Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 21, 2018

Xiaomi kan etablera sig i Sverige

Xiaomi kommer att medverka på MWC-mässan i Barcelona. Där förväntas tillverkaren visa upp en ny variant av Mi Mix 2 som sägs erbjuda bättre specifikationer. 
Xiaomi etablerade sig för en tid sedan i Spanien, och jag tror att tillverkaren kommer etablera sig i flera länder runtom Europa i framtiden. Sverige tror jag definitivt är ett av dessa länder, och det är inte omöjligt att Xiaomi kommer avslöja vilka länder som den kinesiska tillverkaren kommer etablera sig i framöver. 
Samtidigt har en bild på företagets kommande mobil Mi Mix 2S dykt upp på nätet. Bilden visar att Xiaomi Mi Mix 2S kommer påminna mycket om Mix 2, med undantag för kameran som ser ut att få ny position. 

Nokia 7 Plus läcker - har bättre SoC än sin föregångare

HMD Global kommer att delta under den stora teknikmässan MWC som går av stapeln den 26e februari. Det ser bland annat ut som att företaget kommer visa upp en uppgraderad variant av Nokia 7. 

Det HMD Globalt valt att uppgradera i Nokia 7 Plus är prestandan. Nuvarande Nokia 7 använder processorn Snapdragon 630 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Nokia 7 Plus sägs istället få processorn Snapdragon 660 tillsammans med samma mängd RAM och internminne. Dessutom sägs Nokia 7 Plus få formatet 18:9 och därmed en något större 5,7 tumsskärm.

Källa

Meizu 15 dyker upp på bild!

Jag har vid tidigare tillfälle rapporterat om en telefon från Meizu vid namn Meizu 15 Plus. Nu ser det ut som att det mindre syskonet till 15 Pro dykt upp på bild. 
Det har under gårdagen dykt upp en bild på Meizu 15. Vi kan se att Meizu 15 kommer få dubbla kameror på baksidan tillsammans med tillverkarens egna, extrastarka fotolampa. Fingeravtrycksläsaren ser däremot ut att sitta på framsidan, något som antagligen betyder att Meizu 15 inte kommer få det avlånga 18:9-formatet med mycket skärmyta på framsidan, men det återstår att se. 
Källa

Evan Blass publicerar bild på Galaxy S9 och S9+

Samsung kommer den 25e februari offentliggöra företagets nya mobiler Galaxy S9 och S9+. Bilder har tidigare läckt ut på enheterna, nu är det dags igen! 

Den här gången har Evan Blass publicerat en bild på mobilernas framsidor. Vi kan se att både S9 och S9+ kommer få något mer skärmyta än sina föregångare. Antagligen har jag helt fel, men ser det inte ut som att mobilerna kommer få dubbla främre kameror?


Källa

Vivo X30 ser ut som iPhone X

Det ser ut som att Vivo kommer offentliggöra en ny mobil inom kort med små bezels. Telefonen påminner en hel del om iPhone X. 

Vi kan se att Vivo X30 kommer få lite bezels under skärmen och en "läpp" som vi känner igen från iPhone X. Telefonen ser inte ut att få någon fingeravtrycksläsare på framsidan, så troligtvis sitter den på baksidan.Källa

LG: G7 är på väg

Som de flesta säkert vet vid det här laget har LG vid ett tidigare skede avslöjat att företaget inte kommer offentliggöra LG G7 på MWC-mässan. 

Orsaken? Ja, antagligen har företaget lagt för mycket krut på andra modeller så att de fått skjuta upp lanseringen av LG G7. Under gårdagen har LG i alla fall meddelat att G7 är på väg, så förhoppningsvis är mobilen inte allt för långt bort från att se dagsljuset.


Källa

Klart: ingen HTC 12 den närmsta tiden

Många tillverkare kommer närvara på årets stora MWC-mässa i Barcelona. Men för HTC ser så fallet icke ut att bli. 

HTC har nämligen meddelat att företaget kommer hålla ett separat event efter MWC där företaget kommer visa upp nya flaggskeppet HTC U12. Om företaget följer sin röda tråd från tidigare år kommer eventet hållas i april.


Källa

Ny telefon från ZTE Nubia sägs få trippla kameror med 65 megapixels-upplösning

Det ser ut som att ZTE Nubis är i farten och att tillverkaren kommer presentera ett nytt flaggskepp inom kort. Nubia Z18 ser bland annat ut att få en cool design!
Enligt källan kommer ZTE Nubia Z18 få en 5,8 tumsskärm med 4K-upplösning. Under huven sägs mobilen få chippet Snapdragon 845 tillsammans med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.
Telefonen sägs få trippla bakre kameror med upplösningen 65 megapixel för varje kamera. I övrigt ser det ut som att mobilen kommer få ett 4500 mAh-batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android 8.0 Oreo från start.

