Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni 4, 2017

Moto håller event 21a juni - presenterar troligtvis två nya smartphones

Moto har nyligen avslöjat att man kommer hålla ett event den 21a juni, vilket är om elva dagar. Det man förväntas visa upp under eventet är Moto E4 och E4 Plus. Två telefoner som sägs erbjuda riktigt stora batterier. 

Om vi börjar med Moto E4 Plus så sägs den här luren erbjuda en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning, processorn MediaTek MT6737 tillsammans med 2/3 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Den bakre kameran sägs ha fått en upplösning på 13 megapixel medans den främre sägs ha fått en upplösning på 5 megapixel.

I övrigt sägs Moto E4 Plus erbjuda ett rejält batteri på 5000 mAh, en frontmonterad fingeravtrycksläsare och Android 7.1.1 Nougat från start.

Om vi istället kollar in Moto E4 så sägs den här mobilen erbjuda en något mindre 5 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs det att mobilen fått samma processor som storebrodern E4 Plus tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Den bakre kameran sägs ha fått en upplösning på 8 megapixel medans den främre kameran fått en upplösn…

OnePlus 5 kommer inte kunna köpas utan invite

OnePlus 3 och 3T har alltid gått att köpa utan Invites, alltså utan en inbjudan. OnePlus slutade med denna biljett i samband med att man släppte OnePlus 3. Nu kan systemet återinföras på nytt. 

Någon gång under förra året fick OnePlus lägga leveranserna av OnePlus 3 på is till visa länder i Europa, däribland Sverige. Det blev helt enkelt så att OnePlus inte klarade av att producera och leverera de beställa telefonerna på en gång.

Detta tror jag är orsaken till att OnePlus kommer återinföra sitt Invite-system på nytt när man släpper sitt nya flaggskepp OnePlus 5 den 22a juni.

Källa

Läcka bekräftar att Huawei Honor 9 fått Kirin 960 och dubbla kameror

Huawei Honor 9 kommer med största sannolikhet offentliggöras nu på måndag. Nu har en bild läckt ut på nätet som talar om vilka specifikationer vi kan förvänta oss att Huawei Honor 9 kommer få. 

Det har under dagen avslöjats att Huawei Honor 9 kommer få samma kamerasetup som Huawei P10 och Huawei P10 Plus. Det innebär att den primära kameran fått en upplösning på 20 megapixel medans den sekundära fått en upplösning på 12 megapixel. I samma veva bekräftas det också att Huawei Honor 9 utrustats med Huaweis egna processor Kirin 960 tillsammans med 6 GB RAM.

Källa

OnePlus 5 har utrustats med en 5,5" Full HD-display och Snapdragon 835 (bekräftat)

Sent på fredagskvällen har mer information gällande OnePlus kommande flaggskeppstelefon OnePlus 5 läckt ut på nätet. Återigen handlar det om ett benchmarkprogram, men den här gången listas samtliga huvudspecifikationer för luren. 

OnePlus 5 har utrustats med en 5,5 tumsskärm som fått en upplösning på 1080 x 1920 pixlar. OnePlus har tidigare gått ut och sagt att "5" kommer få mindre yttermått än OnePlus 3 och 3T. Detta måste betyda att OnePlus 5 fått något smalare ramar runtom displayen. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.

Vi ser också att både den bakre- och främre kameran fått en upplösning på 16 megapixel. Av bilden att döma har den sekundära kameran på baksidan också fått en upplösning på 16 megapixel. Slutligen kan jag rapportera att OnePlus 5 kommer förinstallerad med Android 7.1.1 Nougat.

Källa

OnePlus jämför ljudkvaliteten mellan 3 och 5 i senaste videon

OnePlus kommer den 20e juni offentliggöra företagets nya flaggskeppsmobil OnePlus 5. Det stoppar dock inte tillverkaren från att stegvis avslöja mobilens funktioner och specifikationer i förväg. Nu har man släppt sin andra teaservideo för "5". Videon som OnePlus nyligen släppt visar hur bra OnePlus 3 respektive OnePlus 5:s mikrofoner fångar in ljud utifrån. Som motiv har företaget använt sig av en konsert. Med OnePlus 3 upplevs ljudet endast som skorr medans ljudkvaliteten är mycket bättre i OnePlus 5. Videoklippet kommer ni kunna se nedan.

