Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari 19, 2017

BlackBerry tillkännager KeyOne i förtid - har kompakt formfaktor och 4,5 tumsskärm

BlackBerry skulle egentligen presentera den nya mobilen KeyOne om några dagar. Någon anställd på BlackBerry (eller TLC för den petige) har dock råkat lista produktbilder och specifikationer för enheten i förtid!

Jag ser direkt att KeyOne är en telefon från BlackBerry eftersom telefonen sticker ut från mängden med ett fullstort, fysiskt tangentbord. Telefonen har fått en 4,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), något som resulterar i en pixeltäthet på 433 pixlar per tum. Telefonen mäter 149 x 75 x 9,4 mm. Yttermått som är snäppet mindre än hos många andra high-end smartphones.
Om vi dyker ned under huven hittar vi här processorn Snapdragon 625 med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne.  Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre istället fått upplösningen 8 megapixlar. Batteriet är 3050 mAh stort och stödjer Quck Charge 3.0 genom USB Type C-kontakten. Mjukvaran baseras på Android 7.0 Nougat. 


Källa

LG släpper mystisk teaservideo för G6 - vad är det man vill ha sagt?

LG har under lördagskvällen antagligen släppt den sista teaseervideon för företagets kommande flaggskepp LG G6, en video som är väldigt svårtolkad.
Videon indikerar (enligt mig) att LG G6 kommer ha en liten formfaktor i förhållande till sin skärmstorlek. Enligt uppgifter kommer LG G6 få en 5,7 tumsskärm, men inte vara mycket större än LG G5. Det är antagligen det LG försöker visa på i videon med sin otydlighet. Enligt det senaste skvallret kommer G6 få en Quad HD+ - upplöst display, en upplösning på 1440 x 2880 pixlar.
Vidare uppgifter pekar på att LG G6 kommer få processorn Snapdragon 821 med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. LG har redan bekräftat att G6 kommer få dubbla bakre kameror på 13 megapixlar vardera. Under dagen läckte också en bild ut som bekräftar att telefonen kommer finnas tillgänglig i kulörerna svart, vitt och silver!
LG G6 presenteras imorgon klockan 12:00.


Källa

Specifikationer och bilder publiceras på Huawei P10 i förväg

Huawei kommer under morgondagen offentliggöra företagets två nya flaggskeppstelefoner P10 och P10 Plus. Under kvällen har bilder och specifikationer för den mindre av de två poppat upp på nätet!
GSMArena, som är källan, anger att Huawei P10 kommer få en 5,1 tumsskärm med Full HD-upplösning tillsammans med en IPS-panel. Enligt källan kommer Huawei P10 också få en 2,5 D-display, något som innebär att glaset sluttar över ytterst lite på telefonens kanter. Tidigare källor har sagt att Huawei P10 skulle ta steget upp till Quad HD (1440 x 2560 pixlar), men så blir inte fallet!
Bilderna avslöjar att Huawei P10 kommer få en kombinerad fingeravtrycksläsare och hemknapp på framsidan. På undersidan kommer telefonen istället få en USB Type C-kontakt med tillhörande mediehögtalare och 3,5 mm jack. Jag tror det inte, men jag hoppas att Huawei satt in en bättre DAC i telefonen.
Bilderna avslöjar att telefonen kommer i färgerna silver, svart, rose guld och guld. Telefonen visas upp under morgondagen!�…

Specifikationerna till Samsung Galaxy Tab S3 hamnar på nätet i förtid!

Samsung kommer under morgondagen presentera en uppföljare till nästan två år gamla Galaxy Tab S2. Nu har man råkat lista en del huvudspecifikationer, men också en bild på den kommande surfplattan.

Med Samsung Galaxy Tab S3 kommer man kunna köpa till ett tangentbord. Detta innebär att Galaxy Tab S3 kommer bli ett alternativ till hybridplattor såsom Microsoft Surface 4 och iPad Pro.

