Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 15, 2017

Mobilanyheter passerar en halv miljon sidvisningar!

Mobilanyher är en hobbysida jag startade våren 2016. Min tanke var att uppdatera med ett inlägg om dagen, men i takt md att fler läsare hittade in så kände jag en viss press på att vara först i Sverige ut med nya, intressant mobilartiklar. Under dagen har Mobilanyheter passerat över en halv miljon (!) sidvyer. Detta inom den imponerande tidsramen av 11 månader.
Vilken resa min sida gjort när jag tänker tillbaks.  Sidan startade jag upp i mars 2016 och sedan dess har fler och fler läsare trillat in på sidan. Jag tror starkt på det jag gör, och att allt material som publiceras på sidan hänger ihop med vad jag själv tycker.
Jag litar inte för fem öre på tester från de större tech-tidningarna idag, för vem vet, de kan mycket väl vara köpta tester. Oavsett hur stor min sida kommer bli kommer jag aldrig tillåta köpta tester. De produkter jag testar ska innehålla mina åsikter, inte någon annans. Jag har både fått erbjudande om att börja skriva för Swedroid och TeknikHype, men tackade naturli…

Rykte: här är framsidan på Huawei P10 Plus

Spekulationerna och bilderna kring Huawei:s kommande flaggskeppsduo P10 och P10 Plus har diggat tätt i veckan, så varför inte bjuda på ännu en bild?
En ny bild på Huawei P10 Plus har läckt ut på nätet. Bilden visar telefonen rakt framifrån, vilket betyder att man får se telefonens alla detaljer på framsidan. Här ser vi att P10 Plus kommer få en välvd skärm, en icke-fysisk hemknapp som också kommer agera fingeravtrycksläsare samt en selfiekamera med okänd upplösning.
Huawei förväntas visa upp P10 och P10 Plus på sitt MWC-event!
Källa

Nokia planerar att släppa surfplatta med 18,4 tumsskärm

En ny enhet från finländska Nokia har under kvällen påträffats via benchmarkprogrammet GFXBench. En av de maximalt sju enheterna som Nokia ska presentera 2017 handlar om en surfplatta.
Nokia kommer satsa hårt på marknaden 2017. Detta eftersom man både kommer visa upp en drös telefoner, men också en surfplatta. En surfplatta har dykt upp i benchmarkprogrammet GFXBench. Plattan har en gigantisk skärm på 18,4”, och lär därmed bli mer stationär än portabel. Enligt GFXBench ska skärmen fått upplösning 1440 x 2560 pixlar (Quad HD).
Under huven hittar vi Qualcomms prestandachipset Snapdragon 835 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne, varav 52 GB ska vara ledigt för användaren. Nokias surfplatta ska ha fått en bakre 12 MP-kamera, liksom framsidan på plattan som ska fått samma upplösning. Givetvis ska nyaste Android 7.0 Nougat vara förinstallerat. Förhoppningsvis presenteras plattan under MWC!  

Källa

ASUS börjar planera inför ZenFone 4 - lanseras i maj

Det var inte länge sedan ASUS presenterade prestandamonstret ZenFone AR med processorn Snapdragon 821 med hela 8 GB RAM. ASUS har nu börjat planera inför ZenFone 4, en telefon som tillverkaren ska lansera i maj-månad.
ASUS har tidigare meddelat att man satsar på att fördubbla sin smartphoneförsäljning i år. Det innebär att man också behöver dubbla antalet ASUS-telefoner på marknaden, åtminstone om man ska tro ASUS själva. I nuläget har jag inte fått in några ryktesspekulationer på telefonen. Det står däremot klart att ZenFone 4 kommer bli uppföljaren till ZenFone 3-serien. Förhoppningen är att ASUS inte bara lanserar en telefon i ZenFone 4-serien, utan tre. Källa

Här är Samsung Galaxy S8 Plus - får extraknapp för röstassistenten Bixby

Ny dag, nya bilder på Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 Plus. Det är i alla fall så jag kan beskriva det. Denna gång rör det inte sig om en enstaka bild, utan en serie bilder!Precis som gårdagens bilder på mobilens framsida säger denna bild att Samsung Galaxy S8 Plus kommer få mycket skärm i förhållande till yttermåttet. En intressant sak som vi kan se på dessa bilder är att Galaxy S8 Plus ser ut att få en extraknapp. Naturligtvis sägs det att denna knapp är till för Samsungs nya röstassistent Pixi. Om det visar sig stämma att knappen är tänkt som en genväg till Pixi innebär det förhoppningsvis att Samsung satsar lite mer på Pixi än vad man gjorde med föregångaren S-Voice.
Bilden som jag lade ut för ett antal dagar sedan indikerade att S8 Plus inte kommer få några dubbla kameror. Den nya bilden indikerar också att S8 Plus kommer få en enkel kamera på baksidan. Det är dock väldigt mycket utrymme för kameran, kommer Galaxy S8 Plus ha en sekundär dold kamera? Ja, kanske det!


