Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 14, 2018

Blå Galaxy S9+ dyker upp framför kameran

Den 26e februari kommer Samsung presentera företagets nya mobiler Galaxy S9 och S9+. Vid upprepade tillfällen har mobilen dykt upp framför kameran. Nu är det dags igen! 

Det ser ut som att Samsung kommer presentera en blå version av Galaxy S9+. Vi kan se att Galaxy S9+ kommer få dubbla kameror på baksidan tillsammans med fingeravtrycksläsaren placerad under dessa.


Källa

LG arbetar på mobil som kommer kunna vikas ut till surfplatta

LG har under lördagen tagit patent för en ny teknik som möjliggör att du kan vika ut en smartphonedisplay till en surfplatta.
LG:s teknik går ut på att man kan vika ut en del på telefonen som följer en extradisplay. Vi vet redan att Samsung kommer släppa en vikbar telefon, men kommer LG också göra det i år?

Källa

OnePlus; vad håller ni på med?!

När OnePlus visade upp sina första mobiltelefoner OnePlus One och OnePlus 2 var jag skeptisk till att köpa mobilerna då specifikationerna lät för bra för att vara sanna i förhållande till priset. 

Nu finns det dock "riktiga" skäl för att vara orolig för att köpa en produkt från OnePlus. De har nämligen rapporterat att över 40 000 kunder kan vara drabbade av deras kortbedrägeri. Detta rapporterar Swedroid.

Det är alltså väldigt många kunder som drabbats av problemet. Den stora frågan är: kommer de lurade kunderna någonsin handla något från OnePlus igen?Jag gör en videorecension på OnePlus 5T Star Wars-Edition

Jag vet att många av er läsare önskat lite videos från min sida. Nu har jag gjort min allra första video som jag tänkte dela med mig av! 

Min första video handlar kort och gott om OnePlus nyaste medlem i 5T-familjen, nämligen om OnePlus 5T Star Wars-Edition. Videon håller möjligtvis inte högsta kvalitet. Men som med de flesta andra grejerna så krävs det övning. 
Flera videos kommer! 

Rykte: Xiaomi presenterar bättre version av Mix 2 på MWC

Under dagen har det inkommit uppgifter om att Xiaomi redan kommer presentera en uppföljare till Mi Mix 2 redan nästa månad.
Enligt källan kommer Mix 2S få en 6 tumsskärm med en läpp som vi bland annat hittar hos Apples iPhone X. Källan säger vidare att Mi Mix 2S kommer få processorn Snapdragon 845 och dubbla bakre kameror, bägge med upplösningen 12 megapixel.

Källa

Bild visar att Xiaomi Mi7 kommer få fingeravtrycksläsaren på baksidan - troligtvis mycket skärmyta på framsidan

Det sägs att Xiaomi kommer hålla ett event någon gång i april där företaget antagligen kommer visa upp ett nytt flaggskepp i form av Xiaomi Mi7. 

En bild som nyligen läckt ut på mobilen visar att Xiaomi valt att sätta fingeravtrycksläsaren på baksidan av mobilen. Samtliga föregångare till Mi7 har haft fingeravtrycksläsaren placerad på framsidan, så jag misstänker att Mi 7 kommer få formatet 18:9 tillsammans med mycket display-yta.

Källa

Vivo X20 Plus UD är Vivo:s första mobil med en läsare under displayen

Förra veckan presenterade Vivo världens första mobil med en fingeravtrycksläsare placerad under displayen. Nu har det framkommit vad Vivo kommer kalla mobilen. 

Enligt källan kommer Vivo välja att kalla telefonen för X20 Plus UD. UD är antagligen beteckningen på att telefonen kommer få en fingeravtrycksläsare inbäddad under displayen. Tyvärr så kommer telefonen antagligen inte bli tillgänglig i Sverige eftersom Vivo inte etablerat sig i Europa.

Källa

Rykte: Razer Phone 2 presenteras i september tillsammans med Project Linda

Under natten till fredagen har det framkommit uppgifter om att Razer kommer medverka på årets IFA-mässa som går av stapeln i september det här året. 

