Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari 26, 2017

BlackBerry Aurora är BlackBerrys nya mellanklassare!

Jag skrev för ett tag sedan att BlackBerry planerade att släppa flera mobiltelefoner under 2017. Strax efter att jag hade skrivit om det dök en okänd BlackBerry-telefon upp. Nu ser det ut som att luren blivit identifierad som BlackBerry Aurora. 
Precis som jag rapporterade tidigare saknar Aurora ett fysiskt tangentbord då telefonen istället fått en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar) istället. Under huven har mobilen utrustats med processorn Snapdragon 425 (4x 1,4 GHz) tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. 
Den bakre kameran har fått en upplösning på 13 megapixlar medans den främre kameran istället fått en upplösning på 8 megapixlar. Telefonen levereras med en inkapslat batteri på 3000 mAh med Android 7.0 Nougat från start. Något som är konstigt är att telefonen inte fått någon fingeravtrycksläsare. Mobilen kommer kosta 2300 svenska kronor och släpps inledningsvis i Kina


Källa

Resan med Mobilanyheter - från dag ett till nu!

Det finns allt för få svenska sidor som handlar om ny mobil teknik. Det var min huvudtanke när jag startade upp sidan för bra precis ett år sedan. Nu är Mobilanyheter en av de största bloggarna i hela Sverige (som är privatägda), något som känns smått overkligt! 
Om jag ska vara helt ärlig så är mina konkurrenter ofta ganska långsamma ut med nya, spännande mobilnyheter. Jag är en person som gärna ser förändringar i saker och ting om det är något som kan utvecklas. För ungefär ett år sedan kom jag på att jag kunde starta upp en egen blogg som handlade om mobiltelefoner. Jag hade då ett enda mål: att vara först ut med heta mobilnyheter! Jag tror att folk värderar att få kunskap först om en produkt än att språket ska vara hundraprocentigt, för visst måste jag fortsätta utveckla språket, det är något jag vet om! 
Eftersom, jag är genuint intresserad av mobil-teknik känns det extra bra att jag kan få hem de allra senaste produkterna från Fitbit, Xiaomi, ZTE, Bose, LG och Moto. Samsung fick j…

Är det här ännu en bild på Samsung Galaxy S8?

Samsung kommer den 29e mars offentliggöra företagets efterlängtade flaggskepp Galaxy S8 och S8+. Fram tills dess ser det ut som att bilder kommer fortsätta spridas på nätet som berör duon i Galaxy S8-serien! 

Under kvällen har ännu en bild publicerats på nätet som visar hur Samsung Galaxy S8 kommer se ut till det yttre. Telefonen på bilden är samma bild som jag skrivit om tidigare, men källan kan antingen ha mixtrat med bilden själv eller fått tag på en officiell bild på telefonen. Telefonen visas upp som huvudfigur med en svart bakgrund med texten "Until Now".

Smartphones har sett väldigt likadana ut i många år, och som jag skrivit i tidigare inlägg ser det ut som Samsung Galaxy S8 och S8+ kommer få mycket skärmyta på respektive framsidor. Samsung tror säkerligen att företagets nya telefoner kommer sticka ut från mängden smartphones i och med detta, och det är det jag tror texten syftar till! Until NOW pic.twitter.com/cIDVhGuGzZ — 萌萌的电教 (@mmddj_china) 1 mars 2017

Så mycket skärmyta får Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi bekräftade för en tid sedan att man arbetar på en uppföljare till supercoola Xiaomi MI Mix. En telefon som presenterades i slutet av 2016. Nu säger sig en källa veta hur mycket skärmyta uppföljaren till Mi Mix kommer få på sin framsida! 
Enligt källan kommer Xiaomi Mi Mix 2 få en skärmyta som motsvarar 93% av telefonens framsida - att jämföra med Xiaomi Mi Mix som har en skärmyta på 91,6%. På pappret låter det inte som någon jätteuppgradering, men jag misstänker att telefonen kommer kännas ännu häftigare än första generationens Mi Mix gör i handen!
Precis som första generationens Mix sägs Mix 2 få en fingeravtrycksläsare (kanske från svenska Fingerprint Cards med tanke på att första generations Mix fått det). Vidare sägs Mix 2 få samma 6,4 tumsskärm som första generationens Mix, det förvånar mig om man inte tar steget upp till Quad HD-upplösning med displayen i Mix 2! Xiaomi Mi Mix 2 kommer säkerligen utrustas med Qualcomms värstingchipp Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM oc…

Samsung Galaxy C5 Pro påträffas i det vilda

För ett tag sedan rapporterade jag om att en ny mobiltelefon från Samsung hade påträffats på nätet. Idag har ännu en bild inkommit till redaktionen på mobilen. Denna gång visas telefonen upp i en ny kulör! 

