Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november 12, 2017

Samsung kommer fortsätta med sitt kylningssystem i kommande smartphones

En sak jag funderat på är hur Samsung kommer lösa avkylningssystemet om det skulle visa sig att Galaxy S9 och S9+ blir vikbara. Här kommer svaret. 

Enligt uppgifter kommer Samsung fortsätta att utrusta sina nya high-end telefoner med rör som ska förhindra överhettning. Enligt uppgifter kostar dessa rör en hel del pengar och är en stor del i produktionskostnaden för Galaxy S8-mobilerna och Note 8.

Källa

Samsung presenterar ny viktelefon 1a december

Det ser ut som att Samsung kommer offentliggöra en ny viktelefon med kombinerad knappsats och pekskärm som kör Android 7.1.1 Nougat från start. Telefonen har både läckt ut på bild och fått sina specifikationer listade på bild. 

Det ser ut som att mobilen kommer få en 4,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Den bakre kameran sägs få upplösningen 12 megapixlar (f/1.5) medans den främre kameran sägs få upplösningen 5 megapixel.

I övrigt ser det ut som att telefonen kommer få ett 2300 mAh-batteri och en dedikerad Bixby-knapp.Källa

MKBHD går igenom de bästa funktionerna med OnePlus 5T

Under gårdagen presenterade OnePlus nya flaggskeppstelefonen OnePlus 5T. Genast började diverse YouTube-recensioner dyka upp. En väldigt duktig Yotuber har tagit sig en titt på telefonen, nämligen MKBHD. 

Han listar de bästa funktionerna med OnePlus 5T. På första plats kommer den nya displayen som blivit rejält utsträckt. På andra plats kommer designen, på tredje plats telefonens dubbla kameror, på fjärde plats företagets supersnabba FaceID-lösning och på femte plats "samma komponenter som OnePlus 5 på insidan.


Samsung Galaxy J2 Prime läcker

Det ser ut som att Samsung inom kort kommer presentera en ny smartphone med budgetprestanda. Nu har telefonen vid namn J2 Prime åkt fast i ett benchmarkprogram.
Vi kan se att mobilen fått en quad-core processor tillsammans med 1,5 GB RAM. Vidare kan vi också se att mobilen kommer få Android 7.1.1 Nougat från start. I och med detta borde det innebära att telefonen bör presenteras under en snar framtid.

Källa

Jag gör en unboxing på Huawei Mate 10 Pro

Under dagen har jag fått hem ett paket från Huawei innehållande en Mate 10 Pro. Innan jag börjar testa mobilen tänkte jag först göra en unboxing på mobilen, en text som ni kommer kunna följa nedan! Huawei har valt att använda sig av en platt låda till Mate 10 Pro med ett mörkt tema. På framsidan av lådan finns produktnamnet och en Leica-stämpel som bevis för Huaweis samarbete med den tyska kameratillverkaren. Alla övriga sidor inklusive baksidan är fri från produktinfomation. När jag dyker ner i lådan finner jag följande:


Huawei Mate 10 Pro Ett tunt och mjukt TPU-skal En stickpropp En USB Type C till typ A-sladd Ett par hörlurar (med USB C-kontakt) En adapter från USB C till 3,5 mm  Test kommer inom kort!


Här är OnePlus 5T

OnePlus har under eftermiddagen presenterat nya flaggskeppstelefonen OnePlus 5T. Den här telefonen erbjuder ungefär samma insida som OnePlus 5 fast i ett betydligt mer avlångt format. 

Framsidan pryds av en display som mäter 6 tum till storleken med upplösningen 2160 x 1080 pixlar tillsammans med en AMOLED-panel. OnePlus 5T har också fått formatet 18:9, vilket innebär att den är dubbelt så hög som bred. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne eller med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. 
På baksidan hittar vi en primär 20 MP-kamera tillsammans med en sekundär 16 MP-kamera. På framsidan har Carl och hans team valt att placera en 16 MP-kamera.  I övrigt har OnePlus 5T fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 3300 mAh med OnePlus snabbladdningsteknik Dash Charge. Dessutom har OnePlus 5T utrustats med en Face ID-liknande funktion. 
OnePlus kommer ta 4995 kronor för modellen med 6/64 GB och 5495 kronor för modellen med 8/…

Vad skulle ni vilja se för nytt i kommande smartphones?

