Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december 17, 2017

Rykte: Xiaomi Mi Max 3 får en 7 tumsskärm i formatet 18:9

Xiaomi kommer antagligen inom kort presentera företagets nya phablet Mi Max 3. Men istället för som sina föregångare, Mi Max och Mi Max 2, sägs det att Max 3 kommer få en något större display. 

Enligt källan kommer Mi Max 3 vara utrustad med en 7 tumsskärm med Full HD-upplösning tillsammans med det avlånga formatet 18:9. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 660, antingen med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne eller med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen sägs också komma med Android 8.0 Oreo från start.


Källa

OnePlus 6 får fingeravtrycksläsaren placerad under displayen

Det sägs att OnePlus kommer offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 6 någon gång i april. Dessutom sägs mobilen få en ny funktion som vi inte hunnit bekanta oss med i särskilt många smartphones. 

Enligt uppgifter kommer OnePlus 6 bli en av världens första telefon med en fingeravtrycksläsare inbäddad under displayen. Svenska Fingerprint Cards avslöjade för ett tag sedan att företaget arbetade på en läsare som är tänkt att sitta under smartphonedisplayer.


Källa

Ännu en bild på Samsung Galaxy S9 läcker

Samsung kommer nästa år presentera företagets nya flaggskepp Galaxy S9 och S9+. Nu har Galaxy S9 av enheterna fångats på bild på nytt.
På bilden här nere kan vi se att Samsung Galaxy S9 kommer få en kamera på baksidan tillsammans med fingeravtrycksläsaren placerad på baksidan. Vi kan dessutom se att S9 kommer få mycket displayyta.

Källa

OnePlus 5T är bästa mobilen 2017!

2017 börjar sakta närma sig sitt slut. Det här året har jag fått testa väldigt många olika mobiler, både Android och iPhone. Här är den mobilen jag skulle köpa just nu. 

Av de mobiler jag testat tycker jag att LG har gjort de största framstegen med LG G6. LG G6 är en riktigt bra mobil med framförallt en unik vidvinkelkamera. Trots det kan jag inte utse LG G6 till årets mobil då den bland annat slukar batteri som en Volvo 240 slukar soppa. Priset går istället till OnePlus 5T som verkligen imponerar för sin ynka prislapp. För 5590 kronor ingår bland annat 8 GB RAM i mobilen. OnePlus 5T gör pannkaka av mobiler så som Samsung Galaxy S8 och S8+ (som redan från start kändes långsamma). Dessutom har OnePlus 5T en fantastiskt bra kamera som fångar alla detaljer, så även om det är mörkt. Utöver allt detta har OnePlus 5T en supersnabb fingeravtrycksläsare. Många flaggskeppstelefoner innehåller idag likadana komponenter, och då är det detaljerna som räknas! Om OnePlus fortsätter på den här vägen…

Här är Gionee S10 Lite

Gionee har under fredagen presenterat en ny budgetmobil vid namn S10 Lite. En mobil som bland annat erbjuder en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan. 

Gionee S10 Lite har fått en 5,2 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 427 tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På baksidan av enheten sitter en 13 MP-kamera medans den främre kameran fått upplösningen 16 megapixlar.

I övrigt har S10 Lite fått ett 3100 mAh-batteri och en fingeravtrycksläsare placerad i hemknappen (som sitter under displayen). Telefonen kommer med Android 7.1 Nougat från start.

Källa

Samsung Galaxy S9 blir lika avlång som sina föregångare

2017 har verkligen formatet 18:9 exploderat bland smartphones. Hur kommer det bli nästa år? Kanske blir mobilerna ännu mer avlånga. 

Samsung har under natten råkat avslöja att företagets kommande mobiler Galaxy S9 och S9+ kommer bli lika avlånga som sina föregångare. Vid ett tidigare tillfälle påstod en källa att S9 och S9+ skulle få formatet 21:9, men så blir det alltså inte. 

Källa

Nästa års Samsung Galaxy J2 läcker

Samsung offentliggjorde i början på veckan företagets nya 18:9-formats smartphones Galaxy A8 och A8+. Nu har nästa års Galaxy J2 fastnat på bild tillsammans med telefonens specifikationer. 

Telefonen kommer få en 5 tumsskärm med upplösningen 540 x 960 pixlar. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 425 tillsammans med 16 GB  inbyggt minne och 1,5 GB RAM. På baksidan har Samsung valt att placera en 8 MP-kamera medans vi på framsidan hittar en 5 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett 2600 mAh-batteri och Android 7.1.1 Nougat från start. Samsung Galaxy J2 (2018) förväntas kosta 1500 kronor.


