Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 1, 2017

Huawei X presenteras 16e oktober

Huawei kommer inom kort presentera nya prylar på ett event i Berlin, Tyskland. Nu har Evan Blass gått ut på Twitter med uppgifter om vad enheterna kan tänkas heta. 

Enligt Blass kommer Huawei Mate 10 kallas för Mate X. Det är inte helt osannolikt i och med att Apples coolaste iPhone just kallas för iPhone X (Apple brukar vara trendskapare). Det skulle antagligen innebära att namnen skulle bli Mate X, Mate X Pro och Mate X Lite.


Källa

Googles nya Pixel 2 och 2 XL aktiverar stör ej läge vid körning

Att hålla på med mobilen utför inte bara en fara för dig själv utan också för alla medtrafikanter runtom dig. Detta är något Google vill göra någonting åt med företagets nya Pixel 2 och Pixel 2 XL-mobiler. 

Googles nya telefoner känner av när du sätter dig ett ett fordon och aktiverar stör ej-läget. Självklart går läget att inaktivera om så önskas, men självklart rekommenderar jag er att ni inte inaktiverar läget om ni kör fordonet.


Källa

OnePlus 5 slut i lager - OnePlus 6 nästa?

Jag rapporterade för ett tag sedan att OnePlus troligtvis hoppar över OnePlus 5T för att istället satsa på OnePlus 6. Nu har samtliga exemplar av OnePlus 5 tagit slut i Amerika. 

Det går fortfarande att få tag på telefonen i Sverige, men troligtvis kommer OnePlus 5 ta slut i det svenska lagret ganska snart. Det spekuleras om att OnePlus siktar på att släppa uppföljaren OnePlus 6 under en mycket snar framtid. Enligt uppgifter kommer OnePlus 6 få det avlånga 18:9-formatet tillsammans med en 6 tumsskärm (med upplösningen 2160 x 1080 pixlar).

Om OnePlus 6 presenteras det här året innebär det troligtvis att mobilen kommer få samma prestanda som OnePlus 5. Men om mobilen presenteras nästa år kommer den troligtvis få nya Snapdragon 845-processorn.


Källa

Ännu en iPhone 8 Plus har expanderat

Jag har tidigare rapporterat om att vissa fått måndagsexemplar av iPhone 8 Plus, eller? Nu har en tredje rapport inkommit om en expanderande telefon. 

Den här gången är det en svart iPhone 8 Plus som fått ett expanderat batteri. Precis som i de tidigare fallen kan vi se att baksidan hoppat av från den övriga telefonkroppen. Jag hoppas (för Apples skull) att de inte tvingas stoppa försäljningen av 8 Plus då det skulle få stora konsekvenser.


Källa

Rasmus spekulerar: då släpps LG V30 och till det här priset

LG berättade tidigare under dagen att man kommer ta in LG V30 till Sverige. När man skulle släppa den och till vilket pris framkom dock ej. Det passar med andra ord utmärkt med lite spekulationer kring detta. 

Sverige är mer märkesstyrt än någonsin tidigare. Bara en telefon har en Apple- eller Samsunglogga på sig köper folk dessa mobiler istället för konkurrenternas som skribent Rasmus Hellmyrs ofta kan tycka är bättre på många sätt. Med detta i tanken är det självklart att LG behöver ta något mindre betalt för LG V30 än vad Samsung tar för Galaxy Note 8.

Jag misstänker att LG kommer ta 8490 kronor för LG V30 och att den kommer släppas i årsskiftet mellan 2017 och 2018. Men jag hoppas naturligtvis att V30 kommer finnas tillgänglig för köp i den svenska handeln redan någon gång nästa vecka.

LG bekräftar: V30 kommer till Sverige

Det lutade åt att LG inte skulle släppa flaggskeppet LG V30 i Norden och Sverige. Nu har man avslöjat att så inte är fallet utan att den kommer hit. 

LG har bara berättat att telefonen kommer att nå Sverige. Företaget nämner tyvärr inte när och till vilket pris. LG V30 kommer främst ge Samsung Galaxy Note 8 en rejäl match och vi kan ju hoppas på att V30 får ett betydligt lägre pris.


