Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september 3, 2017

iPhone 8 beskriven i bilder - Apple riskerar mycket klagomål på den vågade designen

Apple kommer denna tisdag offentliggöra företagets nya telefoner iPhone 7S, 7S Plus och "8". Det har under tidens gång publicerats massvis med bilder på iPhone 8. Nu har ännu fler bilder publicerats på luren. Vi kan återigen se att iPhone 8 kommer bestå av mestadels display på framsidan med undantag för utrymmet högst upp som innehåller ett gäng sensorer och en främre selfiekamera. Det kan verka häftigt att telefonen kommer få så mycket skärmyta, men är det praktiskt? Svaret är kort och gott nej. Det eftersom du måste ha någonstans att lägga tummarna när du ska se på en film eller ett videoklipp för att nämna två exempel.

Om Apple presenterar en telefon som ser ut som den som cirkulerat runt i media tror jag att företaget kommer få in mycket klagomål på att displayen kommer vara överkänslig, men det återstår att se.


Så blir specifikationerna till Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event i Tyskland där företaget kommer visa upp nya flaggskeppen Mate 10 och Mate 10 Pro. Nu har specifikationerna framkommit till bägge telefoner på nätet. 

Om vi börjar med Huawei Mate 10 har den här telefonen utrustats med en 5,99 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2880 pixlar). Under huven hittar vi processorn Kirin 970 tillsammans med antingen 6/64 eller 6/128 GB minne. På baksidan sitter det en 20 MP-sensor och en annan 12 MP-sensor. I övrigt förväntas telefonen få ett 4000 mAh, en fingeravtrycksläsare från svenska Fingerprint Cards, IP68-klassning och Android 8.0 Oreo direkt ur lådan.

Om vi går över till Mate 10 Pro kommer den här luren ha mycket gemensamt med Mate 10 (naturligtvis). Skillnaderna är att vi här finner en 5,88 tumsskärm som sluttar ner längs enhetens långsidor och 4 GB RAM istället för 6 GB. Övriga specifikationer sägs bli identiska till Mate 10.


Källa

Xiaomi Mi Mix 2 beskriven i bilder

Xiaomi kommer på måndag hålla ett event där man förväntas visa upp nya flaggskeppen Mi Mix 2 och Mi Note 3. Huvudnumret på eventet kommer troligtvis vara Mi Mix 2, en telefon som det redan läckt ut flertalet bilder på. Av bilderna nedan (och ovan) att döma kommer Mi Mix 2 få ännu större displayta (med ännu mindre bezels) mot första generationens Mi Mix. Det som pryder Mi Mix 2:s framsida till hela 93% kommer vara den 6,2 tums stora skärmen med Quad HD-upplösning. Mi Mix 2 kommer liksom Galaxy S8 och LG G6 använda sig av 18:9-formatet.

På baksidan ser det ut som att Mi Mix 2 liksom originalet Mi Mix kommer vara byggd i en unibodykonstruktion i keramisk yta. På baksidan sitter också fingeravtrycksläsaren och en 20 megapixelkamera med tillhörande LED-blixt.

Mi Mix 2 kommer få processorn Snapdragon 835, något Qualcomm berättat för ett tag sedan. Det sägs att mobilen ska bli tillgänglig med antingen 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne eller 6 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På måndag byts …

Xiaomi släpper teaserbild på Mi Note 3 - kommer bli en större Mi 6

Xiaomi kommer nu på måndag offentliggöra två nya mobiltelefoner, Xiaomi Mi Mix 2 occh Mi Note 3. Nu har Xiaomi släppt en första teaserbild för Mi Note 3. 

Av bilden att döma ser det ut som att Xiaomi Mi Note 3 kommer få en identisk baksida till Mi 6 med dubbla kameror och materialet glas. Av bilden att döma kommer mobilen komma i färgerna blått och svart.


Källa

Rykte: Google Nexus 6P får Oreo 11e september

Trots att Nexus 6P är en två år gammal mobil verkar det som att Google kommer fortsätta under hålla mobilen ett tag framöver. En källa har nu meddelat när Google kan tänkas skicka ut Android 8.0 till mobilen. 

