Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september 10, 2017

ASUS presenterar Zenfone V med Snapdragon 820

ASUS har under lördagen offentliggjort nya mobilen Zenfone V som bland annat erbjuder processorn Snapdragon 820 och en bakre 23 MP-kamera. Dessutom har mobilen fått samtliga knappar placerade utanför skärmen. 
Telefonen har fått en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning tillsammans med en AMOLED-panel. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 820 tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått upplösningen 23 megapixel medans den främre fått upplösningen 8 megapixel. 
I övrigt har Zenfone V utrustats med en fingerläsare på framsidan, ett 3000 mAh batteri med stöd för snabbladdning samt kommer med Android Nougat från start. Pris- och tillgänglighet är ännu oklart. 


Klart: Nokia 2 får ett gigantiskt batteri

HMD har trots att man presenterat tre smartphones tre enheter kvar att presentera i år. En av dessa enheter är Nokia 2, en telefon som nu ser ut att ha påträffats på den amerikanska sidan FCC. 

Enligt sidan kommer Nokia 2 ha utrustats med ett batteri på hela 4000 mAh. Eftersom Nokia 2 förväntas bli en budgetmobil med en liten skärm (kring 4,7") med låg upplösning så känns det som att telefonen kan komma att bli ett batterimonster.  Det återstår att se när HMD kommer presentera Nokia 2. 
Källa

Rykte: Sony slutar upp med dumheterna 2018

Sony gör enligt mig riktigt bra mobiltelefoner. De utrustar sina flaggskepp med det senaste som går att få tag på, både i hård- och mjukvaruväg. Ett problem har de dock: DEM BEZELS!

Sony har sedan starten haft problem med stora dö-ytor på sina smartphones. Flera och flera av dagens telefoner har ett så kallat 18:9-format, ett format som minskar just dö-ytorna. Tillverkare såsom Samsung, LG och snart Huawei använder sig av 18:9-formatet, men inte Sony. Inför nästa år sägs det däremot att Sony kommer överge sina nästintill överdrivna sorgkanter för ett betydligt mer slimmat 18:9-format.Källa

Bild tagen med Google Pixel 2 kan ha läckt ut i förtid

Google kommer antagligen presentera företagets nya mobiler den 4e oktober. Nu kan en första bilden tagen med en Google Pixel 2 läckt ut på nätet. En bild som inte säger särskilt mycket om ni frågar mig. 

Enligt det senaste skvallret kommer Google Pixel 2 få en 12,3 MP-kamera på baksidan. Google kommer vara en av få tillverkare som fortfarande kommer utrusta ett flaggskepp med endast en kamera på baksidan. Om dessa uppgifter stämmer återstår att se.Källa

Bild på panelen till Huawei Mate 10 Pro läcker

Huawei kommer den 16e oktober antagligen offentliggöra två nya telefoner vid namn Mate 10 och Mate 10 Pro. Jag kunde tidigare idag rapportera om att Huawei Mate 10 antagligen fastnat på video i förtid. Nu är det Mate 10 Pro:s tur att visa upp sig. 

Av bilden nedan att döma kommer Mate 10 Pro bli tillgänglig i färgerna ljusblå och guld. Mobilen kommer också få mycket displayyta (precis som Huawei sagt tidigare). Dessutom ser det ut som att Huawei väljer att följa Samsungs fotspår genom att utrusta Mate 10 Pro med en display som sluttar ner längs enhetens långsidor.

Källa

Huawei G10 med fyra kameror fångad på bild

Huawei kommer inom kort presentera företagets första smartphone med 18:9-format. Nu har mobilen fångats på en pressbild.
Av bilden att döma kommer Huawei G10 dessutom bli företagets första smartphone med fyra kameror - två på framsidan och två på baksidan. Huawei G10 ser ut att få mycket skärmyta på framsidan (den sägs få en 5,9 tumsskärm). Dessutom ser den riktigt tunn och slimmad ut, trevligt!

Källa

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

Klart: Google Pixel 2 XL tillverkas av LG

Google kommer med största sannolikhet offentliggöra nya prylar den 4e oktober. Nu har en av enheterna, Pixel 2 XL, passerat genom sidan FCC. 

Det bekräftas här att mobilen kommer vara tillverkad av LG (och alltså inte HTC som det sagts tidigare). Det har tidigare sagts att mobilen skulle få en klämbar ram, något jag känner mig ytterst osäker till nu. Det är oklart om LG även fått förtroende att tillverka den mindre Pixel 2 eller om det blir HTC.

