Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 22, 2017

Nästa teaserbild avslöjar att HTC U11+ fått formatet 18:9

HTC kommer den 2a november (liksom Xiaomi) hålla ett event där företaget förväntas visa upp nya flaggskeppsmobilen HTC U11+. Nu har företaget släppt en teaserbild för den kommande mobilen. 

Av bilden nedan att döma kommer HTC U11+ få en mycket liten dö-yta nedanför skärmen. I princip alla telefoner med små dö-ytor har formatet 18:9, ett format som HTC U11+ också sägs ha utrustats med. Det är oklart om telefonen kommer hitta hit, men om HTC följer sin trogna vana kommer de icke släppa U11+ på den svenska marknaden.


Källa

Google kan snart börja sälja sina Pixeltelefoner i Sverige

Google har hittills inte släppt någon Pixeltelefon på den svenska marknaden. Detta är något som kan komma att ändras i framtiden. 

Det eftersom hemelektronikkedjan NetOnNet tagit in den svarta versionen av Pixel XL med 32 GB inbyggt minne. Det är däremot oklart om NetOnNet liksom Webhallen (när det gäller OnePlus 5) gråimporterat telefonen eller om NetOnNet och Google håller på att inleda ett samarbete gällande Googles Pixeltelefoner.


KällaTack för tipset Mathias! 

LG har fortsatta problem med sin mobilförsäljning

När LG presenterade företagets föregående flaggskepp LG G6 var det nog inte många som trodde att den skulle sälja så dåligt som den faktiskt gjort. Nu har LG redovisat sina siffror, och inte ser det positivt ut. 

LG G6 skulle jag kalla för 2017 års LG G2. Men i vårt märkesstyrda samhälle verkar det som att de flesta köper telefoner från Apple och Samsung. Under dagen har LG berättat att man fortsätter att gå förlust på sin mobilavdelning. Tredje kvartalet 2014 sålde LG 16,8 miljoner telefoner medans företaget det här året sålt 13,7 miljoner enheter under samma tidsperiod.


Källa

OnePlus håller event den 16e november - #taggad inför OnePlus 5T

Nu är det klart! OnePlus kommer hålla ett event i mitten på november där företaget kommer presentera sitt nya flaggskepp OnePlus 5T, en telefon som jag tror kan ta företaget ännu längre. 

Den 16e november kommer OnePlus hålla ett event där företaget kommer visa upp nya flaggskeppstelefonen OnePlus 5T. OnePlus 5T förväntas bli en riktig monstertelefon med hela 8 GB RAM och en Quad HD-upplöst 6 tumsskärm i formatet 18:9. Telefonen kommer kosta 6000 kronor med 64 GB inbyggt minne och 6500 kronor för modellen med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.

Källa

Här är OPPO F5

OPPO har under dagen presenterat företagets nya telefon OPPO F5 som bland annat erbjuder en stor 6 tumsskärm med formatet 18:9. Dessutom kommer den i en väldigt snygg färg. 

Skärmen i fråga är 6 tum stor med upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Under huven hittar vi processorn MediaTek Helio X23 tillsammans med 4/32 eller 6/64 GB minne. På baksidan sitter en 16 MP-sensor (f/1.8) medans framsidan utrustats med en 20 MP-kamera.

I övrigt har telefonen fått ett 3200 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android Nougat från start.

Källa

Xiaomi presenterar nya mobiler den 2a November

Xiaomi har under dagen avslöjat att man kommer hålla ett event den 2a november där man kommer offentliggöra minst en ny mobil den 2a november. Detta bekräftas med hjälp av teaserbilden här nedan! 
Om vi går in på detaljer kring bilden så kan vi se att telefonen kommer få någon sorts snabbladdning. I bilden finns också texten "YourBestSelfie" med, vilket antagligen innebär att mobilen som kommer presenteras kommer få en bra selfiekamera och även ett stort batteri. 
Källa

Betan av Android 8.0 Oreo på gång till Samsung Galaxy S8 och S8+

Samsung har under kvällen meddelat att man planerar att släppa ut betamjukvaran av Android 8.0 Oreo till Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8+ väldigt snart. Nedan följer mera information! 