Så blir Google Pixel 2 XL

Google kommer någon gång i september visa upp nyheter på sitt årliga Google I/O-event. Nu har många av huvudspecifikationerna till Google Pixel 2 XL påträffats på nätet via benchmarkprogrammet GFXBench. 

Google Pixel 2 XL sägs erbjuda samma format som LG G6m alltså 18:9. Detta kan hänga ihop med den udda skärmstorlek som Pixel 2 XL ser ut att erbjuda, nämligen 5,6 tum med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.

Den bakre kameran ser ut att få en upplösning på 12 megapixel medans den främre ser ut att få en upplösning på 7 megapixel. Telefonen förväntas också få en fingeravtrycksläsare på baksidan, troligen beståendes av en sensor gjord i samarbete med Fingerprint Cards.


Källa

Samsung bekräftar: ingen inbyggd fingeravtrycksläsare i displayen i Note 8

Det sägs att Samsung kommer offentliggöra sin nästa flaggskeppsmobilGalaxyNote 8 under augusti - månad. Nu har Samsung avslöjat vad GalaxyNote 8 inte utrustats med. 

Samsung har under dagen meddelat att företagets kommande flaggskeppsmobil, Galaxy Note 8, inte utrustats med en fingeravtrycksläsare inbyggd i displayen. Samsung meddelar att man håller på med en sådan lösning, men att den just nu på alldeles för osäker att sätta i en mobiltelefon. Det är således oklart vart Note 8 kommer få sin fingeravtrycksläsare placerad. 
Källa

OnePlus 5 med 8 GB RAM dyker upp hos GeekBench

OnePlus kommer den 20e juni offentliggöra sitt nya flaggskepp OnePlus 5. Tiden fram tills dess kommer vara fylld med en massa härliga rykten, det är en sak jag kan lova. Nu har telefonen fastat i benchmarkprogrammet GeekBench. 

Av bilden nedan att döma kommer OnePlus 5 i alla fall bli tillgänglig i en variant med hela 8 GB RAM. Det tillsammans med processorn Snapdragon 835 kommer göra OnePlus 5 till en av de snabbaste mobilerna på marknaden just nu. OnePlus 5 förväntas komma i två olika versioner; en med 6/64 GB minne och den andra jag talar om ovan, alltså med 8/128 GB minne.

Källa

Bild tagen med Huawei Honor 9 läcker ut i förtid

Huawei Honor kommer på måndag offentliggöra sitt nya flaggskepp Honor 9 tillsammans med aktivitetsarmbandet Honor Band A3. Nu har ett fotografi taget med Honor 9 hamnat på nätet via Weibo.

Av bilden att döma kommer Huawei Honor 9 få en Bokeh-effekt. Det innebär att man kan få bra fokus på ett föremål med en oskarp bakgrund. Det sägs att Honor 9 kommer få en färgsensor och en monokromsensor, men det kanske är så att mobilen får ett zoomobjektiv som andralins istället. Vad tror du? Släng gärna iväg en kommentar!

Källa

OnePlus visar upp "5" i förtid

OnePlus har alldeles nyss skickat ut en teaserbild på företagets kommande flaggskeppstelefon OnePlus 5. Bilden visar upp halva telefonen, en halva som bekräftar många detaljer om OnePlus 5. 

Det bekräftas att OnePlus 5 blivit utrustad med dubbla bakre kameror. Det vi också kan se är att telefonen kommer bli tillgänglig som mattsvart som standard. Det ser också ut som att OnePlus 5 kommer få en riktigt tunn profil. Fler detaljer lär garanterat dyka upp innan presentationen så se till att kolla Mobilanyheter regelbundet!

