Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari 12, 2017

Rykte: Xiaomi Mi 6 kommer i två versioner - ska ha olika skärmupplösning

Ett gäng nya, påstådda uppgifter kring Xiaomis kommande flaggskepp Mi 6 har under dagen hamnat på nätet. Enligt uppgifter till Mobilanyheter så kommer Xiaomi presentera Mi 6 på MWC-mässan i slutet på denna månad!
Den nyaste källan säger att Xiaomi Mi 6 kommer i två versioner. Den ena varianten ska ha fått 4/32 GB minne och komma med en Full HD-upplöst display (1080 x 1920 pixlar), medans en mer påkostad variant av telefonen ska ha fått 6/64 GB minne och komma med en Quad HD-upplöst display (1440 x 2560 pixlar)
Båda varianter av telefonen sägs komma med Qualcomms preestandachipp Snapdragon 835, men skillnaden är enligt tidigare uppgifter att modellen med 4/32 GB minne ska få en något underklockad variant av processorn, medans varianten med 6/64 GB minne ska ha fått en ”normalklockad” Snapdragon 835-processor!

Källa

Rykte: då kommer Galaxy S8 och S8+ ut i handeln

Samsung kommer den 26e februari hålla ett event där man förväntas visa upp en ny surfplatta. Det har för ett tag sedan också framkommit att man kommer avslöja när man ska presentera Galaxy S8 och S8+. Nu säger sig en källa veta när telefonerna kommer ligga på butikshyllorna.
Enligt källan kommer Samsung Galaxy S8 och S8+ släppas vecka 14 eller 15, vilket innebär datum mellan den 3e – 9e april. Detta datum nämner källan ska gälla för USA. Om Samsung följer sitt tidigare mönster kommer telefonerna släppas några veckor efter USA i Sverige och övriga länder i Norden!
Källa

Knivskarp bild fångas på Samsung Galaxy S8

Många rykten kring specifikationer och bilder på Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8. Under eftermiddagen har tillsynes en knivskarp bild på Samsung Galaxy S8 läckt ut på nätet!
Här kan vi se att Samsung Galaxy S8 kommer få ytterst lite ram kring displayen. Vi vet också att LG G6 kommer få en tunn ram runt displayen, men Samsung ser ut att dra strået lite längre genom att erbjuda en ännu tunnare ram. Här ser vi också att mobilen kommer skeppad med en iris-läsare.
Vi kan se att Samsung Galaxy S8 kommer finnas i färgvalet silver och stödja trådlös laddning, precis som sina föregångare! Om vi istället tar en titt på telefonens baksida ser vi att S8 kommer få en kamera med tillhörande LED-blixt, en pulsmätare och en fingeratrycksläsare.
Jag ställer mig frågande till varför Samsung placerar fingeravtrycksläsaren just bredvid kameran. Enligt mig är det en idiotisk placering. Man skulle kunnat sätta läsaren precis under kameran, men så ser fallet tyvärr inte ut att bli!   Källa

Skaltillverkare publicerar bild på LG G6 i förväg

Nästa söndag klockan 12:00 kommer LG presentera sitt nya flaggskepp G6. Vi har de senaste dagarna fått se ett antal bilder på telefonen. Nu har ännu en bild dykt upp på telefonen!
Här kan vi se att G6 kommer få rätt så små ramar runt displayen. Ramarna kommer fortfarande inte vara lika tunna som hos Xiaomi Mi Mix, men det är ett steg i helt rätt riktning! Telefonen ser ut att bli utan en iris-läsare.
LG G6 kommer ha fått sina volymknappar placerade högt upp på den vänstra långsidan. Jag känner mig ytterst osäker på LG:s val eftersom G6 sägs bli en stor enhet. Precis som det tidigare spekulerats kring ser det ut som att G6 kommer få en unibodykonstruktion i aluminium. Något nytt är däremot att baksidans yta fått en borstad yta – likt det vi sett från HTC One M9!
Här kan vi också se att G6 kommer få en kombinerad power och strömknapp, dubbla kameror samt en G6-logga!  

Källa

Xperia XA (2017) åker igenom FCC

En ny enhet från Sony har nyligen passerat genom FCC. Det är något som bekräftar att Sony kommer visa upp uppföljaren till Xperia XA (2016) snart, troligtvis under MWC nu i februari.
Inga specifikationer nämns av dagens källa. Men enligt tidigare källor kommer Xperia XA (2017) få en 5 tumsskärm med en upplösning på 1280 x 720 pixlar, processorn MediaTek Helio P20 tillsammans med 3 GB RAM och en bakre kamera med en upplösning på 23 megapixlar. Självklart ska telefonen levereras med Android 7.0 Nougat från start.
Något detta års upplaga av Xperia XA också ser ut att bli utan är någon typ av IP-certifiering. Telefonen är förväntad att presenteras på Sonys MWC-event den 26e februari. 


