Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april 2, 2017

Huawei skickar ut Android 7.0 Nougat till P9 Lite!

Huawei meddelade för ett tag sedan att man försenade Android 7.0 Nougat till mellanklassaren Huawei P9 Lite. Nu har företaget meddelat att man börjat utrullningen av uppdateringen till telefonen!
Android 7.0 Nougat för bland annat med sig batterisparfunktionen Doze-on-the go, en funktion som stänger ned utvalda program som drar batteri när telefonen är i standbyläge. I Android 7.0 Nougat kommer P9 Lite-användare också få möjlighet att köra två program bredvid varandra.Självklart ska också eventuella buggar fixats från 6.0 Marshmallow i nya 7.0 Nougat! 
Källa

Samsung börjar rulla ut Android 7.0 Nougat till Galaxy Tab S2 7,9" och 9,7"!

Samsung har under dagen meddelat att man börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till Samsung Galaxy Tab S2 7,9 tum och 9,7 tum. Uppdateringen innehåller flera finslipningar som tidigare 6.0 Marshmallow saknat!
Det är Samsung Galaxy Tab S2 (med endast Wi-Fi) som fått ta del av uppdateringen. Dessutom har den något mindre 7,9 tummaren (Wi-Fi och 4G) fått ta del av samma uppdatering. Den varianten av surfplattan har fått 7.0 Nougat i Italien medans den något större 9,7 tummaren fått uppdateringen i Tyskland. För den ivrige går det att hämta hem uppdateringen via en VPN-tunnel då uppdateringen tillsynes inte dykt upp till svenska Tab S2:or. 

Källa

Första intrycket: Samsung Galaxy S8 Plus!

Under gårdagen fick jag chansen att testa Samsung nya flaggskepp Samsung Galaxy S8 Plus – en telefon jag imponerades stort över. Här är mina första intryck av telefonen!

Det första jag möts av är telefonens maffiga framsida. Galaxy S8 Plus har fått en skärmyta på 83% och är inte mycket större än iPhone 7 Plus – trots en 0,7 tums större display. Samsung har verkligen gjort telefonen riktigt slimmad, och jag vågar påstå att man är bäst på detta bland de större tillverkarna på marknaden just nu. Mobilen ligger otroligt skönt i handen tack vore sin tvålformade baksida. Något flera S7 Edge-användare störde sig på med telefonen var att det var otroligt lätt att komma åt någon av Edge-panelerna av misstag. Detta var en irriterande sak som Samsung fixat med Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. På bilder ser det ut som att Samsung placerat fingeravtrycksläsaren i S8 Plus på det allra värsta stället på baksidan. Däremot tycker jag att läsaren sitter på rätt plats. Jag kunde utan problem låsa upp mobi…

Är det här Samsung Galaxy Note 8?

Samsung har redan avslöjat att man kommer visa upp en ny Galaxy Note-telefon senare i höst. Troligtvis rör det sig om Samsung Galaxy Note 8, en telefon som redan nu kan läckt ut på ett fotografi!
Av bilden att döma kommer Samsung Galaxy Note 8 påminna mycket om Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Om bilden talar sanning för oss kommer Galaxy Note 8 få mycket stor skärmyta på framsidan, dessutom kommer telefonen få Edge-kanter, ett koncept Samsung också använder sig av i Galaxy S8 och S8 Plus.
Samsung Galaxy Note 8 sägs få en 6,2 tumsskärm med 4K-upplösning (2160 x 3840 pixlar), Samsungs egna processor Exynos 8895 med 128 GB inbyggt minne med 6 GB RAM. Kamerorna sägs bli identiska till de kameror Samsung Galaxy S8 fått, liksom konstruktionen sägs bli IP68-klassad. Naturligtvis ingår också pekpennan S-Pen till Galaxy Note 8!  


Källa

Uppföljaren till Xiaomi Mi Max påträffad!

Den 18e april kommer Xiaomi hålla event där man förväntas visa upp nya flaggskeppet Xiaomi Mi 6. Nu har uppföljaren till Mi Max påträffats i benchmarkprogrammet GFXBench!

Precis som sin föregångare ser det ut som att Mi Max 2 kommer få en gigantisk skärm på 6,4 tum med Full HD-upplösning. 
Under huven ser det ut som att Mi Max 2 får en åttakärnig processor med 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ser ut att få upplösningen 12 megapixlar medans den främrekameran ser ut att få upplösningen 5 megapixlar.Xiaomi Mi Max 2 kommer med Android 7.1.1 från start tillsammans med tillverkarens egna gränsnitt MIUI 8.0. 


