Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november 26, 2017

OnePlus presenterar 5T i begränsad Star Wars-upplaga

OnePlus har under kvällen presenterat OnePlus 5T i en ny Star Wars-upplaga. Detta innebär bland annat att mobilen fått en vit baksida och en svart framsida. 

OnePlus har hittills släppt företagets flaggskeppsmobil OnePlus 5T i grått och svart. OnePlus 5T Star Wars-Limited Edition blir företagets första 5T med en baksida i vitt och en framsida i svart. Denna modell kommer bli tillgänglig i utvalda länder från och med 15e december. Det är oklart om den kommer att nå Sverige.


Källa

OnePlus 5T säljer bra i Kina

OnePlus har under gårdagen redogjort för hur många exemplar av flaggskeppet OnePlus 5T tillverkaren sålt i hemlandet Kina.
På drygt tio dagar har OnePlus lyckats sälja 400 000 exemplar av företagets nuvarande flaggskeppsmobil OnePlus 5T i hemlandet Kina, en ganska imponerande siffra om ni frågar mig.

Källa

Samsung Galaxy X2 får troligtvis vänta till 2019

Det sägs att Samsung kommer offentliggöra en fullt vikbar telefon någon gång nästa år. Skribent Rasmus Hellmyrs teori är att Galaxy X inte kommer bli tillgänglig för alla, utan att luren kommer produceras i en begränsad upplaga. 

Dagen då Apple skulle presentera sin jubileumstelefon iPhone X gick Samsung ut och sa att man skulle prestera en fullt vikbar telefon nästa år (förhoppningsvis i januari). Eftersom vikbara smartphoneskärmar är något väldigt nytt tror jag att Galaxy X kommer att tillverkas i en begränsad upplaga, dessutom lär den inte bli speciellt billig. Något jag däremot tror är att uppföljaren, Galaxy X2, kommer tillverkas i betydligt större mängd och dessutom bli billigare.


Samsung offentliggör vikmobilen W2018 med både pekskärm och knappstats

Samsung har under dagen offentliggjort företagets nyaste mobil W2018. Den här mobilen sticker ut en del från dagens smartphones då den både erbjuder dubbla pekskärmar och en knappsats. Samsung W2018 har utrustats med dubbla pekskärmar, en på utsidan av mobilen och en på insidan. Under huven har mobilen utrustats med processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en bakre 12 MP-kamera med bländartalet f/1.7 medans framsidan pryds av en främre 5 MP-kamera med bländartalet f/1.9.

I övrigt har mobilen fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 2300 mAh-batteri och Android 6.0.1 Marshmallow ombord från start.

Källa

Vissa användare har problem med snabbladdning efter senaste Galaxy S8-uppdateringen

Ibland innebär nya uppdateringar inte bara förbättringar utan också baksteg, vilket är bra eftersom att tillverkarna då får lära sig att göra något ännu bättre. Detta har precis hänt Samsung. 

Det är nämligen så att vissa användare har rapporterat att de haft problem med laddningen till Samsung Galaxy S8 och S8+. Mer specifikt verkar det vara den trådlösa snabbladdningen som krånglar för vissa användare.


Källa

Samsung Galaxy S9 och S9+ sägs bli först med Snapdragon 845

När Samsung släppte Galaxy S8 och S8+ visade det sig att företaget hade haft ett nära samarbete med Qualcomm. Det resulterade i att Galaxy S8 och Galaxy S8+ blev först ut med Snapdragon 835. 
Nu sägs det återigen att Samsung kommer bli först med ett nytt prestandachipp från Qualcomm, nämligen Snapdragon 845. Det är oklart hur länge Samsung och Qualcomm kommer hålla på chippet tills att man släpper det till övriga tillverkare, men sannolikheten är bland annat stor att LG kommer utrusta G7 med Snapdragon 835. 

Källa

Huawei Nova 2S upptäckt

Nyligen upptäcktes en ny telefon från kinesiska Huawei. Mobilen har inte bara fastnat på bild utan några specifikationer nämns också. 

