Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 8, 2017

Bild och specifikationer läckta på Samsung Galaxy Tab Active 2

Under kvällen har en bild på en surfplatta från Samsung dykt upp på nätet. Plattan kallas för Galaxy Tab Active 2 och erbjuder alltså ett stöttåligt yttre. 

Plattan sägs få en 8 tumsskärm med upplösningen 1280 x 800 pixlar. Under skalet hittar vi processorn Exynos 7870 tillsammans med 3 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Den bakre kameran sägs få en upplösning på 8 megapixel medans den främre sägs få upplösningen 5 megapixel. I övrigt sägs plattan komma med Android 7.1 Nougat, IP67-klassning och ett batteri som går att byta ut själv om så önskas. 

Källa

Ny bild visar Huawei Mate 10 Lite från bägge sidor

Huawei kommer nu på måndag presentera tre nya telefoner. Den telefonen som det läckt ut mest saker kring är nog ändå Mate 10 Lite. Nu har ännu en produktbild läckt ut på mobilen. 

Bilden visar att Mate 10 Lite kommer få tunna skärmramar runt displayen (som troligtvis mäter 5,9"). Av bilden att döma kommer den blåa varianten av Mate 10 Lite få en baksida och ram i blått medans framsidan kommer vara i svart. Samma sak gäller antagligen också för de andra mer färgglada varianterna av Mate 10 Lite.


Källa

Det här kan vara OnePlus 6

Det spekuleras om att OnePlus kommer släppas en ny flaggskeppsmobil någon gång i november. Modellen sägs heta OnePlus 6 och så här kanske mobilen kommer se ut. 

Av bilden nedan att döma kommer OnePlus hoppa på 18:9-formatet med nya flaggskeppet OnePlus 6. Det ser uppenbarligen ut som att OnePlus 6 kommer få mycket skärmyta på framsidan. Skärmen i fråga sägs vara 6 tum stor med Full HD-upplösning.

Källa

Här är Huawei Honor 6C Pro

Huawei har under fredagen presenterat en ny mobil till Honor-familjen. Den här gången handlar det om en budgettelefon som fått en unibodykonstruktion i aluminium och en oerhört tunn profil på 7,65 mm. 

Skärmen är 5,2 tum stor och har fått upplösningen 720 x 1280 pixlar. Under huven finner vi processorn MediaTek MT6750 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått upplösningen 13 megapixlar medans den främre kameran fått upplösningen 8 megapixel.

Honor 6C Pro har i övrigt utrustats med en fingeravtrycksläsare placerad på enhetens baksida, ett 3000 mAh batteri och kommer med Android 7.0 Nougat från start.

Källa

HMD börjar uppdatera Nokia 6 till Android 7.1.2

HMD har under gårdagen meddelat att man börjat uppdatera Nokia 6 till nya Android 7.1.2 Nougat.
Med Android 7.1.2 Nougat är det mest buggfixar som ingår för telefonen. HMD har tidigare sagt att man har som mål med att vara snabba ut med uppdateringar, och uppenbarligen håller HMD sitt löfte än så länge.

Källa

Bixby kommer till flera Samsungtelefoner

Samsungs egna röstassistent Bixby har blivit ungefär lika uppskattad som företagets första röstassistent S-Voice, alltså inte överdrivet uppskattad. 

Trots detta verkar det som att Samsung har planer på att implementera Bixby i flera av sina telefoner. Eftersom Google Assistent finns inbyggt i alla telefoner som kör Android 6.0 och senare versioner ser jag inte varför Samsung planerar att stoppa in Bixby i flera telefoner - assistenten kommer bara göra telefonerna ännu segare.


Källa

Huawei bekräftar: Mate 10-serien kommer med Android 8.0 Oreo från start

Huawei kommer om några dagar presentera nya leksaker, nämligen Mate 10, Mate 10 Pro och Mate 10 Lite. Nu har företaget börjat avslöja detaljer kring serien. 
Huawei har under dagen avslöjat att nya Mate-serien kommer komma förinstallerade med nyaste Android 8.0 Nougat från start. Det innebär att Huawei blir andra först med att skicka med Oreo direkt ur lådan (efter Sony och deras XZ1 och XZ1 Compact). 

Källa

Kan det här vara Nokia 9?