Enligt källan är det datumet 11e september som står i fokus. I Android 8.0 Oreo ingår bland annat en bild-i-bild funktion som låter användare köra appar på varandra i fönsterform. Det är imponerande att Google underhåller Nexus 6P så pass länge, men jag misstänker att Oreo kommer bli den sista stora uppdateringen för mobilen.


Samsung Galaxy Tab A2 S läcker

Det var ett bra tag sedan Samsung presenterade företagets första surfplatta i Galaxy A-serien. Nu har uppföljaren till första Galaxy Tab A-modellen, Galaxy Tab A2 S, läckt ut på bild med tillhörande specifikationer. 

Enligt källan har plattan fått en 8 tumsskärm med HD-upplösning (800 x 1280 pixlar). Under huven sitter processorn Snapdragon 425 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått upplösningen 8 megapixel medans selfiekameran fått upplösningen 5 megapixel.

I övrigt har plattan utrustats med ett 5000 mAh batteri, en USB Type C-kontakt samt kommer med Android 7.0 Nougat direkt från start. Priset kommer ligga på 200 euro för endast Wi-Fi-modellen medans Wi-Fi och 4G-modellen kommer kosta 300 euro.

Källa

Meizu Mblu kan bli världens första smartphone med 100% skärm på framsidan

Meizu har under torsdagskvällen skickat ut en teaserbild på en ny smartphone som företaget antagligen kommer introducera inom kort. En smartphone som kommer sticka ut från dagens smartphones. 

Meizu har beskrivit att Mblu kommer förändra sättet att se på smartphoneskärmar. Det finns redan telefoner med riktigt mycket skärmyta (som till exempel Samsung Galaxy S8 och LG V30) så misstänker jag att Meizu Mblu kan komma att bli världens första smartphone med 100% skärm på framsidan. Häftigt va?

Här är Vivo V7+ - en budgettelefon med mycket skärmyta

Vivi har nyligen presenterat företagets nya budgetmobil med Full-Vision display. Det innebär att telefonen fått extremt mycket skärmyta på framsidan.
Vivo X7+ har fått en 6" display med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven har telefonen utrustats med processorn Snapdragon 450 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Den bakre kameran har fått upplösningen 16 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på hela 24 megapixlar. I övrigt har telefonen fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 3225 mAh batteri och Android Nougat från start.


Källa

Är HMD den nya uppdateringskungen?

HMD är ett relativt nystartat företag som valt att utrusta sina mobiltelefoner med väldigt orörda Androidgränssnitt. Nu har HMD meddelat att man skickat ut en säkerhetsuppdatering till budgetmobilen Nokia 5. 

Eller i själva verket skickade HMD Global ut uppdateringen för några dagar sedan. Det som utmärker den här händelsen är att HMD var snabbare med att skicka ut uppdateringen till Nokia 5 än vad Google var själva med att skicka ut motsvarande till Pixel.

Tack för tipset "Läderlappen"                           Källa

Vivo X20 dyker upp i det vilda

Kinesiska Vivo kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp X20. Nu har mobilen dykt upp bakom kameran på nätet. Där kan vi se att mobilen kommer få en mycket stor skärmyta på framsidan. 
Vi kan se att mobilen fått en vit front och en silverfärgad baksida med fingeravtrycksläsaren placerad på baksidan. På baksidan finner vi också dubbla kameror, vilket är Vivos första smartphone med dubbla kameror. 

Källa

Huawei Mate 10 dyker upp i rendering

Huawei kommer den 16e oktober offentliggöra nya mobilerna Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro. Nu har en av enheterna påträffats i en renderingsvideo. Av videon att döma kommer Huawei Mate 10 få en fram- och baksida i glas. Det vi kan se är att mobilen fått dubbla kameror på baksidan och vad som tillsynes ser ut att vara en fysisk hemknapp. Det är svårt att se om det kommer finnas någon kant ovanför skärmen, men antagligen är så fallet. Det ser däremot ut som att mobilen kommer få en platt skärm. Troligtvis innebär det att det är vanliga Mate 10:an som fastnat på videon.Så stor kommer Xiaomi Mi Mix 2 bli mot sin föregångare

Xiaomi kommer den 11e september hålla ett event där företaget kommer visa upp nya flaggskeppet Mi Mix 2. Nu har ännu en bild dykt upp på mobilen, den här gången bredvid första generationens Mi Mix. 

