Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 6, 2017

Skarpa versionen av Android O släpps 21a augusti

Google har hittills släppt fyra betaversioner av företagets ännu icke fullt namngivna operativsystem Android O. Version fyra ser också ut att bli den sista uppdateringen då Google tillslut verkar ha satt ett slutdatum för den skarpa versionen av systemet.
Google har inte själva sagt att man kommer släppa Android O den 21a augusti, utan dessa uppgifter kommer från Evan Blass (som för det mesta har helt rätt). Så det finns ingen anledning att inte tro att Google Pixel och Pixel XL kommer uppdateras till Android 8.0 nästa måndag. Det är dessutom möjligt att Google kommer berätta vad man valt att döpa Android 8.0 till. Men jag tvekar inte en sekund på att den nya Androidversionen kommer kallas för ”Android 8.0 Oreo”. Android O release scheduled for the week of 8/21, "most likely on the 21st itself." — Evan Blass (@evleaks) 12 augusti 2017

Klart: Android O blir sista stora uppdateringen för OnePlus 3 och 3T

Det kom som en chock för många när OnePlus avslöjade att man inte skulle uppdatera OnePlus 2 till Android Nougat. Nu kommer nästa bomb: OnePlus 3 och 3T kommer få Android O som sista stora uppdatering. 

Det innebär att telefonerna fått mottagit två stora uppdateringar i och med Android Nougat och slutligen 8.0 Oreo. OnePlus berättar att man inte kommer skicka ut några fler "stora uppdateringar" till telefonerna, något som nödvändigtvis inte behöver betyda att lurarna blir utan uppdateringar i Android 8. Men en sak är säker: telefonerna kommer inte få Android 9.

Källa

Avslöjat: så blir prestandan för Galaxy Note 8

Samsung kommer 23e augusti hålla ett event där man kommer visa upp nya phableten Galaxy Note 8. Under fredagskvällen har dokument sipprat ut på nätet som visar vilken prestanda Samsungs nya flaggskepp begåvats med. 

Många, och då menar jag många, av er läsare har ofta ställt er frågan: varför utrustades inte Galaxy S8 och S8+ med 6 GB RAM? Svaret på den frågan kanske är för att de ville spara denna "överraskning" till Galaxy Note 8. Utöver 6 GB RAM kommer Galaxy Note 8 vara utrustad med Snapdragon 835 eller Exynos 8895 (beroende på region) och komma med Android 7.1.1 Nougat från start.


Källa

Välkommen, Moto X4!

Jag har under en längre tid rapporterat om Moto X 2017. Nu har en officiell bild och ett helt gäng specifikationer läckt ut på mobilen där det bland annat avslöjas att mobilen kommer i två färger och med vidvinkel-kamera.
Moto X4 har fått en konstruktion i glas på fram- och baksidan tillsammans med en ram i aluminium. På framsidan av telefonen finner vi en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning (IPS/LCD) tillsammans med en fingeravtrycksläsare. Under huven sitter processorn Snapdragon 630. Vi i Sverige (och Europa) kommer få nöja oss med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne medans våra vänner i Asien kommer få varianten med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
På baksidan av telefonen finner vi två kameror. Den primära enheten har fått en upplösning på 12 megapixel medans vidvinkelkameran (som kan ta kort i 120 grader) fått upplösningen 8 megapixel. Den främre kameran har fått upplösningen 16 megapixel.
I övrigt har Moto X4 utrustats med IP68-klassning, ett 3000 mAh batteri som stödjer Motos e…

Uppgift: LG V30 kommer kosta från 700 dollar - kommer i två versioner

Det är sedan tidigare känt att LG kommer presentera företagets nya flaggskepp LG V30 den 31a augusti. Under fredagen har det inkommit uppgifter om att LG kommer släppa V30 i två versioner.
Enligt källan kommer LG V30 kosta från 700 dollar och uppåt. Basicmodellen sägs få 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne medans premiummodellen sägs få 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Premiummodellen sägs också kosta 879 dollar. Båda varianter ska släppas i Tyskland den 31a september. Om dessa uppgifter stämmer innebär det att LG V30 kommer kosta betydligt mindre än Samsung Galaxy Note 8.  

