Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november 5, 2017

Android 8.0 till Galaxy S8 och S8+ i februari

Samsung i Turkiet har nyligen meddelat att man under början på nästa år kommer börja uppdatera Galaxy S8 och S8+ till Android 8.0 Oreo. 

Början på nästa år borde betyda att Samsung kommer börja uppdatera flaggskeppen Galaxy S8 och S8+ till Android 8.0 någon gång mellan Januari och Februari. Men det finns också möjlighet att Samsung kommer uppdatera telefonerna till Oreo i samband med realisen av Galaxy S9 och S9+.


Källa

Bild läcker på butiksversion av OnePlus 5T

Kinesiska OnePlus kommer nu på torsdag offentliggöra företagets nya mobil OnePlus 5T. Nu har ännu en bild läckt på enheten.

Det är ingen tvekan om att OnePlus 5T kommer få formatet 18:9, vilket innebär att den kommer bli dubbelt så hög som bred. Det sägs att OnePlus 5T kommer få en 6 tumsskärm med upplösningen 2160 x 1080 pixlar.


Källa

OnePlus 5T har fått högsta betyget bland mobiler med Snapdragon 835

OnePlus kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5T. Nu verkar det som att telefonen åkt fast i benchmarkprogammet Geekbench. 

Vi kan se att mobilen fått siffran 1959 i Single-Core-prestandan och siffran 6272 i Multi-Core prestanda. Det är enligt uppgifter den första Snapdragon 835-enheten som får sådana här fina siffror. Vi kan se att OnePlus 5T kommer få 8 GB RAM och Android 7.1.1 Nougat från start. Självklart kommer telefonen innehålla en Snapdragon 835-processor på insidan.


Källa

Vivo kan komma till Sverige - med hjälp av Qualcomm

Vivo är ett känt mobilföretag i Asien. Företaget är däremot inte lika känt i Europa och Sverige. Nu påstås det att Vivo kan komma att etablera sig i Europa. 

Förhoppningsvis skulle det innebära att företaget så som Huawei och OnePlus skulle få ännu en konkurrent som skulle tävla om att göra den mest prisvärda mobilen för pengarna. Det är fortfarande högst oklart om Vivo kommer hitta till Europa, men vi får hoppas.


Källa

Nu kan du bli utvald att testa OnePlus 5T före alla andra

OnePlus 5T förväntas bli en monstertelefon, dels med en stor (och avlång) 6 tumsskärm. Men det är framförallt det vi finner under huven som kommer kunna klassas som kraftfullt. 

OnePlus har under dagen meddelat att man öppnar upp "labbet" där man ger tio personer möjligheten att få testa OnePlus 5T före alla andra. När företaget körde igång programmet i och med OnePlus 5 sökte man folk som var intresserade av att fota. Nu söker företaget personer som just är intresserade av OnePlus 5T rent allmänt.

Du söker här.OnePlus 5T blir dyrare än sin föregångare (bekräftat)

OnePlus kommer om några dagar presentera företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5T. Nu har Pete Lau gått ut med ännu en "nyhet".
I en Tweet berättar han att smartphonekostnaden ökar. Genom att läsa mellan raderna kan man här förstå att OnePlus 5T med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne kommer kosta 5490 kronor medans värsting modellen med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne kommer kosta 5990 svenska kronor.

Källa

Nästa års Galaxy A-serie redan läckt

Det ser ut som att Samsung inom kort kommer presentera nästa års upplaga av Galaxy A-serien. Nu har detaljer kring telefonen läckt ut på nätet som bland annat nämner hur displayerna kommer bli. 

Enligt källan kommer Samsung Galaxy A5 (2018) få en display som sluttar över telefonens långsidor (även kallat Edge). Detta gäller troligtvis inte bara nästa års Galaxy A5 utan troligtvis också nästa års Galaxy A7.


Källa

Specifikationerna för Huawei Honor V10 läcker

Huawei Honor kommer den 5e december hålla ett event där företaget förväntas visa upp sin första smartphone med formatet 18:9. Under onsdagskvällen har de flesta specifikationerna sipprat ut för enheten. 

Enheten kommer få en 6 tumsskärm med upplösningen 2160 x 1080 pixlar tillsammans med formatet 18:9. Under huven hittar vi processorn Kirin 970 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Telefonen kommer få dubbla kameror på baksidan, en primär 20 MP-sensor och en sekundär 16 MP-sensor. Framsidan pryds av en enkel 8 MP-sensor.

