Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari 5, 2017

Rykte: nästa iPhone får trådlös laddning

När Apple i slutet på september förra året presenterade iPhone 7 och 7 Plus blev många besvikna då det visade sig att Apple hade valt bort ett traditionellt hörlursuttag. Man förklarade dock att man valde bort det då man ville göra telefonerna ”mer moderna”.
Nu sägs det att Apples kommande telefoner kommer få stöd för trådlös laddning, en funktion som funnits i Androidtelefoner ett bra tag. Enligt källan kommer Apples nästa telefoner ha en glasbaksida, vilket betyder att man möjliggör möjligheten för trådlös laddning.
Den trådlösa laddaren ska man få köpa till separat och kommer alltså inte vara något som ingår i förpackningen. Det innebär i sin tur att man kommer kunna ladda telefonen på två sätt – antingen trådlöst eller via det mer traditionella sättet med sladd. Källa

Det här kommer stora varianten av Samsung Galaxy S8 kallas

Allt har hittills tydigt på att Samsung kommer presentera en Galaxy S8 och en Galaxy S8 Plus. Idag har det kommit fram att man kommer göra minimala förändringar i namnsättningen till den större av de två, Galaxy S8 Plus. 

Den kände Twitter-profilen Evan Blass har under dagen publicerat en bild på vad som tros är namnet till en av nästa Samsung Galaxy. Det har länge spekulerats om att Samsung kommer döpa den största medlemmen i S8-serien till S8 Plus, men en liten förändring ser Samsung ut att göra. Man kommer med allra största sannolikhet döpa telefonen till S8+. Detta är ännu en sak som Samsung tar efter Apple. Jag tycker att S8+ kunde fått namnet S8 Plus, då skulle det sett bättre ut på pappret!  

Källa

Rykte: nästa iPhone får en iris-läsare

Många tillverkare förväntas ta steget upp och utrusta sina kommande flaggskeppstelefoner med en iris-läsare. Samsung Galaxy S8 och LG G6 är bara två exempel på mobiler som förväntas få den relativt nya tekniken!
Nu sägs det också att Apples kommande iPhone också ska utrustas med en iris-läsare. Apple brukar inte vara särskilt snabba ut med ny, frän hårdvara, utan man brukar ta god tid på sig att vidareutveckla tekniken. Jag tror inte att nästa iPhone kommer få en iris-läsare, utan att iPhone-användare får nöja sig med den supersnabba fingeravtrycksläsaren ett tag till. Det kan dock hända att Apple visar upp en ny sida i höst, och då blir jag glatt överraskad!


Källa

Flertalet specifikationer listas för LG G6 - blir vattentålig och får en 5,7 tumsskärm

Alldeles nyss dök en bild upp på nätet som bekräftar ett flertal specifikationer som tidigare källor sagt att LG G6 skulle få. Här listas det att mobilen kommer bli vatten & dammtålig, men det är också en detalj som gör i alla fall inte jag vill köpa en LG G6!


Jag kan börja att säga såhär: LG G6 ser ut att bli ett monster på väldigt många punkter. Telefonen kommer få en 5,7 tumsskärm av typen Full Vision, vilket innebär att skärmen kommer ta upp väldigt mycket plats på telefonens framsida. Vilken upplösning telefonen kommer få nämns inte, men ja misstänker att det rör sig om en upplösning på 1440 x 2880 pixlar.
Det nämns också att G6 kommer få en Quad HD-DAC för bättre ljud med ett par trådbundna hörlurar. I och med detta så bekräftas det att G6 kommer få ett hörlursuttag.
Telefonen kommer bli vatten & dammresistent, något jag också nämnt tidigare. Precis som flera källor sagt så kommer G6 få en fingeravtrycksläsare monterad på baksidan.