Källa

Dessa enheter får iOS 11

Apple presenterade i måndags iOS 11, tillverkarens nyaste version av sitt mobil- och surfplattesystem. Apple har nu släppt sin officiella lista på vilka enheter som kommer få ta del av iOS 11. 

Apple har listat att alla iPhones från 5S och uppåt kommer få en uppdatering till iOS 11. Jag rekommenderar dock inte att de som har en iPhone 5S uppdaterar till iOS 11 då jag misstänker att processorn kan få det tufft att klara av uppgiften. Apple meddelar också att samtliga iPads från iPad generation fyra kommer få en uppdatering till iOS 11.


Källa

Rykte: OnePlus 5 kostar 5500 kronor

En av de mest intressanta detaljerna gällande OnePlus kommande flaggskeppstelefon OnePlus 5 är hur mycket enheten kommer kosta. Nu har en skärmdump på finska prisuppgifter för luren läckt ut! 

Enligt denna läcka kommer OnePlus nästa flaggskepp kosta 550 euro. Det innebär med största sannolikhet kommer OnePlus nästa flaggskepp kosta 5500 kronor för svenska kunder. Det innebär bland annat att OnePlus 5 blir 500 kronor billigare än exempelvis LG G6.

Källa

Kommer OnePlus 5 få 8 GB RAM trots allt?

Det har länge spekulerats om att OnePlus kommande flaggskeppstelefon OnePlus 5 kommer vara utrustad med 8 GB RAM. Nu på slutet har dock detta heta rykte avtagit i utbyte för 6 GB RAM. Nu säger Amazon India något helt annat! 

Enligt Amazon India kommer OnePlus 5 bli tillgänglig med hela 8 GB RAM. Det innebär med största sannolikhet att företagets kommande flaggskeppstelefon kommer bli tillgänglig i två varianter, en med 6/64 GB minne och en annan med 8/128 GB minne. Det är dock rena spekulationer från mig själv.
Källa

Här är första nattfotografiet taget med OnePlus 5

OnePlus har satsat hårt på kamerorna i företagets kommande flaggskeppsmobil OnePlus 5. Det står sedan tidigare klart att företagets kommande flaggskepp fått dubbla kamerasensorer utvecklade i samarbete med DxO. 

En av OnePlus två grundare, Pate Lau, har nyligen lagt ut ett fotografi taget med företagets kommande smartphone OnePlus 5. Bilden är tagen i en mörk miljö, något som tyder på att OnePlus 5 kommer få en extremt bra kamera för just mörkerfotografering. Av bilden nedan att döma kommer OnePlus 5:s dubbla kameror ta in mycket ljus med sina f/1.8 - bländare.

Källa

Jag gör en unboxing på Bose QuietControl 30

Bose QuietControl 30 är företagets första trådlösa hörlurar som har en trådlös kragdesign. Jag har fått hem ett par hörlurar för ett genomgående test. Först kommer dock en liten unboxing-text där jag listar upp vad som ingår när du köper hörlurarna. 

På lådans framsida finner vi en produktbild på hörlurarna tillsammans med hörlurarnas namn. Här nämns också att QuietControl 30 är utrustade med Noice Canceling, men även att de är trådlösa. Att de är trådlösa är ju bra då fler och fler tillverkare väljer att ta bort hörlurskontakten från sina smartphones.

På den vänstra- och högra långsidan finner vi endast en Bose-logga på vardera sida. Jag märker vid det här laget att Bose designat lådan väldigt "Basic" med inga onödiga detaljer.

På lådans baksida finner vi viktiga detaljer kring Bose QuietControl 30. Här nämns det bland annat att hörlurarna har tio timmars batteritid på en full laddning och att nack-kragen är designad för att ligga bekvämt runt nacken hela dagen. Precis som …

Då presenteras Samsung Galaxy Note 8

Samsung avslöjade i början på året att man kommer släppa en uppföljare till fjaskotelefonen Samsung Galaxy Note 7. När är oklart, men nu påstår sig en källa veta vilken månad telefonen kommer offentliggöras. 