Specifikationerna listar att Samsung Galaxy Tab S3 kommer få en ”uppgraderad Quad-Core processor”, något som pekar på att plattan får Snapdragon 820 med 4 GB RAM. Samsung avslöjar också att Galaxy Tab S3 kommer få fyra stycken högtalare, så att plattan ska kunna ge dig det optimala ljudet, oavsett hur du har plattan placerad. Samsung kommer också skicka med pekpennan S-Pen i förpackningen.
Vi ser att Galaxy Tab S3 kommer bli 40 gram tyngre än sin föregångare Tab S2, men det för att plattan kommer få en unibodykonstruktion i metall. Skärmen ska däremot vara densamma som i Tab S2, vilket betyder att den kommer v…

Rykte: här är Ulefone F1 - kommer med stor skärmyta!

Xiaomi och Sharp är namn på två tillverkare som har gjort smartphones med stora skärmytor. Under lördagseftermiddagen har en bild på en bild på en ny enhet från kinesiska Ulefone läckt ut på nätet!
Xiaomi Mi Mix är utan tvekan den häftigaste telefonen jag haft i min ägo. 2017 ser ut att bli ett år med många tillverkare som kommer satsa på telefoner med stora skärmytor. Ett exempel på detta är Ulefone F1. Av bilden nedan att döma kommer Ulefone F1 få mycket skärmyta på sin framsida, men inte riktigt lika mycket som Xiaomi Mi Mix eftersom F1 kommer få en knapp placerad under skärmen.
Om vi kollar till specifikationerna så sägs det att mobilen kommer i två varianter; antingen med 4/64 GB minne eller 6/128 GB minne. Mycket tyder på att Ulefone F1 kan komma att presenteras under MWC. 
Källa

Här är modulen som gör Moto Z till en mini-PC

Jag rapporteradeför ett tag sedanvilka nya moduler som kommer komma ut till Moto:s Z-serie. Nu har tillsynes ännu en MotoMod läckt ut på nätet. En modul som förvandlar Moto Z till en mini-PC!
Med tangentbordet infällt och MotoMod:en påsatt ser det ut som att Moto Z kommer växt på sig några millimeter på bredden. Det går däremot att ”dra ner” en del av baksidan, en del som innehåller ett fullstort fysiskt tangentbord. Flera av Moto:s moduler har en USB Type C-kontakt för laddning, något tangentbordet antagligen också kommer få.
Moto har ännu inte lämnat några uppgifter kring produkten! 

Källa

LG G6 läcker ut i samtliga färger

LG kommer under morgondagen offentliggöra flaggskeppet G6, något man avslöjat i diverse teaserbilder. Nu har officiella bilder på telefonen läckt ut – än en gång! Denna gång får vi se samtliga varianter av telefonen!
Evan Blass avslöjar att telefonen kommer komma i färgerna svart, vitt och silver. Den svarta varianten av telefonen, som för övrigt kallas för Astro Black, liknar den pianolack Apples Jet Black-färg har fått. Om du redan nu vet med dig att du kommer köpa LG G6 och samtidigt vill kunna spegla dig i telefonen så är det denna färg du ska köpa!
Den silverfärgade varianten av telefonen har LG valt att kalla för Ice Platinum, en färg som påminner mycket om den silverfärg Samsung Galaxy S7 Edge har fått. Både fram- och baksidan av telefonen kommer bestå av samma silverfärgade nyans.
LG G6 kommer också komma i en vit färg. Det är ytterst sällan vi ser telefoner som är gjorda i aluminium i vitt. LG kanske startar upp en ny trend med aluminiumtelefoner som får en färgbehandling i v…

Förbokningssida läcker ut för Galaxy S8 i förtid

Samsung kommer med allra sannolikhet presentera företagets kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8+ på ett separat event den 29e mars. Nu har Samsung råkat läcka ut förbokningssidan för telefonerna!


Det är återigen Evan Blass som på Twitter publicerat en bild. Bildtexten säger ”Unbox your phone” och under detta står det att man kan anmäla sig till nyhetsbrevet om man vill vara bland de första att upptäcka de nya telefonerna. Sidan togs dock snabbt ner och det går inte längre att anmäla sitt intresse för telefonerna.   


#itsonpic.twitter.com/pggdsgixaR — Evan Blass (@evleaks) 24 februari 2017

Evan Blass: nya Nokia 3310 blir en mix mellan Nokia 150 och originalet 3310!