Telefonen sägs få en 6 tumsskärm med Full HD+ - upplösning, vilket innebär upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Under huven hittar vi processorn Kirin 960 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en primär 20 MP-kamera och en sekundär 16 MP-kamera.

I övrigt ser det ut som att Nova 2S kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Android 8.0 Oreo från start.


Källa

OnePlus 3 och 3T uppdateras till OxygenOS 5.0 - innehåller mycket godis!

OnePlus har nyligen börjat skicka ut OxygenOS 5.0 till företagets telefoner OnePlus 3 och 3T. Med den här uppdateringen ingår bland annat en ny upplåsningsmetod för mobilen. 

OnePlus har under kvällen börjat skicka ut nyaste versionen av företagets gränssnitt OxygenOS till OnePlus 3 och 3T. Utöver en del buggfixar har OnePlus även lagt in ansiktsupplåsning i telefonerna, en funktion jag tycker fungerar bra på min OnePlus 5T!


Källa

Info om Snapdragon 845 läcker

Qualcomm kommer med största sannolikhet offentliggöra företagets nya Snapdragon 845-chipp i slutet på året eller möjligtvis i början på 2018.
Nu har information läckt om Qualcomms kommande chipp. Det står klart att Snapdragon 845 kommer bli ett åttakärnigt chipp, där fyra av dem är av typen Cortex-A73 medans resterande är av typen Cortex-A53. Chippet ska också drivas av tredje generationens Kryo-krets.

Källa

Kan det här vara LG G7?

Det sägs att LG kommer hålla ett event någon gång i januari. Nu kan den första bilden på LG G7 läckt ut på nätet.
Av bilden att döma kommer LG G7 få lite bezel på undersidan samtidigt som telefonen ser ut att bli utan bezel på toppen med undantag för en främre kamera på toppen. Inte så snyggt i min mening. Om telefonen på bilden faktiskt är LG G7 återstår däremot att se.

Källa

Samsung Galaxy S9 kommer bli 15% strömsnålare än tidigare Samsungtelefoner

Spekulationerna kring Samsung Galaxy S9 och S9+ är redan i full gång. Nu inkommer uppgifter om hur prestandan kan komma att se ut i Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S9 och S9+. 

Enligt källan kommer processorn i Samsung Galaxy S9 och S9+ vara 15% strömsnålare än Exynos 8890 som sitter i företagets nuvarande flaggskeppstelefoner. Det nya chippet förväntas heta Exynos 9810. De senaste uppgifterna nämner också att Galaxy S9 och S9+ kommer få 6 GB RAM.


Källa

ZTE: uppföljare till Axon 7 kommer nästa år

Förra året presenterade ZTE företagets flaggskeppsmobil Axon 7 som bland annat kunde skryta med riktigt bra ljud samt prestanda till ett mycket vettigt pris. Nu sägs det att tillverkaren har en uppföljare på gång! 

Tidigare i år släppte ZTE nya Axon 7S. Desvärre kom mobilen aldrig till Sverige utan bara till Asien och Kina. Nu sägs det däremot att ZTE kommer presentera en Axon 8 tidigt nästa år. Inte nog med det har ZTE dessutom slutat tillverka Axon 7.


Källa

Xiaomi Redmi Note 5 läcker

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra en ny mellanklassmobil i en stor storlek. Nu ser det ut som att mobilen läckt ut på bild.
Det står klart att mobilen kommer få en 6 tumsskärm med Full HD+ - upplösning (2160 x 1080 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 625 tillsammans med ett 4000 mAh-batteri.

Källa

Jag testar OnePlus 5T - bästa telefonen på marknaden just nu!