Källa

Är det här LG G6 i ett vattentåligt skal?

Jag har vid ett antal tillfällen rapporterat om påstådda, läckta bilder på LG:s kommande flaggskepp G6. Nu ser det ut som en skaltillverkare råkat skicka ut en produktbild lite väl tidigt.
LG G6 är knappt en månad bort. Det är snart dags för den koreanska jätten att visa upp sin nyaste satsning på mobilfronten, nämligen LG G6. LG brukar inte vara en tillverkare som håller sina saker ”hemliga” innan man visar upp produkten. I nuläget har man dock inte skickat ut en siluett eller någon annan aptitretande teaserbild.
Däremot verkar det som att G6 läckt ut i förtid tack vore en skaltillverkare. På bilden ser vi att telefonen har dubbla kameror på baksidan med en ovanligt stor LED-blixt. Detta är något som kan indikera att LG kommer satsa hårt på kameran i G6, det återstår dock att se! Om vi går vidare så hittar vi en kombinerad fingeravtrycksläsare och strömknapp placerad under kameran, men vi finner också en G6-logga på telefonens baksida.
Av bilderna att döma kommer LG G6 få sina volymkn…

Rykte: här är specifikationerna för Xiaomi Mi 6

Jag skrev här om dagen om de första ryktena gällande Xiaomi Mi 6. Då spekulerades det kring när telefonen kan komma att bli presenterad. I denna omgång rykten spekuleras det istället vilka specifikationer telefonen kan komma att få.
Precis som i det tidigare ryktet så sägs mobilen komma i tre utföranden: en ”basic”, en standard och en Prime-variant.
Om vi börjar med specifikationerna för basicmodellen av Mi 6 så nämns endast prestandaspecifikationerna för mobilen. Enligt källan kommer Mi 6 Basic få MediaTeks prestandachipp Helio X30 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Modellen som placerar sig mellan ”basic” och premiumvarianten av Mi 6 är Mi 6 Standard. Telefonen sägs få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven sägs Qualcomms prestandachipp Snapdragon 835 sitta med 4 GB LPDDR4-RAM och 128 GB inbyggt minne.
Den bästa modellen av de tre sägs bli Xiaomi Mi 6 Prime. Mi 6 ska få samma processor som Mi 6 Standard fast en RAM-boost från 4 GB till 6 GB. Den…

LG G6 levlar upp med ny skärmupplösning & nytt format

Jag rapporterade tidigare under dagen om att LG kommer presentera sitt nya flaggskepp G6 under ett event den 26:e februari. Nu det avslöjat fler detaljer kring telefonen!
Enligt en källa kommer LG ”levla upp” med nya G6. Enligt denna källa kommer G6:s skärm få en upplösning på 1440 x 2880 pixlar, vilket betyder att LG lämnar Quad HD bakom sig. Det har inte nämnts vad den nya upplösningen kan komma att få för namn, men jag misstänker att LG kommer kalla G6:s upplösning för Quad HD+ eftersom upplösningen är något högre än traditionell Quad HD (1440 x 2560 pixlar). LG var väldigt tidiga med Quad HD-upplösningen när man presenterade LG G3, och jag tror nu alltså att man också kommer bli den första tillverkaren att lansera en smartphone med den kommande standarden för skärmupplösningen i kommande flaggskepp!
En annan mycket intressant aspekt är att LG G6 kommer få det mycket udda formatet 18:9 (2:1). LG G6 sägs få en 5,7 tumsskärm i en telefon som ska ha ungefär samma storlek som LG G5. Te…

Samsung Galaxy S7 och S7 Edge får nedskalad upplösning i Android 7.0 Nougat

En uppdatering behöver inte alltid betyda något positivt. Vissa användare av Samsung Galaxy S7 och S7 Edge har rapporterat att man haft problem med lägre upplösning när man uppdaterat telefonen till Nougat. 

