Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj 14, 2017

Nokia 9 åker fast i förtid - har dubbla kameror

Nokia kommer inom kort presentera sin flaggskeppstelefon Nokia 9. För några dagar sedan rapporterade jag om att telefonen kunde ha åkt fast på video. Nu har telefonen fångats på ett gäng bilder! Det är svårt att säga hur telefonen kommer vara byggd då det sitter ett fodral runtom den. Det vi däremot kan se är att den kommer få en fingeravtrycksläsare på framsidan, ett hörlursuttag, en USB Type C-kontakt och en högtalargrill placerad på undersidan.

Sidan nämner att Nokia 9 fått en 5,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) samt processorn Snapdragon 835 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Av bilderna att döma kommer Nokia 9 få dubbla kameror med tillhörande LED-blixt och Laser Autofokus. Källan skickar också med ett gäng exempelbilder som ni kommer kunna ta del av nedan.


Källa

Samsung Galaxy S8 och S8+ blir tillgänglig i en fjärde färg

Samsung presenterade sina nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+ den 29e mars i år. Många blev besvikna när Samsung meddelade att man inte skulle släppa samtliga färger på den svenska marknaden. 

Nu har Samsung meddelat att färgen Coral Blue kommer bli tillgänglig hos Tele2 och Comviq från och med 22a maj, vilket är om två dagar. Precis som alla andra kulörer av Galaxy S8 och S8+ har den blåa även den fått en svart framsida och huvudfärgen, alltså korallblått, på baksidan. Samsung meddelar inte om den nya kulören av telefonen blir tillgänglig hos fler återförsäljare i framtiden.

Källa

Specifikationerna för Moto Z2 Play bekräftade - OLED-display med bland specifikationerna

En telefon jag skrivit mycket om på senare tid är Moto:s kommande mellanklassare Moto Z Play. Nu har de flesta specifikationerna bekräftats tack vare den kinesiska sidan TENAA. 
Moto Z2 Play har fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Detta tillsammans med en OLED-panel. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 626 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar. 
I övrigt ser det ut som att Moto Z2 Play kommer få ett betydligt mindre 2820 mAh batteri (mot Z Play som har ett batteri på 3500 mAh). Detta innebär med största sannolikhet att telefonen blivit något tunnare mot sin föregångare. Vi ser också en främre monterad fingeravtrycksläsare. Moto Z2 Play kommer med största sannolikhet presenteras med Android 7.1.1 förinstallerat. 
Källa

Här är officiella bilder på ZTE Nubia Z17 - presenteras 1:a juni

En telefon som jag skrivit mycket om den senaste tiden är ZTE Nubia:s kommande flaggskepp Nubia Z17. Nu har telefonen åkt fast på ett gäng officiella bilder. Dessutom avslöjas det när telefonen kommer presenteras. ZTE Nubia Z17 kommer ha ett designspråk som kommer påminna mycket om Huawei Honor 8:as med glas på både fram- och baksidan. Dessutom ser det ut som att Nubia Z17 kommer finnas tillgänglig i samma ovanliga kulör som Honor 8.

Om vi kollar till specifikationerna sägs det att Nubia Z17 kommer få en 5,5 tumsskärm med 1080p - upplösning. Under huven kommer vi hitta processorn Snapdragon 835 tillsammans med antingen 6/128 eller 8/128 GB minne. Den primära bakre kameran ska ha fått en upplösning på 23 megapixlar medans den sekundära kameran sägs få en upplösning på 12 megapixlar.Källa

HTC släpper video - firar 20 år ute på smartphonemarknaden

HTC grundades 1997 och har nu alltså funnits ute på smartphonemarknaden i 20 år. Det har man valt att fira genom att släppa en tre minuter lång video där man går igenom historiska mobiltelefoner! 

HTC har minst sagt haft det turbulent på sistone. Hela företagets M-serie smartphones har inte alls sålt i närheten utav vad HTC förväntat sig. Därför tror jag det är ett taktiskt drag från HTC att börja om på nytt med en ny serie smartphones. Trots att man haft det turbulent har man på ett märkligt sätt lyckats hålla sig kvar på marknaden.


Källa

Xiaomi redo att presentera Xiaomi Mi Max 2

Jag har under en tid skrivit om Xiaomis kommande phablet Xiaomi Mi Max 2. Under fredagseftermiddagen har Xiaomi skickat ut en inbjudan till ett event man kommer hålla den 25e maj, vilket är nästa torsdag. 

