Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april 9, 2017

360-video läcker ut på Moto Z2 - telefonen får ett hörlursuttag

Moto kommer inom kort presentera företagets nya flaggskepp Moto Z2 – uppföljaren till supertunna Moto Z. Nu ser det ut som att mobilen läckt ut i en video. En video som visar Moto Z2 från vartenda hörn!
Mobilen som sägs ha fastnat på videon är enligt källor uppföljaren till Moto Z Force, en telefon som aldrig nådde Sverige. Till det yttre påminde Moto Z Force och Moto Z mycket om varandra. Det enda som skilde mobilerna åt var dess tjocklek. Jag antar i och med detta att Moto Z2 Force och Moto Z2 också dem kommer bli lika till det yttre.
Av videon att döma kommer mobilerna få dubbla kameror med tillhörande LED-blixt. Det ser också ut som att Moto kommer fortsätta att göra mobilerna modul-kompatibla! Moto Z och Z Force kom inte med något hörlursuttag. Det verkar däremot som att Moto Z2 Force kommer få ett sådant. Det återstår däremot att se om Moto Z2 också kommer få en hörlursport!


Källa

Samsung jobbar på Galaxy S8 Active!

Samsung presenterade nyligen Samsung Galaxy S8 och S8 Plus, vilket är tillverkarens två nya flaggskeppstelefoner. Nu ser det ut som att Samsung arbetar på en Active-variant av Galaxy S8!
Till skillnad från Samsung Galaxy S8 och S8 Plus tror jag att S8 Active kommer släppas i en version. Jag tror att S8 Active kommer få en 5,8 tumsskärm med samma upplösning som både S8 och S8 Plus fått. Insidan tror jag kommer vara identisk på S8 Active till den insida Galaxy S8 och S8 Plus fått. Jag tror istället att Samsung Galaxy S8 Active får något större döytor runt sin display för att kunna skyddas mot eventuella tapp. Dessutom tror jag att S8 Active kommer vara byggd i gummi för att just tåla att få stryk.
Källa

Nya källor nämner Edge-to-Edge - design och inbyggd fingeravtrycksläsare i displayen hos nästa iPhone!

Apple kommer med största sannolikhet presentera tre nya iPhones på sitt septemberevent. En iPhone 7S, en 7S Plus och en iPhone X. iPhone X förväntas bli Apples nya high-end iPhone!

Konceptskaparen Benjamin Geskin har för en tid sedan publicerat konceptbilder på vad som kan vara iPhone X. Apple firar tio år i år ute på smartphonemarknaden och därför förväntas man presentera en tredje telefon på årets septemberevent. Bilderna som Geskin lagt upp visar en telefon med mycket skärm på framsidan. Apple introducerade i och med iPhone 7 Plus dubbla kameror, och man ser ut att fortsätta med detta i iPhone X!
Enligt Geskin kommer iPhone X få en fingeravtrycksläsare under displayen. Det gick rykten om att Samsung Galaxy S8 skulle få det, men så blev det alltså inte. Det betyder att iPhone X kan bli bland de första, om inte den första telefonen att få en läsare inbäddad i displayen. Geskin säger också att iPhone X kommer få en 5,8 tumsskärm med en OLED-panel och stöd för trådlös laddning.  


Källa

Är det här Nokias nya superlur Nokia 9?

Nokia kommer under andra kvartalet offentliggöra företagets nya flaggskepp Nokia 9 – en telefon som förväntas sticka ut från mängden smartphones genom att bland annat erbjuda en superkamera!
Av bilden nedan att döma kommer Nokias flaggskepp bli ett monster. Det ser ut som att Nokia satsar hårt på att få till så mycket display på telefonens framsida. Utöver det ser det också ut som att telefonen kommer få främre stereohögtalare – något som både Samsung Galaxy S8 och LG G6 saknar.
Enligt tidigare källor kommer Nokia 9 få en 5,5 tumsskärm med Quad HD+ - upplösning (1440 x 2880 pixlar) med bilförhållandet 18:9, vilket innebär att luren skulle bli dubbelt så hög som bred. Under huven sägs det att Nokia 9 får processorn Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. Nokia 9 ser ut att få dubbla kameror på baksidan med Zeiss optik.


Källa

Är det här offfciella bilder på Moto E4 och E4 Plus?