Om vi går över till den tråkiga biten så…

Rykte: Xiaomi överger Qualcomm och MediaTek - ska använda sig av eget chipp i Mi 6

IDetbörjarblimerpopulärtatt telefon tillverkarnagöregnachippochsätterisinatelefoner. QualcommochMediaTekärdockfortfarandeöverlägsetstörstprestanda marknadenförsmartphones. NuserdetutsomattXiaomikankommaattövergedessa, iallafalltillfälligt!
I tidigare benchmark-rapporter har vi fått se produkter från Xiaomi med en icke bekräftad processortyp. Processorn har haft kodnamnet Hardcore. Av namnet att döma kommer Hardcore vara en utmanare till Snapdragon 835. Detta påstående blir ännu mer trovärdigt när en källa nu säger att Xiaomi Mi 6 ska bli först ut med Xiaomis hemmabygge. Det återstår att se om dessa uppgifter stämmer.

Källa

Moto avslöjar vilka moduler som kan komma till Moto Z - mycket nytänk från utvecklarna

Moto utlyste för några månader sedan en MotoMod-tävling som gick ut på att tillverkare skulle sätta igång sin kreativitet och utforma nya moduler till Moto Z-serien. Nu har Moto presenterat resultatet!
En tillverkare har kommit med en modul som gör det enklare att se när du fått en notis. Modulen sätter du på telefonens baksida som signalerar i olika färger när du fått en notis. Funktionen påminner mycket om Samsungs Edge-screen, där Edge-skärmen blinkade i olika färger beroende på vem som ringde.
En annan modul kan man både använda till att ladda telefonen trådlöst (QI-laddning) men också till att styra TV:n med då modulen har ett inbyggt IR-öga.
Den tredje också sista modulen som presenterades var ett extrabatteri man knäpper fast på telefonens baksida. Vid detta lag har vi redan fått se ett antal extrabatterier åt Moto Z-serien. Det speciella här är att modulen ska ladda upp sig själv med hjälp av solceller.
Källa

Baksidan på Moto G5 Plus påträffas i det vilda - Moto fokuserar på kameran i enheten

Moto har för ett antal veckor sedan bekräftat att man kommer medverka under MWC den 26e februari. På mässan förväntas man visa upp en ny smartphone, närmare bestämt Moto G5 Plus. Nu har enhetens baksida fångats på bild!

Här kan vi se att mobilen fått väldigt många sensorer vid kameran. Enligt källan som rapporterar om ryktet ska Moto G5 Plus få en 12 MP kamera med Sony sensorn IMX362. Telefonen ska också få bländartalet f/1.7. Enligt tidigare rykten kommer telefonen få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning, en fingeravtrycksläsare placerad på telefonens framsida och ett inkapslat 3000 mAh med vad Moto kallar TurboPower.
Källa

LG släpper en andra teaserbild för G6 - får troligtvis Google Assistent

LG har sent igår kväll skickat ut en andra teaserbild till företagets kommande flaggskepp G6. Bilden bekräftar att LG tänker presentera G6, men också att mobilen kommer skeppas med en ”ny typ av assistent”.
Än så länge är det bara Googles egna telefoner Pixel & Pixel XL som släppts på marknaden med Googles nya, innovativa röstassistent. Snart ser det ut som att telefonerna kommer få sällskap av LG G6. Det återstår att se om G6 får Googles nya assistent! Telefonen visas upp den 26e februari klockan 12:00 svensk tid.
Källa

Jag testar Xiaomi Redmi 4 Prime - otroligt prisvärd smartphone från Xiaomi!

Det finns fortfarande allt för få smartphones på den svenska marknaden som kan matcha (det höga) priset sett till prestanda (host, Samsung). Två tillverkare som vill förändra detta är Huawei och Xiaomi. Det är med ett stort nöje jag tar emot en av Xiaomis billigaste telefoner, Xiaomi Redmi 4 Prime, i testlabbet. Hur är skärmen? Hur är kameran? Hur är processorn? Allt detta ska vi ta reda på, men framförallt: är den prisvärd?Designen Det må låta ytligt men det första man tänker på när man ser en ny telefon är inte sällan utseendet. Och Xiaomi Redmi 4 Prime är snygg! Telefonen har fått en unibodykonstruktion bestående av aluminium medan framsidan istället skyddas av tåligt GorillaGlas. När jag tar upp telefonen från ett bord så får jag den där exklusiva känslan i handen som bara en telefon i aluminium kan generera, en anledning till känslan är att aluminium anpassar sig efter den temperatur klimatet runt omkring telefonen har. Redmi 4 Prime känns otroligt välbyggd i näven, det känns nä…

Är det här uppföljaren till Xperia XZ?