Källa

Rykte: Apple Watch Series 3 presenteras i höst!

Apple presenterade hösten 2016 andra upplagan av Apple Watch, kallad Series 2. Nu säger en anonym källa att Apple återigen kommer presentera en ny upplaga av Watch någon gång i höst!

Enligt källan kommer Apple offentliggöra Watch Series 3 samtidigt som iPhone 7S, 7S Plus och iPhone Edition. Enligt tidigare källor kommer den tredje generationens Apple Watch få ännu bättre batteritid och bli ännu lite snabbare. En stor akilleshäl dagens Apple Watch-klockor har är att de är bland de långsammaste, om inte de långsammaste att starta.  
Källa

Samsung offentliggör Galaxy S8 och S8 Plus med 6 GB RAM och 128 GB minne - blir endast tillgängliga i Kina

Jag skrev här om dagen att Samsung kunde komma att presentera en variant av Galaxy S8 Plus med 6 GB RAM och 128 GB minne. Nu har Samsung presenterat både Galaxy S8 och S8 Plus i konfigurationerna 6/128 GB!
Samsung har under torsdagskvällen offentliggjort en version av Samsung Galaxy S8 med 6 GB RAM och 128 GB internt minne. Samsung har också presenterat Galaxy S8 Plus i samma konfiguration. Än så länge har Samsung bara satt upp priset för Galaxy S8 Plus med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne, ett pris som landar på 1020 dollar, något som motsvarar 9200 kronor just nu. Med på köpet ingår också Samsungs dockningsstation DeX!
Alla övriga specifikationer är identiska till de tidigare Galaxy S8-modellerna. Det är bara prestandan som skiljer dem åt. Samsung har meddelat att man endast kommer släppa de nya modellerna i Kina. 

Källa

Xiaomi Mi 6 påträffas i GFXBench!

Xiaomi kommer med största sannolikhet offentliggöra nya flaggskeppet Mi 6 på ett event 18e april. Nu har telefonen fastnat i benchmarkprogrammet GFXBench, och därmed fått många huvudspecifikationer avslöjade!
GFXBench nämner inga designdetaljer om Xiaomi Mi 6. Enligt tidigare källor kommer telefonen få en konstruktion bestående av mycket keramik, precis som Xiaomi Mi Mix fått. Xiaomi Mi Mix är en otroligt hal telefon, och jag misstänker att Mi 6 kommer bli lika hal om Xiaomi väljer att använda keramik.
Enligt GFXBench kommer Xiaomi Mi 6 få en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), processorn Snapdragon 835, antingen med 4/64 eller 6/128 GB minne. De bakre kamerorna har fått upplösningen 12 megapixlar medans den främre kameran fått upplösningen 8 megapixel. Telefonen kommer med Android 7.1.1 Nougat förinstallerat. 

Källa

LG G6: LG:s största flopp genom tiderna?

När LG presenterade företagets nya flaggskepp LG G6 i slutet av februari var jag alldeles lyrisk över mobilen. Det har sedan visat sig att LG har gjort flera varianter av G6, och självklart får vi i Europa den sämsta varianten av G6!
LG G6 är imponerande på pappret i många aspekter då mobilen bland annat kommer få en av de häftigaste kamerorna på marknaden just nu. Men för att en mobiltelefon ska sticka ut i mängden behövs det där lilla extra. Här tycker jag LG tabbat sig rejält med G6. Mobilen kommer kosta 7490 kronor, och då får man bland annat en processor från fjolåret och 32 GB inbyggt minne. Samsung Galaxy S8, som är den närmsta konkurrenten till LG G6, kommer kosta från 7990 kronor. Med Samsung Galaxy S8 får man 32 GB mer inbyggt minne, trådlös laddning, ett par hörlurar från AKG och en ny, fräschare processor.
Med dessa specifikationer i tanke är valet lätt för mig; självklart hade jag valt Samsung Galaxy S8 före LG G6. LG gör så många fel som tillverkaren inte får göra om de …

Samsung tog över Times Square i New York!