Källa

Supersnabba FPC1075 sitter i Pixel 2 och Pixel 2 XL

Något jag lagt märke till i Googles nya telefoner Pixel 2 och Pixel 2 XL är att telefonerna utrustats med extremt snabba fingeravtrycksläsare.
Det har nu kommit fram att Pixel 2 och Pixel 2 XL blir först ut med Fingerprint Cards nya sensor FPC1075. En sensor som ser riktigt lovande ut på pappret. Förhoppningsvis får vi se flera telefoner med sensorn så som Huaweis kommande Mate-serie.

Källa

Rykte: Samsung vikbara Galaxy X kommer i begränsad upplaga

Samsung avslöjade för ett tag sedan att man under nästa år kommer presentera en vikbar smartphone. Nu verkar det som att detaljer kring telefonen sipprat ut på nätet. 

Enligt källan kommer Samsung Galaxy X endast tillverkas i 100 000 exemplar världen över. Det innebär förmodligen att Sverige kommer få ta del av väldigt få exemplar av mobilen, om ens några. Det sägs att Galaxy X kommer göra premiär på nästa års MWC-mässa i Barcelona.


Källa

Ny telefon från Blackberry funnen

En ny telefon från Blackberry har under torsdagskvällen läckt ut på Evan Blass Twitter-konto. Telefonen ser bland annat ut att få rikligt med bezels. 

Utöver det kan vi se att telefonen begåvats med en knapp under displayen tillsammans med en främre kamera och en telefonhögtalare. Telefonen kommer med största sannolikhet få fingeravtrycksläsaren placerad på framsidan. På undersidan finns en USB Type C-kontakt tillsammans med en högtalare och ett hörlursuttag.

På den högra långsidan finner vi volymknapparna och av/på-knappen. Några specifikationer nämns inte.

Källa

Huawei Mate 10 har utrustats med ett stort batteri

Huawei kommer den 16 oktober hålla ett event där man kommer presentera ett gäng nya telefoner. Nu har man släppt sin allra första teaser för Mate 10-telefonerna.
Huawei har avslöjat att Mate 10 har utrustats med ett 4000 mAh batteri. Det lär behövas med tanke på att mobilen förväntas få en 5,9 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Mate 10 Pro, varianten av de två som troligtvis kommer till Sverige, förväntas också få rätt lika stort batteri.

Källa

OnePlus 5 har bättre batteritid och snabbare laddning mot iPhone 8

Apple presenterade nyligen telefonen iPhone 8. Telefonen har ett batteri på 1821 mAh medans en Androidkonkurrent, OnePlus 5, har ett något (haha) större batteri på 3300 mAh. Men vilken av telefonerna laddar egentligen snabbast? OnePlus 5 laddar från 0-44% på drygt en halvtimme. iPhone 8 laddar istället under samma tid upp till 50%. iPhone 8 laddar något snabbare, visst är det så, men mobilen har också ett 1479 mAh mindre batteri. Dessutom måste man köpa till en extraladdare till iPhone 8 för att kunna utnyttja snabbladdningen.

I testet här nedan kan vi dessutom se att OnePlus 5 har den bästa batteritiden mot telefonerna iPhone 8, 8 Plus och Samsung Galaxy S8+.
Så här ser lådan ut till iPhone X

Utöver att skriva tester har jag en förkärlek för att skriva om telefonlådor (knäppt va?). Nu har lådan till en iPhone X dykt upp i labbet....Eller vänta lite, på nätet menar jag. 

Det står nu klart att lådan till iPhone X kommer visa upp telefonens tjusiga framsida på just framsidan. På den högra - och vänstra långsidan finns en iPhone-logotype medans under- och översidan rymmer ett Apple märke. Jag misstänker dessutom att baksidan kommer rymma en del specifikationer för mobilen. 

