Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november 19, 2017

Apple arbetar på en telefon som kan öppnas och stängas som en bok

Apple har nyligen tagit patent på en display som man ska implementera i kommande iPhone(s). Displayen ska vara tillverkad i samarbete med LG. 

Enligt patentansökan ska displayen kunna öppnas och stängas som en bok. Det sägs att Apple kommer visa upp en vikbar iPhone 2020. Men redan nästa år ser det ut som att ärkerivalen Samsung kommer visa upp en smartphone med böjbar display.


Källa

Ny telefon från Xiaomi läckt - skapar LG G6-vibbar hos redaktionen

Det ser ut som att Xiaomi kommer presentera en ny serie smartphones. Först ut sägs Xiaomi R1 bli med det avlånga 18:9-formatet och med små dö-ytor. 
Xiaomi R1 ser minst sagt flådig ut med huvudfärgen vit tillsammans med detaljerna i guld. Desto mer lockande är telefonens avlånga 18:9-format tillsammans med en display som täcker en mycket stor yta av framsidan. Inga specifikationer nämns, men jag misstänker att Xiaomi R1 kommer få en 6 tumssskärm med Full HD+ - upplösning. Det enda som kan bekräftas i nuläget är att mobilen har utrustats med en USB Type C-kontakt. 

Källa

Det här är med stor sannolikhet Samsung Galaxy S9 - saknar fingeravtrycksläsare

Det lutar åt att Samsung kommer hålla ett event någon gång i januari nästa år. Redan nu kan en bild på Samsung Galaxy S9 läckt ut på nätet. 

Om bilden är av äkta vara innebär det att Samsung Galaxy S9 kommer bli en förfinad version av Galaxy S8. Framsidan ser ut att få ännu mer displayyta samtidigt som baksidan saknar en fingeravtrycksläsare som sägs ha ersatts med en ansiktsigenkännare istället. Om bilden är äkta återstår att se, så den bör tas med en nypa salt.


Källa

Rykte: snart presenteras Huawei Honor 9 Lite

Förra året presenterade Huawei en mindre påkostad version av företagets dåvarande flaggskepp Honor 8. Nu sägs det att företaget kommer presentera en Lite-variant av flaggskeppet Honor 9. 

Troligtvis kommer Honor 9 Lite få samma utsida som vanliga Honor 9, vilket innebär att den kommer få en bak och framsida i glas. Det sägs att mobilen kommer få processorn Kirin 659 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Det sägs också att mobilen kommer få två frontkameror: en primär 13 MP-kamera och en sekundär 2 MP-kamera.


Källa

Det är dags att steppa upp - fler inlägg ska till!

På senare tid känner jag att jag inte fått ut tillräckligt med artiklar på sidan. Därför har jag nu bestämt mig för att steppa upp för att kunna lägga upp ännu mera tester och nyheter på sidan. 

Jag må kanske hålla samma tempo som mina närmsta konkurrenter. Men mitt mål har hela tiden varit att lämna dom i rampljuset. Därför har jag nu bestämt mig för att steppa upp tempot på sidan. Utan er läsare hade det inte varit möjligt att driva Mobilanyheter. Därför ställer jag nu frågan till er: vad mer (inom mobiltelefoni) vill ni att jag ska skriva om?


OnePlus börjar skicka ut Android Oreo som beta till OnePlus 5

OnePlus har under lördagen meddelat att man börjat skicka ut första betaversionen av Android 8.0 Oreo till en av företagets senaste mobiltelefoner; OnePlus 5. 

Företaget har alltså skickat ut den första betaversionen av nya Android 8.0 Oreo till OnePlus 5. Med bland nyheterna finns bland annat upplösning med ansiktet, en teknik som OnePlus troligtvis lagt in i inspiration av Apple.


Källa

Här är OPPO F5 Youth

Kinesiska OPPO har under lördagen presenterat den nya budgetmobilen OPPO F5 Youth. Det här är en mellanklassmobil med det nya 18:9-formatet tillsammans med en 6 tumsskärm. Displayen är 6 tum stor med upplösningen 2160 x 1080 pixlar tillsammans med formatet 18:9. Under huven hittar vi processorn MediaTek Helio X23 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På baksidan har mobilen fått en 13 MP-kamera (f/2.2) och en främre 16 MP-kamera (f/2.0).

I övrigt har mobilen fått ett 3200 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, en Face ID-teknik och Android 7.1.1 Nougat från start.Källa

Bekräftat: Samsung Galaxy S6 uppdateras till Oreo

Det har under dagen läckt ut uppgifter om att Samsung kommer uppdatera Galaxy S6 till Android 8.0 Oreo.
Utöver riktigt bra Black Friday-erbjudanden på sina håll så har Samsung släppt en överraskning: företaget kommer uppdatera Galaxy S6 till Android 8.0 Oreo. Det innebär bland annat att Samsung Galaxy S6 kommer få ett nytt utseende på sitt gränssnitt.