Samsung har under kvällen meddelat att man kommer börja med att skicka ut betamjukvaran av Android 8.0 Oreo till amerikanska exemplar av Galaxy S8 och S8+. I Android 8.0 Oreo ingår bland annat en funktion som låter användare ha appar öppna som "fönster". Jag tror att den skarpa versionen av Android 8.0 Oreo till Galaxy S8-serien kommer lagom till jul.


Källa

Nästa års Samsung Galaxy A-serie är nära

Samsung kommer inom kort presentera minst två nya telefoner på marknaden inom en snar framtid. Dessa kallas för Galaxy A5 (2018) och Galaxy A7 (2018). Nu har den mer påkostade av de två, Galaxy A7  (2018), dykt upp på nätet. 

Det framkommer att Samsung Galaxy A7 (2018) kommer få hela 6 GB arbetsminne. Andra detaljer som avslöjas är att mobilen kommer vara utrustad med processorn Exynos 7885, vilket är en åttakärnig processor från Samsung själva.


Källa

Första bilderna på Samsung Galaxy S9

Samsung kommer i början av nästa år offentliggöra Galaxy S9 och Galaxy S9+. Men redan nu kan en av telefonerna, Galaxy S9, ha fastnat på bild. En bild som signalerar att Samsung ansträngt sig med detaljerna med Galaxy S9. 

Av bilderna här nedan att döma kommer Samsung Galaxy S9 få ännu mer skärmyta mot för vad årets flaggskepp i Galaxyserien har fått. Vi kan se att Samsung fortfarande väljer att placera fingeravtrycksläsaren på baksidan men under kameran istället för bredvid.


Källa

Bild på OPPO R11s läcker på nytt

OPPO kommer inom kort offentliggöra nya mobilen OPPO R11s. Nu har telefonen åkt fast på skarpa produktbilder som visar hur telefonens yttre kommer att se ut. Dessutom nämns återigen vissa specifikationer. 

Vi kan se att OPPO R11s kommer få det utstretchade 18:9-formatet tillsammans med en 6 tumsskärm. På framsidan ser vi att telefonen fått otroligt mycket skärmyta samt att fingeravtrycksläsaren placerats på baksidan. Eftersom OPPO är ett systerbolag till OnePlus kan vi förvänta oss att OnePlus 5T kommer ha stora yttre likheter med OPPO R11s.

Källa

Ny bild på OnePlus 5T

OnePlus kommer inom kort offentliggöra en ny telefon vid namn OnePlus 5T. Nu har en ny bild dykt upp på mobilen.
Av bilden nedan att döma kommer OnePlus 5T få väldigt tunna skärmramar runt displayen. Detta är något vi tydligt kan se på bilden här nedan. Dessutom kan vi se att mobilen kommer få formatet 18:9.

Källa

Google börjar skeppa ut betan av Android 8.1

Google har under gårdagskvällen meddelat att man börjat skicka ut betaversionen av Android 8.1 Oreo till Pixel såväl som Nexustelefonerna. Låt er inte luras av den lilla ettan efter åttan, den innehåller faktiskt fler nyheter än vad man kan tro. 

En sak som ska ha förbättrats i Android 8.1 är RAM-hanteringen som, enligt Google, ska ha blivit betydligt snabbare. Utöver det har Google även förbättrat maskininlärningsfunktionen AI, vilket på ren svenska innebär att Google förbättrat funktionen som "lär sig" hur du använder din mobil.


Källa

Sida listar samtliga specifikationer för OnePlus 5T

OnePlus kommer inom kort offentliggöra en uppföljare till OnePlus 5. Uppföljaren tros heta OnePlus 5T och ser nu ut att ha blivit avslöjad.
Det framkommer att mobilen fått en 6 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 6/64 eller 8/128 GB RAM. På baksidan hittar vi samma kamerauppsättning som i OnePlus 5, alltså en primär 20 MP-kamera och en sekundär 16 MP-kamera. På framsidan sitter en enkel 16 MP-kamera.
I övrigt förväntas OnePlus 5 få en fingeravtrycksläsare på baksidan, ett 3440 mAh batteri och Android 7.1.2 Nougat från start.


Källa

Rykte: OnePlus 5 lanseras den 20e november

Det sägs att OnePlus kommer presentera sin nya flaggskeppstelefon OnePlus 5T den 5e november. Nu har den kände Evan Blass släpp uppgifter om när företaget kan komma att släppa telefonen på marknaden. 

