Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni 18, 2017

Rykte: Samsung Galaxy S9 och Note 9 får två olika chipp

Samsung Galaxy S8, S8+ och Galaxy Note 8 sägs alla tre använda sig av samma chipp, Snapdragon 835/Exynos 8895 (beroende på region). Detta sägs se annorlunda ut nästa år då en källa påstår att Galaxy S9 och Note 9 kommer vara utrustade med två olika chipp.
Enligt källan kommer chippet Exynos 9810 sitta i Samsung Galaxy S9 (och möjligtvis S9+) gjord på 10nm-teknik. Källan anger samma namn på chippet som ska sitta i Galaxy Note 9, fast här ska det istället vara byggt på en 7 eller 8nm-teknik. På senare år har Galaxy Note-serien blivit allt mer lik Galaxy S-serien så i mitt tycke är det bra om en sådan här förändring sker.
Källa

Rykte: Samsung Galaxy Note 8 lanseras andra halvan av september, kostar närmare 10 000 kronor

Samsung tabbade sig rejält förra året med företagets tänkta flaggskepp Galaxy Note 7 som senare skulle dras ur försäljning på grund av explosioner. Detta har inte stoppat den Sydkoreanska jätten då man i höst kommer presentera en uppföljare till Note 7. 

Enligt Evan Blass kommer Samsung Galaxy Note 8 vara utrustad med en 6,3 tumsskärm med välvda långsidor, precis som Galaxy S8 och S8+. Telefonen sägs också använda sig av Snapdragon 835/Exynos 8895 beroende på region tillsammans med 6 GB RAM. Samsung Galaxy Note 8 sägs också få dubbla 12 MP-kameror och båda sägs vara utrustade med optisk bildstabilisering.

I övrigt ska Galaxy Note 8 vara utrustad med ett 3300 mAh batteri, ett hörlursuttag och komma med Android 7.1.1 Nougat från start. Enligt Evan Blass kommer telefonen kosta närmare 10 000 svenska kronor och släppas någon gång i mitten på september.

Tack för tipset! Källa

Var så lugna, OnePlus 5 kommer snart i guld

Det var säkerligen många som blev förvånade över färgvalen OnePlus valt att släppa OnePlus 5 i; kolsvart och grått. Nu ska en tredje färg vara på ingång.
Enligt TENAA kommer OnePlus snart presentera en tredje färg av flaggskeppet OnePlus 5. Enligt källan kommer OnePlus 5 komma i färgen guld. Jag misstänker därmed att telefonen kommer bli guldig på baksidan med en vit framsida. Det är ännu oklart när OnePlus kommer släppa färgen.

Källa

HTC skickar ut nya kläm-funktioner till U11

HTC släppte nyligen sitt nya flaggskepp HTC U11 i Sverige. Nu har man skickar ut en uppdatering med bland annat flera kläm-funktioner. Funktioner som jag kan tänka mig att kläm-finessen fungerar bra på.
I videon här nedan går de igenom de nya funktionerna. Många av de nya kläm-funktionerna går ut på att man på ett enklare sätt ska kunna zooma in i ett foto eller en specifik plats i Google Maps. Men saker såsom kalendern och telefon-funktionen drar nu också nytta av U11:s Edge-Sense.  

Källa

Samsung Galaxy S8 Active dyker upp i benchmarkprogram

Det har sedan en tid tillbaka ryktats om att Samsung snart kommer offentliggöra en Active-version av företagets flaggskeppstelefon Galaxy S8. Nu har en enhet vid namn S8 Active dykt upp ett benchmarkprogram.
Av bilden nedan att döma kommer Samsung Galaxy S8 Active vara utrustad med en 5,4 tumsskärm med en upplösning på 2008 x 1080 pixlar. Detta tyder på att S8 Active, precis som Galaxy S8 och S8+, få ett udda format. Under huven ser det ut som att S8 Active kommer vara utrustad med processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Den bakre kameran ser ut att få en upplösning på 12 megapixel medans den främre ser ut att få en upplösning på 8 megapixel. S8 Active ser också ut att komma med Android 7.1.1 Nougat från start. 

