Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juli 30, 2017

Bekräftat: Samsung Galaxy Note 8 får ett 3300 mAh batteri

Samsung kommer den 23a augusti hålla ett event där man förväntas visa upp nästa flaggskeppstelefon Samsung Galaxy Note 8. Nu har två batterier till telefonen läckt ut på nätet.
Det har nu bekräftats att Samsung Galaxy Note 8 kommer få ett 3300 mAh batteri, 200 mAh mindre än Galaxy S8+ - trots en 0,1” större display. Många undrar säkert varför? Jag misstänker att det beror på det som hände med Galaxy Note 7 och att Samsung det här året vill ta det säkra före det osäkra. 

Källa

Här är ännu en bild på LG V30

LG kommer den 31a augusti hålla ett event där företagets förväntas visa upp flaggskeppet LG V30. Jag rapporterade redan under torsdagen att den första pressbilden kunde ha läckt ut på mobilen. Idag har ännu en bild påträffats på luren.
Telefonen på bilden nedan är i svart kulör så det är svårt att se vad som är skärm och vad som är kant på enheten. Av torsdagens bild att döma kommer LG V30 få mer skärmyta än LG G6. LG G6 har lite mer dö-yta än Samsung Galaxy S8 och S8+, men med LG V20 ser LG ut att ha fixat till det lilla problemet. 

Källa

Google Pixel 2 läcker - får rejäla bezels på framsidan

Google kommer inom kort presentera uppföljaren till Google Pixel. Jag har ett antal gånger lagt ut bilder på vad som kan föreställa Pixel 2 XL. Nu har även en bild inkommit på vanliga Pixel 2.
Av bilden att döma kommer Pixel 2 få mycket större bezels än Pixel 2 XL. Vi ser däremot att Pixel 2 utrustats med främre stereohögtalare och en kamera på baksidan och en annan på framsidan. Vi kan också se att baksidan skyddas av glas och aluminium. Det rapporteras om att Google valt bort 3,5 mm uttaget för att nyttja USB Type C-kontakten till fullo.  

Källa

Så ser nya Moto X ut enligt Evan Blass

Den enda telefonen Moto ännu inte presenterat för årets Moto-upplaga är antagligen Moto X4, eller Moto X 2017 som jag kallar den. Nu har Evan Blass släppt några suddiga bilder på mobilen.
Av bilderna nedan att döma kommer Moto X 2017 få en design i glas på fram- och baksidan med en ram i aluminium. Det vi också kan se är att mobilen utrustats med dubbla kameror på baksidan och en hemknapp som också agerar fingeravtrycksläsare åt mobilen. Det bekräftas också att Moto X 2017 är IP68-klassad, men också fått en röstassistent som ska vara ständigt aktiv för att kunna följa dina röstkommandon.

Källa

Klart: Nokia 8 får monokromsensor

Det har varit mycket spekulationer gällande kameran i Nokias kommande flaggskepp Nokia 8. Många av er läsare har varit tydliga med att det antagligen kommer vara kameran i Nokia 8 som kommer få mobilen att sälja i mängder.
Nu har en bild läckt ut på nätet som visar en del av kameragränssnittet till mobilen. Jag kan ingen kinesiska själv, men enligt diverse källor kan man se att Nokia 8 kommer få en färgsensor på baksidan och en monokromsensor. Jag misstänker också att Nokia 8 kommer bli Kinaaktuell eftersom gränssnittet är på kinesiska, men det kan självklart vara en slump.
Nokia 8 presenteras 16e augusti. 
Källa

Rykte: Samsung Galaxy Note 8 och LG V30 börjar säljas samtidigt

Det påstås att LG kommer släppa de första exemplaren av V30 den 15e september. Nu inkommer uppgifter om att Samsung kan komma att lansera flaggskeppet Galaxy Note 8 samma dag.
Enligt senaste källan kommer Samsung släppa flaggskeppet Galaxy Note 8 den 15e september. Jag rapporterade för några dagar sedan att det sägs att LG kommer släppa sitt flaggskepp den 15e september, också det i Sydkorea. Samsung Galaxy Note 8 lär komma hit någon gång i oktober, men det är mer osäkert om V30 kommer hitta hit.  

Källa

Första telefonen med Android 8.0 kan visas upp redan 16e augusti!

