Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juli 9, 2017

Nokias flaggskepp är nära - har utrustats med en 5,3 tumsskärm

Det har ett bra tag cirkulerat runt massa uppgifter gällande Nokias kommande telefoner 7, 8 och 9. Nu har en återförsäljare råkat avslöja när Nokia kommer offentliggöra Nokia 8 och till vilket pris.
Nokia kommer presentera ”8” den 31a juli, vilket är i slutet på den här månaden. Enligt källan kommer telefonen kosta 600 euro, vilket motsvarar den svenska valutan på strax under 6000 kronor. Enligt tidigare källor är Nokia 8 utrustad med en 5,3 tums Quad HD-skärm. Under huven sägs Nokia 8 rymma processorn Snapdragon 835 med 4, 6 eller 8 GB RAM. Nokia 8 sägs dessutom ha begåvats med dubbla 13 MP-sensorer på baksidan.
Troligtvis kommer Nokia offentliggöra 7, 8 och 9 på ett och samma event 31a juli. 

Källa

Samsung bekräftar: Galaxy Note 8 visas upp nästa månad - kommer till Sverige i Oktober

Det har den här veckan framkommit uppgifter om att Samsungs kommande flaggskepp Galaxy Note 8 kan komma att presenteras den 23e augusti på ett event i New York. Nu har en talesperson gått ut med när man kommer presentera Note 8, i alla fall nästan.
Enligt talespersonen kommer Samsung presentera Galaxy Note 8 i slutet på augusti. De första exemplaren av luren ska bli tillgängliga i länder såsom Sydkorea från och med september. Vi i Europa kommer däremot få vänta tills oktober enligt personen. Det känns med andra ord högst troligt att Galaxy Note 8 kommer offentliggöras den 23e augusti.  
Källa

Ny bild dyker upp på Samsung Galaxy Note 8

Bilderna som kan vara på Samsungs kommande flaggskepp Galaxy Note 8 duggar tätt just nu. Under kvällen har ännu en bild publicerats på telefonen. Den här gången får vi se hela framsidan när telefonen är påslagen i tre olika lägen.
Precis som jag skrivit tidigare verkar det som att Galaxy Note 8 kommer få ännu mindre dö-yta mot för Galaxy S8 och S8+. Samsung Galaxy Note 8 ser liksom Galaxy S8 och S8+ ut att få en edge-display. Skillnaden ser ut att bli att Note 8 kommer få en betydligt mindre svängd skärm mot sina medlemmar i S-familjen.
Samsung Galaxy Note 8 förväntas bli presenterad den 23e augusti.   #Samsung - #GalaxyNote8 - Samsung Note 8 renders https://t.co/e9gskDgOHwpic.twitter.com/Pcsq04lzej — /LEAKS (@Slashleaks) 14 juli 2017

Rykte: Samsung Galaxy Note 8 får nästan platt display

Samsung förväntas offentliggöra sin nästa flaggskeppsmobil Galaxy Note 8 på ett event den 23e augusti i New York. Nu kan en av de första bilderna ha läckt ut på hela telefonens panel.
Av bilden nedan att döma kommer Samsung Galaxy Note 8 få en kurvad display, precis som Galaxy S8 och S8+. Samsung Galaxy S8 och S8+ har rätt så kurvade skärmar. Galaxy Note 8 sägs istället få en display som kommer vara långt ifrån lika ”kurvig”. Troligtvis beror detta på att Samsung behöver klämma in en penna i Note 8 också.  

Källa

Xiaomi presenterar Mi 6 i vitt

Nu för tiden är det inte så vanligt med vita high-end telefoner. Xiaomi Mi 6 är ett undantag då den kinesiska tillverkaren under fredagen presenterat en vit variant av flaggskeppet Mi 6.
Precis som de tidigare varianterna av Mi 6 har den vita versionen fått en fram- och baksida i glas med en ram i aluminium. Telefonen har fått samma vita färg på båda sidor. Precis som tidigare modeller kommer den vita varianten av Mi 6 bli tillgänglig med 6/64 GB för 368 dollar och 6/128 GB för 427 dollar. 

