Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december 10, 2017

Nya Samsung Galaxy A8 läcker igen

För bara några dagar sedan rapporterade jag om att Samsungs nya satsning på mobilfronten, Galaxy A8. Nu har telefonen läckt ut igen. Den här gången har ett originalskal läckt ut. 

Självklart gömmer sig telefonen sig i fodralet. Vi kan se att Samsung liksom man redan gjort med Galaxy S8- och Galaxy Note 8 kommer utrusta Galaxy A8+ med det nya 18:;9-formatet. Det ser således ut som att Galaxy A8+ kommer få sin fingeravtrycksläsare placerad på baksidan.


Källa

Ny telefon från ZTE Nubia läcker med nästan 100% display

En ny telefon från ZTE Nubia har under lördagen läckt ut på bild. Enligt mig sticker den ut från mängden genom att erbjuda riktigt mycket display på framsidan. 

Telefonen påminner en hel del om Essential Phone eftersom att ZTE, likt Essential, ser ut att satsa på att placera den främre kameran för sig själv på framsidan (mitt i displayen). Telefonen ser fortfarande ut att få en kant under displayen för diverse sensorer.


Källa

Då kommer Huaweis nästa flaggskeppsmobil

Under dagen har det läckt ut information om att Samsung kommer offentliggöra nästa års flaggskeppsmobiler, Galaxy S9 och S9+ på MWC-mässan. Nu har det avslöjats när Huawei kommer offentliggöra P11 och P11 Plus. 

Huawei har avslöjat att företaget kommer offentliggöra P11 och P11+ någon gång under kvartal ett nästa år. Mest troligt är att Huawei kommer offentliggöra telefonerna under samma event som Samsung, alltså på Mobile World Congress som drar igång i februari.


Källa

Bekräftat: då presenteras Samsung Galaxy S9 och S9+

Det har sagts att Samsung kommer presentera företagets nya mobiler Galaxy S9 och Galaxy S9+ i januari. Nu har en lista avslöjat när Samsung tänker presentera mobilerna. 

Det står nu klart att Samsung kommer offentliggöra företagets nya flaggskepp Galaxy S9 och S9+ på ett event i Barcelona den 26e februari. Det innebär alltså att mobilerna kommer avtäckas på den stora MWC-mässan.


Källa

Sharp kommer presentera nytt på CES

Sharp har under torsdagen meddelat att man kommer presentera ny hårdvara på den kommande CES-mässan som drar igång den 8e januari! 

Det enda som avslöjas är att mobilen som Sharp kommer visa upp kommer få mycket skärmyta på framsidan. Däremot har det tidigare avslöjats att mobilen kommer få processorn Snapdragon 630 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.


Källa

Är det här Samsung Galaxy S9?

Samsung kommer med stor sannolikhet offentliggöra företagets nya flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9+ på ett event i Las Vegas nästa månad. Nu kan en av mobilerna ha läckt ut på nätet. 

Vi kan se att mobilerna ser ut att få sina fingeravtrycksläsare placerade under kameran på baksidan (eftersom det är en kamera på baksidan handlar det troligtvis om vanliga Galaxy S9) samtidigt som Samsung behåller den maffiga Infinity-Displayen på framsidan. Dessutom ser det ut som att tillverkaren väljer att behålla hörlursuttaget.Källa

Här är Huawei Honor 9 Lite

Under natten till torsdagen har de flesta specifikationerna läckt ut på nätet. Dessutom har en bild på mobilens framsida påträffats! 

Telefonen kommer få en 5,65 tumsskärm med Full HD-upplösning i formatet 18:9. Under huven kommer vi finna processorn Kirin 659 tillsammans med antingen 3/32 eller 4/64 GB minne. På fram- och baksidan hittar vi primära 13 MP-kameror och sekundära 2 MP-kameror. 
I övrigt finner vi en fingeravtrycksläsare placerad på enhetens baksida, ett 2900 mAh-batteri, ett hörlursuttag och Android Oreo från start. Telefonen kommer offentliggöras den 21a december. 

Källa

Jag tar en titt på OPPO F5

Under min vistelse i Thailand har jag fått chansen att kolla på flera telefoner som inte säljs på svensk mark. OPPO F5 är en av dessa. Jag har tagit en titt på mobilen och tänkte i det här inlägget dela med mig av de intryck jag fick av luren. 