Ännu en bild på Samsung Galaxy S9+ läckt

25e februari kommer Samsung hålla ett event där företaget kommer visa upp sina två nya flaggskepp Galaxy S9 och S9+. Nu har ännu en bild läckt ut på den större av de två. 
Det bekräftas att Galaxy S9+ kommer få dubbla kameror på baksidan tillsammans med en fingeravtrycksläsare placerad under dessa. Det ser också ut som att S9+ kommer få något mer skärmyta än sin föregångare. 

Källa

Xiaomi Mi 6X dyker upp i det vilda

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya mobil Xiaomi Mi 6X. Nu har mobilen dykt upp på bilder, som mycket riktigt visar att Xiaomi kommer släppa ännu en 18:9-mobil. 

Av bilderna nedan att döma kommer Xiaomi Mi 6X få fingeravtrycksläsaren placerad på baksidan. Vidare kan vi se att mobilen kommer få formatet 18:9 och att Xiaomi Mi 6X kommer få dubbla bakre kameror. Mi 6X förväntas dessutom bli tillverkarens första mobil ut med det egengjorda chippet Surge S2.


Källa

Moto kommer offentliggöra ny upplaga av Moto X4 nästa månad!

I slutet av februari går den gigantiska prylmässan MWC av stapeln i Barcelona, Spanien. Ett gäng tillverkare kommer medverka på mässan, bland annat Motorola Moto. Moto har under dagen avslöjat att företaget kommer offentliggöra en ny smartphone, eller i alla fall en telefon som företaget har ute på marknaden men med uppgraderade specifikationer. Den nya varianten av Moto X4 kommer få nya processorn Snapdragon 636 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.

Gear up to get smarter with the all new #MotoX4, that’s powered by the newest and sweetest version of Android yet! Arriving on @Flipkart on 1st February. pic.twitter.com/Uj78lztbGD — Motorola India (@motorolaindia) 24 januari 2018

Kommer LG presentera rosa LG G6 som huvudobjekt på MWC?!

LG presenterade i början på förra året företagets flaggskeppsmobil LG G6. En mobil det kunde gått mycket bättre för. 

Bilder har under gårdagen läckt ut på en rosa version av LG:s nuvarande flaggskepp i G-serien, LG G6. Vi kan se att mobilen kommer få en rosa baksida med en svart framsida. LG har som sagt inte offentliggjort mobilen i den nya kulören, så det är fullt möjligt att LG bara kommer presentera LG G6 i rosa som "huvudobjektet" på MWC som drar igång nu i februari.


Källa

Alla uppgifter om världens första telefon med fingeravtrycksläsaren inbäddad i displayen

Vivo offentliggjorde för ett tag sedan världens första mobil med en fingeravtrycksläsare inbäddad under displayen. Nu har företaget offentliggjort alla detaljer kring mobilen. 

Vivo X20 Plus UD har fått en 6,43 tumsskärm i formatet 18:9 tillsammans med Full HD+ - upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 12 MP-kamera tillsammans med en sekundär 5 MP-kamera. På framsidan sitter en 12 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett 3905 mAh-batteri, en fingeravtrycksläsare inbäddad under displayen och Android 7.1 Nougat från start. Mobilen kommer kosta från 456 euro och bli tillgänglig i Kina från och med 1a februari.


Källa

Kan det här vara Doogee Mix 3 med endast en kamera?

Det ser ut som att Kinesiska Doogee kommer visa upp en ny mobil inom kort. Mobilen kommer kallas för Mix 3. 

Det speciella med mobilen är att den endast ser ut att få en kamera, alltså en kamera som både agerar främre kamera och selfiekamera. I övrigt ser mobilen ut att få en konstruktion i glas och aluminium. Mobilen ser dessutom ut att få mycket display-yta.Källa tack Tor för tipset!

Huawei bekräftar: kommer visa upp P11-mobilerna på MWC

Kinesiska Huawei har under dagen skickat ut en inbjudan som signalerar att företaget kommer offentliggöra nya mobiler på MWC-mässan. 

Huawei har under dagen meddelat att företaget kommer hålla ett event den 26e februari i Barcelona, Spanien. Här förväntas företaget visa upp sina nya flaggskeppsmobiler P11 och P11 Plus. P11 Plus som antagligen kommer få tre kameror på baksidan.


Källa

ZTE kommer inte släppa någon Axon 8

ZTE släppte 2017 ingen uppföljare till Axon 7. Nu sägs det att tillverkaren snart kommer presentera en uppföljare till Axon 7. 

Enligt uppgifter kommer mobilen kallas för ZTE Axon 9. Anledningen sägs vara att ZTE vill ligga i linje med Samsungs kommande flaggskepp. Jag hoppas Axon 9 får samma feta högtalare som Axon 7 fick och att ZTE väljer att behålla hörlursuttaget.