Tillverkarna har år på år presenterat nya smartphones, men jag kan tycka att utvecklingen av smartphones ser mer och mer stillastående ut. 

Visst, tillverkarna brukar uppdatera processorn, kamerorna och så vidare. Det här året är det framförallt mobilernas skärmytor som fått sig en rejäl knuff i rätt riktning, och det är en av dom största förändringarna många tillverkare gjort på flera år. Det sägs att bland annat Samsung kommer presentera en fullt vikbar telefon nästa år, vilket på något sätt känns som vägens ändå i mobilutvecklingen.

Så nu ställer jag frågan till er läsare; vilken utveckling vill ni se i kommande mobiler? Kommentarsfältet törstar efter era kommentarer!Mellanklassaren Xiaomi Redmi Note 5 dyker upp - har 18:9-format

Det ser ut som att Xiaomi inom kort kommer presentera en ny telefon i Redmi-serien. Den nya mobilen kommer kallas för Redmi Note 5 och bland annat få formatet 18:9. 

Av bilden nedan att döma kommer Xiaomi Redmi Note 5 få en mycket stor skärmyta på framsidan. Displayen sägs mäta 5,9 tum med upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Det ser också ut som att mobilen kommer få knapparna placerade på displayen.


Källa

OnePlus presenterar 5T - häng med från TV-soffan här!

OnePlus kommer under dagen presentera företagets nya flaggskeppsmobil OnePlus 5T, en telefon jag tror kommer bli riktigt prisvärd med tanke på sin stora skärmyta på framsidan. 

Här nedan finner ni en inbäddad video där ni i realtid kan se när Carl Pei och hans team presenterar den nya mobilen OnePlus 5T. OnePlus 5T förväntas bli företagets första smartphone med det avlånga formatet 18:9. Insidan kommer vi antagligen känna igen från OnePlus 5 som bland annat erbjuder 8 GB RAM.

I samarbete med: OnePlus. 

Häng kvar på sidan då en faktatext kring vad företaget presenterade kommer upp strax efter presentationen!

Gionee M7 Plus är en flaggskeppsmobil med medelmåttig prestanda

Det ser ut som att kinesiska Gionee inom kort kommer offentliggöra nya mobilen M7 Plus. Under kvällen har luren fastnat i ett benchmarkprogram. 

Vi kan se att mobilen kommer få en Full HD+ - upplöst display tillsammans med formatet 18:9. Vidare ser det ut som att mobilen kommer få processorn Snapdragon 660 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. 
Mobilen sägs också få en fingeravtrycksläsare och Android 7.1.1 Nougat från start.


Apple A11X kommer med octa-core prestanda enligt rykte

Nästa år kommer Apple med stor sannolikhet offentliggöra nya iPad Pro med en ny processor ombord. Den nya processorn sägs naturligtvis kallas för Apple A11X, en processor som ser ut att bli ett monster. 

Enligt uppgifter kommer Apple A11X bli tillverkarens första processor med åtta processorkärnor. Det sägs att processorn kommer göra debut i nästa års iPhone-upplagor, men jag misstänker att chippet redan kan komma att sitta i 2018 års iPad Pro.

Källa

Google Pixel och Nexus 6P får Always On-display i nyaste betan

Google har under kvällen börjat skicka ut den nya betaversionen av Android 8.1 Oreo till Google Pixel och Nexus 6P. Uppdateringen innehåller inte bara buggfixar utan också lite nya roligheter! 
Det går nu nämligen att installera ett program på Pixel och Nexus 6 som tillåter att mobilerna får ständigt aktiva skärmar. Det innebär att Pixel 2 och Pixel 2 XL kommer få sällskap gällande funktionen. 

Källa

Samsung presenterar Galaxy S9 Mini nästa år enligt källa

Senaste minimodellen Samsung släppte var Galaxy S5 Mini. Nu sägs det att tillverkaren är på väg ut med en ny minimodell av ett kommande flaggskepp. 