Vi ser att Samsung Galaxy C5 Pro kommer få en unibodykonstruktion i plast, något som indikerar att telefonen är av mellanklasstyp. Samsung Galaxy C5 Pro kommer få navigeringsknapparna placerade under displayen, Samsung Galaxy S8 och S8+ kommer med största sannolikhet bli de första telefonerna från Samsung med navigeringsknappar på skärmen.

Telefonen sägs få en fingeravtrycksläsare inbyggd i hemknappen. Vidare sägs Galaxy C5 Pro få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), processorn Snapdragon 625 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen kommer kosta runt 360 dollar, något som motsvarar 3230 svenska kronor. Däremot tror jag inte telefonen kommer lanseras på den svenska marknaden.

Källa

Samsung Galaxy S8 kommer med infinitydisplay

Den 29e mars förväntas Samsung offentliggöra Galaxy S8 och S8+ - tillverkarens två nya flaggskepp i Galaxy S-serien. Ett nytt rykte menar att Galaxy S8 och S8+ kommer få infinityskärmar! Ett uttryck som Samsung inte använt till tidigare telefoner.

Samsung sägs både använda Edge-skärmar till Galaxy S8 och S8+, något som innebär att det inte endast kommer bli unikt för en modell (vid de olika presentationstillfällena) längre. Nu säger en ny källa att S8 och S8 Plus kommer få infinityskärmar. Det kan vara Samsung uttryck för skärmar som tar upp en stor del av tillverkarens telefoners framsidor, något jag är osäker på.   

Källa

Då presenteras Xiaomi Mi 6

Precis som LG, Samsung, Sony och Huawei sägs kinesiska Xiaomi presentera en ny smartphone på vårkanten. Enligt uppgifter rör det sig om en uppföljare till Mi 5S, troligtvis handlar det om Mi 6!
Enligt senaste källan kommer Xiaomi offentliggöra flaggskeppet Mi 6 den 17e april på ett separat event. Enligt tidigare källor kommer Xiaomi Mi 6 erbjuda en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning, chippet Snapdragon 835, antingen med 4 eller 6 GB RAM med 64 eller 128 GB minne.
Telefonen lär också få en fingeravtrycksläsare placerad på sin framsida (från svenska Fingerprint Cards?). Jag hoppas dock att Xiaomi flyttar fingeravtrycksläsaren till baksidan på telefonen istället, något jag dock inte tror man kommer göra.
Det sägs vidare att telefonen kommer få en bakre kamera med en upplösning på 19 megapixlar, en kamera som ska ha mycket gemensamt med den i Xperia XZ Premium. Modellen med 4/64 GB minne ska enligt källan kosta 290 dollar, något som motsvarar drygt 2600 svenska kronor idag. Modellen me…

Rykte: nästa generation av Xiaomi Mi Note 2 kommer få en implementerad fingeravtrycksläsare i displayen

Xiaomi kommer (förhoppningsvis) offentliggöra nya flaggskeppet Xiaomi Mi 6 inom den kommande månaden. Nu sägs det att Xiaomi dessutom kommer presentera en uppföljare till Mi Note 2!
Enligt källan kommer efterföljaren till Mi Note 2 inte vara en stor uppgradering från första generationen av mobilen, i alla fall inte sett till specifikationerna. Mobilen ska däremot få en fingeravtrycksläsare inbyggd i displayen menar källan. Källan nämner inte om hela skärmen kommer bli en enda stor fingeravtrycksläsare eller om det rör sig om ett specifikt område på displayen. Om Mi Note 2 får en fingeravtrycksläsare ”i displayen” så tror jag mer på alternativ två. 
Källa

Nu finns LG G6 att förbeställa!

LG introducerade företagets nya flaggskepp G6 i söndags. Man berättade om alla telefonens specifikationer samt visade upp bilder på enheten. LG avslöjade hur mycket telefonen kommer kosta och när den kommer släppas, men nu ser de ut att ha släppt några uppgifter kring detta!
Den engelska sidan MobileFun har satt upp telefonen för förhandsbokning. MobileFun begär 699 euro för mobilen, något som motsvarar 6700 svenska kronor. Om LG G6 kommer till Sverige tror jag att mobilen kommer kosta runt 7000 kronor. Det är däremot högst oklart i nuläget om den kommer hit.