Källa

Både iPhone 8 och 8 Plus har mindre batterier mot sina föregångare

Apple brukar ofta inte berätta hur stora batterier företagets telefoner utrustats med till en början. Nu har information gällande telefonernas respektive batterikapacitet sipprat ut på nätet. 

Om vi börjar med iPhone 8 så har mobilen fått ett 1821 mAh stort batteri. Det kan jämföras med iPhone 7 som har ett 1960 mAh batteri. Om vi istället kollar in iPhone 8 Plus så har mobilen fått ett 2675 mAh batteri, att jämföra med iPhone 7 Plus som har ett 2900 mAh batteri.


Källa

Rykte: Huawei Mate 10-serien kommer i tre modeller

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där företaget kommer visa upp ett gäng nya telefoner. Nu sägs det att de kommer vara tre till antalet.
Enligt källan kommer Huawei presentera en Mate 10e med en 5,9 tumsskärm med Full HD-upplösning tillsammans med en IPS-panel. Telefonens huvudkamera (på baksidan) sägs få bländartalet f/1.6. 
Om vi kollar in Mate 10 Pro så sägs den här telefonen få en lika stor skärm som Mate 10, fast Quad HD-upplösning tillsammans med en AMOLED-panel istället.
Huawei Mate 10 Lite sägs få samma display som vanliga Mate 10, fast en något nergraderad kamera.


Källa

Det här kan vara Huaweis första smartphone med totalt fyra kameror - två på baksidan & två på framsidan

Jag avslöjade för ett tag sedan att Huawei kan vara på väg att presentera en av världens första telefoner med fyra kameror, två på mobilens baksida och två på lurens framsida. Nu ser det ut som att telefonen besökt TENAA. 

Skärmen ser ut att bli 5,9 tum stor med upplösningen 1080 x 2160 pixlar i 18:9-formatet. Under huven sitter en åttakärnig processor tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den primära bakre kameran har fått upplösningen 16 megapixel med en sekundär kamera med upplösningen 2 megapixel. På framsidan sitter det istället en primär 13 MP-kamera och en sekundär 2 MP-kamera. I övrigt har telefonen fått ett 3240 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android Nougat från start.Källa

HTC U11 Mini kommer som Android One-version

Det har sedan en tid tillbaka spekulerats om att HTC kan komma att presentera en miniversion av företagets flaggskepp U11.
Nu sägs det att lillebrodern till HTC U11 kommer vara av Android One-version, vilket skulle innebära att mobilen skulle drivas av en nästintill orörd Androidversion. Telefonen sägs få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning, chippet Snapdragon 630 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Det sägs också att mobilen kommer få en bakre 16 MP-kamera.

Källa

Jag testar Nokia 6 - mycket telefon för pengarna

Nu har jag haft Nokia 6 i min ägo i några veckor och tänkte i detta inlägg (test) dela med mig av de intryck jag fått av telefonen. Jag kan redan nu avslöja att jag tycker HMD lyckats riktigt bra med telefonen. 

Designen Nokia 6 har fått en framsida i glas och en baksida i aluminium med en ram i samma material som baksidan. Med en mer teknisk term kan man säga att Nokia 6 fått en unibodykonstruktion i aluminium. På framsidan skyddas mobilen av en skiva Gorillaglas 3, vilket känns lite omodernt idag med tanke på att dagens flaggskeppstelefoner utrustats med Gorillaglas 5. På framsidan finner vi vidare en Nokia-logga, en telefonhögtalare och något ovanligt för dagens smartphones; nämligen navigeringsknapparna placerade utanför skärmen. Det innebär också att Nokia 6 fått sin fingeravtrycksläsare på framsidan (inbäddad i hemknappen), vilket gör det otroligt lätt att låsa upp mobilen när den till exempel ligger på köksbordet.

På den vänstra sidan om hemknappen sitter tillbakaknappen medans …

Sonys första smartphone med 18:9-format upptäckt

Det snackades för en tid sedan om att Sony skulle ha ett samarbete med Japanska Japan Display. På årets IFA visade man inte upp någon smartphone med formatet 18:9, något man däremot kan komma att göra mycket snart. 