Enligt SamMobile kommer Samsung offentliggöra sitt nästa flaggskepp, Galaxy Note 8, någon gång i augusti. Anledningen till detta sägs vara att Samsung vill skaffa sig ett försprång mot Apple och en möjlig iPhone X.

Källa

OnePlus släpper teaservideo inför "5"

OnePlus har nyligen släppt en teaservideo för att hypa upp förväntningarna inför OnePlus 5. En teaservideo som visar att OnePlus 5 utrustats med en unibodykonstruktion i aluminium.
I videon avslöjas det att OnePlus 5 kommer bli tillgänglig från och med 22a juni. Det betyder att OnePlus kommer lansera OnePlus 5 två dagar efter att man presenterat telefonen.


Rykte: Samsung Galaxy Note 8 får mer skärmyta än Galaxy S8

Enligt ett nytt bildrykte kommer Samsung kommande phabletsmartphone Galaxy Note 8 få större screen-to-body ratio än Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8+. 

Av bilden nedan att döma rör det inte sig om en stor skillnad, utan bara en ytterst liten skillnad mellan Galaxy Note 8 och Samsung Galaxy S8. Samsung Galaxy Note 8 sägs få en 6,3 tumsskärm med 4K-upplösning (2160 x 3840 pixlar), vilket enligt mig är en något för hög upplösning i en smartphonedisplay.

Samsung Galaxy Note 8 kommer presenteras någon gång under hösten 2017.

Källa

Här är Samsung Galaxy J5 och J7 (2017)

Samsung har under tisdagskvällen offentliggjort företagets nya budgetmobiler Galaxy J5 och Galaxy J7 (2017). Båda telefoner har fått unibodykonstruktioner i aluminium med en glasskiva som skyddar skärmarna. 

Om vi börjar med nya Galaxy J5 så har mobilen fått en 5,2 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven hittar vi processorn Exynos 7870 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en bakre 13 MP-kamera och en främre 5 MP-kamera. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri, en USB Type C-port och en frontmonterad fingeravtrycksläsare.

Telefonen kommer bli tillgänglig i slutet på den här månaden till ett pris av 280 euro.

Nya Samsung Galaxy J7 har istället fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven hittar vi samma prestanda som i nya J5, alltså Exynos 7870 tillsammans med 16 GB inbyggt minne. RAM-minnet har utökats från 2 till 3 GB i nya J7. Den bakre kameran har fått en upplösning på 13 megapixel medans den fr…

Baksidan och framsidan på OnePlus 5 läcker - presenteras 20e juni (bekräftat)

OnePlus kommer offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5 den 20e juni. Nu kan telefonens baksida och långsidor ha hamnat på nätet i förtid. 

Av bilden nedan att döma kommer OnePlus 5 bli tillgänglig i mattsvart. Den mattsvarta färgen kom som begränsad upplaga till OnePlus 3T, men har sedan dess varit högt eftertraktad. På baksidan ser vi också de dubbla kamerorna med tillhörande LED-blixt. På telefonens högra långsida finner vi en kombinerad volymknapp och en lucka för de dubbla SIM-korten. På den vänstra långsidan finner vi istället knappen för de olika ljudlägena och av/på - knappen.

Save the date: 20e juni klockan 18:00!
Källa

Huawei Honor visar upp nytt aktivitetsarmband och ny smartphone nästa måndag

Huawei Honor skickade nyligen ut en teaserbild på en smartphone. Huawei kommer med största sannolikhet offentliggöra Honor 9 och ett nytt aktivitetsarmband nu på måndag. 
Honor 9 sägs bland annat vara utrustad med dubbla bakre kameror och en frontmonterad fingeravtrycksläsare. Telefonen sägs få en 5,15 tumsskärm med hela 6 GB RAM, något som kommer göra Honor 9 till ett prestandamonster som kommer sticka ut från sin storleksklass.
Om vi går vidare till Honor Band A3, som kommer bli Huaweis nya aktivitetsarmband, så sägs det bland annat erbjuda en liten OLED-panel och IP67-klassning.