Samsung har indikerat att man kommer satsa hårt på marknadsföring för flaggskeppen Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Under dagen har man släppt en video som visar när man tog över Times Square i New York!
Samsung har tidigare berättat att man hoppas på att Samsung Galaxy S8 och S8 Plus kommer sälja bättre än föregångarna Galaxy S7 och S7 Edge. För att detta ska kunna genomföras behövs garanterat mer marknadsföring. Samsung tog under torsdagen över Times Square i New York. Samsung visade då upp att Galaxy S8 och S8 Plus är IP-klassade telefoner. Demonstrationen hade som huvudsyfte att visa upp den Infinty display som telefonerna fått.
Samsung Galaxy S8 och S8 Plus har bägge en screen-to-body ratio på 83%, vilket är en bra siffra för dagens smartphones. Det ska bli riktigt spännande att testa telefonerna för att se om de håller måttet mot exempelvis LG G6!  


ZTE Nubia presenterar flaggskeppet Z17 Mini!

ZTE Nubia har under torsdagskvällen offentliggjort Nubia Z17 Mini – en smartphone med imponerande specifikationer för sin kompakta storlek. Här är allt ni behöver veta kring telefonen!

Telefonen är byggd i ett stycke aluminium och har dessutom fått en fingeravtrycksläsare inbäddad i konstruktionen. Den detaljen som är mest iögonfallande är de dubbla kamerorna på telefonens baksida, mer om dessa längre ner i texten! Telefonen kommer finnas tillgänglig i färgerna svart, rött och vitt. Den svarta varianten har en gråaktig baksida medans den vita varianten har en baksida i guldfärg.
Om vi går vidare till specifikationerna finner vi här en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven finner vi antingen processorn Snapdragon 652 med 4 GB RAM eller den något bättre Snapdragon 653-processorn med 6 GB RAM. Båda modellerna har 64 GB inbyggt minne som kan utökas med minneskort (upp till 200 GB).
Som jag skrev i inledningen tycker jag att det mest iögonfallande hos Z17 Mi…

Samsung jobbar redan på Galaxy S9 och S9 Plus!

Samsung presenterade förra onsdagen Galaxy S8 och S8 Plus. Mobilerna har officiell säljstart i Sverige 28e april. Redan nu verkar det som att Samsung börjat planera inför uppföljaren Galaxy S9 och S9 Plus!

Om dessa uppgifter stämmer planerar Samsung i god tid för Galaxy S9 och S9 Plus. Vi vet sedan tidigare att de tillverkare som tar mest tid på sig brukar lyckas bäst med sina telefoner. Förhoppningsvis blir Samsung Galaxy S9 och S9 Plus finslipningar av Galaxy S8 och S8 Plus med bland annat fingeravtrycksläsare inbäddade i telefonernas skärmar.

Källa

Huawei presenterar Y5 2017

Huawei har under torsdagsförmiddagen offentliggjort budgetluren Huawei Y5 2017. En smartphone som riktar sig till de som vill ha en bra och billig smartphone!
Huawei Y5 2017 har fått en 5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven hittar vi processorn MediaTek MT6737T med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne (plats för minneskort finns).
Den bakre kameran har fått upplösningen 8 megapixlar med bländartalet f/2.0. Den främre kameran har fått upplösningen 5 megapixlar med en främre LED-blixt. I övrigt har telefonen fått ett 3000 mAh och en mjukvara som baseras på Android 6.0 Marshmallow tillsammans med EMUI 4.1. 
Källa

Bixbyknappen kan programmeras om till annan valfri app!

I Samsung Galaxy S8 och S8 Plus har Samsung lagt in en knapp för tillverkarens egna röstassistent Bixby. Nu har det framkommit att knappen ska kunna användas som genväg till valfri app!
Det är via appen all in one gestures som man ska kunna lägga in valfri app som fungerar ihop med Bixby-knappen. Hur allting fungerar kan ni se i videon.

Källa

Så blir namnet på nästa Moto Z!

Moto kommer förhoppningsvis presentera en uppföljare till supertunna Moto Z senare i sommar. Nu ser det ut som att loggan till uppföljaren läckt ut på nätet, en logga som också avslöjar vad Moto kommer kalla mobilen!
Många tillverkare väljer nu för tiden att döpa sina nya telefoner efter årsmodell. Ett exempel är Samsung som håller fast vid detta genom att döpa sina telefoner i Galaxy A-serien till respektive årskull. Moto har inte hoppat på samma tåg och ser inte heller ut att göra det med uppföljaren till Moto Z.

Det ser ut som att Moto kommer döpa uppföljaren till Moto Z till Moto Z2, vilket inte är helt oväntat! Jag hoppas Moto satsar på att göra Moto Z2 lika tunn (om inte tunnare) än Moto Z. Självklart hoppas jag också att Moto Z2 får dem senaste och bästa specifikationerna!  
Källa

Första fotografiet med Xiaomi Mi 6 taget - har optisk zoom!

