Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 7, 2018

Det är sista chansen för er nu, Sony

Sony har år efter år släppt telefoner på marknaden som påminner mycket om varandra. Min magkänsla säger att det är allt eller inget det här året för den japanska tillverkaren. 

Sedan 2013 har deras telefoner sett likadana ut. Sedan 2013 har deras gränssnitt sett likadant ut. Det finns inte särskilt mycket som gått framåt för Sonny i deras smartphoneutveckling. Visst, tillverkaren har lagt in några funktioner i mjukvaran som konkurrenterna saknar (som till exempel funktionen där man kan skanna sig i 3D). Men de riktigt stora nyheterna så som en ny front med mera display-yta på framsidan har lyst med sin frånvaro, och gör fortfarande det! 

Sonys mobilförsäljning har sakta men säkert börjat dippa i brist på nytänkande. Deras telefoner kommer inte att räcka till i dagens stenhårda konkurrens. Sony behöver verkligen komma ut med en smartphone med 18:9-format, annars kommer det gå likadant för dom som det gick för Nokia.

Huawei tar patent på touchkänslig ram till företagets klockor

Samsung har under en längre tid använt sig av en roterande ram för sina smarta klockor i Gear S-serien. Nu har kinesiska Huawei presenterat en liknande lösning. 

Precis som Samsungs smarta klockor kommer Huaweis smartwatches antagligen också utrustas med en ram som gör nytta i framtiden. Huaweis smarta klocor sägs få ramar som ska vara pekkänsliga, något som antagligen är mycket praktiskt eftersom smarta klockor har små pekskärmar.

Källa

Här är Samsungs vikbara mobil Galaxy X

Samsung kommer troligtvis inte visa upp företagets första vikbara telefon Galaxy X förrns i slutet av året. En bild har under fredagskvällen läckt ut på mobilen. 
Av bilden nedan att döma kommer Samsung Galaxy X bli en riktigt avlång historia. Det coola med mobilen är icke dess avlånga format utan att den är vikbar. På bilden är telefonen uppvikt drygt 90 grader, men det utesluter inte att mobilen är ännu mera böjbar. 

Bild på första mobilen med Android Go läcker

Android Go är en slags "Lite-version" av vanliga Android. Än så länge finns det ingen mobil som kör Android Go som system, men nu är möjligtvis första mobilen med systemet på gång. 

Android Go är operativsystemet som är tänkt att köras på budgetmobiler med ett bättre flyt än vad dagens budgetmobiler presterar. Nu har en bild läckt ut på en kommande budgetmobil från HMD Global. Nokia 1 sägs bli först ut med nya Android Go.


Kan det här vara LG G7?

Det är högst oklart när LG kommer offentliggöra nya flaggskeppet LG G7. Vissa källor hävdar att LG kommer presentera telefonen i februari medans andra källor påstår att de kommer visa upp den i mars. 

Av bilden nedan att döma kommer LG G7 få extremt tunna ramar runt displayen. Dessutom verkar G7 få dubbla främre kameror. Telefonen förväntas också få två kameror på baksidan, något som skulle innebära att mobilen skulle få fyra kameror totalt.


Källa

Specifikationer avslöjade för Galaxy S9

Den 26e februari kommer Samsung hålla ett event där företaget kommer offentliggöra nya flaggskeppsmobilerna Galaxy S9 och S9+. 
Nu har en bild på S9ans låda läckt som avslöjar att att mobilen kommer få en 12 MP-kamera på baksidan. Vidare kommer telefonen få 4 GB RAM, 64 GB inbyggt minne, stereoljud, en främre 8 MP-kamera och 64 GB inbyggt minne. 

Källa

Bekräftat: OnePlus 6 visas upp i juni

Pete Lau har under gårdagen avslöjat när hans företag OnePlus kommer offentliggöra nästa telefonmodell. Det bekräftas dessutom att det rör sig om OnePlus 6. 

