Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 12, 2017

Huawei börjar uppdatera Watch till Wear 2.0

Huawei har under lördagskvällen meddelat att man börjat skicka ut Android Wear 2.0 till smartklockan Huawei Watch. Först ut att få ta del av uppdateringen är Tyskland. Förhoppningsvis når uppdateringen svenska exemplar av Watch snart.
Android Wear 2.0 började skickas ut i samband med att LG presenterade nya smartklockorna LG Watch Sport och Watch Style. Huawei har meddelat att man nu börjat utrullningen av Android Wear 2.0 till klockan Huawei Watch.
Med Android Wear 2.0 får användarna ett helt nytt utseende på systemet men också Googles röstassistent Google Assistent. Samtliga förbättringar kan ni läsa om här.

Källa

Jag testar Xiaomi Mi Note 2 - imponerande Galaxy Note 7-kopia från Xiaomi!

Xiaomi Mi Note 2 tillkännagavs i oktober förra året tillsammans med Xiaomi Mi Mix. Det var Mi Mix som fick all uppmärksamhet tack vore sin futuristiska design. Jag har fått hem Mi Note 2, i den här recensionen tänkte jag dela med mig av de erfarenheter jag fått av telefonen såhär långt!


DesignenXiaomi Mi Note 2 har fått en baksida- och framsida i glas. Ramen runtom telefonen är i aluminium. Båda sidor på telefonen skyddas av GorillaGlas 3, vilket är en gammal version av skärmglaset. Det är mycket underligt att Xiaomi inte valt GorillaGlas 5 istället, men det beror antagligen på att Cornings begränsade upplaga av skyddsglaset. Baksidan skyddas även den av samma typ av skärmglas.
På telefonens framsida hittar vi den 5,7 tums stora skärmen tillsammans med tre navigeringsknappar (i underkant), en telefonhögtalare och en främre selfiekamera. Tillskillnad från Xiaomi Mi Mix har Mi Note 2 fått sina knappar placerade utanför skärmen i sann Xiaomi-anda. Skärmen täcker drygt 74% av enhetens fram…

Är det här Xiaomi Mi 6?

Xiaomi kommer med största sannolikhet presentera företagets nya flaggskepp Mi 6 någon gång nästa månad. Det är något som innebär att man både bli efter Samsung, LG, Sony och den inhemska konkurrenten Huawei att presentera en ny smartphone!


Nu har en bild dykt upp på en telefon som påstås föreställa Xiaomi Mi 6. Av bilden att döma kommer MI 6 få en mycket tunn ram runtikring skärmen men samtidigt erbjuda en fysisk hemknapp i mitten under skärmen. Det ser också ut som att mobilen kommer få dubbla kameror på baksidan samt en baksida som sluttar ned längs långsidorna. Om telefonen på bilden faktiskt är Xiaomi Mi 6 återstår dock att se! 
Källa

Processorn till Samsung Galaxy S8 läcker ut i benchmarks

Som om vi inte haft nog med läckor gällande Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 har nu benchmarks på telefonens processor (Exynos 8895) påträffats i både AnTuTu och Geekbench 4!
Det intressanta med att Samsung Galaxy S8-processorn läckt ut i två benchmarkprogram är att man enkelt kan se hur Exynos 8895 står upp mot huvudrivalerna Huawei Kirin 960 och Qualcomm Snapdragon 835.
I GeekBench 4 får Exynos 8895 1978 poäng i Single-Core, medans den istället får ett resultat på 6375 i Muli-Core. Det som gör att Exynos 8895 sticker ut från mängden Androidtelefoner är det höga Single-Core resultatet! Av bilden att döma kommer Exynos-varianten av S8+ få 4 GB RAM. Det är med största sannolikhet Exynos-varianten av telefonen som kommer till Sverige, något som inte gillas från min sida.

Om vi istället tar en titt på hur telefonerna presterar i AnTuTu:s Single-Core test så ser det också här bra ut för Samsung Galaxy S8 och S8+. I den här jämförelsen kommer Galaxy S8+ tvåa med poängen 1978 och tele…

Tips: nu har du chans att få testa Huawei P10 före alla andra!