Jag har tidigare rapporterat om att Xiaomis kommande flaggskepp Mi 6 kommer få dubbla kameror på baksidan. Nu har det första fotografiet tagits med mobilen, ett kort som inte bara visar på Mi 6 fotokvalitet!
Xiaomi Mi 6 ser ut att få en mycket bra kamera. Av bilden att döma kommer Mi 6 få minst fem gånger optisk zoom. Xiaomi kommer med allra största sannolikhet anamma Apple och utrusta den sekundära kameran på Mi 6:s baksida med extra zoom. LG har utrustat flaggskeppet G6 med vidvinkelkameror, vilket innebär att telefonens kamera kan få med ett helt rum om du exempelvis är vid ingången till rummet. Jag tycker Xiaomi skulle anammat LG i kamera-aspekt, men det finns säkerligen de som föredrar bättre, analog zoom före vidvinkelfunktionen.    


Källa

OnePlus 3T påträffas i färgen platinum

OnePlus presenterade för inte alls länge sedan OnePlus 3T i färgen mattsvart. Nu ser det ut som att OnePlus snart kan komma att släppa 3T i ännu en ny färg!


Detta skulle innebära att OnePlus introducerat 3T i fyra färger: grått, mattsvart, mörkblått och slutligen platinum. Av bilden nedan att döma kommer den nya färgen, som jag väljer att kalla för platinum, ha en glänsande yta. Förhoppningsvis kommer den nya färgvarianten av 3T vara lika greppvänlig som de andra färgerna 3T finns att tillgå i. Det är ju dock fortfarande ett rykte, så det behöver inte betyda att OnePlus 3T kommer i färgen platinum.  

Källa

Huawei introducerar Honor 8 Pro

Huawei har under dagen offentliggjort Huawei Honor 8 Pro för den europeiska marknaden. Honor 8 Pro kan lättast beskrivas som en Honor V9 med ett annat namn.
Som man kan höra på namnet är Huawei Honor 8 Pro en förbättrad Honor 8. Honor 8 Pro har fått en större 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Vidare har mobilen fått Huaweis egna processor Kirin 960 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne (plats för minneskort finns).
Honor 8 Pro har fått ett 4000 mAh stort batteri med stöd för snabbladdning och en fingeravtrycksläsare placerad på enhetens baksida. Telefonen kommer bli tillgänglig i England, Schweiz, Spanien, Frankrike, Tyskland och Italien för 549 euro (5250 svenska kronor). Det är oklart om Honor 8 Pro kommer till Sverige!  

Källa

Här är Xiaomi Mi Pad 3!

Xiaomi har under onsdagsförmiddagen offentliggjort surfplattan Xiaomi Mi Pad 3. Xiaomi Mi Pad 3 är en surfplatta som fått en ovanligt högupplöst display!
Om vi börjar med skärmen så är den 7,9 tum stor och har fått upplösningen 1536 x 2048 pixlar, en ovanligt hög upplösning för en surfplatta med en 7,9 tumsskärm. Under huven hittar vi processorn MediaTek MT8176 tillsammans med 4GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Den bakre kameran har fått en upplösning på 13 megapixlar medans den främre kameran fått upplösningen 5 megapixlar. I övrigtfinner vi ett batteri på 6600 mAh. Mi Pad 3 saknar dock en fingeravtrycksläsare. Xiaomi tar 220 dollar (1974 svenska kronor) för Mi Pad 3 i Kina.


Källa

Alcatel offentliggör världens första smartphone med dubbla kameror på fram- och baksidan!

Alcatel har under tisdagskvällen offentliggjort Alcatel Flash – världens första smartphone som utrustats med dubbla kameror på fram- och baksidan. Här är allt ni behöver veta kring Alcatels nya satsning!
Alcatel Flash har fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar) med en LCD-panel. Under huven har Alcatel Flash fått en tiokärnig processor från MerdiaTek (Helio X20) tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Alcatel Flash har fått dubbla 13 MP-sensorer på baksidan medans framsidan består av en sensor på 8 megapixlar och en annan sensor på 5 megapixlar. Båda kameraparen ska kunna ta svartvita bilder. Kamerorna har alltså många likheter med Huawei P10 och P10 Plus kameror!
I övrigt har Alcatel Flash fått ett 3100 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare (placerad på mobilens baksida) och Android 6.0 Marshmallow installerat från start. Pris- och tillgänglighet är ännu oklart. 