Enligt en källa kommer amerikanska Razer visa upp en uppföljare till förra årets Razer Phone på IFA-mässan som går av stapeln i Berlin någon gång i september. Med Razer Phone 2 förväntas företaget dessutom visa upp Project Linda på allvar.

Källa

Samsung visar upp teknik som gömmer frontkamerorna under displayen - nu är smartphones med 100% display-yta nära

Samsung har under kvällen tagit patent på en teknik som gömmer den främre kameran under/bakom displayen på framsidan. Detta är ett stort steg för mobilbranschen.

Utöver att den främre kameran gömts under displayen har även telefonhögtalaren samt diverse sensorer (som vi hittar på framsidan i dagens smartphones) gömts under displayen. Om Samsung gör verklighet av patentet kan det hända att vi kommer få se en smartphone med 100% display-yta på framsidan i framtiden!


Källa

Surfa tar en titt på ZTE Axon M

Min branschkollega Joel Oscarsson har under dagen lagt upp en mycket bra video där han visar upp monstermobilen ZTE Axon M, en telefon som kan stoltsera med dubbla displayer. 

Joel konstaterar att ZTE gjort ett vågat försök med Axon M. I och med det har ZTE fått mycket uppmärksamhet på senare tid. Joel konstaterar däremot att ZTE kanske inte skapat den coolaste telefonen på marknaden, men kanske den mest underliga telefonen som marknaden har att erbjuda just nu.


Huaweis nya superladdning fyller halva batteriet på 5 minuter!

Det sägs att kinesiska Huawei kommer visa upp en ny batteriteknik inom kort. Enligt källan ska denna laddning kunna ladda din Huawei-telefon supersnabbt. 

Huawei har alltså utvecklat en snabbladdning som antagligen kommer sitta i företagets kommande mobiler. Snabbladdningen tar 5 minuter att komma upp i 48% på ett batteri som är 3000 mAh stort. Det nämns dock inte hur lång tid det tar att ladda från tomt till fullt.


Huawei Honor 10 sägs få formatet 19:9 - hur långsmala ska smartphones egentligen bli?

Mobilåret 2017 förknippades mycket med formatet 18:9. Det var många telefoner som släpptes på marknaden som var markant längre, men också betydligt smalare än sina föregående modeller. 

Enligt en källa kommer uppföljaren till Huawei Honor 9, Honor 10, få en display i formatet 19:9. Det skulle innebära att Honor 10 skulle bli ännu mer avlång än nuvarande mobiler på marknaden. Men framförallt skulle det bli ett stort steg för dig med en 16:9-smartphone att ta.


Då håller Sony sitt MWC-event

Sony har under dagen avslöjat när man kommer hålla sitt årliga MWC-event.
Sony kommer presentera nytt den 26e februari. Detta innebär att vi kommer få mycket att se fram emot den dagen då även Samsung kommer presentera Galaxy S9-telefonerna. Vad Sony kommer presentera är ännu oklart, men troligtvis rör det sig om en uppföljare till Xperia XZ Premium.

Källa

OnePlus skickar ut betaversion nummer två till OnePlus 5T

OnePlus har under morgontimmarna börjat skicka ut betaversion nummer två till OnePlus 5T. Den nya uppdateringen innehåller bland annat en app som gör det lättare att hoppa mellan olika Androidmobiler. 
Den nya uppdateringen innehåller alltså appen OnePlus Switch, ett program som gör det enklare att byta mellan olika Androidmobiler. I nya uppdateringen har OnePlus lagt in en funktion som stänger ner appar mer aggressivt, vilket kommer resultera i bättre batteritid. 

Källa

Pressbild på Alcatel 3V läcker

Under natten har en bild på en kommande mellanklasstelefon från Alcatel läckt ut på nätet. Med bilden medföljer också ett gäng specifikationer. 