Mycket tyder på att Xiaomi Mi Max 2 kommer få en 6 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven sägs det att Mi Max 2 fått processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ser ut att få en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran sägs få en upplösning på 8 megapixlar.

I övrigt kommer Mi Max 2 säkerligen få en fingeravtrycksläsare. Det sägs också att mobilen kommer få ett batteri som ska vara över 4000 mAh stort.


Källa

ZTE Nubia Z17 åker fast på video - avslöjar att telefonen är vattentålig

ZTE Nubia Z17 är en telefon som förväntas bli en av de första smarttelefonerna med hela 8 GB RAM. Nu har telefonen fastnat på ett YouTube-klipp, ett klipp som avslöjar hur telefonen kommer se ut på framsidan samt att den blir vattentålig 

Av videon att döma kommer ZTE Nubia Z17 få stora skärmramar runtom displayen. Vi kan också se att telefonen blivit IP-klassad. Det sägs att Z17 fått IP-klassningen IP67, vilket innebär att telefonen klarar av att ligga på en meters djupt vatten i trettio minuter. Enligt tidigare källor kommer Nubia Z17 få processorn Snapdragon 835 med "upp till 8 GB RAM". Det återstår att se när ZTE kommer visa upp mobilen.

Källa

OnePlus 5 kommer få en kamera gjord i samarbete med DxO

Det tisslas och tasslas en hel del om OnePlus kommande flaggskepp OnePlus 5 nu för tiden. Nu har en viktig detalj framkommit, nämligen att OnePlus nästa flaggskepp kommer ha extrafokus på kameran! 

Enligt PhoneArena kommer OnePlus 5 få två bakre kameror som ska vara utvecklade i samarbete med den amerikanska kameratestsidan DxO, en sida som just nu påstår att HTC:s nya flaggskepp U11 som telefonen mest bäst kamera på marknaden just nu. Detta betyder antagligen att OnePlus 5 kommer få två mycket bra bakre kameror!

Källa

Nya bilder dyker upp på OnePlus 5 - saknar ett hörlursuttag

OnePlus är inte långt ifrån att presentera sitt nya flaggskepp OnePlus 5. Det märks då tillsynes äkta bilder läckt ut på telefonen de senaste dagarna.
Dagens läcka avslöjar att OnePlus 5 kommer bli utan ett hörlursuttag. Precis som många andra tillverkare kommer OnePlus alltså hoppa på tränden med att slopa hörlursuttaget. Förhoppningsvis har OnePlus gjort detta väl för att få plats med ett större batteri i OnePlus 5. Något som däremot återstår att se!

Källa

Samsung Galaxy C10 med dubbla kameror påträffas i det vilda

Samsung har ännu inte släppt en smartphone med dubbla kameror. Nu ser det ut som att tillverkaren är nära på att släppa sin första smartphone med just det; dubbla kameror! Samsung Galaxy C10 kommer med största sannolikhet presenteras mycket snart. 
Det nämns inga kameraspecifikationer för telefonen, men typiskt för mellanklass-mobiler med dubbla kameror är att den sekundära kameran skapar en Bokeh-effekt åt den primära kameran, en funktion som möjliggör oskarp bakgrund när man ska ta kort på ett motiv. Enligt tidigare källor kommer Galaxy C10 få Qualcomms nya processor Snapdragon 660. Det är oklart när Samsung kommer offentliggöra Galaxy C10. 
Källa

Nokia 6 kommer till Sverige med mindre internt minne

Nokia kommer med största sannolikhet lansera mellanklassaren Nokia 6 på den svenska marknaden med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Det är i alla fall vad jag trott fram tills idag. 

Enligt PhoneArena kan det hända att Nokia släpper en nedgraderad variant av mellanklass-mobilen Nokia 6 i Europa. Det som ska ha blivit nedgraderat är det interna minnet, som troligtvis halverats till 32 GB. RAM-mängden på 4 GB ska fortfarande vara densamma. Enligt PhoneArena ska den europeiska versionen av Nokia 6 få en förbättrad främre kamera istället. Dessa uppgifter bör tas med en nypa salt.
Källa

Android O kommer som betaprogram

Förra året skickade Google ut betamjukvara av Android 7.0 Nougat. Under I/O har man nu meddelat att man kommer göra detsamma med nya Android O.