Källa

ZTE offentliggör budgetmobilen Small Fresh 5

ZTE har under torsdagskvällen offentliggjort en ny budgetmobil vid namn Small Flash 5. Telefonen kan bland annat stoltsera med en unibodykonstruktion i aluminium och dubbla kameror på baksidan. ZTE Small Flash 5 har fått en 5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Panelen är av IPS-typ. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 435 tillsammans med 3/16 eller 4/32 GB minne. Den primära kameran på baksidan har fått en upplösning på 13 megapixel medans den sekundära fått en upplösning på 2 megapixel. Den sekundära kameran fångar djupet åt den primära, på så sätt skapas bilder med djup i. Den främre kameran har fått en upplösning på 5 megapixel.

I övrigt finner vi ett 2500 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare och Android 7.1 Nougat installerat från start. Telefonen kommer i färgerna grönt, grått (svart), guld och blått. Versionen med 3/16 GB minne kommer kosta 146 dollar medans varianten med 4/32 GB kommer kosta 204 dollar. Det är oklart om telefonen kommer till Sverige.

Källa

OnePlus 5 kan inte zooma in 2x på optiskt vis (bekräftat)

OnePlus presenterade i förrgår sitt nya flaggskepp för 2017, OnePlus 5. Trots att det bara gått två dagar sedan presentationen har det varit mycket skriverier om mobilen. Nu har en ny, tråkig nyhet framkommit. 

De som hade hoppats på att OnePlus 5 kan zooma in två gånger på optiskt vis kan glömma den funktionen, det är något som Phonearena rapporterar. Istället är det så att OnePlus 5 kan zooma in max 1,6x på optiskt vis. För att komma upp i 2x zoom har OnePlus använder sig OnePlus 5 sig av en digital zoomteknik.

Källa

Nästa Pixel XL-telefon kommer vara tillverkad av HTC (bekräftat)

Varje år (förutom förra året) låter Google olika tillverkare teama upp med den amerikanska sökjätten för att tillverka en Nexus-telefon där Google gör mjukvaran medans den andra tillverkaren fixar med hårdvaran. 

Nu har det avslöjats, via en HTC U11 fil, att det är HTC som kommer få äran att tillverka nästa Pixel-telefon i samarbete med Google. Telefonen det rör sig om är nästa Pixel XL. Det är oklart om HTC även kommer få tillverka Pixel 2. Än så länge har inga specifikationer sipprat ut kring enheterna. Jag hoppas däremot att Google visar upp två smartphones med stora screen-to-body-ratios.

Källa

Samsung jobbar på VR-brillor som inte kräver en smartphone

Alla VR-brillor från Samsung kräver idag att man har en smartphone tillhands som speglar upp bilden i dessa brillor. Nu sägs det att Samsung jobbar på ett par VR-brillor som inte ska kräva en smartphone.
Enligt koreanska källor kommer Samsungs första stand-alone VR-hjälm vara utrustad med en OLED-display som ska hända en pixeltäthet på över 2000 ppi. Detta skulle innebära att bilden i VR-hjälmen skulle bli kristallklar. Dessutom skulle svärtan bli bra!

Källa

ZTE skickar ut Android 7.1.1 Nougat till Axon 7 Mini

ZTE började uppdatera företagets flaggskeppstelefon Axon 7 till Android 7.0 Nougat i mars. Nu har företaget meddelat att man börjat skicka ut Android 7.1.1 Nougat till mellanklassaren Axon 7 Mini. 

Uppdateringen rullas ut OTA (over-the-air) och innehåller en hel del nyheter från Android 6.0.1 Marshmallow som Axon 7 Mini kommer ifrån. En av nyheterna är Doze-on-the-go, vilket är ett batterisparläge som stänger ned krävande appar (som drar ström) i bakgrunden. En annan nyhet är att man kan köra två appar sida-vid-sida på displayen.

Källa

OnePlus 5 använder samma panel som 3T

OnePlus presenterade igår företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5. På eventet sade OnePlus att "5" bland annat utrustats med en ljusstarkare display, något som nu kan demonteras. 