Källa

Rykte: HTC jobbar på en miniversion av flaggskeppet U11

Det framkom för ett tag sedan att HTC kanske arbetade på en mindre variant av företagets flaggskepp U11. Nu har en sida kommit upp med vilka specifikationer lillebrodern till U11 kan komma att få.
Enligt källan kommer HTC U11 Life, som den sägs heta, få en 5.2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven sägs det att mobilen kommer få chippet Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran sägs få upplösningen 16 MP medans den främre kameran sägs få samma upplösning. 

Källa

Huawei presenterar Honor 9 i färgen "Blue Bird"

Huawei har under torsdagen offentliggjort Honor 9 i den nya färgen ”Blue Bird”. Den nya färgen är en blandning av grönt och blått. Denna variant har dessutom fått en vit framsida.
Den nya färgen är som jag skrev i inledningen en blandning mellan grönt och blått. Färgen är synlig på baksidan av mobilen och ramen som löper runt mobilen. Framsidan är däremot vit, vilket innebär att Honor 9 i färgen ”Blue Bird” blir den första mobilen i Honor 9-familjen med en vit front. Det är än så länge oklart om Honor 9 kommer hit i färgen. 


HTC skickar ut stor uppdatering till U11 - med bland nyheterna är Blåtand 5.0!

HTC har under kvällen börjat skicka ut en uppdatering till företagets flaggskepp HTC U11. Uppdateringen för med sig ett nytt, snabbare videoläge liksom ett gäng buggfixar.
Trots att mobilen fått ett Snapdragon 835-chipp använde sig inte U11 sig av nyaste Blåtand 5.0 när HTC presenterade telefonen. Lyckligtvis för den här uppdateringen med sig funktionen. Det kommer innebära att man till exempel kan köra samma låt i samma takt i två högtalare. Utöver det har HTC implementerat videoinspelning i 60 fps i 1080p.  

Källa

ASUS visar upp Zenfone 4 Selfie och Zenfone 4 Selfie Pro i förtid

ASUS har nyligen släppt ett gäng bilder och specifikationer på företagets kommande mobiler Zenfone 4 Selfie Pro och Zenfone 4 Selfie. Det står därmed klart att Zenfone 4-serien kommer ha en stor inriktning på selfies.
Om vi börjar med Zenfone 4 Pro så har mobilen fått två främre kameror: en med upplösningen 24 megapixel och en annan med upplösningen 5 megapixel. Dessa ska tillsammans kunna skapa en vidvinkel-effekt. Mobilen har fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (AMOLED) samt måtten 154,02 x 74,83 x 7 mm. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 625 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Den bakre kameran har istället fått en upplösning på 16 megapixel. I övrigt finner vi en fingeravtrycksläsare placerad på enhetens framsida och ett 3000 mAh stort batteri.

Om vi istället kollar in vanliga Zenfone 4 Selfie har den här mobilen fått en lika stor skärm som Zenfone 4 Pro, men med den något lägre upplösningen 720 x 1280 pixlar. De främre kamerorna har också blivit nå…

Trion samlad - det här kan vara iPhone 7S, Edition och 7S Plus

Apple kommer någon gång i september offentliggöra företagets nya mobiltelefoner. Fram till dess kan vi räkna med att det kommer finnas gott om rykten och uppgifter som inte stämmer.
Nu har det släppts en bild på tre telefoner, tre telefoner som kan vara (från vänster) iPhone 7S, iPhone Edition och 7S Plus. Vi kan med hjälp av bilden se att Apple inte gjort några framsteg på designfronten med iPhone 7S och 7S Plus, utan att man lagt allt krut på iPhone Edition på det området.
Storleksmässigt ska iPhone Edition ligga mitt emellan 7S och 7S Plus, men få en 0,3” större display än iPhone 7 Plus. Det innebär att 7S kommer få en 4,7 tumsskärm, iPhone 7S Plus en 5,5 tumsskärm och iPhone Edition en 5,8 tumsskärm. Vilken upplösning iPhone Edition kommer få går bara att gissa sig fram till, men jag misstänker att mobilen kommer få Full HD-upplösning.  