Huawei har under fredagseftermiddagen satt upp en länk på sin Facebooksida där man meddelar att man söker testpiloter till splitternya Huawei P10 – en telefon som presenterades på MWC-mässan!
I ansökan meddelar Huawei att tävlingen pågår mellan den 17 – 24 mars. I prispotten står Huaweis nya flaggskepp P10. I intresseanmälan frågar Huawei om man driver någon stor social media (Facebook, Instagram, YouTube, Twitter eller blogg). Självklart har jag anmält mitt intresse. 
Om du är intresserad och vill anmäla dig kan du göra dethär.
Huawei P10 presenterades på MWC-mässan i slutet på februari och erbjuder specifikationer såsom en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning, Huaweis egna processor Kirin 960 och dubbla kameror.

Här är inbjudan till Samsungs Galaxy S8-event

Jag har rapporterat om en del bilder som läckt ut på Samsungs kommande flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+. Nu ser det ut som den officiella inbjudan till eventet dessutom läckt ut på nätet.
Samsung har sedan tidigare skickat ut en inbjudan till sitt event den 29e mars. På inbjudan är en telefon med minimala ramar runt displayen i fokus. Dagens bild visar samma telefon fast med ett S i mitten på mobilens display. Det står också 2017.4, vilket förhoppningsvis innebär att mobilen släpps någon gång i april månad.

Missa inte: 6 GB RAM-versionen av S8 blir bara tillgänglig i Kina.
Galaxy S8 poster pic.twitter.com/EqHcHFs27G — Ice universe (@UniverseIce) 17 mars 2017

Rykte: lås upp Samsung Pay med ansiktsigenkänning med nya Galaxy S8

Samsung lanserade i måndags betaversionen av betaltjänsten Samsung Pay i Sverige. Tjänsten låter dig lägga in upp till fyra kort, vilket innebär att man kan betala med mobilen! Nu sägs det att Samsung kommer vidareutveckla tjänsten i företagets kommande flaggskeppstelefoner!
För att ta dig in i programmet Samsung Pay behöver du identifiera dig med ditt fingeravtryck eller med en PIN-kod. Samsung Galaxy S8 och S8+ ska enligt tidigare bilder att döma få en fingeravtrycksläsare och en irisläsare. Med hjälp av irisläsaren och den främre kameran ska Samsung implementera en funktion som ska kunna identifiera ditt ansikte. Det sägs att man ska kunna låsa upp Samsung Pay antingen med fingeravtryck, PIN-kod, irisläsaren eller ansiktsigenkänningen med nya Galaxy S8 och S8+. Om uppgifterna verkligen stämmer återstår dock att se! 

Källa

Sonys plan: förvandla din Xperia till powerbank

En funktion jag funderat på ett antal år är varför man inte har kunnat omvandla en surfplatta eller telefon till en PowerBank när din kompis kanske är i behov att ström till sin mobiltelefon (och/eller surfplatta). Nu ser det ut som att Sony kan vara nära en lösning!
Sony tog under gårdagen patent på en teknik som ska låta användare ”låna ut” ström från sin Xperia-enhet till annan mobil eller surfplatta. Det framgår inte hur strömmen ska överföras mellan enheterna, men jag misstänker att man behöver använda en sladd för att det ska fungera. Det skulle vara riktigt häftigt om man kunde föra över laddningen via NFC-chippet, något jag däremot tror ligger flera år framåt.
Sony har också tagit patent för en funktion som underlättar överföringen av innehåll från en enhet till en annan enhet, vilket också låter riktigt smart. Det återstår dock att se om och i sådana fall när dessa funktioner finns ute att testa!