Pete Lau har alltså bekräftat att OnePlus kommer visa upp det nya flaggskeppet OnePlus 6 i juni-månad. Han fortsätter med att berätta att han är osäker på om OnePlus kommer hinna visa upp någon 6T detta år.


Källa

LG kommer "presentera nya flaggskeppet G7 när det behövs"

Ska jag vara 100% ärlig tycker jag det är konstigt att LG inte försvunnit från den svenska mobilmarknaden ännu med den dåliga smartphoneförsäljningen företaget har. Men nu har företaget kommit med ett konstigt påstående på CES. 

Enligt en anställd på LG kommer företaget "presentera ett nytt flaggskepp när behövs". Luddigare än så är det svårt att få det. Det innebär att vi kan få vänta länge på att företaget ska presentera G7, men min förhoppning är att LG kommer visa upp G7 under mars-månad.


Källa

Tänk om detta är OnePlus 6!

Uppföljaren till OnePlus 5T kommer med största sannolikhet kallas för OnePlus 6. Nu kan en bild ha fastnat på enheten, även om jag inte riktigt tror på min egna rubrik så vill jag dela med mig av bilden till er läsare. 

Om man ska tro bilden kommer OnePlus 6 få ännu mindre bezels mot för vad OnePlus 5T har just nu. Det ser dessutom ut som att mobilen kommer få en fingeravtrycksläsare inbäddad i displayen och naturligtvis dubbla kameror. Det sägs dessutom att OnePlus 6 kommer bli första mobilen från OnePlus med en Quad HD-upplöst display. Telefonen sägs också vara utrustad med processorn Snapdragon 845 tillsammans med 8 GB RAM.


Någon ny telefon från Huawei kommer få formatet 18,7:9 - troligtvis nya P20

Huawei kommer troligtvis visa upp nya smartphones i P-serien under MWC-mässan i februari. Nu har en detalj avslöjats om en av telefonerna. 

Enligt en källa kommer Huawei visa upp en telefon med ett nytt format, 18,7:9. Det innebär att telefonen skulle bli mer avlång än till exempel Huaweis nuvarande flaggskeppsmobil Mate 10 Pro. Det blir spännande att se om 2018 blir året då ännu flera avlånga smartphones släpps.


Källa

Rykte: Samsung kommer visa upp en vikbar 7,3 tummare 2019

Det sägs att Samsung kommer visa upp sin allra första vikbara smartphone det här året. Redan nu har det börjat spekulerats vid vad Samsung kan komma att visa upp 2019.
Enligt källor kommer Samsung visa upp en phablet med 7,3 tumsskärm i slutet av 2019. Enligt uppgifterna kommer telefonen vara vikbar. Troligtvis kommer telefonen också få en OLED-panel.

Uppgift: bara ett fåtal Androidmobiler får 3D-upplösning 2018

Apple är trendskapare. Det kommer således inte som någon större överraskning att visa Androidtillverkare kommer välja att följa efter Apple.
Men enligt en källa kommer det endast lanseras ett fåtal enheter med 3D-scanning från Androidtillverkare. En tillverkare som förväntas implementera tekniken är Huawei på deras nya flaggskepp Huawei P11. 

Källa

Rykte: LG G7 får 6 GB RAM och OLED-display

Det sägs att LG kommer offentliggöra nya flaggskeppet LG G7 någon gång i mars. Nu har några specifikationer till telefonen läckt. 

Enligt källan kommer LG G7 få en OLED-display med det avlånga formatet 18:9. Vidare påstår källan att LG G7 kommer få 6 GB RAM, antagligen tillsammans med processorn Snapdragon 845. Det har under dagen dessutom bekräftats att G7 kommer bli en av de första telefonerna på marknaden med Quick Charge 4.0.