Källa

Det här kan vara nästa års iPhone-upplaga

Det var inte alls länge sedan Apple presenterade sina telefoner för 2017. Redan nu har påstådda bilder på nästa års iPhone-upplaga poppat upp på nätet.
Om bilderna nedan är äkta betyder det att iPhone X och X Plus kommer bli Apples två telefoner 2018. Det ser ut som att X (2018) kommer få samma skärmstorlek medans X+ istället ser ut att få en något större 6,4 tumsskärm.


Källa

Här är orsaken till att Google Pixel 2 och Pixel 2 XL inte släpps i Sverige

Som de flesta vet kommer Google inte släppa nya flaggskeppen Pixel 2 och Pixel 2 XL på den svenska marknaden. Det fanns ju ingen förklaring på varför de skippade att släppa Pixel och Pixel XL på den svenska marknaden, men med dess uppföljare är så fallet. 

Google Pixel 2 och Pixel 2 XL är världens första telefoner att använda sig av e-SIM. Ett e-SIM är ett SIM-kort som redan sitter monterat i telefonerna och som behöver låsas upp med en specifik pinkod. De svenska operatörerna har något emot e-SIM (vet ej varför) som ni säkert märkt med tanke på att prylar så som Apples senaste smartklocka Watch Series 3 med e-SIM aldrig blev aktuell i Sverige.

Källa

Unbox Therapy tar sig en titt på Pixel 2 och Pixel 2 XL

Under kvällen presenterade Google nya flaggskeppsmobilerna Pixel 2 och Pixel 2 XL. Två telefoner som skribent Rasmus Hellmyrs inte känner något starkt ha-begär för att köpa, men vad säger Lewis Hilsenteger på Unbox Therapy? Trots att Google presenterade Pixel 2 och Pixel 2 XL under kvällen har flera stora YouTube-profiler fått hem ett exemplar av Pixel 2 och Pixel 2 XL för genomgående genomgångar. En av mina favoriter på YouTube är Lewis Hilsenteger på Unbox Therapy. Han tycker telefonerna håller en hög klass. Dock känner jag mig tveksam till den här recensionen eftersom oerhört mycket är positivt, och som alla vet finns det alltid nackdelar med smartphones.


Google presenterar Pixel 2 och Pixel 2 XL

Google här under kvällen hållit event där man presenterat nya mobilerna Pixel 2 och Pixel 2 XL. Här är allt ni behöver veta kring de nya telefonerna. 

Google Pixel 2 har fått en 5 tumsskärm med Full HD-upplösning medans Pixel 2 XL fått en 6 tumsskärm med Quad HD-upplösning (P-OLED). Något som också skiljer telefonerna åt är att Pixel 2 fått ett 3000 mAh batteri medans Pixel 2 XL fått ett 3520 mAh batteri. Båda telefoner har också fått främre stereohögtalare.  Bägge telefonerna har utrustats med processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.

Eftersom Google för ett tag sedan inledde ett samarbete med HTC är det kanske inte helt oväntat att de nya Pixellurarna utrustats med HTC:s klämfunktion.Telefonerna har vidare utrustats med enkla 12 MP-kameror (f/1.8) och främre 8 MP-kameror. Fingeravtrycksläsarna är placerade på baksidan. Telefonerna saknar hörlursuttag men är IP-klassade (IP67). Givetvis kommer telefonerna med nyaste Android Oreo från start. Det är o…

Jag gör en unboxing på Huawei Honor 9

Huawei släppte för en tid sedan ut flaggskeppet Honor 9 på marknaden. Nu har jag äntligen fått lägga vantarna på ett exemplar av mobilen. Det handlar om varianten i färgen silver. Innan testet publiceras kommer här en liten unboxing.

Det första jag vill poängtera är att telefonen kommer med en udda men cool låda. Lådan är grymt djup men riktigt smal. Det kan jämföras med andra telefonlådor som oftast brukar vara grunda på djupet men breda på bredden. 

På framsidan av lådan finner vi siffran "9" med produktnamnet "Honor 9". Telefonens alla fyra kortsidor är helt blanka från text. Baksidan är liksom den också helt förskonad från specifikationsbabbel. 