Nokia kommer precis som Huawei och LG hålla ett event nu på söndag. Där förväntas man inte bara visa upp ”toppmoderna” smartphones, utan också en uppföljare till den numera 14 år gamla Nokia 3310!
Nu har Evan Blass avslöjat att nya Nokia 3310 kommer få en färgdisplay och en kamera placerad på baksidan. Blass säger också att nya 3310 inte kommer ha en identisk design med originalet av 3310, utan ska istället få en design mitt emellan Nokia 150 och 3310. Hur som haver kommer det bli riktigt spännande att se vad Nokia kommer presentera på sitt MWC-event 26e februari! 

Källa

Jag testar Xiaomi Mi Box - imponerande 4K Android TV från Xiaomi!

Android TV är än så länge en ung plattform, och som ni därför förstår så använder sig inte sådär jättemånga enheter sig av plattformen. Android TV är Googles plattform för enheter som kan kopplas till TV:n och baseras på Android 6.0 Marshmallow, men påminner i ärlighetens namn väldigt mycket om det gränssnitt Google Chromecast har. Jag har fått möjligheten att testa Xiaomi Mi Box, en Android TV som dessutom har stöd för 4K! Xiaomi Mi Box har en rektangulär design som påminner om många andra TV Boxar på marknaden, som till exempel Apple TV. Xiaomi Mi Box har däremot en riktigt liten & smidig formfaktor, något som gör att den även får plats på en trång yta. Materialet som Xiaomi använt sig av är plast, ett material som inte brukar ta åt sig fingeravtryck särskilt lätt, men tyvärr drar Mi Box till sig fingeravtrycken väldigt lätt. På baksidan finns alla olika anslutningar till lådan, här hittar vi en HDMI-utgång, en USB, en 3,5 mm plugg (för inkoppling av hörlurar eller högtalare) o…

Jag gör en unboxing på ZTE Blade V8 - telefonen med coolaste lådan på marknaden!

Telefoner brukar vanligtvis komma i fyrkantiga lådor med ett lock, en botten och själva innehållet. Lådan till ZTE Blade V8 sticker däremot ut från mängden, då locket till telefonen också är ett VR-headset. Här är Mobilanyheters unboxing på ZTE Blade V8!  


På lådans framsida hittar vi högst upp i vänstra hörnet en ZTE-logga, under detta har ZTE valt att placera dit siffran åtta, en siffra som också visar på att mobilen har fått dubbla kameror. Längst ned på telefonens framgår telefonens produktnamn! Framsidan är liksom de övriga delarna av lådan väldigt stilren, något som alltid är trevligt!Långsidorna av omslaget är helt blanka, liksom baksidan som endast fått en ZTE-logga tillsammans med en Qualcomm Snapdragon-symbol. De allra flesta tillverkarna brukar ange telefoners huvudspecifikationer på baksidan av lådorna, något ZTE inte gör då man antagligen vill ge kunder det bästa helhetsintrycket!


Det är när jag drar bort omslaget det blir riktigt intressant. Det första jag möts av är ett …

Huawei bekräftar fortsatt sammarbete med Leica

HuaweiharundereftermiddagenskickatutännuenteaserbildförföretagetskommandeflaggskeppP10ochP10Plus! BildenbekräftarocksåettfortsattsammarbetemedLeica!
Huawei och Leica kommer alltså fortsätta samarbeta tillsammans, Leica som var en stor del i utvecklingen av kamerorna i Huawei P9 och P9 Plus. Det ska bli intressant att se vad kamerorna i Huaweis nya flaggskepp erbjuder för nya finesser. Jag hoppas att telefonerna ska få ett lägre bländartal för bättre mörkerfoto.
Huawei P10 och P10 Plus presenteras nu på söndag!

Källa

Meizu introducerar ny snabbladdningsteknik på MWC!

Meizu har alldeles nyss skickat ut en pressinbjudan som avslöjar att man kommer introducera en ny snabbladdningsteknik under MWC-mässan.

Meizu kommer kalla tekniken för mCharge 4.0. Detta kommer alltså bli företagets fjärde generation av mCharge. Enligt källan som rapporterar om nyheten ska mCharge 4.0 dra nytta 9V4A eller 18 watt. Meizu:s snabbladdningsteknik ska vara snabbare än Quick Charge, dessutom ska telefonerna inte bli lika varma som de telefoner som utnyttjar Quick Charge 3.0.  