Källa

Nokia 8 dyker upp i det vilda med tillhörande specifikationer - kommer inte med Android 8

HMD kommer den 16e augusti hålla ett event där företaget förväntas visa flaggskeppet Nokia 8. Jag har sedan tidigare lagt ut bilder och eventuella specifikationer. Nu har bägge delar läckt ut i en ny omgång.
Om vi börjar med designen så ser vi att Nokia 8 kommer få stora dö-ytor på under- och ovansidan av displayen. Vi ser däremot att HMD valt att placera knapparna utanför displayen, liksom HTC valde att göra med U11.
Om vi går över till specifikationerna kan vi se att Nokia 8 kommer få en 5,3 tumsskärm med standardupplösningen för Quad HD, alltså 1440 x 2560 pixlar. Det innebär också att Nokia 8 kommer få formatet 16:9. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM (och gissningsvis 64 GB minne). Det vi också kan se på bilderna är att i alla fall den ena bakre kameran kommer få upplösningen 13 megapixel. Nokia 8 kommer med Android 7.1.1 Nougat från start och således inte 8.0. 

Källa

Samsung Galaxy Note 8 kommer med ett fodral inkluderat i lådan

Samsung kommer den 23e augusti presentera företagets nya flaggskepp Samsung Galaxy Note 8. Fram till dess kommer ryktena fortsätta att dugga tätt, så här kan jag bjuda på ännu ett rykte!
Det sägs att Samsung kommer skicka med ett tunt TPU-skal i förpackningen till varje Galaxy Note 8 telefon – men bara i vissa regioner. I Sverige har de aldrig skickat med fodral till sina telefoner (direkt i lådan), så jag misstänker att de som köper en Galaxy Note 8 i Sverige kommer få köpa till skal själva om man känner för det. 

Källa

Ny bild kan visa Xiaomi Mi Mix 2

De senaste uppgifterna pekar på att Xiaomi kommer presentera uppföljaren till supercoola Xiaomi Mi Mix i början av september. Nu har en bild publicerats på en mobil som kan vara på Xiaomi Mi Mix 2.
Om bilden är äkta betyder det att Xiaomi Mi Mix 2 kommer få ännu mer skärmyta än första generationens Mi Mix. Precis som första Mi Mix ser det även ut som att uppföljaren kommer sakna en traditionell telefonhögtalare. Enligt tidigare uppgifter kommer Mi Mix 2 få en OLED-panel (på 6,5” om Mobilanyheters gigantiska redaktion får dra en gissning). Under huven sägs mobilen få Snapdragon 835-processorn tillsammans med 6 GB RAM och 256 GB inbyggt minne.
En av de största akilleshälarna Mix bedrogs med var telefonens mycket tveksamma kameror. Det är något Xiaomi sägs ha rättat till då Mix 2 förväntas få samma 19 MP-sensor som bland annat sitter i Xperia XZ Premium.  

Källa

Här är Lenovo K8 Note

Lenovo har nyligen presenterat mellanklassaren K8 Note som blir första Lenovo-mobilen att erbjuda Stock Android. Utöver det har mobilen utrustats med ett gigantiskt batteri.
Lenovo K8 Note har fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn MediaTek Helio X23, antingen med 3/32 eller 4/64 GB minne. Telefonen har vidare fått en primär bakre kamera på 13 megapixel med en sekundär sensor på 5 megapixel. Framsidan pryds också av en 13 MP-sensor.
I övrigt har mobilen fått ett 4000 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android 7.1.2 Nougat ombord från start.
Källa

Jag gör en unboxing på OnePlus 5

Under dagen har jag fått mottagit ett paket från OnePlus innehållande en OnePlus 5 i konfigurationen 8/128 GB minne. Inom kort kommer det stora testet publiceras, men som vanligt börjar vi med en unboxing-text på telefonen. 
Det första jag möts av är en OnePlus-logga tillsammans med siffran "5" på lådans framsida. På den vänstra och högra långsidan finner jag istället texten "Dual Camera. Clearer Photos", något som symboliserar att OnePlus lagt ner mycket krut på att få till en bra kamera i OnePlus 5. Ovansidan och undersidan av lådan är helt blanka.

