Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april 30, 2017

Här är HTC U 11

HTC kommer om tio dagar visa upp sitt nya flaggskepp HTC U 11. Nu har telefonen åkt fast i en 360 gradig video. Videon visar bland annat att U 11 kommer få sin fingeravtrycksläsare placerad på framsidan! 
Av videon att döma kommer HTC U 11 komma i färgkombinationen svart och rött, den färgkombination många skulle vilja se i den röda iPhone 7:an! HTC 10 fick en fingeravtrycksläsare under skärmen, så ser även fallet ut att bli med HTC U 11. Det ser också ut som att HTC U 11 kommer få en högtalare på framsidan. Telefonen har på den vänstra långsidan fått sina volymknappar och av/på-knappen. På undersidan hittar vi en andra högtalare, en USB Type C-port och en mikrofon. Telefonens vänstra långsida är helt blank, men på toppen hittar vi SIM-kortsluckan och ytterligare en mikrofon. 
Det ser ut som att HTC U 11 kommer få en baksida i glas. Den röda färgen tror jag kommer dölja fingeravtryck bra. På baksidan finner vi också en HTC-logga tillsammans med kameran och LED-blixten.

Samsung Galaxy J7 (2017) dyker upp i GFXBench

Samsung kommer inom snart framtid offentliggöra företagets nya budgetsatsning Samsung Galaxy J7 (2017). Telefonen har sedan tidigare dykt upp i benchmarkprogrammet GFXBench. Nu har en förbättrad variant av samma telefon dykt upp. 
Av bilden att döma kommer Samsung Galaxy J7 (2017) få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi Samsungs egenutvecklade chipp Exynos 7870 tillsammans med 3 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Av det interna minnet är 11 GB tillgängligt från start då resterande 5 GB tas upp av gränssnittetTouchWiz. Den bakre kameran kommer få en upplösning på 12 megapixlar liksom den främre kameran. 

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

OPPO R11 fångas på video!

OPPO kommer inom kort offentliggöra företagets första smartphone med dubbla kameror. OPPO R11 har nu påträffats på nätet. Videon visar vad telefonen kommer kallas och lurens design kommer att bli! 

Av videon att döma kommer OPPO R11 få en konstruktion i ett stycke aluminium. Det ser dessutom ut som att telefonen kommer få dubbla kameror på baksidan som sägs fått upplösningarna 16 megapixlar vardera. Videon bekräftar dessutom att OPPO:s nästa smartphone kommer heta OPPO R11. Telefonen sägs få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar) och processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Det är oklart när OPPO kommer visa upp R11.Källa

Xiaomis nästa gränssnitt, MIUI 9 sägs få ett split-screen läge!

Xiaomi kommer någon gång i september presentera företagets nya gränssnitt MIUI 9.0. Xiaomi har av misstag skickat ut ett mejl till en utvecklare, ett mejl som avslöjar flera huvudspecifikationer i tillverkarens nya gränssnitt!  

I mejlet som Xiaomi skickat ut avslöjar man att MIUI 9 kommer innehålla ett split-screen läge, vilket innebär att man kan köra två appar sida-vid-sida på skärmen samtidigt. I mejlet avslöjas också att Xiaomi kommer satsa på att skicka ut den nya mjukvaran till mobiler som fortfarande kör Android 6.0 Marshmallow, vilket i skrivande stund är alla telefoner i Xiaomi:s flotta förutom Xiaomi Mi 6.

Källa

Specifikationerna för OnePlus 5 läcker ut i förtid!

OnePlus kommer i sommar offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5! Nu ser det ut som att ett gäng specifikationer läckt ut på telefonen, specifikationer som bland annat nämner att OnePlus 5 kommer med 6 GB RAM och inte 8 GB. 

Enligt källan kommer OnePlus 5 skeppas med processorn Snapdragon 835 tillsammans med maximalt 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Detta skulle innebära att ASUS Zenfone AR fortsatt skulle bli den enda telefonen på marknaden med 8 GB RAM.
Det sägs också att telefonen kommer få ett 3600 mAh batteri med en uppgraderad version av företagets egna snabbladdning Dash Charge. Mer specifikt påstår källan att OnePlus 5 ska ha fått 25% snabbare snabbladdning mot OnePlus 3 och 3T.