Enligt Evan kommer OnePlus släppa sitt nya flaggskepp "5T" på marknaden den 20e november. Det skulle alltså innebära att OnePlus skulle släppa telefonen två veckor efter att man presenterat den. Det låter enligt mig inte likt OnePlus eftersom företaget brukar släppa sina produkter bara en vecka efter presentationerna.


Källa

Läckt produktbild på Vivo Xplay 7

Vivo kommer troligtvis under nästa år offentliggöra nya Xplay 7, en telefon som förväntas bli en av de första med en fingeravtrycksläsare inbyggd under skärmen. Nu kan telefonen ha läckt ut på produktbild. 

Det vi ser är att hela framsidan täcks av display. Längst ner på framsidan ser vi att Vivo valt att placera fingeravtrycksläsaren (som i själva verket sitter under skärmen). Vi kan utöver det även se att mobilen kommer få en riktigt tunn profil och två kameror på baksidan.


Källa

OnePlus 5T sägs få dubbla 20 MP-kameror

OnePlus kommer den 5e november hålla ett event där företaget förväntas visa upp en ny telefon, OnePlus 5T.
Enligt uppgifter kommer uppföljaren till OnePlus 5 få dubbla 20 MP-kameror på baksidan. Något jag önskat är också ett större batteri i uppföljaren till "5", något som ser ut att bli verklighet med 5T.


Källa

Specifikationerna till OPPO R11s avslöjade

OPPO kommer inom kort offentliggöra nya telefonen OPPO R11s som utrustats med dubbla bakre kameror och en unibodykonstruktion i aluminium. Nu har nästan samtliga specifikationer fastnat på pappret. 

Det framkommer att OPPO R11s fått en 5,9 tumsskärm med upplösningen 1080 x 2160 pixlar. Detta betyder att mobilen kommer få formatet 18:9. Under huven ser vi att telefonen fått processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan finns två styckena 20 MP-kameror.

I övrigt hittar vi en fingeravtrycksläsare placerad på mobilens baksida och Android 7.1.1 Nougat från start.

Källa

Indikation på att HTC U11+ får trådlös laddning

Allt fler telefoner i high-end segmentet har börjat få Qi-laddning, eller trådlös laddning som det heter på ren svenska.
HTC har under dagen skickat ut en teaserbild som indikerar att företagets kommande flaggskeppsmobil HTC U11+ kommer vara utrustad med trådlös laddning. Det måste också betyda att mobilen fått en glasbaksida.

Källa

Huawei har skeppat över 100 miljoner smartphones bara i år

Huawei fortsätter att imponera. Under dagen har man meddelat något som för företaget uppåt i listan bland de populäraste mobilmärkena. 
Företaget har meddelat att man sålt över 100 miljoner telefoner på tre kvartal (Honor inräknat). Flera telefoner lär det bli med tanke på att Mate 10 och Mate 10 Pro verkar bli två riktigt bra telefoner som kommer kunna konkurrera med Samsung Galaxy Note 8 och LG V30. 
Källa

Patent avslöjar: Galaxy S9 kommer troligtvis få en fingeravtrycksläsare i skärmen

Ett av de mest klassiska ryktena inför varje års Galaxy S-lansering är att telefonerna kommer få fingeravtrycksläsarna inbäddade under displayen.
Detta är något som ser ut att kunna bli verklighet med 2018 års Galaxy S-upplaga. Samsung har nämligen tagit patent på tekniken. Om Samsung inte hinner implementera tekniken i Galaxy S9 och S9+ kommer tillverkaren i alla fall kunna fixa tekniken i Galaxy Note 9 tror skribent Rasmus Hellmyrs.

Källa

Google har problem med den vita Pixel 2:an

Google har för ett tag sedan börjat skeppa ut den svarta och blåa modellen av Pixel 2. De som beställt ett vitt exemplar av telefonen ser däremot ut att få  vänta än längre. 

Enligt uppgifter var Google redo att skicka ut den vita versionen av Pixel 2, men företaget har av okänd anledning tvingats dra tillbaka de vita Pixel 2:orna för tillfället. Anledningen är ännu oklar, men antagligen har det något med telefonens kulör att göra.


Källa

Nokia 9 visas troligtvis upp i slutet på oktober

HMD Global har under gårdagen bjudit in till ett event som företaget kommer hålla den 31a oktober i Delhi, Indien. Det mesta tyder på att företaget kommer visa upp det nya flaggskeppet Nokia 9. 