Källa

Nya utgåvan av OnePlus 5T sålde slut - på mindre än 2 timmar

OnePlus släppte under gårdagen den nyaste upplagan av företagets superflaggskepp OnePlus 5T. Nu har företaget avslöjat hur bra mobilen sålt.
Enligt OnePlus Twitterkonto sålde Sandstone White-versionen slut på endast 2 timmar. Imponerande enligt många, men vi vet ju inte hur många exemplar mobilen tillverkats i.

Källa

Samsung bekräftar: Galaxy S9 på MWC

Samsung har under morgonen avslöjat när företaget kommer offentliggöra nya flaggskeppen Galaxy S9 och S9+. 
Inte helt otippat kommer Samsung offentliggöra företagets nya flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9+ på MWC-mässan. Mer specifikt misstänker jag att det spikade datumet är den 26e februari då det framkommit i en tidigare läcka. 

Källa

Rykte: HTC U11+ kommer snart i ny färg

För en tid sedan introducerade HTC flaggskeppet U11+. Telefonen finns i dagsläget tillgänglig i tre färger. Nu sägs det att HTC kommer släppa telefonen i en ny kulör. 

Enligt uppgifter kommer HTC snart släppa flaggskeppet U11+ i rött, precis som man gjort med HTC U11. Det är däremot högst oklart om den röda varianten av telefonen kommer bli aktuell i Sverige. Jag tror tyvärr inte det eftersom U11+ inte finns att köpa här. 

Källa

LG:s kommande flaggskepp kan komma att kallas för G7

För ett tag sedan rapporterade jag om att LG troligtvis skulle lägga ner sin G-serie telefoner. Något som dock inte verkar vara aktuellt just nu.
Enligt källor kommer LG:s nästa flaggskepp kallas för LG G7. LG G7 kommer bland annat erbjuda processorn Snapdragon 845 tillsammans med 4 GB RAM. Enligt uppgifter kommer LG G7 presenteras i mars.


Källa

Alcatel lägger själva ut bild på Alcatel 5

Jag rapporterade nyligen om att Alcatel har en mycket cool telefon på gång. Nu har tillverkaren visat upp fasaden på telefonen själva. 

På bilden visar Alcatel upp modellerna 1X, 3V och Slutligen företagets kommande flaggskepp Alcatel 5. Vi kan se att mobilen kommer få mycket displayyta på framsidan tillsammans med alla sensorer i toppen.


Källa

Xiaomi Redmi Note 5 läcker med extrem displayyta

En ny telefon från kinesiska Xiaomi har under gårdagen läckt ut på nätet. Vi kan se att Xiaomi satsat hårt på att få ut så mycket displayyta som möjligt. 

Utöver den extrema skärmytan ser det ut som att Redmi Note 5 kommer få dubbla bakre kameror och en fingeravtrycksläsare placerad under dessa. Skärmytan är mycket imponerande, framförallt eftersom Redmi Note 5 förvänts bli en mellanklass-mobil.


Källa

Vivo kommer visa upp telefon med fingerläsare i displayen 10e januari

Vivo kommer inom kort offentliggöra en ny mobiltelefon. Det handlar om världens första mobil med en fingeravtrycksläsare under displayen.
Detta innebär att både Vivo och Doogee har telefoner på gång med fingeravtrycksläsare under displayen. Det återstår däremot att se hur mycket mobilen kommer kosta.

Källa

Android 8.0 växer långsamt

Google har under morgonen släppt lite statistik som visar hur många enheter på marknaden som kör Android 8.0 Oreo.
Det har nu framkommit att Android 8.0 Oreo har 0,7% på alla prylar som kör Android. Det kan jämföras med föregående Androidversionen 7.0 Nougat som har 21,1% på enheter som kör Android.

