Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 8, 2017

HTC meddelar: därför har vissa exemplar av HTC 10 ännu inte fått Nougat

HTC har tidigare vid flera tillfällen utlovat att man skulle börja uppdatera flaggskeppet HTC 10 till Android 7.0 Nougat "tre månader efter att Google presenterade mjukvaran". Så har fallet inte sett ut då HTC fortfarande inte skickat ut Nougat till Europeiska versionen av HTC 10.   

Många undrar vad HTC egentligen håller på med. Idag har HTC också besvarat varför man inte skickat ut 7.0 Nougat till flera exemplar av HTC 10. Enligt HTC har man hittat en allvarlig bugg i systemet som hindrar att man skickar ut uppdateringen. Man meddelar samtidigt att man inte vet när man kan fixa problemet och därmed fortsätta utrullningen av Nougat till bland annat svenska exemplar av telefonen.

Källa

Huawei Honor 8 får Nougat tidigare än beräknat

Jag skrev för ett antal veckor sedan om att Huawei troligtvis planerade att släppa Android 7.0 Nougat till Honor 8 i början på februari. Nu har man avslöjat att man tidigarelägger uppdateringen för telefonen! 

Det händer inte ofta, men det kommer inträffa för Honor 8-kunder. Huawei har nämligen meddelat att man kommer börja rulla ut Android 7.0 Nougat till Honor 8 i övermorgon, vilket betyder den 16e januari. Uppdateringen kommer först att rullas ut till japanska kunder, för att sedan rullas ut till övriga världsdelar såsom Sverige tätt därpå.

Källa

Så många exemplar av Xiaomi Mi Mix har Xiaiomi hunnit med att tillverka

Xiaomi Mi Mix är konceptmobilen som tagit världen med storm. Xiaomi Mi Mix är den första telefonen som kommit upp på marknaden med en skärm som går ända ut i kanterna på en telefons framsida. Nu har Xiaomi avslöjat hur många exemplar av Mi Mix man hunnit tillverka!

Även om man inte kan tro det så är Xiaomi Mi Mix en konceptmobil som tillverkas i begränsad upplaga så är det faktiskt så. Xiaomi har under gårdagen meddelat hur många telefoner sedan oktober 2016 man hunnit med att tillverka. Men meddelar att man hunnit tillverka 100 000 exemplar av telefonen sedan tillverkningen drog igång i mitten på oktober 2016. 
Källa

Samsung Galaxy S8 fångas på video

Sent under fredagskvällen har två stycken videos släppts. Telefonen på filmerna tror man är Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8. Videon stämmer också in på den telefon vi tidigare sett på bilder! 

Videon är på koreanska, så för mig är det svårt att förstå vad kvinnan bakom mikrofonen säger. Såvitt jag förstår det så pratar hon om att Galaxy S8:ans skärm kommer vara betydligt tunnare än de som sitter i Samsungs smartphones idag. Jag misstänker att man gjort skärmen så pass tunn så att man ska kunna placera en fingeravtrycksläsare i panelen. Tyvärr tror jag inte detta är fallet utan att Samsung valt att placera fingeravtrycksläsaren på telefonens baksida.

Om vi istället tar en titt på telefonens design så känner vi igen från tidigare bilder. Med andra ord blir Galaxy S8 en riktigt vass utmanare till Xiaomi Mi Mix.

Källa

HTC: Vi tänker släppa färre smartphones i år

I och med presentationen av HTC:s nya U-familj har man meddelat att man kommer presentera färre smartphones 2017, ett konstigt beslut av HTC tycker redaktionen på Mobilanyheter. 

Jag tycker detta då HTC inte släppte särskilt många smartphones under 2016 jämfört med exempelvis Samsung som släppte väldigt många telefoner under 2016. På något sätt anser jag att det är fel taktik av HTC. Om man släpper en mindre mängd smartphones så finns risken att det inte finns en smartphone för varje målgrupp, det kommer dock visa sig!

Samtidigt kan det vara ett smart drag av HTC. Att man tillverkar mindre telefoner kommer innebära att man kan lägga mer energi åt att få till kommande mobiler så bra som möjligt.
Förhoppningsvis innebär detta att HTC 11 blir en grym smartphone!