Vissa användare har rapporterat att deras S7-telefoner skalat ned upplösningen från Quad HD (i 6.0 Marshmallow) till Full HD-upplösning i nya Nougat. Det rör sig som sagt bara om vissa exemplar av telefonerna, så de flesta kan uppdatera utan att oroa sig. Samsung arbetar på en uppdatering till de som drabbats av problemet.

Källa

Dessa telefoner får Android 7.0 Nougat från Samsung

Samsung har tidigare avslöjat att Galaxy S7 och S7 Edge kommer att uppdateras till Android 7.0 Nougat. Övriga modeller har det däremot varit tyst om. Nu har Samsung äntligen gått ut med vilka enheter som kommer få ta del av uppdateringen. 

Samsung satsar hårt på att få ut Android 7.0 Nougat till så många modeller som möjligt. Både budget och premiumtelefoner kommer få ta del av uppdateringen. Däremot kan det hända att prestandan kan bli mycket sämre, framförallt på budgetmobilerna.
Hur som helst, här är listan på mobiler som Samsung kommer uppdatera till Android 7.0:


Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S6 Edge  Samsung Galaxy Note 5  Samsung Galaxy S6 Edge+  Samsung Galaxy Tab S2 (endast LTE)  Samsung Galaxy Tab A  Samsung Galaxy A3
Lite konstigt tycker jag det är att Samsung inte planerar att uppdatera Galaxy A5.

Samsung meddelar att alla enheter kommer uppdateras någon gång under årets första halva. 
Källa

LG skickar ut inbjudan till event den 26:e februari - troligtvis G6 på intåg!

LG har under morgonen skickat ut en teaserbild för ett event man håller den 26:e februari. Troligtvis är det nya flaggskeppet G6 man kommer visa upp. 

LG har tidigare släppt en teaservideo där personer berätta vad som är viktigt i en smartphone. I videon tas det upp att folk tycker att en stor skärm på så liten yta som möjligt är en viktigt del av en smartphone. Detta är något vi sett är möjligt i och med Xiaomi Mi Mix som har mycket skärm i förhållande till telefonens yttermått.

Men personerna på videon pratade också om att de vill se en telefon som är IP-klassad (vattentålig). Troligtvis får G6 med andra ord IP-certifiering.Källa

Xiaomi presenterar gadget till telefonen

För ett par dagar sedan skrev jag att Xiaomi skulle hålla ett event den 18:e januari. Detta är precis vad man gjort. Det man har visat upp är ingen "smart" pry (alltså med en display), utan en gadget. 

Xiaomi har nämligen visat upp ett par glasögon. Det rör sig inte om ett par smarta glasögon, men det rör sig inte heller om ett par traditionella brillor. Xiaomi kallar glasögonen för Roidmi, och om du har svårt för starkt solljus ska du köpa dessa! Glasögonen ska nämligen skydda riktigt bra mot UV-strålning.

Xiaomi berättar också att glasögonen är utformade för att passa yngre i smaken och att de bara väger in på 21 gram.

Tillgänglighet samt pris är ännu oklart.Källa


Rykte: här är panelerna till Samsung Galaxy S8 och S8 Plus

Många rykten har det varit kring Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8 Plus. Under gårdagen rapporterade jag om den första "riktiga bilden" som läckt ut på S8 Plus. Telefonen på bilden väckte inget habegär inom mig eftersom den såg ut att få en stor ram runt skärmen. Nu har en ny bild läckt ut på telefonen där ett nytt habegär väcks inom mig! 

Under gårdagen fick bara Samsung Galaxy S8 Plus visa sig. Nu har både Galaxy S8 och S8 Plus fastnat på bild. Förvisso rör det sig dock bara om telefonernas paneler. Av bilden att döma kommer både vanliga S8 och Galaxy S8 Plus utrustats med ett gäng sensorer och kameror. Vi kan bland annat förvänta oss en iris-läsare i mobilerna.

Det glädjer mig också att se att telefonerna ser ut att få väldigt lite "döyta" runt skärmarna.


Källa


Sony presenterar nytt på MWC den 27:e februari

Det har tidigare spekulerats kring en uppföljare till slimmade Xperia XA. Nu ser det också ut som att Sony kommer presentera telefonen den 27:e februari då MWC-mässan tar sin början. 