Källa

Samsung Galaxy S8 Mini dyker upp i GFXBench

För ett tag sedan skrev jag om att en person på Samsung uttalat sig om att företaget inte höll på att arbeta på en miniversion av företagets flaggskeppstelefon Samsung Galaxy S8. Nu har en ny telefon från Samsung dykt upp i benchmarkprogrammet GFXBench.
Enheten har modellnummer SM-G9650, något som antyder på att det kan röra sig om en mindre version av Samsungs flaggskepp Galaxy S8. Det ser ut som att S8 Mini kommer drivas av processorn Snapdragon 820 tillsammans med 4 GB RAM. Det skulle betyda att den inte får det bästa chippet ute på marknaden, men ett mycket bättre chipp jämtemot till exempel LG Q6. Slutligen nämns också att S8 Mini kommer med Android 7.1.2 Nougat från start. 

Källa

Xiaomi Mi Mix fortfarande bästa telefonen på marknaden enligt mig

2017 har verkligen varit ett år då mobilutvecklingen tagit stora steg framåt på designfronten. Det här året har vi både fått se tre slimmade flaggskepp från LG och Samsung, G6, S8 och S8+. Ingen av dessa telefoner kommer i närheten av den telefon jag personligen tycker är bäst.
På Mobilanyheter sysslar jag inte med så kallade köpa recensioner, alltså att ett test är köpt av en tillverkare för att dennes produkt ska få toppbetyg. Jag skriver precis vad jag tycker om en produkt. Om jag till exempel upplever Galaxy S8 som slö så skriver jag det. Innan jag började skriva på sidan var jag en så kallad ”specifikationsnörd”, något jag inte längre anser mig vara.
Många av mina konkurrenter har utsett någon mobiltelefon från stora företag såsom HTC och Samsung som den bästa mobilen på marknaden. Jag tycker däremot att Xiaomi Mi Mix fortfarande är den bästa mobilen på marknaden. Skärmen på 6,4” är riktig, riktigt cool som går ända ut i kanterna, mobilen är fortfarande supersnabb (jag har 6/256 …

LG V30 är en av LG:s först mobiler med OLED-panel, kommer till Europa!

LG har sedan en tid tillbaka använt sig av OLED-paneler i sina TV-apparater. Samsung har istället använt sig av OLED-teknik i sina SUPER AMOLED-paneler. Nu verkar det som att LG tillslut kommer gå över till OLED (förhoppningsvis på samtliga flaggskepp).
Det har via Twitter bekräftats att LG:s kommande flaggskepp V30 kommer använda en OLED-panel. Samtidigt nämns det också att luren förhoppningsvis kommer nå Europa och Sverige. Om uppgifterna stämmer betyder det att V30 utrustats med en 6 tumsskärm med en OLED-panel.
LG V30 presenteras 31a augusti. 
Breaking: I have just received confirmation that LG is definitely bringing the V30 to Europe! 🙌 #LGV30#IFA2017 — Faryaab Sheikh (@Faryaab) 12 juli 2017

Så stor är nya Pixel 2 XL jämfört med Pixel och Pixel XL

De senaste dagarna har jag skrivit en hel del om Googles kommande phablet Pixel 2 XL. Nu har konceptskaparen Benjamin Geskin lagt ut en bild där han jämför storleken på Pixel 2 XL mot Pixel & Pixel XL (2016).
Av bilden nedan att döma kommer Pixel 2 XL vara något högre än gamla Pixel, men samtidigt vara rejält mycket långsmalare än både Pixel & Pixel XL. Det sägs att Pixel 2 XL, likt LG G6, kommer få 18:9-format. Det betyder i sådana fall att den skulle bli dubbelt så hög som bred. Om man kollar på bilden ser vi att Pixel 2 XL liknar LG G6 till det yttre. Det är LG som sägs stå för årets hårdvara till Pixeltelefonerna enligt källor.
Källa

