Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 5, 2017

Här är fler konceptbilder på iPhone 8 - jämförs mot konkurrenterna

Apple firar i år tioårsjubileum för sin smartphone-avdelning. Det sägs att företaget ska fira detta genom att direkt hoppa från iPhone 7 till iPhone 8 (X). Jag rapporterade för några dagar sedan om den första konceptbilden, här kommer några fler!

Som jag nämnt tidigare tror jag 2017 kommer bli året där telefoner med minimala ramar runtom displayen slår igenom. Dagens konceptbilder på iPhone 8 visar just en telefon med mycket skärmyta på framsidan. Det som också gör dagens bild extra intressant är saknaden av en fysisk hemknapp, en detalj som gör att jag tror att bilden är fejk.
Källan har också lagt ut en bild där man lägger konceptmobilen sida vid sida med Samsung Galaxy S8 och LG G6. På denna bild ser man tydligt att konceptmobilen är en modifierad variant av Samsung Galaxy S8 eftersom måtten är identiska. 
Källa

Xiaomi Mi 6 kommer i två storlekar

Det sägs att Xiaomi kommer presentera nya flaggskeppet Mi 6 nästa månad, en telefon från Xiaomi som ska utmana Samsung Galaxy S8 och LG G6. Här är det senaste skvallret kring telefonen!
Enligt den senaste källan kommer Xiaomi Mi 6 i två olika storlekar. Ena varianten ska få en 5,15 tumsskärm medans den andra varianten ska bli mer åt phablet-hållet med en 5,7 tumsskärm. Båda varianter ska drivas av Snapdragon 835-processorn med antingen 4 eller 6 GB RAM.
Källan anger också att mobilerna kommer få en kamerasensor från Sony. Det ska handla om IMX400 sensorn som bland annat sitter i Xperia XZ Premium. Telefonerna ska enligt källan ha samma komponenter på insidan. 
Källa

Fler bilder på Samsung Galaxy S8

Mycket på Mobilanyheter kretsar just nu kring Samsungs kommande flaggskepp Samsung Galaxy S8. Under dagen har ännu en bild på Samsungs kommande flaggskepp läckt ut på nätet!
Vi har vid de flesta tillfällena fått se ryktesbilder på framsidan till Samsung Galaxy S8. Dagens bild fokuserar istället på telefonens baksida. Framsidan på telefonen kommer få ett helt nytt utseende mot tidigare Galaxy-telefoner. Baksidan påminner däremot en hel del om den baksida Samsung Galaxy S7 och S7 Edge fått.
Telefonens kanter ser ut att bli ännu mer svängda än vad vi sett hos tidigare Galaxy-telefoner, något som förhoppningsvis innebär att telefonen ligger bekvämt i handen. Skillnaden mellan S8 och S7:s baksidor är att Galaxy S8:as kamera inte ser ut att sticka ut från den övriga konstruktionen och att telefonen ser ut att få sin fingeravtrycksläsare (hoppas den är från Fingerprint Cards) placerad till vänster om kameran. Det har i princip bekräftats att Galaxy S8 kommer få trådlös laddning! 

Källa

TAG Heuer presenterar Android Wear-baserad smartklocka 14e mars

Efter ett 2016 med inte så många Android Wear-klockor presenterade ser det istället ut som att flera tillverkare kommer satsa hårt 2017. En tillverkare som kommer presentera en ny smartklocka är TAG Heuer!
Enligt källan kommer TAG Heuer kallas för Connected Smartwatch. Anledningen till det är för att man antingen kan använda klockan som en traditionell vanlig klocka, eller använda den som en smartklocka med Android Wear 2.0 interagerat. TAG Heuer gör riktigt fina klockor, så jag misstänker att Connected inte kommer bli en billig historia.
Hela facit får vi den 14e mars!  

Källa

Xiaomi Mi 6 fastnar på sketchbilder

Xiaomi kommer med största sannolikhet presentera en uppföljare till fjolårets Xiaomi Mi 5S någon gång under nästa månad. Nu har två sketchbilder dykt upp på en telefon som sägs föreställa Xiaomis nya satsning!

