Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 15, 2017

Huawei jobbar på en vikbar smartphone, kommer troligtvis nästa år

Vi vet redan nu att Samsung inom kort kommer offentliggöra sin första smartphone på marknaden som kommer vara av den vikbara typen (och bli tillgänglig över hela världen). Nu kommer indikationer på att Huawei håller på att jobba på en liknande enhet. 

Richard Yo, Huaweis VD med den förskräckliga engelskan, har under lördagen gått ut med uppgifter som tyder på att hans företag Huawei håller på att arbeta på en vikbar smartphone. Troligtvis rör det sig om en flaggskeppstelefon men detaljer väljer Yo "att lämna utanför boxen", tyvärr. Detta innebär att 2018 förhoppningsvis kommer bjuda på minst lika stora framsteg inom mobilbranschen som vi fått se i år.


Källa

Här är Sharp Aquos R med 120Hz-display

Sharp har under kvällen offentliggjort företagets första smartphone med 120Hz-display. Eller rättare sagt den första Androidmobilen med en 120Hz-display på marknaden. Dessutom har mobilen fått ett kompakt format. 

Telefonen har fått en 4,9 tumsskärm med upplösningen 2032 x 1080 pixlar tillsammans med frekvensen 120Hz. Detta kan jämföras med flaggskepp som Samsung Galaxy S8 som har displayfrekvensen 60Hz. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 660 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne.

På baksidan sitter en 16,4 MP-kamera medans Sharp satsat på en främre 8 MP-kamera. I övrigt har mobilen fått ett 2500 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare och Android 8.0 Oreo från start.

Källa

Nytt rykte: Nokia 9 blir först med en 5,5 tumsskärm med 18:9-formatet

HMD kommer med största sannolikhet offentliggöra sitt nästa flaggskepp Nokia 9 någon gång nästa år. Det har dock inte stoppat folket från att börja spekulera i hur telefonen kan komma att bli.
Enligt de senaste uppgifterna kommer Nokia 9 få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning med det nya 18:9-formatet, vilket skulle innebära att den skulle bli dubbelt så hög som bred. Telefonen sägs få måttet 140,9 x 72,9 x 7,5 millimeter. Det innebär att Nokia 9 antagligen kommer få rätt så små yttermått. 

Källa

Sony behöver göra sig av med sina gigantiska sorgkanter!

Det här med dö-ytor på telefoner är ett område som diskuteras flitigt inom mobilbranschen. I den här texten tänkte jag diskutera lite om bezels, specifikt på Sonys telefoner då de är enorma. 

Jag är hemskt ledsen att behöva säga det här, men Sonys telefoner har sett likadana ut sedan våren 2013 då man presenterade Xperia Z. Det känns till och med som att dö-ytorna växt på Xperia XZ1 i jämförelse med Xperia XZ. Jag vet att Sony planerar att släppa en smartphone med 18:9-format (och därmed kommer dö-ytorna krympa). Men detta är inte beräknat att hända förrns 2018. Frågan är: är det försent nu när nästan samtliga tillverkare kommit ut med 18:9-smartphones?Ny bild kan visa OnePlus 6

Det sägs att OnePlus kommer hålla ett event i början av november där företaget förväntas visa upp en ny flaggskeppsmobil. Telefonen sägs antingen kallas för OnePlus 5T eller OnePlus 6, och jag tror på det sistnämnda namnet. 
Varför då undrar ni säkert? Mer och mer tyder på att OnePlus nya telefon kommer få det avlånga 18:9-formatet tillsammans med en 6 tumsskärm. Enligt mig skulle det vara en för stor designförändring för att kalla telefonen för OnePlus 5T. Hur som helst blir det grymt spännande att se vad OnePlus kommer att visa upp. 
Källa

KGI: Apple har rejäla problem med iPhone X

Apple kommer om knappt en vecka öppna upp förhandsbokningarna för företagets senaste flaggskepp iPhone X. Så sent som nu kommer dock uppgifter om att de har rejäla problem med produktionen. 

Enligt källan KGI kommer Apple totalt endast få ut två till tre miljoner exemplar av företagets senaste flaggskepp iPhone X till premiären den 3e november. Detta innebär att många kunder världen över antagligen kommer få vänta länge på att få tag på ett exemplar. 


Bild publiceras på minimodell av HTC U11

HTC kommer den 2a november hålla ett event där man förväntas visa upp minst en ny telefon. Nu ser det ut som att tillverkaren kommer visa upp minst två nya telefoner. 