Det nämns inte mycket, men naturligtvis kommer Galaxy S9 Mini få en skärm runt 4,7 tum med Full HD-upplösning. Det sägs också att mobilen kommer få edge-screen, alltså en display som sluttar ner längs långsidorna.

Källa

OnePlus 5T kommer bli lika dyr som "5"

På torsdag kommer OnePlus hålla ett event där företaget kommer visa upp nya flaggskeppsmobilen OnePlus 5T. Den största frågan har hittills varit; hur mycket kommer mobilen kosta?  

Det har nu avslöjats att OnePlus kommer ta 4990 kronor för varianten med 6 GB RAM och 64 GB minne medans tillverkaren kommer ta 5490 kronor för modellen med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Mobilen kommer börja skeppas från och med 21a november.


Källa

Samsung Galaxy S9 kan ha dykt upp i Geekbench - kommer endast med 4 GB RAM

Samsung kommer med stor sannolikhet offentliggöra företagets nya flaggskeppsmobiler på ett event tidigt nästa år. Nu kan den största av de två, Galaxy S9+, ha dykt upp i benchmarkprogrammet Geekbench. 

Om man ska tro programmet kommer Samsung Galaxy S9 och S9+ endast skeppas med 4 GB RAM. Detta låter riktigt konstigt med tanke på att företagets senaste telefon, Galaxy Note 8 utrustats med 6 GB RAM. Utöver det kan vi även se att telefonen kommer med Android 8.0 Oreo från start.

Dessa uppgifter bör tas med en rejäl nypa salt.


Källa

OPPO F3 Plus kommer nu med 6 GB RAM

För en tid sedan presenterade kinesiska OPPO telefonen OPPO F3 Plus med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Nu har man meddelat att man släppt en version av F3 med mera RAM-minne. 
Den nya varianten av OPPO F3 Plus har fått 6 GB RAM mot tidigare 4 GB. Däremot kvarstår det interna minnet på 64 GB. Det som kan vara bra med mera inbyggt RAM-minne är att telefonen förhoppningsvis kommer komma ihåg flera appar som man använt längre bak i tiden. 

Källa

Apple sägs presentera tre nya iPhones nästa år - två med OLED

Många som förhandsbokat Apples senaste flaggskepp iPhone X har ännu inte fått mobilen. Men redan nu är spekulationerna till nästa års iPhone-upplaga i full gång.
Det ser ut som att Apple kommer släppa tre nya iPhones nästa år. Den minsta sägs få en 5,8 tumsskärm med OLED-teknik, den näst största sägs få en 6,1 tumsskärm med IPS-teknik medans den största ska få en 6,5 tumsskärm med OLED-teknik. Modellen med IPS-panelen sägs få samma pris som dags iPhone 8 Plus (8900 kronor) medans resterande två sägs bli lika dyra som dagens iPhone X (11 495 kronor).

Källa

Krönika: Apple har lyckats riktigt bra med iPhone X - bästa telefonen jag någonsin testat!

Jag trodde inte att jag skulle skriva det här inlägget, speciellt inte om en Apple-produkt. Det här är min krönika om varför jag tycker iPhone X är den bästa mobilen på marknaden just nu! 

Senaste iPhonen jag använde (före iPhone X) var en iPhone 4, en väldigt tråkig telefon i min mening. Men 2017 såg lite speciellt ut på Applefronten, företaget släppte nämligen en smartphone med väldigt små dö-ytor. Självklart ville jag testa ett exemplar av iPhone X, något jag också fick göra. Det är något jag däremot inte skulle ha gjort, jag har nämligen fastnat en smula för iOS.

iOS känns fortfarande en smula instängt mot Android, men det är användarvänligheten som är så fantastiskt bra i iOS och med iPhone X. För att navigera runt i systemet använder du ett gäng svepgester, något som känns mycket bättre än att trycka på dedikerade knappar enligt mig. Telefonen ligger bra i handen och har en bra kamera för att nämna två ytterligare exempel. Dessutom är mobilen otroligt lättnavigerad och erbjuder …

Samsung kommer prioritera kamera och prestanda i Galaxy S9

Spekulationerna kring Samsungs kommande flaggskeppstelefoner har redan börjat. Samsung Galaxy S9 och S9+ förväntas bli presenterade i början på nästa år och sägs bli finputsade versioner av Galaxy S8 och Galaxy S8+. 