Sony kommer, precis som förra året, hålla eventet klockan 8:30 svensk tid den 27:e februari. Som det ser ut just nu kommer man visa upp en uppföljare till Xperia XA. Det kan också röra sig om att Sony ska uppgradera Xperia X-serien till "2017" årsmodeller.


Källa

Nya bilder samt video visar upp Huawei P10 - från varenda vinkel

Jag har rapporterat om så pass många rykten kring Huaweis kommande flaggskepp P10 så att det var värt att skriva ett inlägg om hur telefonen kan komma att bli. Nu har konceptbilder på telefonen hamnat på nätet, och bilderna visar verkligen telefonen från varenda vinkel. Dessutom har en video läckt på telefonen. 


Av bilderna att döma kommer Huawei fortsätta sätta in ett hörlursuttag i företagets telefoner. Huawei P10 ser ut att få ett hörlursuttag tillsammans med en USB Type C-kontakt och en högtalare i botten. Telefonen ser ut att få en kurvad display, så antagligen är det Huawei P10 Plus som visas upp på videon. 
Telefonen ser ut att få dubbla kameror på baksidan, om inte skulle det förvåna mig om den inte får det. Något jag inte gillar med telefonens baksida är att den ser ut att vara gjord i glas.
Huawei presenterar P10 och P10 Plus under MWC nu i februari. 


Källa

LG Tar patent för vikbar smartphone

Samsung har ett  bra tag haft teknik redo för att göra en smartphone som ska kunna vikas ihop för att bli mer kompakt. LG vill å andra sidan inte vara sämre då man skickat in en patentansökan på en liknande teknik och fått godkänt. 

LG:s teknik kommer inte riktigt se ut som Samsungs. Samsung har tagit patent för en skärm som helt och hållet kan vikas ihop. LG har istället tagit patent på en panel där den övre halvan kan vikas ner, allt för att göra telefonen så kompakt som möjligt.
Jag tror däremot inte att denna typ av panel kommer sitta i LG G6.


Källa


ASUS skickar snart ut Android 7.0 Nougat till ZenFone 3-mobiler i norden

ASUS presenterade i höstas företagets nya flaggskepp ZenFone 3, ZenFone 3 Max och ZenFone 3 Deluxe. Jag blev minst sagt förvånad när man avslöjade att man skulle släppa trion på svenska marknaden. Snart ska man dessutom börja skicka ut Android 7.0 Nougat till telefonerna. 

ASUS har tidigare börjat skicka ut uppdateringen till ZenFone 3-mobiler i filipinerna. Man har under dagen meddelat att man stoppat utrullningen av systemet på grund av ett antal buggar som hittats i systemet. Man meddelar däremot att, när man funnit buggarna, så kommer man också börja rulla ut uppdateringen till alla ZenFone 3-enheter i världen.Källa

Nya bilder fångas på uppföljaren till Xperia XA

Jag skrev för ett antal veckor sedan om en telefon som påstods föreställa uppföljaren till slimmade Xperia XA. Nu har ett gäng nya bilder läckt ut på telefonen.

Uppföljaren till Xperia XA ser ut att få ett väldigt likt yttre mot generation ett av Xperia XA. Som det ser ut på bilderna så kommer Xperia XA 2 komma i tre olika färger: silver, svart och vinrött.
En vinröd smartphone är något jag aldrig sett i verkligheten, det vore med andra ord väldigt roligt om Sony väljer att släppa den vinröda versionen av telefonen i Sverige.

Av bilderna att döma kommer Xperia XA 2 få ett hörlursuttag, en mediehögtalare placerad på undersidan samt ett hörlursuttag på ovansidan.

När telefonen ska presenteras är fortfarande oklart, men förhoppningsvis blir det under MWC!

Källa

Rykte: Google lanserar nya Android Wear-klockor i samarbete med LG 9:e februari

Jag skrev i slutet på förra året att Google planerar att släppa två nya Android Wear-baserade klockor i början på januari. Nu har fler detaljer framkommit som nämner vilka Google kommer samarbeta med för att ta fram klockorna.  

Enligt källan kommer Google samarbeta med LG för tillverkning av de nya klockorna. Klockan ska komma i två varianter; en för den aktive då modellen ska kallas för LG Watch Sport medans man också ska kunna välja på en modell vid namn LG Watch Style som bland annat sägs få ett läderarmband.