Av bilderna att döma kommer Xiaomi Mi 6 utrustas med dubbla kameror (på baksidan). Det har tidigare spekulerats att mobilen kunde komma att få en framsida som liknar Mi Mix:s framsida. Så ser fallet inte ut att bli då Mi 6 ser ut att få en stor ram runtikring skärmen tyvärr! 


Källa

Är det här en dummy på Samsung Galaxy S8?

Inför årets stora händelse på mobilfronten verkar Samsung haft svårt att inte visa upp telefonerna man ska presentera på sitt event den 29e mars. Nu ser det ut som att en dummy av Samsung Galaxy S8 läckt ut på nätet!

Av bilden att döma kommer Samsung Galaxy S8 i färgen guld. Precis som vi sett tidigare kommer mobilen få svänga skärmhörn. Det ser också ut som att Samsung satsar på 18:9-formatet (2:1) vilket i sådana fall innebär att skärmen blir dubbelt så hög som bred. Troligtvis använder sig telefonen sig av Quad HD+ - upplösning.
Telefonen på bilden har en kamera på baksidan, vilket förmodligen betyder att det är vanliga Galaxy S8 som visas upp på dessa bilder. På baksidan ser vi också en fingeravtrycksläsare som sitter placerad på ett något udda ställe. 


Källa

Samsung Galaxy S8 och S8+ ställs mot konkurrenter i ny storleksjämförelse

Samsung kommer med allra största sannolikhet presentera företagets nya flaggskeppsduo Galaxy S8 och S8+ den 29e mars. Nu har en storleksjämförelse mellan S8 och S8+, årets samt fjolårets flaggskepp publicerats på nätet!
Samsung Galaxy S8+ ser ut att hamna i samma storleksklass som Nexus 6P – trots en 0,5 tums större display. Samsung Galaxy S8 hamnar istället bredvid Huawei P10 och LG G6 där Huawei P10 är den minsta av dem tre (5,2”) följt av Samsung Galaxy S8 (5,8”) och LG G6 (5,7”).
Om bilden är äkta blir jag riktigt imponerad! Det är en sak att se Galaxy S8 och S8+ liggandes bredvid varandra, men med denna storleksjämförelse förstår man verkligen hur små yttermått telefonerna kommer få för respektive skärmstorlek. 

Källa

Moto börjar uppdatera G4 Plus till Android 7.0 Nougat i Sverige

Moto har under fredagskvällen börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till svenska exemplar av fjolårets Moto G4 Plus. Detta innebär att Moto är en av de första som uppdaterar en telefon som kommer från Android 6.0.1 Marshmallow till 7.0 Nougat! 
Moto har för ett tag sedan skickat ut Android 7.0 Nougat till Moto Z Play och Moto Z. Under fredagskvällen har man även börjat utrullningen av Nougat till mellanklassaren G4 Plus. Uppdateringen skickas ut OTA (over-the-air) men i etapper. Det jag gillar med Moto:s gränssnitt är att det liknar vanilla Android mycket, vilket innebär att Moto inte behöver anpassa mycket själva när en ny uppdatering dyker upp.   

Tack för tipsen!

Xiaomi börjar rulla ut Nougat till Mi 5!

Xiaomi Mi 5-användare i Kina har under dagen upptäckt att en ny programvaru-uppdatering finns tillgänglig till Mi 5 med kinesisk mjukvara. Detta innebär förhoppningsvis att den globala varianten av MI 5 snart också får Nougat! 

Med Android 7.0 Nougat medföljer bland annat läget Doze-on-the-go, ett läge som stänger ned onödiga bakgrundsprocesser. Med Android 7.0 Nougat skickar Xiaomi också med MIUI 8.2, tillverkarens allra nyaste tappning på sitt gränssnitt. Detta innebär förhoppningsvis också att övriga modeller i Xiaomis Mi-serie snart också får ta del av uppdateringen!