Källa

Här är de fem främsta anledningarna till att köpa LG G6!

Denna artikel må låta sponsrad av LG, något den inte är. Jag är bara så imponerad över LG G6 då telefonen fått väldigt goda omdömen hittills. LG ser verkligen ut att lyfta sig från botten till toppen. Här kommer de fem främsta argumenteten för varför jag skulle gått och köpt telefonen!

SkärmenLG G6 har fått en 5,7 tumsskärm med upplösningen 1440 x 2880 pixlar, en upplösning som med tekniska termer kallas för Quad HD+. Det häftigaste är dock inte skärmupplösningen, utan skärmformatet. LG G6 är världens första telefon med skärmformatet 18:9, vilket innebär att telefonen är dubbelt så hög som den är bred. LG har arbetat hårt med att optimera sitt gränssnitt Optimus UX 6.0 efter detta genom att bland annat optimera kamera-appen så man i realtid kan se de bilder man tar med telefonen. På grund av sitt format så kan videos samt icke-optimerade appar få ”sorgkanter” på ovan- och undersidan av displayen, bland annat Netflix har meddelat att man arbetar på att optimera sitt material till 18:9 …

Google berättar om hur planerna ser ut för Pixel - ska fortfarande tillhöra premiumsegmentet

För ett tag sedan rapporterade jag om att Google kan komma att satsa på en Pixeltelefon i mellansegmentet. Under morgonen har Google gått ut med uppgifter som antagligen kommer göra den köpsugne besviken!
Man har under morgonen gått ut och sagt att man tills vidare endast kommer satsa på mobiltelefoner i high-end serien. Man har i nuläget alltså inga planer på en mellanklassare. Google har tidigare bett konsumenterna om feedback till företagets kommande mobiler Pixel 2 och Pixel 2 XL. Ett önskemål från mig är att Google släpper sina kommande telefoner i Sverige, och den åsikten är jag knappast ensam om att tycka.
Dessa uppgifter utesluter dock inte att man kan komma att visa upp en mobil i mellanklasserien i framtiden, något jag absolut tror Google kommer göra! 


Källa

Samsung är redo. Är du redo?

Samsung kommer den 29e mars offentliggöra företagets två nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+. Jag har sedan tidigare både skrivit om hur enheterna kan komma att se ut samt vilka specifikationer telefonerna kan komma att få. Nu framkommer det när Galaxy S8 och S8+ kan ligga på en butikshylla nära dig!
Enligt källan kommer Samsung ha över 12 miljoner exemplar av Galaxy S8 och S8+ att leverera ut världen över den 21a april. Samsung sägs nämligen lansera båda telefoner, världen över den 21a april. För att detta ska fungera behöver Samsung tillverka telefonerna i stora volymer, något man insett, om uppgifterna visar sig stämma.
Av alla bilder som cirkulerat runt kommer båda telefonerna få mycket skärmytaort på respektive framsidor, processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM samt ett par hörlurar från AKG inkluderat i lådan. Den största skillnaden mellan mobilerna är att S8 sägs få en 5,8 tumsskärm medans S8+ istället sägs få en 6,2 tumsskärm.

Telefonerna visas upp den 29e ma…

Yotaphone visar upp ny telefon i mars - uppföljaren till telefonen med skärm på bägge sidor är snart här!

Ryska Yotaphone är inte särskilt kända för många i Sverige. Faktum är att man tidigare gjort en riktigt häftig smartphone med dubbla skärmar – en på framsidan och en på baksidan. Nu ser det ut som att man arbetar på en uppföljare till originalet!
Första generationen av Yotaphone presenterades 2012 och var på sin tid en telefon som stack ut från mängden genom att erbjuda en traditionell IPS-panel på framsidan och en e-pappersskärm på baksidan. Sedan dess har det hänt mycket och idag har vi både extraskärmar ovanför de primära skärmarna samt skärmar som sluttar ned längs telefonernas långsidor.
Yotaphone 3 sägs precis som originalet erbjuda en vanlig skärm på framsidan med en e-pappers skärm på baksidan. Om vi kollar till hårdvaran för Yotaphone 3 så sägs telefonen få en främre 5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), processorn Snapdragon 801 tillsammans med 2 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska ha fått en upplösning på 8 megapixlar medans den främre i…

Rykte: HP visar snart upp en uppföljare till Elite X3!