Enligt källan kommer Alcatel 3V få en 6 tumsskärm med upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Det betyder att vi kommer få se ännu en mobil med formatet 18:9. Under huven finner vi processorn MediaTek MT6737 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Telefonen kommer få en primär bakre 16 MP-kamera tillsammans med en sekundär 2 MP-kamera. På framsidan sitter en 8 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett 3000 mAh-batteri, en fingeravtrycksläsare och Android 7.1 Nougat från start.


Källa

Kan det här vara nya Moto Z3 Play?

Motorola Moto kommer med största sannolikhet presentera nya upplagan av telefonerna i Z-serien någon gång på slutet av det här året. Det hindrar dock inte källor från att spekulera vid hur mobilerna kan komma att se ut. 

Av bilden nedan att döma kommer Moto Z3 Play få en mycket större display-yta än nuvarande telefoner från Motorola. Det ser ut som att Moto valt att anamma Apple eftersom telefonen saknar navigeringsknappar, antagligen i förmån för svepgester.


Källa

OnePlus kan ha blivit hackade

För några dagar sedan framkom det att användare hade fått pengar dragna från deras kreditkort av OnePlus. 
Enligt en källa har OnePlus blivit hackade under den senaste veckan, något som förklarar varför "OnePlus" dragit pengar på sina kunders kreditkort. OnePlus lär däremot vara i full färd med att åtgärda problemet. 
Diskutera OnePlus i forumet.

Källa

Ny budgetmobil från Moto läcker

Under dagen har en ny mobil från Motorola läckt ut på nätet. Vi kan se att mobilen kommer få rätt så stora dö-ytor. Således handlar det antagligen om en budgetmobil. 

Som jag nämnde i inledningen ser det ut som att Moto E5 kommer få väldigt stora dö-ytor på framsidan. På baksidan har Moto valt att placera en fingeravtrycksläsare (med sin logga i) och en kamera med tillhörande LED-blixt.

Källa

Bild läcker på gigantiska Xiaomi Mi Max 3

Det ser ut som att Kinesiska Xiaomi inom kort kommer offentliggöra en ny phablet. Baksidan på Mi Max 3 ser ut att ha läckt ut på nätet i förtid. 

Av bilden nedan att döma kommer Xiaomi Mi Max 3 komma i tre olika färger, ljusblått, mörkblått och svart. Vi kan också se att mobilen fått dubbla kameror på baksidan. Xiaomi Mi Max 3 blir troligtvis Xiaomis största telefon hittills då mobilen sägs få en 7 tumsskärm.

Diskutera Mi Max 3 i forumet.


Källa

LG försenar sitt nästa flaggskepp

Det har varit mycket skriverier om LG på senare tid. Det eftersom det är osäkert vad och när LG kommer presentera en ny flaggskeppsmobil. 

Senast för några dagar sedan gick LG ut och sa att företaget skulle presentera en ny flaggskeppsmobil "när det behövs", vilket enligt mig var ett underligt uttalande. Nu avslöjar LG att man kommer presentera G7 senare än tänkt, troligtvis för att företaget ska börja om från grunden och göra en grymt bra smartphone. Jag misstänker att LG G7 kommer presenteras någon gång i mars.

Diskutera LG G7 i forumet. 


Källa

Bilder kan ha läckt på kommande Nokia 10

Om fyra dagar kommer HMD Global antagligen presentera företagets nya flaggskeppsmobil Nokia 9. Men redan nu kan bilder på uppföljaren till Nokia 9 läckt ut på nätet. 


Av bilderna nedan att döma kommer Nokia 10 få en väldigt slimmad profil tillsammans med en bakre kamera med upplösningen 41 megapixel. Utöver detta ser det ut som att Nokia 10 kommer få formatet 16:9 samt komma i tre färger; svart, gult och grått.

Telefonen sägs få en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning samt komma i två varianter; en med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne och en annan variant med 6 GB RAM och 256 GB inbyggt minne.

Diskutera mer om Nokia 10 i forumet.

Mobilanyheter startar upp forum!

Jag har under dagen bestämt mig för att öppna upp ett forum, ett forum som är tänkt att komplettera sidan. 