Källa: Xiaomi

Huawei Honor V9 kommer till Europa som Honor 8 Pro

Huawei skickade alldeles nyss ut en inbjudan till ett event som företaget kommer hålla den 5e april. Det sägs att företaget inte kommer presentera en ny smartphone, utan presentera Honor V9 för Europa! 

Enligt dessa uppgifter kommer Honor V9 lanseras på den europeiska marknaden som Honor 8 Pro. Det skulle förvåna mig något enormt om den inte kommer till Sverige med tanke på hur Huawei växt på senare i vårat avlånga land. Huawei Honor V9 introducerades förra månaden. En funktion som får Honor V9 att sticka ut från mängden smartphones är att korten man tar med telefonen kan upplevas i 3D. Honor V9 är också den första mobilen i Huaweis Honor-serie (efter Honor Magic) som erbjuder en Quad HD-upplöst display.

Om prissättningen blir bra kan Honor 8 Pro bli en riktigt intressant smartphone då den även utrustats med Huaweis flaggskepps-chipp Kirin 960 med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne!

Källa

Meze kommer presentera telefon med mer skärmyta än Xiaomi Mi Mix - presenteras snart

2017 blir troligtvis året då telefoner med väldigt mycket skämyta slår igenom. Förra året fick vi se Xiaomi presentera Mi Mix. Vi har hittills i år fått se LG presentera G6 med mycket skärmyta, men fler telefoner av samma typ är på ingång! 
En av dessa kommer bli en ny telefon från Maze. Företaget har under fredagsmorgonen skickat ut en teaserbild som visar upp en stor del av telefonens framsida. Ramen runt displayen ser ut att bli ännu tunnare än hos Xiaomi Mi Mix - imponerande! Meze visar tyvärr inte den nedre delen av framsidan, eftersom telefonen troligtvis får en liten ram där, så som Xiaomi Mi Mix fått. 
Vi kan se på bilden att telefonen kommer få dubbla kameror. Det ser ut som att mobilen kommer få en stor display och hamna i samma storleksklass som tungviktaren Xiaomi Mi Mix! 

Källa

Android Nougat snart till Samsung Galaxy A3 (2016)

Samsung har tidigare meddelat att man kommer uppdatera mellanklassaren Samsung Galaxy A3 (2016). Samsung håller just nu på att testa mjukvaran för fullt! 

Det är via benchmarkprogrammet GeekBench man funnit fjolårets modell av Samsung Galaxy A3 körandes Android 7.0 Nougat. Det bekräftas inte när Samsung kommer påbörja utrullningen av uppdateringen, men förhoppningsvis blir det snart!
Källa

Såhär kan iPhone X komma att se ut!

Apple firar i år tio år på smartphonemarknaden. Det sägs att företaget kommer presentera en ny iPhone med extra allt. Det blir riktigt spännande att se om Apple kommer döpa årets upplaga av telefonen till iPhone X eller iPhone 8! 
En konceptbild på iPhone X har under fredagskvällen dykt upp på nätet. Bilden visar en telefon som påminner mycket om Samsung Galaxy S7 Edge med en display som sluttar ned längs enhetens långsidor. Telefonen på bilden har också relativt mycket skärmyta, men kan inte match LG G6 på den punkten. 
 Jag tror inte Apples nästa iPhone kommer ha en välvd display, det skulle inte kännas likt Apple. Men man firar som sagt tioårsjubileum, så vad som helst kan hända!    

Källa

MediaTek:s nya chipp bygger på 7 nm-teknik!

MediaTek må inte vara särskilt kända på den europeiska marknaden. I Asien är man desto mer kända då tillverkarna använder Mediatek:s chipp i många smartphones. Nu har uppgifter läckt ut som pekar på att Helio X40 kommer bygga på 7 nm-teknik! 
Enligt källan planerar MediaTek släppa ut Helio X40 (om det nu blir namnet) på marknaden till början av 2018. Källan säger att MediaTek Helio X40 kommer bli det första chippet som bygger på en 7nm- arkitektur. Chippet ska också kunna skryta med tolv processorkärnor - tre gånger så många kärnor som Snapdragon 821 erbjuder! 
Källan menar också på att MediaTek kommer satsa på ett chipp som bygger på en 5 nm-teknik till början av 2019. Det ska bli spännande att se om dessa uppgifter stämmer. Jag skulle gärna vilja se fler telefoner på den nordiska marknaden som använder sig av MediaTeks processorer. 