Telefonen kommer komma med en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och med Android 8.0 Oreo från start. Det är högst troligt att telefonen kommer nå Sverige till priset 5490 kronor.


Källa

Kan det här vara 2018 års iPad Pro?

Apple kommer antagligen presentera ett gäng nya surfplattor i mars nästa år. Nu kan nya iPad Pro, 10,5", ha fångats på bild.
Vi kan se att Apple utökat displayytan på framsidan rätt så rejält. Dessutom ser det ut som att Apple bytt ut fingeravtrycksläsaren mot nya tekniken FaceID. Jag kan tänka mig att nästa års iPad Pro 10,5" kommer få mindre yttermått än årets iPad Pro 10,5".

Källa

Det här kan vara specifikationerna till nästa års HTC U11

HTC kommer med största sannolikhet presentera en uppföljare till årets flaggskepp HTC U11. Redan nu kan en del specifikationer ha läckt ut till telefonen på nätet. 

Enligt källan kommer HTC:s flaggskepp för nästa år få en 5,99 tumsskärm med Full HD-upplösning (och formatet 18:9). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 845 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Vidare sägs telefonen få HTC:s Edge-Sense funktion och ett maffigt 3930 mAh-batteri.


Källa

Kan det här vara priset för OnePlus 5T?

OnePlus kommer den 16e november presentera företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5T. Många detaljer kring luren har redan läckt ut. Nu kommer ännu flera uppgifter. 

Enligt en ny källa kommer OnePlus 6 kosta under 600 dollar. Jag tippar på att OnePlus 5T kommer kosta från 5490 svenska kronor med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Det skulle förhoppningsvis innebära att versionen med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne skulle kosta 5990 kronor.


Källa

Ny bild visar hela OnePlus 5T

OnePlus kommer den 16e november presentera telefonen OnePlus 5T. Nu har en fullskalig bild på mobilen läckt ut på nätet. Bilden visar att OnePlus 5T kommer skilja sig från OnePlus 5 en hel del. 
Vi ser att OnePlus 5T fått det avlånga formatet 18:9, vilket också betyder att 5T kommer få större skärmyta än tidigare OnePlus-telefoner. Utöver det kan vi se att OnePlus 5T fått fingeravtrycksläsaren placerad på baksidan. 
Källa

KGI: två iPhone X nästa år

Enligt källor hade Apple inte tänkt släppa iPhone X det här året. Men det gjorde man och redan nu är ryktena igång gällande vad Apple kan komma att visa upp nästa år.
Enligt KGI kommer Apple visa upp två nya telefoner nästa år. Antagligen kommer båda ha samma designspråk som årets iPhone X. Jag misstänker att ens kommer få en 5,8 tumsskärm medans den andra kommer få en 6,4 tumsskärm. Det återstår däremot att se.

Källa

iPhone X har den bästa displayen just nu

Apple iPhone X är företagets första smartphone med en OLED-display. När Tim Cook presenterade telefonen sade han att "displayen var nog bra att sitta i en iPhone". Nu har displayexpertna på DisplayMate. 

Enligt expartnerna har iPhone X den ljusstarkaste OLED-skärmen i en mobiltelefon just nu. Något annat Apple dessutom kan skryta om är att man för första gången kammar hem detta pris och lämnar Samsung i skymundan.


Källa

Huawei Honor presenterar slimmad smartphone 5e december - tros ha fångats på bild

Huawei kommer den 5e december hålla ett event där företaget kommer visa upp en ny mobiltelefon. Under dagen ser det ut som att mobilen läckt ut på bild. Det är svårt att bedöma hur mycket displayyta telefonen kommer få på framsidan, men förhoppningsvis är det i klass med Huawei Mate 10 Pro. Apropå Mate 10 Pro så påstår en källa att Honors nya telefon kommer få samma prestanda som Mate 10 Pro, alltså Kirin 970 tillsammans med 6 GB RAM.
Källa

Google visar vad Pixel 2 kan göra i senaste videon

Google har nyligen släppt en reklamvideo för företagets senaste mobiltelefon Pixel 2. Utöver själva hårdvaran handlar videon lite om Google Assistent. 