Det har tidigare sagts att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) och dubbla 16 MP-kameror på baksidan.


Källa

Qualcomm skickar ut inbjudan till event - Snapdragon 660 näst på tur?

Amerikanska Qualcomm har under onsdagskvällen skickat ut en inbjudan till ett event som hålls den 9e maj. Troligtvis är det en ny processor Qualcomm kommer visa upp, men inget är säkert förrns det faktiskt visats upp. 

Antagligen är det processorn Snapdragon 660 som Qualcomm kommer visa upp. Snapdragon 660-processorn sägs sitta i telefoner så som Nokia 7 och 8! Det har tidigare sagts att processorn kommer bygga på en 14nm - arkitektur med fyra stycken A73-kärnor (2,3 GHz vardera) och fyra andra A53-kärnor (1,9 GHz). Snapdragon 660-processorn ska också fått stöd frör Qualcomms snabbladdningsteknik Quick Charge 4.0.


Källa

HTC skickar med 3,5 mm adapter i lådan till HTC U 11

HTC kommer 16e maj offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon HTC U 11. Många av HTC:s senaste mobiler har saknat ett hörlursuttag. HTC U 11 ser inte ut att bli ett undantag! 

Enligt senaste källan, LabToFer, kommer HTC U 11 inte skeppas med något hörlursuttag. Den enda porten som ska kunna anslutas med sladd är laddningsporten (USB Type-C). LabToFer menar att HTC kommer skicka med en adapter till en vanlig 3,5 mm-kontakt. Enligt källan kommer HTC dessutom skicka med ett par egenutvecklade hörlurar som naturligtvis fått en USB Type-C kontakt.

Källa

Rykte: nästa Galaxy C-telefon får dubbla bakre kameror

Det har under en längre periods spekulerats vid att nästa flaggskepp från Samsung kommer ha dubbla kameror. Nu ser det ut som att en mellanklassare från Samsung kan komma att bli först ut med dubbla kameror för Samsungs del! 

Enligt källor kommer nästa Galaxy C-telefon från Samsung få dubbla kameror. Det är oklart vilka funktioner kamerorna kommer få, men det mest troliga är att den sekundära kameralinsen agerar zoomobjektiv åt den primära kameran. Enligt tidigare källor kommer nästa Galaxy C-telefon använda processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen sägs också vara byggd i ett stycke aluminium.

Källa

Huawei börjar uppdatera Honor 6X till Android 7.0 Nougat

Huawei har nyligen meddelat att man börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till mellanklassaren Honor 6X. Detta tillsammans med en ny version av tillverkarens gränssnitt, EMUI 5.0! 

I Android 7.1 Nougat ingår bland annat batterisparläget Doze-on-the go och Honor 6X kommer dessutom få stöd för att köra två appar sida vid sida på den 5,5 tums stora skärmen. Utöver detta medföljer också Huaweis gränssnitt EMUI 5.0 som bland annat fått en applåda. Svenska Honor 6X-ägare kan förvänta sig att få uppdateringen någon gång den här månaden.

Källa

Nergraderad ZTE Axon 7S upptäckt!

ZTE presenterade nyligen Axon 7S - en förfinad variant av telefonen Axon 7. Nu har en ny variant av Axon 7S upptäckts på nätet! 

Telefonen ska få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) tillsammans med en OLED-panel. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 821, antingen med 64, 128 eller 256 GB inbyggt minne. Samtliga modeller ska skeppas med 4 GB RAM.
Telefonen ska fortfarande ha dubbla kameror på baksidan. Men istället för att kunna spela in video i 4K ska mobilen ha stöd för "endast" Full HD-inspelning.

I övrigt ärt det en vanlig Axon 7S där vi bland annat hittar dubbla främre stereohögtalare och en fingeravtrycksläsare placerad på telefonens baksida.