Källa

Här är ännu en bild på Samsung Galaxy S8!

Ny dag betyder också nya bilder på Samsungs kommande flaggskepp i Galaxy S8. Den här gången visar bilderna telefonen framifrån och från sidan. Bilder som bekräftar att telefonen kommer i svart.
Bilderna bekräftar att mobilen får en framsida mestadels täckt av display. Vi ser också att telefonen kommer få en välvd skärm och en irisläsare på framsidan. Det ser ut som att Galaxy S8 kan komma att få större screen-to-body ratio än konkurrenten LG G6. Än så länge är det dock bara rykten, men jag skulle bli högst förvånad om telefonen på bilden nedan inte är någon av Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 eller S8+. 


Källa

UMi introducerar UMIDIGI Z Pro med dubbla kameror!

Kinesiska UMi har under eftermiddagen introducerat Z Pro – en telefon som erbjuder specifikationer i toppklass till ett riktigt bra pris, som många andra kinesiska märken också gör med andra ord!


Umi Z Pro har fått en konstruktion i metall och glas. Skärmen är 5,5 tum stor med Full HD-upplösning som kommer från Sharp. Tillskillnad från exempelvis Xiaomi Mi Mix har Z Pro inte fått en skärm som i princip täcker hela framsidan. Om vi dyker ned under huven hittar vi här en tiokärnig processor tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne.
Telefonen har fått en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan. Det speciella med Z Pro är telefonens dubbla kameror (på baksidan). Båda har fått en upplösning på 13 megapixlar. Den primära kameran har en vanlig färgsensor medans den sekundära kameran har en monokromsensor – för att du ska kunna fånga de bästa stunderna i svartvitt. Kamerorna har också stöd för två gånger analog zoom, en funktion som bland annat iPhone 7 Plus erbjuder! Den främre kam…

Moto Z2 får en Snapdragon 835-processor!

Motorola (numera Moto) förväntas presentera uppföljaren till modulbaserade Moto Z senare i år. Redan nu har en viktig detalj kring mobiltelefonen kommit fram.
Det är via ett benchmarkprogram man lyckats finna en enhet från Moto med processorn Snapdragon 835. Förmodligen rör det sig om en uppföljare till fjolårets Moto Z. Tidigare källor har sagt att nästa generations Moto Z kommer få en mer oval fingeravtrycksläsare som dessutom ska agera hemknapp. En av Moto Z:as största akilleshäl är att fingeravtrycksläsaren (som är placerad på telefonens framsida) bara agerar fingeravtrycksläsare och inget annat!
Källa

Samsung Galaxy S8 får supersnabb irisläsare - ska låsa upp enheten på 0,01 sekunder

Samsung kommer den 29e mars offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+. Vi har sedan en tid tillbaks sett att telefonerna kommer utrustade med irisläsare. Nu framkommer tekniska specifikationer för läsaren!
Enligt källan som rapporterar om händelsen ska Samsung Galaxy S8 och S8+ få en irisläsare som låser upp enheterna på blott 0,01 sekund. Det skulle innebära att du inte hinner blinka innan din Galaxy S8 låses upp. Av bilder att döma kommer Samsung placera fingeravtrycksläsaren precis bredvid kameran (på baksidan), vilket är en mycket udda placering enligt mig. Tekniken ska kunna fungera genom att den främre kameran och irisläsaren samarbetar.  
Den supersnabba iris-sensorn kan däremot förklara varför Samsung placerar fingeravtrycksläsaren på en så udda plats – för att man tänker ha fingeravtrycksläsaren som en nödlösning! 

Källa

ASUS börjar utrullningen av Android 7.0 Nougat till svenska exemplar av ZenFone 3!