Källa

Samsung Galaxy S8 specifikationer läckta

Igår kunde jag rapportera om att specifikationerna till Samsung Galaxy S8+ hade läckt ut i förtid. Nu har specifikationerna till den mindre av dem två, Galaxy S8, påträffats på nätet!
Samsung Galaxy S8 kommer få en 5,8 tumsskärm med Quad HD+ - upplösning (1440 x 2880 pixlar). Allt annat blir identiskt med Galaxy S8+, något som inkluderar en bakre 12 MP kamera, en främre 8 MP-kamera (båda med bländartalet f/1.7), 4 GB RAM, en iris-läsare, 64 GB inbyggt minne, trådlös laddning och Android 7.0 Nougat från start. 
Källa

Officiella bilder på Huawei Watch 2 Sport

Tillsammans med Huawei P10 och P10 Plus sägs Huawei också lansera nya smartklockan Watch 2 i ett gäng varianter. Nu sportvarianten av klockan läckt ut på officiella bilder!

Om vi tar en titt på klockans design så ser vi att den kommer få ett armband bestående av silikon. Vidare kan vi se att klockan kommer få en rund display med en ram i aluminium runtom konstruktionen. Vi ser också att klockan fått två stycken knappar placerade på högra sidan, där ena agerar strömknapp medans den andra knappen förhoppningsvis agerar genväg till en valfri app.
Enligt tidigare källor kommer Huawei Watch ha stöd för ett e-SIM och köra Android Wear 2.0 från start!   
This is the sportier Huawei Watch 2, in three colors https://t.co/kgFCNAWFfdpic.twitter.com/eUK9xivOgg — Evan Blass (@evleaks) 23 februari 2017

Då lanseras LG G6 och Samsung Galaxy S8!

Både LG G6 och Samsung Galaxy S8 sägs bli riktiga flaggskeppsdödare från LG och Samsung. Nu säger sig en källa veta när Samsung och LG kommer släppa mobilerna på marknaden!
LG kommer presentera sitt kommande flaggskepp G6 klockan 12:00 (svensk tid) den 26e februari. Dagens källa säger att LG G6 kommer släppas på marknaden den 10e mars. Samsung Galaxy S8 ska å andra sidan släppas den 21a april, vilket innebär att LG G6 får mer än en månads försprång om uppgifterna visar sig stämma!  
Källa

ZTE Blade V8 snart inne för test!

Jag fick idag att glädjande besked! Jag kommer få testa ZTE:s senaste tillskott Blade V8 – först i Sverige dessutom (med god marginal). Det ska som vanligt bli trevligt att ta emot en ny produkt, men det ska bli extra trevligt att testa Blade V8 eftersom kameran har en 3D-funktion jag är grymt sugen atttesta!Telefonen finns ännu inte uppe hos prisjämförelsesajten Prisjakt, men imorgon kommer bli en speciell dag för mig på redaktionen. Jag kommer bli en av de första personerna i hela världen att få lägga vanterna på ZTE Blade V8, en telefon i mellanklass-segmentet som ska erbjuda otroligt mycket under skalet för ”endast 2990 kronor”, dessutom medföljer ett VR-headset i lådan till telefonen. ZTE Blade V8 är en telefon i mellanklassen, men dess imponerande och udda funktioner tror jag kommer gå hem hos mig! Telefonen kommer inte förens på MWC att visas upp för allmänheten, i samma veva siktar jag på att mitt test av telefonen ska vara klart ungefär då!

Xiaomi trissar upp stämningen inför Pinecone

Jag skrev för ett tag sedan att Xiaomi kan komma att presentera ett eget chipset i samband med presentationen av företagets nya flaggskepp Mi 6. Nu har Xiaomi släppt en teaservideo för att hypa upp stämningen kring processorn!
Som vanligt när det rör sig om teaservideos så visas inte särskilt mycket vettigt upp, inte heller i det här fallet. Det som visas upp är ett gäng siffror. Eftersom Xiaomi lagt ner så mycket krut på att få till en bra teaservideo så borde det innebära att Pincone kommer bli ett high-end chipp som ska kunna jämföras med Kirin 960 och Snapdragon 835.
Xiaomi kommer offentliggöra chippet den 28e februari! 
Källa

Här är fler detaljer kring nya Nokia 3310 - kommer kosta 530 kronor!