Teori: ingen Moto Z2 den 25e - ersätts av Moto Z2 Force

Moto har nyligen skickat ut en teaserbild till en ny telefon som företaget väntas presentera den 25e juli. Självklart är det en teaserbild inför Moto Z2 Force, en mobil som kommer tåla en hel del.
Många blev besvikna förra året när Moto bestämde sig för att bara släppa Moto Z på den svenska marknaden och inte Moto Z Force istället. Det eftersom Z Force var utrustad med ett större batteri och en bättre kamera. Moto Z2 Force tror jag kommer vara bättre på många punkter i jämförelse med Moto Z2. Jag tror precis som i förra årets case att Moto Z2 Force kommer skeppas med ett större batteri än vanliga Moto Z2.
Moto har tidigare skickat ut ett gäng teaserbilder för Z2 Force, men ingen för Moto Z. Det är något som gör mig osäker på om Moto ens kommer presentera någon Moto Z2 i år. 

Källa

LG V30 presenteras 31a augusti

Jag har tidigare rapporterat om en video och ett gäng bilder som läckt på LG:s kommande flaggskepp V30. Det har länge varit ett mysterium (nåja) när LG kommer offentliggöra luren. Nu har det Sydkoreanska märket skickat ut en inbjudan för event.
LG V30 kommer med största sannolikhet presenteras den 31a augusti, strax före prylnördsmässan IFA drar igång. LG V30 förväntas bland annat vara utrustad med en 6 tumsskärm. Likt er läsare hoppas skribent Rasmus Hellmyrs på att LG kommer släppa en mindre variant av V30 med samma insida som den större V30:n fast med en displaystorlek på kanske 5,2” (vilken skulle vara den perfekta storleken? Lämna gärna en kommentar).
Under huven förväntas V30 vara utrustad med Qualcomms hittills bästa chipp Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM. LG V30 kommer likt G6 även skeppas med dubbla kameror på baksidan med vidvinkelfunktion.  

Källa

Rykte: Pixel XL 2017 läcker ut i vitt

I förrgår skrev jag om att den första bilden kunde ha påträffats på Googles kommande bamse Pixel 2 XL. Nu har konceptskaparen Benjamin Geskin tagit den svarta Pixel 2 XL och omvandlat den till en vit Pixel 2 XL.
Precis som jag rapporterade om i tisdags ser det ut som att Pixel 2 XL kommer få en mycket stor skärmyta på framsidan men en mycket liten bezel-yta. Den vita varianten av telefonen ser ut att bli vit på framsidan och vit/silvrig på baksidan. Google sägs samarbeta med LG (och inte HTC) inför dessa lurar, vilket kan vara ett smart drag eftersom Nexus 4, 5 och 5X blev riktigt bra telefoner.  

Källa

Klart: Nokia presenterar 7, 8 och 9 inom de kommande månaderna - telefonernas chipp avslöjade

Ett av årets mest efterlängtade mobilföretag är utav tvekan finska Nokia (HDM). Nu har man varit i farten och busat till det lite genom att avslöja vilka processorer som kommer sitta i de enheter Nokia har kvar att presentera.
Nokia planerar att släppa tre nya telefoner innan årets slut. Det rör sig om Nokia 7, 8 och 9. Nokia 9 kommer bli företagets flaggskeppstelefon för 2017. Om vi börjar med Nokia 7 kommer mobilen vara utrustad med Snapdragon 630-processorn, antagligen tillsammans med 3 GB RAM.
Nokia 8 kommer å andra sidan vara utrustad med processorn Snapdragon 660, antagligen den också med 3 GB RAM. Flaggskeppet Nokia 9 sägs däremot vara utrustad med processorn Snapdragon 835, antingen med 4 eller 6 GB RAM och 64 eller 128 GB inbyggt minne. Det återstår att se när Nokia kommer presentera telefonerna. 

Källa

Sharps kantlösa telefon läcker ut på bild - 5,5" i miniformat?