HTC U11+ har jag redan rapporterat en hel del om. En telefon jag inte rapporterat lika mycket om är HTC U11 Life. Under dagen har en bild på enhetens framsida dykt upp på nätet. Vi kan se att U11 Life kommer få riktigt stora bezels runt displayen men också att mobilen kommer få samtliga navigeringsknappar placerade utanför skärmen.


Källa

Ingen läcka: Den här gången bekräftar HTC

Det har tidigare sagts att HTC kommer hålla ett event den 2a november. Det har dock bara löst sig om ett rykte och inget har varit bekräftat. Nu har företaget däremot bekräftat att man har ett möte inplanerat den 2a november. 

Som jag rapporterat tidigare under dagen så förväntas HTC U11+ bli HTC:s första smartphone med det avlånga formatet 18:9. Telefonen förväntas dessutom få ett massivt 4000 mAh-batteri. HTC U11+ presenteras den 2a november.

HTC U11+ fastnar i GeekBench

HTC kommer den 2a november offentliggöra nya phableten HTC U11+. Nu har telefonen fastnat i benchmarkprogrammet GeekBench.
Vi kan se att mobilen kommer få en 6 tumsskärm med upplösningen 2880 x 1440 pixlar. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
I övrigt kommer telefonen få ett 4000 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan samt Android 8.0 Oreo från start.

Källa

Jag gör en unboxing på Xperia XZ1

Under dagen har jag fått tagit emot ett paket från Sony innehållande en Xperia XZ1. En telefon som kan skanna av objekt i 3D, hur coolt låter inte det?! Innan jag börjar testa mobilen kommer här en liten unboxing-text på luren. 
Om vi börjar med att ta en titt på lådans framsida finner vi här en Xperialogga och ett Sony-märke. Sony har även format bokstaven "X" i en vit siluett. De högra och vänstra långsidorna är helt blanka men vi finner telefonens namn på under- och översidan av lådan. På baksidan finns lite specifikationer för telefonen där det bland annat framkommer att XZ1 fått en bakre 19 MP-kamera som kan spela in video i 960 fps. 

Om vi dyker ner i telefonlådan så finns följande:
Xperia XZ1 En USB Type C-sladd En stickpropp En snabbstartsguide  Som ni kan se medföljer det inte särskilt mycket i lådan. Jag tycker Sony kunde ha skickat med ett par hörlurar eftersom det är ett skräddarsytt fack för just hörlurar i lådan. 
Test kommer inom kort!


HTC U11+ läcker ut på video och bild

HTC kommer med största sannolikhet offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon den 2a november. Nu ser det ut som att en video med tillhörande bild läckt ut på nätet. 


Vi kan se att HTC valt att flytta fingeravtrycksläsaren från framsidan till baksidan samt att navigeringsknapparna blivit intrigerade i telefonens gränssnitt. Utöver det kan vi också se att U11+ kommer få mer skärmyta än U11, dock ser det inte ut som att det kommer skilja mycket mellan de två konstigt nog.


Då får Xperia XZ Premium Oreo

Sony har sent under onsdagskvällen meddelat när man kommer börja uppdatera flaggskeppet Xperia XZ Premium till Android 8.0 Oreo. 

Sony har meddelat att man kommer påbörja den globala utrullningen av Android 8.0 Oreo i början av december. Det innebär att den japanska tillverkaren kommer vara relativt snabb ut med uppdateringen till XZ Premium. När vi i Sverige får ta emot den återstår däremot att se, men tidigast december i alla fall.

Källa

Här är Nokia 7

HMD har under dagen offentliggjort nya mellanklassaren Nokia 7. Nokia 7 har bland annat utrustats med i en konstruktion i glas på bägge sidor och ett 3000 mAh batteri.
Men om vi börjar med det som sitter på framsidan så hittar vi här en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 630 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan hittar vi en 16 MP-kamera med bländartalet f/1.8 och en främre 5 MP-kamera.
I övrigt har mobilen fått ett 3000 mAh batteri, en bakre fingeravtrycksläsare och Android 7.1.2 Nougat från start.

Rykte: HTC U11+ har fått ett enormt batteri

HTC kommer hålla ett event den 2a november där företaget förväntas visa upp nya flaggskeppstelefonen HTC U11+. Nu har lite specifikationer läckt.
HTC U11+ förväntas få en 6 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Nu har specifikationer läckt ut som berättar att U11+ kommer få ett batteri på 4000 mAh. Jag tycker det skulle vara bra om tillverkarna kunde inleda en trend med att sätta i stora batterier då batteritid är en svag punkt på de flesta telefonerna idag.