Källa

Första batteritestet på Samsung Galaxy S8 Plus ute nu!

Samsung presenterade förra onsdagen Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Två telefoner som har små batterier för sina respektive skärmstorlekar. Nu har det första batteritestet på Samsung Galaxy S8 Plus dykt upp på nätet!


En av Samsung Galaxy S8 Plus största akilleshälar är telefonens batteristorlek – i alla fall på pappret. Nu har PhoneArena publicerat ett batteritest på telefonen, ett batteritest som visar hur Galaxy S8 Plus står sig mot sina närmsta konkurrenter. Samsung Galaxy S8 och S8 Plus kommer Full HD-upplösning direkt ur boxen, och det är med den upplösningen PhoneArena kört batteritestet.
Batteritestet visar att Samsung Galaxy S8 Plus har ett batteri som klarade av att användas i åtta timmar utan att dö. PhoneArena hade då ställt in ljusstyrkan på 200 nits (under hälften av vad telefonen klarar av att dras upp till). Detta kan exempelvis jämföras med Apple iPhone 7 Plus som får ut 9 timmars screen-on-time och Huawei P10 som får ut 7 timmar och 42 minuter.
Jag trodde inte Samsung Ga…

Samsungs första vikbara smartphone anländer 2019!

Det har länge sagts att Samsung kommer presentera en vikbar smartphone. Dessa rykten har gått i omgångar. Under tisdagskvällen har Samsung gått ut med uppgifter som kommer göra många prylnördar besvikna!
Samsung har avslöjat att man kommer presentera sin första vikbara smartphone, som troligtvis kallas för Galaxy X, år 2019. Samsung har redan visat upp att man kan göra paneler som är vikbara, nu ska man bara visa upp en vikbar smartphone. Samsung har under 2017 visat upp sina första telefoner (Galaxy S8 och S8 Plus) med mycket skärmyta. Nästa steg är helt klart att telefonerna blir böjbara! 

Källa

Samsung Galaxy S8 Plus med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne kommer kosta över 1000 dollar!

Under natten till tisdagen rapporterade jag om att Samsung kommer släppa en variant av flaggskeppet Galaxy S8 Plus med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Nu säger sig en källa veta hur mycket Samsung kommer ta för mobilen!
Enligt källan kommer Samsung Galaxy S8 Plus med 6 GB RAM och 128 GB minne kosta 1030 dollar, något som motsvarar 9250 svenska kronor just nu. Den nya varianten av S8 Plus kommer utöver extra RAM och minne, också få Samsungs egna hemmabygge Exxynos 8895. Telefonen ser dock endast ut att bli aktuell i Korea.

Källa

Skaltillverkare publicerar skarp produktbild på Xiaomi Mi 6!

Xiaomi kommer med allra största sannolikhet offentliggöra Mi 6 – företagets nästa flaggskeppstelefon, den 11e april. Nu har en skaltillverkare publicerat en bild på mobilen. De kinesiska prisuppgifterna avslöjas också!
Det har tidigare sagts att Xiaomi Mi 6 kommer få dubbla kameror. Av bilden att döma stämmer dessa uppgifter. Enligt flera källor kommer Xiaomi Mi 6 sakna ett hörlursuttag. Faktum är dock att telefonens undersida inte finns med på bild, det återstår därmed att se om telefonen får ett uttag för hörlurar.

Priset som anges är 522 dollar, ett pris som motsvarar 4674 svenska kronor just nu. Xiaomi brukar släppa sina telefoner i flera varianter, vilket jag också tror kommer bli fallet med Xiaomi Mi 6. Möjligtvis presenterar Xiaomi även en större variant av Mi 6 kallad Mi 6 Plus.  
Källa

Snart kommer Samsung Galaxy S8 Plus med 6 GB RAM och 128 GB minne!

Samsung presenterade i onsdags sina nya flaggskepp Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Båda modeller har 4 GB RAM med 64 GB inbyggt minne. Nu ser det ut som att en ny variant av S8 Plus med 6 GB RAM med 128 GB minne är nära!
Det sades inför lanseringen av Samsung Galaxy S8 och S8 Plus att Plus-modellen skulle komma i två varianter; antingen med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne eller med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Samsung har hittills presenterat Galaxy S8 Plus i konfigurationen 4/64 GB minne. Nu verkar det som att Samsung är nära att släppa en förbättrad variant av S8 Plus med just 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Dessa uppgifter kommer inte som ett bakslag eftersom flera av Samsungs konkurrenter använder 6 GB RAM i deras high-end telefoner. Dessutom kommer den nya varianten av Galaxy S8 Plus använda Samsung hemmabygge Exynos 8895!
Bortsett från en annan prestanda ska den nya varianten av Samsung Galaxy S8 Plus vara identisk till den S8 Plus Samsung presenterade i onsdags. Dessvä…

Tips: nu kan du åka och kolla in Samsung Galaxy S8 och S8 Plus!