Många som blev helt förälskade i Nokia blev säkert riktigt besvikna när det finska mobilföretaget berättade att man skulle lägga ner verksamheten. I år är man tillbaka, och enligt flera källor kommer man verkligen rivstarta året på bästa sätt!
Enligt en ny källa kommer nya Nokia 3310 utrustas med en färgskärm, upplösningen ska också ha höjts något från originalet. Enligt källan kommer nya Nokia 3310 i färgerna svart, grå, blå, grön, röd och gul. Slutligen nämner källan att mobilen kommer kosta 59 dollar, något som motsvarar 530 svenska kronor just nu.
Det ska bli ytterst intressant att se om nya Nokia 3310 kommer ha lika bra batteritid som originalet, eller om den kommer bli något sämre tack vore färg och en högre upplösning. Nokia håller event den 26e februari och då förväntas nya 3310 göra debut!  

Uppdatering: Nya 3310 sägs drivas av Android!

Källa . Tack till alla som tipsat!

Här är nya Xperia X - får lika tunna ramar som Samsung Galaxy S8 och LG G6

Samsung Galaxy S8 och LG G6 är två telefoner som ser ut att få riktigt tunna ramar runt sina skärmar. Nu har pressbilder på årets Xperia X påträffats. Precis som Galaxy S8 och LG G6 ser Xperia X (2017) ut att få tunna ramar kring displayen!
Nya Xperia X ser ut att få lika tunna ramar som Samsung Galaxy S8. Det som däremot imponerar extra mycket är att Sony lyckats klämma in ett par stereohögtalare på telefonens framsida.
Enligt tidigare källor kommer telefonen få en 5 tumsskärm med Full HD-upplösning, en bakre 23 megapixelskamera och en främre 16 megapixelskamera. Det interna minnet ska ha uppgraderats från 32 GB i Xperia X till 64 GB i nya generationens Xperia X!


Källa

Officiell bild på Huawei P10

Under gårdagen kunde jag rapportera om att en officiell bild på LG:s kommande flaggskepp G6 hade läckt ut på nätet. Under morgonen har Huaweis kommande flaggskepp P10 också påträffats på bild!
Vi ser att Huawei P10 kommer få en knapp placerad i mitten under skärmen, mest troligt rör det sig om en som går att trycka ned, som både kommer agera hemknapp och fingeravtrycksläsare. På baksidan sitter de dubbla kamerorna med tillhörande LED-blixt och Huawei-logga. Telefonen kommer få av/på knappen samt volymknapparna placerade på den högra långsidan.
Huawei P10 och P10 Plus kommer visas upp nu på söndag!

Källa

Samsung Galaxy S8+ specifikationer läckta

Just nu är det massvis med rykten kring Samsung Galaxy S8 och S8+. Nu har Evan Blass publicerat en bild på Twitter som avslöjar huvudspecifikationerna för Samsungs kommande flaggskepp S8+!

Samsung Galaxy S8+ kommer få en 6,2 tumsskärm med Quad HD+ - upplösning, vilket innebär en upplösning på 1440 x 2880 pixlar. I specifikationsbladet står det också att mobilen kommer få väldigt mycket skärmyta på framsidan. Liksom tidigare Galaxy-modeller från Samsung ska S8+ använda en SUPER AMOLED-panel.
Telefonen kommer få en bakre 12 MP-kamera medans den främre kameran istället ska vara på 8 megapixlar. Båda kameror ska få ett bländartal på f/1.7. Samsung Galaxy S8+ ska vidare få IP68-certificering och en iris-läsare.
Samsung väljer att inte sätta in 6 GB RAM, utan kommer istället köra på 4 GB, troligtvis tillsammans med en Snapdragon 835-processor. Mobilen ska också ha fått 64 GB inbyggt minne med plats för minneskort (upp till 256 GB). Samsung ser ut att satsa hårt på 3,5 mm uttaget i år, man ko…

Huawei kommer offentliggöra EMUI 5.1 tillsammans med Huawei P10 under MWC!