Det ser ut som att telefonen kommer få en 6 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven finner vi processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen ser ut att få en bakre 21 MP-kamera och en främre 16 MP-kamera. Telefonen kommer också med Android Oreo från start.Källa

Apple presenterar iPhone 8, 8 Plus och X

Apple har under kvällen presenterat inte mindre än tre nya iPhones. I år är det lite speciellt eftersom det är tionde året sedan den första iPhone:n presenterades. Nog snackat om det, här är Apples tre nya telefoner! 


iPhone 8 och 8 Plus  Det finns två skillnader mellan dessa: telefonernas skärmstorlekar och kameror. Om vi börjar med iPhone 8 har mobilen fått en 4,7 tumsskärm med Retina-upplösning (750 x 1334 pixlar). Under huven hittar vi tillverkarens egna kraftfulla processor Apple A11 tillsammans med 2 GB RAM med antingen 64, 256 eller 512 GB RAM. På baksidan finner vi en 12 MP-kamera medans vi på framsidan hittar en 7 MP-kamera. 
I övrigt har telefonen fått ett 1960 mAh batteri, stöd för trådlös laddning, en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan och kommer självklart med senaste iOS 11 från start. Priset kommer ligga på 699 dollar. 
Om vi går vidare till iPhone 8 Plus så har den här modellen fått en något större 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Den a…

Apple introducerar Watch Series 3 med egen uppkoppling

Apple har under tisdagen presenterat en ny klocka vid namn Watch Series 3. Det här är en rektangulär klocka som har egen uppkoppling mot mobilnätet. 

Utöver det ska man också kunna ringa direkt från klockan utan att man behöver en iPhone i närheten. Utöver detta har Watch Series 3 fått en ny dubbelkärnig processor som ska vara upp till 70% snabbare än tidigare processorer som suttit i i Watch Series 3. Apple Watch Series 3 har också en inbyggd Siriröst. 
Det är däremot osäkert på om klockan kommer till Sverige eftersom de svenska operatörerna har något emot e-SIM, inbyggda SIM-kort i enheter. Alla andra specifikationer är identiska till Watch Series 2. 
Klockan kostar 329 dollar för oss i Sverige (utan egen uppkoppling).  
Nokia 9 kan vara nära

HMD presenterade för inte alls länge sedan sitt första Androidflaggskepp Nokia 8. Nu ser det ut som att HMD håller på att arbeta på en uppföljare till telefonen vid namn Nokia 9 som bland annat ser ut att få en större display. 

Om inte annat lär det bli en större variant av Nokia 8. Det sägs att Nokia 9 kommer få en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven ser det ut som att telefonen kommer få Qualcomms senaste processor Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Nokia 9 ser kort och gott ut att bli en Nokia 8 med större display och med Android 8.0 Oreo från start.


Källa

OnePlus håller event 19e september - kan vara OnePlus 5T näst på tur

OnePlus kommer hålla ett event den 19e september. Jag rapporterade för ett tag sedan om det första ryktet gällande OnePlus 5T.
Mellan att OnePlus förra året presenterade OnePlus 3 och 3T dröjde det tre månader. Den 20e september har det gått tre månader sedan OnePlus presenterade "5". Den 19e september kommer OnePlus hålla ett event och naturligtvis är chansen stor att OnePlus 5T kommer att visas upp med bland annat förbättrad prestanda.

Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.


Jag gör en unboxing på Bose Soundlink Revolve

Under gårdagen fick jag hem en paket från Bose innehållande en Soundlink Revolve, Bose:s första högtalare med 360-ljud. Innan jag publicerar testet kommer här en liten unboxing-text på högtalaren. 

På framsidan av lådan finns en bild på produkten, i det här fallet en Bose Soundlink Revolve i svart tillsammans med en Bose-logga och produkttexten. Båda långsidorna är blanka förutom en Bose-logga som pryder bägge sidor. På baksidan av lådan finns lite produktinformation där det nämns att högtalaren har 360-ljud, 12 timmars batteritid och dessutom är vattentålig (ej vattentät). Om vi dyker ner i lådan finns följande:


Bose Soundlink Revolve Ett gäng manualer En Micro-USB sladd En stickpropp med tillhörande pluggar (EU eller US)  Det är synd att Bose inte valt sig av att använda en USB Type C-kontakt känner jag vid et´t första intryck. Kanske ändras min åsikt? Det får ni veta i mitt test av högtalaren. 