Nokia 9 förväntas få en 5,5 tumsskärm med det avlånga formatet 18:9. Inuti mobilen sägs HMD ha proppat in det allra senaste i hårdvaruväg såsom processorn Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.


Källa

Teaserbild på OnePlus 5T läcker - avslöjar att mobilen fått 18:9-format

Mer och mer tyder på OnePlus kommer offentliggöra en ny smartphone i början av november. Nu har en teaserbild läckt ut på enheten.
Av bilden nedan att döma kommer OnePlus 5T bli OnePlus första smartphone med mycket skärmyta på framsidan. Vi kan också se att mobilen kommer få formatet 18:9.

Källa

OnePlus 5T heter nästa telefon från OnePlus - har betydligt större skärm i samma yttermått som OnePlus 5

Under dagen har en bild på OnePlus kommande flaggskeppstelefon läckt från företagets egna hemsida. Bilden avslöjar att mobilen kallas för OnePlus 5T men också en annan viktig detalj. 
Av allt att döma kommer OnePlus hålla ett event i november där företaget kommer presentera en ny telefon. OnePlus 5T har under dagen påträffats på OnePlus egna hemsida. På sidan kan man se en text som nämner att OnePlus 5T fått samma yttermått som sin föregångare OnePlus 5 fast rymma en större skärm. 
Källa

iPhone X filmas i det vilda

Apple kommer på fredag öppna upp förköpet på företagets nya flaggskeppsmobil iPhone X. En telefon som i alla fall jag tycker ser lovande ut. Nu har mobilen fångats på ett nytt filmklipp. 

Av videon nedan att döma kommer iPhone X ge en riktigt häftig användarupplevelse. Något jag däremot ser som en nackdel kanske är om man kommer åt displayen av misstag eftersom mobilen har extremt tunna, men häftiga ramar runt displayen. 

HTC U11 Life fastnar i Geekbench - har utrustats med Snapdragon 660

HTC kommer inom kort offentliggöra två nya mobiler: HTC U11+ och HTC U11 Life. Nu har den sistnämnde fastnat i Geekbench, ett program som avslöjar vilken prestanda U11 Life utrustats med. 

Geekbench avslöjar för oss att HTC U11 Life kommer få processorn Snapdragon 660 tillsammans med 3 GB RAM (med 32 GB inbyggt minne troligtvis). Programmet avslöjar också att mobilen kommer få en helt ren version av Android 7.1.1 Nougat.

Källa

HTC U11+ får BoomSound

HTC kommer med största sannolikhet offentliggöra nya telefonen HTC U11+ den 2a november. Telefonen läckte nyligen ut hos TENAA. Nu har ännu fler detaljer framkommit kring telefonen. 

Det har nyligen framkommit att telefonen kommer vara utrustad med HTC:s BoomSound-teknik. Det ser ut som att luren kommer få två främre högtalare vilket innebär att ljudet kommer komma mot dig (och inte från dig som på de allra flesta mobilerna idag). Inte helt oväntat sägs det att mobilen  fått IP-klassningen IP67.


Källa

HTC U11 beräknas få Oreo nästa månad

HTC brukar vanligtvis inte vara särskilt snabba med att skicka ut nya uppdateringar till sina telefoner. Det är något tillverkaren vill ändra på!
Enligt uppgifter håller utvecklingen på systemet Android 8.0 Oreo att nå sluttampen. Om dessa uppgifter stämmer påstås det att HTC U11 kommer få Android 8.0 någon gång i november, vilket får anses som ett litet "önskedatum".


Källa

HTC U11+ dyker upp på TENAA - har klassiskt 16:9-format

En ny telefon från HTC har under lördagskvällen dykt upp hos kinesiska TENAA. Telefonen kallas för HTC U11+ och ser ut att få mycket gemensamt med HTC U11. 

Mobilen kommer få en 5,5 tumsskärm med upplösningen 1440 x 2560 i det "klassiska" 16:9-formatet. Under huven finner vi processorn Snapdragon 835, antingen med 4/64 eller 6/128 GB minne. Den bakre kameran ser ut att få upplösningen 12 megapixlar medans den främre kameran fått upplösningen 8 megapixlar.

I övrigt hittar vi ett 3830 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare monterad på baksidan och Android 8.0 Oreo från start.


Källa