Huawei kommer på söndag presentera företagets nya flaggskeppstelefoner P10 och P10 Plus. Nu har man avslöjat att man också kommer presentera en ny version av sitt gränssnitt i samband med eventet!

Förhoppningsvis är det EMUI 5.1 man kommer presentera i samband med Huawei P10 och P10 Plus. Huawei P10 och P10 Plus sades komma med Android 7.0, men nu sägs det istället att mobilerna kommer med Android 7.1 Nougat förinstallerat istället. Huawei visar upp sina godbitar på söndag!

Källa

Nokia livesänder sitt MWC-event i 360 grader!

Nokia kommer slå på stort till sitt MWC-event, inte bara kommer man presentera ett gäng nya smartphones, utan man kommer också livesända eventet i 360 grader, något tillverkaren avslöjade under onsdagskvällen.

Givetvis bör man använda sig av ett VR-headset om man vill se eventet i 360 grader. Givetvis kommer man också kunna se eventet på vanligt sätt om så önskas. Enligt de flesta källorna kommer Nokia presentera fyra nya smartphones på mässan och en smartklocka i samarbete med Withnings. Det ska bli riktigt spännande att se vad Nokia har för nytt att komma med!  

Källa

Officiell bild på LG G6

Jag har tidigare rapporterat om LG:s kommande flaggskepp. Nu har mobilen påträffats på nytt på tillsynes officiella bilder!
Som jag skrev tidigare under dagen kommer LG G6 få väldigt mycket skärmyta på framsidan. LG ser ut att ha satsat på att behandla ytan på baksidan, då den glänser som en iPhone 7 Jet Black. Vi ser också de dubbla 13 MP-kamerorna tillsammans med en kombinerad fingeravtrycksläsare och strömknapp samt en G6-logga.  LG G6 presenteras klockan 12:00 den 26e februari.
Källa

Här är LG G6 jämsides med LG G5 - har minst sagt imponerande skämyta!

På söndag kommer LG presentera sitt nya flaggskepp G6, en telefon som det varit väldigt mycket spekulationer kring. Nu har telefonen dykt upp på igen, denna gång jämsides med föregångaren LG G5!
Resultatet jag ser är minst sagt förbluffande! LG har säkerligen arbetat riktigt hårt med att få till så mycket skärmyta på framsidan som möjligt. Detta blir verkligen tydligt när man lagt telefonerna bredvid varandra på detta sätt. LG G6 ser ut att bli lika stor som G5 till det yttre, fast få en 0,4” större display. Av bilden att döma kommer G6 komma i vitt, något LG G5 inte gjorde till så många länder.
LG G6 sägs få en 5,7 tumsskärm med Quad HD+ - upplösning (1440 x 2880 pixlar) processorn Snapdragon 821 tillsammans med 4 GB RAM och dubbla bakre 13 MP-kameror.  

Källa

Kommer Nokia och Withnings lansera ett smartband tillsammans på MWC?

Under dagen har en mystisk teaserinbjudan från Nokia och Withnings dykt upp på nätet. Allt tyder på att tillverkarna kommer presentera en kroppsburen enhet tillsammans!
Antagligen rör det sig om ett aktivitetsarmband man kommer lansera tillsammans. Withnings är sedan tidigare kända för att ha gjort armband (klockor) som kunnat mäta ditt blodtryck. Med tanke på att Nokia kommer lansera telefoner som kör Android så skulle det inte vara förvånande om den ”kroppsburna” enheten också kör Android Wear 2.0 som operativsystem.

Det återstår att se vad Nokia och Withnings kommer presentera, men en sak är säker. Jag är supertaggad! 
Källa

Samsung kommer presentera trådlöst tangentbord tillsammans med Galaxy Tab S3

Samsung förväntas presentera surfplattan Galaxy Tab S3 på MWC den 26e februari, vilket innebär nu på söndag. Den kände ryktesspridaren Evan Blass har under morgonen varit i farten på nytt och avslöjat nya detaljer kring Samsungs kommande platta!