Moto kommer inom kort presentera en ny serie smartphones där budget- och mellanklassalternativen Moto E4 och Moto E4 Plus kommer finnas med. Nu ser det ut som att officiella bilder läckt ut på telefonerna!
Moto E4 blir den enklare av de två eftersom mobilen erbjuder knappar på skärmen och saknar en fingeravtrycksläsare. Vi ser också att Moto E4 kommer få stora ramar runt displayen. Telefonen ser däremot ut att få en främre LED-blixt! Enligt tidigare källor kommer E4 få en 5 tumsskärm med upplösningen 480 x 854 pixlar, processorn MediaTek 6737m, 2 GB RAM, en bakre 5 MP-kamera samt en främre 2 MP-kamera. Självklart kommer mobilen med Android 7.0 Nougat från start!
Om vi istället kollar in det större syskonet Moto E4 Plus verkar det som att mobilen kommer få en fingeravtrycksläsare. Av bilden att döma kommer Moto E4 Plus få knappar på displayen. Moto ser ut att krympa döytorna från Moto E4. Dessutom ser det ut som att E4 Plus får en större 5,2 tumsskärm!
Källa

Nokia uppdaterar Nokia 6 till Android 7.1.1 Nougat!

Nokia har ännu inte lanserat mellanklassaren Nokia 6 på den globala marknaden. Trots det meddelar Nokia att man börjat skicka ut Android 7.1.1 till mobiltelefonen – en uppdatering som bland annat fixar buggar.
Uppdateringen kräver minst 620 megabyte ledigt utrymme för att uppdateringen ska kunna hämtas, men eftersom Nokia 6 inte släppts på marknaden ännu är detta en mindre viktig sak att ta upp. Med Android 7.1.1 har batterisparfunktionen Doze förbättrats ytterligare. Naturligtvis kommer uppdateringen fixa eventuella buggfixar som medfördes i Android 7.0 Nougat. Nokia 6 sägs landa i butikshyllorna sent i sommar. Dessa uppgifter är inte bekräftade. 

Källa

Test visar: Samsung Galaxy S8 exploderar inte lätt!

När Samsung presenterade flaggskeppen Galaxy S8 och S8 Plus lovade man att telefonerna inte skulle återkallas på nytt på grund av explosioner. Ett löfte man faktiskt ser ut att hålla!
YouTube-kanalen ”What`s Inside” har testat hur hållbar Samsung Galaxy S8 faktiskt är. När Samsung presenterade telefonerna 29e mars utlovade man att S8 inte skulle behöva återkallas på grund av explosioner – ett löfte man ser ut att hålla. Videon visar att batteriet i telefonen sväller upp, men hur de än försöker exploderar det inte – inte ens när de skär i batteriet, vilket är minst sagt imponerande!

Fler bilder på Xiaomi Mi 6 - saknar ett hörlursuttag

Xiaomi kommer nu på onsdag presentera företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi 6. Nu har bilder påträffats på telefonen. Bilder som antyder att Mi6 kommer sakna en hörlurskontakt.
Dagens bilder visar Mi 6 från många vinklar. Om vi börjar med att ta en titt på telefonens framsida ser vi att Mi 6 kommer få en knapp under skärmen. Det återstår däremot att se om det är en fysisk sådan. Knappen ska också fått en fingeravtryckssensor interagerat. På baksidan ser vi de dubbla kamerorna. Det ser ut som att Xiaomi sneglat på Huawei när man konstruerat baksidan på Mi 6 då den är ytterst lite förhöjd för att sedan slutta ned längs telefonens alla fyra sidor. Materialet som Xiaomi använder sig av är glas.
På undersidan sitter USB Type C-kontakten med två högtalargrillar. På toppen av mobilen har Xiaomi valt att placera ett IR-öga och en mikrofon. Det verkar alltså som att Mi 6 kommer sakna ett vanligt hörlursuttag. Källa

HTC offentliggör X10!

HTC har under fredagen offentliggjort mellanklassaren HTC X10 - en smartphone som erbjuder mellanklass-specifikationer. Här är allt ni behöver veta kring HTC X10!