Källa

Här är Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor har under torsdagen offentliggjort företagets nyaste mobil, Honor 9 Lite. Den här mobilen erbjuder bland annat det nya, avlånga formatet 18:9 till en finfin prislapp. 

Telefonen har fått en 5,65 tumsskärm med formatet 18:9 med upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Under huven hittar vi processorn Kirin 659 med antingen 3/32 eller 4/64 GB minne. På baksidan av telefonen sitter en primär 13 MP-kamera och en sekundär 2 MP-kamera. Detsamma gäller även på framsidan.

I övrigt har Honor 9 Lite fått sin fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. Vidare har Honor 9 Lite utrustats med ett 3000 mAh-batteri och Android 8.0 Oreo från start. Den bästa modellen med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne kommer kosta 273 dollar.


Källa

Kan det här vara baksidan till Samsung Galaxy S9?

Samsung kommer den 26e februari presentera företagets nya flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9+. Nu ser det ut som att en bild på Galaxy S9:s baksida läckt ut på nätet. 

Av bilden nedan att döma kommer Samsung Galaxy S9 få en kamera på baksidan medans plusmodellen ser ut att få dubbla kameror på baksidan. Något som är mycket bra är att Samsung ser ut att flyta fingeravtrycksläsarna från positionen bredvid kameran till under kameran.


Källa

Nokia 9 kommer få dubbla främre kameror

HMD Global kommer den 19e januari hålla ett event där företaget förväntas presentera en ny flaggskeppsmobil.
Nokia 9 kommer få dubbla främre kameror. Bägge kommer få upplösningen 5 megapixel där jag misstänker att den sekundära kameran kommer agera vidvinkelobjektiv åt den primära främre kameran.

Källa

Nya Samsung Galaxy A5 (2018) läcker

Samsung börjar hitta tillbaka till gamla tider då tillverkaren släppte massor med modeller årligen. Sedan en tid tillbaka har tillverkaren trappat ner modellerna, men är Samsung på gång att hamna i samma "fälla" igen? 

Nyligen släppte Samsung modellerna Galaxy A8 och A8+. Nu ser det ut som att Samsung dessutom kommer släppa en ny Galaxy A5. Det ser ut som att modellen kommer få en 5,6 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Exynos 7885 tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne och främre samt bakre 16 MP-kameror.


Källa

Skarp bild på Samsung Galaxy S9 och S9+ dyker upp

De som hänger på Mobilanyheter dagligen vet att jag på senare tid skrivit många inlägg om Samsungs kommande flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9+. Nu har en "skalbild" på enheterna påträffats. 

Vi kan se att telefonerna liknar varandra mycket med mycket display på framsidan och en design i glas och aluminium. Den största skillnaden mellan S9 och S9+ är att den vanliga S9:an kommer få en kamera på baksidan medans S9+ kommer få dubbla kameror på baksidan. 
Jag misstänker att S9 kommer få en 5,8 tumsskärm som sin föregångare. Däremot tror jag att S9+ kommer få en 6,4 tumsskärm. 

Källa

Ny bild publiceras på Nokia 9

Den 19e januari kommer HMD Global hålla ett event där företaget förväntas visa upp nya flaggskeppet Nokia 9. Nu har en påstådd bild på mobilen läckt ut på nätet. 

Av bilden nedan att döma kommer Nokia 9 få formatet 18:9 med tunna ramar runt displayen. HMD Global ser däremot inte ut att satsa på något edge-display på nya flaggskeppet. Skärmen sägs mäta 5,5 tum, och om Nokia 9 får så tunna ramar runt displayen som bilden nedan visar kan mobilen bli riktigt kompakt.

Källa

Samsung Galaxy S9+ kommer få 5 GB RAM

Ett benchmarktest på Samsung Galaxy S9+ harpå morgonen påträffats. Den här gången läcker resultaten ut via programmet GeekBench. 

Vi kan se att Galaxy S9+ fått Single Core-resultatet 2422 medans mobilen fått Multi Core-resultatet 8351. Detta är bästa siffrorna för en Samsungmobil och förhoppningsvis kommer mobilen vara lika snabb som dessa siffror lovar. Vidare kan vi se att mobilen drivs av processorn Snapdragon 845 och att S9+ kommer med Android 8.0 Oreo från start. 
Något som är udda är att mobilen kommer skeppad med 5 GB RAM. De flesta flaggskeppen idag har minst 6 GB RAM så det är konstigt att Samsung bestämt sig för att just stoppa i 5 GB RAM. 

