Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september 17, 2017

Trådlös laddning kommer till Xiaomis flaggskepp

Apple är trendskapare. Eftersom företagets senaste mobiler är utrustade med trådlös laddning är det ingen konstighet att funktionen kommer till de flesta Androidtelefonerna. 

Nu sägs det att Xiaomi kommer introducera trådlös laddning till sitt nya flaggskepp Mi 7 som förväntas bli presenterad nästa år. Det skulle innebära att Mi 7 liksom Mi 6 skulle få en glasbaksida. Flera spekulationer lär framkomma om Xiaomi Mi 7. 

Källa

Här är Huawei Maimang 6

Huawei har under fredagen presenterat mobilen Maimang 6 i Kina. En mobil som bland annat utrustats med fyra kameror, två på baksidan och två på framsidan.
Telefonen har fått en 5,9 tumsskärm med Full HD-upplösning. Dessutom är Mimang 6 Huaweis första smartphone med formatet 18:9. Under huven har Huawei valt att sätta in processorn Kirin 959 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en primär 16 MP-kamera med en sekundär 2 MP-kamera. På framsidan sitter istället en primär 13 MP-kamera och en sekundär 2 MP-kamera. I övrigt har telefonen fått ett 3340 maj batteri, en hiskeligt snabb fingeravtrycksläsare från svenska Fingerprint och kommer med Android Nougat från start.
Just nu verkar det endast som att Maimang 6 kommer bli tillgänglig i Kina. Utanför Kina kan det dock hända att den kommer gå under namnet Mate 10 Lite!Rapport: iPhone X har ännu inte börjat tillverkas

Apple planerar att släppa flaggskeppet iPhone X den 3e november. Skribent Rasmus Hellmyrs känner sig mycket tveksam till om Apple kommer få ut telefonen tills dess. Jag kan inte direkt säga att jag känner mig mindre skeptisk nu. 

Enligt en rapport har Apple inte börjat tillverka iPhone X ännu. Jag tycker det är konstigt att Apple har ett så kort tidsspann mellan förbokningen som börjar den 27e oktober till att telefonen släpps den 3e november. Troligtvis kommer iPhone X komma i en begränsad upplaga eftersom telefonen utrustats med en avancerad display som antagligen är svårare att få fram än en display med bezels.Källa

HTC arbetar på en plusmodell av U11 - ska ha formatet 18:9

En mobiltillverkare jag rapporterat en hel del kring de senaste dagarna är HTC. HTC har nämligen många bollar i luften. Under gårdagen avslöjade företaget att de jobbade på ett flaggskepp för 2018, men en ny mobil kan hinna smita före. 

Enligt källan kommer HTC U11 Plus skeppas med en 5,99 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Formatet sägs vara det "nya" 16:9-formatet, alltså 18:9. Det innebär förhoppningsvis att HTC fått bukt med "DEM BEZELS".  På insidan hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 4/64 eller 6/128 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ser ut att få upplösningen 12 megapixel medans den främre ser ut att få upplösningen 5 megapixel. 
En stor fråga är: vart kommer HTC placera fingeravtrycksläsaren? Eftersom telefonens framsida kommer täckas av i princip bara display är chansen stor att HTC valt att förflytta den till baksidan. Eller vad tror ni? Kommentarsfältet skriker som vanligt efter era kommentarer! 

Källa

Här är Vivo X20 och X20 Plus

Vivo har under kvällen offentliggjort de två nya mobilerna X20 och X20 Plus. Bägge mobiler har fått enorma displayer med 18:9-format. Utöver det ser mobilerna också ut att få mycket bra insidor. 

Om vi börjar med Vivo X20 så har den här telefonen fått en 6,01 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 2160 pixlar). Måtten på155.85 x 75.15 x 7.2 mm gör Vivo X20 till en rejäl pjäs. Något som hör till ovanligheterna är att mobilen fått en SUPER AMOLED-display med det avlånga formatet 18:9. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan finner vi en primär 12 MP-kamera (f/1.8) med en sekundär 5 MP-kamera. På framsidan sitter en 12 MP-kamera. 