I augusti förra året presenterade HP sin flaggskeppstelefon Elite X3. HP har under MWC visat upp hur uppföljaren till Elite X3 kan komma att se ut, man meddelar också att det inte är den slutliga designen för telefonen.
Vi ser att uppföljaren till Elite X3 kommer påminna mycket om generation ett av mobilen. En stor skillnad ska vara att nya generationen av mobilen ska få en framsida som har mycket skärmyta, likt så LG lyckats få till det med företagets nya flaggskepp G6. Det sägs också att nya varianten av Elite X3 kommer få Qualcomms prestandachipset Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM.
Nya generationen av Elite X3 sägs också få en iris-läsare och en fingeravtrycksläsare (kanske från svenska Fingerprint Cards?) placerad på sin baksida. Om mobilen har väldigt mycket skärmyta på framsidan kan det betyda att mobilen inte får en mediehögtalare placerad på framsidan, något som återstår att se! Källa

Motorola Moto presenterar färgsprakande nyhet 5e mars

Motorola Moto har alldeles nyss skickat ut en teaserbild som avslöjar att man kommer presentera något färgsprakande den 5e mars. Det skulle förvåna mig om det rör sig om en ny smartphone eftersom man presenterade Moto G5 och G5 Plus i söndags.
Jag misstänker att Moto kommer presentera ett gäng nya moduler till flaggskeppsserien Moto Z. Jag skrev tidigare att Moto visat upp moduler som både kan agera extrabatteri och samtidigt laddas upp med solceller, en annan häftig modul man visat upp i prototyptyp är en modul där man kan skriva ut de kort man tar med telefonen.
Mest troligt är att man visar upp en modul som har med telefonens ljudegenskaper att göra då en gitarr syns i teaserbilden. Alla färger skulle kunna betyda att tillbehöret blir tillgängligt i flera kulörer. 
The countdown begins! Something amazing is coming up. Stay tuned. #ComingUp#3daystogo#Motorolapic.twitter.com/LhSMmedBFH — Motorola Accessories (@Motorola_Home) 2 mars 2017

Dessa fingeravtrycksleverantörer använder LG till nya G6!

LG presenterade i söndags företagets nya flaggskeppstelefon G6, en telefon som verkar riktigt lovande. Nu har en anonym källa tagit reda på vilka som tillverkar fingeravtrycksläsaren i G6!
LG G6 ser ut att få en riktigt snabb fingeravtrycksläsare, som dessutom kommer vara placerad på baksidan, vilket är min favoritposition på dessa läsare. Nu har en anonym källa avslöjat att LG använder sig av två fingeravtrycksleverantörer till G6. Det rör sig om CrucialTech och Ssuntal. Jag förstår att man behövt ta in två leverantörer eftersom LG G6 (förhoppningsvis) kommer säljas i riktigt stora upplagor!
LG har också valt att använda sig av sensorer från svenska Fingerprint i G6, vilket såklart känns jätteroligt!

Källa

Samsung Galaxy S8 och S8+ fastnar i benchmarkprogram

Jag har tidigare rapporterat om att Samsungs kommande flaggskeppsduo fångats på bilder. Nu ser det ut som att den större av dem två, Galaxy S8+, fått sina hårdvaru-specifikationer fångade på bild!
Här kan vi se att Samsung Galaxy S8+ kommer med en Qualcomm-processor, troligtvis Snapdragon 835. Vidare kan vi se att mobilen kommer med 4 GB RAM och Android 7.0 Nougat direkt från start. Tidigare källor har sagt att Samsung Galaxy S8+ kommer med en 6,2 tumsskärm med Quad HD+ - upplösning (1440 X 2880 pixlar), en bakre kamera med en upplösning på 12 megapixlar, en fingeravtrycksläsare, en iris-läsare och ett 3500 mAh batteri för att nämna några specifikationer som telefonen sägs få.
Samsung Galaxy S8 och S8+ presenteras den 29e mars!  
Källa

Här är specifikationerna till Xiaomi Redmi 4X

Xiaomi förväntas lansera mellanklassaren Redmi 4X inom en snar framtid. Med hjälp av exklusiva tips kan jag idag redan gå ut med vilka specifikationer Xiaomi Redmi 4X kommer få!
Skärmen kommer vara 5 tum stor och få en HD-upplösning (720 x 1280 pixlar) tillsammans med en IPS-panel. Om vi dyker ned under huven hittar vi processorn Snapdragon 435 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne (plats för minneskort finns). Den bakre kameran har fått en upplösning på 13 megapixlar med bländartalet f/2.0 medans den främre kameran fått en upplösning på 4,9 megapixlar med ett bländartal på f/2.2.
Xiaomi Redmi 4X kommer få en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 4100 mAh stort batteri som kan snabbladdas via USB Type C-kontakten och Android 6.0.1 Marshmallow från start.  


