Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 29, 2017

ZTE Axon 8 kan vara nära

Förra året presenterade ZTE flaggskeppet Axon 7. Vi har ännu inte hört mycket om någon uppföljare till telefonen, men nu ser det ut som att Axon 8 kan vara nära ett offentliggörande. 

Det framkommer inga specifikationer eller bilder på enheten, men antagligen handlar det om Axon 8.

ZTE Axon 8 lär få det nya 18:9-formatet och processorn Snapdragon 835. Jag hoppas att de också satsar lika hårt på ljudegenskaperna som man gjorde med Axon 7.

Källa

Här är OPPO R11s och R11s Plus - systermodellerna till OnePlus 5T

OPPO har under dagen presenterat två nya smartphones med formatet 18:9. Den ena modellen har fått en gigantisk 6 tumsskärm medans den andra modellen fått en ännu större 6,4 tumsskärm. 

OPPO R11s har fått en 6 tumsskärm med upplösningen 2160 x 1080 pixlar. OPPO R11s Plus har å andra sidan fått en större 6,43 tumsskärm med samma upplösning. Under huven har bägge telefoner utrustats med processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4/64 (R11s) och 6/64 (R11s Plus) GB minne.

På baksidan finner vi primära 20 MP-kameror och sekundära 16 MP-kameror. På telefonernas framsidor finns en 20 MP-kamera.
I övrigt har R11s fått ett 3205 mAh batteri medans R11s Plus fått ett 4000 mAh batteri. Telefonerna har vidare utrustats med fingeravtrycksläsare på baksidorna, ansiktsigenkänning och Android 7.1.1 Nougat.

Jag unboxar iPhone X!

Så var dagen här, fredagen den 3e november. Ett datum som betyder att iPhone X släpps i butikerna. Jag har under dagen fått hem en iPhone X som jag i det här inlägget kommer att unboxa till följd av ett test som kommer vid senare tillfälle. Modellen jag fått hem av telefonen är den med silvrig/vit baksida. Detta är en detalj jag kan se direkt på lådans framsida då telefonen på lådans framsida matchar telefonen som ligger i lådan. På lådans undersida samt ovansida finns endast ett Apple-märke medans vi på långsidorna finner texten "iPhone". På baksidan finns informationen om hur mycket minne telefonen har.

Om vi dyker ner i lådan finns följande:


En iPhone X En stickpropp En Lightning-sladd En adapter från 3,5 mm till LightningEn snabbstartsguide med tillhörande Appleklistermärken Ett par EarPods  Test inom kort!


LG är på G med Oreo till V30

LG har under dagen meddelat när man kommer börja uppdatera flaggskeppet V30 till Android 8.0 Oreo.
Enligt LG kommer man börja skicka ut Android 8.0 Oreo till företagets flaggskeppsmobil V30 den här månaden. Det innebär med största sannolikhet att det kommer finnas en uppdatering tillgänglig för Oreo när LG släpper V30 på den svenska marknaden i december.

Källa

OnePlus förklarar varför man behåller hörlursuttaget på 5T

OnePlus har under gårdagen gått ut med uppgifter som förklarar varför man väljer att behålla hörlursuttaget på den kommande mobilen OnePlus 5T.
Anledningen är att vissa användare fortfarande använder sig av trådbundna hörlurar, och enligt OnePlus tar hörlursuttagen inte särskilt mycket plats i tillverkarens telefoner.
OnePlus fokuserar alltså på vad kunderna vill ha och fokuserar alltså inte på många av sina konkurrenter när det kommer till denna dumhet.

Källa

Huawei börjar skicka ut betaversion av Oreo till Honor 9

Huawei har under dagen meddelar att man börjat skicka ut betaversionen av Oreo till Huawei Honor 9. Det verkar dock inte som att uppdateringen hunnit nå svenska exemplar av Honor 9. 

Huawei Honor har dessutom avslöjat att man siktar på att få ut den stabila versionen av Android 8.0 Oreo till Honor 9 till slutet av december-månad. Det ser lovande ut eftersom tillverkaren redan nu börjat skicka ut betan av uppdateringen.


Källa

Här är Xiaomi Redmi Y1 och Y1 Lite

Xiaomi har under förmiddagen presenterat nya mobilerna Redmi Y1 och Redmi Y1 Lite. Detta är två mellanklass/budgettelefoner som utrustats med unibodykonstruktioner i aluminium. 

Om vi börjar med Redmi Y1 så har den här mobilen fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi istället processorn 435, antingen med 3/32 GB minne eller 4/64 GB minne. På baksidan sitter en 13 MP-kamera medans framsidan pryds av en 16 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android Nougat från start.