Den stora höjdpunkten i klockorna sägs dock inte bli klockornas hårdvaror, utan mjukvaran. Både modeller sägs få Android Wear 2.0 från start.
Enligt källan kommer Google hålla eventet den 9:e februari.


Källa

Samsung Galaxy S8 Plus påträffas på riktiga bilder

Läckor kring Samsung Galaxy S8 hamnar på nätet som att Samsung ska presentera telefonen imorgon. Så är inte fallet då mobilen tidigast presenteras någon gång i februari. Nu har den första riktiga bilden påträffats på mobilen - minst en månad innan det officiella uttalandet av luren. 
Den bild vi fick se tidigt i morse stämmer inte in på hur Galaxy S8 Plus kommer se ut. Samsung Galaxy S8 Plus (men också S8) kommer bli utan de fysiska knapparna vi hittar placerade under skärmen på dagens Galaxy-smartphones. Knapparna sägs istället blivit placerade på telefonernas displayer. 
Samsung Galaxy S8 Plus kommer få volymknapparna och strömknappen placerade högra långsidan. Jag tycker också det ser ut som att Samsung Galaxy S8 Plus har ett fack för en pekpenna (S-Pen).  Detta skulle i sådana fall antagligen betyda att Samsung Galaxy Note 7 var den sista telefonen Samsung gjorde i Note-serien. Källa

Rykte: Nokia P1 är företagets kommande flaggskepp - får specifikationer i världsklass

Nokia har egentligen inte sagt så mycket själva, utan det är alla läckor som talat om Nokias kommande planer. En läcka avslöjade till exempel att Nokia planerar att släppa 6-7 mobiltelefoner i år, där en, Nokia 6, redan är presenterad. 

En ny källa hävdar att Nokia kommer presentera en flaggskeppstelefon under MWC i februari. Källan säger att Nokia kommer kalla luren Nokia P1. Nokia P1 ska få specifikationer i absoluta världsklass. Telefonen sägs få en 5,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Skärmen ska skyddas av GorillaGlas 5. 
Vidare ska Nokia P1 få Qualcomms prestandachipp Snapdragon 835 med 6 GB LPDDR4 RAM, 128 eller 256 GB inbyggt minne, IP57-klassning för vatten-och-dammresistans, en fingeravtrycksläsare placerad på den högra långsidan (i strömknappen) och en 22,6 MP-kamera. 
Samtidigt sägs det att Nokia P1 kommer vara baserad på Sharp Aquos X3 (se bild nedan), ungefär som att Google Pixel är baserad på HTC One A9. 


Källa

Rykte: Xiaomi Mi 6 kommer i tre versioner

Enligt flera källor kommer Xiaomi presentera sitt nästa flaggskepp Mi 6 under MWC nästa månad. Så mycket mer än ett lanseringsdatum har hittills inte nämnts. Nu går en källa ut med de första hårdvaruspecifikationerna för hur Xiaomis nya telefoner kan komma att bli. 
Xiaomi är en tillverkare som på senare tid släppt sina flaggskepp i två versioner. Det har då handlat om att man har kunnat välja mobilen i två olika minnesstorlekar. Inför 2017 sägs Xiaomi ta valmöjligheten ytterligare ett steg längre.  Enligt källan som skriver om nyheten kommer Xiaomi presentera en variant av telefonen med processorn Helio X30 (antagligen för Asien) medans varianten som kommer säljas i Europa kommer få processorn Snapdragon 835.
Enligt samma källa så kommer Xiaomi också släppa en variant av Mi 6 som ska ha fått en Edge-skärm. Telefonen sägs få Snapdragon 835. 
Källa

Rykte: Så mycket kostar Samsung Galaxy S8 och S8 Plus

Rykten kring Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8 Plus har det varit gott om. Igår och i morse kunde jag rapportera om telefonernas modellnummer och påstådda bilder på mobilerna. Nu inkommer också prisuppgifter på telefonerna.
Enligt källan som rapporterat om händelsen så kommer Galaxy S8 och S8 Plus inte helt oväntat bli dyrare än sina föregångare. Närmare bestämt ska Samsung ha höjt priset med 500 kronor för Galaxy S8, något som innebär att luren kommer kosta 8490 svenska kronor. S8 Plus sägs å andra sidan kosta 9490 svenska kronor. Om detta blir fallet, vad tycker du då om Samsungs prissättning? Lämna gärna en kommentar. 