Google brukar i vanliga fall låta sina egna produkter skeppas med den nyaste mjukvaran. Förra året gjorde man ett undantag med LG V20. Det här året ser ut att bli likadant då det inte ser ut som att Pixel 2 kommer bli först med 8.0 Oreo.
Det ser istället ut som att Nokia 8 kommer bli den första telefonen på marknaden som kommer med Android 8.0 förinstallerat direkt ur lådan. En okänd enhet vid kodnamn ”Unknown Heart” har nämligen dykt upp i benchmarkprogrammet GFXBench med både Snapdragon 835 och 4 GB RAM – ett signalement som stämmer utmärkt in på Nokia 8.  

Källa

Då presenteras Huawei Mate 10

Jag har på senare tid rapporterat en hel del om Huaweis kommande phablet Mate 10. Under torsdagseftermiddagen har uppgifter gällande lansering av luren dykt upp. Uppgifter som avslöjar att Mate 10 inte kommer presenteras än på ett tag.
Huawei kommer hålla ett event den 16e oktober i Tyskland där man förväntas visa upp phableten Mate 10. Huawei gör möjligtvis som förra året genom att presentera en Pro-version av Mate 10 vid senare skede (och det är antagligen den som skulle komma till Sverige). Huawei har nyligen berättat att Mate 10 utrustats med en kantlös display. Under huven sägs Mate 10 vara utrustad med företagets nya chipp Kirin 970 tillsammans med 6 GB RAM. 

Källa

Pressbild läcker på LG V30

LG kommer den 31a augusti offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon V30. Nu har källan OnLeaks publicerat vad som till synes är en officiell bild på mobilen.
Av bilden nedan att döma kommer V30 få en mycket stor skärmyta. Det ser till exempel ut som att V30 kommer få en större display än G6. Det vi också kan se är att det endast finns en skärm på framsidan och inte två som tidigare telefoner i V-serien.
Källa

LG V30 har fått mindre yttermått än V20 - trots 0,3" större display

LG har under förmiddagen berättat mer om företagets kommande flaggskepp V30 som presenteras 31a augusti. Man har bland annat avslöjat att V30 kommer få en OLED-panel och att man slopat LG-loggan på framsidan.
Jag rapporterade för inte alls länge sedan om att LG slopat extraskärmen i V30. Under dagen har LG gått ut med officiella uppgifter om att V30 kommer få mindre yttermått än V20, trots att skärmen sägs bli 0,3" större. LG avslöjar dessutom att man valt att ta bort sin logga på framsidan, något som förhoppningsvis innebär att V30 kommer få mer skärmyta än G6.
Källa

Rykte: Huawei Honor Note 9 blir ett prestandamonster

Enligt diverse källor kan Huawei komma att visa upp Honor Note 9 under IFA-mässan som drar igång i början i början av september. Nu kan en del specifikationer ha avslöjats kring Honor Note 9 i förtid.Enligt PhoneArena kommer Huawei Honor Note 9 bli ett prestandamonster värt sitt långa namn. Enligt källan kommer telefonen vara utrustad med Huaweis egna Kirin 965 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Under huven ska mobilen blivit utrustad med ett rejält 4600 mAh batteri.  Källa

Olixar lägger ut bild på Google Pixel 2

Google kommer någon gång i september offentliggöra företagets nya Pixel-telefoner Pixel 2 och Pixel 2 XL. Nu har skaltillverkaren Olixar lagt ut bilder på Pixel 2 iklädd ett skal från tillverkaren.

Av bilden nedan att döma kommer Google Pixel 2 vara utrustad med en mycket stor skärmyta på framsidan, precis som LG G6 och Samsung Galaxy S8. På baksidan finner vi lustigt nog bara en kamera (och inte två som det spekulerats om). Det är svårt att se vilket material Google valt att använda på mobilens baksida, men troligtvis rör det sig om glas och aluminium.  
Källa

Exklusivt: samtliga specifikationer läckta till Samsung Galaxy Note 8

Samsung kommer den 23e augusti hålla ett event där man kommer visa upp nya flaggskeppet Galaxy Note 8. Redan nu har en källa listat upp samtliga specifikationer för Samsung Galaxy Note 8. 

Samsung Galaxy Note 8 kommer vara utrustad med en 6,3 tumsskärm med Quad HD+ - upplösning (1440 x 2960 pixlar) i formatet 18,5:9, alltså samma format som Galaxy S8 och S8+. Panelen kommer naturligtvis vara av SUPER AMOLED-typ och måtten kommer mäta 162,5 x 74,6 x 8.5 mm.