Det är nämligen så att OnePlus 5 utrustats med precis samma display som OnePlus 3 och 3T. Detta har avslöjats på Twitter. Detta betyder att OnePlus snack om att OnePlus 5 har en ljusstarkare display än sina föregångare kan demonteras. OnePlus 5 har också utrustats med exakt samma känslighet som tidigare OnePlus-modeller - 60 Hz.

Källa

Rykte: LG V30 får Snapdragon 835 och 6 GB RAM - presenteras på IFA

LG kommer med största sannolikhet presentera sitt kommande flaggskepp LG V30 någon gång under IFA. Nu kan några specifikationer till telefonen har sipprat ut i förtid.
Enligt en källa kommer LG V30 använda sig av processorn Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM. Enligt källan kommer LG V30 också bli LG:s första smartphone med en OLED-display. Av en tidigare bild att döma kommer V30 påminna en hel del om G6 men komma i färgen vinröd. Den nyaste källan påstår också att V30 kommer presenteras under IFA  i september.

Källa

Feber.se recenserar OnePlus 5

OnePlus presenterade alldeles nyligen sitt nya flaggskepp OnePlus 5. Mina kollegor på Feber.se har fått lägga beslag på ett exemplar av telefonen, ett test jag tycker ni bör läsa då det är riktigt bra! 

Feber.se har nyligen testat OnePlus flaggskeppsdödare för 2017, nämligen OnePlus 5. Feber.se har fått lägga beslag på ett exemplar av telefonen där man vänder ut och in på enheten. Enligt Feber är OnePlus 5 en ruggigt bra smartphone, speciellt för 4995 kronor! Feber ger OnePlus nya flaggskeppstelefon riktigt bra betyg och jag hoppas att jag får lägga vantarna på ett exemplar så fort som möjligt!

Febers test kan ni läsa här.

OnePlus presenterar "5" - har utrustats med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne!

OnePlus presenterar inte OnePlus 5 förrns imorgon. Nu har jag gjort i ordning en lista på hur OnePlus kommande flaggskeppstelefon kan komma att bli. 
Precis som diverse ryktesbilder visat har OnePlus 5 fått en unibodykonstruktion i aluminium tillsammans med dubbla kameror på telefonens baksida. På telefonens framsida finner vi ett lager GorillaGlas 5. På framsidan finner vi också en hemknapp som också agerar fingeravtrycksläsare åt telefonen. OnePlus 5 är OnePlus tunnaste mobiltelefon någonsin med sina 7,25 millimeter. Telefonens övriga mått är152.7 x 74.7 mm. 

Skärmen är 5,5 tum stor och har fått en upplösning på 1080 x 1920 pixlar (Full HD). Panelen är av AMOLED-typ. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med grafikkretsen Adreno 540, antingen med 6/64 eller 8/128 GB inbyggt minne. Som jag nämnde i inledningen har OnePlus 5 utrustats med dubbla kameror. Den primära kameran har fått en upplösning på 20 megapixel med bländartalet f/1.7 medans den primära kameran f…

Samsung Galaxy S8 med dubbla kameror påträffas i det vilda

När Samsung presenterade företagets nuvarande flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+ var det många som blev förvånade över att ingen av telefonerna hade utrustats med dubbla kameror. Idag har en S8 med dubbla kameror påträffats. 

Vi kan se att mobilen här nedan utrustats med dubbla bakre kameror. Det intressanta med mobilen är att den saknar en synlig fingeravtrycksläsare. Det skulle inte vara likt Samsung att presentera en telefon utan fingeravtrycksläsare. Därför tror jag att Samsung byggt in fingeravtrycksläsaren i telefonskärmen om telefonen på bilderna nedan existerar.Källa

Japan Display tillkännager en ny 18:9-display

Efter att Xiaomi släppte sin telefon Xiaomi Mi Mix har vi sett en ökad tränd i att gå ifrån det "klassiska" 16:9-formatet för att istället använda sig av 17:9 eller 18:9-format. Nu har Japan Display presenterat en ny display med 18:9-format. 
Detta lär bli en fortsättande trend då Japan Display presenterat en ny display med formatet 18:9, vilket innebär att displayen är dubbelt så hög som bred. Detta är ett format som LG:s flaggskeppstelefon LG G6 redan använder sig av. Displayen (som Japan Display presenterat) är 6 tum stor och har fått en upplösning på 1440 x 2560 pixlar. 
Som ni kan se på bilden nedan har displayen fått mycket tunna skärmramar. Panelen är av IPS/LCD-typ men ska enligt tillverkaren själv ha en mycket bra svärta. Det är ännu oklart vilka tillverkare som kan komma att ända displayen från Japan Display. 
Källa