Källa

OPPO F5 dyker upp i det vilda

Det ser ut som att OPPO kommer presentera en ny smartphone inom kort. Den nya telefonen kallas för OPPO F5 och har under dagen dykt upp på bild. En bild som visar att mobilen är utrustad med små skärmramar. 

OPPO F5 ser ut att få det numera klassiska 18:9-formatet tillsammans med smala skärmramar runtom. Det verkar som att mobilen kommer få totalt tre kameror: en enkel 20 MP-kamera på baksidan och dubbla 12 MP-kameror på framsidan.Källa

Huawei Mate 9 Pro och P10-telefonerna får snart Android 8.0

Huawei har under dagen meddelat när man planerar att uppdatera Huawei Mate 9 Pro och Huawei P10-telefonerna till Android 8.0 Oreo. Så, här kommer lite mera information från Huawei. 

Huawei har under dagen meddelat att man planerar att uppdatera förra årets flaggskepp Mate 9 Pro och årets flaggskeppsduo i P10-serien till Android 8.0 Oreo. I Oreo ingår bland annat ett läge så att man kan ha en app öppet som ett "fönster" medans man kollar på något annat på resterande skärmyta.


Källa

Google jobbar på Android 8.1 Oreo till Pixel 2-lurarna

Google har under tisdagskvällen meddelat att man kommer uppdatera sina senaste flaggskeppsmobiler Pixel 2 och Pixel 2 XL till nya Android 8.1, en Androiduppdatering vi inte hört särskilt mycket om. 

Enligt uppgifter har Google Pixel 2 och Pixel 2 XL utrustats med speciella processorer (som är skräddarsydda för just Pixel 2-telefonerna). Dessa processorer har inte aktiverats i Android 8.0 men ska vara i drift i kommande Android 8.1. Det innebär bland annat att de nya Pixeltelefonerna kommer bli ännu snabbare på att öppna saker och ting i systemet.


Källa

Video kan ha läckt på Nokia 9

Som jag rapporterade under gårdagen är sannolikheten stor att HMD Global kommer offentliggöra nya flaggskeppet Nokia 8 någon gång under morgondagen. Nu kan en video ha fångats på enheten. 

Precis som tidigare läckta bilder kan vi se att mobilen fått dubbla kameror på baksidan samt en så kallad "Infinityskärm" med långsidor som sluttar ner längs med telefonens långsidor. Tyvärr tycker jag däremot att formen på Nokia 9 ser tråkig ut eftersom den ser ut att bli väldigt rektangulär.


Hopfällbara ZTE Axon M presenterad

ZTE har under dagen offentliggjort företagets nya telefon Axon M. Det här är en telefon som kan vikas på mitten och som innehåller två stycken skärmar. 

ZTE Axon M har fått två stycken 5,2 tumsskärmar med Full HD-upplösning på vardera display. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 821 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. ZTE Axon M har endast fått en 20 MP-kamera (f/1.8), en kamera som däremot kan riktas både till baksidan och framsidan.

I övrigt har telefonen fått ett 3180 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare placerad i av/på-knappen och kommer med Android 7.0 Nougat från start.


Nokia 9 presenteras 19e oktober

Det har under en tid spekulerats en del om HMDs kommande flaggskepp Nokia 9. Nu verkar det som att HMD skickat ut en inbjudan till ett event man kommer hålla den 19e oktober. 

Om inbjudan är äkta innebär det att HMD redan nu på torsdag kommer presentera en ny flaggskeppsmobil. Nokia 9 förväntas framförallt få en större skärm än det nuvarande flaggskeppet Nokia 8 med formatet 18:9.


Källa

Huawei Mate 9 och P10-serien kommer få EMUI 8.0

Huawei har under gårdagens prestation inte bara presenterat nytt i hårdvaruväg utan också i mjukvaruväg.  Man har avslöjat att Mate 9 Pro och P10-serien kommer få EMUI 8.0 i och med en uppdatering till Android 8.0 Oreo. 

Enligt Huawei har prestandan förbättrats med 12% i nya gränssnittet EMUI 8.0. Det innebär bland annat att det kommer gå undan när man bestämmer sig för att öppna ett program. Huawei har också lagt till en funktion så att telefonen berättar hur den ska anpassas bäst efter omgivningen du är i. Så om du till exempel befinner dig i ett mörkt rum ska telefonen föreslå att dra på blåljusfiltret. Självklart ingår också ett gäng buggfixar och flera nyheter i nya EMUI 8.0.