OnePlus 5T är företagets första smartphone med det avlånga 18:9-formatet. Precis som många andra tillverkas flaggskepp är tanken att försöka maximera displayytan på framsidan. Nu har jag haft telefonen i min ägo ett tag, och här kommer min recension på telefonen. 
OnePlus 5T är en av få high-end telefoner som fått en unibodykonstruktion i aluminium tillsammans med ett lager Gorillaglas 5 på framsidan. På telefonens framsida hittar vi en display som täcker upp 80% av ytan. Det kan jämföras med OnePlus 5 där displayen täckte upp 73% av framsidan. På OnePlus 5 kunde man bestämma om man ville ha knapparna placerade utanför eller på skärmen. Dessvärre har OnePlus tagit bort möjligheten att ha navigeringsknapparna placerade utanför displayen eftersom telefonen fått mindre bezels. Däremot går det fortfarande att bestämma på vilken placering man vill ha knapparna placerade på displayen. På telefonens baksida hittar vi de dubbla kamerorna tillsammans med en dubbel LED-blixt och en fingeravtryc…

Här är Huaweis svar på Face ID och Animoji

Huawei höll under gårdagen ett event där man presenterade nya mobilen Honor V10. Utöver mobilen valde företaget dessutom att visa upp en motsvarighet till Apples Face ID. 

Enligt Huawei ska företagets Face ID-kopia kunna analysera 300 000 punkter i kundens ansikten på mindre än 10 sekunder, imponerande! Vidare visade tillverkaren också upp en motsvarighet till Animojis (figurer som rör sig efter hur du rör på huvudet).Källa

Evan Blass hintar inför kommande Moto X5

För några månader sedan presenterade Motorola nya mellanklassmobilen Moto X4, som bland annat blev företagets första telefon med IP68-klassning.
Nu har Evan Blass släppt en logga inför Moto:s kommande Moto X5. Det nämns inga specifikationer, men i vanlig ordning lär Motorola uppdatera displayen, kameran och processorn.

Källa

Fitbit Pay till Sverige - jag har testat

Fitbit har under dagen släppt företagets betaltjänstPay i Sverige. Skribent Rasmus Hellmyrs har tagit tillfället i akt och testat funktionen på en Fitbit Ionic.
Fitbit Pay har alltså landat i Sverige. Bankerna som stöds just nu är SEB. Skribent Rasmus Hellmyrs har testat det nya sättet att betala på och säger såhär: "Fitbit Pay fungerade riktigt bra att betala min lunch med". Fler banker hoppar förhoppningsvis på tåget inom kort.

Källa

OnePlus presenterar OnePlus 5T i rött

OnePlus har under förmiddagen presenterat OnePlus 5T i färgen lavaröd. Detta innebär att telefonen fått en baksida i rött medans framsidan fortfarande är svart. Tydligen har en OnePlus 5T i kombinationen svart och rött varit högt efterfrågad, och nu har det kinesiska företaget alltså presenterat 5T i färgen lavaröd. Antagligen rör det sig om ett begränsat antal telefoner i färgen då den inte dykt upp på företagets svenska webbsida.

OnePlus 5T finns tillgänglig i denna färg med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.


Därför har Razer Phone inget hörlursuttag

Många har säkert undrat varför en så nästintill komplett smartphone som Razer Phone saknar ett hörlursuttag när enheten bjuder på en riktigt frän display och maffigt ljud, har jag rätt? 

Nu har Razers CEO, eller VD som vi säger här i Sverige, givit oss en förklaring på varför tillverkaren valde att inte inkludera ett hörlursuttag i Razer Phone. Enligt VD:n berodde det på att de kunde få in ett 500 mAh större batteri i Razer Phone än om tillverkaren skulle satt in ett hörlursuttag. Vad tycker ni läsare? Skulle det varit bättre att sätta in ett hörlursuttag men dra ner på batterikapaciteten till 3500 mAh eller är det bra som det är? Kommentarerna vill ha era åsikter!


Källa

Rykte: LG kontrar - presenterar G7 i januari

Det ser ut som att nästa års MWC-mässa kan bli ovanligt tom. En tillverkare som brukar presentera nya telefoner på mässan är LG, men så kanske fallet inte blir i år. 