Uppdateringen kan hämtas hem på telefonerna Pixel, Pixel XL, Nexus 6P och Nexus 5X. Uppdateringen kommer också kunna hämtas hem på Pixel C och Nexus Player. Google avslöjar också att man kommer släppa den skarpa versionen av Android O senare i sommar.

Vad tror ni Android O kommer kallas i slutändan, samt vilket versionsnummer tror ni Googles nya programvara kommer få? Kommentarsfältet är fritt!

Källa

Google Assistent kommer till iOS!

Google har under kvällen hållet låda där man avslöjat att företagets röstassistent Google Assistent kommer till iOS. Det innebär att de som är småtrötta på Siri äntligen har ett till alternativ att välja på. 

Det sades tidigare i veckan att Google planerade att släppa sin röstassistent Google Assistent till iOS-prylar. Under kvällen har man avslöjat att man kommer släppa Assistent på App Store. Enligt feber.se finns dock appen ännu inte att hämta hem, men bör dyka upp lite senare ikväll. Detta innebär att de som tröttnat ur på Apples egna röstassistent Siri äntligen har ett alternativ att välja på. De två röstassistenterna är mer lika än olika om jag säger så.

För att aktivera röstassistenten på en iOS-enhet behöver man bara säga "Ok Google" så ska Google kunna svara på dina frågor även om telefonen är i låst läge.


Källa

OPPO presenterar A77 med en högupplöst främre kamera

OPPO har under onsdagskvällen presenterat mobilen OPPO A77 som kan stoltsera med en högupplöst främre kamera. Utöver detta har OPPO R77 fått avancerad kameramjukvara. 

OPPO R77 har fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven hittar vi processorn MediaTek MT6750T tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 13 megapixlar med bländartalet f/2.2 medans den främre kameran fått en upplösning på 16 megapixlar med bländartalet f/2.0. Den främre kameran kan dessutom ta kort i porträttläge.

I övrigt har A77 fått ett 3200 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare och kommer med Android 7.0 Nougat förinstallerat. Telefonen kommer kosta motsvarande 3200 kronor när den släpps i Taiwan.
Källa

Ny bild på OnePlus 5 påträffas - tyder på att mobilen fått dubbla kameror

OnePlus kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskeppsmobil OnePlus 5. Än så länge har OnePlus lyckats hålla företagets kommande flaggskepp bakom stängda dörrar från att läcka ut. Nu kan den första bilden läckt ut på telefonen, det tror i alla fall jag. 

Av bilden att döma kommer OnePlus nästa smartphone vara utrustad med dubbla kameror. Det är oklart på vilket sätt kamerorna kommer samarbeta, men förhoppningsvis är en av de två en vidvinkelkamera. I övrigt påminner baksidan mycket om den baksida som OnePlus 3 och 3T fått. Enligt tidigare källor kommer båda bakre kameror fått en upplösning på 22 megapixlar.

OnePlus 5 sägs erbjuda en 5,5 tumsskärm med Quad HD - upplösning (1440 x 2560 pixlar) och processorn Snapdragon 835 tillsammans med 8 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.

Källa

Pressbilder läcker på Moto E4 Plus - liknar Moto G5 Plus

Moto kommer inom kort offentliggöra ett gäng nya smartphones. Nu ser det ut som att mellanklassaren Moto E4 Plus fastnat på bild i förtid. Av bilderna att döma kommer E4 Plus påminna mycket om Moto G5 Plus. 

Av bilderna att döma kommer Moto E4 Plus bli tillgänglig i kulörerna svart och guld. Moto E4 Plus kommer få en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen och få en främre LED-blixt för de perfekta selfie-bilderna. Det ser också ut som att mobilen kommer få en unibodykonstruktion i aluminium.

Enligt tidigare uppgifter kommer E4 Plus få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplössning (1080 x 1920 pixlar). Under huven sägs mobilen få processorn MediaTek MT6737 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Moto E4 Plus sägs också få ett batteri som ska vara 5000 mAh stort.


Källa

Samsung Galaxy J5 och J7 (2017) påträffas i det vilda

Samsung kommer inom kort offentliggöra årets upplagor av Samsung Galaxy J5 och J7. Nu har båda telefoner påträffats i det vilda där de jämförs med sina föregångare, en lista som antagligen listar de största skillnaderna mellan årets upplagor och förra årets upplagor. 