Skärmen är 5,5 tum stor och har fått en upplösning på 1080 x 1920 pixlar (Full HD-upplösning). Under huven hittar vi chippet MediaTek Helio X10 med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.
I övrigt har X10 fått ett 4000 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på enhetens baksida, plats för minneskort och Android 7.0 Nougat.  Telefonen kostar motsvarande 3200 kronor i Ryssland.
Källa

Xiaomi Mi 6 fastnar i GeekBench

Xiaomis kommande flaggskepp Xiaomi Mi 6 har nu fastnat i benchmarkprogrammet GeekBench – ett program som visar på Mi 6 prestanda tillsammans med lite annat smått och gott! 
Mobilen som testats i GeekBench är den mest påkostade varianten av Mi 6 som erbjuder 6 GB RAM. GeekBench bekräftar också att Mi 6 kommer använda sig av processorn Snapdragon 835. Telefonen kommer med Android 7.1.1 Nougat från start. GeekBench nämner inga andra specifikationer, men det är gott som bekräftat att Mi 6 får en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920) och dubbla kameror på baksidan. Telefonen presenteras nästa onsdag!

Källa

OnePlus nästa flaggskepp är nära - kommer kallas OnePlus 5!

OnePlus håller med allra största sannolikhet på att utveckla företagets nästa flaggskeppsmobil just nu. Under kvällen har det avslöjats vad telefonen kommer kallas och vilket modellnamn luren kommer få!
OnePlus nästa flaggskepp kommer kallas för OnePlus 5 och få modellnamnet A5000. Det betyder att OnePlus hoppar över fyra för att gå direkt till siffran fem. Troligtvis är det så eftersom fyra är ett otursnummer i Kina. Om vi kollar till specifikationerna sägs det att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Skillnaden mot tidigare OnePlus-telefoner sägs dock vara att OnePlus har krympt döytorna runt displayen.
Under huven ser det ut som att OnePlus 5 kommer få processorn Snapdragon 835, antingen med 6/128 eller hela 8/256 GB minne. OnePlus 5 sägs också få en bakre 23 MP-kamera och ett 4000 mAh batteri. Jag tror OnePlus 5 kommer kosta från 4790 svenska kronor.   

Källa

HTC X10 påträffas i svart och vitt!

HTC kommer inom kort presentera en ny mellanklass-mobil vid namn HTC X10. Nu har officiella pressbilder påträffats på mobilen. Mobilen visas upp i både svart och vitt. Dessutom avslöjas specifikationerna!
HTC X10 kommer påminna mycket om fjolårets flaggskepp HTC 10 till utseende och form. Det eftersom HTC X10 fortfarande kommer ha samma runda hörn som HTC 10 hade. Fingeravtrycksläsaren har dock blivit förflyttad till enhetens baksida och håller numera hus under den bakre kameran! Både den svarta och vita varianten av X10 har fått detaljer i silver (ej äkta silver).
HTC X10 sägs få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), processorn MediaTek Helio P10, 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran sägs ha fått upplösningen 16 megapixlar medans den främre kameran sägs få upplösningen 8 megapixlar. Dessutom verkar det som att X10 kommer få HTC:s stereolösning BoomSound. HTC X10 sägs få Android 7.0 Nougat från start.   


Källa

Kantlös smartphone från Maze läckt!

Maze är för många ett okänt mobilmärke. Det eftersom man ännu inte presenterat någon smartphone. Nu ser det ut som att tillverkarens första smartphone är nära ett tillkännagivande!
Meze kommer satsa alla kort på ett bord. Företagets första smartphone har under dagen fått sina pressbilder läckta. På bilderna ser vi en smartphone som liknar Xiaomi Mi Mix. Maze Alpha kommer nämligen få en mestadels ramlös framsida. Vi ser att Alpha kommer få en telefonhögtalare högst upp på framsidan tillsammans med dubbla kameror på baksidan. De återstår däremot att se vart Maze gjort av den främre kameran, om Alpha fått en sådan det vill säga!
Maze Alpha sägs få en 6 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4/64 eller 6/128 GB minne och ett 4000 mAh batteri. Telefonen kommer med Android 7.0 Nougat från start.  


Källa

Rykte: Xiaomi har problem med fingeravtrycksläsaren i Mi 6 - nu kan telefonen bli försenad!

