Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december 3, 2017

Samsung Galaxy S9 får troligtvis ingen större displayyta än Galaxy S8

Vid flera tillfällen har påstådda bilder på Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S9 dykt upp på nätet. Nu har en källa, som brukar ha rätt, gått ut och sagt att Galaxy S9 inte kommer få större skärmyta än föregångaren Galaxy S8. 

Om Galaxy S9 skulle se ut som på ryktesbilderna skulle det innebära att mobilen skulle få formatet 21:9. Det skulle alltså innebära att mobilen skulle bli ännu mer långsmal mot för tidigare modeller, vilket kanske inte skulle vara så uppskattat av alla.Källa

Notis: resa till Thailand

Hej! 

Om ni undrar varför inga fler inlägg kommer upp under dagen så beror det på att jag ska på semester till Thailand. Flera inlägg kommer dyka upp från och med imorgon (lördag 9/12) då allt kommer börja rulla på som vanligt igen!


Huawei börjar uppdatera Honor 9 till Oreo

Huawei har under gårdagen meddelat att man börjar skicka ut Android 8.0 Oreo till företagets telefon Honor 9.
Huawei har meddelat att man kommer börja med att skicka ut uppdateringen till kinesiska exemplar av mobilen för att sedan skicka ut till övriga exemplar av mobilen i världen.

Källa

Uppgifter: nästa flaggskepp från Huawei kommer likna iPhone X

Det har nyligen inkommit uppgifter om Huaweis kommande flaggskeppsmobiler P11 och P11 Plus. Enligt dessa uppgifter kommer P11 och P11 Plus påminna mycket om iPhone X till utseendet. 
Huawei presenterade i samband med Honor V10 en funktion som liknar den Face ID-teknik som sitter i iPhone X. I och med presentationen visade Huawei upp en bild som liknar den läpp vi finner i iPhone X. Det skulle inte förvåna mig om P11 och P11 Plus kommer vara en kopia av iPhone X till utseendet. 

Källa

Sonys första telefon med 18:9-format läcker

Under natten (om ni undrar så gillar jag nattskrivning) har Sonys kommande 18:9-smartphone läckt ut på nätet. Vi kan se att Sony (Äntligen!!!) fått bort DemBezels! 

Enligt uppgifter kommer den här telefonen bli en riktig värsting med bland annat en 5,7 tumsskärm med 4K-upplösning. Under huven förväntas processorn Snapdragon 845 sitta tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.


Källa

Här är Huawei Nova 2s

Huawei har nyligen presenterat mobilen Nova 2s. Som vanligt när det handlar om en produkt från Huawei ser specifikationerna riktigt lovande ut i förhållande till priset. 

Huawei Nova 2s har fått en 6 tumsskärm med upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Under huven hittar vi processorn Kirin 960 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Telefonen har på baksidan fått två kameror, en på 20 megapixel och en annan på 16 megapixel. På framsidan sitter också två kameror: en med upplösningen 20 megapixel och en annan med upplösningen 2 megapixel. 
I övrigt har Nova 2s fått ett 3340 mAh batteri, en FaceID-funktion, en fingeravtrycksläsare och Android 8.0 Oreo från start. Modellen sägs kosta motsvarande 5490 kronor. Det är oklart om Nova 2s hittar hit. 
Källa

Samsung bekräftar: ingen Galaxy S9 och S9+ på CES

Samsung har under förmiddagen gått ut och meddelat att man troligtvis inte kommer visa upp de två nya flaggskeppen Galaxy S9 och S9+ på CES nu i januari. 

Troligtvis innebär detta att Samsung kommer att visa upp mobilerna på den gigantiska prylmässan MWC i februari. Detta innebär i sin tur troligtvis att telefoner som kommer få det nya Snapdragon 845-chippet ligger långt bort i och med att Samsung, liksom med förra årets Snapdragon 835-chipp, har förtur på Snapdragon 845-chippet.


Källa

Huawei Mate 9 Pro uppdateras till Android 8.0

Huawei har under gårdagen meddelat att man börjat uppdatera fjolårets flaggskeppstelefoner Mate 9 och Mate 9 Pro till Android 8.0 Oreo tillsammans med företagets gränssnitt EMUI 8.0. 

Med Android 8.0 och EMUI 8.0 har Huawei överfört många funktioner från Mate 10 och Mate 10 Pro. Ett exempel är att många AI-funktioner nu kan användas på telefonerna. Så om du vill översätta en meny från till exempel kinesiska till svenska ska det inte vara något problem.