Om vi börjar med Samsung Galaxy J7 (2017) ser vi att mobilen kommer få en 5,5 tumsskärm med SUPER AMOLED-teknik. Den bakre kameran har fått upplösningen 13 megapixlar med bländartalet f/1.7 liksom den främre kameran som fått samma megapixelantal. Vi kan också se att telefonen kommer få en åttakärnig processor (1,6 GHz) tillsammans med 3 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Batteriet anges vara 3600 mAh stort.
Om vi hoppar över till Galaxy J3 (2017) så ser vi att mobilen kommer få en 5,2 tumsskärm (SUPER AMOLED). Under huven hittar vi samma åttakärniga processor som nya J7 kommer få tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 13 megapixlar (f/1.9) medans den främre kameran fått…

Huawei smyger ut Y7 - erbjuder ett 4000 mAh batteri och Snapdragon 435

Huawei har under tisdagskvällen offentliggjort företagets nya mellanklassmobil Huawei Y7 - en smartphone som kan stoltsera med ett 4000 mAh batteri och Snapdragon 435 från start! 

Huawei Y7 har fått en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning, vilket innebär en upplösning på 720 x 1280 pixlar. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 435 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

I övrigt har Huawei Y7 fått ett rejält tilltaget batteri på 4000 mAh, som förmodligen laddas upp via en microUSB - kontakt då Huawei inte nämner något kring laddporten. Huawei Y7 kommer lanseras med Android 7.0 tillsammans med Huaweis egna gränssnitt EMUI 5.1. Pris- och tillgänglighet är ännu okänt.


Källa

LG berättar mer om kommande uppdateringar till G4, G5, G6, V10 och V20

LG har under tisdagskvällen gått ut med information om hur kommande uppdateringar kommer se ut till G4, G5, G6, V10 och V20. Här avslöjar man när nästa uppdatering förväntas anlända till respektive modell.
Om vi börjar med LG G4 så kommer telefonen få en mycket omdiskuterad uppdatering till Android 7.0 Nougat. Detta blir antagligen den sista uppdateringen som telefonen kommer få under kvartal tre, vilket innebär att telefonen kommer få ta emot uppdateringen någon gång mellan juli och september.
Om vi går vidare till LG G5 kommer G5 få Android O "sent 2017". LG G6 kommer också få ta emot uppdateringen vid samma tidpunkt, om inte något tidigare.
LG V10 kommer också den uppdateras till Android 7.0 under andra kvartalet 2017, vilket innebär att V10-användare kommer få uppdateringen snart. LG V20 kommer med Android 7.0 Nougat från start och kommer uppdateras till Android O i slutet av 2017 eller i början på 2018.

Källa

Här är nya Moto Z2 Play

Motorola Moto kommer inom kort offentliggöra sin nya Z-serie telefoner. Mobilen Moto Z2 Play har läckt vid flera tillfällen. Nu har den påträffats på nytt! Den här gången visas telefonen i olika håll. 

Av bilden att döma kommer Moto Z2 Play få en unibodykonstruktion i aluminium. Det sägs att Moto Z2 Play kommer bli tunnare än sin föregångare Moto Z Play. Det ser ut som att Moto Z2 Play kommer få en stor kamerabump på baksidan, och den mest logiska förklaringen till denna bump är troligtvis att Moto gjort kroppen tunnare.

Enligt tidigare uppgifter kommer Moto Z2 Play få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven sägs det att Moto Z2 Play kommer få processorn Snapdragon 626 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen sägs också få en fingeravtrycksläsare från svenska Fingerprint Cards!


Källa

Samsung arbetar på Galaxy S8 med Windows 10

Det verkar minst sagt gå bra för Samsung just nu. Tidigare idag kunde jag rapportera om att Samsung sålt fem miljoner exemplar av flaggskeppen Galaxy S8 och S8+. Nu ser det ut som att Samsung arbetar på en Windows 10-variant av mobilen! 

Av bilden att döma kommer nästa version av Samsung Galaxy S8 köra Windows 10 för mobiltelefoner. Hårdvaran kommer med största sannolikhet vara densamma som i "originalet" av Galaxy S8. Det skulle innebära att Windowsvarianten av Galaxy S8 skulle få en 5,8 tumsskärm som sluttar ned längs enhetens långsidor.

Under huven skulle telefonen få Samsungs egna processor Exynos 8895 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen skulle också få ett 3000 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare, en iris-läsare, en bakre 12 MP-kamera och en främre 8 MP-kamera. Telefonen skulle också bli vattentålig enligt IP68-standarden.