Det har varit klart sedan en tid tillbaka, att HMD kommer presentera en ny flaggskeppstelefon inom kort. Nu har en påstådd bild på enheten läckt ut på nätet. 

Av bilden att döma kommer Nokia 9 få ett rektangulärt formspråk med hörn rundade i 90 grader. Det verkar som att mobilen kommer få edge-screen med formatet 18:9, vilket innebär att Nokia 9 dessutom kommer mycket skärmyta på framsidan. På baksidan finner vi de dubbla kamerorna med tillhörande LED-blixt och en fingeravtrycksläsare.

Källa

Apple jobbar på vikbar iPhone till 2020

Apple kommer den 3e november släppa företagets senaste flaggskepp iPhone X på den svenska marknaden. Men redan nu har det börjats spekulera om hur Apples telefoner kan komma att se ut år 2020. 

Enligt en rapport från Sydkorea håller LG just nu på att utveckla en vikbar display till en iPhone Apple planerar att släppa runt 2020. Apple har verkligen tagit ut svängarna med iPhone X och folk skulle bli ännu mer galna om Apple skulle komma med en böjbar telefon framöver.


Källa

Senaste bilden på Mate 10 Pro kommer från Evan Blass

Just nu skriver jag otroligt mycket om Huaweis kommande telefoner Mate 10, Mate 10 Pro och Mate 10 Lite. Under gårdagen läckte en bild ut på Mate 10 Lite. Nu har en skarp produktbild läckt på Mate 10 Pro. 

Den senaste bilden på Huawei Mate 10 Pro kommer från välkände Evan Blass (på Twitter) där man kan se hur framsidan på Mate 10 Pro kommer att se ut. Precis som vi sett tidigare kommer Mate 10 Pro få formatet 18:9 vilket också innebär att mobilen kommer få mycket skärmyta på framsidan. Det är svårt att avgöra vilket material Huawei valt att använda på baksidan, men om jag inte ser helt fel har Huawei valt glas som huvudmaterial.


Källa

Huawei Mate 10 Lite har blivit avslöjad

Huawei kommer om fem dagar presentera tre nya mobiler: Mate 10, Mate 10 Pro och Mate 10 Lite. Nu har den sistnämnda av de tre, Mate 10 Lite, åkt fast på produktbilder. 

Av bilden nedan att döma kommer Mate 10 Lite få det nya 18:9-formatet. Vi kan också se att mobilen kommer få riktigt mycket skärmyta på framsidan och dubbla bakre kameror tillsammans med en fingeravtrycksläsare. Telefonen kommer kosta 349 euro i Tyskland.

Källa

Ny bild kan visa nästa års Galaxy A5

Jag rapporterade för ett tag sedan om en telefon som kunde vara nästa års upplaga av Samsung Galaxy A5. Nu har ännu en bild läckt ut på enheten. 

Av bilden nedan att döma kommer nästa års Galaxy A5 få mycket skärmyta på framsidan. Det innebär att mobilen kommer få formatet 18:9. På baksidan kan vi se att kamerautrymmet är stort på djupet, något som antagligen innebär att nya A5 kommer få sin fingeravtrycksläsare placerad under kameran.


Källa

Här är Huawei Honor 7X med 18:9-format

Huawei Honor har under dagen presenterat en ny telefon med det avlånga formatet 18:9. Modellen kallas för Honor 7X och bjuder på bland annat en stor 5,93 tumsskärm och dubbla bakre kameror. 

Telefonen har fått en 5,93 tumsskärm med upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Precis som jag nämnde har Honor 7X fått formatet 18:9 vilket innebär att den är dubbelt så lång som bred. Under huven hittar vi processorn Kirin 659 tillsammans med 4 GB RAM och antingen 32 eller 128 GB inbyggt minne.

Den primära bakre kameran har fått upplösningen 16 megapixel medans den sekundära kameran fått upplösningen 2 megapixel. På framsidan sitter istället en ensam 8 MP-sensor. I övrigt har Honor 7X fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 3340 mAh batteri och Android 7.0 Nougat från start.Källa

Bild och specifikationer på Huawei Mate 10 Pro

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event i Tyskland där företaget kommer visa upp ett gäng nya smartphones. Under gårdagen sipprade en del specifikationer ut till Mate 10, nu verkar det som att detsamma hänt för Mate 10 Pro. 