Källa

Sony börjar uppdatera Xperia Z5-familjen till 7.0 Nougat

Xperia Z5-serien var Sonys sista flaggskepps-serie ur Z-serien innan man gick över till X-serien. Sedan man lanserade de första telefonerna i X-serien har det varit tyst kring "gamla" Z-serien. Nu har Sony uppmärksammat Z5-serien genom att börja skicka ut Android Nougat. 

Sony har alltså påbörjat utrullningen av Android 7.0 Nougat till Xperia Z5, Z5 Compact och Z5 Premium. Uppdateringen väger in på 1,3 GB, så det gäller med andra ord att man har en hel del utrymme ledigt om man tänker uppdatera. Som det ser ut just nu  har ingen svensk telefon ur Z5-serien fått ta del av uppdateringen. Sony låter meddela att uppdateringen snart är här till svenska exemplar av telefonerna.


Källa

Xiaomi Mi Mix Evo påträffas på nätet - kör Snapdragon 835

Det var inte allt för länge sedan Xiaomi presenterade en vit version av företagets flaggskepp Xiaomi Mi Mix. Nu har en uppgraderad version av mobilen påträffats!

Av bilden att döma kommer Xiaomi kalla sitt nya flaggskepp för Mi Mix Evo. Det som ska vara uppdaterat från vanliga Mi Mix är prestandan. Mi Mix Evo ska ha fått processorn Snapdragon 835 men med "bara" 4 GB RAM, antagligen är detta med andra ord en uppgraderad variant av Mi Mix med 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.

Källa

Måtten för Samsung Galaxy S8 och S8 Plus läcker ut på nätet - Samsung satsar på små yttermått

En ny dag - ett nytt Galaxy S8 rykte. Den här gången påstås Samsungs kommande Galaxy S8-telefoner fått sina yttermått utskrivna i förtid. Nu har en ritning med telefonernas yttermått dessutom hamnat på nätet. 

Om vi börjar med Samsung Galaxy S8 så ser mobilen ut att bli 2 mm kortare på längden jämfört med Samsung Galaxy S7. Precis som jag skrev i inledningen ser det också ut som att Galaxy S8 kommer få riktigt mycket skärm på framsidan i förhållande till telefonens yttermått.
Om vi går vidare till Samsung Galaxy S8 Plus så ser vi att den blivit 2 mm längre på höjden mot Samsung Galaxy S7 Edge. Precis som Galaxy S8 ser S8 Plus ut att få riktigt mycket skärm i förhållande till yttermåtten på telefonen. Om S8 Plus får en 6,4 tumsskärm (som det tidigare spekulerats kring) och telefonen "bara" är 2 mm högre än S7 Edge så blir jag imponerad!Källa

Viktigt information om Samsung Galaxy S8 och S8 Plus läcker ut på nätet

Flera spekulationer och bilder har hittills cirkulerat runt på nätet gällande Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8 Plus. Nu har viktiga detaljer om Samsungs kommande telefoner hittats ut på nätet.  

Det handlar om telefonernas modellnummer. Samsung Galaxy S8 kommer få beteckningen SM-G940F medan Samsung Galaxy S8 Plus istället kommer få beteckningen SM-G945F. Samsung Galaxy S7 har beteckningen SM-F930F medans S7 Edge istället fått beteckningen SM-F935F. Med andra ord kan en lite mer insatt person lista ut att det rör sig om en helt ny serie Galaxy-telefoner. 

Källa

Därför startade jag upp Mobilanyheter.net

Många av er läsare har säkert funderat på hur Mobilanyheter kom till. Har jag rätt? Sidan har snart varit ständigt aktiv i ett års tid. I denna text kommer jag förklara vad det var som gjorde att jag startade upp denna sida!  

Jag är en väldigt teknisk kunnig person som mer än gärna hjälper mindre tekniskt kunniga personer. Innan jag började med skrivandet på denna sida så var jag en hel del på PhoneHouse där jag hjälpte kunder med köp av nya mobiler samt även teknisk support. En affär jag fortfarande är på ganska ofta!

En dag kom jag och tänka på en sak: Swedroid, Mobil, M3 etc skulle behöva en oberoende tech-sida som skulle kunna konkurrera, det var här iden med Mobilanyheter föddes. ALLA större tidningar är köpa idag, på ett eller annat sätt. Mitt mål med denna sida är att den aldrig ska kunna bli köpt på något sätt. Alla recensioner och tester ska innehålla mina åsikter, inte någon annans.