Till och börja med har telefonen ett smått fantastiskt pris: 9990 baht, något som motsvarar ungefär 2500 svenska kronor. För detta pris får man bland annat en 6 tumsskärm med Full HD-upplösning och 6 GB RAM. Telefonen är byggd i en unibodykonstruktion i aluminium, vilket gör att OPPO F5 ligger mycket stabilt i handen. Telefonen har fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, en läsare som är mycket snabb och precis. Om man inte vill låsa upp mobilen med sitt fingeravtryck finns även möjligheten att låsa upp luren via ansiktet.

Skärmen är på 6 tum med Full HD-upplösning med formatet 18:9, vilket innebär att OPPO F5 fått mycket skärmyta på framsidan (78%). Om jag säger såhär: OPPO F5 känns riktigt modern i handen. Något som kändes mindre m…

Så här kan Samsungs kommande viktelefon se ut

Samsung har tidigare i år uttalat sig om att man kommer visa upp en böjbar telefon nästa år. Nu kan en bild på enheten ha läckt ut! 

Vi kan se att mobilen ser ut att få rätt så mycket bezel på toppen och botten av displayen. Det intressanta är att mobilen ser ut att få en vikbar display som viks in och ut från baksidan. Lösningen verkar riktigt smidig. 


Källa

Leagoo S9 påminner mycket om iPhone X

När Apple släpper nya produkter brukar många kinesiska tillverkare ta en hel del inspiration från fruktföretaget. Den här telefon (på bilden nedan) ser till exempel ut att bli väldigt lik iPhone X på utsidan. 

Det som utmärker Leagoo S9 från många andra Androidmobiler är att telefonen ser ut att få en likadan "läpp" som Apple utrustat iPhone X med. Utöver "läppen" ser det ut som att Leagoo S9 dessutom kommer få en liten bezel under displayen.Källa

Bilder läcker på nya Nokia 6

Under gårdagen rapporterade jag om att HMD Global troligtvis kommer offentliggöra en ny upplaga av företagets mellanklassare Nokia 6. Nu har telefonen fångats på bild! 
Vi kan se att Nokia 6 (2018) kommer få det "nya" 18:9-formatet. Således kommer även den bakre fingeravtrycksläsaren få byta plats från framsidan (på den nuvarande Nokia 6:an) till baksidan. I övrigt känner vi igen luren då HMD bland annat fortsätter satsa på en unibodykonstruktion i aluminium. 

Källa

Första telefonen med fingeravtrycksläsare under displayen kommer på CES nästa år

Vivo har för ett tag sedan avslöjat att företaget kommer visa upp en mobil med fingeravtrycksläsare under displayen. Än så länge har dock företaget ännu inte hunnit visa upp något fungerande exemplar med tekniken. 

Clear ID har under dagen berättat att företagets första telefon med en fingeravtrycksläsare under displayen kommer sitta i en telefon som presenteras under den kommande CES-mässan. Det är oklart vilken telefon det handlar om, men vi vet i alla fall att det handlar om en telefon med OLED-panel då sensorn endast stödjer denna typ av panel.

Källa

Arbetar Apple på en iPhone XC?

Alla minns vi nog iPhone 5C: en budgettelefon från Apple iklädd i ett plastskal som gått bra mycket sämre än vad företaget hade hoppats på. Men kommer Apple trots allt släppa en uppföljare till mobilen? 

En källa har under gårdagen uttalat sig om att Apple kan komma att presentera en uppföljare till iPhone 5C, en telefon som presenterades 2013. Som ni kan se på bilden liknar iPhone XC vanliga "X" mycket på utsidan med undantag för baksidan som ersatts med en plastkonstruktion. Det skulle enligt mig inte alls vara någon dålig ide att släppa en billigare variant av iPhone X med tanke på att den nuvarande X:en är dyr.


Källa

Nästa års Nokia 6-upplaga är nära!

Det sägs att HMD Global kommer visa upp nyheter den 19e januari. Bland dessa nyheter ska nya Nokia 9 ingå, men också en ny upplaga av Nokia 6. 

Årets modell av Nokia 6 sägs heta Nokia 6 (2018) och erbjuda en 5,5 tumsskärm med formatet 18:9 tillsammans med upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 630 med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne.

Källa

Samsung Galaxy S9 och S9+ får sina fingerläsare placerade under kamerorna

Samsung kommer med stor sannolikhet avtäcka företagets nya flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9+. Nu har uppgifter gällande telefonernas fingeravtrycksläsare läckt ut på nätet. 