När jag öppnar lådan ligger telefonen snyggt presenterad på den högra sidan med tillbehören placerade på den vänstra sidan. I lådan finns följande material: 


Huawei Honor 9 En stickpropp En USB Type C-kabel En nål till SIM-kortet En snabbstartsguide  Test kommer inom kort.Nästa års Galaxy A5 dyker upp på bild - har samma designspråk som Galaxy S8

Samsung kommer inom en snar framtid presentera uppföljare till årets telefoner i Galaxy A-serien. Nu kan en första bild på nästa års Galaxy A5 läckt ut på internet. 

Vi kan se att telefonen på bilden fått mycket skärmyta på framsidan. Utöver det kan vi se att telefonen fått en kamera på baksidan tillsammans med en LED-blixt och fingeravtrycksläsare. Apropå fingeravtrycksläsare kan vi se att nya Galaxy A5 fått sin läsare mycket bra placerad.


KällaHär är en ny bild på Pixel 2 XL - kommer i vitt!

Google kommer senare under dagen hålla ett event där man kommer visa upp ett gäng nya prylar. Bland annat kommer företaget visa upp två nya smartphones. Den ena har dock skapat ett större intresse hos mig, nämligen Pixel 2 XL. 

Nu kanske ni undrar varför? Jo, det är nämligen så att skribent och CEO Rasmus Hellmyrs gillar smartphones med minimala bezels. I mitt tycke har Samsung Galaxy S8 för små sådana. Jag misstänker däremot att Pixel 2 XL kommer få precis lagom stora bezels.

Här nedan kan ni se en bild på Pixel 2 XL som nyligen läckte ut. Bilden visar att Pixel 2 XL kommer bli tillgänglig i vitt.


Källa

Det här kan vara Nokia 9

HMD:s första flaggskepp Nokia 8 har enligt mig en lite liten display. Nu ser det ut som att finländarna håller på att arbeta med en uppföljare till Nokia 8 som ser ut att få en större display. 
Utöver det ser skärmen också ut att bli krökt längs enhetens långsidor. Vi kan se att mobilen fått dubbla kameror på baksidan tillsammans med en tillhörande LED-blixt och fingeravtrycksläsare. Om bilden är äkta betyder det att Nokia 9 blir HMD:s första telefon med en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. 
Källa

Ny bild visar Huawei Mate 10 mot Mate 9

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där man i alla fall kommer presentera två nya mobiler. Nu har Huawei Mate 10 fångats på en bild tillsammans med föregångaren Mate 9. 

Av bilden nedan att döma kommer Huawei göra minimala designförändringar mellan Mate 10 och föregångaren Mate 9. Vi ser att Huawei fortsätter att använda sig av aluminiumbaksidor (yey!) och att telefonen liksom föregångaren fått dubbla kameror på baksidan. Olikheterna mellan de två ser inte ut att vara jättemånga förutom att Mate 10 ser mer långsmal ut (på grund av 18:9-formatet).


Källa

Senaste bilden på Huawei Mate 10 Pro

Nu är han igång igen, mästerläckaren Evan Blass. Den här gången har han publicerat en bild på två varianter av Huawei Mate 10 Pro. Två bilder som ger en tydlig bild i hur mobilerna kommer se ut framifrån. 

Här om dagen rapporterade jag om att Huawei Mate 10 Pro:s färger hade avslöjats. Mobilen kommer i grått, brunt och blått. En stor fråga hos er läsare är säkerligen om Mate 10 Pro kommer få samma färg på fram- och baksidan, något jag kan svara på nu. Om bilden nedan är av äkta vara så är svaret ja. Det ser ut som att den blåa varianten kommer få en blå framsida medans den bruna versionen ser ut att få en brunaktig framsida.


Källa

Här är Huawei Honor Holly 4

Huawei har alldeles nyss presenterat nya mobilen Honor Holly 4. Den här mobilen har bland annat utrustats med en unibodykonstruktion i aluminium. 

Telefonens skärm är 5 tum stor med upplösningen 720 x 1280 pixlar. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 430 tillsammans med 3 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en bakre 13 MP-kamera och en främre 5 MP-kamera.