Sharp kommer inom kort presentera en ny, väldigt häftig telefon. Den 17e juli förväntas företaget presentera en telefon med mycket skärmyta på framsidan. Eftersom Sharp bland annat tillverkat panelen till Xiaomi Mi Mix kan vi förväntas oss ett monster från Sharp.
Bilden nedan är tagen i samma vinkel som när bilder läckte ut på Essential Phone för ett tag sedan. Sharps telefon påminner också en hel del om Essential Phone då den likt Essential Phone kommer få den främre kameran inbakad i skärmen. Skärmen i fråga säga vara på 5,5 tum med en upplösning på 1080 x 2040 pixlar. Under huven sägs det att telefonen blivit utrustad med processorn Snapdragon 630 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den bakre kameran sägs få en upplösning på 12 megapixel medans den främre kameran sägs få en upplösning på 8 megapixel. Telefonen ska levereras med Android 7.1.1 Nougat från start.  


Källa

Jag testar Bose Soundlink Color II

Jag har sedan tidigare varit ett stort fan av Bose Soundlink Mini-serien eftersom dessa små rackare låter otroligt bra. Så, när jag fick möjligheten att testa lillebror Soundlink Color II tackade jag självklart ja. Här är mitt test efter en veckas lekande med högtalaren.


DesignenBose Soundlink Color II finns att välja på i fyra olika färger; svart, blå, röd och vit. Jag har testat den röda varianten av högtalaren. Jag skulle inte direkt kalla färgen för röd då den är mer korallröd i verkligheten. Runt hela högtalaren löper ett material i gummi. Materialet gör inte bara att högtalaren står otroligt stadigt på bordet, utan också att greppvänligheten blir mycket hög, jag har med andra ord aldrig varit nära att tappa högtalaren. Bose Soundlink Color II väger lite över ett halvt kilo men känns väldigt mycket lättare än min Soundlink Mini II. Högtalaren är också IPX4-klassad, vilket innebär att den tål stänk. Det är något som kan vara riktigt bra om man vill spela musik vid sjön eller poole…

Xiaomi Mi 6 kommer bli först med MIUI 9

Xiaomi har tidigare avslöjat att man kommer släppa sitt nya gränssnitt MIUI 9 någon gång före den 16e augusti. Nu har man dessutom avslöjat vilken telefon som kommer bli först ut med gränssnittet.
Inte hel oväntat kommer Xiaomis nuvarande flaggskepp Xiaomi Mi 6 få uppdateringen först. Vi kan ju alltid hoppas på att modeller såsom Mi 5S och Mi Mix kommer få uppdateringen strax därefter, något jag däremot tror kommer ta ett bra tag för Xiaomi att fixa.
Källa

Xiaomi Redmi 5 upptäckt

En tillverkare som släpper många telefoner varje år är kinesiska Xiaomi. Nu ser det ut som att Xiaomi snart kommer visa upp en ny telefon i mellanklass-segmentet vid namn Redmi 5.
Skärmen ska vara 5 tum stor och ska ha fått HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven sägs Redmi 5 erbjuda processorn Snapdragon 625 eller Snapdragon 630 beroende på om du väljer 3/16, 4/32 eller 4/64 GB-modellen. Den bakre kameran sägs få en upplösning på 13 megapixel medans den främre kameran ska ha fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 4100 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare monterad på telefonens baksida och Android 7.1.1 Nougat från start. 

Källa

Kan det här vara Pixel 2 XL?

Google kommer någon gång i höst hålla ett event där man förväntas visa upp nästa generations Pixel-telefoner. Nu kan den största av de två, Pixel 2 XL, ha fångats på bild. Av bilden att döma kommer Pixel 2 XL ha mycket små bezels i jämförelse med sina föregångare.
Google:s senaste telefoner Pixel och Pixel XL har bägge riktigt stora bezels, alltså dö-ytor runt sina displayer. Nu kan den första bilden ha påträffats på efterföljaren till Pixel XL, nämligen Pixel 2 XL. Av bilden nedan att döma har Google gjort ett bra jobb med att minska dö-ytorna runt telefonens skärm, om än inte riktigt lika bra jobb som Samsung gjort med S8 och S8+.
Baksidan ser ut att vara i hälften aluminium och hälften glas (för att alla antenner ex ska fungera). Här finner vi en fingeravtrycksläsare och en kamera med tillhörande LED-blixt. Det ser ut som att Pixel 2 XL kommer få formatet 18:9.  