Källa

Google Assistent kan komma till iOS senare i höst

Google Assistent presenterades förra året och var då exklusivt till företagets egna mobiltelefoner Google Pixel och Pixel XL. I början på det nya året meddelade Google att man kommer skicka ut Assistent till alla mobiler som kör Android 6.0 Marshmallow och uppåt. 

Nu påstår Androidpolice att Google kan komma att introducera sin smarta röstassistent Google Assistent till Apples iOS-produkter på årets Google I/O som håller hus i september. Denna uppgift bör tas med en rejäl nypa salt då jag misstänker att Apple inte skulle vara så förtjusta i att byta ut sin egna röstassistent Siri.

Källa

Här är Nokia 8 och 9

Nokia har ännu inte offentliggjort någon flaggskeppsmobil. Förmodligen är man inte långt borta från att offentliggöra sitt första flaggskepp på en till synes officiell video dykt upp på två mobiltelefoner: Nokia 8 och Nokia 9. 

Om vi börjar med Nokia 9 ser det ut som att mobilen kommer få en unibodykonstruktion i aluminium. Det ser också ut som att mobilen kommer få dubbla bakre kameror. På framsidan ser det ut som att mobilen kommer få tre knappar placerade under displayen. Fingeravtrycksläsaren ser ut att vara inbakad i hemknappen. Nokia 9 sägs få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven ser det ut som att mobilen kommer få processorn Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. De dubbla kamerorna ska ha fått en upplösning på 22 megapixlar vardera.

Om vi istället tar en titt på Nokia 8 ser den, liksom Nokia 9, ut att få en unibodykonstruktion i aluminium. Till skillnad från Nokia 9 kommer Nokia 8 få en kamera på baksidan och sak…

Samsung har nu sålt fem miljoner exemplar av Galaxy S8 och S8+

Samsung har under tisdagseftermiddagen meddelat att man nått sin första målstolpe gällande företagets flaggskepp Galaxy S8 och S8+. Såhär många exemplar har Samsung sålt utav mobilerna. 

Samsung Galaxy S8 och S8+ har funnits ute på marknaden i drygt en månad. På den här månaden har den koreanska jätten redan hunnit sälja fem miljoner exemplar av mobilerna, vilket helt klart är en imponerande siffra. Detta innebär att prislapparna, 7990 respektive 8990 kronor kommer hålla i sig för respektive modell ett tag framöver.


Källa

LG V30 blir LG:s första smartphone med en OLED-panel enligt rykte

Det har under en länge tid spekulerats om att LG:s kommande flaggskepp LG V30 kommer få en OLED-display. Nu menar en ny källa att LG V30 kommer vara utrustad med en OLED-panel. 

LG är verkligen stolta över sin egna skärmteknik kallad OLED. OLED har lika bra svärta som AMOLED, men samtidigt också lika "verklighetstrogna" färger som en IPS/LCD-panel har. Nu säger en källa att LG:s nästa flaggskeppstelefon LG V30 kommer skeppas med en OLED-panel. LG:s TV-apparater med OLED-teknik kostar en hel del, och jag misstänker att V30 inte kommer bli en billig pjäs om uppgifterna visar sig stämma.

Källa

Huawei bekräftar när man kommer presentera Honor 9

Huawei Honor har under gårdagen skickat ut inbjudan till event man kommer hålla i slutet av juni, en teaserbild som gör oss påminda om Honor 9.
Huawei Honor kommer med största sannolikhet offentliggöra företagets nästa flaggskepp Honor 9 27e april. Enligt tidigare uppgifter kommer Honor 9 få en 5,2 tummskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven sägs mobilen få processorn Kirin 960 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Den primära kameran på enhetens baksida sägs få en upplösning på 20 megapixlar medans den sekundära kameran på baksidan sägs få en upplösning på 12 megapixlar. Honor 9 ska enligt uppgifter kosta 4490 svenska kronor när den släpps i butik.


Källa

HTC offentliggör U 11 - har tryckkänslig ram

HTC har under tisdagsmorgonen offentliggjort företagets nya flaggskeppstelefon HTC U 11. HTC U 11 kan bland annat stoltsera med en tryckkänslig ram och prestandachhippet Snapdragon 835 tillsammans med antingen 4 eller 6 GB RAM! 