Källa

Qualcomm offentliggör Snapdragon 845 - är 30% snabbare än sin föregångare

Qualcomm har under natten offentliggjort företagets nyaste och bästa chipp hittills: Snapdragon 845. Det här chippet är bland annat 30% snabbare än Snapdragon 835. 

Snapdragon 845 har utrustats med totalt åtta processorkärnor: fyra som tickar på i 2,85 GHz samt fyra som tickar på i 1,8 GHz. Grafikprocessorn Adreno 630 ska också ha blivit förbättrad med 30%. Snapdragon 845 ska dessutom stödja upplåsningsmetoder som fingeravtryck, ansiktsigenkänning, röst och iris.

Qualcomm meddelar att Snapdragon 845 kommer sitta i enheter som presenteras tidigt 2018 från bland annat LG, Samsung, Xiaomi, HTC och Sony.


Källa

Xiaomi bekräftar Snapdragon 845 i företagets kommande flaggskepp Mi7

Tidigare idag offentliggjorde Samsung i samarbete med Qualcomm att Qualcomms nästa prestandachipp heter Snapdragon 845. 

Under dagen har Xiaomi berättat att man kommer använda sig av Qualcomms kommande prestandachipp Snapdragon 845 i företagets kommande telefon Mi 7. Detta innebär troligtvis att Xiaomi Mi 7 kommer presenteras tidigast i februari.


Källa

Huawei P11 kanske blir ett kameramonster

Huawei kommer med stor sannolikhet offentliggöra företagets nya flaggskeppsmobiler i P-serien någon gång i februari nästa år. Nu har ett av dom första ryktena dykt upp gällande mobilen. 

Huawei Mate 10 Pro är företagets första telefon med en dedikerad AI-krets. Nu sägs det att Huawei ska ta steget länge och utrusta kommande Huawei P11 med dubbla 40 MP-kameror på enhetens baksida och samtidigt utrusta telefonen med en främre 23 MP-kamera.


Källa

Samsungs Galaxy A-serie blir lyxigare

Samsung kommer inom kort presentera nästa års Galaxy A-upplaga. Nu sägs det att företaget valt att skrota Galaxy A5 för att istället döpa om modellen. 

När första bilden på nästa års Galaxy A5-telefon dök upp på nätet reagerade både jag och några av er läsare på att telefonen påminde mer om en Galaxy S-telefon än en Galaxy A-telefon. Det har nu bekräftats att tidigare Galaxy A5-modeller kommer heta Galaxy A8+ i framtiden.
Källa

Samsung börjar massproducera 512 GB internt minne för telefoner

Samsung har under dagen meddelat att man börjat tillverka telefon-minnen i 512 GB. De största telefonminnena ligger just nu på 256 GB, ett gigantiskt minne som man bland annat kan köpa en iPhone med. 

Samsung har under dagen meddelat att man börjat massproducera ett lagringsminne med 512 GB. Det är oklart vilka enheter från Samsung som blir först ut med det gigantiska minnet, men med lite tur får vi se Galaxy X med 512 GB inbyggt minne.

Källa

Klart: nuvarande Nokiatelefoner kommer inte få Project Treble

HMD Global har alldeles nyss gått ut med uppgifter om att företagets nuvarande telefoner på marknaden inte kommer få Project Treble. 

Project Treble är ett helt nytt kapitel i Androidvärlden. Funktionen innebär nämligen att telefoner som får stöd för funktionen kommer få nya uppdateringar framöver. Om ni vill läsa mer ingående om Project Treble rekommenderar jag Lars A:s artikel på Swedroid där han dyker ner mer i funktionen.

Nokia har däremot meddelat att företagets telefoner Nokia 2,3,5,7 och 8 kommer bli utan en uppdatering till Treble. Vi får istället hoppas på att Nokia 9 får stöd för funktionen.


Källa

Huawei Honor presenterar flaggskeppet View 10

Huawei Honor har under eftermiddagen hållit ett event där man presenterat nya flaggskeppet Honor View 10, där ordet "View" innebär att telefonen fått en avlång 18:9-display. 

Honor View 10 har fått en 6 tumsskärm med Full HD+ - upplösning. Under huven hittar vi processorn Kirin 970 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en primär 20 MP-kamera och en sekundär 16 MP-kamera. Framsidan pryds av en 13 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan, ett inbyggt 3750 mAh batteri och Android 8.0 Oreo installerat från start. Det är oklart om mobilen kommer till Sverige, men om den gör det kan vi förvänta oss ett pris på runt 5490 kronor.


Källa

Är det här Samsung Galaxy J2 Pro (2018)?

En ny telefon från Samsung har nyligen dykt upp på radarn. Den här gången handlar det om en budgettelefon som bland annat ser ut att sakna en fingeravtrycksläsare. 