I övrigt har X20 fått en fingeravtrycksläsare från svenska Fingerprint Cards, ett 3245 mAh batteri och kommer med Android 7.1.1 Nougat från start. 


Om vi kollar in X20 Plus så är de enda skillnaderna mot X20 att Plusmodellen fått en något större 6,43 tumsskärm (!) och ett maffigare 3905 mAh ba…

HTC kommer offentliggöra ett flaggskepp 2018!

HTC har förutom att slagit ner en bomb i form av att avslöja att man inlett ett tight samarbete med Google även avslöjat att man kommer offentliggöra ett nytt flaggskepp nästa år. 
HTC U11 har fått mycket beröm, speciellt för den grymma kameran som telefonen har. Nu har HTC gjort klart att man kommer offentliggöra en ny flaggskeppsmobil 2018. Som jag skrev nyligen kommer HTC fortsätta att tillverka egna mobiler parallellt med samarbetet med Google. Jag ser fram emot att se vad HTC kan tänkas visa upp nästa år. 
Källa

Första bilden på Huawei Mate 10 Lite

Huawei kommer den 16e oktober offentliggöra företagets nya flaggskepp Mate 10, Mate 10 Pro och Mate 10 Lite. Nu ser det ut som att en riktigt bild på Huawei Mate 10 Lite läckt ut på nätet.
Av bilden nedan att döma kommer Huawei Mate 10 Lite få en platt skärm på 5,9" med minimala bezels. Vi kan också se att telefonen kommer bli tillgänglig i en variant med vit framsida. På baksidan ser vi att telefonen kommer få dubbla kameror tillsammans med en fingeravtrycksläsare.

Källa

KGI: Samtliga iPhones får Face ID nästa år

Med iPhone X har Apple valt att byta ut fingeravtrycksläsaren mot ansiktesigenkänning, något som troligtvis kommer bli en ny trend inom de kommande åren. Nu har källan KGI kommit med ett intressant påstående!

Enligt KGI kommer Apple göra sig av med samtliga fingeravtrycksläsare för att istället satsa 100% på ansiktsigenkänningen. Vi är såklart i ett tidigt skede och Apples beslut kommer säkerligen baseras en hel del på hur bra funktionen kommer fungera iPhone X. 
Källa

HTC och Google har nu en deal

Under gårdagen rapporterade jag om att HTC kunde vara på väg att gå i konkurs. Så blev lyckligtvis inte fallet när Google och HTC avslöjat något som är värt 1,1 miljarder dollar.
Dealen går ut på att Google får över massa folk från HTC samt tillgång till alla HTC:s delar (till mobiltelefonerna) och patent. Det innebär med största sannolikhet att vi kommer få se flera mobiler från Google i framtiden. HTC kommer pararellt med ett eget flaggskepp. Det ser dessutom ut som att HTC:s kommande mobiler kommer få en renare Androidversion.
HTC kommer fortsätta uppdatera sina nuvarande telefoner på marknaden.

Källa

Mobilanyheters teori: HTC har gått i konkurs - nu köps de upp av Google

HTC har avslöjat att man kommer berätta något "stort" under morgondagen. Vad det är vet vi ännu inte, men jag har i alla fall mina misstankar mot att företaget kan ha gått i konkurs men blivit uppköpta av Google. 

Det var i och med första Nexumobilen "One" som HTC fick förtroende att stå för hårdvaran till mobilen. Senaste Google Pixel och Pixel XL har å andra sidan fått ett designspråk som påminner en hel del om HTC One A9, vilket tyder på att HTC kan ha varit involverade i den senaste mobilseriens mobiltelefoner Google har att erbjuda.
Enligt skribent Rasmus Hellmyrs tyder mycket på att HTC kan ha gått i konkurs men blivit "räddade" av Google.