Av bilden nedan att döma kommer Huawei Mate 10 Pro få en unibodykonstruktion i aluminium. Skärmen sägs vara på 5,9 tum tillsammans med upplösningen 2160 x 1080 pixlar, vilket innebär att Mate 10 Pro kommer få det avlånga formatet 18:9. Under huven hittar vi processorn Kirin 970 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen sägs få dubbla kameror på baksidan: en primär 23 MP-sensor och en sekundär 20 MP-sensor. Den främre kameran sägs få upplösningen 8 megapixel.

I övrigt sägs Mate 10 Pro få en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 4000 mAh batteri och Android 8.0 Oreo från start.

Källa

Specifikationer bekräftade till ZTE:s vikbara telefon

ZTE kommer inom kort offentliggöra en telefon som går att vika ihop på mitten. Nu har ett gäng specifikationer läckt ut till mobilen. 

Det är via Geekbench vi kan se att Axon M, som den sägs bli kallad, kommer få processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. ZTE Axon M kommer dessutom vara utrustad med en ensam 20 MP-kamera och ett 3120 mAh batteri.

Källa

Skylt bekräftar specifikationerna för Huawei Mate 10

Nu är det inte särskilt lång tid kvar tills att Huawei kommer offentliggöra nya flaggskeppen Mate 10 och Mate 10 Pro. Nu ser det ut som att en del av telefonens specifikationer läckt ut på nätet. 

Telefonen kommer få en 6,2 tumsskärmmed upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Det innebär att mobilen kommer få det avlånga formatet 18:9. Huawei Mate 10 kommer liksom tidigare flaggskepp från Huawei få dubbla kameror på baksidan, en primär 23 MP-sensor och en sekundär 20 MP-sensor. Det framkommer dessutom att mobilen fått Huaweis egna processor Kirin 970 och ett 4000 mAh batteri.

Källa

Här är ASUS Zenfone 4 Selfie Lite

ASUS har under lördagskvällen offentliggjort ytterligare en medlem till Zenfone 4-serien. Den här gången handlar det om en en telefon med specialfokus på den främre kameran. 
Telefonen har fått en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven finner vi processorn Snapdragon 430  tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Telefonen har fått upplösningen 13 megapixel på bägge kameror tillsammans med bländartalet f/2.0.

I övrigt har telefonen fått ett 3000 mAh batteri men saknar dessvärre både en fingeravtrycksläsare och IP-klassning. Telefonen kommer med Android 7.1.2 Nougat från start.


Källa

Nästa års iPad Pro får Face ID

Apples första telefon att slopa fingeravtrycksläsaren avtäcktes för cirka en månad sedan. Skribent Rasmus Hellmyrs och många andra som läser det här inlägget känner sig säkert osäkra på hur bra funktionen kommer fungera. 

Men enligt en analytiker är Apple så säkra på att funktionen kommer vara så bra så att man även kommer implementera tekniken i kommande iPad Pro. Det sägs däremot att Apple kommer börja med att utrusta Pro-modellerna av iPads med den nya Face ID-tekniken. Det skulle förmodligen också innebära att Apple skulle kunna kapa en hel del dö-yta.


Källa

Klart: LG V30 släpps i år

LG avslöjade i fredags att man kommer släppa flaggskeppet V30 på den svenska marknaden. Nu har man avslöjat flera detaljer.
I ett meddelande till Mobilanyheter har LG berättat att man kommer släppa flaggskeppet V30 i Sverige någon gång under fjärde kvartalet. Eftersom tillverkaren ännu inte själva gått ut med att man kommer släppa V30 i Sverige innebär det troligtvis att V30 kommer dyka upp i Sverige någon gång i december.


Bild på Xiaomi Redmi Note 5 läcker - har otroligt tunna skärmramar

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra en ny 18:9-smartphone. Nu har telefonen vid namn Redmi Note 5 läckt ut på nätet. Telefonen som ser ut att få otroligt slimmade skärmramar runt displayen. 

Av bilden nedan att döma kommer Xiaomi Redmi Note 5 få riktigt tunna skärmramar runt skärmen. På baksidan ser vi också att telefonen fått dubbla bakre kameror. Det sägs att telefonen fått processorn Mediatek P25. Telefonen ser också ut att få ett stort 4000 mAh batteri.