Källa

Här är Sharps nya supersmartphone

Sharp har under tisdagen visat upp en framtidssmartphone. De må låta flummigt, men Sharpt har visat upp hur telefonens utsida kommer se ut. Däremot har man inte sagt ett knyst om mjukvaran. 


Sharps framtidstelefon utmärker sig verkligen då den har skärm över hela framsidan. Det finns med andra ord inte en enda tunn ram runt displayen. Det vi också ser är att telefonen saknar en synlig fingeravtrycksläsare. Antagligen är fingeravtrycksläsaren gömd bakom displayen. Det vi också kan se är att mobilen är utrustad med dubbla kameror på baksidan. 
Det är ännu oklart när Sharp kommer ge ut mer informationen om telefonen. 

Källa

ZTE offentliggör V870

ZTE har under gårdagen offentliggjort en ny mellanklass-mobil vid namn ZTE V870. Z870 är ZTE:s nya mellanklass-satsning som bland annat utrustats med en konstruktion i aluminium.  

ZTE Z870 hart fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar) med en IPS-panel. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 4355 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en bakre 16 megapixels-kamera och en främre 8 megapixel-kamera. Den har även fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. Telefonen har fått ett 3000 mAh batteri.

ZTE V870 kommer med Android 7.0 Nougat från start och kommer kosta motsvarande 3500 kronor när den släpps i Kina någon gång under sommaren.

Källa

Apple presenterar Watch OS4, iOS 11 och iPad Pro 10,5"

Apple har under kvällen presenterat nästa kapitel inom Watch OS och iOS. De nya versionerna kallas inte helt oväntat Watch OS4 och iOS 11. Här är allt du behöver veta om Apples två nya system. 

Om vi börjar med Watch OS4 så är det mesta som uppdaterats urtavlorna. Den coolaste urtavlan är enligt mig Siri-urtavlan. Siri-urtavlan sorterar upp kort i olika händelser (ungefär som Google Now) på vad som händer under din dag. Den andra urtavlan som Apple introducerade är en med Toy Story-motiv.

De största nyheterna i och med Watch OS4 är träningsläget. Nu har det blivit mer personanpassat, varpå Watch OS4 påminner dig olika mycket beroende på hur din träning ser ut. Tyvärr ser det inte ut som att man kommer kunna styra Spotify med Watch OS4 heller. Watch OS4 finns ute som beta men kommer som fullversion i höst.
Om vi går vidare till iOS 11 så är det Apples nyaste gränssnitt för iPhones och iPads. Precis som i Watch OS har Siri fått sig en rejäl uppdatering även i iOS. Apple har nämligen int…

OPPO offentliggör R11 med telephoto-lins

OPPO har efter en tids spekulerande offentliggjort mellanklassaren OPPO R11 som bland annat utrustats med dubbla bakre kameror och en konstruktion i aluminium. 


OPPO R11 har fått en unibodykonstruktion i aluminium som löper längs telefonens sidor och baksida. På framsidan skyddas telefonen av Cornings Gorillaglas 5. OPPO R11 har fått en frontmonterad fingeravtrycksläsare som troligtvis kommer från svenska Fingerprint Cards.

Skärmen är 5,5 tum stor och har fått en upplösning på 1080 x 1920 pixlar. Panelen är av AMOLED-typ. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen har också fått ett 2900 mAh batteri.

OPPO R11 har utrustats med dubbla bakre kameror. Den primära kameran har fått en upplösning på 20 megapixel medans den sekundära fått en upplösning på 16 megapixel. Dessa kan tillsammans zooma in ett motiv 2 gånger på optiskt vis. Den främre kameran har fått en upplösning på 20 megapixel.

OPPO R11 kommer med Android 7.1 Noug…

OnePlus skjuter upp presentationen på nya superluren

Den senaste veckan har vi riktat in oss på att OnePlus kommer presentera sitt nästa kapitel, OnePlus 5, den 15e juni. Nu tyder en uppgift på att OnePlus skjutit upp presentationen på "5". 