Av bilden nedan att döma kommer Xiaomi Mi Mix 2 bli mindre än sin föregångare. Dels kommer mobilen få mindre ram runt displayen, men den kommer också få en 0,2" mindre display. Allt som allt sägs Mi Mix 2 få en 6,2 tumsskärm med 18:9-format. Det innebär förhoppningsvis att Mi Mix 2 kommer vara lätt att hantera med en hand.

Källa

Google Pixel 2 dyker upp i Google Play-store

Google kommer inom kort presentera företagets nya mobiler Pixel 2 och Pixel 2 XL. Nu har Pixel 2 troligtvis läckt ut på Google Play-store. En bild som visar att Pixel 2 kommer få mycket stora dö-ytor. 

Av bilden nedan att döma kommer Google Pixel 2 vara utrustad med främre stereohögtalare. Dö-ytorna ser fortfarande stora ut, men inte alls lika stora som förra årets Nexusmobiler. Det sägs bland annat att årets upplaga av Google Pixel kommer få en 5,2 tumsskärm. Om det stämmer återstår däremot att se.


Källa

Vivo X20 läcker ut i TENAA - saknar en fingeravtrycksläsare i displayen

Kinesiska Vivo kommer inom kort offentliggöra nya flaggskeppet Vivo X20. Nu har telefonen varit på besök på sidan TENAA. På sidan får vi se hur telefonen kommer se ut på fram- och baksidan. 

Av bilderna nedan att döma kommer telefonen få minimala dö-ytor runt skärmen som jag tidigare också nämnt. Det har fram tills idag sagts att Vivo X20 skulle få fingeravtrycksläsaren inbyggd i displayen. Så ser fallet inte ut att vara då mobilen ser ut att få fingeravtrycksläsaren placerad på baksidan. Det betyder att Xiaomi Mi Mix 2 kan bli först ut med en inbyggd fingeravtrycksläsare i displayen.  Källa

Xiaomi Mi 7 blir antagligen första telefonen från Xiaomi med Snapdragon 845

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Mi Mix 2. Det hindrar däremot inte oss medier från att spekulera lite kring företagets kommande flaggskepp Mi 7.

En av de första källorna påstår att Xiaomi Mi 7 kommer att presenteras någon gång under första kvartalet nästa år (mellan januari och mars alltså). Enligt samma källa kommer Mi 7 bli en av de första telefonerna på marknaden med Snapdragon 845, antingen med 6 eller 8 GB RAM.


Källa

Samsung tar patent på designen iPhone 8 förväntas få

Apple kommer hålla ett event den 12e september i New York. Bara dagar innan eventet har huvudkonkurrenten Samsung tagit ett patent på en skärm med en liten utskärning för högtalaren och den främre kameran. 

Enligt senaste skvallret har iPhone 8 fått den design som Samsung nu tagit patent på med en framsida bestående av endast skärm tillsammans med en utskärning för telefonhögtalaren, den främre högtalaren och alla sensorer. Om iPhone 8 kommer se ut som den teknik Samsung tagit patent på kan vi räkna med att det kommer bli mycket tjafs mellan parterna.Källa

Xiaomi satsar på rent Android med senaste Mi A1

Xiaomi har alldeles nyss offentliggjort företagets första telefon med Clean Android. Modellen kallas Mi A1 och erbjuder samma hårdvara som Mi A1.
Det innebär att Mi A1 fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 625 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen har fått dubbla 12 MP-sensorer på baksidan (som kan ta foton i 2x).
Det speciella med telefonen är att den fått ett rent Androidgränssnitt. Det är en helt ny telefonserie från Xiaomi så vi kan förvänta oss att Xiaomi kommer presentera en high-end telefon i Al-serien inom kort.

Källa

Qualcomm bekräftar: Mi Mix 2 är utrustad med vårt senaste chipp

Xiaomi kommer den 11e september, alltså nästa måndag, hålla ett event där företaget kommer visa upp flaggskeppet Mi Mix 2. Nu har processortillverkaren Qualcomm avslöjat något som i alla fall inte förvånar mig. 