Källa

Här är nya bilder på LG G6 - får Always On display och en reflekterande baksida

LG har vid flertalet tillfällen avslöjat att man kommer visa upp sitt nya flaggskepp G6 på MWC-mässan den 26e februari klockan 12:00 på dagen. Nu har två nya bilder som sägs föreställa G6 läckt ut på nätet!
Det som är mest iögonfallande är enligt mig två saker: dels Always On - skärmen, men också den reflekterande baksidan. Always On – skärmen ser LG inte ut att förändra mot UI 5.0 som bland annat G5 erbjuder. Däremot verkar det som att LG kommer anamma Xiaomi (Mi Mix) och göra baksidan på G6 riktigt glansig.
Andra detaljer vi kan urskilja ur bilden är att G6 kommer finnas i färgvalet silver samt att kanterna runt skärmen kommer vara svagt rundade, att jämföra med en traditionell smartphoneskärm där alla hörn är rektangulära.   


Källa

Rykte: här är Samsung Galaxy S8 tillsammans med S8+

Trots att det är fredag kväll tar redaktionen på Mobilanyheter inte helg, för det gäller att vara först ut med stekheta nyheter bland de svenska medierna! Nu har två nya bilder påträffats på Samsungs två kommande flaggskepp!
Precis som vi sett på tidigare bilder så visar även denna bild att både S8 och S8+ kommer få väldigt mycket skärmyta på sina framsidor. Det ser också ut som att båda mobiltelefonerna kommer få iris-läsare placerade på framsidan. Jag tror att Samsung Galaxy S8 och S8+ kommer bli två monstertelefoner. Det känns verkligen som att Samsung vill ta revansch efter det som hände Galaxy Note 7!  

Källa

Samsung släpper teaserbild för Exynos 9 - tillverkarens nya chipp kan komma att sitta i Galaxy S8 eller Tab S3!

Tidigare idag kunde jag avslöja vilket pris Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8+ kan komma att få. Under kvällen har Samsung släppt en teaser för ett nytt chipset man kommer visa upp!
Samsung avslöjar att företagets nya, egenproducerade chipp kommer kallas för Exynos 9. Man kommer med andra ord inte fortsätta med krångliga sifferkombinationer som man haft till tidigare chipsets. Alla Galaxy S8-telefoner sägs ha fått Qualcomms prestandachipp Snapdragon 835, däremot är det mer osäkert med Galaxy Tab S3.
Enligt tidigare källor kommer Galaxy Tab S3 använda sig av den numera gamla processorn Snapdragon 820, så det kan hända att antingen LTE eller Wi-Fi varianten av plattan kommer få Samsungs nya Exynos 9-chipp!  

Missa inte: är det här första bilden på Samsung Galaxy Tab S3?
Källa: PhoneArena

Rykte: LG V30 får Snapdragon 835 med 6 GB RAM

SomdetserutkommerLGG6bliutanQualcommsnyaSnapdragon 835 chipp, förattiställetanvändasigav 2016 årsflaggskepps-chippSnapdragon 821.
Enligt en källa kommer däremot LG V30 använda sig av Snapdragon 835. Detta tillsammans med 6 GB RAM, något som bör göra V30 till ett prestandamonster.  Källan menar också att V30 kommer få en ännu bättre DAC än V20 (antagligen samma som LG G6 kommer få) samt ett gång nya funktioner.
Förhoppningsvis innebär UX 6.0, som LG kommer introducera i samband med G6, en del nya funktioner till mjukvaran. En funktion jag hoppas kommer i UX 6.0 är en funktion som gör det möjligt att "twista" på mobilen för att dra av och på ficklampan!