Samtliga specifikationer är preliminära.

Rykte: Apple presenterar uppföljaren till iPhone SE denna månad

Apple presenterade i mars förra året iPhone SE – en telefon som hade samma formfaktor som en iPhone 5S fast som erbjöd specifikationer som en iPhone 6S. Nu sägs det att man kommer presentera en uppföljare till SE redan denna månad!
Apple iPhone SE har visat sig blivit en lyckad historia för Apple, i alla fall om man ska tro den senaste källan. Det senaste skvallret menar att Apple i skrivande stund arbetar på en uppföljare till iPhone SE. Det framgår inte vilka förbättringar 2017 års iPhone SE kan komma att få, men jag misstänker bland annat att 2017 års SE kommer få Apples kraftfulla A10-chipset och en något bättre kamera. 

Källa

Samsung offentliggör tåliga XCover 4!

Samsung har under kvällen släppt information om företagets nya, tåliga mobiltelefon Galaxy XCover 4 – en telefon som är gjord i gummi för att kunna ta rejäla stötar. Här är allt ni behöver veta om telefonen!
Samsung Galaxy XCover 4 har fått en 5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar), Samsungs hemmabygge Exynos 7570 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne (plats för minneskort finns). Telefonen har vidare fått en bakre 13 MP-kamera, en främre 5 MP kamera och ett 2800 mAh batteri med stöd för snabbladdning. Noterbart är saknaden av en fingeravtrycksläsare.
Samsung Galaxy XCover 4 är en mobil som är gjord för de som vill ha en stryktålig mobiltelefon. Därför är konstruktionen gjord i gummi, ett material som dämpar för stötar bra! På framsidan skyddas mobilen istället av någon typ av GorillaGlas. Alla tre knappar på telefonens framsida är av fysisk typ, att jämföra med många andra mobiler från Samsung som fått touchknappar istället (med endast en fysisk knapp i mitten).
T…

Fler ryktesbilder på Samsung Galaxy S8!

Tidigare idag rapporterade jag om en bild som kan vara en officiell sådan på Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8. Nu har ytterligare två bilder påträffats på vad som kan vara Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8.

Precis som vi såg på morgonens bild så ser vi att Samsung Galaxy S8 kommer få mycket skärmyta på framsidan såväl som en iris-läsare och svagt rundade skärmhörn. Desto mer intressant är telefonens undersida som också fått hänga med på fotorundan. Samsung Galaxy S8 kommer troligtvis få en USB Type C-kontakt tillsammans med ett hörlursuttag, en mediehögtalare och en mikrofon.
Tidigareläckorhar i princip bekräftat att Samsung Galaxy S8 kommer utrustad med en 5,8 tumsskärm med Quad HD+ - upplösning tillsammans med en SUPER AMOLED-panel, processorn Snapdragon 835 med 6 GB RAM, IP68-certficering, en iris-läsare och ett par hörlurar från AKG (som följer med i förpackningen).

Samsung Galaxy S8 sägs också få en fingeravtrycksläsare, dock väldigt konstigt placerad om man ska tro de …

General Mobile introducerar GM6 med framåtriktad LED-blixt

Turkiska General Mobile har under dagen introducerat en ny mobil vid namn GM6, en telefon som riktar sig till de som gillar att ta selfies då den utrustats med en fotlampa på framsidan!
General Mobile GM6 har fått en 5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven hittar vi processorn MediaTek MT6737T tillsammans med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne (plats för minneskort finns). Mobilen har fått en bakre 13 megapixelskamera tillsammans med en främre kamera på 8 megapixlar som dessutom utrustats med en LED-blixt.
I övrigt har mobilen fått en kombinerad fingeravtrycksläsare med hemknapp, ett 3000 mAh stort batteri och Android 7.0 Nougat från start. Det är ännu oklart när telefonen kommer släppas ut på marknaden och till vilket pris.
Källa

Är det här nya Samsung Galaxy C5 Pro?