Källa

Huawei presenterar Mate 10 Lite

Huawei har under dagen offentliggjort företagets nya mellanklassare Mate 10 Lite. Mate 10 Lite är precis som det går att höra en nerbantad version av företagets nya flaggskepp Mate 10 Pro. 

Telefonen har fått en 5,9 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn Kirin 659 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en primär kamera med upplösningen 16 megapixlar medans den sekundära kameran fått upplösningen 2 megapixlar. På framsidan sitter en primär 13 MP-kamera och en sekundär 2 MP-kamera.

I övrigt har Mate 10 Lite fått ett 3340 mAh batteri och fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. Telefonen kommer med Android Oreo.


iPhone X blir svårtillgänglig

Apple kommer om tio dagar öppna upp portarna för förhandsbokningen av tillverkarens nya flaggskeppsmobil iPhone X. Nu framkommer uppgifter om att den kan bli svåråtkomlig. 

Enligt uppgifter har Foxconn skeppat 50 000 exemplar av iPhone X till Dubai och Shanghai. Det innebär troligtvis att länderna får 25 000 exemplar vardera till säljstarten den 3 november. Förhoppningsvis är det dock inte så illa.


Källa

Uppgift: porträttläge nära till Galaxy S8 och S8+

De allra flesta telefonerna som har ett så kallat porträttläge bland sina kamerainställningar hittar för det mesta två kameror på telefonens baksida. En telefon som har denna inställning är Samsung Galaxy Note 8, som också den har dubbla kameror. 

Telefoner som hör till undantaget är för stunden Google Pixel 2 och Pixel 2 XL som kan skapa en suddig bakgrund med hjälp mjukvaran. Nu sägs det att Samsung jobbar på en liknande funktion till Galaxy S8 och S8+.


Källa

Nästa generations telefon från HTC presenteras 2a november

Jag har till och från rapporterat om att HTC kan hålla på att jobba på en större version av företagets nuvarande smartphone HTC U11. HTC U11+ sägs bland annat få en större skärm samt vara något kraftfullare mot U11. 

Det sägs att mobilen kommer få en 5,99 tumsskärm med upplösningen 1440 x 2880 pixlar. Under huven sägs det att mobilen kommer få processorn Snapdragon 835, antingen med 4/64 eller 6/128 GB minne. Telefonen sägs få en bakre 12 MP-kamera (f/1.7) och en främre 8 MP-kamera.

Trots att U11+ sägs få det avlånga 18:9-formatet sägs telefonen få två högtalare placerade på framsidan, ena under och andra över skärmen.Källa

Video publiceras på nästa års Galaxy A5 och A7

Jag har vid tidigare tillfällen rapporterat lite om nästa års Galaxy A-upplagor från Samsung. Nu ser det ut som att två telefoner, Galaxy A5 (2018) och Galaxy A7 (2018) fastnat på video med tillhörande bild. Enligt uppgifter kommer Samsung Galaxy A5 (2018) få en Full HD+ - upplöst display på 5,7 tum. Om vi istället spanar in Galaxy A7 (2018) så sägs den få en 6 tumsskärm med samma upplösning. Båda telefoner sägs få Exynos 7885-processorn tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Vi kan också se att telefonerna fått sina respektive fingeravtrycksläsare placerade på baksidan (under kameran den här gången) och dubbla främre kameror, mycket intressant!
Här är Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro

Huawei har under måndagen presenterat två nya flaggskeppstelefoner: Mate 10 och Mate 10 Pro. Det som skiljer mobilerna åt är dess utsidor, där Mate 10 Pro fått en betydligt mer slimmad profil mot Mate 10. 

Om vi börjar med Mate 10 Pro så kan vi se att mobilen fått en 6 tumsskärm med formatet 18:9 och upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Under huven hittar vi processorn Kirin 970 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en primär 20 MP-kamera och en sekundär 12 MP-kamera på baksidan. På framsidan sitter en ensam 8 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett 4000 mAh batteri, IP67-klassning, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och kommer med Android Oreo från start.

Huawei Mate 10 har å andra sidan fått en något mindre 5,9 tumsskärm med Quad HD-upplösning (men fortfarande med 18:9-formatet). Samtliga andra specifikationer är desamma som Mate 10 Pro fått (förutom att den ej är vattentålig).

Här är Huawei Y6 Pro

Huawei har under gårdagen presenterat ännu en ny mobil. Den nya familjemedlemmen kallas för Y6 Pro, en telefon som bland annat bjuder på en unibodykonstruktion i aluminium och en högupplöst bakre kamera. 