Samsung lanserar Galaxy S8 och S8 Plus i Sverige den 28e april. Redan nu finns dock mobilen att kolla in hos specifika PhoneHouse-butiker. Det innebär att du kan fatta dig en uppfattning om mobilerna innan du bestämmer dig för om du ska slå till eller inte! 

De butiker som har Samsung Galaxy S8 och S8 Plus för visning är Samsung/PhoneHouse-butiken i Kista och Samsung/PhoneHouse-butiken i Täby. Samtliga Samsung/PhoneHouse-butiker ska ha fått in telefonerna för visning. Detta innebär att du redan nu kan känna och klämma på Samsungs nya satsningar på mobilfronten.
Jag har ännu inte haft möjlighet att trycka på telefonerna. Så fort möjlighet ges kommer jag självklart göra det och dela med mig av mina intryck här på sidan!

Tack för alla tips! 

Då lanseras Nokia 5,6 och 3310 på den svenska marknaden!

Nokia presenterade i slutet av februari Nokia 5, 6 och 3310 för den globala marknaden. Nokia 3310 kom under 2000 och det är alltså år 2017 man väljer att släppa en uppföljare till den populära klassikern! 

Enligt uppgifter till Mobilanyheter kommer Nokia 3310 vara först ut på listan. Enligt källan kommer Nokia släppa nya 3310 någon gång under den här månaden, mer specifikt tror jag det rör sig om slutet på månaden. Nokia 5 ska istället lanseras någon gång i början av maj medans Nokia 6 ska lanseras i slutet av maj-månad. Dessa uppgifter har inte bekräftats av Nokia.

Källa

Elgiganten lägger upp LG G6 för förhandsbokning - kostar 7490 kronor

LG presenterade i slutet av februari G6 - företagets flaggskepp för 2017. Nu har telefonen tillslut kommit upp hos återförsäljaren Elgiganten!

Telefonen finns nu tillgänglig för förbokning och levereras ut till kunder från 27e april - en dag före Samsung Galaxy S8 och S8 Plus börjar säljas i butik. LG kommer ta 7490 kronor för telefonen. Jag tror däremot att telefonen kommer sjunka i pris tills den finns tillgänglig på butikshyllan. Det eftersom LG brukar sänka priserna på sina mobiltelefoner en hel del de första veckorna! 

Källa

Så blir specifikationerna för HTC U

Jag rapporterade i lördags om en bild som kunde vara på HTC:s kommande mobil HTC U. Nu har specifikationerna för mobilen möjligtvis påträffats på nätet!
Enligt källan kommer HTC U få en 5,5 tumsskärm med upplösningen 1440 x 2560 pixlar. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 4/64 GB RAM eller 6/128 GB RAM.
Telefonen kommer få en fingeravtycksläsare inbäddad i hemknappen och ett 3000 mAh stort batteri med stöd för Quick Charge 3.0. 
Telefonen skeppas med Android 7.1 Nougat från start.
Källa

Rykte: nästa smartphone från ASUS använder processor från MediaTek

ASUS senaste flaggskepp Zenfone AR använder sig av Qualcomms Snapdragon 821-processor. Ja, i princip varenda smartphone från ASUS använder en processor från Qualcomm! 

Det har under gårdagen framkommit att Samsung och Xiaomi har ensamrätt på Qualcomms senaste prestandachipp Snapdragon 835 - trots att Samsung presenterat Galaxy S8 och S8 Plus. Nu ser det ut som att ASUS kan bojkotta Qualcomm för att gå över till ärkerivalen MediaTek. ASUS berättade nyligen att man kommer storsatsa på sin Zenfone-serie smartphones i Sverige. Förhoppningsvis kommer ASUS telefoner utrustade med MediaTeks chipp io framtiden!

Källa

Android 7.1.2 pushas ut till nyare Google-enheter!

Google presenterade i början på året Android 7.1.2 - en blygsam uppdatering från Android 7.1.1 Nougat. Nu ser det ut som att Google börjat smyga ut uppdateringen till nyare Google-enheter! 