Källa

Prisuppgifter på Samsung Galaxy S8 och S8+ läckta

Samsung kommer den 27e februari att avslöja när man kommer presentera sina två nya satsningar inom mobiltelefonin. Redan nu ser det dock ut som att Samsung råkat lista prisuppgifterna för Galaxy S8 och S8+ i förtid.
Det är en ukrainsk återförsäljare som visst varit lite väl heta på gröten. Här avslöjar man att vanliga varianten av S8 kommer kosta 950 dollar, något som motsvarar cirka 8500 svenska kronor i dagens valutakurs. Samsung Galaxy S8+ ska istället kosta 1050 dollar, något som motsvarar cirka 9300 svenska kronor.
Med tull och moms inräknat tror jag att S8 kommer kosta 9000 kronor medans S8+ istället kommer kosta 10 000 svenska kronor. Det höga priset måste samtidigt innebära att telefonerna kommer bli något utöver det vanliga!
Förutom att återförsäljaren listat priset i förväg har man också skrivit att telefonerna kommer finnas att tillgå i färgerna svart, guld och grått.    

Källa

Xiaomi Mi Mix blev en succé - nu arbetar Xiaomi på en uppföljare till telefonen

När jag testadeXiaomis koncepttelefon Mi Mix var jag alldeles lyrisk över telefonens fantastiskt slimmade yttermått. Nu har Xiaomi bekräftat att man håller på att arbeta på en uppföljare till Mi Mix!
Uppföljaren till Xiaomi Mi Mix kommer med största sannolikhet heta Xiaomi Mi Mix II. Eftersom Xiaomi nu ser att många är sugna på att lägga vantarna på ett exemplar av Mi Mix så innebär det förhoppningsvis att Mix II kommer tillverkas i en bredare upplaga. Enligt tidigare uppgifter kommer uppföljaren till Mi Mix få ännu tunnare ramar runt displayen. Jag hoppas Xiaomi löser det på ett snyggt sätt så att Mix II får en framsida med i alla fall lite ram runtom. Annars kommer det bli svårt att hålla i telefonen! 

Källa

Bilder och specifikationer läcker ut på nya Moto G5 och G5 Plus i förtid

Jag har tidigare skrivit om att Moto kan komma att presentera en telefon vid namn Moto G5 Plus. Nu har dokument läckt ut som avslöjar att man dels kommer presentera G5 Plus, men också en ny upplaga av Moto G5!Om vi börjar med att kolla in specifikationerna för Moto G5 så kan jag avslöja att mobilen kommer få en 5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar, något som resulterar i en pixeltäthet på 441 pixlar per tum. Om vi dyker ned under huven hittar vi processorn Snapdragon 430 tillsammans med 2 GB RAM och 32 GB minne (plats för minneskort finns). Den bakre kameran ska ha fått en upplösning på 13 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 5 megapixlar. Något riktigt ovanligt är att telefonen kommer få ett löstagbart 2800 mAh batteri med stöd för snabbladdning. Moto G5 får i övrigt en fingeravtrycksläsare och Android 7.0 Nougat förinstallerat, men ser ut att sakna NFC-funktionalitet.
Om vi istället tar en titt på Moto G5 Plus ser det ut som att mobilen kommer…

Rykte: Huawei P10 och P10 Plus får egen röstassistent

Samsung, Apple och Google är tre tillverkare som har utvecklat egna röstassistenter. Samsung sägs släppa en helt ny typ av röstassistent tillsammans med företagets kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8+. Nu sägs det att Huawei också håller på att utveckla en egen röstassistent.
Assistenten ska kallas för Huawei Al Assistent, och ska naturligtvis skeppas med Huaweis kommande flaggskepp P10 och P10 Plus. Enligt uppgifter ska assistenten ha ett väldigt bra minne. Assistenten ska alltså till exempel komma ihåg saker du sagt förr i tiden, och kunna koppla ihop den informationen med den frågan du för stunden ställer till assistenten. Detta rykte bör tas med en nypa salt, men eftersom Samsung sägs utveckla en egen assistent är det ett måste för Huawei att följa efter!
Källa

Är det här konceptbilder och specifikationer för OnePlus 4?

OnePlus 4 är en telefon som förväntas göra debut någon gång i maj. Redan nu har eventuella bilder och specifikationer läckt ut på telefonen. Precis som tidigare år ser det ut som att OnePlus än en gång kommer skapa en smartphone med grym prestanda till ett riktigt bra pris!Om vi börjar med att ta en titt på telefonens design så ser vi att det är stor skillnad mot OnePlus 3/3T. OnePlus 4 ser ut att bli betydligt plattare till formen, och förhoppningsvis har telefonen blivit något tunnare än OnePlus 3/3T, även om jag personligen hoppas att telefonen blivit något tjockare så att OnePlus kan trycka i ett större batteri.
Enligt källan kommer OnePlus 4 behålla den 5,5” stora skärmen som dess föregångare haft, men OnePlus ska höja upplösningen från Full HD till Quad HD. Om vi dyker ned under huven så hittar vi här Qualcomms senaste chipset Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM med ett 4000 mAh stort batteri som ska stödja någon typ av snabbladdning, gissningsvis Dash Charge.OnePlus sägs h…