MKBHD tar en titt på Xiaomi Mi Mix 2

Marques Brownlee, även kallad MKBHD på YouTube, har tagit sig en titt på Xiaomis nya monster Mi Mix 2. En telefon som bland annat krympt i storlek men fått en förbättrad kamera från första generationens Mi Mix. 
Utan att säga för mycket verkar Marques gilla att Xiaomi gjort Mi Mix 2 något mindre än sin föregångare då den blivit betydligt enklare att hantera. Videon är mycket sevärd för dig som funderar på att köpa mobilen eller som bara är allmänt intresserad av luren. 


Här är Xiaomi Mi Note 3

Xiaomi har inte bara presenterat Mi Mix 2 under dagen utan också Mi Note 3. Mi Note 3 kan enklast beskrivas som en förvuxen Mi 6 med en 5,5 tumsskärm liksom dubbla kameror från Mi 6. 

Skärmen är 5,5 tum stor med Full HD-upplösning tillsammans med en IPS-panel. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 660 tillsammans med 6 GB RAM med antingen 64 eller 128 GB inbyggt minne. Telefonen har fått samma dubbla kameror som Mi 6, vilket innebär att den fått dubbla 12 MP-sensorer på baksidan. På framsidan har mobilen istället fått en 16 MP-sensor.

I övrigt har Mi Note 3 fått ett 3500 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare monterad på framsidan och Android 7.1.2 Nougat från start. Mobilen kommer bli tillgänglig från och med imorgon i Kina.


Källa

Xiaomi presenterar Mi Mix 2

Xiaomi har under ett event presenterat företagets senaste smartphone Mi Mix 2. Mi Mix 2 är uppföljaren till fjolårets Mi Mix som kan stoltsera med ännu mera skärm på framsidan. Här är allt ni behöver veta om Xiaomis nya satsning.

Xiaomi Mi Mix 2 har liksom sin föregångare fått en unibodykonstruktion i keramik. Skärmen i fråga är 5,99" stor och har fått 18:9-formatet. Upplösningen anges vara 1080 x 2160 pixlar. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 6/64, 6/128 eller 6/256 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått samma primära kamera som vi också hittar i Mi 6, en Sony IM386-sensor på 12 megapixlar. Den främre kameran har istället fått upplösningen 5 megapixel.

I övrigt finner vi en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan (från svenska Fingerprint Cards), ett 3400 mAh batteri med stöd för snabbladdning och Android 7.1.2 Nougat från start. Modellen med 64 GB inbyggt minne kostar 4030 kronor i Kina medans 256 GB-versionen kostar 4880 kronor.Källa

Vivo X20 kommer kunna låsas upp med ansiktet

Vivo har nyligen släppt en teaserbild på företagets kommande smartphone Vivo X20. Den här bilden avslöjar en funktion som inte finns i så många smartphones ute på marknaden.
Av bilden nedan att döma kommer Vivo X20 vara utrustad med en kamera som kommer kunna läsa av irisen i ögat. Det verkar som att läsaren kommer bli ruggigt snabb då den ska kunna läsa av irisen i ögat på endast 0,1 sekunder. Säkerheten kanske också är därefter, men det återstår att se.
Källa

Huawei jobbar på mobil med dubbla kameror på fram- och baksidan

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där företaget förväntas visa upp Mate 10 och Mate 10 Pro. Nu framkommer uppgifter om att tillverkaren kan bli den första att släppa en telefon med fyra kameror. 

Modellen, med kodnamnet "Rhone" sägs få två kameror på baksidan och två på framsidan. Det är oklart hur dessa fungerar, men med lite tur kommer "Rhone" få vidvinkelkameror på båda sidor. Telefonen förväntas också få processorn Kirin 659 och ett 3240 mAh batteri. Det är oklart när Huawei kommer offentliggöra telefonen, men med lite tur presenteras den på samma event som Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro.Källa

Moto X4 kommer snart som Android One-variant

Moto introducerade på årets IFA-mässa nya mellanklassaren X4. Nu ser det ut som att tillverkaren har en Android One-variant av mobilen på gång. 
Moto har sedan tidigare utrustat sina telefoner med en väldigt "light" version av Android. Nu ser det ut som att tillverkaren är beredd att ta nästa steg genom att släppa Moto X4 Android One-Edition med en ännu renare Androidversion. Det återstår att se när Motorola kommer presentera mobilen. 

Källa