Källa

Android 7.0 Nougat snart till Samsung Galaxy A3 (2017)

Det har nyligen inkommit indikationer på att Samsung snart kommer börja att skicka ut Android 7.0 Nougat till mellanklassaren Galaxy A3 (2017). Det är via benchmarkprogrammet GFXBench det bekräftats att mobilen kommer uppdateras till 7.0 Nougat! 

Det är oklart när Samsung kommer skicka ut uppdateringen, men förhoppningsvis blir det under en mycket snar framtid eftersom telefonen listats som ännu en mobil från Samsung som kommer få Android 7.0 Nougat. I uppdateringen ingår godbitar såsom batterisparläget Doze-on-the-go och ett läge som tillåter användare köra två program sida vid sida på displayen.

Källa

HTC U 11 dyker upp i AnTuTu!

HTC kommer den 16e maj offentliggöra nya flaggskeppet HTC U 11, en smartphone som ser ut att få riktiga monsterspecifikationer! Nu har telefonen än en gång läckt ut i ett benchmarkprogram. Det rör sig om AnTuTu! 

Specifikationerna skiljer sig en hel del från de specifikationer jag skrev om förra veckan. Av dagens bild att döma kommer HTC U 11 få 4 GB RAM med 64 GB inbyggt minne. Vidare ser det ut som att U 11 kommer få en bakre 12 MP-kamera och en främre 16 MP-kamera. Skärmen verkar få Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) tillsammans med processorn Snapdragon 835. Telefonen kommer också med Android 7.1 Nougat vrån start.

Förhoppningsvis kommer HTC presentera ett "riktigt flaggskepp" och en Lite-version av U 11, versionen jag rapporterat om i det här inlägget!

Källa

Kan det här vara Xperia X Ultra med 21:9-format?

En ny mobil från Sony har under tisdagsmorgonen påträffats på nätet. Telefonen kallas för Xperia X Ultra och har utrustats med en avlång skärm genom 21:9-formatet. Det innebär att den är mer än dubbelt så hög som bred! 

Enligt källan som släppt bilderna kommer X Ultra få en 6,45 tumsskärm med Fuull HD-upplösning. Under huven säger källan att mobilen fått processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM. Den bakre kameran har fått upplösningen 19 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 13 megapixlar. Telefonen ska också ha fått ett 3050 mAh batteri med stöd för snabbladdning. Det är oklart när Sony kommer presentera telefonen.


Källa

Är det här Fitbits smartklocka?

Det har sedan en tid tillbaka spekulerats vid att Fitbit kommer släppa en smartklocka efter att man tog över Pebble. Nu ser det ut som att Fitbits första smartklocka dykt upp på bild, en klocka som påminner mycket om Fitbit Blaze! 

Efter uppköpet av Pebble har många förväntat sig att Fitbit kommer vidga sina bredder och också satsa på en smartklocka. Någon sådan har vi hittills inte fått se, men nu kan det vara nära! Två bilder på Fitbits kommande smartklocka har påträffats på nätet! Vi ser att klockan kommer få en färgskärm och en pulsmätare. Enligt källan som lagt ut bilderna kommer klockan dessutom ha en batteritid på upp till fyra dagar.

Enligt källan kommer Fitbit dessutom skicka med ett par trådlösa hörlurar (se bild) som man ska kunna ansluta till klockan. Det innebär förhoppningsvis att klockan har ett hyfsat stort inbyggt minne!


Källa

Jag testar LG G6 - telefonen som kör över Samsung Galaxy S8

Mycket fokus har riktats påSamsungs nya flaggskepp Galaxy S8 och S8+, något som gjort att LG G6 hamnat i skymundan. Nu har jag fått hem min LG G6:a och tänkte dela med mig av de intryck jag fått av telefonen! 

Designen  LG G6 har fått en 5,7 tums display, men trots sin stora skärm känns telefonen inte stor i handen eftersom LG jobbat hårt på att slimma ner ram