Källa

Klart: detta kallas Huaweis kommande flaggskepp

Det har cirkulerat flera rykten kring vad Huaweis kommande flaggskeppsmobil kommer kallas. 

Det är nu mer eller mindre bekräftat att Huawei kommer kalla sitt nästa flaggskepp för Huawei P11. Vid enstaka tillfällen påstods det att Huawei skulle döpa P11 till Huawei P20, men så blir alltså icke fallet.


Källa

Huawei kommer uppdatera totalt nio Honor-telefoner till Android 8.0

Huawei Honor har under kvällen meddelat hur många telefoner tillverkaren räknar med att uppdatera till Android 8.0 Oreo. 

Totalt kommer Huawei Honor uppdatera nio telefoner i flottan. Det rör sig om Honor 7X, Honor 8, Honor V8, Honor Note Note 8, Note 8 Lite, Honor 9, Honor 9 Lite, Honor V9 och Honor V10. Det är med andra ord ett gäng mobiler Huawei Honor kommer skicka ut Android 8.0 till. När Huawei Honor kommer börja skicka ut uppdateringen återstår däremot att se!


Källa

Samsung Galaxy S9-mobilerna kommer inte få Dash-hastighet på laddningen

Kungarna på snabbladdning idag heter OnePlus. Företagets Dash Charge laddar företagets telefoner med en otrolig laddhastighet. 

Enligt källan kommer Samsung Galaxy S9 och S9+ ladda upp lika fort som sina föregångare. Det betyder att Galaxy S9 och S9+ kommer ladda från tomt till fullt på typ 1 timme och 40 minuter. Min förhoppning är dock att mobilerna kommer få större batterier.

Xperia XA2 Ultra kommer till Sverige - kostar 4000 kronor

Till en början sades det bara att Sony skulle släppa Xperia XA2 på den svenska marknaden. Nu ser det ut som att företaget ändrat sina planer. 

Sony kommer ta 4000 kronor för den nya phablaten. Säljstart uppges till den 1a februari. Det betyder att Sony kommer släppa en riktigt prisvärd phablet på svenska marknaden, något jag tror kan behövas eftersom tillverkaren (i min mening) tar lite väl mycket betalt för sina nuvarande modeller på marknaden.

Fotnot: priset är icke bekräftat av Sony. 


Källa

Apple: Face ID ligger flera år före Androidtillverkarnas lösningar - kommer fortsätta ta mycket betalt för sina mobiler

Apple var tillverkaren som var först ut med en fullt fungerande fingeravtrycksläsare i en mobil. Apple var också först ut med en riktigt bra ansiktsupplåsning. 

Enligt Apple ligger företaget flera år före sina Androidkonkurrenter när det kommer till Face ID-upplåsningen. Idag har typ varenda smartphone en bra och fungerande fingeravtrycksläsare, men enligt Apple kommer det ta minst två år för Androidtillverkarna att få till lika bra Face ID-teknik.

Apple meddelar också att företaget kommer fortsätta ta lika bra betalt för kommande mobiler i framtiden.


Källa

Rykte: Xiaomi jobbar på eget nytt chipp

Förra året presenterade kinesiska Xiaomi företagets första egna processor Surge S1 som satt i mobilen Xiaomi Mi 5C. Nu sägs det att Xiaomi har en uppföljare att visa upp! 

Enligt källan kommer Surge S2 baseras på en 16nm-teknik. Processorn ska totalt innehålla åtta processorkärnor där fyra ska vara klockade till 1,8 GHz medans resterande fyra ska vara klockade till 2,2 GHz. Enligt uppgifter kommer Surge S2-chippet vara tänkt att konkurrera med Huaweis Kirin 960-chipp. Surge S2 sägs göra debut i 18:9-telefonen Xiaomi Mi 6X.


Källa

Ny bild dyker upp på Samsung Galaxy S9+

Här om dagen postade jag en bild på en blå Galaxy S8+. Nu har telefonen dykt upp i en ny färg. 

Av bilden nedan att döma kommer Samsung även satsa på att släppa en guldfärgad variant av företagets kommande flaggskepp Galaxy S9+. Detta kommer kanske inte helt oväntat. Däremot tror jag inte att S9+ kommer hitta hit i färgen guld.


Källa

Bomben: LG G6 uppdateras till Oreo i juni

Flera konkurrenter till LG har eller kommer inom en kort framtid skicka ut Android 8.0 till deras telefoner. Så ser fallet inte ut att bli för LG. 