Källa

Sony skickar ut Android 8.0 till Xperia XZ och XZs

Sony har under fredagen börjat skicka ut Android 8.0 Oreo till Xperia XZ och XZs. Uppdateringen är på hela 1,2 GB och innehåller en hel del nyheter och förbättringar. 

I Android 8.0 ingår bland annat ett nytt utseende på navigeringsknapparna. Utöver det har Sony även fixat massor med buggar. Sony kommer förhoppningsvis fortsätta att uppdatera telefonerna med kommande uppdateringar under en längre tid framöver.


Källa

OnePlus 5 får ansiktsupplåsning inom kort!

En funktion som OnePlus lagt till i OnePlus 5T är en ansiktsfunktion som låter användarna låsa upp mobilen med ansiktet.
OnePlus låter nu meddela att OnePlus 5 även kommer få funktionen i en kommande Android 8.0-uppdatering. Till skillnad från Apples mer avancerade Face ID-teknik använder sig OnePlus sig endast av den främre kameran för att få ansiktsupplåsningen att fungera.
Tekniken är riktigt bra, men framförallt snabb det lilla jag hunnit testa på min OnePlus 5T (bortsett från mörker där telefonen har svårt att identifiera ansiktet).

Källa

OnePlus skickar ut uppdatering som bland annat fixar kameran

OnePlus har under dagen börjat skicka ut Oxygen OS 4.7.2 som bland annat förbättrar de dubbla kamerorna på telefonens baksida. Utöver det ingår också en hel del andra nyheter. 

Företaget ska bland annat ha anpassat fingeravtrycksläsaren bättre. Gesterna ska också ha blivit förbättrade med bättre precision. Utöver detta har OnePlus naturligtvis åtgärdat lite buggfixar som vi hittat i tidigare Oxygen OS-version.

Fotnot: uppdateringen gäller endast för OnePlus 5T i nuläget. 

Källa

Snabbtest på ZTE Blade V770 - vilken fullträff, ZTE!

För några dagar sedan fick jag hem ZTE Sveriges nyaste medlem i Blade-serien, nämligen Blade V770. MediaMarkt är den enda svenska återförsäljaren som erbjuder telefonen i sitt sortiment. ZTE säger att man får grymt mycket display och prestanda med A770. Stämmer det? Ja, det är något vi ska ta reda på i det här testet! 

ZTE Blade V770 har fått en konstruktion i aluminium och glas. På framsidan sitter en glasskiva av typen GorillaGlas medans baksidan och ramen är i aluminium. Det är verkligen bra att ZTE utrustat Blade V770 med en unibodykonstruktion i aluminium eftersom V770 kommer kosta runt 2000 kronor när den släpps på MediaMarkt. På den högra långsidan sitter ett kombinerat volymreglage tillsammans med en av/på knapp. Knapparna ger bra feedback, men om jag bara nuddar dessa löst med fingret märker jag att de inte riktigt sitter så tight mot konstruktionen som knapparna gör på diverse flaggskepp. Jag skulle gärna se att V770 skulle haft en fingeravtrycksläsare, men återigen får jag …

Jag gör en unboxing på OnePlus 5T

Utöver en Fitbit Ionic har jag även fått mottagit en OnePlus 5T under dagen. Den här telefonen ska bli otroligt spännande att testa OnePlus första smartphone med det nya 18:9-formatet. Men först, en unboxing. 
Lådans framsida påminner en hel del om lådan till OnePlus 5 med ett vitt huvudtema med röda detaljer. Vi hittar här siffran "5" med företagets logga högst upp. På baksidan av lådan finns det lite information gällande vilken version av luren då fått (i mitt fall är det versionen med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne). På telefonens långsidor har OnePlus valt att skriva ut texten OnePlus 5T. Väl inne i lådan finns följande:


OnePlus 5T En nål till SIM-korten En Dash Charge-laddare En Dash-kabel (USB Type C) Ett mjukt fodral Utöver det var OnePlus snälla och skickade med några skal i materialen trä, kolfiber, silikon och bambu. 
Test inom kort!