Om det stämmer skulle det troligtvis betyda att HTC skulle sluta skicka ut uppdateringar till sina telefoner som är ute på marknaden just nu.

Ännu en bild på Nokia 9

Det verkar som att HMD Global är här för att stanna på riktigt. Företaget har under 2017 offentliggjort fem nya telefoner. Nu ser det ut som att företaget har en sjätte telefon på igång till flottan. 
Av bilden nedan att döma kommer Nokia 9 få rejält mycket mindre bezels än det nuvarande flaggskeppet Nokia 8. Vi kan se att mobilen fått läsaren placerad på baksidan tillsammans med de dubbla kamerorna. Gissningsvis blir Nokia 9 en av HMD:s första mobiler med mjukvaruknappar. 
Det är oklart när HMD kan tänkas offentliggöra mobilen. 
Källa

LG V30 börjar skeppas

Det här länge varit oklart när LG skulle släppa ut flaggskeppet V30 på marknaden. Nu har företaget meddelat att man börjar utrullningen av mobilen.
Dock rör det sig endast om ett släpp i hemlandet Syd Korea för tillfället. LG meddelar dock att telefonen kommer dyka upp i Europa "inom de kommande veckorna" vilket kan betyda att vi får se LG V30 i Sverige. Det återstår däremot att se!

Källa

Priserna för Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro läcker

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där man förväntas visa upp två nya mobiler, Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro. Redan nu ser prisuppgifterna ut att ha läckt ut till mobilerna. 

Huawei Mate 10 kommer komma med antingen 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne, 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne eller med 6 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. Varianten med 4 GB RAM och 64 GB ROM ska enligt källan kosta 650 dollar medans 6/128 GB-versionen kommer kosta 744 dollar samt så kommer 6/256 GB-versionen bli tillgänglig för 850 dollar.

Om vi går över till Mate 10 Pro så kommer den här telefonen bli tillgänglig i fyra versioner; en med 6/64 GB minne (för 835 dollar), en med 6/128 GB inbyggt minne (för 941 dollar), en med 6/256 GB inbyggt minne (för 1042 dollar) och en fjärde version med 8 GB RAM och 256 GB inbyggt minne för 1138 dollar.Källa

Jätteläcka kring Google Pixel 2 och Pixel 2 XL

Google kommer den 4e oktober hålla ett event där man förväntas visa upp sina två nya telefoner. Nu har prisuppgifterna fångats på enheterna.
Om vi börjar med Google Pixel 2 så kan jag börja med att avslöja att mobilen kommer bli tillgänglig i färgerna svart, vitt och blått. Modellen med 4/64 GB kommer kosta 649 dollar medans modellen med 4/128 GB kommer kosta 749 dollar.


Om vi går över till Pixel 2 XL kan jag här avslöja att mobilen kommer bli tillgänglig i färgerna svart och vitt. Modellen med 4/64 GB minne kommer kosta 849 dollar medans modellen med 4/128 GB kommer kosta 949 dollar.
Det ser inte ut som att Google kommer satsa på den svenska marknaden. 

Källa

Ny telefon från ZTE med nästan 100% display upptäckt

Det ser ut som att ZTE kommer presentera en ny smartphone med nästintill 100% (på framsidan) inom kort. Telefonen har beteckningen NX595J och påminner en hel del om Xiaomi Mi Mix 2 enligt mig. 
Av bilden nedan att döma kommer ZTE Nubia NX595J (med det korta namnet hehe) få en 5,73 tumsskärm med Full HD-upplösning i formatet 18:9 (eller 2:1 som vissa kallar det). Vi kan också se att mobilen fått två kameror på baksidan men naturligtvis är framsidan med dess nästintill kantlösa display. 

Källa

Det här kan vara Huawei Mate 10 enligt Evan Blass

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där företaget kommer visa upp nya flaggskeppen Mate 10 och Mate 10 Pro. Nu kan Mate 10 ha läckt ut på bild. Ett gäng dagar före eventet. 