Under huven hittar vi antingen Snapdragon 835 eller Exynos 8895 (beroende på region) tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan finner vi dubbla 12 MP-kameror med optisk zoom (upp till 2x) medans vi finner en 8 MP-sensor på framsidan. Den primära bakre sensorn har fått bländartalet f/1.7 medans den sekundära fått bländartalet f/2.4. Den främre kameran har fått samma bländartal som den primära bakre kameran.

I övrigt har Note 8 utrustats med ett 3300 mAh batteri som antingen kan laddas via USB Type C-porten eller t…

OnePlus 5 kommer snart i ny färg

Många blev förvånande över OnePlus beslut att inte släppa företagets flaggskeppstelefon OnePlus 5 i guld när man presenterade telefonen i juni. Nu har tillverkaren bjudit in till event den 7e augusti. 

Naturligtvis sägs det att OnePlus kommer visa upp OnePlus 5 i färgen vit/guld på eventet. Om OnePlus inte hittar på något alldeles nytt kommer OnePlus 5 få en framsida i vitt medans baksidan kommer vara i guld. Det är än så länge oklart om OnePlus kommer släppa "5" i telefonens två olika konfigurationer som luren finns tillgänglig i.

Första telefonen med fingeravtrycksläsare i skärmen nära lansering

Kinesiska Vivo berättade för ett tag sedan att man skulle bli först i världen med att presentera en smartphone med inbyggd fingeravtrycksläsare i displayen. Nu har ett gäng slides läckt ut på mobilen som Vivo antagligen kommer presentera inom snar framtid.
Av bilden nedan att döma kommer telefonen kallas för Vivo X7. Det ser ut som att telefonen utrustats med tre kameror på baksidan och två på framsidan. Förutom det ser det ut som att Vivo X7 kommer bli första telefonen på marknaden med inbyggd fingeravtrycksläsare i skärmen. 

Källa

Bekräftat: LG dumpar extraskärmen för V30

Det har sedan en tid tillbaka spekulerats om att LG skulle dumpa extraskärmen från LG V10 och V20 inför V30. Nu har en källa kunnat bekräfta detta. Men V30 kommer inte bara få en vanlig display utan också en liten extrafunktion.
Det verkar som sagt som att LG kommer dumpa extraskärmen som V10 och V20 utrustats med mot en separat sekundär display. Ja, du läste rätt. Det ser ut som att LG kommer ha kvar extraskärmen fast placera den på en annan plats. Denna uppgift känner jag mig mycket skeptisk till.
Källan kan vidare bekräfta att V30 utrustats med en 6 tumsskärm med Quad HD-upplösning tillsammans med en AMOLED-panel. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. LG V30 presenteras 31a augusti.  

Tack för tipset "Läderlappen"                                                                                  Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…

ASUS bjuder in till event 19e augusti

ASUS har nyligen skickat ut inbjudan till ett event man kommer hålla den 19e augusti. Troligtvis kommer tillverkaren presentera den nya Zenfone 4-upplagan på eventet. Zenfone 4-serien som sägs bestå av fyra olika modeller.
Av bilden nedan att döma kommer samtliga telefoner i Zenfone 4-serien ha utrustats med riktigt bra kameror. Detta kan se på texten ”We Love Photo”. Telefonerna i Zenfone 4-serien sägs både erbjuda kameror med optisk zoom och vidvinkel. 

Källa

Evan Blass publicerar skarp produktbild på Galaxy Note 8 (uppdaterad)

Samsung kommer den 23e augusti offentliggöra företagets nya flaggskepp Galaxy Note 8. Nu har mästerläckaren Evan Blass publicerat en skarp bild på mobilen.
Av bilden att döma kommer Samsung Galaxy Note 8 vara en förstorad Galaxy S8. Det innebär bland annat att Galaxy Note 8 kommer bli ännu mer avlång än den Galaxy S8+ jag just nu skriver den här texten på. Liksom Galaxy S8 och S8+ sägs samtliga varianter av Galaxy Note 8 få svarta fronter.Källa

Nokia 8 åker fast i GFXBench - presenteras 16e augusti

HDM kommer inom kort presentera företagets första flaggskeppsmobil Nokia 8. Mobilen har under måndagskvällen åkt fast i benchmarkprogrammet GFXBench.
Här bekräftas det att Nokia 8 utrustats med en 5,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven kommer vi hitta processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Nokia 8 har vidare fått dubbla 12 MP-kameror på baksidan och en främre kamera med en upplösning på 12 megapixel. Telefonen kommer med 7.1.1 Nougat.
Källa