Det här datumet presenteras Samsungs kommande flaggskepp Galaxy Note 8 (rykte)

När Samsung totalfloppade med företagets Galaxy Note 7 gick man ut och sa att man inte skulle lägga ned Note-serien utan fortsätta tillverka telefoner i serien. Nu kan det datum då Galaxy Note 8 ska presenterats ha avslöjats i förtid. 

Det har tidigare ryktats om att Samsung kommer offentliggöra Galaxy Note 8 någon gång i augusti. Enligt GSMArena kommer Samsung offentliggöra Galaxy Note 8 den 26e augusti på ett separat event i New York.

Samsung Galaxy Note 8 sägs erbjuda en 6,3 tumsskärm med 4K-upplösningen (fast jag tror mer på Quad HD) och bli världens första smartphone med chippet Snapdragon 836, ett chipp som ännu inte tillkännagivits.

Källa

Här är ZTE Nubia M2 Play

ZTE har under måndagskvällen offentliggjort en ny mellanklassmobil vid namn Nubia M2 Play. Nubia M2 Play använder sig av premiummatrial såsom glas och aluminium.
ZTE Nubia M2 Play har fått en unibodykonstruktion i aluminium tillsammans med en framsida i glas. Skärmen är 5,5 tum stor och har fått en HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 435 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne (plats för minneskort finns). Den bakre kameran har fått en upplösning på 13 megapixel med bländartalet f/2.2. Den främre kameran har fått en upplösning på 5 megapixel med bländartalet f/2.4. 
I övrigt har Nubia M2 Lite fått ett hörlursuttag, en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen och Android 7.0 Nougat från start. Pris- och tillgänglighet är ännu oklart.


Källa

OnePlus 5 dyker upp på bild med ett gäng skal

OnePlus kommer imorgon klockan 18:00 svensk tid offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5. Nu har telefonen dykt upp på en ny bild med tillhörande originalskal. 

Bilden visar att OnePlus fortsätter att sälja originalskal till sina produkter, i det här fallet OnePlus 5. Det vi också kan se är att OnePlus 5 låda kommer bli snarlik till OnePlus 3 och 3T:s lådor med trycket "5" på framsidan. I övrigt kan vi också se att OnePlus 5 kommer få stora dö-ytor på framsidan.

För er som vill läsa allt om OnePlus kommande flaggskepp rekommenderar jag att klicka här.


Samsung Galaxy Note 8 kommer inte få en inbyggd fingeravtrycksläsare i displayen - här är anledningen

Samsung avslöjade för ett tag sedan att företagets kommande flaggskeppstelefon Galaxy Note 8 inte kommer få någon inbyggd fingeravtrycksläsare i displayen. Nu har en källa gått ut och förklarat vad detta beror på. 

Enligt en användare på Twitter kan inte Samsung implementera en fingeravtrycksläsare i sina telefoners displayer på grund av problem med ljusstyrkan vid sensor-området. Detta demonstreras bra på bilden nedan som jag tycker ni ska ta er en titt på.


Källa

Här är LG G6+

LG har under måndagsmorgonen offentliggjort en förbättrad LG G6. Telefonen kommer inledningsvis bara säljas i Asien. Som tur var är skillnaderna inte sådär jättemånga. 

Skillnaden mellan G6 och G6+ är att G6+ fått ett något större internminne på 128 istället för vanliga G6 som har ett inbyggt minne på 32 GB. Skillnaden är också att G6+ kommer i de nya färgerna guld och blått. LG meddelar att man även skickar med ett par hörlurar från Bang & Ulufsen i förpackningen till telefonen. LG G6+ har dessutom utrustats med en mycket efterlängtad funktion, trådlös laddning.