Samsung Galaxy Tab S3 dyker upp i benchmarkprogram

Samsung förväntas visa upp en uppföljare till Galaxy Tab S2 under MWC. Mest troligt är det att man visar upp Galaxy Tab S3. Nu ser det ut som att Wi-Fi modellen av plattan tagit en sväng på nätet!
Här bekräftas det att plattan kommer använda sig av en Snapdragon 820 processor, antagligen tillsammans med 4 GB RAM. Här bekräftas det också att plattan kommer med Android 7.0 Nougat förinstallerat. Med hjälp av bilden kan vi också se att Tab S3 kommer få beteckningen SM-T820. Allt pekar på att plattan kommer bli uppvisad på Samsungs event den 26e februari! 

Källa

Här är samtliga specifikationer för Huawei P10 Premium Edition

En ny enhet från Huawei har listats på en webbplats. Det rör verken om P10 eller P10 Plus, utan en Premium Edition av P10, vilket borde innebära versionen av P10 med den mest påkostade hårdvaran.
Enligt sidan kommer Huawei P10 Plus Premium Edition få en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar), något som resulterar i en pixeltäthet på 515 pixlar per tum! Om vi fortsätter att kolla in listan på specifikationer så påstås det att mobilen kommer använda Huaweis egna processor Kirin 960 tillsammans med 6 GB RAM. Det kan också hända att mobilen kommer i en variant med 8 GB RAM. Det inbyggda minnet ska vara på 128 GB. Precis som i Mate 9 Pro:s fall ska P10 Premium bli utan minneskortsplats.
Mobilen ska ha fått dubbla kameror på baksidan. Båda kameror ska ha fått en upplösning på 12 megapixlar. Båda kameror ska samarbeta så att man ska kunna få riktigt coola svartvita bilder, precis som i Huawei P9:s fall. Den främre kameran ska istället fått en upplösning på 8 megapixlar och…

Nu har du chansen att bli testpilot till LG:s kommande G6!

LG hade förr i tiden ett gäng testpilots-tävlingar i Sverige där vinnarna fick hem någon telefon från LG:s high-end serie. Nu ser det ut som att programmet kan återvända på nytt! LG Electronics har nämligen startat upp en frågesport som ger dig chansen att vinna företagets kommande flaggskeppet G6!
Tävlingen pågår mellan den 15e – 24e februari. Tävlingen går ut på att man ska svara på ett fåtal frågor. 35 000 har redan registrerat sig för att ta chansen att vinna telefonen. Det bästa av allt är att man kommer få hem G6 innan den släppts på marknaden, något som i alla fall lockat mig till att ansöka!
LG kommer senaste 28 dagar efter tävlingens slut att meddela de 210 personer som kommer få hem en G6. De som får hem telefonen kommer kunna låna telefonen i en månads tid. Antagligen tänker LG att de som fått hem telefonen via tävlingen ska sprida sina åsikter om telefonen på sociala medier.

För vidare information rekommenderar jag att du kollar här.

Källa

Bild avslöjar att Huawei P10 kommer i grönt, guld och blått

Bilder på Huaweis kommande flaggskepp P10 läckte nyligen ut på nätet. Precis som tidigare spekulanter sagt kommer P10 påminna mycket om Xiaomi Mi 5S. Här avslöjas också att mobilen kommer finnas i färgvalen grön, guld och blå!
Huawei P10 sägs få en 5,5 tumsskärm med en upplösning på 1440 x 2560 pixlar. Vi kan tydligt se att Huawei P10 kommer få en platt display, att jämföra med P10 Plus som kommer få en kurvad display. Jag tycker Huawei P10 påminner mycket om Honor 8 till formen tack vore sina svagt rundade hörn.
Huawei släppte fjolårets P9 i ett gäng olika färger. Det som skiljer P9 mot P10 är att P10 ser ut att komma i mer udda färger. Självklart kan det hända att Huawei startar en ny trend med de nya färgerna, något jag självklart hoppas på! 


Källa

Är det här Elephone P25?