Google visar bland annat upp klämmfunktionen som bland annat tillåter dig att ta ett kort med den bakre och främre kameran. Dessutom pratar personerna i videon lite om den smarta röstassitenten Google Assistent som man kan fråga det mesta och få svar på.


OnePlus 5T presenteras 16e november (bekräftat)

OnePlus har under kvällen berättat att man kommer presentera nya flaggskeppstelefonen OnePlus 5T på ett event om tio dagar. OnePlus 5T förväntas bli företagets första 18:9-formats smartphone. 

OnePlus kommer som sagt hålla eventet den 16e november i Amerika. OnePlus 5T sägs bli tillgänglig för köp från och med den 21a november i företagets egna webbutik. OnePlus 5T kommer erbjuda en 6 tumsskärm i samma kompakta format som OnePlus 5.

Uppdatering: det är nu bekräftat att telefonen kommer börja säljas den 21a november. Källa

Se när iPhone X faller till marken

Apple iPhone X har så smått börjat säljas i butikerna runtom i världen. Nu har ett av de första "drop-testen" publicerats på nätet. Det gäller att ta hand om sin nalle visar resultatet. 

På videon nedan kan vi se att iPhone X är en ömtålig telefon. Trots att Apple påstår att iPhone X ska tåligare glas än iPhone 8 verkar det inte som det, i alla fall inte på exemplaret som testas i videon nedan. Så om du äger en iPhone X kan det vara en god ide att skaffa glassydd och skal för det ultimata skyddet.


OnePlus avslöjar vart man kommer presentera OnePlus 5T

OnePlus kommer den 16e november, alltså om tio dagar,. offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5T. Nu har man avslöjat vart eventet kommer hålla hus. 

OnePlus kommer den 16e november presentera företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5T på Manhattan i Amerika. Det är oklart när telefonen kommer bli tillgänglig för försäljning, men förhoppningsvis blir det inte långt efter den 16e november.


Källa

Läckt bild på kommande Ulefone-telefon visar iPhone X-liknande design

Det ser ut som att kinesiska Ulefone kommer presentera en ny smartphone inom kort, en telefon som ser ut att bli lik iPhone X på många sätt, i alla fall sett till utsidan. 

Av bilden nedan att döma kommer Ulefones kommande telefon påminna en hel del om Apples nya iPhone X med en "läpp" på toppen. Det sägs att Ulefone bytt ut fingeravtrycksläsaren mot en extra kamera istället, en kamera som innebär att telefonen kommer få motsvarande FaceID-funktion.


Källa

LG: svensk realise för V30 kryper allt närmare

LG har för ett tag sedan avslöjat att företagets nya flaggskeppsmobil V30 kommer nå Sverige. Något företaget däremot inte avslöjat är när och till vilket pris. 

Okej, då har inte bekräftat något specifikt datum utan bara att V30 kommer till Norden någon gång under fjärde kvartalet. Jag har hela tiden sagt att V30 kommer hit under december-månad, något jag fortfarande står fast vid. En kund frågade däremot LG Sverige på Facebook när de skulle släppa telefonen på den svenska marknaden och fick svaret att det kryper allt närmare lansering. Jag misstänker att mobilen kommer kosta 8990 kronor när den släpps i butik.
Snabbtest på Apple iPhone X - den här är bra, riktigt bra!

Jag har de senaste åren endast använt mig av Androidtelefoner i min vardag. När jag nu fick möjlighet att testa en iPhone X tog jag självklart chansen, och jag har inte ångrat en sekund att jag tog den. Här är mitt snabbtest på Apple iPhone X. 

Som Roger Åberg skriver i sitt test ska iPhone X egentligen uttalas iPhone 10, något jag fullständigt kommer bortse ifrån eftersom iPhone X låter mycket coolare än iPhone 10 enligt mig. Det märks verkligen att iPhone 10 är företagets jubileumstelefon. När jag håller i den drömmer jag mig tillbaka till iPhone 3GS-tiden, för så revolutionerande är iPhone X för 2017. Nog med smörandet för Apple, hör kommer recensionen lite mer ingående!
Om vi börjar med huvudattraktionen på iPhone X, framsidan, så är den fantastiskt stor med väldigt lite dö-yta runtom. Skärmen täcker upp 83% av framsidan vilket ungefär är lika mycket som på Xiaomi Mi Mix, imponerande! Läppen, som många väljer att kalla utrymmet där Apple satt in alla sensorer, tycker inte jag är e…