Det är någon snålt att LG "bara" givit G6+ 4 GB RAM då jag tycker de skulle givit luren 6 GB RAM. Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar!

Källa

Rykte: Xiaomi presenterar två Mi Mix-telefoner i år

Enligt källan Gizchina kommer Xiaomi inte bara presentera en uppföljare till Mi Mix i år. Enligt denna källa kommer Xiaomi också presentera en Mi Mix-telefon med mer mellanklassvänliga specifikationer. 

Detta kommer inte som någon överraskning eftersom Xiaomi i huvudsak säljer sina telefoner i Asien. Xiaomi Mi Mix är precis som här och dyr i Asien. Nu sägs det att Mix-telefonerna kommer till Redmi-serien, vilket är Xiaomis budget och mellanklass-serie smartphones. Vi kan alltså förvänta oss att en Mi Mix-telefon i Redmi-serien kommer vara utrustad med mellanklass-specifikationer.

Källa


OnePlus 5 kommer få ett 3300 mAh batteri

OnePlus kommer på tisdag presentera sin nya flaggskeppstelefon OnePlus 5. Det har varit oklart hur stort batteri telefonen kommer få. Uppgifter som läckt ut under söndagskvällen.
Det har under söndagskvällen bekräftats att OnePlus 5 får ett 3300 mAh batteri. Batteriet ska på 30 minuters laddning kunna räcka "upp till en dag" enligt ett läckt papper från OnePlus själva. Det har tidigare spekulerats om att Dash Charge 2.0 ska kunna ladda OnePlus 5 från 0-92% på 60 minuter. På tisdag byts dessa läckor ut mot fakta.
Källa

Reklamvideo läcker ut på OnePlus 5

OnePlus kommer på tisdag hålla ett event där företaget kommer visa upp nästa mobil, OnePlus 5. Nu har en bit reklamvideo för mobilen läckt ut på nätet, en reklamsnutt som visar hela telefonens design. 
Av videon nedan att döma kommer OnePlus 5 få ett yttre som påminner mycket om OPPO:s nyligen presenterade R11 med dubbla kameror på baksidan och en fingeravtrycksläsare monterad på framsidan under skärmen. OnePlus slogan för "5" är "Dual Camera. Clearer Photos", något som innebär att OnePlus 5 förhoppningsvis fått en riktigt bra kamera!


Video visar att Xiaomi Mi 6 har inbyggd fingeravtrycksläsare i displayen

Det har spekulerats om att Vivo kommer bli först ut med en smartphone med inbyggd fingeravtrycksläsare i displayen. Om man ska tro dagens video finns det redan en telefon med inbyggd fingeravtrycksläsare: Xiaomi Mi 6. 

Xiaomi Mi 6 har på pappret en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan under hemknappen. Det verkar dock finnas två möjligheter att låsa upp mobilen: via hemknappen eller direkt via displayen. Jag har tidigare givit Xiaomi mycket beröm för deras vågade Xiaomi Mi Mix-telefon. Nu verkar man gjort något omedvetet!

Videon kan ni se här.Moto börjar skicka ut Android 7.1.1 till G4 Play

I början av april rapporterade jag om att Moto skulle skicka ut Android 7.1.1 Nougat till budgettelefonen Moto G4 Play - en telefon som går att köpa för under 1000 kronor. 

Under gårdagen har Moto meddelat att man börjat pusha ut uppdateringen till Moto G4 Play. Uppdateringen ska komma direkt till din Moto G4 Play (OTA) utan att du behöver krångla med några sladdar till datorn. Med Android 7.1.1 Nougat medföljer bland annat batterisparfunktionen Doze-on-the-go som stänger ner batterislukande program när telefonen inte används.

Källa

Vivo X11 upptäckt med kantlös display

Vivo sägs bli den första mobiltillverkaren i världen som kommer implementera en fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen. Kanske är det på sin kommande smartphone X11 man ska testa tekniken? 
Enligt källor kommer Vivo X11 få en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Det sägs också att Vivo X11 kan bli världens första smartphone med en inbyggd fingeravtrycksläsare i displayen. Varför just Vivo kan bli först är än så länge oklart. 


Källa