En ny smartphone från kinesiska Elephone har påträffats på nätet! Precis som många andra telefoner på den kinesiska marknaden ska Elephone P25 erbjuda en bra selfiekamera tillsammans med ett fläskigt batteri!
Elephone P25 sägs inte helt oväntat få MediaTeks nya processor Helio X25 tillsammans med en bakre kamera med en upplösning på 21 megapixlar och ett rejält tilltaget batteri på 3600 mAh. Det speciella med telefonen sägs bli den främre kameran. Elephone P25 ska få en främre kamera med en upplösning på 16 megapixlar tillsammans med en främre LED-blixt!
Källa

Här är de första officiella bilderna på Huawei P10 Plus

Jag har både publicerat påstådda bilder och specifikationer på Huaweis kommande flaggskepp P10 Plus sedan tidigare. Nu har ett gäng officiella bilder läckt ut på mobilen. Det rör sig inte om Huawei P10, utan P10 Plus!

Här kan vi se att Huawei P10 Plus kommer få en display som sluttar ned längs enhetens långsidor, vilket innebär att P10 Plus får samma designspråk som Mate 9 Pro sett till framsidan. I underkant på framsidan kommer Huawei välja att sätta sin logga, istället för en kombinerad fingerläsare och hemknapp. Detta innebär att telefonen kommer få mjukvaraknappar.

Om vi istället kollar in telefonens baksida så kan vi se att Huawei P10 kommer få dubbla kameror med dubbla LED-blixtar samt en laser autofokus. Vi kan också se att P10 Plus kommer få sin fingeravtrycksläsare placerad precis under de dubbla kamerorna. Precis som Samsung gjort ser det också ut som att P10 Plus kommer få en baksida som är svagt böjd ut i kanterna, något som ska göra att mobilen förhoppningsvis ligger rikti…

Är det här ZUK Edge 2 med extremt slimmat yttermått?

Än så länge är Xiaomi Mi Mix den mest moderna telefonen på marknaden. Telefonen förväntas dock få hård konkurrens av tillverkare såsom Samsung och LG under 2017. Nu har ett gäng konceptbilder läckt ut som visar hur nästa smartphone i ZUK:s Edge-serie kan komma att bli!

Jag gillar att flera ”underdogs” gör fler vilda satsningar på smartphonemarknad. Se bara Xiaomi Mi Mix som minst sagt sticker ut bland dagens smarttelefoner tack vore sin stora skärmyta på framsidan, och som dessutom blivit en succé.
Konceptbilder på en troligtvis ny enhet från ZUK har under kvällen fångats på ett gäng bilder. Telefonen påminner vid första anblicken om Samsung Galaxy S7 Edge tack vore sin nedsluttande display. På baksidan ser telefonen ut att få dubbla kameror. Telefonen ser inte ut att få någon fingeravtrycksläsare, men det kan också vara något konceptskaparen missat att lägga till.
Om vi tar en titt på de få specifikationer som nämns så sägs det att mobilen kommer få en skärm som ska vara mellan 5,7 – …

Rykte: LG G6 blir riktigt dyr!

Detta år förväntas priset för high-end telefoner bli ännu högre. Standardpriset på en high-end smartphone, som 2016 var 7000 kronor, sägs höjas med ännu en tusenlapp detta år, och LG G6 blir enligt källor en riktigt dyr historia!
LG var, precis som Xiaomi och Huawei är nu, kända förr i tiden för att göra riktigt prisvärda smartphones. Sedan man släppte G5 våren 2016 har dock den bilden förändrats. Enligt en källa kommer LG G6 kosta 800 dollar (!) från start. Något som motsvarar 7185 svenska kronor. Det innebär att LG G6 säkert kommer få ett ursprungspris på minst 7500 svenska kronor. Anledningen till att LG ska ha gjort en drastisk höjning av priset på G6 sägs vara för telefonens påkostade specifikationer. Den Quad HD-DAC som G6 kommer ha inbyggd lär till exempel vara en dyr komponent i telefonen.
LG G6 presenteras klockan 12:00 den 26e februari.
Källa: PhoneArena

Huawei P10 åker igenom FCC - bekräftar att enheten får ett 3100 mAh batteri

På senare tid har det varit mycket skrivande om Huaweis två kommande flaggskepp P10 och P10 Plus. Nu har en av telefonerna passerat genom en sida vid namn FCC, och sidan listar ett gäng specifikationer för P10!
Det bekräftas att någon modell av P10, troligtvis standardmodellen av telefonen, kommer få ett 3100 mAh stort batteri. Mobilen ska också få modellnamnet VTRL29. 
Tidigare källor har sagt att P10 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Vidare sägs mobilerna komma med Huaweis nya, supersnabba chipp Kirin 965, antingen med 4 eller 6 GB RAM. Huawei P10 och P10 Plus presenteras den 26e februari.   