Av bilden nedan att döma kommer Huawei Mate 10 få extremt mycket skärmyta på framsidan. Företaget har sedan sedan tidigare sagt att Mate 10 kommer ha mer skärmyta än Samsungs flaggskepp, något som låter lovande!


Källa

Skarpa livebilder dyker upp på Huawei G10

Huawei kommer inom kort presentera företagets första smartphone med 18:9-format. Nu har telefonen läckt ut på två bilder. Två bilder som bekräftar att telefonen kommer få mycket små bezels. 

Av bilderna här nedan att döma har  Huawei G10 utrustats med fyra stycken kameror samt med det avlånga formatet 18:9. Vi ser också att telefonen ser ut att få mycket lite bezel ovanför- och under displayen, tumme upp för det!
Källa

En ny Xiaomitelefon med En 5,6 tumsskärm har dykt upp i GFXBench

Det ser ut som att kinesiska Xiaomi har ännu en telefon på gång. Den här gången handlar det om en telefon med den udda skärmtumen 5,6". Det också tillsammans med formatet 16,5:9. Det tillsammans med den senaste prestandan. 

Skärmen är som sagt 5,6 tum stor tillsammans med Full HD-upplösning och det något udda formatet 16,5:9. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 256 GB inbyggt minne (!) och 6 GB RAM. Telefonen ser också ut att få en 12 MP-kamera på baksidan och en främre 5 MP-kamera. Telefonen förväntas komma med Android 7.1.2 Nougat från start.

Det är oklart när Xiaomi kan tänkas presentera telefonen.Källa

Är det här första bilden på Nokia 9?

Nokia 8 har utrustats med en 5,3 tumsskärm. Många har efterfrågat när en större version av Nokia 8 kan tänkas presenteras. Nu kan den första bilden läckt ut på mobilen.
Av bilden nedan att döma kommer Nokia 9 få bra mycket mindre bezels än Nokia 8. Vi kan också se att HMD valt att placera fingeravtrycksläsaren på baksidan tillsammans med de dubbla kamerorna.

Källa

Nokia 8 får snart Oreo

HMD har vid ett tillfälle sagt att samtliga telefoner från tillverkaren skulle få Android Oreo. Nu har en anställd på HMD lagt ut en liten teaserbild för Oreo till Nokia 8. 

HMD Global kör ju en relativt ren Androidversion så förhoppningsvis kommer telefonen uppdateras mycket snart till Oreo. Enligt den anställde på HMD siktar de på att få ut Oreo till Nokia 8 i början av oktober. Uppdateringen kommer då mäta in sig på ungefär 1,3 GB.


Källa

Vivo X20A fastnar i GeekBench

Vivo kommer nästa vecka offentliggöra sin nya mobiltelefon X20. Nu ser det ut som att telefonen kommer i minst två varianter. Nu har den minst påkostade versionen fastnat i GeekBench. 

Enligt bilden nedan kommer Vivo X20A vara utrustad med chippet Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM. Den mer påkostade varianten av Vivo X20 sägs istället erbjuda 6 GB RAM istället för 4 GB. Båda telefoner sägs erbjuda 5,8 tums stora skärmar med Full HD-upplösning. Det ska också nämnas att Vivo X20 antagligen kommer få 18:9-format.


Källa

Så kallas HTC:s nya VR-headset som fungerar på egen hand

För några månader sedan presenterade HTC ett VR-headset som fungerade på helt egen hand. Då rapporterade jag att headsetet kanske endast skulle bli tillgängligt i Kina. Nu ser det ut som att HTC kan ha ändrat planer. 

Enligt en källa kommer generation två av HTC Vive kallas för HTC Vive Focus. HTC Vive Focus har en egen inbyggd processor som är hjärnan bakom det man kommer kunna göra med Vive Focus. Processorn är av typen Qualcomm Snapdragon 835. Det är oklart om headsetet kommer nå Sverige, om så är fallet kommer headsetet antagligen bli mycket dyrt.


Källa

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…