Blass avslöjar att Samsung kommer presentera ett tillhörande tangentbord med Galaxy Tab S3 under MWC. Hopkopplingen mellan tangentbordet och plattan ska ske via blåtand, men tangentbordet ska också vara ett fodral till plattan. Jag misstänker att tangentbordet kommer kosta runt 1000 kronor när det kommer ut i handeln, något som återstår att se!  
Källa

Samsung kommer presentera fyra nya AR & VR-produkter på MWC!

VR-glasögon är något jag tror kommer utvecklas i en rasande fart. En tillverkare som visat framfötterna på detta område är Samsung, och det har man gjort sedan dag ett. Nu ser det ut som att man kommer presentera fyra nya AR & VR-nyheter på MWC!
Om vi börjar med att ta en titt på Samsung VuildUS så ska detta bli ett par VR-glasögon man ska kunna se verkligheten i! Coolt va? För att göra detta möjligt kommer man dock behöva köpa till Samsungs 360 kamera Gear 360 Cam.


Men man kommer också presentera Rulimino. Detta ska istället bli ett VR-headset som man kan kolla på TV i. Källan påstår att bilden i Rulimino ska bli betydligt bättre än i en TV, något som dock återstår att se!


Samsung Monitorles ska istället kombinera ihop AR & VR och agera skärm till din dator, så att du inte behöver köpa till ”en riktigt skärm” till datorn om du inte känner att det behövs. Priset på denna lär dock dra iväg uppåt!TraVRer är istället (också det ett par VR-glasögon) ett VR-headset som låter dig utf…

Rykte: iPhone 8 får iris-läsare som känner av miljön bakom dig!

Jag rapporterade för ett par veckor sedan om att Apple iPhone 8 kan komma att få en iris-läsare. Nu framkommer det att nästa iPhone, alltså iPhone 8, kan komma att få en extra avancerad iris-läsare!
Enligt källan kommer iPhone 8 få en iris-läsare som också ska vara utrustad med en laser. Laserns uppgift blir att känna av omgivningen runtom dig, men också fler detaljer än en vanlig iris-läsare som bland annat sitter i HP Elite X3. Apples iris-läsare ska nämligen kunna gå in mer på detalj vilket ansikte telefonen läser av. Med andra ord siktar Apple på att göra läsaren ännu bättre & säkrare! Källan menar också att fingeravtrycksläsaren kommer få stryka på foton om det nu blir så att iPhone 8 får en iris-läsare. 

Källa

Huawei Honor presenterar V9 - telefonen man kan använda för att skriva ut 3D-material

Huawei Honor har under kvällen introducerat sitt nya flaggskepp i Honor-serien, nämligen Honor V9. En telefon som bland annat stödjer 3D utskrift på de bilder man tar med telefonen. I nuläget ser det endast ut som att mobilen kommer släppas i Kina till en början!
Telefonen har fått en 5,7 tumsskärm med en upplösning på 1440 x 2560 pixlar och panelen är av typen LCD. Vidare har telefonen fått Huaweis egna Kirin 960 processor tillsammans med antingen 4/64 eller 6/128 GB minne, båda varianter saknar plats för minneskort.
På telefonens baksida sitter två kameror; båda har fått en upplösning på 12 megapixlar med ett bländartal på f/2.2. Det som är riktigt speciellt med just kamerorna i Honor V9 är att alla foton som man tar kan skrivas ut med hjälp av en 3D-skrivare, en funktion som Huawei tror kan leda Honor V9 till framgång. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 8 megapixlar.
I övrigt hittar vi en fingeravtrycksläsare placerad på telefonens baksida, ett 4000 mAh stort bat…

Samsung Galaxy S8+ påträffas i det vilda

Jag har rapporterat en hel del om Samsung Galaxy S8, men jag har inte skrivit lika mycket om Galaxy S8+. Nu har en påstådd bild på telefonen dykt upp på nätet som bekräftar många likheter med Galaxy S8.
Precis som Samsung Galaxy S8 ser det ut som att S8+ kommer få mycket skärmyta på framsidan. Av bilden att döma kommer Galaxy S8+ också få en Edge-skärm med en telefonhögtalare och en iris-läsare placerad på framsidan. Samsung Galaxy S8+ ser också ut att få sin av/på knapp placerad på den högra långsidan.

Källa