

Som utlovat har HMD Global nu börjat rulla ut Android 8.0 Oreo till förra årets mellanklassare Nokia 6. I uppdateringen ingår bland annat ett nytt, förbättrat gränssnitt, men HMD meddelar dessutom att man fixat till batteritiden (så att den blivit ännu lite bättre).


Källa

Vivo sägs visa upp mobil med 10 GB RAM

Det ser ut som att Vivo kommer presentera en ny telefon inom kort med hela 10 GB RAM.
Enligt källan kommer mobilen heta Vivo X7 Play och erbjuda riktigt bra specifikationer så som Snapdragon 845 tillsammans med 512 GB inbyggt minne tillsammans med 10 GB RAM. Mobilen sägs dessutom få en 4K-upplöst display.

Källa

Moto G6 Play dyker upp på bild med 16:9-format

För ett tag sedan dök en gäng telefoner från Motorola upp på nätet. Nu har riktigt bra bilder på Moto G6 Play läckt ut på nätet. 

Det ser ut som att Motorola kommer visa upp nya mobiler ur Moto-serien inom en snar framtid. Moto G6 Play förväntas bli en mallanklassmobil (förvänta er en prislapp på typ 4000 kronor) med formatet 16:9. Telefonen sägs få en 5,7 tumsskärm med Full HD-upplösning och processorn Snapdragon 430.


Källa

Motrola visar upp uppgraderad Moto X4

Moto har under dagen visat upp en uppgraderad version av företagets första vattentåliga mobil Moto X4. Den nya varianten av telefonen har fått uppgraderad prestanda och en ny Androidversion. 
Den nya varianten av mobilen har fått 6 GB RAM istället för 4 GB som vi hittar i "originalet" från 2017. Dessutom har Moto valt att stoppa in Android 8.0 i den nya varianten. Moto har hittills bara meddelat att den nya versionen kommer till Indien, men vi lär få veta mer i slutet av februari.  

Källa

Dbrand råkar visa upp Galaxy S9 och S9+

Amerikanska Dbrand har under eftermiddagen lagt ut bilder på Samsung Galaxy S9 och S9+. Bilder som visar den lilla skillnaden mellan mobilerna. 

Den största skillnaden mellan mobilerna är att Galaxy S9+ kommer få dubbla bakre kameror medans vanliga Galaxy S9 "endast" kommer få en kamera på baksidan. Samsung har den här gången valt att sätta fingeravtrycksläsaren under de bakre kamerorna. Telefonernas framsidor känner vi igen från Galaxy S8-mobilerna med mycket display-yta tillsammans med formatet 18,5:9.


Källa

Uppgifter läcker ut kring Apples kommande iPhone-trio

Som de flesta antagligen vet kommer Apple släppa tre nya iPhones det här året. En riktig dyr uppföljare till iPhone X samt två billigare mobiler av iPhone X. 

Enligt en källa kommer nya iPhone X få en större 6,5 tumsskärm med Retina-skärm. Källan påstår vidare att mobilen kommer få ett batteri på 3400 mAh, att jämföra med nuvarande iPhone X som har ett batteri på 2716 mAh.

Budgetvarianten av iPhone X kommer istället få en något mindre 6,1 tumsskärm, men ska fortfarande ha samma designspråk som den dyraste modellen i flottan. Dessutom sägs den här modellen sakna 3D-Touch.

Dessa färger kommer Huawei P20-serien bli tillgänglig i

Huawei kommer den 25e februari hålla ett event där företaget kommer visa upp nya mobiltelefoner.
Det rör sig om Huawei P20, P20 Plus och P20 Lite. Enligt en källa kommer P20 bli tillgänglig i färgerna svart och rosa. P20 Plus kommer bli tillgänglig i samma färger medans P20 Lite blir tillgänglig i färgerna midnattssvart, blå och rosa.

Källa

Rykte: Samsung har utvecklat en ny upplåsningsmetod för S9-mobilerna

Vi kryper allt närmare en officiell lansering av Samsungs kommande flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9+. Nu sägs det att tillverkaren utvecklat ett nytt sätt att låsa upp mobilerna på. 

Enligt en källa har Samsung utvecklat en teknik som kombinerar ihop iris- och ansiktsupplåsningen från Galaxy S8 och S8+. Enligt källan ska denna teknik förbättra upplåsningen av mobilerna speciellt i mörka miljöer.


Källa

Allt fler uppgifter kring Samsung Galaxy S9 sipprar ut

Den 25e februari kommer Samsung offentliggöra sina nya flaggskepp i Galaxy S-serien. Det handlar om Galaxy S9 och S8+. 

Det har nyligen framkommit att både Galaxy S9 och S9+ kommer få dubbla SIM-kort som en standardfunktion, något som kanske inte är så konstigt med tanke på att företaget började med funktionen som standard i Galaxy Note 8.

Källa

Fråga: vad vill ni se för förbättringar på sidan och dess innehåll?

Tech-media har i sin allmänhet lätt att komma in i sin egna lilla bubbla och köra sitt eget race där man fokuserar på en sak. Jag tar mer än gärna emot feedback! 

Som de flesta antagligen märkt så har jag bytt design på sidan tämligen ofta. Detta då jag personligen inte varit nöjd över sidans utseende. Däremot gillar jag den nuvarande designen skarpt. Jag har som primärt fokus att vara först ut bland de svenska tech-sidorna med nyheter om mobiler, vilket både kan vara en fördel då ni läsare får reda på nyheten fort, men det kan ju också vara en nackdel då mina artiklar inte alltid blir lika välskrivna som hos mina konkurrenter.

Feedback behövs för att Mobilanyheter ska kunna fortsätta att utvecklas. Har du några åsikter på sidans innehåll, eller kanske hur sidan är uppbyggd? Kommentarsfältet är fritt!

Rykte: ingen Xiaomi Mi7 på MWC

Xiaomi kommer vara en av många tillverkare som kommer medverka på årets MWC-mässa i Barcelona där tillverkaren förväntas visa upp nya, coola prylar. 

Däremot har en källa bekräftat att Xiaomi inte kommer visa upp någon Mi7 eller Mi Max 3 på eventet. Däremot förväntas företaget visa upp nya chippet Surge S2 tillsammans med den nya mobilen Xiaomi Mi 6X. 

Källa