Med denna sida riktar jag också in mig på att vara föst ut med tech-nyheter i Sverige, något…

Xiaomi kan komma att presentera utmanare till Google Glass

Google Glass var en väldigt cool pryl eftersom att det var någonting helt nytt som hade oändliga möjligheter. Google fick dock efter ett tag ute på marknaden lägga ner de smarta glasögonen på grund av deras höga pris. Nu sägs det att kinesiska Xiaomi kan komma att presentera något som liknar Google Glass! 

Xiaomi har under eftermiddagen skickat ut en teaserbild där motivet är en himmel med två olika filter. Enligt andra källor så kan det röra sig om olika kamerafilter man ska presentera till sina nuvarande telefoner.

Xiaomi är en tillverkare som inte brukar prissätta sina produkter särskilt högt. Om vi får se ett par "Xiaomi Glasses" så skulle de med allra största sannolikhet bli billigare än Google Glass. Vad tror du Xiaomi kommer presentera på sitt event den 18e januari? Kommentarsfältet är fritt!

Källa

Samsung Galaxy S8 får en bra selfiekamera enligt senaste källan

Det är viktigt för Samsungs kunder att ha bra kameror i företagets mobiltelefoner. Samsung har alltid kunnat leverera riktigt bra bakre kameror till sina smartphones. Hur har det egentligen varit med selfiekameran? Inget vidare, eller hur? 

Enligt den senaste källan kommer Samsung lägga stort krut på att få till en riktigt bra selfiekamera i företagets kommande flaggskepp Galaxy S8. Nyligen presenterade Samsung Galaxy A5 är en telefon som har en främre 16 MP-kamera med ett imponerande bländaravtal på f/1.9. Förhoppningsvis får Samsung Galaxy S8 riktigt bra kameror!

Källa

Specifikationer & bilder på Samsung Galaxy J7 (2017) påträffas i förtid

En ny telefon från Samsung har påträffats på nätet. Källan har både bilder och specifikationer på Samsungs nya budgetsatsning i form av Samsung Galaxy J7 (2017). 

Av bilderna att döma kommer Samsung Galaxy J7 (2017) påminna mycket om 2015 års upplaga av Galaxy A5. Telefonen ser ut att få en metallram som löper längs med kanterna. Vidare ser det ut som att mobilen kommer volymknapparna placerade på den högra långsidan och strömknappen placerad på den vänstra långsidan. På framsidan ser det ut som att mobilen kommer få en fysiska hemknapp med en inbäddad fingeravtrycksläsare.

Om vi går över till specifikationerna så sägs J7 (2017) få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 625 med "bara" 2 GB RAM, 16 GB inbyggt minne (plats för minneskort finns) och Android 7.0 Nougat från start.

Den bakre kameran ska ha fått en upplösning på 13 megapixlar medans den främre kameran ska ha fått en upplösning på 5 megapixlar. Det är ännu oklart när Samsung tänker presenter…

Supercoola OPPO Find 9 läcker ut på nätet i förtid - utmanar Xiaomi Mi Mix med slimmade yttermått

Xiaomi Mi Mix är verkligen en telefon i en klass för sig, det tycker i alla fall jag. Som vanligt när en tillverkare kommer med en bra ide, så brukar de andra tillverkarna ta efter samma ide, och antingen göra den sämre eller bättre.  OPPO Find 9 är en telefon som tidigare påträffats på bild. Nu har fler bilder och en video läckt ut på telefonen.
Det ser ut som att Find 8 bygger på samma ide som Xiaomi har med Mi Mix, nämligen en stor skärm i förhållande till telefonens yttermått.

OPPO ser ut att ta det hela ett steg längre då det sägs att Find 9 kommer få fingeravtrycksläsaren placerad under skärmen. Vidare sägs mobilen få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning, processorn Snapdragon 835 med 6 GB RAM, ett stort 5000 mAh batteri, en bakre kamera med upplösningen 16 megapixlar och en främre kamera med upplösningen 13 megapixlar.
Det är ännu oklart när mobilen presenteras.
KällaLG G6 kommer inte bli överhettad lätt berättar LG

Alla har vi någon gång varit med om att telefonen blivit överhettad. Nu berättar LG att företagets kommande flaggskepp G6 kommer klara av extrema temperaturer utan att bli överhettad. 