Jag gör en unboxing på Fitbit Ionic

Under dagen har jag fått hem ett paket från Fitbit innehållande företagets första smartklocka Ionic. Efter uppköpet av Pebble ska det bli otroligt spännande att testa den här smartklockan. Men först, en unboxing. På framsidan av lådan finns det en bild på produkten, i det här fallet en Fitbit Ionic tillsammans med produkttexten Fitbit Ionic. Något som sticker ut från tidigare Fitbit-produkter har lådan till Ionic fått ett svart tema. På baksidan av lådan finns lite bilder på klockan som bland annat visar att Ionic har ett löstagbart armband. På den vänstra långsidan hittar vi vissa huvudspecifikationer där det bland annat nämns att Ionic fått en pulsmätare.

I lådan finns följande:


Fitbit Ionic En laddsladd (med specialkontakt) En snabbstartsguide Ett par extra band Test kommer inom kort! 


Bixby kanske snart stödjer svenska

Samsung Bixdby stödjer i nuläget endast de amerikanska och koreanska språken. Nu har Samsung avslöjat att man kommer släppa sin Bixbyröst på ytterligare ett språk. 

Den här gången har Samsung valt att satsa på kinesiska. Detta betyder förhoppningsvis att Samsung kommer fortsätta vidareutveckla sin smarta röstassist. Jag tror dock det är långt kvar tills att Bixby får svenskt språkstöd.


Källa

Huawei Honor V10 dyker upp i det vilda - har små bezels

Huawei kommer den 5e december offentliggöra en ny mobil i Honor-serien. Nu har telefonen fångats i det vilda.
Av bilden nedan att döma kommer Huawei Honor V10 få extremt små bezels runt displayen. Något som förvånar mig är att Honor V10 ser ut att få mer skärmyta mot för brodern Mate 10 Pro.

Källa

Samsung Galaxy S9 och S9+ presenteras i januari - mer RAM och bättre kameror i fokus

Den kände skvallraren Evan Blass la under gårdagen ut information gällande Samsungs kommande flaggskeppstelefoner Galaxy S9 och S9+. I fokus står mera RAM och ännu bättre kameror. 

Enligt Blass kommer enbart den stora varianten av Galaxy S9, Galaxy S9+, få dubbla kameror medans den lilla modellen får nöja sig med en kamera på baksidan. Det nämns också att Samsung valt att sätta in mer RAM i sina kommande smartphones i Galaxy S-serien. Troligtvis kommer S9 och S9+ få 6 GB RAM.


Källa

Så kan kameran bli i Xiaomi Mi 7

Xiaomi kommer troligtvis under början av 2018 offentliggöra en ny smartphone. Nu kan kameradetaljerna till telefonen läckt.
Enligt en källa kommer Xiaomi Mi 7 få dubbla 16 MP-kameror på baksidan. Det sägs också att mobilen kommer få formatet 18:9 tillsammans med en 6 tumsskärm och processorn Snapdragon 845 tillsammans med 6 GB RAM under huven.

Källa

Fodral kan visa hur Samsung Galaxy S9 kommer se ut

Samsung kommer någon gång under februari eller mars offentliggöra företagets nya telefoner Galaxy S9 och Galaxy S9+. Nu kan en första bild ha läckt ut på någon av enheterna. 

Av bilden nedan att döma kommer någon telefon (om inte båda) få dubbla kameror på baksidan. Vi kan också se att mobilerna ser ut att få mycket skärmyta på framsidan men fortfarande en fingeravtrycksläsare med en idiotisk placering.Källa

MKBHD tar en titt på Razer Phone

MKBHD har nyligen tagit en titt på Razers första smartphone som kort och gott heter Razer Phone. Han nämner att Razer, på sitt första försök, lyckats få ihop en grymt bra smartphone. 

Marques nämner att han gillar designen eftersom att telefonen, trots sitt väldigt rektangulära format, sticker ut från dagens telefoner (tillsammans med Sony). Skärmen och ljudet är två andra grejer han nämner som bra. Det han nämner som mindre bra är de dubbla kamerorna på telefonens baksida. 

Xiaomi Redmi Note 5 dyker upp på ny bild

Xiaomi kommer inom kort presentera en ny mellanklassmartphone i det avlånga formatet 18:9. Nu har telefonen läckt ut på bild.
Vi kan se att Xiaomi Redmi Note 5 kommer få små dö-ytor ovanför och under displayen. Som namnet antyder kommer Redmi Note 5 få en ganska stor display. Det sägs att mobilen kommer få en 6 tumsskärm med upplösningen 2160 x 1080 pixlar.
Källa

OnePlus byter ut "5" mot 5T - kommer fortsätta att stödja uppdateringar till "5"

OnePlus har under kvällen skickat ut ett pressmeddelande där företaget förklarar att man under tisdagen börjat skeppa ut de första exemplaren av mobilen OnePlus 5T. 