Om vi går över till Redmi Y1 Lite så har den här mobilen fått en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 425 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 13 MP-kamera medans framsidan pryds av en 5 MP-kamera.

Redmi Y1 Lite kommer med Android Nougat från start.


OnePlus 5T har ett hörlursuttag

OnePlus kommer den 16e november presentera nya telefonen OnePlus 5T. Detta är något man bekräftat på sin Twitter under dagen då man lagt upp en bild med ett gäng koppar te. 

Man har även med texten "Vad har alla våra smartphones gemensamt?" avslöjat att OnePlus 5T kommer få ett hörlursuttag. Det är många tillverkare som tagit bort det saknade uttaget, så jag är glad över att OnePlus väljer att behålla uttaget.


Källa

Här är HTC U11+

HTC har under morgonen presenterat företagets nya flaggskeppsmobil HTC U11+ som kan stoltsera med det avlånga 18:9-formatet. Dessutom har telefonen fått en riktig stor skärm.
Skärmen mäter 6 tum med upplösningen 1440 x 2880 tillsammans med formatet 18:9. Under huven hittat vi processorn Snapdragon 835 med antingen 4/64 eller 6/128 GB minne. På baksidan sitter en 12 MP-kamera (f/1.7) medans vi på framsidan hittar en 8 MP-kamera.
I övrigt har U11 fått ett 4000 mAh batteri, HTC BoomSound, IP68-klassning och Android 7.1.1 Nougat från start. Mobilen kommer kosta 799 dollar.

Razer presenterar Razer Phone

Speltillverkaren Razer har under kvällen presenterat företagets allra första smartphone som kort och gott heter Razer Phone. Det här är en telefon som riktar in sig till målgruppen gamers. Telefonen har fått en 5,72 tumsskärm med Quad HD-upplösning och en uppdateringsfrekvens på hela 120Hz, det kallar jag för den ultimata displayfrekvensen för en gamingmobil. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 8 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen har fått dubbla 12 MP-kameror på baksidan och en främre 8 MP-kamera.

I övrigt har Razer Phone fått ett 4000 mAh batteri (Quick Charge 4.0 och USB Type C), en fingeravtrycksläsare placerad i strömknappen och Android 7.1.1 Nougat från start. Mobilen kommer kosta 699 dollar och kommer till utvalda länder nu i november.Källa

HTC U11+ tar "den tryckkänsliga ramen" till en helt ny nivå!

HTC kommer under morgondagen offentliggöra företagets nya flaggskeppsmobil HTC U11+. Under resans gång har HTC slängt ut ett gäng teaserbilder för mobilen. Här kommer troligtvis den sista. 

HTC har under dagen lagt ut en blänkare om att HTC U11+ kommer få en ram som kommer vara ännu bättre än den vi hittar i nuvarande HTC U11. Troligtvis innebär detta att man kommer kunna lägga in flera kommandon till ramen i U11+. Detta är troligtvis en grej som är mjukvarubaserad och som lär dyka upp i vanliga HTC U11 framöver.


Källa

Officiella bilder på HTC U11+ läcker

HTC kommer inom kort hålla ett event där företaget kommer visa upp nya flaggskeppet HTC U11+. Nu ser det ut som att officiella bilder läckt ut på mobilen, och den ser lovande ut! 

Som ni kan se på bilderna nedan kommer HTC U11+ få extremt små dö-ytor på sin framsida med formatet 18:9. Detta har till följd inneburit att HTC flyttat fingeravtrycksläsaren till baksidan, antagligen för att de inte fått plats med den på framsidan.Källa

OPPO A73 är Androids svar på iPhone X

Kinesiska OPPO kommer inom kort presentera något som jag kallar Androids motsvarighet till iPhone X. Häng med i texten nedan så berättar jag varför! Telefonen kommer nämligen få en 6 tumsskärm (18:9-format) med en konstruktion som saknar en haka på undersidan av displayen, precis som iPhone X gör. På toppen ser det dessvärre ut som att OPPO A73 kommer få en betydligt större haka än iPhone X. OPPO A73 kommer under huven få en åttakärnig processor tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 13 MP-kamera medans framsidan pryds av en 16 MP-kamera.

I övrigt har OPPO A73 fått ett 3115 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android 7.1.1 Nougat från start.