Källa

Här är specifikationerna för Nokia 9

HMD Global har varit i farten. Den här gången har det kanske gått lite väl fort då tillverkaren läckt typ samtliga specifikationer till företagets kommande flaggskeppsmobil Nokia 9. 

Det avslöjas att Nokia 9 fått en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning tillsammans med en OLED-panel (gjord av LG). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. På baksidan har mobilen fått en primär 13 MP-kamera och en sekundär 12 MP-kamera. På framsidan sitter en 5 MP-kamera.

I övrigt har Nokia 9 fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 3250 mAh-batteri och Android 8.0 Oreo från start. Som mina kollegor på Swedroid.se redan nämnt kommer telefonen sakna ett hörlursuttag.


Källa

Android 8.0 nära till ZTE Axon 7

ZTE har under morgontimmarna avslöjat att man planerar att uppdatera flaggskeppet Axon 7 till Android 8.0, trots att mobilen inte tillverkas längre. 

ZTE avslöjar inte när man kommer skicka ut uppdateringen, men företaget avslöjar i alla fall att uppdateringen väntar runt hörnet. Förhoppningsvis innebär detta att ZTE kommer skicka ut uppdateringen någon gång under början på nästa år. Om uppdateringen kommer till Axon 7 Mini är fortfarande oklart.


Källa

Ännu en bild på Meizu 15 Plus läcker

Det ser ut som att Meizu inom kort kommer offentliggöra en ny mobiltelefon. Jag har redan rapporterat lite om telefonen, och här kommer ännu en bild på enheten.
Av bilden nedan att döma kommer Meizu 15 Plus nyttja formatet 18:9, vilket skulle innebära att telefonen skulle bli dubbelt så hög som bred. Vidare kan vi också se att det ser ut som att telefonen kommer få en kombinerad hemknapp och fingeravtrycksläsare.

Källa

Här är nya Samsung Galaxy A8 och A8+

Samsung har under morgontimmarna presentera två nya mobiler: Galaxy A8 och A8+. Två mobiler som bland annat kan stoltsera med dubbla främre kameror.
Bägge mobiler har fått 18:9-format. Den mindre Galaxy A8 har fått en 5,6 tumsskärm med Full HD-upplösning (2160 x 1080 pixlar) medans den större Galaxy A8+ fått en något större 6 tumsskärm med samma upplösning. Under huven hittar vi processorn Exynos 7885 tillsammans med 6 GB RAM och 32 GB i bägge telefoner.
Den bakre kameran har fått upplösningen 16 megapixel med bländartalet f/1.7 medans vi hittar dubbla främre kameror i bägge telefoner: en primär 16 MP-kamera och en sekundär 8 MP-kamera.
I övrigt har A8 fått ett 3000 mAh-batteri medans A8+ fått ett 3500 mAh-batteri. Telefonerna har vidare fått nya USB Type-C, sina fingeravtrycksläsare placerade på baksidan under kameran, IP68-klassning och Android 7.1 Nougat från start. Galaxy A8 kommer kosta 499 euro vid realise medans A8+ kommer kosta 599 euro vid realise.

Källa

Tre tar in specialupplagan av Razer Phone med grön logga!

Tre har under eftermiddagen svensk tid meddelat att man kommer ta in specialutgåvan av Razer Phone med den gröna loggan på baksidan. 

Enligt pressmeddelandet som Tre skickat ut finns specialupplagan av Razer Phone endast i 1337 exemplar. 96 av dessa telefoner tillhör Tre Sverige som vidare meddelar att den planerade säljstarten blir nu på onsdag (20/12) klockan 13:37. Om ni undrar vad som är speciellt med denna specialutgåva av Razer Phone så är det att den har den gröna ormloggan vi bland annat känner igen från företagets datorer.

Rykte: Samsung satsar på bättre kameror i S9 och S9+

Samsung kommer inom kort presentera företagets nya flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9+. Nu har detaljer kring telefonerna läckt ut på nätet. 

Enligt uppgifter kommer Samsung satsa ändå hårdare på kameraprestanda i företagets kommande mobiler. Detta tycker jag är helt fel eftersom företagets senaste mobiler redan har riktigt bra kameror. Jag skulle istället gärna se att Samsung satsade på en renare Androidversion eftersom företaget i dagsläget har marknadens långsammaste Androidtelefoner.