Tack för tipset "Läderlappen"����������������������������������������������������������������������������������…

LG V30 kan ha fastnat på video

LG kommer någon gång i höst presentera ett nytt flaggskepp i V-serien. Uppföljaren till LG V20 sägs heta LG V30, en telefon som redan nu kan ha åkt fast på video. En video där vi kan se att telefonen inte fått någon extradisplay.

Av videon nedan att döma kommer LG V30 bli en förvuxen LG G6. På framsidan ser det ut som att V30 utrustats med en Full Vision-display. Vi har tidigare fått se extraskärmar över de primära skärmarna i V-serien, men den här gången verkar LG skippat en extraskärm. På baksidan av telefonen finner vi de dubbla kamerorna med tillhörande LED-blixt och den kombinerade av/på-knappen med en fingeravtrycksläsare.
På undersidan av luren en USB Type C-kontakt (som förhoppningsvis stödjer Quick Charge 4.0) och en högtalargrill. På den vänstra långsidan har LG valt att montera volymknapparna medans vi på toppen finner ett 3,5 mm uttag för hörlurar. Den högra långsidan rymmer istället platsen för SIM- och minneskortet. 


LG presenterar Q6 - har utrustats med samma 18:9-format som G6

LG har under tisdagsnatten presenterat en ny budgettelefon vid namn LG Q6. LG Q6 erbjuder precis som jag tidigare skrivit samma bildförhållande som den något mer kostsamma G6, alltså 18:9. Dessutom kommer LG Q6 i tre olika varianter.
LG Q6 har utrustats med en 5,5 tumsskärm med Full HF-upplösning (2160 x 1080 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 435. Telefonen säljs i tre olika varianter som följer:
·LG Q6+ = 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne ·LG Q6 = 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne ·LG Q6a = 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne
Om vi fortsätter med specifikationerna har Q6 fått en bakre 13 MP-kamera och en främre 5 MP-kamera. I övrigt har Q6 fått ett 3000 mAh batteri, en microUSB-kontakt och kommer med Android 7.1.1 Nougat från start. Telefonen saknar både IP-klassning och en fingeravtrycksläsare. Pris är ännu okänt. 
Källa

MediaTek råkar avslöja vilken processor som sitter i Meizu Pro 7

Kinesiska Meizu kommer snart presentera en ny smartphone med skärm på både fram- och baksidan. Nu har en mycket stor chipptillverkare, nämligen MediaTek, avslöjat vilken processor Pro 7 är utrustad med.
Inte helt oväntat här Meizu Pro 7 blivit utrustad med processorn MediaTek Helio X30, vilket är MediaTeks nuvarande bästa chipp. Denna kraft lär behövas då jag misstänker att Pro 7:s dubbla skärmar kommer vara krävande när de är igång samtidigt.
Källa

LG Q6 läcker

LG kommer under morgonendagen offentliggöra en ny telefon vid namn Q6. Nu verkar det som att LG Q6 läckt ut på bild i förtid. En bild där vi bland annat kan se att luren saknar en fingeravtrycksläsare.
Precis som jag skrev tidigare idag kommer LG Q6 ha en mycket stor skärmyta på sin framsida, om inte riktigt lika mycket som G6 men nästan. På baksidan kommer vi finna en enkel 13 MP-sensor i Q6. På baksidan finner vi också en högtalargrill. Vi finner ingen fingeravtrycksläsare och Q6 är således en budgetmobil. Det har tidigare sagts att Q6 kommer få en Full HD-upplöst skärm, men nu känns det som att den lika gärna kan få en HD-display. Samtliga specifikationer kommer visas upp under morgondagen.  

Källa

Rykte: Xiaomi jobbar på ny konceptmobil med 100% display

Förra året presenterade Xiaomi konceptmobilen Mix. Nu har en ny mobil, troligtvis från en helt ny serie, läckt ut på YouTube i ett videoklipp som ungefär är fyra minuter långt. Videon visar en riktigt häftig telefon.
Av videon nedan att döma håller kinesiska Xiaomi på att utveckla en smartphone vid namn Xiaomi X1. X1 ser ut att vara utrustad med 100% display på framsidan. På framsidan finner vi också dubbla kameror och en fingeravtrycksläsare inbyggd i displayen. Telefonens baksida ser liksom framsidan ut att vara i glas. Här finner vi dubbla kameror med tillhörande blixt. På baksidan finner vi också av/på-knappen. Jag har inga specifikationer för mobilen i dagsläget.