En användare upptäckte under tisdagskvällen att Android 7.0 Nougat fanns redo att laddas hem till ZenFone 3. Det handlar om modellen med beteckningen ZE520KL, vilket är modellen som säljs på den svenska marknaden!

Uppdateringen ska skickas ut OTA (over-the-air) till ASUS ZenFone 3 – modeller med beteckningen ZE520KL. Android 7.0 Nougat kommer att skickas ut stegvis till ZenFone 3, vilket innebär att uppdateringen inte kommer skickas ut samtidigt till alla telefoner. En ny funktion som kommer med Android 7.0 Nougat är Doze-on-the-go, en funktion som stänger ned onödiga bakgrundsprocesser när du är på språng! 
Källa

Nu kan Google Assistent läsa upp meddelanden för dig!

Google har under kvällen skickat ut en uppdatering till sin röstassistent som kort och gott kallas för Assistent. Assistenten fungerade inledningsvis endast med Googles egna Pixel-telefoner, men har på senare tid släppts till flera andra mobiltelefoner på marknaden.
Med hjälp av den nya uppdateringen ska man kunna säga fraser där man frågar assistenten om den kan läsa upp meddelanden. Självklart läser assistenten upp det meddelandet som du fått senast. När du frågar detta kan man också välja att prata in ett meddelande om man så vill. Tyvärr har Google Assistent inte stöd för svenska ännu, något jag däremot tror den kommer få om tillverkarna fortsätter implementera funktionen i telefoners och surfplattors gränssnitt!   


Källa

Android Nougat snart här till Samsung Galaxy S6 Edge+

Jag skrev under gårdagen om att Nougat-uppdateringen till Samsung Galaxy S6 och S6 Edge är försenade. Nu ser det ut som att Samsung Galaxy S6 Edge+ håller på att testas med Android 7.0 Nougat!
Vi ser att telefonenen registrerades den 7e mars i programmet Geekbench. Jag kan se att det handlar om Galaxy S6 Edge+ eftersom telefonen har modellnummer SM-G928, ett modellnummer som stämmer överens med specifikationerna på bilden. Det nämns ingenting när uppdateringen ska börjas rullas ut, men förhoppningsvis inte det inte alls långt kvar. Det återstår att se!    


Källa

Då dyker LG G6 upp i Sverige

När LG presenterade flaggskeppet G6 förra söndagen uppgav man aldrig vart eller när man skulle lansera telefonen. Idag kan jag lyckligtvis meddela att telefonen kommer till Sverige!
LG släppte aldrig flaggskeppet V20 på den svenska marknaden, trots att den hade monsterprestanda. Jag var i ärlighetens namn rädd att LG inte skulle släppa G6 i Sverige. Lyckligtvis har man meddelat att så inte är fallet då telefonen kommer komma hit någon gång under kvartal två, vilket innebär att telefonen kommer ligga på de svenska butikshyllorna någon gång mellan april och juni. LG har inte avslöjat exakt datum, men jag tror att telefonen kommer finnas tillgänglig på den svenska marknaden i början på maj.
Detta innebär säkerligen att man kommer kunna bekanta sig med telefonen på Dustin Expo som tar plats i Ericsson Globe den 25e mars för oss konsumenter!  


Källa: LGOne

Nytt rykte: så blir priserna på Galaxy S8 och S8+

Samsung kommer den 29e mars offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+. Det har under de senaste veckorna framkommit flera viktiga detaljer kring telefon-duon. Här kommer ytterligare detaljer!
Enligt dagens källa kommer Samsung Galaxy S8 och S8+ finnas tillgängliga i färgerna svart, silver samt violett. Enligt samma källa kommer Samsung Galaxy S8 kosta 799 euro (7600 kronor) medans S8+ ska kosta 899 euro (8600 kronor). Med alla svenska avgifter inräknat så tror jag att Galaxy S8 kommer kosta 8000 kronor medans S8+ kommer kosta 9000 svenska kronor. Det återstår givetvis att se!  