Sony presenterade under förra årets IFA uppföljaren till Xperia X, nämligen Xperia XZ. Nu säger en ny källa att Sony kommer presentera en uppföljare till XZ på MWC, en mässa som drar igång om knappt två veckor!

Ett gäng oskarpa bilder har under kvällen dykt upp på nätet. Enligt källan som rapporterar om ryktet så ska mobilen på bilden förställa uppföljaren till Xperia XZ. Det ser ut som att uppföljaren till Xperia XZ kommer få en förbättrad främre kamera och stereohögtalare på framsidan.
Enligt samma källa kommer uppföljaren till Xperia XZ få samma 5,2 tumsskärm som sin föregångare men också 4 GB RAM med en Snapdragon 821-processor.Källa

Monstertest på Xiaomi Redmi 4 Pro snart ute!

Som första sidan i Sverige har jag fått den stora äran att testa Xiaomis mellanklassatsning Redmi 4 Pro. En telefon jag håller på att skriva om i skrivande stund.
Du som läsare kanske undrar varför jag uppdaterat så lite idag? Om detta är fallet vill jag säga att jag just nu håller på att skriva ett megatest på Xiaomi Redmi 4 Pro, ett test som men största sannolikhet publiceras imorgon. Således kommer jag antagligen inte uppdatera sidan under kvällen men är återigen tillbaka imorgon med åtminstone ett test!

Bilder på Xperia XA (2017) läcker än en gång ut på nätet

Jag rapporterade för inte alls länge sedan om att en uppföljare till Xperia XA (2016) hade läckt ut på nätet i förtid. Nu har mobilen påträffats på nätet igen! Vi kan se att uppföljaren till XA också kommer påminna mycket om sin föregångare.
De nya bilderna visar att Xperia XA (2017) kommer få ett liknande designspråk som sin föregångare, men också efter Sonys hela X—flotta. Precis som Xperia XA (2016) kommer uppföljaren till mobilen få lika slimmade ramar runt långsidan av framsidan. Det skulle varit ännu häftigare om Sony även kunde ha minskat ramen ovan och nedanför skärmen, så ser fallet tyvärr inte ut att bli.
Om vi tar en titt på mobilens specifikationer så sägs det att XA (2017) kommer komma utrustad med en USB Type C—kontakt med stöd för snabbladdning. Om vi istället kollar på framsidan av telefonen så sägs den få samma 5 tumsskärm med samma HD-upplösning som Xperia XA (2016) har. Om vi dyker ned under huven så sägs XA (2017) få processorn MediaTek Helio X20 med 4 GB RAM. Tele…

Nougat till Xiaomi Mi Mix är nära!

Xiaomi Mi Mix har upptäckts i ett benchmarkprogram. Det som är speciellt är att telefonen kör Android 7.0 Nougat som operativsystem. Xiaomi kanske nu vill göra en förändring och bryta sviten med långsamma uppdateringar?
Det rör sig om Xiaomi Mi Mix med 6/256 GB minne som fastnat i benchmarkprogrammet. Enheten kör Android 7.0 Nougat, så förhoppningsvis är uppdateringen inte långt borta. Det är möjligt att Xiaomi sätter igång ett betaprogram för riktigt sugna Nougat-användare. Det är ännu oklart när Xiaomi kommer skicka ut uppdateringen. 