Källa: FCC

Är det här specifikationerna till Samsung Galaxy Xcover 4?

Samsungs XCover-serie är smartphones för de som sliter och slänger med sina smartphones. Förra året släpptes Samsung XCover 3, en smartphone som hade IP67-certificering och en 4,5 tumsskärm!
Nu har uppföljaren till XCover 3 påträffats på nätet. Inte helt ologiskt kommer uppföljaren till Xcover 3 att kallas för XCover 4. Här kan vi se att mobilen kommer få en quad-core processor med 2 GB RAM och Android 7.0 Nougat från start. Förhoppningsvis får XCover 4 IP68-certificering, något som däremot återstår att se!
Skärmen är en sak som sägs bli identisk med förra årets XCover-smartphone. Det vill säga att XCover 4 också kommer få en 4,5 tumsskärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar. Det är oklart när Samsung kan tänkas visa upp telefonen.

Källa

Android 7.0 Nougat kan vara nära till Samsung Galaxy Tab S2

Jag avslöjade för ett tag sedan vilka enheter från Samsung som är planerade att uppdateras till Android 7.0 Nougat. Nu ser det ut som att Samsung Galaxy Tab S2 snart är redo för att uppdateras!
Det är via ett benchmarkprogram som Samsung Galaxy Tab S2 8,0” fångats på bild körande Android 7.0 Nougat. Det bekräftar att Samsung i alla fall håller på att testa den nya Androidversionen till plattan. Android Nougat är en uppdatering som presenterades för över ett år sedan, men fortfarande har många tillverkare inte fått ut uppdateringen.
Det är oklart när Samsung kommer att skicka ut uppdateringen, men förhoppningsvis blir det snart! 

Källa: Geekbench

Samsung Galaxy S8 presenteras på MWC!

Det har ett bra tag sagts att Samsung kommer presentera de två nya flaggskeppen Galaxy S8 och S8+ på ett event i slutet på mars. Nu har man bekräftat att så inte är fallet. Kommer man visa upp både en surfplatta och en ny smartphone på sitt MWC-event?

Samsung Galaxy S8 och S8+ kommer presenteras den 26e februari. Detta är uppgifter som är bekräftade av Samsung själva. Det innebär att man kommer presentera Galaxy S8 och S8+ en dag efter surfplattan Tab S3. Detta kommer i sin tur innebära att vi snart får se fler telefoner med Snapdragon 835! 
Källa: GSMArena

Sony Pikachu påträffas på nätet - mellanklassare från Sony på väg?

En ny mellanklass-mobil från Sony har under gårdagen påträffats på nätet, som antagligen kommer presenteras på Sonys MWC-event! Förhoppningsvis får vi se tre nya telefoner från Sony på mässgolvet. En uppföljare till Xperia XZ, en uppföljare till Xperia XA och Sony Pikachu!
Det ser ut som att Sony kommer presentera en ny mellanklassmartphone på MWC. Telefonen kallas under utvecklingen för Sony Pikachu och ska enligt ett läckt dokument erbjuda specifikationer som en mellanklass-smartphone.
Sony Pikachu ser ut att få en 5 tumsskärm med HD-upplösning (1280 x 720 pixlar), 32 GB inbyggt minne (varav 22 GB är tillgängligt) med 3 GB RAM. Sony ser ut att satsa hårt på telefonens bakre kamera då den kommer få en upplösning på 21 megapixlar. 

Telefonen ska också komma med Android 7.0 Nougat förinstallerat. 


Källa: GizmoChina

Här är tredje teaserbilden för LG G6!

Jag kunde här om dagen avslöja att LG hade släppt en andra teaserbild för företagets kommande flaggskepp G6. Nu har man släppt en ny teaserbild som avslöjar att G6 kommer en funktion som vi länge saknat i LG:s telefoner!
Den nya teaserbilden avslöjar att G6 kommer bli en vattentålig smartphone. Troligtvis rör det sig om IP68-certificering. Tidigare bilder har indikerat att G6 inte kommer få en löstagbar baksida, något som verkar logiskt om mobilen blir vattentålig. Samtidigt kan det vara en onödig chansning av LG att ta bort möjligheten för ett utbytbart batteri, något som i värsta fall kan innebära att G6 kommer sälja ännu sämre än föregångaren LG G5.
Källa

Bild på framsidan till Samsung Galaxy Tab S3 läcker ut i förtid - får medföljande S-Pen