Källa

Ny telefon med extremt små dö-ytor läckt

En ny telefon från tillverkaren Neffo har under gårdagen läckt ut på bild. Vi kan se att mobilen kommer få extremt små dö-ytor på framsidan.
Det ser ut som att mobilen kommer få en 6 tumsskärm med formatet 18:9. Under huven ser mobilen ut att få formatet 18:9, vilket skulle innebära att den skulle bli dubbelt så hög som bred. Under huven ser det ut som att mobilen kommer få processorn Snapdragon 835 och dubbla bakre kameror (20+16 MP).
Källa

Video på HTC U11+ och U11 Life läcker

HTC kommer med största sannolikhet presentera två nya mobiler på sitt event nu på torsdag: U11+ och U11 Life. Nu har bägge mobiler åkt fast på en YouTube-video som är 5 minuter lång. 

Vi kan se att HTC U11+ fått det avlånga 18:9-formatet med mycket skärmyta på framsidan medans U11 Life ser ut att bli en förminskad U11 med Android One som gränssnitt istället för HTC:s egna gränssnitt Sense.
HTC U11+ kan komma i en genomskinlig kulör

HTC kommer nu på torsdag hålla ett event där företaget antagligen kommer visa upp nya flaggskeppstelefonen HTC U11+. Nu har kände Evan Blass publicerat något som beskriver vilka färger mobilen kommer bli tillgänglig i. 

Enligt Evan kommer HTC U11+ bli tillgänglig i färgerna svart, silver och "transparent". Det innebär att HTC kan komma att bli den första smartphonetillverkaren som kommer presentera en telefon där man kan se innehållet i den, coolt!


Källa

HMD presenterar Nokia 2

HMD Global har under morgonen presenterat företagets nya budgetmobil Nokia 2. En mobil som saknar en fingeravtrycksläsare fast istället erbjuder ett riktigt stort batteri. Här är Nokia 2! 

Telefonen har fått en 5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 8 MP-kamera och på framsidan sitter en 5 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett stort 4100 mAh batteri och Android 7.1.1 Nougat från start. En intressant detalj är att mobilen stödjer Google Assistent. Nokia 2 kommer kosta 99 dollar.


Det här kan vara första porträttbilden tagen med OnePlus 5T

OnePlus kommer med största sannolikhet offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5T den 16e december. Nu har antagligen den första bilden tagen med telefonen publicerats på nätet. 

Det sades under en tid att OnePlus skulle få dubbla 20 MP-kameror på baksidan. De senaste uppgifterna pekar däremot på att OnePlus 5T kommer få en primär 20 MP-kamera och en sekundär 16 MP-kamera.


Källa

Användare kommer inte kunna betatesta Oreo på Galaxy S8-enheter i Sverige

Jag rapporterade för ett tag sedan om att Samsung håller på att arbeta på en uppdatering till Android 8.0 Oreo till Galaxy S8 och S8+. Nu har tillverkaren avslöjat flera detaljer kring uppdateringen. 

Samsung har under gårdagen meddelat att länderna Tyskland, Spanien, Polen, Indien och Kina kommer få testa betaversionen av företagets Android 8.0-mjukvara. Detta innebär att Sverige kommer få vänta ett bra tag innan vi får se Android 8.0 Oreo på Galaxy S8, S8+ och Galaxy Note 8.


Källa

Vilken är din favoritwebbläsare?

Det finns väldigt många olika webbläsare som går att välja på just nu. Det finns allt ifrån Apples egna Safari-webbläsare till Samsungs egna webbläsare. Men utöver detta finns det även en mängd andra webbläsare på marknaden. 

Min solklara favoritwebbläsare är utan tvekan Google Chrome, varför? Jo, dels är det väldigt lite strul med denna webbläsare, men det jag gillar mest med Chrome är att den sparar alla uppgifter så om du till exempel loggar in på en ny enhet så finns alla uppgifter från din gamla enhet även på den nya enheten.

Nu ställer jag frågan till er läsare, vilken är eran favoritläsare och varför då? Kommentarerna suktar efter era svar :-)Jag unboxar Xperia XZ1 Compact

Under dagen har jag fått tagit emot ett paket från Sony innehållande en Xperia XZ1. En telefon som erbjuder ovanligt mycket under huven för sin kompakta storlek. Innan jag börjar testa mobilen kommer här en unboxing-text.

Om vi börjar med att ta en titt på lådans framsida finner vi här en Xperialogga och ett Sony-märke. Sony har även format bokstaven "X" i en vit siluett. De högra och vänstra långsidorna är helt blanka men vi finner telefonens namn på under- och översidan av lådan. På baksidan finns lite specifikationer för telefonen där det bland annat framkommer att XZ1 Compact fått en bakre 19 MP-kamera som kan spela in video i 960 fps.  