Källa

LG och Google presenterar Watch Style och Watch Sport

LG har i samarbete med Google presenterat de nya smartklockorna Watch Style och Watch Sport under ett event. Google passade även på att berätta mer om sitt nya operativsystem Android Wear 2.0!
Om vi börjar med LG Watch Style så har klockan fått en 1,2 tumsskärm med en upplösning på 360 x 360 pixlar. Klockan ska alltså fått en storlek som man ska kunna jämföra med Samsung Gear S2. Vidare har klockan fått processorn Snapdragon 2100, ett chipp som är speciellt framtaget för smarta klockor. RAM-minnet ligger på 568 megabyte tillsammans med 4 GB inbyggt minne. Klockan kan också användas separat från din smartphone med hjälp av ett inbyggt e-SIM, som bland annat ger möjligheten till att ringa ett samtal. Naturligtvis har Watch Style en inbyggd högtalare.
Om vi kollar till de övriga specifikationerna så har Watch Style fått ett 280 mAh stort batteri, inbyggd GPS, barometer, pulsmätare och NFC. Naturligtvis kör klockan Android Wear 2.0 från start. LG Watch Style kommer kosta 249 dollar, något…

Är det här supercoola Xiaomi Mi Note 3?

Xiaomi introducerade för inte allt för länge sedan Mi Note 2 tillsammans med Mi Mix. Det är den sistnämnde av de två som nästan fått all uppmärksamhet. Xiaomi Mi Note 3 ser också ut att bli riktigt cool, fast på ett annat sätt mot Mi Mix.
Precis som Xiaomi Mi Note 2 ser det ut som att Mi Note 3 kommer få en skärm som sluttar ned längs enhetens långsidor. Av bilden att döma kommer Mi Note 3 få en skärm som sluttar ned extra mycket från till exempel Mi Note 2 och Samsung Galaxy S7 Edge. Detta är bara en konceptbild, vilket innebär att telefonen på bilden bör tas med en nypa salt.

Källa

LG Watch Sport hamnar på detaljerad bild precis före tillkännagivandet

Google kommer i samarbete med LG presentera två nya Android Wear-klockor. Nu har ena varianten, Watch Sport, fångats på vad jag tror är en produktbild av klockan!
Precis som vi kunnat se i tidigare bilder så kommer LG Watch Sport få en rund display. Det mest intressanta med klockans design är att den ser ut att få tre stycken knappar. Antagligen kommer en av dessa agera hemknapp, medan de andra två kommer fungera som genvägar till dina favoritappar, likt den lösning som ASUS implementerat till ZenWatch 3.
Om vi tar en titt på specifikationerna till Watch Sport så sägs klockan få en 1,38 tumsskärm med en upplösning på 480 x 480 pixlar. Vidare sägs det att LG:s Watch-serie kommer dra nytta av processorn Snapdragon 2100 tillsammans med 768 megabyte RAM. Både Watch Style och Watch Sport sägs få en IP68-certifierad konstruktion.  
Klockorna är förväntade att göra debut under morgondagen. 

Källa

Meizu kommer presentera en ny produkt snart - förhoppningsvis M5S

Meizu har alldeles nyss skickat ut en teaserinbjudan som avslöjar att man kommer visa upp en ny produkt med stöd för snabbladdning den 15e februari. Förhoppningsvis rör det sig om mellanklassaren M5S!
Enligt tidigare källor kommer Meizu att introducera en ny mellanklass-smartphone den 15e februari. Enligt dessa källor kommer mobilen få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn MediaTek MT6753 med antingen 2/16, 3/32 eller 4/64 GB inbyggt minne. Mobilen sägs få en bakre 13 MP kamera tillsammans med en främre 5 MP kamera. Enheten ska också få ett 2930 mAh stort batteri som ska stödja snabbladdning. 