Av bilden nedan att döma kommer Samsung Galaxy J2 Pro (2018) få en fysisk hemknapp under displayen med två touchknappar på vardera sida om sig. Vidare kan vi se att J2 Pro (2018) ser ut att få en högtalare placerad bredvid kameran. Något som sticker ut med telefonen är att Samsung ser ut att implementera en MicroUSB-kontakt.


Källa

Xiaomi Redmi 5 och 5 Plus ser riktigt fina ut för prislapparna!

Xiaomi avslöjade under gårdagen att företaget kommer offentliggöra två nya telefoner i Redmi-serien nu på torsdag. Som vanligt när det handlar om enheter ur Redmi-serien handlar det om budgetmobiler. 

Av bilden nedan att döma kommer Redmi 5 och 5 Plus vara utrustade med det avlånga 18:9-formatet, vilket innebär att telefonerna skulle få dubbelt så höga som breda displayer. Desto mer överraskande är telefonernas prislappar. Enligt källor kommer Redmi 5 och Redmi 5 Plus kosta runt 1000 kronor, imponerande!


Källa

Rykte: Samsung Galaxy S9 lanseras tillsammans med ny DeX

Årets lansering av dockan DeX, en station som gör din Galaxy S8, S8+ eller Note 8 till en dator har varit allt annat än lyckad enligt skribent Rasmus Hellmyrs.
Enligt uppgifter kommer Samsung presentera en ny DeX-docka i samband med presentationen av Samsung Galaxy S9 och S9+. Det är oklart vilka förbättringar den nya dockan kommer få, men förhoppningsvis kommer man kunna koppla ihop en trådlös mus till telefonen som sitter i stationen, något som inte går i den nuvarande DeX-stationen.

Källa

Nokia 9 visas upp 19e januari (rykte)

Enligt uppgifter kommer HMD Global hålla ett event nästa månad, närmare bestämt den 19e januari där tillverkaren förväntas visa upp sin första smartphone med 18:9-format: Nokia 9. 

Enligt uppgifter kommer Nokia 9 få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning tillsammans med det avlånga formatet 18:9. Under huven sägs det att telefonen utrustats med processorn Snapdragon 835 med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.

Nokia 9 förväntas komma med Android 8.0 Oreo från start. Något som inte är lika bra är att telefonen antagligen kommer sakna ett hörlursuttag.


Källa

Rykte: Xiaomi Mi 7 får trådlös laddning

Tillverkare så som LG och Samsung sägs presentera sina respektive flaggskeppsmobiler i januari nästa år. En tillverkare som däremot sägs bli mer avvaktande är Xiaomi. 

Enligt nya uppgifter kommer Xiaomi börja tillverka företagets kommande flaggskeppsmobil Mi 7 i februari nästa år. Enligt källan kommer mobilen få trådlös laddning, vilket måste betyda att Xiaomi Mi 7 kommer få en glasbaksida.


Källa

Nästa uppdatering för Nokia 3 blir Oreo!

HMD Global har under gårdagen meddelat att nästa stora uppdatering för budgetmobilen Nokia 3 kommer bli Android 8.0 Oreo. Tillverkaren nämner inte när man kommer skicka ut uppdateringen till mobilen, men det borde bli under snar framtid. 

Det är förvånande (men mycket positivt) att HMD kommer uppdatera Nokia 3 till Android 8.0 Oreo. Uppdateringen bör dyka upp relativt snart till mobilen eftersom HMD valt att köra Clean Android i sina mobiler.

Källa


Moto Z2 Force får snart Android 8.0 Oreo

Motorola har alldeles nyss slängt ut en teaserbild som avslöjar att företaget håller på att arbeta på en Android 8.0-uppdatering till Motrola Moto Z2 Force. 

Motorola har alldeles nyss släppt en teaserbild som avslöjar att företaget jobbar på en Android 8.0-uppdatering till flaggskeppet Moto Z2 Force. Uppdateringen bör släppas om några veckor till Moto Z2 Force liksom till Moto Z2 Play. 

Källa

Vart är LG V30?

Det har gått tre månader sedan LG offentliggjorde flaggskeppet V30. Inte långt efter presentationen gick man ut och berättade att man skulle släppa telefonen i Sverige, men vart är den? 

LG har hela tiden sagt till mig att man kommer släppa V30 på den svenska marknaden under det fjärde kvartalet, men om jag får säga mitt tror jag inte att LG V30 kommer ligga på svenska butikshyllor innan årets slut. Anledningen? Företaget har inte släppt särskilt många exemplar av V30 till försäljning ännu. Sverige ligger nog inte som något prio-ett land för LG.