Utöver detta beskriver OnePlus också att man bytt ut OnePlus 5 mot nya 5T, något annat skulle ju ha varit konstigt med tanke på att OnePlus 5 varit slut på lagret i ex antal veckor. Det kunder däremot kan göra är att beställa en OnePlus 5T till samma pris som OnePlus 5 fanns tillgänglig för. På köpet får man en mycket snyggare design och större display.


Gionee släpper slimmad 5 tummare inom kort!

Kinesiska Gionee har nyligen släppt en teaserbild som antyder att företaget kommer offentliggöra en ny telefon med en 5 tumsskärm. 

Utöver att telefonen kommer få en 5 tumsskärm avslöjas det att mobilen kommer få det avlånga formatet 18:9, vilket innebär att den kommer bli dubbelt så hög som bred. Skärmen sägs få Full HD-upplösning. Under huven ser det ut som att mobilen kommer få processorn MediaTek MT6739 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Mobilen ser ut att få en bakre bakre 8 MP-kamera och en främre 5 MP-kamera. 
Telefonen ser ut att visas upp nu på söndag. 

Källa

Så tålig är OnePlus 5T

OnePlus kommer under dagen börja skicka ut nya flaggskeppsmobilen OnePlus 5T. Nu har en känd person på YouTube lagt beslag på ett exemplar av OnePlus 5T för att se hur tålig telefonen är. 

Vi kan se att OnePlus 5T rent allmänt kommer vara en tålig pjäs. Skärmen, som är av typen GorillaGlas 5, repas på skala 6, vilket alla telefoner med den här typ av skärmglas gör. Något som överraskar är telefonens reptåliga fingeravtrycksläsare.

Samsung uppdaterar Gear S3 till Tizen 3.0 med stora nyheter!

Samsung har under gårdagen börjat skicka ut en uppdatering till företagets smartklockor i Gear S3-serien. Nya uppdateringen kallas för Tizen 3.0 och innehåller stora som små förbättringar. 

Med bland nyheterna har Samsung lagt till ett läge så att man endast kan se klockan. Det här läget ska enligt tillverkaren ge upp till 40 dagars batteritid, imponerande! Utöver det har Samsung även lagt till en genväg så att man kan lägga in fyra program på klockans urtavla. Alla nyheter finner ni i källan.

Källa

Kan det här vara Vivo V7+?

Det verkar som att kinesiska Vivo inom kort kommer presentera en ny mobil med det avlånga formatet 18:9. Nu har mobilen fastnat på bild. 

Vi kan se att mobilen fått små dö-ytor på framsidan tillsammans med en vit ram som omsluter displayen. Det ser också ut som att mobilen kommer få små ramar på långsidorna. Det är oklart vilka specifikationer mobilen kommer få.Källa

Samsung Galaxy S9 sägs få Face ID och Irisläsare

Enligt uppgifter har Samsung än en gång valt att följa i Apples fotsspår. Den hät gången sägs det att de tagit efter när det kommer till att låsa upp mobilen. 

Det sägs att Samsung valt att ta bort fingeravtrycksläsaren för att ersätta den med en ny, förbättrad Irisläsare och naturligtvis också en ansiktsigenkännare så att du enkelt ska kunna låsa upp mobilen med ditt ansikte. Naturligtvis sägs det att Samsung Galaxy S9 kommer få en snabbare ansiktsigenkänning mot för vad iPhone X har. Om detta stämmer återstår däremot att se.


Källa

Det här kan vara Apples kommande iPhone-trio

Det ser just nu ut som att Apple kommer presentera tre nya iPhones nästa år. Två lite dyrare modeller (som ska hamna i samma prisklass som iPhone X) och en i samma prisklass som iPhone 8 och 8 Plus. 

Av bilden nedan att döma kommer samtliga telefoner i nästa års iPhone-upplaga se ut som årets iPhone X till det yttre. Det skulle inte komma som en chock om Apple kommer ut med en iPhone som ser ut som X fast kostar betydligt mindre. Det eftersom Apple chockhöjde priset från iPhone 8 till nyligen lanserade iPhone X.


Källa

Kinesisk tillverkare kan ha telefon på gång med 100% display på framsidan

2017 års flaggskeppsmobiler har många fått mindre dö-ytor runt sina displayer. Två tillverkare som kommit långt på den här fronten är Apple och Samsung, då respektive flaggskepp har skärmytorna 83% (Galaxy S8) och 82% (iPhone X). 

Nu ser det däremot ut som att en kinesisk uppstickare har en telefon på gång med 100% displayyta. Vart tar alla sensorer vägen kanske du tänker? Svaret på den frågan är att N6 Pro antagligen kommer få sina sensorer "gömda" bakom displayen.Källa