Källa

Bild på Moto G5 avslöjar huvudspecifikationerna för enheten

Det har under en längre tid sagts att Moto kommer presentera en uppföljare till Moto G5. Man har sedan tidigare bjudit in till MWC-event den 26e februari och allt tyder på att man kommer visa upp Moto G5 Plus!
Nu har en bild läckt ut på telefonen. Här kan vi se att Moto G5 Plus kommer få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven hittar vi en octa-core processor och ett 3000 mAh stort batteri som stödjer snabbladdning (TurboCharge). Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar och telefonen kommer också få en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan.
Enligt källor kommer mobilen även få 4 GB RAM med 32 GB inbyggt minne. Telefonen ska presenteras den 26e februari, men redan bli tillgänglig i början på mars!
Källa

Nytt rykte menar att Samsung Bixby stödjer 7-8 språk

Samsung Galaxy S8 kommer säkert bli en grym smartphones hårdvarumässigt. Samsungs svaga sida genom åren har inte varit hårdvaran i telefonerna, utan mjukvaran i TouchWiz. I och med Galaxy S8 sägs det dock att Samsung kommer börja om på ruta ett!
En av dem största förändringarna Samsung sägs göra i mjukvaran till Galaxy S8 är att implementera den nya röstassistenten Bixby. Bixby sägs bli Samsungs svar på Google Assistent, som bland annat sägs sitta i LG G6. Enligt dagens källa kommer Samsung satsa lite extra på Bixby. Samsung assistent ska stödja 7–8 olika språk. Jag misstänker dock att svenska inte kommer vara med i första omgången, men att telefonen kan komma att få stöd för svenska i sin andra uppdatering.


Källa

ZTE Quartz påträffas i det vilda: får stöd för mobilnät

En ny smartklocka från ZTE har nyligen påträffats på nätet. Klockan kommer att kallas för ZTE Quartz och kommer alltså bli ZTE:s bidrag till Android Wear-familjen!
På bilden kan man tydligt se att ZTE Quartz kommer få en rund urtavla. Klockan tycker jag påminner om Huawei Watch eftersom den har fått samma färgkombination på uret. Däremot skiljer sig den övriga konstruktionen från Huawei Watch sig åt. ZTE Quartz kommer förinstallerad med ett blått silikonarmband, till skillnad från Huawei Watch som kommer med ett armband i läder.
Enligt färska uppgifter kommer ZTE Quartz komma med 3G/4G stöd, vilket betyder att man inte behöver ha telefonen i närheten för att exempelvis ringa ett samtal. Klockan förväntas bli uppvisad någon gång under MWC.
Källa

Är det här första "riktiga" bilden på Samsung Galaxy S8?

Precis som med LG G6 har jag även skrivit en hel del om Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8. Galaxy S8 har sedan tidigare fått bekanta sig bakom kameran, nu har den fångats på bild igen!
Bilden fokuserar på telefonens nedre del av framsidan. Här kan vi se att Samsung arbetat hårt på att banta ner ramen runt telefonens display. Telefonen kommer få en USB Type C-kontakt tillsammans med en högtalare, ett hörlursuttag och två antennlinjer på undersidan.
Samsung Galaxy A3 och A5 (2017) har fått sina högtalare placerade på den högra långsidan, något som enligt mig är en smartare placering av högtalaren, eftersom man i Galaxy S8:as fall kommer täcka över den lätt med handen. 

Källa

LG berättar vad panelen i G6 kommer att kallas

Spekulationerna kring LG:s kommande toppmodell G6 fortsätter att cirkulera på nätet. Nu har LG tagit ett steg närmare lanseringen av nya flaggskeppet G6 genom att berätta vad panelen i telefonen kommer att kallas!
LG kommer kalla sin nya skärmteknik för Full Vision. LG har tidigare bekräftat att panelen kommer få en upplösning på 1440 x 2880 pixlar, men också det nya, udda skärmformatet 18:9. Full Vision står för att panelen ska täcka väldigt mycket av framsidan av enheterna, något som ser ut att stämma i LG G6:s fall.
Telefonen offentliggörs den 26e februari klockan 12:00 svensk tid.

Källa

Rykte: LG "tävlar" mot Samsung - ska släppa G6 tidigare

LG G6 är förhoppningsvis inte långt borta. Allt tyder på att LG kommer presentera sitt nya flaggskepp G6 på MWC-mässan. Nu säger en ny källa att LG kommer släppa G6 ”så tidigt som möjligt”, allt för att skapa sig ett försprång mot Samsung!
Ryktet säger att LG kommer satsa på att släppa telefonen i hemlandet Sydkorea till den 7e mars. Alla övriga länder ska istället få ta del av telefonen till den 7e april. Detta innebär att LG kommer få ett försprång mot Samsung Galaxy S8 på tidsomfånget av 14 dagar.