Det har under dagen inkommit en rapport om att Samsung satsar extra mycket på kamerorna och prestandan i företagets kommande mobiler. Samsung har varit kända för att ha riktigt bra mobilkameror, men det skapas fortfarande en del brus när man tar bilder i mörkret. Prestandan är ju alltid bra att förbättra, speciellt till VR. 

Källa

iPhone X har problem med displayen

För drygt två veckor sedan släppte Apple sin nya flaggskeppsmobil iPhone X världen över. Det tog inte lång tid innan det konstaterades att iPhone X är en ömtålig enhet. Nu har nästa problem konstaterats: displayen. 
Dels har det konstaterats att vissa exemplar av iPhone X kommer med en grön rand längs med någon av långsidorna. Dessutom har det framkommit att displayen fryser när det är nollgradigt ute. Sverige blir allt mer kyligt och jag har fått displayen att frysa en gång. Åtgärden? En omstart. 

Källa

Rykte: Sverige nästa för Google Assistent

Amerikanska sökjätten Google har hittills inte haft planer på att släppa sin smarta röstassistent Google Assistent i Sverige. Detta är något som snart kan komma att ändras. 

Enligt vissa användare har texten "Svenska stöds inte" kommit upp som en notis. Det som däremot är konstigt är att sidomenyn finns på det svenska språket. Förhoppningsvis innebär det här att Google förberett Assistent för svenska samt att Google kommer släppa en uppdatering när som helst innehållande en svensk Assistent :-)


Tack till Nicklas för tipset! 

Ny telefon från Meizu upptäckt med 18:9-format

Meizu kommer inom kort presentera en ny smartphone med formatet 18:9. Nu har telefonen läckt ut på bild där man tydligt kan se telefonens avlånga format. 

Vi kan se att mobilen fått små dö-ytor runt displayen. Det ser ut som att mobilen kommer få fingeravtrycksläsaren placerad på baksidan samtidigt som framsidan är vit. Mobilen kommer också med Android 7.0 Nougat från start.


Källa

Google Pixel 2 drabbad av blåtands-problem

Googles nya mobiler Pixel 2 och Pixel 2 XL har minst sagt fått en problematisk start där den större av de två, Pixel 2 XL, haft mest problem. Nu inkommer däremot ett "nytt" problem för Pixel 2. 

Det nya problemet innebär att man inte kan prata med Google Assistent när man har blåtandshörlurar på sig. Det är minst sagt ett underligt problem som Google är i full färd med att hitta en lösning på. Problemet beräknas bli löst till nästa uppdatering.


Källa

OnePlus 5T läcker ut på 5 minuter lång unboxingvideo

OnePlus kommer på torsdag offentliggöra företagets nya flaggskeppsmobil OnePlus 5T. Nu har den första kända personen på YouTube unboxat mobilen i en fem minut lång video. 

Vi kan bland annat se att lådan till OnePlöus 5T kommer påminna en hel del om lådan till OnePlus 5. OnePlus 5T skiljer sig däremot en hel del mot OnePlus 5 med den nya 6 tumsskärmen i formatet 18:9. Videon kan ses här nedan:

Uppdatering: videon ligger nu nere. Ännu fler problem med displayen på Pixel 2 XL upptäckt

Skärmproblemen för Google Pixel 2 XL bara fortsätter. Efter att det inkommit uppgifter om att displayen visat en blåaktig hinna över displayen. Nu kommer nästa stora problem.
Det har inkommit uppgifter om att visa användare upplevt att det inte gått att få displayen att reagera när de tryckt på displaykanterna. Google verkar minst sagt ha mycket skärmproblem med Pixel 2 XL men inga alls med vanliga Pixel 2. Vad tror ni läsare det beror på? Lämna gärna en kommentar!

Källa