Källa

Jag testar ZTE Blade V8 - intressant mobil i mellansegmentet

När jag testade ZTE Axon 7 Mini så blev jag inte speciellt nöjd över slutresultatet. Nu har jag fått in ZTE:s nya satsning i Blade-familjen, nämligen ZTE Blade V8! En telefon som kanske inte har sådär jättebra specifikationer, men som ändå kan prestera (i mångt och mycket) som en modern flaggskeppstelefon!Designen På baksidan har ZTE Blade V8 fått en unibodykontruktion i aluminium, liksom knapparna och ramen som löper kring telefonen är gjorda i aluminium. Framsidan skyddas istället av tåligt GorillaGlas. Om vi börjar med att ta en titt på telefonens framsida hittar vi här en 5,2 tumsskärm, en främre kamera med 13 megapixels upplösning, en telefonhögtalare, en hemknapp (som också agerar fingeravtrycksläsare) samt två programeringsbara touchknappar. Hemknappen som ZTE placerat under skärmen går att trycka ned, det är alltså ingen kapacitiv knapp som exempelvis Huawei Mate 9 Pro och HTC 10 har. Apropå HTC 10 är framsidan mellan Blade V8 och denna telefon väldigt lika.
ZTE tycker jag allt…

Då presenterar Nokia flaggskeppet "8"

Nokia presenterade för några veckor sedan mobilerna Nokia 3, 5 och 3310. Inga utav dessa var någon high-end mobil från den finländska företaget. Nokia har 2–3 enheter kvar att presentera i år, och bland dessa sägs åtminstone ett flaggskepp ingå!
Nya uppgifter pekar på att Nokia kommer presentera flaggskeppet ”8” under juni månad. Enligt källan kommer mobilen i två storlekar. Hur stora modellerna kan tänkas bli nämns det inget om, men jag misstänker att det handlar om en Compact och en standardmodell av telefonen.
Anledningen till att Nokia troligtvis presenterar Nokia 8 på ett separat event i juni är troligtvis för att man vill utrusta telefonen med Snapdragon 835 – en processor Samsung lagt beslag på tills man presenterar Galaxy S8 den 29e mars! 


Källa

Här är ännu en bild på Samsung Galaxy S8 och S8+

Bilderna på Samsungs kommande flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+ fullständigt väller in. Den senaste tiden har jag publicerat minst en bild på någon av telefonerna, om inte båda, dagligen! Här kommer ännu en bild.
Den här gången har båda telefonerna fastnat på en och samma bild. Av bilden att döma kommer Galaxy S8+ inte få särskilt mycket större yttermått än vanliga Galaxy S8. Detta är däremot något som är svårt att bedöma då telefonerna inte ligger sida vid sida!  Det ser ut som att båda modeller kommer komma i en blank, svart färg. En färg som liknar Apples Jet Black-färg.
Allting tyder på att Samsung Galaxy S8 får en 5,8 tumsskärm medans Galaxy S8+ istället sägs få en 6,2 tumsskärm!
Källa

Samsung introducerar Galaxy C5 Pro i Kina

Efter en lång tids spekulerande har Samsung under dagen introducerar mellanklassaren Galaxy C5 Pro för världen, men framförallt för Kina som blir första landet att få ta del av Samsungs nya satsning på mellanklass-fronten!Om vi börjar med att ta en titt på telefonenens design så använder sig Galaxy C5 Pro sig av tåligt GorillaGlas på framsidan samt en unibodykonstruktion i aluminium som skyddar telefonens baksida och ram. Samsung Galaxy C5 Pro kommer i ett gäng färgglada kulörer som inkluderar blått, rosa och guld. Den blå varianten har fått samma färg både på fram- och baksidan, något som gör den lite extra snygg enligt mig!
Samsung Galaxy C5 Pro har fått en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning tillsammans med en SUPER AMOLED-panel. Om vi dyker ned under huven hittar vi här processorn Snapdragon 626 tillsammans med 4 GB RAM och väl tilltagna 64 GB minne. Både den främre och bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixlar tillsammans med bländartalet f/1.9, vilket är ett riktig…

Bakgrundsbild till OnePlus 5 läcker ut - avslöjar telefonens skärmupplösning

OnePlus kommer med allra största sannolikhet offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5 någon gång mellan maj och juni i år. Redan nu har en påstådd bakgrund till telefonen hamnat på nätet!