Xiaomi kommer med största sannolikhet offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi 6 och Mi 6 Plus under ett event nästa onsdag. Nu påstår en källa att Xiaomi Mi 6 drabbats av ett problem som drabbar den fysiska hemknappen!
Xiaomi Mi 6 förväntas få en fysisk hemknapp (som troligtvis också kommer agera fingeravtrycksläsare) medans Mi 6 Plus sägs få sin fingeravtrycksläsare placerad på baksidan med tre touchknappar placerade på framsidan istället. Nu påstår en källa att knappen på Mi 6 drabbats av problem. Enligt källan har Xiaomi fått problem med fingeravtryckssensorn som ska sitta inbäddad under glasskivan. Det sades tidigare att Xiaomi skulle ha presenterat telefonerna i tisdags, så blev dock inte fallet. Nu har Xiaomi däremot bjudit i till ett event där man tillslut kommer presentera Mi 6 och Mi 6 Plus, vilket är nu på onsdag! 


Källa

Är det här nya Moto E4?

Moto kommer inom kort presentera batterimonstret Moto E4 - en smartphone som riktar sig till dem som vill ha en smartphone med bra batteritid! Nu har en bild påträffats på enheten!
Av bilden att döma kommer Moto E4 likna Moto G5 mycket i konstruktionsutseende. Moto E4 kommer liksom G5, få en unibodykonstruktion i aluminium. Moto E4 ser också ut att få en oval knapp som troligtvis endast agerar fingeravtrycksläsare. En intressant detalj är att E4 ser ut att få en främre LED-blixt. Mobilen sägs få ett maffigt 5000 mAh batteri och som förväntat ser E4 ut att bli ganska tjock.

Källa

Krönika: Huaweis VD säger att smartklockor är onödigt - varför då?

Huaweis VD gick under gårdagen ut och sade att han tyckte att smaertklockor är onödiga gedgets. Många (inklusive mig själv) undrar säkert varför han uttalat sig på detta sätt. I den här krönikan ska jag diskutera potentiella orsaker!
Enligt mig har Huaweis VD gjort bort sig rejält. Det eftersom man nyligen presenterade smartklockan Huawei Watch 2 som utrustats med bland annat en plats för ett SIM-kort. 2016 var ett år då få smartklockor presenterades, men under 2017 har desto fler nya smartklockor presenterats. På ett sätt förstår jag VD:n : marknaden har vant sig vid att nya smartklockor släpps vartannat år, till skillnad från nya mobiltelefoner som släpps stup i kvarten. En Android Wear-klocka behövs inte heller bytas ut särskilt ofta. Det eftersom alla Android Wear-klockor ser identiska ut i systemet. De tillverkarna får göra med sina smartklockor är att ändra hårdvaran, det vill säga; ska skärmen vara rund eller fyrkantig? Vilken processor ska vi sätta i och så vidare.
Med Andro…

Suddig pressbild på Moto Z2!

En telefon som kommer från Moto har under torsdagsmorgonen fastnat på bild. Troligtvis är telefonen på bilden Moto:s nya flaggskepp Moto Z2! Moto Z2 ser ut att ha fått mycket gemensamt med sin föregångare!

Telefonens baksida kommer fortfarande vara gjord i aluminium, dessutom kommer Moto fortsätta med sitt modulkoncept för Moto Z2! Skillnaden mot Moto Z är istället att Moto Z2 kommer få dubbla kameror och en mer avlång fingeravtrycksläsare. Fingeravtrycksläsaren tror många också kommer agera hemknapp. Enligt GizmoChina kommer knappen fortfarande just det, vara endast en fingeravtrycksläsare. Det återstår däremot att se om dessa uppgifter stämmer!  

Källa

Rykte: LG G6 får ansiktsigenkänning

Samsungs senaste mobilflaggskepp har fått den nya upplåsningsmetoden "lås upp med ansiktet". Nu tyder mycket på att LG också kommer utrusta G6 med funktionen!
Funktionen har tidigare kunnat hackats på Samsung Galaxy S8 och S8 Plus relativt lätt med ett fotografi. Om LG utrustar G6 med funktionen hoppas vi att det fungerar betydligt bättre! Enligt källan kommer G6 få funktionen i en uppdatering som sägs anlända till G6 någon gång i juni!
Källa

Är det här specifikationerna till Moto E4?