Källa

Ny surfplatta från ASUS upptäckt

En ny surfplatta från ASUS har nyligen påträffats på nätet genom benchmarkprogrammet GFXBench. ASUS nya surfplatta kommer med största sannolikhet ta upp kampen mot Samsung Galaxy Tab S3 och iPad Pro!
Av bilden att döma kommer ASUS nya surfplatta få en 9,6 tumsskärm med upplösningen 2048 x 1536 pixlar – samma upplösning som iPad Pro! Under huven finner vi en tiokärnig processor (MediaTek MT8173) tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne (53 GB tillgänglig från start). Den bakre kameran har fått upplösningen 8 megapixlar medans den främre fått en upplösning på 5 megapixlar. Plattan kommer levereras med Android 7.0 Nougat från start!
Jag har inga uppgifter när ASUS kommer offentliggöra plattan. 
Källa

ZTE börjar skicka ut Android 7.1.1 Nougat till Axon 7

ZTE har under dagen börjat skicka ut Android 7.1.1 Nougat till amerikanska exemplar av flaggskeppet Axon 7. När man kommer skicka ut uppdateringen till svenska exemplar av mobilen återstår att se!
Med Android 7.1.1 Nougat så får Axon 7-användare ta del av godsaker såsom Doze-on-the-go, en funktion som stänger ned batterikrävande appar i bakgrunden. ZTE Sverige har på sin Facebooksida meddelat att man håller på att testa mjukvaran för fullt och att man hoppas på att kunna skicka ut uppdateringen till början av april till svenska exemplar av Axon 7. 


Källa

Rykte: värsta varianten av Samsung Galaxy S8 bara tillgänglig i Kina

Ny dag, nya rykten kring Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8. Fler bilder har påträffats på S8 under dagen, men en källa säger också att den bästa varianten av Galaxy S8 bara kommer bli tillgänglig i Kina!
Enligt källan kommer 6 GB RAM versionen av Samsung Galaxy S8 endast finnas tillgänglig i Kina. I Kina sägs mobilen få chippet Snapdragon 835. Tidigare källor sade att Europa endast skulle få ta del av 6 GB RAM-varianten av telefonen. Nu pekar allt istället på att vi får varianten med 4 GB RAM med Samsungs egna Exynos 9810-processor.  

Källa

Google kan komma att presentera en gigantisk smartphone i höst!

Google har tidigare bekräftat att man kommer presentera uppföljare till Pixel och Pixel XL. Nu framkommer uppgifter om att man kan komma att presentera en phablet tillsammans med Pixel 2 och Pixel 2 XL!
Google ser ut att satsa hårt på årets Pixel-telefoner. Google har redan avslöjat att man kommer presentera uppföljare till Pixel och Pixel XL. Nu säger en ny källa att Google också kommer presentera en ännu större variant av Pixel XL. Om dessa uppgifter stämmer så tror jag att Googles phablet kan bli en riktig bjässe med tanke på att Pixel XL är en rejäl pjäs.   


Källa

Google nedgraderar Nexus 6 till Android 7.0

Google skickade för en tid sedan ut Andoid 7.1.1 Nougat till företagets två års gamla flaggskepp Nexus 6. Nu meddelar företaget att man nedgraderar telefonen från nuvarande 7.1.1 till 7.0 Nougat!
Av okänd anledning har Google valt att skicka ut en uppdatering som nedgraderar Nexus 6 från Android 7.1.1 till 7.0 Nougat. Enligt tidigare källor bedrogs Nexus 6 med allt för många buggar i Android 7.0 – det är antagligen därför Google väljer att nedgradera telefonen. Google meddelar också att de som vill kan fortsätta använda sig av den nuvarande versionen av 7.1.1 Nougat. Google meddelar också att man arbetar på en helt stabil version av 7.1.1. 

Källa

Rykte: då presenteras LeEco Le X850

LeEco Le X850 läckte för ett tag sedan ut i TENAA – en databas som visar bilder och specifikationer för kommande mobila enheter. Nu säger sig en källa veta när LeEco kommer offentliggöra telefonen!
Enligt källan kommer LeEco offentliggöra sitt nya flaggskepp Le X850 den 11e april på ett event i Kina. När telefonen gick igenom TENAA bekräftades det att telefonen kommer få en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning, chippet Snapdragon 821 tillsammans med antingen 4 eller 6 GB RAM. Telefonen ska finnas att välja i med antingen 32, 64 eller 128 GB inbyggt minne.
Telefonen ska få dubbla bakre 13 MP-kameror och en främre 16 MP-kamera. Telefonen ska komma med Android 6.0 Marshmallow. I övrigt hittar vi ett 3900 mAh stort batteri och en fingeravtrycksläsare placerad på telefonens baksida. 