Det nya datum som nämns är den 20e juni. Det innebär att OnePlus skjuter upp presentationen av OnePlus 5 med fem dagar, om uppgifterna stämmer det vill säga. Av tidigare bilder att döma har OnePlus 5 utrustats med dubbla bakre kameror och en unibodykonstruktion i aluminium.

Det är alltså högst oklart när OnePlus kommer offentliggöra OnePlus 5, men jag hoppas det blir så snart som möjligt eftersom frustrationen börjar bli stor över att OnePlus aldrig presenterar sitt nya flaggskepp.

Källa


HTC släpper två nya videos för U11

HTC har nyligen släppt två nya videos på företagets flaggskeppstelefon HTC U11. Den första videon demonstrerar hur kameramjukvaran drar nytta av klämfunktionen medans den andra videon demonterar telefonens ljudegenskaper. 


Kameranvideon visar att man kan klämma på telefonens två långsidor för att starta videoläget och ta en selfie. Självklart kan man klämma för att ta ett vanligt fotografi också. Den andra videon visar vilka egenskaper hörlurarna som följer med i förpackningen har. De har nämligen utrustats med Active Noise Cancelling, vilket innebär att de tar bort bakgrundsljud. 


OnePlus skickar ut teasebild på OnePlus 5

OnePlus kommer den 15e juni offentliggöra OnePlus 5. Nu kan den första teaserbilden på telefonen läckt ut.
Av bilden nedan att döma kommer OnePlus nästa flaggskeppstelefon OnePlus 5 få dubbla kameror på baksidan. Färgvalet på bilden indikerar också att mobilens dubbla kameror kommer ta svartvita bilder tillsammans. Av bilden att döma kommer OnePlus 5 inte vara utrustad med det traditionella 16:9-formatet, utan ser istället ut att få ett 18-format.

Källa

Moto börjar skicka ut Android 7.1.1 Nougat till Moto Z Play

Moto har under söndagskvällen meddelat att man börjat skicka ut Android 7.1.1 Nougat till fjolårets mellanklassmobil Moto Z Play. Uppdateringen ska anlända OTA (over-the-air). 

Moto låter hälsa att uppdateringen först kommer nå amerikanska exemplar av Moto Z Play för att sedan skickas ut i Europa och Asien. En nyhet i Android 7.1.1 Nougat är ett mörkt tema. Eftersom Moto z Play kommer från Android 7.0 Nougat är nyheterna inte sådär jättemånga då det mest handlar om buggfixar.


Källa

Bilder tagna med OnePlus 5 läcker ut i förtid

Den 15e juni, alltså om 11 dagar, kommer OnePlus offentliggöra nya flaggskeppstelefonen OnePlus 5. Nu kan bilder tagna med telefonens dubbla kameror läckt ut i förtid. 

Av bilderna att döma kommer OnePlus 5 få en "normal kamera" med färgsensor. Den sekundära kameran ser istället ut att bli av monokromtyp, vilket innebär att den endast kan fota i svartvitt. Det innebär att OnePlus tar efter Huawei och alltså inte ger OnePlus 5 någon vidvinkelkamera.

Källa

OPPO R11 dyker upp i GeekBench - rockar Snapdragon 660!

Lanseringen av OPPO:s kommande mellanklassare närmar sig med stormsteg. Nu har telefonen besökt GeekBench, en sida som avslöjar vilken typ av processor OPPO R11 är utrustad med. 

GeekBench bekräftar att OPPO:;s kommande mellanklassare utrustats med processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och Android 7.1.1 Nougat från start. Det som kommer utmärka R11 mot dess konkurrenter är telefonens tre kameror då den kommer erbjuda dubbla kameror på baksidan. OPPO R11 sägs också få en 5,5 tumsskärm med Full HD - upplösning med en fingeravtrycksläsare placerad på telefonens framsida.

Det är oklart när OPPO kommer offentliggöra R11.


Källa