Moto kommer inom kort presentera sin nya smartphone Moto E4, en smartphone som enligt källor erbjuder ett riktigt biffigt batteri. Nu sägs samtliga specifikationer för telefonen fastnat på nätet!
Moto E4 ska enligt källor fått en 5 tumsskärm med upplösningen 854 x 480 pixlar, en upplösning som är låg för en smartphone med en 5 tumsskärm. Under huven hittar vi processorn MediaTek MT6737M tillsammans med ”upp till” 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Jag misstänker därmed att Moto E4 kommer komma i konfigurationerna 2/16 GB och 4/32 GB. På baksidan finner vi en 5 MP-kamera medans framsidan fått en 2 MP-kamera.
I övrigt sägs Moto E4 få ett maffigt 5000 mAh batteri och Android 7.0 Nougat direkt ur lådan. Det är ännu oklart när Moto kommer visa upp telefonen.  

Källa

Är det här Elephones Galaxy S8-utmanare?

Konceptbilder ska enligt GizmoChina läckt ut på Elephones kommande flaggskepp, en flaggskeppstelefon som ser ut att få mycket skärmyta på framsidan. Ska Elephone kunna utmana supercoola Xiaomi Mi Mix och Samsung Galaxy S8?
Jag har sagt det hela tiden; 2017 kommer bli året då kantlösa smartphones bli allt vanligare. Nu har en smartphone från kinesiska Elephone påträffats. Den här telefonen har mycket skärmyta på framsidan, men kommer också i ett gäng färgsprakande färger. Det ser ut som att telefonen kommer finnas tillgänglig i färgerna rött, grönt, svart och vitt. Enligt källan kommer telefonen få formatet 18:9, vilket innebär att dem är dubbelt så hög som bred. Bilderna nedan är dock konceptbilder och bör därmed tas med en nypa salt.

Källa

ZTE presenterar smartklockan Quartz

ZTE har under onsdagseftermiddagen presenterat sin första smartklocka Quartz. ZTE Quartz är ZTE:s första smartklocka som bygger på Android Wear, dessutom har den fått en riktigt bra prislapp!
ZTE Quartz har fått en rund AMOLED-display. Skärmen mäter 1,4 tum. Under huven har klockan utrustats med processorn Snapdragon 2100 med 768 megabyte RAM och 4 GB inbyggt minne. Konstruktionen är IP67-klassad, vilket innebär att klockan tål att ligga på en meters djupt vatten upp till 30 minuter.
Med Quartz medföljer en laddocka man använder när man ska ladda klockan, och man lägger bara klockan på dockan för att ladda den. I övrigt har Quartz fått ett 500 mAh stort batteri. Klockan drivs av Android Wear 2.0. ZTE Quartz gar också stöd för ett eget SIM-kort. ZTE meddelar att Quartz kommer kosta 200 dollar (1808 svenska kronor) när den släpps i USA den 21a april. Det är oklart om Quartz kommer till Sverige.  

Källa

Är det här nya Moto C?

En ny telefon från Moto har under tisdagseftermiddagen påträffats på bild. Telefonen är av budgettyp och erbjuder varken en fysisk hemknapp eller någon fingeravtrycksläsare!
Något Moto C däremot erbjuder är ett gäng färger. Telefonen kommer i svart, rött och guld. Vidare ser vi att telefonen kommer få en unibodykonstruktion i vad som troligen är plast. På baksidan ser vi att Moto C kommer få en högtalargrill och en kamera med tillhörande LED-blixt.
På toppen ser det ut som att Moto C kommer få en 3,5 mm kontakt för hörlurar och en av/på – knapp. På framsidan ser det ut som att mobilen kommer få tre stycken touchknappar för navigeringen i gränssnittet. 

Om vi kollar till specifikationerna ser det ut som att Moto C kommer få en 5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar), processorn Snapdragon 430 med 2 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en bakre 16 MP-kamera och en främre 8 MP-kamera. Moto C sägs komma med Android 7.0 Nougat från start!   
Källa

Xiaomi presenterar Mi 6 och Mi 6 Plus nästa onsdag!