Qualcomm har under eftermiddagen bekräftat att företagets senaste chipp, Snapdragon 835, kommer sitta i Xiaomi Mi Mix 2. Xiaomi Mi Mix 2 blir alltså inte först ut med Snapdragon 835 som jag tidigare påstått, utan nu riktas blickarna mot Google Pixel 2 istället.


Källa

Xiaomi Mi Mix 2 kommer säljas som en vanlig telefon

Xiaomi kommer den 11e september offentliggöra företagets nya flaggskepp Mi Mix 2. Under de senaste dagarna har flera detaljer avslöjats kring telefonen.
Det har nämligen avslöjats att Xiaomi har tillverkat tillräckligt många exemplar av Mi Mix 2 så att tillverkaren inte ska behöva kalla mobilen för en koncepttelefon. Samtidigt visar Xiaomi upp lådan till telefonen, en låda som tillsynes kommer påminna en hel del om lådan till Bluboo S1.

Källa

Nya bilder på Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi kommer den 11e september presentera företagets nya flaggskepp Mi Mix 2. Nu har två skarpa bilder läckt ut på mobilens framsida, två bilder som väcker ett rejält ha-begär hos skribent Rasmus Hellmyrs. 

Av bilderna nedan att döma kommer Xiaomi Mi Mix 2 få extremt små bezels runt sin display. Vi kan se att kanten under skärmen minskat något från originalet Mi Mix men att Mix 2 fortfarande kommer få sin främre kamera på undersidan av skärmen. Det ser inte heller ut som att Mix 2 kommer få en traditionell telefonhögtalare. Något som med största sannolikhet innebär att Mix 2 använder sig av samma vibrationsmotor som förra årets Mi Mix.


Källa

Samtliga HMD-telefoner kommer erhålla Android 8.0 inom kort

HMD är ett nytt mobilföretag som kör en mycket ren Androidversion i sina smartphones. I början av starten lovade företaget att de skulle skicka ut många uppdateringar till sina telefoner, ett löfte man ser ut att hålla. 

HMD har under morgonen bekräftat att man kommer uppdatera sina smartphones Nokia 3, 5, 6 och 8 till Android 8.0 Oreo. Antagligen sker det inom kort eftersom företagets telefoner nästintill kör en helt ren version av Android.


Källa

Samsung börjar uppdatera Galaxy S5 Neo till Android 7.0 Nougat

Samsung har nyligen meddelat att man börjat uppdatera Galaxy S5 Neo (!) till Android 7.0 Nougat. En uppdatering som antagligen blir den sista för S5 Neo.
I Android 7.0 Nougat ingår bland annat batterisparläget Doze-on-the-go , en funktion som sparar på telefonens batteri när den är i stendby-läget. Android 7.0 blir med största sannolikhet sista uppdateringen för Galaxy S5 Neo.
Källa

Rykte: så blir priset på LG V30

LG presenterade förra veckan företagets nya flaggskepp V30. Något LG inte avslöjade under eventet var när man skulle släppa telefonen, vart man skulle släppa den och till vilket pris. Uppgifter som nu kan ha sipprat ut. 

Enligt GSMArena kan det hända att LG kommer begära 749 dollar för V30. Troligtvis kommer det bli priset på basicmodellen av telefonen med 64 GB inbyggt minne med 4 GB RAM. Samtidigt har det inkommit uppgifter om att LG kommer släppa V30 på den svenska, norska och finska marknaden. Om dessa uppgifter stämmer återstår däremot att se.


Första ryktet kring OnePlus 5T nämner Snapdragon 836 och 8 GB RAM

För drygt tre månader sedan presenterade OnePlus flaggskeppet "5". Nu sägs det att tillverkaren har uppföljaren på gång, och OnePlus 5T kommer bland annat erbjuda Snapdragon 836-processorn tillsammans med 8 GB RAM. 

Källan påstår vidare att OnePlus 5T kommer få en display som sträcker ut sig över hela telefonens framsida, en uppgift jag känner mig mycket skeptiskt till eftersom OnePlus 3T hade en identisk design med OnePlus 3, så jag tror att OnePlus 5T kommer få en likadan utsida som OnePlus 5 fast uppgraderad prestanda som enda skillnad.

Källa