Källa

Klockren bild på Galaxy S9

Samsung kommer den 26e februari offentliggöra företagets nya flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9+. Nu har någon av modellerna fångats på en skarp bild. 

Av bilden nedan att döma kommer Samsung Galaxy S9 och S9+ få sina respektive fingeravtrycksläsare placerade på baksidan. Inte bredvid kameran utan under kameran. I övrigt kan vi se att Samsung behåller 18:9-formatet även på de nya modellerna antagligen kommer få mer skärmyta än både Galaxy S8 och S8+.


Källa

Huawei MediaPad M5 läcker

En ny surfplatta från kinesiska Huawei har under natten läckt ut på nätet. Enligt uppgifter kommer Huawei presentera surfplattan på årets MWC-mässa. 

Om uppgifterna är sanna så kommer MediaPad M5 få en 8,4 tumsskärm med upplösningen 2560 x 1600 pixlar. Under huven sägs det att surfplattan kommer vara utrustad med processorn Kirin 960 tillsammans med 4 GB RAM. Plattan sägs dessutom komma med Android 8.0 Oreo förinstallerat.

Källa

Kan det här vara nya Xperia XZ2?

Sony kommer med största sannolikhet presentera företagets nya mobil Xperia XZ2 på årets MWC-mässa. Nu kan telefonen ha läckt ut på bild.

Av bilden nedan att döma kommer Xperia XZ2 få extremt mycket displayyta på framsidan. Mer än till exempel Samsung Galaxy Note 8 och Huawei Mate 10 Pro. Sonys nuvarande mobiler har väldigt stora bezels, men om telefonen på bilden nedan är Xperia XZ2 satsar Sony antagligen helhjärtat på telefoner med små bezels.

Senaste nytt: Klockren bild på Samsung Galaxy S9 läckt. 

Källa

Källor: Android 8.1 gör Pixel 2-telefonerna långsamma

Google har nyligen börjat skicka ut Android 8.1 Oreo till företagets mobiler Pixel 2 och Pixel 2 XL. Efter den senaste buggfixen framkommer det att vissa telefoner är sega på att starta upp displayen. 

Det är när vissa användare "väckt" (alltså tänt displayen) som flera upplevt att både Pixel 2 och Pixel 2 XL:s displayer tagit lång tid på sig att starta. Detta låter inte som något annat än en bugg och bör vara något som Google kan fixa vid nästa uppdatering.


Källa

OnePlus berättar hur företaget utvecklats genom åren - har funnits i fyra år

OnePlus har idag funnits på marknaden fyra år. På fyra år hinner det hända en hel del i mobilvärlden, något företaget bland annat pratar om i sin senaste video. 

I videon nedan pratar OnePlus-grundaren Carl Pei bland annat om att företaget hade över 300 registreringar för företagets första smartphone OnePlus One. Men han tar även upp att OnePlus hade en rejäl svacka år 2014 då företaget bland annat presenterade OnePlus 2 som bland annat saknade NFC.

En annan intressant detalj OnePlus tar upp är att högt uppsatta inom företaget har bra kundkontakt och verkligen tar åt sig den feedback kunderna ger företaget. OnePlus är i princip ensamma om att erbjuda den här egenskapen, och om du läser det här Carl så ser jag gärna att ni fortsätter med eran goda kundkontakt.


Specifikationer till Xperia XZ2 läcker!

Under natten (Thailändsk tid) har en ny telefon från Sony påträffats på nätet. Enligt källor rör det sig antagligen om en uppföljare till Xperia XZ1. 

Enligt dokumentet kommer telefonen få en 5,48 tumsskärm med upplösningen 1080 x 1920 pixlar. DFet ser således ut som att nästa flaggskepp från Sony kommer få mindre bezel runt displayen. Om uppgifterna visar sig stämma betyder det också att uppföljaren till XZ1 kommer få formatet 16:9 och inte 18:9-formatet som många andra flaggskepp.

Utöver displayens storlek och upplösning avslöjas det också att uppföljaren till XZ1 kommer få nya Snapdragon 845-processorn tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen kommer få två bakre 12 MP-kameror och en främre 15 MP-kamera. I övrigt ser det ut som att telefonen kommer få ett 3130 mAh-batteri och komma med Android 8.1 Oreo från start.


Källa