Xiaomi har under tisdagen skickat ut en teaserbild som avslöjar att man kommer presentera Mi 6 och Mi 6 Plus på ett event nästa onsdag. Här är allt ni behöver veta kring Xiaomis kommande flaggskepp!
Xiaomi Mi 6 sägs få en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar) tillsammans med en IPS/LCD-panel. Under huven kommer Mi 6 få processorn Snapdragon 835, antingen med 4/64 GB minne eller 6/128 GB minne. Telefonen sägs få dubbla 12 MP-sensorer på baksidan och en främre 8 MP-sensor. Mi 6 sägs få en fingeravtrycksläsare från svenska Fingerprint Cards och ett 3000 mAh batteri tillsammans med Android 7.1 Nougat från start.
Xiaomi Mi 6 Plus sägs istället få en något större 5,7 tumsskärm (med samma 1080p-upplösning) och ett större batteri på 4000 mAh. Övriga specifikationer sägs bli identiska med vanliga Mi 6.  


Källa

Huawei offentliggör Enjoy 7

Huawei har under onsdagsförmiddagen offentliggjort mellanklassaren Enjoy 7 - en smartphone som erbjuder mycket hårdvara för pengarna!
Huawei Enjoy 7 erbjuder en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning tillsammans med en IPS/LCD-panel. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 435 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På baksidan finner vi en fingeravtrycksläsare (troligtvis från FingerPrint Cards) och en bakre 12 MP-kamera.
På framsidan sitter istället en 8 MP-kamera. I övrigt har Enjoy 7 fått ett 4000 MAh batteri, en Always On-display och Android 7.0 Nougat från start. Mobilen kommer kosta 220 euro, något som motsvarar 2111 kronor.


Källa

Ny telefon från Huawei har Always On-display!

En ny telefon från Huawei har under måndagskvällen påträffats på nätet. Telefonen kallas Huawei Enjoy 7 och är Huaweis första smartphone med en ständigt aktiv display! Dessutom avslöjas specifikationerna för mobilen!

Enligt källan kommer Huawei Enjoy 7 få en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven ser det ut som att Enjoy 7 kommer få processorn Snapdragon 435 med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran sägs ha fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran sägs ha fått upplösningen 8 megapixlar. I övrigt ska Enjoy 7 vara Huaweis första smartphone med en ständigt aktiv display. Givetvis kommer Enjoy 7 få en fingeravtrycksläsare och Android 7.0 Nougat från start. Mobilen sägs också få ett biffigt 4000 mAh batteri!  

Källa

OnePlus 5 får 8 GB RAM

OnePlus har sedan tidigare haft ambitionen att skicka med extra mycket RAM i sina smartphones. OnePlus 3 var exempelvis en av de första telefonerna som kom med 6 GB RAM!

Nu sägs det att OnePlus kommer ta steget upp till 8 GB RAM. Om uppgifterna stämmer skulle OnePlus inte bli först ut med 8 GB RAM, då redan presenterade ASUS Zenfone AR utrustats med detta. Just nu finns inget område då 8 GB RAM skulle behövas i en smartphone, men jag gillar OnePlus framtidstanke!  
Källa

Xiaomi Mi 6 dyker upp i AnTuTu - offentliggörs imorgon!

Xiaomi kommer imorgon offentliggöra nya flaggskeppet Mi 6. Nu har mobilen fastnat i benchmarkprogrammet AnTuTu – här listas samtliga huvudspecifikationer för telefonen som kan vara bra att veta!
Xiaomi Mi 6 sägs få en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning. Xiaomi Mi 6 sägs däremot få en platt skärm tillskillnad från många andra tillverkare som utrustat sina smartphones med edge-screens. Om vi tar en titt under huven bekräftas det att Mi 6 kommer få processorn Snapdragon 835, antingen med 4/64 GB minne eller 6/128 GB minne. På baksidan ser Mi 6 ut att få dubbla 12 MP-sensorer och en främre 8 MP-sensor. AnTuTu bekräftar också att mobilen kör Android 7.1.1 Nougat från start.
Det har tidigare sagts att Mi 6 kommer få en iris-läsare. Självklart bör en fingeravtrycksläsare vara inkluderad, en fingeravtrycksläsare som förhoppningsvis kommer från svenska Fingerprint Cards!   