Om vi dyker ner i telefonlådan så finns följande:
Xperia XZ1 Compact  En USB Type C-sladd En stickpropp En snabbstartsguide Som ni kan se medföljer det inte särskilt mycket i lådan. Jag tycker Sony kunde ha skickat med ett par hörlurar eftersom det är ett skräddarsytt fack för just hörlurar i lådan. 
Test kommer inom kort!
Samsung Galaxy S9 kan bli utan hörlursuttag

Samsung har i min mening satsat hårt på ljud med Galaxy S8 och S8+ eftersom man skickar med ett par AKG-hörlurar i lådan. Dagens ritning på kommande Galaxy S9 talar om något annat.
Av bilden nedan att döma kommer Samsung Galaxy S9 sakna ett hörlursuttag. Det skulle med största sannolikhet också innebära att företaget inte skulle skicka med ett par AKG-hörlurar i förpackningen, utan att Samsung skulle sluta med att skicka med hörlurar i telefonlådorna.

Källa

Samsung Galaxy S9 blir en finputsad Galaxy S8

Rykten och spekulationer kring Samsungs kommande flaggskeppstelefon(er) Galaxy S9 och Galaxy S9+ har redan börjat inkomma. Nu har den andra källan på kort tid hittat fram till Mobilanyheter! 

Enligt den senaste källan kommer Samsung Galaxy S9 bli en finputsad Galaxy S8, i alla fall på utsidan. Alla kan vi nog vara överens om att positionen på fingeravtrycksläsaren på Galaxy S8 och S8+ inte är den bästa. Detta är en sak som Samsung sägs ha fixat med Galaxy S9 och S9+ då fingeravtrycksläsarna ska sitta under kameran istället.


Källa


LG G6 får snart Android 8.0 Oreo

En tillverkare som brukar vara duktig på att uppdatera sina flaggskeppstelefoner är LG. LG G6 ser inte ut att vara något undantag då telefonen nyligen påträffats med Android 8.0 Oreo. 

Det är via benchmarkprogrammet GeekBench som uppdateringen lyckats bli spårad. Detta innebär troligtvis att LG kommer skicka ut Oreo till G6 väldigt snart, närmare bestämt under december-månad tror skribent Rasmus Hellmyrs.


Källa

Snapdragon 845 visas upp snart

Det är självklart att processorn Snapdragon 845 kommer sitta i nästa års flaggskeppstelefoner. Nu har uppgifter inkommit om när Qualcomm kan tänkas visa upp processorn. 

Enligt uppgift kommer Qualcomm presentera det nya high-end chippet Snapdragon 845 någon gång i december. Den första telefonen som sägs innehålla chippet är Samsung Galaxy S9 och S9+, två telefoner som antagligen kommer att visas upp  på MWC-mässan i Barcelona i februari nästa år.


Källa

Ny telefon från ZTE upptäckt med stort batteri

Det ser ut som att ZTE kommer presentera en ny telefon inom kort. En ZTE-telefon med beteckningen A0620. Den här telefonen har bland annat utrustats med ett stort batteri. 
Telefonen har fått en 5,2 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven hittar vi en åttakärnig processor med antingen 3,4 eller 8 GB RAM tillsammans med 32 eller 64 GB inbyggt minne. På baksidan finner vi en 13 MP-kamera medans framsidan pryds av en 5 MP-kamera. 
I övrigt har mobilen fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och ett gigantiskt inbyggt batteri på 4870 mAh. Telefonen ser också ut att komma med Android 7.1.1 Nougat från start. 

Källa

Ännu en bild på OnePlus 5T - kostar 549 dollar

OnePlus kommer den 16e november hålla ett event där företaget förväntas visa upp nya flaggskeppet OnePlus 5T. Nu har en bild med tillhörande prisuppgift läckt.
Som vi kan se på bilden här nedan har OnePlus 5T utrustats med mycket skärmyta på framsidan samtidigt som yttermåtten ska vara lika stora som på OnePlus 5. Källan påstår dessutom att mobilen kommer kosta 549 dollar (antagligen för modellen med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne).


Specifikationerna till Nokia 2 avslöjade

HMD Global kommer antagligen presentera flaggskeppet Nokia 9 tillsammans med budgetmobilen Nokia 2 den 31 oktober. Nu har specifikationerna till Nokia 2 läckt ut på nätet. 

Det ser ut som att Nokia 2 kommer få en HD-upplöst 4,7 tumsskärm. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. På baksidan finns en 8 MP-kamera medans framsidan pryds av en 5 MP-sensor. I övrigt kan vi se att Nokia 2 kommer med Android 7.1.1 Nougat från start.


Källa