Samsung kommer snart offentliggöra en ny telefon i företagets relativt nya C-serie. Det handlar om nya Samsung Galaxy C5 Pro som bland annat sägs få 64 GB inbyggt minne och en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning.
Om vi börjar med att ta en titt på telefonens design så ser jag från första början att det är en telefon från Samsung, eftersom C5 Pro ser ut att få sina knappar placerade i underkant på framsidan tillsammans med en fingeravtrycksläsare (kanske från svenska Fingerprint Cards?).
Vidare sägs telefonen få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), processorn Snapdragon 626 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Både den främre och bakre kameran ska ha fått en upplösning på 16 megapixlar. Telefonen kommer (enligt källan) kosta 2499 RMB, något som motsvarar 3300 svenska kronor just nu. Källa

Ny BlackBerry-telefon påträffas i det vilda

Under gårdagen kunde jag rapportera om att BlackBerry har planera på att släppa fler smartphones i år. Nu har en mystisk telefon från just BlackBerry påträffats på nätet. Telefonen ser ut att tillhöra budgetsegmentet då den till exempel saknar en fingeravtrycksläsare.
Telefonen som fångats på bilden saknar detaljen som fått BlackBerrys lurar att sticka, nämligen ett fysiskt tangentbord. En detalj som också sticker ut är saknaden av en fingeravtrycksläsare.
Telefonen sägs få en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar), processorn Snapdragon 425 med 4 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, ett 3000 mAh batteri med tillhörande USB Type C-kontakt och Android 7.1 Nougat från start. Det är oklart när telefonen kan komma att visas upp. 

Källa

Rykte: Första officiella bilden på Samsung Galaxy S8

I slutet på mars kommer Samsung offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefoner i Galaxy S8-serien. Jag har redan rapporterat om vilka specifikationer telefonerna kommer få. Nu har en tillsynes äkta produktbild för Samsung Galaxy S8 fångats!
I Samsungs pressinbjudan ser man att Samsung Galaxy S8 kommer bestå av väldigt mycket skärmyta på framsidan. Det är något bilden nedan också visar. Den visar dessutom att S8 kommer få en skärm som sluttar ned längs långsidorna och en iris-läsare. Bilden bekräftar också att Samsung gjort sig av med de fysiska knapparna under skärmen för att istället implementera mjukvaruknappar på displayen istället.

Samsung Galaxy S8 och S8+ visas upp den 29e mars! 
Källa

Ulefone T3 kommer med MediaTek Helio X30 och 8 GB RAM

Kinesiska Ulefone har nyligen skickat ut en teaserbild på företagets kommande flaggskepp Ulefone T3. Bilden avslöjar att telefonen kommer drivas av MediaTek:s nya flaggskeppchipset MediaTek X30 och Ulefone beskriver i klartext att telefonen kommer med 8 GB RAM installerat.

De flesta av dagens smartphones har en RAM-mängd på 4 GB, dock finns det undantag för telefoner som utrustats med 6 GB RAM. Två exempel på detta är Xiaomi Mi Mix och OnePlus 3/3T, båda tillverkarna kommer från Kina, precis som Ulefone. Ulefone T3 ska också komma med 128 GB inbyggt minne och sakna plats för minneskort. Man avslöjar dock inte när man kommer offentliggöra T3, men förhoppningsvis är det snart!
Källa

Xiaomi skickar ut MIUI 8.2 till Mi Mix och Mi Note 2 - känner av appar i Play Store som kan orsaka virus!

Xiaomi har under kvällen meddelat att man börjat skicka ut MIUI version 8.2 till flaggskeppen Mi Note 2 och Mi Mix. Xiaomis nya gränssnitt ska till exempel ha koll på appar som kan orsaka virus, smart va?!
Tyvärr baseras inte Xiaomis nya mjukvara sig på Android 7.0 Nougat, utan är kvar på Android 6.0 Marshmallow. Som man kan höra på namnet är MIUI 8.2 ingen jätteuppdatering mot tidigare MIUI 8.0. Ombord finns buggfixar såväl som nya finesser. En funktion som kommer bli användbar får många är en finess som varnar för olika appar i Play Store kan innehålla spår av virus, en funktion som förhoppningsvis blir standard för alla smartphones inom kort.