Källa

OnePlus introducerar OnePlus 3T Colette Edition

OnePlus ändrade i måndags sin logga från röd till blå kulör. Genast förstod jag att man skulle presentera en ny enhet av något slag. Nu har man introducerat OnePlus 3T Colette Edition!
Det som skiljer OnePlus 3T Colette Edition mot vanliga 3T är utsidan. 3T Colette Edition har fått en baksida som är i färgen mattsvart, att jämföra med vanliga OnePlus 3T där den svarta modellen har en gråaktig baksida. Självklart sitter en Colette-logga på mobilen också. Insidan är däremot intakt med vanliga 3T, vilket bland annat inkluderar en 5,5 tumsskärm (1080p) och processorn Snapdragon 821 med 6 GB RAM.
Telefonen kommer med 128 GB inbyggt minne och kommer bli exklusivt aktuell för Frankrike (Paris) till priset 479 dollar (4291 kronor) när den släpps 21a mars i begränsad upplaga!   


Källa

Bekräftat: Då finns Samsung Galaxy S8 och S8+ tillgängliga för köp

Samsung kommer den 29e mars offentliggöra företagets nya flaggskepp Galaxy S8 och S8+. Det är en sak som är säker efter att Samsung tidigare skickat ut material som bekräftat detta. Det är däremot högst oklart när Samsung kommer släppa telefonerna på marknaden, något en källa påstår sig veta!   Enligt källan kommer Samsung släppa Galaxy S8 och S8+ på marknaden den 21a april. Tidigare källor har spekulerat vid att Samsung skulle lansera telefonerna den 28e april, men så ser det inte ut att bli! Samtidigt säger källan att Samsung kommer börja ta emot förhandsbokningar den 7e april. Det är dock högst osäkert om dessa uppgifter gäller för Sverige!   Källa

Nu kan du förboka Huawei P10 Lite - trots att telefonen ännu inte presenterats

Huawei satte ut förra årets mellanklassmobil Huawei P9 Lite i förväg – fastän man inte hade presenterat telefonen gick den att förbeställa. Nu ser det ut som att man gör en favorit i repris med kommande Huawei P10 Lite!
Bilder som påstås föreställa telefonbilder på Huawei P10 Lite har hittats på nätet i det vilda. Telefonen på bilderna nedan påminner mycket om P10, men samtidigt ser jag som nörd att det inte är Huawei P10 som fotograferats. Av bilderna nedan ser det dock ut som att Huawei presenterat telefonen för en liten skala människor.
Enligt källan kommer Huawei P10 Lite få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi Huaweis egna chipp Kirin 655 med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Telefonen ska också ha fått en bakre 12 MP-kamera och Android 7.0 Nougat från start. Uppgifterna är dock inte bekräftade av Huawei! 

Källa

Samsung råkar bekräfta Bixby - ska kunna kontrollera hela systemet i Galaxy S8 och S8+

Samsung presenterade sommaren 2012 mobiltelefonen Samsung Galaxy S3 som kom skeppad med Samsung nya röstassistent S-Voice. Samsungs tolkning av Siri visade sig bli en flopp. Nu ser det ut som att man kommer visa upp en ny assistent vars namn är Bixby!
Jag har i omgångar skrivit om Samsung nya röstassistent Bixby. Källor har sagt att Bixby kommer bli en riktigt smart assistent som ska kunna göra massa ärenden (som har med mobilen att göra) åt dig. Exempelvis ringa upp någon eller öppna ett program. Nu ser det ut som att Samsung Italien råkat avslöja att man kommer kalla röstassistenten för Bixby. Dessutom avslöjar man att Bixby ska kunna styra allt i mobilen - allt ifrån att öppna program till att ta det perfekta fotografiet.  

Källa

HTC presenterar nytt nästa vecka - kan vara HTC 11!