Jag testar ASUS ZenWatch 3 - ett rent mästerverk

Jag har för det mesta testat Samsungs smartklockor Gear S2 och Gear S3. Nu när jag fått en ASUS nya ZenWatch 3 tänkte jag dela med mig av de intryck jag fått av klockan. Jag fick bara för några dagar sedan Android Wear 2.0 till klockan. Ni läsare har önskat att jag ska skriva om hur Wear 2.0 upplevs på klockan, och jag tänker inte göra er besvikna.
Designen ASUS ZenWatch 3 är ASUS första (och i min mening) riktigt snygga smartwatch. Den runda displayen kombinerat med gulramen runtom displayen gör att ZenWatch 3 ser riktigt exklusiv ut. På den högra sidan av klockan finns tre stycken knappar, precis som på ett vanligt ur. Tillsammans med den urtavla jag har inställd på displayen ser ZenWatch 3 ut som en riktig klocka enligt mig. Det är inget som ser speciellt ”smart” ut om jag säger så. De tre knapparna tillför dessutom en lyx-känsla. ASUS ZenWatch 3 har naturligtvis fått ett armband i äkta läder. Mer specifikt är armbandet handsytt i Italien. Armbandet är enligt mig riktigt snällt mot…

Rykte: LG V30 får superkamera

Något LG brukar vara duktiga på är att utrusta sina telefoner med bra kameror. Nu påstås det att LG V30 kommer få en uppgraderad kamera från LG G6.
Enligt källan kommer LG V30 få dubbla 13 MP-kameror på baksidan. Skillnaden sägs vara att V30 sägs få ett grymt lågt bländartal i  f/1.6. Det kan jämföras med LG G6 som fått bländartalet f/1.8 för sin primära kamera.
Källa

Rykte: Nokia 8 blir lika dyr som 8/128 GB-varianten av OnePlus 5

Det spekulerats hejvilt om hur mycket Nokia kan tänkas ta för kommande flaggskeppsmobilen Nokia 8. Nu har ett dokument läckt ut som kan avslöja prisplanerna för telefonen.
Enligt dokumentet kommer Nokia 8 kosta 500 dollar i USA. Jag misstänker däremot att telefonen kommer kosta 500 kr mer i Sverige mot för vad den kommer kosta i USA. Jag misstänker därmed att Nokia 8 kommer kosta 5490 kronor på den svenska marknaden. Om priset stämmer tror jag att Nokia kommer kunna sälja många exemplar av telefonen i Sverige.


Rykte: LG V30 släpps i Europa i slutet av september

Den 31a augusti kommer LG hålla event där man förväntas visa upp nästa flaggskepp i V-serien: LG V30. Nu inkommer uppgifter om när LG kan komma att släppa telefonen runtom i världen.
Enligt källan kommer LG börja med att släppa flaggskeppet V30 i hemlandet Sydkorea den 15e september. Den 28e september är det dags för USA att ta emot de första exemplaren av telefonen medans Europa beräknas få hem telefonen till början av oktober. Det sägs att Sverige kommer få hem LG V30, men jag känner mig skeptisk till dessa uppgifter. 

Flera bilder på Nokia 8 läcker ut

Nokia (eller HDM som de egentligen heter) kommer den 16e augusti offentliggöra första Androidflaggskeppet Nokia 8. Jag har tidigare lagt ut några bilder på mobilen, men nu har ännu fler bilder läckt ut på mobilen.
Den här gången är det den guldfärgade varianten av Nokia 8 som åkt fast på bild. Vi kan se att den guldfärgade varianten av Nokia 8 kommer få en ram och baksida i guld medans framsidan kommer vara i svart färg, en snygg kombo enligt mig. Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar! 


Källa

Kan det här vara ASUS Zenfone 4?

ASUS kommer hålla ett event den 21a september där man förväntas visa upp tre nya telefoner. Nu kan baksidorna till telefonerna fastnat på bild där vi i alla fall ser att två telefoner utrustats med dubbla kameror.
Troligtvis kommer ASUS Zenfone 4 och Zenfone 4 Deluxe vara utrustade med dubbla kameror. Den tredje enheten misstänker jag är uppföljaren till Zenfone Live. ASUS skickade nyligen ut teaserbilder som indikerar att Zenfone 4 utrustats med vidvinkelkameror, en funktion som kräver dubbla kameror. 

Källa