Andra funktioner som MIUI 8.2 inkluderar är att man kan svepa bort appar direkt på låsskärmen, men uppdateringen för även med sig nya ringsignaler och möjligheten till att lägga till nya funktioner till notifikationsfältet, däribland en ikon för batterisparläget!  

Källa

TCL kommer släppa fler telefoner under varumärket BlackBerry 2017!

BlackBerry KeyOne, TCL:s nya satsning, läckte för inte alls länge sedan ut på webben. Telefonen presenterades officiellt i söndags, men redan nu avslöjas det att TCL planerar att släppa fler smartphones under 2017!
Enligt källor handlar det inte om telefoner med fysiska, fullstora tangentbord. Det ska istället handla om traditionella smartphones med en enda stor display på framsidorna. Det har ännu inte börjats spekulera kring vad telefonerna kommer få för hårdvara, men om TCL gör som alla andra tillverkare så uppdaterar man kamerorna, möjligtvis skärmen och prestandan från DTEK60 till uppföljaren DTEK70!

Källa

Här är fler detaljer om HTC:s kommande flaggskepp!

Det har nyligen dykt upp en skärmbild på en mystisk funktion från en HTC-telefon. Vi kan tydligt se att skärmbilden är tagen från en HTC-mobil, men vilken HTC-mobil är det? Jag tror det är HTC:s nya flaggskepp HTC 11!
Mobilen som skärmdumpen är tagen ifrån har en funktion som kallas Edge Sense. Enligt tidigare uppgifter kommer HTC 11 ha, precis som LG G6 och Samsung Galaxy S8, väldigt mycket skärmyta på framsidan. HTC ska ha implementerat speciella kontroller för att man ska kunna kontrollera skärmen på bästa sätt!
Enligt källan kommer HTC 11 få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar), processorn Snapdragon 835 med 4 GB RAM, 64 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare (placerad på telefonens framsida) och Android 7.1 Nougat från start.
HTC visar troligtvis upp HTC 11 i början på april!   


Källa

Då släpps nya Nokia 3310

Nokia är tillbaka! Liksom Nokia 3310! Det var en av de största rubrikerna i söndags när Nokia i samarbete med HMD presenterade retroluren från 2000 på nytt! Nu har man avslöjat hur mycket telefonen kommer kosta och när den kommer bli tillgänglig för köp!
Nya Nokia 3310 har ett rekommenderat pris på 490 svenska kronor, och redan nu finns mobilen tillgänglig för förhandsbokning hos Inet, dock till ett betydligt högre pris. Nu avslöjar Nokia att man kommer släppa telefonen någon gång under kvartal två. Det innebär att telefonen lanseras någon gång mellan mars och juni.
Nya Nokia 3310 har en del gemensamt med gamla 3310 som bland annat inkluderar spelet Snake. Nokia har även moderniserat nya 3310 så att den nu bland annat fått en 2 megapixelskamera på baksidan!

Källa

Rykte: Apple skippar Lightning-kontakten i nästa iPhone

Apple kommer förhoppningsvis introducera en ny iPhone som ska världen med storm i september. Redan nu har spekulationerna dragit igång kring nästa iPhone. Vissa säger att den kommer kallas iPhone 7S, andra påstår att den kommer kallas för iPhone 8!
Det senaste skvallret menar på att Apple kommer byta ut Lightning-porten mot en USB Type C-kontakt, något som inte skulle förvåna mig eftersom Apples nya MAC:ar använder sig av USB Type-C, en kontakt som sakta men säkert håller på att bli standard i dagens teknikprylar.
Apple har många gånger haft egna standarder på komponenter i deras prylar. Jag ser det som ett stort steg i rätt riktning om man byter ut Lightning-kontakten mot USB Type-C istället!  

Källa

Senaste nytt: Sony stoppar fingeravtrycksläsarna i sina smartphones!

Igår presenterade Sony Xperia XZs, XZ Premium, XA1 och XA1 Ultra för världen. Under dagen har man avslöjat något som kommer få miljontals människor att tänka om när man köper en ny smartphone!  
Sony har avslöjat att amerikanska exemplar av företagets Xperia-mobiler inte kommer få fungerande fingeravtrycksläsare. Fingeravtrycksläsarna kommer fortfarande vara placerade i av/på knappen, men utan någon funktion. Anledningen till detta är att en operatör inte kommer överens med Sony i Nordamerika, varpå Sony stängt av funktionen i samtliga Xperia-modeller runtom USA. Sony lär minst sagt förlora på detta om ryktet sprids vidare.
De som köper en ny telefon i fortsättningen (i USA) kommer troligtvis välja andra märken före Sony, då en fingeravtrycksläsare är standard idag. Sony har inte meddelat att något liknande kommer hända i Sverige, som tur var! 