Källa

LG bekräftar att G6 kommer få en stor skärm samt enhandsgrepp

LG skickade för två veckor sedan ut en inbjudan till ett event man kommer hålla klockan 12:00 (svensk tid) den 26e februari på MWC-mässan. Nu har man avslöjat en detalj som förhoppningsvis gör många av bloggens läsare glada!

I teaserbilden som man nyligen skickade ut via sin Facebooksida bekräftar man att telefonen kommer vara enhandsgreppvänlig, men samtidigt ha en stor display. Flertalet källor har sagt att G6 kommer få en 5,5 tumsskärm med en upplösning på 1440 x 2880 pixlar. Mobilen ska även få formatet 18:9, något som innebär att G6 kommer bli smalare än föregångaren G6, men samtidigt också bli något kortare.  
Källa

Spigen-fodral till LG G6 påträffas på nätet i förtid

Det händer rätt så ofta, nämligen att amerikanska Spigen släpper fodral till kommande mobiltelefoner i förtid. Så ser fallet ut idag då man släppt ett fodral till LG G6 på Amazon! Skalet visar alla LG G6:s detaljer!
Den mest iögonfallande detaljen hos telefonen är dess framsida. Det eftersom G6 kommer få tunna ramar runt displayen, något som förhoppningsvis innebär att G6 kommer ha väldigt små yttermått för en telefon med 5,5 tumsskärm. Om vi istället tar en titt på telefonens baksida så ser vi att den påminner mycket om den i LG G5. Detta betyder att G6 också får dubbla kameror på baksidan tillsammans med en kombinerad fingeravtrycksläsare och strömknapp.

LG G6 förväntas bli presenterad den 26e februari! 
Källa

LG G6 fastnar i benchmarkprogram

Mycket nyheter på sidan cirkulerar just nu kring LG:s kommande flaggskepp G6. Tidigare idag kunde jag rapportera om en bild där motivet sägs föreställa LG:s kommande flaggskepp. Nu ser det ut som att telefonen fångats upp i ett benchmarkprogram.
LG G6 ser ut att få beteckningen LG H871. Här listas det att mobilen kommer få 2016 års flaggskeppschipset från Qualcomm, nämligen Snapdragon 821. Precis som tidigare källor sagt kommer G6 få 4 GB LPDDR4-ram. LG G6 kommer också med Android 7.0 Nougat från start.


Källa

Ny bild visar LG G6 från varenda vinkel

Jag rapporterade för några dagar sedan om en bild där man kunde se LG:s kommande flaggskepp G6 från vartenda hörn. Nu har en ny bild dykt upp på mobilen.
Dessa bilder visar att LG G6 kommer få en stor ram runt sin display, mobilen kommer alltså få ett större yttermått av dessa bilder att döma än vad som tidigare spekulerats vid. LG G6 kommer få ett hörlursuttag placerad på ovansidan tillsammans med två antennlinjer och en mikrofon. På baksidan kommer mobilen istället få dubbla kameror tillsammans med en kombinerad fingeravtrycksläsare och strömknapp. På undersidan finner vi istället en USB Type C-kontakt tillsammans med en högtalare för medieljud och ytterligare en mikrofon.
Källa

Rykte: Xiaomi arbetar på ny telefon med ett helt nytt chipset

Xiaomi håller på att bli nya Samsung. Det eftersom man nu för tiden släpper väldigt många nya smartphones på marknaden. Allt för att det ska finnas en Xiaomi-telefon för varje målgrupp. Nu är man bara dagar från att presentera ännu en smartphone enligt en källa!