Baksidan skiftar färg till rött men anger också en del specifikationer för telefonen. Bland annat kan du här finna att telefonen är modellen med 8 GB RAM och 128 GB ROM. Väl inne i lådan möts jag först av telefonen, en OnePlus 5 i färgen "Midnight Black". När jag lyfter på telefonen finner jag också ett litet brev från den svenske medgrundaren Carl Pei. När jag dyker ännu djupare in i lådan finner jag följand…

Flera bilder publiceras på Pixel 2

Den senaste tiden har jag rapporterat en hel del om Googles kommande telefoner Pixel 2 och Pixel 2 XL. Förutom att en hel del suddiga bilder dykt upp på mobilerna har även specifikationer förekommit.
Nu har en konceptskapare tagit och gjort vad som ser ut som officiella bilder för Google Pixel 2. Vi kan se att Google inte snålat med dö-ytorna på framsidan, men att telefonen istället kommer få två främre högtalare. På baksidan finner vi en kamera med tillhörande LED-blixt, fingeravtrycksläsaren och en Google-logga. Sist men inte minst kan vi se att Pixel 2 kommer bli tillgänglig i färgerna rött, brunt, svart och vitt. 

Källa

Kan det här vara Apple iPhone 8?

En tillverkare som brukar kunna hålla sina produkter hemliga tills det att man offentliggör produkterna är Apple. Det här årets ”iPhone Edition” ser däremot ut att ha läckt ut både fem och sex gången i förväg.Nu kan ännu en bild läckt ut på Apples kommande flaggskepp iPhone 8. Vi kan se att mobilen kommer få imponerande stor skärmyta på framsidan med undantag för endast telefonhögtalaren på toppen. På baksidan finner vi de dubbla kamerorna med tillhörande LED-blixt och en Apple-logga. Något som är intressant är att varken framsidan eller baksidan rymmer en fingeravtrycksläsare, något som antagligen innebär att iPhone 8 fått den inbakad i displayen. 

Källa

Xperia XZ1 dyker upp i det vilda - kommer med Android 8 från start

Sony kommer i början av september visa upp de två nya telefonerna Xperia XZ1 och XZ1 Compact. Nu ser det ut som att den större av de två, XZ1, fångats på nätet i förtid på ett gäng bilder.
Det första jag lägger märke till är att fingeravtrycksläsaren flyttats till baksidan. Troligtvis har Sony valt att sätta in en vanlig strömknapp i XZ1. Det vi också ser är att XZ1 utrustats med en kamera med tillhörande LED-blixt. På framsidan ser vi skärmen (som förmodas bli 5,2” stor) tillsammans med två stora bezels på ovan- och undersidan.
På den tekniska fronten ser vi att XZ1 kommer med Android 8.0 Oreo från start.  
Källa

Här är Sharp Aquos S2

Sharp har under dagen offentliggjort en av världens första smartphone med en bezelless-display med 4K-upplösning (2160 x 3840 pixlar). Utöver den otroliga skärmen har luren även utrustats med dubbla bakre kameror.
Skärmen i fråga är 5,5 tum stor och har alltså fått superupplösningen 2160 x 3840 pixlar tillsammans med en AMOLED-panelen. 
Under huven hittar vi processorn Snapdragon 630 tillsammans med antingen 4/46 GB minne eller 6/128 GB minne. Den primära kameran har fått upplösningen 12 megapixel medans den sekundära fått upplösningen 8 megapixel. På framsidan finner vi också en 8 MP-sensor.
I övrigt har mobilen fått en fingeravtrycksläsare på framsidan, en USB Type C-kontakt och ett 3020 mAh batteri. Telefonen kommer med Android 7.1 Nougat från start. Telefonen kommer kosta 370 respektive 420 dollar beroende på vilken version man väljer.
Källa