Det står klart att Samsung Galaxy S9 och S9+ kommer få sina fingeravtrycksläsare placerade på baksidan. Men istället för att läsaren sitter till vänster om den bakre kameran kommer den på Galaxy S9-telefonerna sitta under kameran.

Källa

Ny bild visar Meizu 15 Plus

Meizu kommer inom kort offentliggöra en ny telefon med namnet Meizu 15 Plus. Nu har telefonen fastnat på en ny bild.
Till skillnad från bilden jag publicerade imorse kan vi se att den här mobilen kommer få en ramlös display på tre sidor medans delen under displayen ser ut att innehålla ett gäng sensorer tillsammans med den främre kameran. Telefonen ser också ut att få dubbla bakre kameror. Något som sticker ut är att telefonen saknar en fingeravtrycksläsare. 

Källa

Telefon från Meizu läcker med extremt mycket skärmyta

Under gårdagen har en ny telefon från Meizu läckt ut på nätet som visar en smartphonedesign jag inte tidigare sett. Telefonen ser nämligen ut att bestå av 99% display på framsidan. 
Om bilden nedan är äkta skulle det betyda att Meizu 15 Plus skulle sakna en främre kamera, något som skulle vara konstigt men å andra sidan lite fräckt. Det eftersom alla dagens smartphones är utrustade med främre kameror, kameror jag i alla fall inte använder mig av. 

Källa

Samsung Galaxy A8+ dyker upp i det vilda - har 6 tums infinity display

Under natten har kommande Samsung Galaxy A8+ dykt upp på nätet. Utöver att enheten har fångats på film har luren dessutom fått sina specifikationer avslöjade.
Telefonen har fått en 6 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn Exynos 7885 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare och en kamera på 16 megapixel (f/1.7) medans framsidan pryds av dubbla kameror; en primär 16 MP-kamera och en sekundär 8 MP-kamera.
I övrigt har mobilen fått ett 3500 mAh-batteri och IP68-klassning. Galaxy A8+ kommer med Android 8.0 Oreo från start och sägs kosta runt 6000 kronor när den släpps i butik.

LG V30 kostar 8990 kronor, släpps 20e december

LG V30 presenterades i början på september, och än så länge har vi inte sett röken av telefonen. Nu har mobilen dykt upp hos Elgiganten. 

Priset ligger på 8990 kronor och telefonen ser ut att bli tillgänglig från och med 20e december. Det innebär att det gått över tre månader mellan det att LG presenterat telefonen till det att man släpper den på den svenska marknaden. LG G7 lär ju dessutom vänta runt hörnet så mitt råd till er som funderar på att skaffa LG V30 är att vänta in och se vad LG G7 har att erbjuda.


Källa

Huawei Honor presenterar ny telefon 13e december

Huawei Honor har under gårdagen släppt en teaserbild som antyder att företaget kommer presentera en telefon med fyra kameror - två på baksidan, två på framsidan. 

Enligt källor kommer Huawei Honor släppa en Honor 9 Lite den 13e december. Något som i alla fall har bekräftats är att telefonen som företaget kommer presentera kommer ha fyra kameror. Antagligen två på baksidan och två på framsidan. Om jag känner Huawei Honor rätt kommer telefonen släppas i Sverige.


Källa

Jag testar Huawei Mate 10 Pro - världens första mobil med AI!

Nu har jag haft en Mate 10 Pro i min ägo ett längre tag och tänkte i det här inlägget dela med mig av de intryck jag fått av mobilen. Bland höjdpunkterna finns bland annat prestandan och batteriet som imponerar stort! 

Huawei Mate 10 Pro är företagets första mobil med det avlånga 18:9-formatet, vilket innebär att Mate 10 Pro är dubbelt så hög som den är bred. Något som är lustigt är att Huawei sänkt upplösningen från förra årets Mate 9 Pro (som hade Quad HD-upplösning) till Full HD+ - upplösning i Mate 10 Pro. Det kanske ser sämre ut på pappret, men i verkligheten är skillnaden inte särskilt stor eftersom Mate 10 Pro fortfarande kan stoltsera med den höga pixeltätheten 401 pixlar per tum, en pixeltäthet som innebär att man inte kan urskilja enstaka pixlar på Mate 10 Pro:s display. Jag tycker, till skillnad från många andra, det är bra att Huawei sänkt upplösningen på Mate 10 Pro eftersom det både är skonsammare för batteriet samt gör telefonen snabbare (i och med att processorn inte b…