I övrigt har Holly 4 fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, plats för två SIM-kort samtidigt och Android 7.1 Nougat från start. Telefonen kommer kosta 105 dollar i Kina.


Analytiker: iPhone X har mycket bättre kamera än Androidkonkurrenterna

Det är ingen tvekan om att Apple kan det här med kameror, det har de redan bevisat. Men med iPhone X har företaget tagit ett steg längre 

Det eftersom man tagit bort fingeravtrycksläsaren för att ersätta den med en främre kamera som kan låsa upp mobilen med hjälp av ditt ansikte. Enligt en analytiker har iPhone X kameror som ligger två och ett halvt år före Androidmobilen med den bästa kameran. Jag känner mig fortsatt osäker på det tills att konsumenterna fått använda iPhone X ett tag och bevisat att den främre kameran fungerar bra.


Källa

Xiaomi har sålt över 10 miljoner enheter under september

Ett företag som har en hel del elektronikprylar (alltså roliga leksaker) är Xiaomi. Företaget säljer långt ifrån endast mobiltelefoner utan också andra smarta prylar som underlättar vardagen. 

Xiaomi har nu meddelat att man sålt över 10 miljoner produkter på en månad, vilket enligt mig är imponerande. Det kan jämföras med kvartal två där man sålde drygt 23 miljoner produkter på tre gånger så lång tid.


Källa

Analytiker: Samsung kommer sälja mer iPhone X skärmar än S8 delar

Apple iPhone X kommer med största sannolikhet sälja i enorma mängder. Till och med så mycket så att Samsung ska gå mer plus på en komponent mo t företagets egna flaggskeppsmobil Galaxy S8. 

iPhone X kommer troligtvis sälja i riktigt många upplagor. Analytiker räknar med att Apple kommer ha sålt drygt 130 miljoner exemplar av telefonen fram till sommaren 2019. Samsung tillverkar ju skärmarna till mobilen och enligt samma analytiker kommer Samsung tjäna mer på skärmen till iPhone X än vad man tjänar på sin egna Galaxy S8.


Källa

Google Pixel 2 XL läcker på skarp bild

Google kommer på onsdag hålla ett event där man förväntas visa upp nya prylar. Nu ser det ut som att Pixel 2 XL påträffats på bild.
Av bilden nedan att döma kommer Pixel 2 XL få mycket små dö-ytor runt displayen. Vi ser också att mobilen fått volymknapparna och strömknappen placerade på den högra långsidan. Det har sedan tidigare varit klart att nya Pixelupplagan kommer få främre stereohögtalare, något som också går att se på bilden.

Källa

OnePlus 5T ställs in - nästa flaggskepp blir OnePlus 6

Förra året presenterade OnePlus flaggskeppet OnePlus 3T tre månader efter att man presenterade OnePlus 3. Vi har ännu inte fått se någon OnePlus 5T, vilket antyder att företaget kanske inte kommer presentera någon 5T. 

Den nyaste läckan påstår i alla fall inte det. Enligt källan kommer OnePlus 6 få en 6 tumsskärm med formatet 18:9. Det innebär troligtvis att telefonen kommer få små dö-ytor runt skärmen. Telefonen förväntas annars få komponenter såsom processorn Snapdragon 845 med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne, något som förväntas bli nya minnesstandarden för nästa års flaggskepp.Källa

Pressbild på Xiaomi Redmi 5A

Xiaomi kommer inom kort presentera en ny smartphone vid namn Redmi 5A. Telefonen har under dagen läckt ut på på bild och ser tyvärr ut att bli lika tråkig som sin föregångare. 

Telefonen kommer få en 5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven finner vi processorn Snapdragon 425 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en bakre 13 MP-kamera och en främre 5 MP-sensor.

I övrigt har luren rustats med ett 3000 mAh batteri och Android 7.1 Nougat från start. En fingeravtrycksläsare lyser fortfarande med sin frånvaro.


Källa

Kommer DeX-funktionaliteten till Huawei Mate 10?