Livebilder påträffas på LG V30

LG kommer den 31a augusti hålla ett event där företaget förväntas visa upp nya flaggskeppet V30. Under natten kom man ut med en teaserbild som indikerar att mobilen kommer få en bra kamera. Nu har livebilder publicerats på mobilen.
En LG-anställd har nyligen råkat lägga ut ett gäng bilder på företagets kommande flaggskepp V30. Av bilderna att döma kommer V30 komma i samma färg som G6 (silver) och vara utrustad med dubbla kameror. På framsidan finner vi den här gången endast en display men med minimala bezels runtom. 


Källa

Det här kan vara iPhone 7S Plus

Apple kommer någon gång under september offentliggöra nya telefoner. I år förväntas de vara tre till antalet (iPhone 7S, 7S Plus och ”8”). Nu kan bilder på iPhone 7S Plus läckt ut på nätet i förväg.Av bilderna i artikeln att döma kommer iPhone 7S Plus få en baksida i glas. Apple har antagligen valt att använda glas på baksidan eftersom iPhone 7S Plus med största sannolikhet kommer vara utrustad med trådlös laddning. På baksidan finner vi dubbla kameror med tillhörande LED-blixt. Värt att notera är att telefonen på bilderna är i färgen silver.  Liksom 7 Plus kommer 7S Plus sakna ett hörlursuttag. 
Källa

Rykte: Xiaomi Mi Note 3 presenteras någon gång denna månad

Det är bara en tidsfråga innan fjolårets Xiaomi Mi Mix och Mi Note 2 får sina respektive uppföljare. Nu säger en källa att Xiaomi redan den här månaden kommer offentliggöra uppföljaren till Mi Note 2.
Uppföljaren kommer med största sannolikhet kallas för Mi Note 3 och erbjuda en 6 tumsskärm från Samsung av kurvad slag. Upplösningen uppges ligga kvar på Quad HD. Under huven förväntas Mi Note 3 erbjuda processorn Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. 

Källa

Samsung offentliggör Galaxy S8 Active - blir exklusiv för amerikanska AT&T

Samsung har under måndagskvällen offentliggjort sin tåligaste medlem i S8-serien hittills: Samsung Galaxy S8 Active, en mobil som både erbjuder en riktigt robust konstruktion och ett rejält batteri.
Samsung Galaxy S8 Active har utrustats med en riktigt tålig kropp som både ska kunna ta en och två stötar i backen utan att gå sönder. Naturligtvis är telefonen IP68-klassad. Samsung Galaxy S8 Active har fått mycket gemensamt med vanliga Galaxy S8; en 5,8 tumsskärm med Quad HD-upplösning, processorn Snapdragon 835 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne, en främre 8 MP-kamera och en bakre 12 MP-kamera. Galaxy S8 Active har till och med fått trådlös laddning.
Det som skiljer Galaxy S8 Active mot vanliga Galaxy S8 är att Active-modellen fått ett 4000 mAh batteri, det kan jämföras med vanliga S8 som har fått ett 3000 mAh batteri. Tyvärr kommer Samsung Galaxy S8 Active endast bli aktuell hos den amerikanska operatören AT&T. 

OnePlus introducerar "5" i färgen Soft Gold

Många blev förvånande när OnePlus den 20e juni inte visade upp företagets nya flaggskepp ”5” i vitt. Under eftermiddagen har Mobilanyheter fått uppgifter om att OnePlus introducerat en vit/guld modell av ”5”.
Modellen är vit på framsidan och guld på baksidan. Den vitguldiga OnePlus 5 kommer endast säljas som 6/64 GB-modell för 4995 svenska kronor. Om man vill ha ett exemplar gäller det att vara snabb då modellen kommer säljas i begränsad upplaga. 