Men om vi börjar med det som sitter på framsidan, nämligen skärmen, så mäter den 5 tum och har fått upplösningen 720 x 1280 pixlar. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 435 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått upplösningen 13 megapixel medans den främre kameran fått upplösningen 5 megapixel.

I övrigt har Y6 Pro fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 3020 mAh batteri och Android 7.0 Nougat från start. Telefonen kommer kosta från 179 euro i utvalda länder runtom Europa.Källa

Här är Blu S1

Kinesiska Blu har under dagen offentliggjort den nya mellanklassmobilen Blu S1. Den här mobilen har utrustats med en unibodykonstruktion i aluminium och med en processor från MediaTek. 

Men om vi börjar med det som sitter på framsidan, nämligen skärmen, så mäter den 5,2 tum och har fått upplösningen 720 x 1280 pixlar. Under huven hittar vi processorn MediaTek 6750 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en bakre 13 MP-kamera och en främre 5 MP-sensor.

I övrigt har mobilen fått ett 2800 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare och Android 7.0 Nougat från start. Och ja, den har en hörlursport.


Källa

Jag testar ASUS Zenfone 4 - ett prisvärt lyxbygge

Efter att ha haft en ASUS Zenfone 4 i min ägo i några veckor tänkte jag nu dela med mig av mina åsikter kring telefonen, en telefon som imponerar för sitt pris, speciellt på kameraområdet!  
Designen
ASUS Zenfone 4 har som så många andra smartphones ute på marknaden fått en bak och framsida i glas medans ramen som skiljer glasskivorna åt består av aluminium. Telefonen ligger otroligt bra i handen, något jag tror beror på att ASUS rundat alla fyra hörn mjukt. Glaset gör dock att telefonen blir hal att hålla i, vilket gör att testare Rasmus Hellmyrs rekommenderar att man köper ett skal till telefonen med bra grepp i (eller använder det inkluderade TPU-skalet). Tyvärr har ASUS inte valt att runda telefonens baksida, vilket leder till att Zenfone 4 känns större än många andra telefoner i samma storleksklass. Med det sagt är det svårt att hantera Zenfone 4 med en hand eftersom den känns bred i handen. Många har gnällt på det nya 18:9-formatet, men om det är någon telefon som skulle behöva d…

OnePlus skickar ut betaversion av Oreo till OnePlus 3 och 3T - den sista stora betauppdateringen

OnePlus har under kvällen börjat skicka ut en av de sista betauppdateringarna till OnePlus 3 och 3T. Det rör sig inte om någon liten betauppdatering utan betauppdateringen till Android 8.0 Oreo för telefonerna. 

Uppdateringen innehåller självklart allt som Google skickar med Oreo från start plus lite till. Om vi börjar med det "grundläggande" så finns nu bland annat en funktion ombord som tillåter användare ha en app öppen som ett fönster samtidigt som man gör något annat i telefonens gränssnitt. Utöver Googles funktioner har OnePlus även lagt in en app så att man kan lägga in bilder som är speciellt uttänkta att användas av hashtagen ShotOnOnePlus. 
Källa

Razers mobil påträffad på bild

Det har spekulerats om att Razer håller på att utveckla en egen mobil. Detta är något som stämmer med tanke på läckorna som tidigare varit. Nu kan mobilen dessutom ha fastnat på bild. 

Av bilden nedan att döma kommer Razer Phone få dubbla bakre kameror med tillhörande LED-blixt och en unibodykonstruktion i aluminium. Telefonen sägs få en 5,7 tumsskärm (16:9) tillsammans med Quad HD-upplösning. Under huven hittar vi troligtvis processorn Snapdragon 835 tillsammans med 8 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.


Källa

Ny bild visar hur slimmade ramar runt displayen Huawei Mate 10 Pro kommer få

Huawei kommer under morgondagen presentera ett gäng nya telefoner i Berlin, Tyskland. Här kommer kanske en sista billäcka på Mate 10 Pro innan den täcks av imorgon bitti. 

På bilden nedan kan ni se hur extremt tunna skärmkanter Huawei Mate 10 Pro kommer få. Eller vänta lite, är det verkligen Mate 10 Pro på bilden? Av texten att döma är fallet inte så. Det ser ut som att telefonen på bilden är vanliga Mate 10. Jag misstänker att Mate 10 och Mate 10 Pro kommer få identiska utsidor men att Mate 10 Pro kommer få en kraftfullare insida, det återstår däremot att se.


Källa