Jag skrev för ett tag sedan att Samsungs kommande surfplatta Tab S3 hade fastnat på bild. Under kvällen har en ny bild dykt upp på surfplattan. Det rör sig inte om samma enhet som tidigare fångats på bild!
Den tidigare bilden, som ni kan kolla mer på genom att gå in på länken ovan, visade att Tab S3 skulle få en riktigt trevlig design. Av den senaste bilden att döma kommer Tab S3 påminna mycket om budgetplattan Galaxy Tab A. Samsung Galaxy Tab S3 ser ut att få en konstruktion bestående av mestadels plast, något jag i alla fall inte gillar (då jag skulle sett att man använt aluminium istället). På bilden ser vi också att Tab S3 kommer med tillhörande S-Pen. Tidigare spekulanter har sagt att plattan inte kommer få ett specifikt fack för pennan, något som överensstämmer med bilden!
Samsung Galaxy Tab S3 är förväntad att visas upp på Samsungs MWC-event den 26e februari!   

Källa: PhoneArena

LG avslöjar hur stort batteri G6 kommer få!

LG är inte en tillverkare i mängden när det kommer till att hålla produkter hemliga före lansering. Man har redan bekräftat att G6 kommer bli världens första smartphone med en upplösning på 1440 x 2880 pixlar. Nu kommer nästa ledtråd!
Denna gång handlar det om telefonens batteri. Enligt LG kommer G6 få ett batteri som ska vara över 3200 mAh stort. I och med att LG höjer telefonens skärmupplösning så måste man också höja batteriets kapacitet. Antagligen kommer G6 med en USB Type C-kontakt som stödjer Qualcomms snabbladdningsteknik Quick Charge 3.0.
LG G6 presenteras den 26e februari klockan 12:00 svensk tid!

Svenska Fingerprint Cards deltar på MWC!

Visste du att de fingeravtrycksläsare som sitter i många moderna smartphones kommer från ett svenskt företag vars namn är Fingerprint Cards? Denna typ av fingeravtrycksläsare sitter exempelvis i Huaweis flaggskepp Mate 9 Pro. Coolt va?!

Man har nyligen meddelat att man kommer medverka på årets stora prylmässa MWC. Man förväntas inte visa upp någon ny typ av läsare, utan man ska istället stå och promota de produkter som använder deras fingeravtrycksläsare. Man kommer inte visa upp någon ny typ av fingeravtrycksläsare, något som inte behövs (enligt mig) eftersom bland annat Huawei Mate 9 Pro redan har en galet snabb fingerläsare! 
Källa

Rykte: så blir Nokia 3

Nokia kommer med många andra tillverkare presentera nya produkter på MWC. Man förväntas presentera en global variant av Nokia 6, men också en ny version av Nokia 3310 och instegsmobilerna Nokia 3 och 5!
Nu har de första ryktena gällande Nokias minst påkostade instegsmobil Nokia 3 inkommit. Enligt källan kommer Nokia 3 ha mycket gemensamt med Nokia 5, vilket bland annat innebär att mobilen kommer få en 5,2 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar), 2 GB RAM och en bakre 12 megapixelskamera.
Det enda som ska skilja Nokia 3 mot Nokia 5 är att Nokia 3 ska få den något mindre påkostade processorn Snapdragon 625, att jämföra med Nokia 5 som ska få en Snapdragon 630-processor. Båda mobilerna ska naturligtvis komma med Android 7.0 förinstallerat! 


Källa

Huawei P10 kommer i färgerna grön, guld och blå

Huawei har alldeles nyss skickat ut en ny teaserbild inför sitt event den 26e februari. Här avslöjar man vilka färger man kommer släppa P10 i.
Huawei har under tisdagsmorgonen släppt en ledtråd till företagets kommande flaggskepp. Man har nämligen avslöjat att man kommer presentera sitt nya flaggskepp P10 i färgerna guld, grönt och blått. Det innebär alltså att man kommer släppa P10 i Nokia Lumia-inspirerade färger. Naturligtvis tror jag också att telefonen kommer finnas tillgänglig i svart och vitt. Videon kan ses här.
Källa

Huawei visar upp Watch 2 under MWC

Jag skrev för ett tag sedan om att Huawei kunde komma att presentera uppföljaren till företagets första smartklocka Watch under MWC. Nu har man bekräftat att man kommer visa upp klockan tillsammans med Huawei P10!
Huawei har själva bekräftat detta genom att använda hastaggen #HuaweiWatch2. Man har dessutom skickat ut en ny inbjudan till sitt event den 26e februari som signalerar för en ny smartklocka.
Enligt tidigare källor kommer Watch 2 ha plats för ett eget e-SIM och köra Android Wear 2.0 från start. Med Huawei Watch fokuserade man något enormt på klockans utseende, så sägs inte fallet bli med Watch 2. Enligt källor kommer Huawei denna gång satsa mer på klockans hårdvara. 