Källa

Rykte: Google Pixel 2 får Edge-screen

Google kommer förhoppningsvis presentera nya flaggskeppet Google Pixel 3 i höst. Nu säger en källa att Googles kommande smartphone kommer med edge-screen!
Enligt mig skulle det vara en dum ide av Google att utrusta sitt nästa flaggskepp med edge-screen, vilket är den typ av skärm som sluttar ned längs vissa mobilers långsidor (Huawei Mate 9 Pro med flera). Det eftersom man lätt kommit åt de edge-skärmar som sitter i dagens smartphones. Enligt källan kommer Pixel 2 dessutom använda sig av OLED-paneler från LG. Detta är ett rykte som är i tidigt skede och därför bör tas med en nypa salt! 

Källa

Så blir priset på Nokias nya flaggskepp

Nokia kommer (förhoppningsvis) under sommaren presentera flaggskeppsmobilen Nokia 9. En källa säger sig nu veta hur mycket Nokia 9 kommer kosta när den släpps på globala marknaden!
Enligt källan kommer Nokia ta 750 euro för mobilen, ett pris som motsvarar 7200 svenska kronor. För detta pris får kunder en smartphone med följande specifikationer:
·En 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) ·Processorn Snapdragon 835 ·4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne ·Dubbla 22 MP-sensorer på baksidan ·Främre 12 MP-kamera
Källa

Ny telefon från OPPO upptäckt - använder prestanda som ännu inte presenterats!

OPPO kommer inom kort presentera en ny smartphone! Telefonen har under söndagskvällen fastnat i benchmarkprogrammet GFXBench – ett program som listar samtliga huvudspecifikationer för telefonen!
Telefonen har beteckningen OPPO R6051 och erbjuder enligt benchmarkprogrammet GFXBench en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 660, en processor som ännu inte presenterats. Vidare har R6051 fått 64 GB inbyggt minne, 4 GB RAM och två högupplösta kameror.
Den bakre kameran har fått upplösningen 16 megapixlar medans den främre kameran fått upplösningen 19 megapixlar. Det är ytterst sällsynt tillverkare utrustar sina smartphones med kameror som har högre upplösningar på framsidan mot baksidan. Telefonen kommer med Android 7.1.1 Nougat från start!  

Källa

Är det här Xiaomi Mi 6?

Xiaomi kommer under nästa vecka förhoppningsvis visa upp arbetshästen Xiaomi Mi 6. Nu ser det ut som att mobilen fastnat på bild – än en gång! Den här bilden avslöjar en detalj kring Mi 6 som kan komma få stor betydelse för Xiaomi!

Den suddiga bilden avslöjar att Xiaomi Mi 6 kommer få en iris-läsare på framsidan. Av bilden att döma kommer Mi 6 också få en stor ram kring skärmen, antagligen för att man vill ha Mi Mix-lurarna som de telefoner som har minimala skärmramar. Bilden avslöjar också att Mi 6 kommer få en fysisk touchknapp tillsammans med två touchknappar på undersidan. Den fysiska hemknappen agerar troligtvis fingeravtrycksläsare åt Mi 6.
Xiaomi Mi 6 sägs få en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), processorn Snapdragon 835, antingen med 4/64 eller 6/128 GB minne. Vidare sägs telefonen få dubbla 12 MP-kameror och ett 3000 mAh stort batteri. 


Källa

Tillbakablick från den gånga veckan: detta har hänt i mobilvärlden (vecka 14)

Ännu en vecka med spännande mobilnyheter har passerat. Den här veckan har varit bland de lugnaste på länge, men jag har skrivit två artiklar som fångat ert intresse lite extra. Detta har hänt i mobilvärlden vecka 14!
Under gårdagen skrev jag om mina första intryck kring Samsungs nya flaggskepp Galaxy S8 Plus, ett inlägg som intresserade många av er läsare! Om du inte redan läst texten kan du göra det här. En annan artikel som intresserade många var min artikel om att LG G6 kan komma att bli LG:s största flopp någonsin. Det återstår däremot att se om LG G6 lever upp till mina förväntningar!
Utöver detta har också flera nya telefoner presenterats under veckans gång. Två exempel på detta är ZTE Nubia Z17 Mini och  Huawei Honor 8 Pro. Mer om telefonerna kan ni läsa på respektive telefon hyperlänk!