Idag finns det ett stort forum om mobiler, och precis som i deras kommentarsfält så är reglerna rätt så stränga i deras forum om jag får säga mitt. Mobilanyhters forum kommer, som namnet antyder, handla om mobiler. Men jag kommer även starta upp lite andra avdelningar i forumet. Jag ska också försöka vara mer aktiv i forumet mot för vad jag är i Disqus-fältet på sidan.

Forumet hittar ni här. Dessutom kommer jag fästa adressen i toppen inom kort. Om ni har några förslag på ämnen ni vill se i forumet så är det bara att plåta ner några rader nedan.

Varmt välkomna!

HTC presenterar U11 EYEs

HTC har nu offentliggjort en ny mobil

Telefonen kommer erbjuda en 6 tumsskärm med Full HD+ - upplösning (1080 x 2160 pixlar) tillsammans med det avlånga formatet 18:9. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 652 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.

I övrigt har luren fått ett rejält 3930 mAh-batteri, IP-klassning enligt IP67-standarden, Edge-Sense och Android 7.1 Nougat från start.


Källa

OnePlus 3 och 3T får hyllad funktion

OnePlus har varit riktigt flitiga på att uppdatera mobilerna 3 och 3T, trots att de båda snart fyller två år vardera (nja det är väl ett tag kvar, men nästan...). 

Nu har företaget avslöjat att OnePlus 3 och 3T liksom sina kamrater 5 och 5T kommer få ansiktsigenkänningsfunktionen som OnePlus introducerade i samband med OnePlus 5T. Det är oklart när uppdateringen kommer anlända, men förhoppningsvis blir det snart.

Källa

Rykte: Xiaomi Mi 7 får 92% display-yta på framsidan

Xiaomi kommer troligtvis någon gång i april presentera företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi 7. Men redan nu kan specifikationer till mobilen läckt ut på nätet. 

Enligt källan kommer Xiaomi Mi 7 få en skärmyta på hela 92%. Om uppgifterna stämmer är det nästan ett måste att Mi Mix 3 får en skärmyta på i alla fall 98% för att göra namnet på telefonen påmint. Enligt källan kommer Mi 7 dessutom vara utrustad med Snaodragon 845.


Uppgift: 5G kommer sitta i smartphones om ett år

Hittills har det inte visats upp någon telefon som är förberedd för framtida 5G-nät. Nu sägs det att en tillverkare snart är redo att ta steget ut i 5G-världen. 

Enligt en källa kommer kinesiska ZTE presentera företagets första smartphone med stöd för 5G-uppkoppling i början på nästa år. 5G-nätverken håller fortfarande på att utvecklas, så personligen känner jag osäker till uppgifterna, men jag hoppas givetvis på att jag har fel.


Källa

ASUS ZenFone 5 Lite dyker upp på nätet

Förra året släppte ASUS fler telefoner än vad man gjort tidigare år. 2018 ser inte ut att bli ett undantag. En ny telefon från företaget har dykt upp på nätet. 
Telefonen kallas för ASUS ZenFone 5 Lite och ska enligt källan vara utrustad med en massiv 6 tumsskärm (förhoppningsvis med Full HD - upplösning). Enligt samma källa kommer mobilen dessutom innehålla ett chipp från Qualcomm, vilket innebär att sannolikheten är stor att den kommer till Sverige 😀 
Enligt källan kommer ASUS presentera denna modell någon gång i mars. 

Källa

ZTE kommer satsa på flera vikbara telefoner 2018

ZTE släppte i slutet av 2017 en av de första vikbara mobilerna på marknaden, nämligen ZTE Axon M. Nu sägs det att tillverkaren kommer presentera flera vikbara mobiler i år. 

Enligt en anställd på ZTE har de som köpt sig en ZTE Axon M uttryckt ett mycket gott betyg. De har däremot sagt att det finns en hel del att förbättra (oklart vad). En av sakerna kan till exempel vara skarven som separerar skärmarna.


Källa