Källa

Bomben: Nokia förnyar 3310 på MWC!

Nu för tiden kretsar det mesta kring moderna smartphones – maskiner som är lika kraftfulla som datorer. Många av dagens unga (inklusive jag själv) vet inte hur man hanterar en smartphone med knappsats. Därför är det extra intressant att Nokia nu sägs släppa en förnyad variant av den så omtyckta Nokia 3310!
Inga specifikationer nämns, men jag misstänker att de specifikationer som telefonen kommer få inte kommer vara mycket att hänga i julgranen. Troligtvis kommer uppföljaren till 3310 bara bli ytligt förfinad. Jag tror att dess insida kommer vara intakt till den insida första generationen av 3310 hade. Det betyder bland annat att mobilen kommer sakna en app-butik men samtidigt ha nostalgiska spelet Snake förinstallerat. Det är däremot mycket osäkert om Nokia kommer presentera någon uppföljare till 3310!
Två telefoner som däremot antagligen presenteras på Nokias MWC-event är Nokia 3 och Nokia 5. Nokia 3 beskrivs som en instegsmodell för de som t.ex. är nya Android-användare.
Nokia 5 ska…

PhoneHouse råkar lista specifikationerna för Huawei P10 Plus i förtid - får inte Quad HD-display

PhoneHouse (Carphone Warehouse) är en butikskedja som ofta läcker information om kommande produkter i förtid. Jag kan undra vad chefen till dess anställda tycker om det, jag gillar i alla fall det skarpt!
Nu har det hänt igen! Denna gång har man klantat till det rejält då man råkat avslöja ett gäng huvudspecifikationer för kommande Huawei P10 Plus. Här avslöjas det att P10 Plus kommer få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Det rör sig alltså inte om någon Quad HD-upplöst display, utan den stafettpinnen får Mate 9 Pro behålla.

Det avslöjas också att mobilen kommer drivas av Huaweis egna hemmabygge Kirin 960 tillsammans med upp till 8 GB RAM. Priset som listas är 799 dollar, något som motsvarar 7139 kronor. Jag tippar dock att modellen med 8/256 GB minne kommer kosta 7500 svenska kronor vid realise, vilket skulle betyda att man får riktigt mycket telefon för pengarna, så vi är vana att se Huawei med andra ord!  

Källa

Är det här LG G6?

Jag har flera gånger tidigare skrivit om att LG:s kommande flaggskepp G6 kan ha läckt ut på nätet i förtid. Nu har ännu en bild på telefonen hamnat på nätet, också den i förtid!
En detalj som sticker ut från de detaljer vi kunnat urskilja på tidigare bilder är att G6, liksom Xiaomi Mi Mix, kommer få runda skärmhörn, inte rektangulära som en vanligt traditionell smartphone. Här kan vi också se att G6 inte kommer få någon iris-läsare. Telefonen ser ut att bli svårhanterlig med en hand på grund av dess långsmala 18:9 format. Vi får se hur stor LG G6 kommer bli, men jag misstänker att G6 kommer bli en rejäl pjäs!


Källa. Tack för tipset Azze!

Jag unboxar diverse gadgets från Xiaomi

Under kvällen har jag fått tagit emot ett gäng nya produkter från kinesiska Xiaomi. Denna gång rör det inte sig om någon smartphone, utan ett gäng smarta gadgets som inkluderar actionkameran Yi Cam (med tillhörande selfiepinne), den smarta blåtandslampan Yeelight Blue samt Androidboxen Mi Box!


Om vi börjar med att ta en titt på lådan till Android TV-dosan Mi Box så möts jag av en väldigt tråkig första syn. Lådan är helt grå förutom en Mi-logga på framsidan och en del av boxens specifikationer på baksidan, som bland annat nämner att lådan har 8 GB inbyggt minne, stöd för YouTube och 4K-stöd! Det är inte många enheter man kopplar till TV:n som idag har 4K – funktionalitet, så det ska bli riktigt intressant att se om man kan ha någon nytta av funktionen vid vardaglig användning.Den andra produkten jag fått hem för test är Xiaomis GoPro-utmanare Yi Action Camera. Om vi tar en titt på enhetens låda så är den betydligt roligare att kolla på än lådan titt Mi TV:n. På framsidan finner jag en …