Källal

Jag unboxar OnePlus 5T Star Wars-Edition

Efter en tids ledighet fick jag äntligen ta emot en ny OnePlus-enhet. Den här gången handlar det om OnePlus 5T Star Wars-Edition. Inom kort kommer ett litet designinlägg om luren, men först en unboxing! En av dom största förändringarna mot vanliga OnePlus 5T är just lådan. OnePlus 5T Star Wars-Edition har fått en fyrkantig låda med svart huvudtema. På framsidan hittar jag texten som signalerar att det handlar om en Star Wars-produkt. På lådans vänstra och högra sidan ser vi att det handlar om en OnePlus 5T. När jag öppnar locket ligger den där snyggt presenterad, en OnePlus 5T med röda Star Wars-detaljer!

När jag lyft på telefonlocket hittar jag Dash-laddaren tillsammans med en Dash-kabel och ett lite väl stort fodral (som inte ligger särskilt bekvämt i handen). Jag tycker det skulle varit trevligt om laddaren varit svart istället för vit då jag tror att det skulle passat bättre till Star Wars-temat.


Rykte: LG G7 börjar säljas i april

LG kommer vid ungefär samma tidpunkt som Samsung offentliggöra nya flaggskeppet LG G7 (i februari).
Enligt en koreansk källa kommer LG börja sälja flaggskeppet G7 (som antagligen kommer kallas något annat) i april i hemlandet Sydkorea. Förhoppningsvis kommer den hit under samma månad.

Källa

HMD:s ändring: skickar med Android 8.0 till nya Nokia 6

Förra veckan presenterade HMD Global en uppföljare till förra årets Nokia 6. Då sade man att telefonen skulle komma med Android 7.1 Nougat från start.
HMD har nu meddelat att företaget kommer inkludera Android 8.0 i alla nya Nokia 6-enheter. Man kommer alltså inte behöva uppdatera nya Nokia 6 till Android 8.0 Oreo.

Källa

Här är Xperia XA2 Ultra!

Sony har under morgontimmarna offentliggjort företagets nya mellanklassare Xperia XA2 Ultra. En telefon som bland annat kan stoltsera med en stor display! 

Skärmen är 6 tum stor och har fått upplösningen 1080 x 1920 pixlar. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 630 tillsammans med 4 GB RAM och 32 eller 64 GB inbyggt minne. På baksidan har telefonen fått en 23 MP-kamera medans vi hittar en 16 MP-kamera på framsidan.

I övrigt har mobilen fått ett 3500 mAh-batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android 8.0 Oreo från start. Telefonen släpps i Februari på utvalda marknader.


Användare rapporterar om problem med pekskärmen i Pixel 2-enheterna

Google skickade nyligen ut Android 8.1 Oreo till företagets telefoner Pixel 2 och Pixel 2 XL.
Nu rapporterar användare om att många har svepproblem med telefonerna. Det innebär att telefonerna inte reagerar lika precist som tidigare på touchen som i tidigare Androidversioner. Naturligtvis är detta en bugg som Google arbetar på att fixa. 

Källa

Senaste uppgifterna: Galaxy S9+ får mycket RAM

Som de allra flesta antagligen vet kommer Samsung offentliggöra nya flaggskeppsmobilerna Galaxy S9 och S9+ på MWC-mässan den 26e februari. Nu har det läckt ut ännu mera kring duon. 

Det här året kommer man få välja mellan olika minnen. Samsung Galaxy S9 kommer finnas tillgänglig med internminnena 64 och 128 GB, bägge med 4 GB RAM. S9+ kommer å andra sidan bli tillgänglig tillsammans med 64, 128 eller 256 GB minne. Samtliga varianter kommer få 6 GB RAM.


Källa

Riktigt cool telefon från Alcatel läcker!

Alcatel är en kinesisk mobiltillverkare som enligt mig varit mycket anonyma på mobilmarknaden.  Kanske ska de ge sig in i leken på allvar med det nya flaggskeppet Alcatel 5?

Det som är udda (men väldigt häftigt enligt mig) är att Alcatel 5 kommer få alla sensorer på toppen medans botten och de två långsidorna kommer bli ramlösa. Det ser också ut som att telefonen kommer få 18:9-format. Alcatel 5 presteras förhoppningsvis på


Källa