HTC U 11 har fått en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Skärmen är av typen GorillaGlas 5. Under huven finner vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. En variant med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne kommer bli tillgänglig för utvalda länder i Asien. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixlar med bländartalet f/1.7 medans den främre kameran fått en upplösning på 12 megapixlar med samma låga bländartal.

I övrigt har U 11 fått ett något snålt tilltaget batteri på 3000 mAh (som stödjer Quick Charge 3.0), en fingeravtrycksläsare monterad i hemknappen, IP67-certifiering och Android 7.0 Nougat från start. HTC U 11 kan liksom tidigare high-end modeller stoltsera med BoomSound.  Precis som HT…

Svenska exemplar av ASUS Zenfone 3 Max uppdateras till Android 7.1.1 Nougat!

ASUS har under gårdagen börjat skicka ut Android 7.1.1 Nougat till mellanklassaren Zenfone 3 Max. En uppdatering som förhoppningsvis kommer ge mobilen bättre batteritid tack vare läget Doze-on-the-go. 

ASUS har nu alltså börjat rulla ut Android 7.1.1 Nougat till mellanklassaren Zenfone 3 Max, en mobil som kostar från 2990 kronor hos rekommenderade återförsäljare. Med Android 7.1.1 ingår som ovan nämnt batterisparläget Doze-on-the-go, men också ett läge som låter användaren köra två appar sida vid sida på displayen samtidigt. Uppdateringen ska kunna hämtas OTA (over-the-air) direkt på din Zenfone 3 Max-enhet!

Källa

Motorola offentliggör Moto C och C Plus

Motorola Moto har under kvällen offentliggjort de två nya budgettelefonerna Moto C och Moto C Plus, två telefoner som erbjuder rejäla batterier!
Moto C har fått en 5 tumsskärm med en upplösning på 854 x 480 pixlar. Under huven hittar vi en fyrkärnig processor (1,1 GHz) tillsammans med 1 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Batteriet är på 2350 mAh och är löstagbart. Den bakre kameran har fått en upplösning på 5 megapixlar medans den främre fått en upplösning på 2 megapixlar. Telefonen har också stöd för det svenska 4G-nätet och kommer kosta 960 kronor.
Moto C Plus har också den fått en 5 tumsskärm, fast med HD-upplösning istället (720 x 1280 pixlar). Under huven hittar vi en quad-core processor med 1 eller 2 GB RAM, det tillsammans med 16 GB RAM. Den bakre kameran har fått upplösningen 8 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 2 megapixlar. Batteriet är 4000 mAh stort och är löstagbart. Liksom Moto C har C Plus fått Android 7.0 Nougat och har 4G-stöd. Moto C Plus kommer…

Är det här fram- och baksidan på OnePlus kommande flaggskepp?

Kinesiska mobilmärket OnePlus kommer inom kort presentera företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har två nya bilder påträffats på nätet, två bilder som visar upp en telefon jag inte rapporterat om tidigare. 
Framsidan på OnePlus 5 kommer med största sannolikhet påminna en hel del om den framsida som OnePlus 3 och 3T fått. Det ser ut som att OnePlus 5 kommer få samma placeringen på hemknappen som sina tidigare bröder fått. Det ser dessvärre ut som att telefonen kommer få större döytor än föregångarna OnePlus 3 och 3T. 
På baksidan ser vi de dubbla kamerorna tillsammans med en LED-blixt. Vi kan också se att OnePlus 5 kommer i en mattsvart kulör. Självklart sitter det en OnePlus - logga på telefonens baksida. 


Källa

HTC U 11 läcker ut i samtliga färger

HTC kommer under morgondagen offentliggöra sitt nya flaggskepp U 11. Nu ser det ut som att telefonen fastnat på bild i tre olika kulörer.
Av bilden att döma kommer HTC U 11 finns tillgänglig i färgerna mörkblått, rött och ljusblått. Vi ser också att mobilen kommer få en kamera med tillhörande LED-blixt på baksidan. Här finner vi också en HTC-logga.
Enligt tidigare källor kommer HTC U 11 få en 5,2 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) tillsammans med processorn Snapdragon 835 med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Källa