Källa

Här är Xiaomi Mi 5C!

Xiaomi har tillsammans med nya processorn Surge S1 också tillkännagivit Xiaomi Mi 5C – en telefon jag spekulerat kring friskt! Självklart använder sig Mi 5C sig av Xiaomis nya chipp Surge S1!
Telefonen har fått en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), processorn Surge S1 med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne, en bakre 12 megapixelskamera och en främre 8 megapixelskamera.
I övrigt finner vi ett 2860 mAh stort batteri som stödjer snabbladdning genom USB Type C-kontakten, en fingeravtrycksläsare placerad på enhetens framsida och Android 7.0 Nougat från start.
Xiaomi är en tillverkare som har ruskigt snabba fingeravtrycksläsare i sina smartphones, med nya Surge S1 hoppas jag på att Xiaomi Mi 5C har en ännu snabbare läsare än sina äldre bröder! Telefonen kommer börja säljas i Kina i mars och då kosta 2000 svenska kronor!

Källa

Xiaomi introducerar egna chippet Surge S1

Xiaomi har under förmiddagen introducerat sitt egna chipset Surge S1 – ett chipp som till en början kommer i en version som ska ta upp kampen mot Samsung Exynos och Qualomm Snapdragon!

Ryktena visade sig inte riktigt stämma, Xiaomi kommer släppa sitt nya chipp Surge S1 i en version (till en början) men kommer säkerligen ut med flera versioner av chippet om första generationen visar sig bli lyckad!
Surge S1 är ett chipp som bygger på en 28nm – teknik och som ska kunna jämföras med chippen Snapdragon 650 och Samsung Exynos 7580. Xiaomi Surge S1 har utrustats med åtta processorkärnor, där ena halvan tickar på i 2,2 GHz medans den andra halvan tickar på i 1,4 GHz.
Surge S1 kommer sitta i Xiaomis kommande mellanklass-telefoner, redan nu har man introducerat Xiaomi Mi 5C, en telefon jag kommer gå igenom mer detaljerat senare under dagen!   Källa

Så sägs OnePlus 5 bli

OnePlus kommer senare i år presentera företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5. Redan nu har spekulationer börjat spekulera kring hur telefonen kan komma att bli. Högst upp på listan står bland annat en konstruktion gjord i keramik!
Många tror säkert jag skrivit fel när jag skrivit att nästa telefon från OnePlus kommer kallas för ”5”, inte sant? Enligt uppgifter kommer OnePlus kalla sitt nästa flaggskepp för ”5” eftersom fyra är ett otursnummer för många kineser.
Om vi istället kollar in telefonens specifikationer så sägs OnePlus 5 få en konstruktion gjord i keramik, ett material jag upplevde som väldigt halt när jag testade Xiaomi Mi Mix. Vidare sägs mobilen få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar), en bakre 23 MP-kamera, en främre 16 MP-kamera, ett 4000 mAh stort batteri med stöd för snabbladdning genom USB Type C-kontakten, processorn Snapdragon 835 med 6 GB RAM med gissningsvis 64 eller 128 GB inbyggt minne. Givetvis kommer telefonen få en fingeravtrycksl…

Alcatel presenterar A5 LED med blinkande baksida!

Alcatel är en tillverkare som brukar vara med på många stora event. Årets MWC är inget undantag. I vanlig ordning har man presenterat flera nya prylar, däribland en telefon som lyser upp tillvaron!
Alcatel A5 LED har fått en 5,2 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar) med en IPS-panel. Om vi dyker ned under huven hittar vi här processorn MediaTek MT6753 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne (plats för minneskort finns). Den bakre kameran har fått en upplösning på 8 megapixlar medans den främre fått en upplösning på 5 megapixlar.
I övrigt har telefonen fått ett 2800 mAh som laddas via en micro USB-kontakt. Telefonen kommer tyvärr med Android 6.0 Marshmallow förinstallerat.
Det som gör att A5 LED sticker ut från mängden smartphones är baksidan som telefonen fått. Som ni kan se på bilden har telefonen en lysande baksida. Denna kan lysa upp när du får en notis, spelar musik eller bara lysa för att ge folk i din omgivning en WOW-faktor. Fler funktioner som drar nytta av …