Enligt LG kommer G6 kunna klara av att ha en stigande temperatur upp till 150 grader menar LG. Om det nu händer att telefonen blir överhettad så ska den inte samla upp värmen på ett och samma ställe som en traditionell smartphone, utan den ska kunna sprida värmen över hela telefonen. Detta för att G6 aldrig ska upplevas som skållhet.

Källa

Rykte: Svenska exemplar av HTC 10 får Nougat inom tre veckor

Jag rapporterade i lördags om att HTC mer eller mindre hade bekräftat varför Europeiska exemplar av HTC 10 inte hade fått Nougat - däribland svenska exemplar av telefonen. Nu träder en ny källa fram som säger sig veta när HTC kommer fortsätta utrullningen av den smaskiga godissorten!  

Enligt detta rykte kommer HTC rulla ut uppdateringen till Android 7.0 Nougat om cirka tre veckor. HTC har tidigare strulat med att få ut uppdateringar till sitt flaggskepp. Det är med andra ord högst oklart om detta stämmer.Källa

Den kompletta drömtelefonen kan vara nära!

Amerikanska Qualcomm har under kvällen gått ut och sagt att drömtelefonen är nära! Man har nämligen gått ut och sagt att man kommer presentera en ny telefon under MWC med ett hårdvarupaket vi inte finner i någon telefon idag! 
Enligt Qualcomm så kommer telefonen få specifikationer som främre stereo-högtalare, en bakre 24 MP-kamera, en främre 12 MP-kamera samt 6 GB RAM med nya prestandachippet Snapdragon 835. Samtidigt bekräftar Qualcomm att det inte rör sig om Nokia 8, utan att en helt annat tillverkare kommer sätta in dessa specifikationer i sitt nya flaggskepp. Vilken tillverkare tror du att det rör sig om? Kommentarsfältet är fritt! 
Källa

Tillbakablick av den gångna veckan: detta har hänt i mobilvärlden (vecka 2)

Ytterligare en vecka på det nya året har rullat förbi. En vecka som varit fylld med spännande rykten och nyheter. Som vanligt har jag rapporterat en hel del om Samsungs kommande Galaxy S8, men det har också varit en hel del annat i veckan som hänt! 

Egentligen är det två stora rubriker för denna vecka: Samsung Galaxy S8 och LG G6. Samsung Galaxy S8 därför att det nyligen läckt ut två videos på enheten. Av filmerna att döma kommer Samsung Galaxy S8 bli en supergrym telefon! Så ni gör bäst i att kolla in filmerna om ni inte redan sett dem.

En annan stor nyhet är en video LG släppt som med allra största sannolikhet handlar om företagets kommande flaggskepp G6. I videon går man igenom en hel del viktiga detaljer som G6 förhoppningsvis kommer få. Så, om du vill veta viktiga detaljer om LG G6 gör du rätt i att kolla på videon.

En av veckans största nyheter var att HTC presenterade en helt ny serie telefoner. Den nya serien kallar man för U-serien, en serie som både kommer bestå av budgettele…

Jag testar Xiaomi Mi Mix - världens coolaste konceptlur?

Jag är såvitt jag vet den enda tech-sidan som fått förmånen att få hem en Mi Mix för test. Efter att ha testat: Xiaomi Mi Mix är en grym smartphone och den borde sannerligen vara en inspirationskälla för många andra tillverkare! I mitt test ska vi titta närmare på telefonens funktioner och design. Är telefonen för stor att hålla i? Hur är kameran? Hur är skärmen? Allt detta och lite till ska besvaras i detta genomgående test! 

Designen  Det stora säljargumentet för Mi Mix är utan tvekan telefonens slimmade yttermått. Telefonen har en 6,4 tumsskärm, trots detta är den inte mycket större än en Samsung Galaxy S7 Edge eller OnePlus 3. Eftersom Mi Mix har en så tunn ram runtom skärmen skulle det kunna betyda att det är lätt att komma åt skärmen av misstag, men så har jag lyckligtvis inte upplevt det. Xiaomi har gjort hörnen på mobilen svagt rundade, något som gör att mobilen ligger otroligt skönt i handen. 
Xiaomi har använt sig av ett gäng exklusiva material. På baksidan av telefonen har X…