Källa

Hej då, Windows Phone

Under en längre tid har det inte presenterats något nytt på mobilfronten i Windows-världen. Nu har Microsoft gått ut med en tråkig nyhet.
Man har nämligen bekräftat att man inte kommer fortsätta utveckla Windows Phone på mobiler längre. Således kommer inga nya mobiler med Windows Phone presenteras på marknaden. Microsoft kommer dock fortsätta att underhålla den nuvarande senaste versionen av systemet.

Källa

Huawei Honor 7X läcker

Huawei kommer inom kort offentliggöra sin första smartphone i Honor-familjen med formatet 18:9. Nu har telefonen besökt sidan TENAA som dels lagt ut en bild på mobilen, men också listat upp ett gäng specifikationer. 

Det vi kan se är att mobilen kommer i det avlånga formatet 18:9. Vi kan vidare se att mobilen kommer få en stor 5,93 tumsskärm med upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Under huven hittar vi processorn Kirin 659 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen har utrustats med två kameror på baksidan: en primär 16 MP-sensor och en sekundär 2 MP-sensor. På framsidan sitter istället 8 MP-sensor.

I övrigt har mobilen fått ett 3240 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare samt Android 7.0 Nougat från start.


Källa

Samsung Galaxy Note 8 krossar iPhone 8 Plus i trådlös laddningshastighet

Årets iPhones stödjer alla trådlös laddning. Det liksom Samsungs flaggskepp som gjort det ett bra tag nu. Men hur står sig Samsungs senaste flaggskepp Galaxy Note 8 mot Apple iPhone 8 Plus i trådlös laddningshastighet? 

I videon nedan kan ni se när en Samsung Galaxy Note 8 laddas från tomt till fullt på 2 timmar och 41 minuter medans iPhone 8 Plus laddar från tomt till fullt på 3 timmar och 54 minuter. Trots att Samsung Galaxy Note 8 har ett 900 mAh större batteri laddade den alltså fullt på snabbare tid.

Det ska dock nämnas att iPhone 8 Plus kommer få en framtida uppdatering i iOS 11 som ska ge telefonen snabbare laddning.


Här är Blackberry Motion - har ett 4000 mAh batteri

Blackberry har under söndagskvällen offentliggjort nya pekskärmsmobilen Blackberry Motion. En telefon som förutom att vara stöttålig även utrustats med ett stort batteri på hela 4000 mAh. 

Telefonen har fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 625 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan finner vi en 12 MP-kamera med tillhörande LED-blixt medan framsidan pryds av en 8 MP-sensor.


I övrigt har telefonen utrustats med ett stort 4000 mAh batteri, IP67-klassning och en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan. Dessutom ska telefonen kunna tåla fall. Blackberry Motion kommer med Android 7.0 Nougat från start men kommer uppdateras till Android 8.0 Oreo i början på 2018.

Källa

Google Pixel 2 och Pixel 2 XL har ruggigt bra kameror - första exempelbilderna ute

När Google presenterade företagets två nya mobiler Pixel 2 och Pixel 2 XL pratade företaget mycket om telefonernas bakre kameror. Nu har de första exempelbilderna tagna med telefonerna kommit ut på nätet. 
Av bilderna nedan att döma tar Pixel 2 och Pixel 2 XL mycket bra foton. Vi kan se att bilderna verkligen är knivskarpa samt att mobilerna klarar av svåra ljusförhållanden mycket bra. Google Pixel 2 och Pixel 2 XL har fått 98 poäng hos fotonördarna på DxO, så telefonerna lär ha fantastiskt bra kameror.

Samsung: att droppa fingeravtrycksläsaren på iPhone X var inte ett smart drag

För drygt en månad sedan presenterade Apple nya flaggskeppet iPhone X. En telefon som ersatt fingeravtrycksläsaren med kameror. Nu inkommer uppgifter om att Samsung inte kommer följa i Apples fotspår. 

Enligt en källa har Samsung valt att satsa på att implementera en fingeravtrycksläsare under skärmen på kommande Galaxy Note 9. Samsung Galaxy S9 och S9+ sägs däremot få sina fingeravtrycksläsare placerade på baksidan, precis som årets Galaxy S- och Note-telefoner.


Källa