Google började redan i januari pusha ut Android 7.1.2 till Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P och Nexus 5X. Android 7.1.2 innehåller inte några revolutionerande uppgraderingar från Android 7.1.1 då det mest är buggfixar som fixats till. Det finns dock några nyheter i Android 7.1.2. För att dra ned rullgardinen på Nexus 6P och Nexus 5X kan man nu använda sig av fingeravtrycksläsaren. Uppdateringen för också med sig en mer detaljerad changelog över strömförbrukningen i enheten.


Källa

LG G6 går att förboka från och med nästa vecka!

Den 27e februari offentliggjorde LG flaggskeppet LG G6 - en telefon jag tror kan ta LG långt! Nu har LG avslöjat när svenska kunder kommer kunna boka ett exemplar av företagets nya high-end telefon! 

LG har under söndagskvällen avslöjat att LG G6 kommer bli tillgänglig för förbokning från och med nästa vecka. LG har varken avslöjat pris eller realisedatum för telefonen i Sverige, men enligt de uppgifter jag fått kommer LG G6 bli tillgänglig ungefär samtidigt som Samsung Galaxy S8, det vill säga någon gång i mitten på månaden.

Telefonen har dykt upp på Prisjakt för 9 999 kronor. Förhoppningsvis är telefonen något överprissatt hos denna återförsäljare. Jag misstänker att LG G6 kommer kosta 6990 svenska kronor!

Källa

Dessa appar stödjer Samsung Bixby från start!

Samsung presenterade i onsdags företagets nya flaggskepp Galaxy S8 och S8 Plus. En stor del i telefonernas gränssnitt är röstassistenten Bixby, en assistent som Samsung satsar hårt på! 

Alla pek-kommandon ska Samsung nya röstassistent Bixby fixa, i alla fall om man ska tro Samsung. Samsung förklarade att Bixby ska kunna sätta sig in i din sits. Om du till exempel ser på en film ska du, i filmen, kunna fråga Bixby vilken film du kollar på. Detta innebär såklart att utvecklare också måste intrigera Bixby i sina appar för att allt ska fungera som utlovat. Dessvärre stödjer bara 20 appar Bixby från start. Dessa appar är följande:


Samsung Galleri Samsung Påminnelser  Samsung Health  Samsungs webbläsare Samsung MusikSamsungs tema-motor VäderAlarm Kalender VideoTwitter Uber Briefing Kontakter Mail CNNFoursquare Linkedin Facebook YouTube Samsung har tidigare sagt att man öppnar upp stödet för Bixby till de utvecklare som är intresserade av att intrigera assistenten till sin app till Samsung Ga…

Är det här LeEcos nya flaggskepp Le X920?

Kinesiska LeEco kommer med största sannolikhet hålla event den 11e april, vilket är om nio dagar. Nu ser det ut som att flaggskeppet Le X920 fångats på bild i förtid. Dessutom har en video påträffats på enheten! LeEco Le X920 kommer med största sannolikhet få en konstruktion i aluminium. På enhetens baksida finner vi två stycken kameror tillsammans och en fingeravtrycksläsare placerad strax under. Telefonen verkar bli en rejäl pjäs då den kommer få en 6,2 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Telefonen ser ut att bli utan hörlursuttaget.

Under huven hittar vi processorn Snapdragon 820 med 4 GB RAM och 64 GB minne. De dubbla kamerorna sägs båda fått en upplösning på 22,5 megapixlar medans den främre kameran sägs ha fått en upplösning på 8 megapixlar. I övrigt ska Le X920 få ett 4000 mAh stort batteri med stöd för snabbladdning och Android 6.0 Marshmallow från start!
Källa

Sony skickar ny beta-uppdatering till Xperia X - bättre equalizer med bland nyheterna!

Sony har under dagen meddelat att man börjat skicka ut en ny beta-uppdatering till Xperia X. Med bland nyheterna finns bland annat en förbättrad equalizer och allmänna buggfixar. 

Sony har länge fått hålla sig till Googles inställningar för equalizern - trots att man haft egna inställningar. I den senaste beta-uppdateringen har Sony fått tillåtelse av Google att använda sina egna equalizer-inställningar. Förhoppningsvis har ljudet förbättrats med Sonys egna equalizer-inställningar! Sony har också fixat buggfixar. Sony har dessutom gjort det tydligare i notisfältet genom att lägga batteriprocenten bredvid batterisymbolen.

Mjukvaran baseras på Android 7.1.1 Nougat!


Källa

Officiell bild på Moto X (2017) läcker ut i förtid!