En tillverkare som inte deltog på årets MWC var HTC. Troligtvis för att man höll ett separat event 12e januari! Nu har man skickat ut en teaserbild som avslöjar att man kommer visa upp en ny produkt nästa vecka!
Det är oklart vad HTC kan visa upp. Tidiga källor säger däremot att HTC kommer visa upp en ny variant av U Ultra med ett annorlunda yttre. Jag tror inte att så är fallet, utan att man kommer visa upp något nytt häftigt tillbehör såsom en smartklocka, ett nytt VR-headset eller en 360-kamera.
Det finns en minimal chans till att HTC visar upp sitt nya flaggskepp HTC 11 eftersom vi antagligen kommer få se bilder på enheten (i förväg) innan offentliggörandet! 

Eventet är den 20e mars!

Källa

Då presenteras nästa iPad Pro!

Apple introducerade september 2015 tillverkarens gigantiska surfplatta iPad Pro, en surfplatta som än idag står ut i mängden tack vore sin gigantiska 12,9 tumsskärm.
Enligt en källa kommer Apple presentera nästa iPad Pro tidigast i april-månad. Enligt källan kommer Apple presentera tre varianter av surfplattan; en med 12,9 tumsskärm, en annan med 9,7 tumsskärm och en tredje variant med 10,5 tumsskärm. Apple har sedan tidigare presenterat en 12,9” variant av plattan, men också en 9,7 tumsvariant.
Om dessa uppgifter stämmer kan det betyda att Apple skrotar Air-serien. Det finns också en möjlighet till att Apple gör budgetplattor som man använder Air-namnet på. Det är dock högst osannolikt att Apple kommer göra någon budgetprodukt för tillfället.
Som vanligt bör man ta rykten med en nypa salt!   

Källa

Rykte: Nokia 7 och 8 är Nokias nya mellanklassare

Nokia visade under årets upplaga av MWC upp fyra nya telefoner. Nokia 3,5,6 och 3310. Det betyder att Nokia fortfarande har 2–3 enheter kvar att presentera i år. Nu säger en källa att Nokia snart kommer presentera mellanklassarna Nokia 7 och Nokia 8!
Hittills har det sagts att Nokia 8 kommer bli Nokias kommande flaggskepp. Dagens källa vänder däremot på steken och säger att Nokia 8, tillsammans med Nokia 7, kommer presenteras som mellanklass-telefoner. Enligt källan kommer Nokia 8 få en större skärm än Nokia 7, men samtidigt få en Quad HD-upplöst display medans Nokia 7 får nöja sig med en Full HD-upplöst skärm.
Källan säger också att mobilerna kommer få processorn Snapdragon 660 – en processor som inte tillkännagivits av Qualcomm ännu. Enligt källan kommer telefonerna dessutom få Zeiss-optik. Enligt källan kommer mobilerna presenteras någon gång mellan maj och juni-månad!
Som vanligt bör rykten tas med en nypa salt!

Källa

Därför väljer Samsung att placera fingeravtrycksläsaren på S8 och S8+ till vänster om den bakre kameran!

Samsung Galaxy S8 och S8+ kommer med största sannolikhet få sina fingeravtrycksläsare placerade till vänster bredvid den bakre kameran. Detta har minst sagt varit omdiskuterat. Nu säger sig en läcka veta varför Samsung väljer att göra på detta vis!
Tidiga rykten menade på att Samsung Galaxy S8 och S8+ skulle få inbyggda fingeravtrycksläsare i sina skärmar – något som förändrades när de första bilderna läckte ut på mobilerna. Det ser istället ut som att mobilerna kommer få sina fingeravtrycksläsare placerade på baksidan till vänster om kameran.
När tillverkarna väljer att implementera fingeravtrycksläsare på mobilers baksidor brukar de normalt sätt sitta under den bakre kameran eftersom det är en bra placering för pekfingret. Om Samsung väljer att placera läsaren där de sägs placera den i S8 och S8+ kan det innebära att man nuddar kameralinsen av misstag när man ska åt fingeravtrycksläsaren.
Det har tidigare ryktats om att svenska Fingerprint Cards ska stå för tillverkningen av fingera…