Enligt uppgifter kommer Samsung presentera företagets nya flaggskeppstelefoner någon gång i januari. Nu sägs det att huvudkonkurrenten LG kommer göra detsamma med LG G7. Det skulle i sådana fall antagligen innebära att LG G7 kommer köra processorn Snapdragon 835 och inte 845, då Samsung lär ha ensamrätt på processorn några månader från det att man visar upp S9 och S9+.


Källa

Samsung arbetar på batterier som ska räcka längre i smartphones

Samsungs senaste patentansökan handlar om smartphonebatterier. Tillverkaren har nämligen tagit patent på en ny batteriteknik. 

Med den här tekniken ska mobilerna ladda snabbare, men också få en märkbart länge batteritid. Enligt Samsung ska den nya tekniken göra att företagets telefoner ska ladda fem gånger snabbare än vad till exempel Samsung Galaxy S8 laddar idag.


Källa

Huawei Honor V10 läcker ut via TENAA

Huawei Honors telefon som är planerad att bli presenterad den 5e december har läckt ut från varenda vinkel. Dessutom avslöjas många specifikationer. 

Telefonen kommer få en 6 tumsskärm med bildförhållandet 18:9. Tyvärr ser det inte ut som att Honor valt att sätta in en OLED-panel, utan en LCD-panel. Under huven hittar vi processorn Kirin 970 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en primär bakre 20 MP-kamera och en sekundär 16 MP-kamera. På framsidan sitter en 13 MP-kamera.

Telefonen har i övrigt fått en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan och ett 3650 mAh batteri. Honor V10 kommer med Android 8.0 Oreo från start.


Källa SPONSRADE LÄNKARCustom titleCustom titleCustom title

Så här ser nästa års Samsung Galaxy A7 ut

Samsung kommer inom kort visa upp nästa års Galaxy A-upplaga. Redan nu ser det ut som att en bild har läckt ut på nästa års Samsung Galaxy A7. 

Av bilden nedan att döma kommer Samsung Galaxy A7 (2018) få extremt mycket displayyta på framsidan liksom årets Galaxy S- och Note-serie. Dubbla bakre kameror ser däremot ut att få vänta. Något som däremot ser lovande ut är placeringen på fingeravtrycksläsaren.Källa SPONSRADE LÄNKARCustom titleCustom titleCustom title

Nokia 9 fastnar på skarp bild

Jag hoppas att HMD Global kommer närvara på årets MWC-mässa, dels för att jag planerar ett besök på nästa års mässa men också för att det vore skoj om tillverkaren visade upp en ny mobil. 

Det ser nu ut som att Nokia 9 kan ha läckt ut på bild rejält i förtid. Vi kan se att mobilen kommer få mycket displayyta på framsidan tillsammans med dubbla kameror och en fingeravtrycksläsare placerad på enhetens baksida. 

Källa SPONSRADE LÄNKARCustom titleCustom titleCustom title

Ny Compact-telefon från Sony upptäckt

Under kvällen har en ny Compact-telefon från Sony dykt upp på nätet. Den här telefonen är troligtvis inget flaggskepp, utan en mellanklasstelefon.
Telefonen har namnet Xperia ZG Compact. Sonys flaggskeppstelefoner har nu för tiden ett X som första bokstav i sitt namn, vilket denna modell inte har. Dessutom kan jag se att det är en mellanklassare på mängden RAM, 3 GB.

Källa SPONSRADE LÄNKARCustom titleCustom titleCustom title

OnePlus 5T slog säljrekord - på 6 timmar

I tisdags drog säljstarten för OnePlus 5T igång. Redan efter ett få antal timmar hade företagets nya flaggskepp sålt bättre än företagets föregående flaggskepp.
Företaget går inte in på några siffror gällande försäljningen av OnePlus 5T, men jag misstänker om att det rör sig om flera miljoner exemplar, på bara 6 timmar.

Källa SPONSRADE LÄNKARCustom titleCustom titleCustom title