En källa har under kvällen meddelat att LG kommer börja skicka ut Android 8.0 Oreo till företagets nuvarande flaggskepp i G-serien, LG G6, någon gång i juni. Det är alltså drygt ett halvår efter att mobiler så som Samsung Galaxy S8 förväntas få uppdateringen.


Källa

Uppgift: flest tillverkare väljer att kopiera Samsung

Det är vanligt, framförallt i Kina, att vissa företag kopierar andra företags mobiler för att sedan påstå att det är en iPhone eller Samsung Galaxy det handlar om. 

Ett benchmarkprogram har nu avslöjat att det är flest tillverkare som försöker sig på att kopiera Samsungs mobiler. På andra plats kommer inte helt oväntat tillverkare som försöker göra iPhone-kopior.


Källa

Bild påstås visa Meizu 15 Plus

Det ser ut som att kinesiska Meizu inom kort kommer presentera företagets nya flaggskeppsmobil vid namn Meizu 15 Plus. Nu har en bild på enheten troligtvis läckt ut på nätet. 

Av bilden nedan att döma kommer Meizu 15 Plus få en nästintill ramlös framsida med undantag för toppen där Meizu antagligen valt att placera telefonens sensorer och främre kamera. På baksidan sitter dubbla kameror och en fingeravtrycksläsare.


Källa

Kan det här vara nästa 18:9-telefon från Xiaomi?

Det ser ut som att kinesiska Xiaomi är i farten igen. Den här gånger ser det ut som att tillverkaren kommer offentliggöra en ny smartphone med formatet 18:9. 

Av bilden nedan att döma kommer mobilen heta Xiaomi Mi 6X och bland annat vara utrustad med en display på 6" i formatet 18:9, vilket skulle innebära att mobilen skulle bli dubbelt så hög som bred. Vidare kan vi se att Mi 6X ser ut att få dubbla kameror på baksidan tillsammans med en fingeravtrycksläsare.


Källa

Snabbtest på Xperia XZ1 och XZ1 Compact - två bra telefoner från Sony

Xperia XZ1 och XZ1 Compact är två telefoner som är väldigt lika på både utsida och insida. Därför kommer jag i den här recensionen ta och göra ett kombinerat test av telefonerna. Vad tycker jag om Sonys nyaste satsningar på mobilfronten? 

Det första jag möts av på en telefon är dess utsida. Xperia XZ1 och XZ1 Compact har båda fått väldigt rektangulära utsidor med hörn som är formade i 90 grader. Detta är något som ger dessa telefoner egna identiteter då de allra flesta konkurrenterna satsat på att ge sina telefoner svagt runda hörn. Tyvärr har både XZ1 och XZ1 Compact väldigt stora bezels vilket innebär att mobilerna ser omoderna ut. Men samtidigt har XZ1 och XZ1 Compact fått en egen identitet just på grund av detta. Jag gillar att Sony placerat fingeravtrycksläsaren i hemknapparna och att telefonerna inte fått någon kamerabump. Dessutom gillar jag att Sony gjort bägge telefoner IP68-klassade.
Xperia XZ1 har fått en Full HD-upplöst display i storleken 5,2". Tekniken som Sony anvä…

Statusuppdatering för bloggen: ny logga, 150 000 sidvisningar på en vecka!

När jag följer statistiken för min sida blir jag otroligt glad över vilka siffror mätaren visar. I skrivande stund har jag runt 150 000 läsare i veckan! 
När jag startade den här sidan trodde jag inte att den skulle uppskattas såhär mycket av så många läsare. Varje inlägg kryllar till exempel av kommentarer, och det är ju kul! Dessutom gjorde en användare på Twitter en ny logga åt sidan här om dagen, ett klart lyft tycker jag mot tidigare loggor! 
Men hur började jag blogga om det här ämnet, mobiler? Det var så att jag vad med i LG:s pilotprogram för LG G2 där de sökte 30 testpiloter för flaggskeppet G2. Jag fick hem en LG G2:s som jag skrev om (dock så var jag inte duktig på att formulera mig på den tiden). Nästa steg var att bli ambassadör för LG, vilket skulle ha inneburit att jag skulle fått testa alla företagets kommande mobiler på marknaden och dessutom behålla nallarna. Så blev tyvärr inte fallet och det var då den här iden med att starta upp en sida om mobila nyheter startade,…

Bild påstås visa Xiaomi Mi7

Det sägs att Xiaomi kommer hålla ett event i april där företaget antagligen kommer visa upp nya flaggskeppet Mi7. Redan nu kan en bild på enheten ha läckt ut på mobilen. 

Av bilden nedan att döma kommer Xiaomi Mi7 få en liten bezel på toppen av framsidan. Resterande tre sidor av mobilen ser ut att bli ramlösa. På baksidan hittar vi antagligen en fingeravtrycksläsare från svenska Fingerprint Cards tillsammans med dubbla kameror.