Enligt denna sida har Qualcomm och Xiaomi ett tight samarbete för att kunna optimera en Snapdragon 660-processor tillsammans med all övrig hårdvara samt mjukvara för att kunna erbjuda en så laggfri användarupplevelse som möjligt.  Inga andra uppgifter nämns, men jag misstänker att Redmi 4X, som den sägs heta, kommer presenteras i samband med MWC-mässan i slutet av februari. 
Källa

Xperia X får ny häftig funktion i senaste betamjukvaran

Sony har nyligen börjat skicka ut en ny betamjukvara till Xperia X. Uppdateringen av mjukvaran fixar diverse buggar, men Xperia X-ägare har också fått en ny funktion till sina telefoner.
Betamjukvaran är 40 megabyte stor och baseras på Android 7.1.1 Nougat. Uppdateringen ska fixa diverse buggfixar, däribland en blåtandsbugg som Xperia X bedrogs med. En ny funktion Xperia X ska ha fått i och med uppdateringen är att skärmen tänds när en ny notis inkommer. Givetvis går det att välja bort funktionen om man inte önskar ha den.
Källa

LG Watch Sport dyker upp i benchmarkprogram

Jag rapporterade för ett par veckor sedan om att specifikationerna till LG och Googles kommande smartklockor Watch Style respektive Watch Sport fått sina specifikationer avslöjade. Nu har Watch Sport fastnat i ett benchmarkprogram.
Här avslöjas det att smartwatch-duon kommer drivas av Qualcomms smartwatch-baserade chipp Snapdragon 2100, ett chipp som bland annat ska vara mycket strömsnålare än föregångaren Snapdragon 400, som sitter i diverse smartklockor som kör Android Wear. Samtidigt står det att Androidversionen kommer vara 7.1.1 Nougat, men i själva fallet kommer det handla om Android Wear 2.0. Jag misstänker att man skrivit ut det på en sådant här sett eftersom Wear 2.0 antagligen är baserat på 7.1.1 Nougat. 

Källa

Är det här skal till Samsung Galaxy S8 och S8 Plus?

De senaste veckorna har jag rapporterat mycket om Samsungs kommande flaggskeppsduo Galaxy S8 och S8 Plus. Förutom att enheterna tros ha fastnat på bild har två fodral till telefonerna nu påträffats!
Om det rör sig om originalskal eller inte är svårt att bedöma, men en sak kan man klart och tydligt se; storleksskillnaden mellan Galaxy S8 och S8 Plus. Här kan jag se att båda telefoner kommer få samma utformning för kamerorna, som enligt uppgifter ska vara samma som i Galaxy S7 och S7 Edge. Med tanke på att Galaxy S8 sägs få en 5,8 tumsskärm, medans S8 Plus sägs få en 6,2 tumsskärm, så skiljer sig storleken mellan de två inte mycket åt. Samsung sägs kunna hålla nere yttermåtten i telefonerna tack vore slimmade ramar runt skärmarna.
Samsung Galaxy S8 och S8 Plus är beräknade att visas upp under ett event den 29e mars!


Källa

Läckt dokument avslöjar specifikationer samt priser för Huawei P10 och P10 Plus

Jag har tidigare rapporterat om bilder och specifikationer som sägs ha tillhört Huaweis kommande flaggskepp P10 och P10 Plus. Nu har ett dokument läckt ut på nätet som avslöjar det mesta om telefonerna!
Om vi börjar med specifikationerna för Huawei P10 så avslöjas det att mobilen kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Vidare avslöjas det att mobilen kommer drivas av Huaweis egna Kirin 965 processor, antingen med 4/32, 4/64 eller 6/128 GB minne. På baksidan av enheten kommer man finna två stycken Leica-kameror, både med en upplösning på 12 megapixlar. Den främre kameran ska istället fått en upplösning på 8 megapixlar.
Precis som tidigare källor sagt så kommer P10 få en platt display. Modellen med 4/32 GB minne ska kosta 508 dollar, något som motsvarar 4450 svenska kronor. Modellen med 4/64 GB minne ska istället kosta 595 dollar, något som motsvarar 5213 kronor. Den mest påkostade varianten av telefonen ska kosta 682 dollar, något som motsvarar 5975 sven…