Xiaomi Mi Max 2 får en 6 tumsskärm med Full HD-upplösning

Xiaomi kommer snart presentera uppföljaren till förra årets phbletXiaomiMi Max. Nu säger en källa att uppföljaren till Max kommer få en något mindre display.
Enligt nya uppgifter kommer Xiaomi Mi Max 2 komma med en 6 tumsskärm med samma 1080p - upplösning som sin föregångare. Troligtvis beror beslutet på att Xiaomi insett att 6,4" är i det största laget enligt företagets kunder. Under huven sägs det att Xiaomi utrustat Mi Max 2 med nya Snapdragon 660 - processorn tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Det är ännu oklart när Xiaomi kan tänkas presentera telefonen. Källa

Motrolas kommande smartphones fastnar på bild

Moto kommer inom kort presentera ett gäng nya telefoner. Det rör sig om nio olika telefoner som tack vare Evan Blass fastnat på bild i förtid. På den PowerPoint som läckt ut kan vi bland annat se vilken skärmstorlek varje telefon kommer få. 


Om vi börjar nedifrån och uppåt ser vi att Moto kommer släppa en mobil vid namn Moto Z2 Play. Moto Z Play kommer få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar) och ha kompatibilitet för Moto:s moduler. Moto Z2 Force kommer få samma skärmstorlek och upplösning, men Z2 Force ska ha fått en betydligt hållbarare konstruktion.

Om vi går vidare i listan hittar vi här Moto X4. Moto X4 kommer få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning tillsammans med något Moto kallar för SmartCam, vilket antyder på att telefonen kommer få dubbla kameralinser.

Under Moto X finner vi Moto gS och gS+. Den förstnämnde av de två ser ut att få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning och en konstruktion i ett stycke aluminium. Moto gS+ ser istället ut att få en…

Är det här den första officiella bilden på OnePlus 5?

OnePlus kommer mycket snart offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu en officiell bild på telefonen läckt ut i förtid, en bild som bland annat visar att OnePlus 5 kommer få dubbla kameror. 
Det ser alltså ut som att OnePlus kommer hoppa på trenden med dubbla kameror. Det ser ut som att OnePlus 5 kommer få dubbla kameror på baksidan. Av bilden att döma kommer OnePlus 5 vara byggd i ett stycke aluminium precis som OnePlus 3 och 3T. Enligt tidigare källor kommer OnePlus använda sig av en liknande kamerateknik som bland annat Huawei har. Båda bakre kameror ska ha fått en upplösning på 23 megapixlar, men ena ska ta in färg medan den andra ska fota i svartvitt (monokrom). 
OnePlus 5 säg få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven sägs det att mobilen kommer med processorn Snapdragon 835 tillsammans med 8 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. I övrigt sägs telefonen få en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen (på framsidan) från svenska Fingerprin…

Huawei Honor 9 presenteras om fem veckor

Huawei Honor 8 är enligt mig företagets telefon som givit Huawei Sverige en rejäl skjuts i rätt riktning. Nu säger sig en källa veta om när Huawei kommer presentera uppföljaren Honor 9.
Enligt källan kommer Huawei offentliggöra Honor 9 den 20e juni eller 21a juni. Enligt tidigare källor kommer Huawei Honor 9 få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven sägs det att Honor 9 blivit utrustad med processorn Kirin 960 tillsammans med antingen 32 eller 64 GB inbyggt minne. Båda modeller sägs erbjuda 4 GB RAM.
Telefonen sägs få dubbla kameror där den primära kameran har fått upplösningen 22 megapixlar medans den sekundära kameran sägs få en upplösning på 12 megapixlar. Den främre kameran sägs få en upplösning på 8 megapixlar.
I övrigt ser det ut som att Honor 9 kommer få en fingeravtrycksläsare från Fingerprint Cards och en USB Type C-port med tillhörande snabbladdning. Telefonen sägs också komma med Android 7.0 Nougat från start och kosta från 4490 kronor.…

Då släpps HTC U 11

HTC kommer inom kort presentera företagets nya flaggskepp HTC U 11. Fler och fler detaljer har tidigare läckt ut på mobilen. Nu har fler detaljer påträffats kring HTC U 11. 
Enligt GSMArenakommer HTC släppa U 11 den 19e maj. Det framgår inte vilka länder det gäller, men förhoppningsvis är Sverige ett av dessa. Samtidigt påstår samma källa att U 11 kommer bli billigare än HTC:s nuvarande flaggskepp U Ultra, vilket i sådana fall skulle innebära att U 11 skulle kosta mindre än 7990 kronor. En ren gissning är att HTC U 11 kommer kosta lika mycket som LG G6 – 6990 kronor. 
Källa