Flera bilder påträffas på Google Pixel 2

Google kommer snart offentliggöra två nya mobiltelefoner i Pixel-serien. Jag rapporterade nyligen om att bilder kunde ha läckt ut på mobilen. Nu har två nya bilder publicerats på mobilen.
Det jag lägger märke till är de extremt stora dö-ytorna som Pixel 2 ser ut att få. Det positiva med det är att mobilen rymmer dubbla främre högtalare. På baksidan av Pixel 2 finner vi en kamera med tillhörande LED-blixtar. Det ser också ut som att Google dragit ner på glaset för att istället använda sig av mer aluminium på telefonens baksida. 

Källa

Ännu en bild fångad på Samsung Galaxy Note 8

Det är inget tvivel om att jag ser fram emot Samsungs Galaxy Note 8-event som kommer äga rum i New York 23e augusti. Jag har sedan tidigare släppt ett gäng bilder på mobilen, nu har ännu en bild påträffats på enheten.

Den tydligaste bilden visar att Samsung Galaxy Note 8 liksom Galaxy S8 och S8+ kommer få en dedikerad Bixby-knapp under volymkontrollerna på den vänstra långsidan. Vi kan dessutom se att Note 8 kommer bli tillgänglig i samma helsvarta färg som Galaxy S8-serien. Tyvärr kommer även Note 8 få en idiotiskt placerad fingeravtrycksläsare på baksidan. 
Källa

Smarta glasögon större än smartphones år 2020

Det har länge spekulerats vid vad som kan komma att ersätta smartphones. Det har både släppts smartklockor, diverse smarta armband och smarta glasögon. Ingen pryl har däremot lyckas ta över smartphones.
För ett bra tag sedan släppte Google smartglasögonen Glass, utan någon större framgång. Kanske berodde det på den extremt höga prislappen på närmare 20 000 svenska kronor? Enligt HeloLens grundaren Alex Kipman kommer smarta glasögon gått ikapp smartphones försäljningsmässigt år 2020, samma år som Apple, enligt Kipman, förväntas presentera sina Apple Glasses. Om hans teori stämmer återstår däremot att se. 

Källa

Så bra kamera har Sharp Aquos S2 - exempelbilder "läckta"

Sharp kommer under morgondagen visa upp Full Vision-telefonen Aquos S2. Vi har tidigare kunnat se att mobilen utrustats med dubbla kameror. Nu har en högt anställd på företaget visat upp vad kamerorna går för.
Av bilderna nedan att döma har Aquos S2 fått en primär kamera och en sekundär kamera som ger den primära kameran 2x optisk zoom. Naturligtvis har Aquos S2 fått ett mycket skapligt bokeh-läge (för att göra bakgrunden ”blurrig”). Samtliga detaljer kring telefonen kommer Sharp att avslöja under morgondagen. ¨
Källa

Evan Blass publicerar bild på de dubbla kamerorna Moto X4 utrustats med

Moto kommer snart offentliggöra företagets nya mellanklass-mobil Moto X 2017. Nu har Evan Blass publicerat en bild på de dubbla kamerorna som telefonen utrustats med.
Vi kan se att Moto X 2017 utrustats med två kameror på baksidan med dubbel LED-blixt. Moto X 2017 förväntas få en monokromsensor och en färgsensor, precis som Moto Z2 Force. Det är oklart när Moto kommer presentera telefonen.
Källa

Knivskarp bild på LG V30

LG kommer den 31a augusti hålla event där företaget förväntas visa upp sitt nya flaggskepp LG V30. Jag rapporterade under torsdagen om att en bild kunde ha läckt ut på mobilen. Nu har ännu en bild fångats på mobilen.
Den första bilden var av grynigare typ, således var det svårt att se detaljer på telefonen. Dagens bild på mobilen visar att V30 utrustats med en skärm på framsidan (6,0” av P-OLED typ), fått dubbla kameror på baksidan med tillhörande LED-blixt och en strömknapp som också agerar fingeravtrycksläsare åt mobilen.  

Källa