För ett litet tag sedan gick Huawei ut och sa att deras senaste flaggskepp inte är en smartphone, så vad kan den vara istället?
Enligt nya uppgifter kommer Huawei släppa en docka som liknar DeX, en docka som man kopplar in sin Galaxy S8, S8+ eller Note 8 i för att omvandla mobilen till en dator. Chansen är stor att Huawei kommer med en motsvarighet till DeX. Men den stora frågan är: kommer Huawei skicka med dockan till samtliga exemplar av Huawei Mate 10?

Källa

Geekbenchtester visar att kommande chipp från Qualcomm kommer få det svårt mot Apple A11

Em person som jobbar för benchmarkprogrammet Geekbench har under gårdagen gått ut och sågat prestandan i alla Androidflaggskepp mot Apples nylanserade A11-chipp.
Apple presenterade nyligen sitt nya A11-chipp som enligt siffror från diverse benchmarkprogram utklassar det Android och Qualcomm har att komma med - Snapdragon 835. Enligt en person på Geekbench kommer tillverkarna som gör processorer till Android (framförallt Qualcomm) få enrejäl utmaning. Om dessa uppgifter stämmer återstår däremot att se.

Källa

Gionee S11 dyker upp i TENAA - har gigantisk 6 tumsskärm med 18:9

Gionee ser ut att ha en ny bjässe på gång. Telefonen kallas för Gionee S11 och har bland annat utrustats med fyra kameror och en stor skärm.
Telefonen ser ut att få en 6 tumsskärm med upplösningen 1080 x 2160 pixlar. Under huven finner vi en åttakärnig processor på 2,5 GHz tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen ser ut att få två kameror på baksidan: en primär 20 MP-sensor och en sekundär 8 MP-sensor. På framsidan finner vi istället en primär 16 MP-kamera och en sekundär 8 MP-kamera.
I övrigt kommer mobilen få en fingeravtrycksläsare på baksidan, ett 3600 mAh batteri och Android 7.1.1 Nougat från start.

Källa

Är det här Huawei Mate 10 Pro?

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där man förväntas visa upp tre ny telefoner. Nu kan Huawei Mate 10 Pro ha fångats på en skarp produktbild.
I och med Galaxy Note 8-presentationen gick Huawei ut med information om att deras flaggskepp skulle få tunnare ramar runt skärmen. Så är fallet också ut att bli med Mate 10 Pro då telefonen på bilden utrustats med just det: supertunna ramar.
På baksidan ser vi att telefonen fått dubbla kameror samt sin fingeravtrycksläsare placerad. Vi ser också att Mate 10 Pro kommer bli tillgänglig i färgerna svart, brunt och blått.

Källa

MKBHD tar en titt på iPhone 8 - den bortglömda telefonen?

MKBHD har nyligen tigit en titt på iPhone 8 och 8 Plus. Två telefoner har konstaterat hamnat i skym undan enligt Marques. Han nämner däremot att iPhone 8 och 8 Plus är riktigt bra telefoner.

Det han nämner som största fördelen med telefonerna är att de har en otroligt bra batteritid. Troligtvis beror det på det nya A11-chippet som Apple utrustat telefonerna med. Han nämner också att det är en bonus att de utrustat telefonerna med trådlös laddning, dels för att det är praktiskt, men mestadels för att det antagligen innebär att flera tillverkare kommer hoppa på tåget med trådlös laddning. Det han däremot nämner som negativt är designen som inte förändrats särskilt mycket sedan iPhone 7 och 7 Plus.

Senaste nytt: Apple kan tvingas dra tillbaka iPhone 8 Plus - ännu en expandtion upptäckt

Apple släppte förra fredagen iPhone 8 och 8 Plus. Jag rapporterade under gårdagen om att en iPhone 8 Plus hade expanderat. Nu kommer nästa rapport: Apple kan tvingas dra in samtliga exemplar av luren. 

Apple har under natten gått ut och sagt att man kommer undersöka saken. Det efter att två iPhone 8 Plus expanderat på kort tid. Jag misstänker därmed att tillverkaren kan behöva dra in samtliga exemplar av telefonen.

Källa