Xiaomi Helium upptäckt

En ny telefon från kinesiska Xiaomi har under dagen påträffats på nätet. Enheten kallas för Xiaomi Helium och är en ny budgetmobil från Xiaomi med bland annat Android 7.1.1 Nougat.
Xiaomi Helium kommer med största sannolikhet vara utrustad med processorn Snapdragon 617 tillsammans med 3 GB RAM. Det anges också att mobilen kommer köra Android 7.1.2 Nougat från start. Om jag känner Xiaomi rätt kommer det dröja ett tag tills att mobilen får Android 8.0 Oreo. 

Källa

LG skickar ut första teaservideon för Q6 - kommer med Full Screen

LG kommer inom kort presentera en budgetvariant av företagets flaggskeppstelefon G6. Budgetversionen sägs heta LG Q6. Nu har LG släppt en första teaserbild innan det fulla offentliggörandet under morgondagen.Av videon nedan att döma kommer LG Q6, liksom LG G6, skeppas med en Full Vision-display, vilket innebär att skärmen kommer ta upp mycket plats på framsidan. I och med att Q6 förväntas få en 5,4 tumsskärm kan vi räkna med att Q6 kommer bli en riktigt kompakt mobil. Det avslöjades nyligen att Q6 kommer vara utrustad med processorn Snapdragon 430 tillsammamans med 3 GB RAM. Det sägs även att Q6 endast kommer få behålla en av de dubbla kamerorna från G6.
Under morgondagen byts mina spekulationer ut mot fakta. 


Klart: Moto Z2 presenteras 25e juli

Moto skickade nyligen ut en inbjudan till ett event som företaget kommer hålla den 25e juli i New York. Nu har en bild på Moto Z2 tillsammans med ett gäng moduler läckt ut på nätet. På bilden kan vi bland annat se att Moto Z2 blivit utrustad med dubbla bakre kameror.
Av bilden nedan att döma kommer Moto Z2 få en unibodykonstruktion i aluminium. Det ser tyvärr ut som att Moto skippat hörlursuttaget även på den här generationens Moto Z-mobil. På framsidan ser vi att Z2 fått en betydligt mer avlång hemknapp mot sin föregångare. Förhoppningsvis agerar denna knapp inte bara fingeravtrycksläsare utan både hemknapp och fingeravtrycksläsare åt Moto Z2. Det ser inte ut som att Moto kommer offentliggöra några fler moduler under eventet. 

Källa

ASUS Zenfone 4 upptäckt - kör Snapdragon 660

Jag skrev för några dagar sedan att ASUS avslöjat att man kommer presentera en ny telefon den 21a september. Nu har ASUS Zenfone 4 påträffats på nätet via ett benchmarkprogram, ett program som antagligen avslöjar vilken prestanda telefonen kommer få.
Det listas att ASUS Zenfone 4 blivit utrustad med processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM. Det listas också att mobilen kommer med Android 7.1.1 Nougat från start. Vi kan med andra ord förvänta oss att Zenfone 4 kommer bli en telefon i mellanklassegmentet. Det är troligtvis den här telefonen som ASUS kommer presentera på sitt event den 21a september. 

Källa

LG Q6 dyker upp i benchmark

Det har spekulerats om att LG kommer släppa en miniversion av företagets flaggskeppstelefon LG G6 vid namn LG Q6. Nu har mobilen dykt upp i benchmarkprogrammet GFXBench.
I GFXBench avslöjas det att LG Q6 kommer skeppas med processorn Snapdragon 430 tillsammans med 3 GB RAM. LG Q6 kommer också komma med Android 7.1.1 Nougat från start. Det har tidigare sagts att LG Q6 kommer få en 5,4 tumsskärm med Full HD-upplösning och en bakre kamera med en upplösning på 13 megapixel. Det påstås att LG kommer offentliggöra Q6 den 11e juli. 

Källa