Det är den kände Twitter-profilen Evan Blass som postat bilden på sitt Twitterkonto. En annan person har då tagit hans bild och räknat ut hur många pixlar den består av. Han (som ränat) kommer fram till att OnePlus 5 kommer få en Full HD-upplöst skärm. OnePlus tar alltså inte steget upp till WQHD-upplösning, något jag tycker är bra eftersom man fortfarande inte kan urskilja enstaka pixlar vid Full HD-upplösning! Vad tycker du? Är det bra om OnePlus 5 får en Full HD-upplöst display? Lämna gärna en kommentar! 
Källa

Samsung försenar Nougat till Galaxy S6 och S6 Edge

Samsung meddelade för ett tag sedan att man skulle påbörja utrullningen av Android Nougat till Galaxy S6 och S6 Edge i slutet av februari. Som ni märkt har inte uppdateringen dykt upp. Samsung har under dagen avslöjat varför man ännu inte skickat ut uppdateringen!

Samsung meddelar att man egentligen skulle kunna skicka ut uppdateringen till Galaxy S6 och S6 Edge. Företaget avslöjar däremot att programvaran fortfarande är buggig och att man vill fixa till detta innan man skickar ut uppdateringen. Förhoppningsvis fixar Samsung till detta någorlunda snabbt så att otåliga Galaxy S6 och S6 Edge – ägare inte behöver vänta så mycket längre!  
Källa

Google Pixel 2 blir utan hörlursuttaget

Google har tidigare bekräftat att man kommer släppa en ny premiumtelefon i år. Troligtvis rör det sig om en uppföljare till Pixel vid namn Pixel 2. Google ha dessutom avslöjat att man inte kommer satsa på någon mellanklassare i Pixel-serien, i alla fall inte för i år!

Nu mena en ny källa att Google Pixel 2 kommer sakna ett hörlursuttag, något som inte alls skulle förvåna mig med tanke på att tillverkare såsom HTC, Apple och Moto gått ifrån uttaget. Om uppgifterna visar sig stämma så kan det betyda att nästa Pixel-telefon får en riktigt tunn profil, men det återstår förstås att se!   
Källa

Utrullningen till Google Assistent till OnePlus 3 nu påbörjad

På MWC berättade Google att man kommer skicka ut sin röstassistent till samtliga Androidtelefoner som kör Android 6.0 Marshmallow och nyare versioner av Android. Nu verkar det som att OnePlus börjat rulla ut Google Assistent till OnePlus 3!
Uppdateringen ska gå att hämta hem OTA (over-the-air) vilket förhoppningsvis innebär att du som har en OnePlus 3 får en notis när din telefon är redo att uppdatera. Mjukvaran ligger fortfarande kvar på versioon 7.0 Nougat, så vida du inte kör betaversionen av Android 7.1 Nougat förstås. Jag har inte hört något gällande OnePlus 3T, men det dröjer nog inte länge innan 3T också får Googles Assistent implementerad i mjukvaran.   


Källa

Rykte: Samsung Galaxy S8+ får dubbla kameror

Det sades ett bra tag att åtminstone en av Samsungs två kommande flaggskeppstelefoner skulle få dubbla kameror, uppgifter som mattats ut allt eftersom vi fått se nya bilder på telefonerna!

Samsung har under måndagskvällen släppt en bild för företagets nya chipset Exynos 9. På bilden ser man att chippet samarbetar med två kameror. Samsung Galaxy S8 och S8+ sägs båda ha utrustats med Samsungs nya flaggskeppskrets. Bilden antyder i mina ögon på att antingen Galaxy S8 eller Galaxy S8+ får ta del av dubbla kameror. Jag tror att Samsung sneglat på Apple och därmed kommer ge S8+ fördelen av en extra kamera på baksidan.

Källa