Moto kommer inom kort presentera 2017 års upplaga Moto X. Nu har en officiell bild på mobilen påträffats på nätet. Det ser också ut som att huvudspecifikationerna till mobilen blivit avslöjade i förtid! 


Moto X (2017) kommer få en konstruktion i aluminium med dubbla kameror på baksidan. Mobilen ser dessutom ut att få dubbla LED-blixtar. Av bilden att döma kommer Moto X (2017) finnas att välja på i färgen guld.
Moto X (2017) ser ut att få en fysisk hemknapp som också agerar fingeravtrycksläsare. Mobilen ser också ut att få en främre LED-blixt för selfie-kameran.

Under huven ser det ut som att Moto X (2017) kommer få processorn Snapdragon 625 med antingen 3/32 eller 4/64 GB minne och dubbla 13 MP-kameror. Telefonen kommer också med Android 7.1.1 förinstallerat. Det är ännu oklart när Moto presenterar mobilen.


Källa

Konceptbilder på Samsung Galaxy Note 8!

Samsung offentliggjorde i onsdags Galaxy S8 och S8 Plus - företagets nuvarande flaggskeppstelefoner. Benjamin Geskin har nu tagit ännu ett kliv. Han har släppt konceptbilder på Samsung Galaxy Note 8! 

Samsung Galaxy Note 7 blev ett rejält fiasko. Samsung avslöjade i början på året att man inte kommer vika ner sig för detta utan fortsätta satsa helhjärtat på Galaxy Note-serien. Jag rapporterade under gårdagen om en mobiltelefon som kunde vara en ny variant av Samsung Galaxy S8 Plus med dubbla kameror. 
Det ser istället ut som att Samsung Galaxy Note 8 kan ha fångats på bild - redan nu! Benjamin Geskin, känd för att skapa konceptbilder på nya smartphones, har nu skapat två konceptbilder på Samsung Galaxy Note 8! Samsung Galaxy Note 8 ser ut att få dubbla kameror på baksidan och en en fingeravtrycksläsare inbäddad i displayen. I övrigt ser Note 8 ut att få många likheter med Samsung Galaxy S8 med bland annat mycket skärmyta på framsidan! 
Källa

Tillbakablick av den gångna veckan: detta har hänt i mobilvärlden (vecka 13)

Ännu en vecka med spännande mobilnyheter har passerat. Under veckan har bland annat Samsung offentliggjort flaggskeppen Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Dessutom har jag varit iväg på pressträff med Fitbit! 

Jag har i flera veckors tid rapporterat om rykten och läckor kring Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. I onsdags offentliggjorde Samsung sina två nya telefoner Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Om du vill läsa mer om telefonerna rekommenderar jag dig att klicka här.

Det ser ut som att Xiaomi kommer offentliggöra sitt nya flaggskepp Xiaomi Mi 6 den 16e april. Telefonen sägs bland annat ha fått en superkamera med 30 megapixlars upplösning. Du hittar alla tänkbara uppgifter kring Xiaomi Mi 6 här.
Xiaomi ser även ut att snart vara startklara för att skicka ut Android 7.1.1 Nougat till sina telefoner.

Veckans största händelse för mig var de Fitbit-event jag blev inbjuden till. Där presenterade Fitbit sitt nya armband Alta HR för svensk media. Jag fick även med mig en Alta HR som jag gjort en unb…

OnePlus skickar ut betaversion 14 av Oxygen OS!

OnePlus har under veckan börjat skicka ut betaversion 14 av företagets gränssnitt Oxygen OS. Uppdateringen innehåller inte bara buggfixar utan också ett gäng nya, användbara funktioner! 

Den största skillnaden i den nya betaversionen av Oxygen OS är att launchern blivit förfinad. Om man vill så finns nu möjligheten att ta bort ikonen för applådan, men man blir inte av med den helt och hållet. Om man sveper nedifrån och uppåt så kommer med åt applådan. OnePlus har alltså infört samma lösning som Google kört med i Google Now Launcher och som Samsung kommer köra med i sin nya launcher kallad Samsung Al.

Förutom det har OnePlus förfinat notifikationsfältet till telefonerna. OnePlus meddelar att användare nu kan lägga till en ikon för nattläget och se datahastigheten i realtid. Självklart har ett gäng buggfixar tillkommit och en förbättrad touchkänsla. Uppdateringen är tillgänglig för OnePlus 3 och 3T. Om ni inte redan gått med i betaprogrammet kan ni göra det här.

Källa