Källa


Wileyfox introducerar Swift 2X med Cyanogen

Engelska Wileyfox har under kvällen introducerat mellanklassaren Swift 2X som bland annat erbjuder det avancerade systemet Cyanogen OS ovanpå Android 6.0.1 Marshmallow.

Om vi tar en titt på telefonens specifikationer så bjuder Swift 2X på en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Vidare har telefonen utrustats med processorn Snapdragon 430 med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, en bakre 16 MP-kamera och en främre 8 MP-kamera.

En sak som Wileyfox pratade väldigt gott om är Swift 2X:s batteri. Batteriet är 3010 mAh stort och stödjer Quick Charge 3.0 genom en USB Type C-kontakt. Wileyfox berättar att batteriet kan ladda från 0-100% på 55 minuter, något som låter väldigt lovande.

Som det ser ut just nu kommer Swift 2X endast bli tillgänglig i England till ett pris på 220 pund, något som motsvarar 2400 svenska kronor.

Källa


Rykte: här är senaste bilden på Samsung Galaxy S8

Mycket spekulationer kring Samsungs två kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8 Plus har det varit. Nu har en källa satt ihop alla tidigare designrykten vi haft på Galaxy S8.
Telefonen på bilden nedan ska föreställa Samsung Galaxy S8. Telefonen har väldigt mycket skärm på framsidan, men samtidigt påminner baksidan på telefonen väldigt mycket om Galaxy S7:s baksidan. Samsung Galaxy S8 Plus kommer å andra sidan se likadan ut som S8, fast den enda skillnaden ska vara att plusmodellen ska ha fått dubbla kameror på baksidan.
Källa

Rykte: bara ena modellen av Galaxy S8 kommer få dubbla kameror på baksidan

Apple är en tillverkare som på senare tid släppt två upplagor av likadana mobiltelefoner. En större och en mindre. Samsung sägs göra samma sak inför Galaxy S8 lanseringen. Däremot sägs det nu kunna vara stora skillnader mellan de två! 

Apple iPhone 7 Plus är en telefon som har fått dubbla kameror på baksidan. Detta till skillnad från vanliga iPhone 7 som bara fått en kamera på baksidan. Fram tills nu har det sagts att båda modellerna av Galaxy S8 kommer få dubbla kameror på baksidan. Ett rykte som nu går isär. Den nya källan menar att bara S8 Plus kommer utrustats med de dubbla kamerorna på baksidan.

Samma källa menar att både S8 och S8 Plus kommer få sina fingeravtrycksläsare placerade på baksidan (under kameran) då läsarna inte sägs få plats på framsidan (eftersom det ska vara skärm över hela!).

Källa

Rykte: det här är bilder på Moto G5 Plus

Moto är i farten igen! Nu har en ny telefon vid beteckningen G5 Plus påträffats på nätet. Både bilder och specifikationer har också kommit fram i förtid!  

En väldigt stor grej med Moto:s flaggskepp Moto Z är att mobilen kan byggas ut med hjälp av moduler. Om vi istället tar en titt på Moto G5 Plus design så ser det ut som att mobilen kommer sakna stöd för moduler.

Om vi  går över till telefonens specifikationer så sägs mobilen få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 625 med 4 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, ett 3080 mAh stort batteri, en fingeravtrycksläsare, en bakre 13 MP kamera och en främre 5 MP-kamera.

Källa

Samsung Gear S3 (Frontier) snart i testlabbet!

Samsung Gear S3 är en smartklocka som många av er läsare frågat om jag inte kan recensera här på bloggen. Jag har under kvällen lagt en beställning (observera att testet kommer vara baserad på mina egna tankar, då Samsung inte längre är en samarbetspartner) på en Samsung Gear S3 Frontier.  

Jag har under torsdagskvällen lagt en beställning på en Samsung Gear S3 Frontier. Gear S3 finns i två utföranden; antingen en modell med ett mer stilrent utseende (även kallad Classic) eller den varianten jag beställt som tål lite tuffare tag (Gear S3 Frontier).

Jag har i drygt ett år haft min trotjänare Samsung Gear S2 (läs testet här). Jag tycker framförallt det ska bli roligt att jämföra Gear S2 och Gear S3 med varandra, då det på pappret inte ser ut att vara särskilt stor skillnad mellan de två. Däremot brukar man säga att det är detaljerna som gör skillnad i dagens tekniska prylar. Vi får se om detta stämmer in på Samsung Gear S3!


Nokias nya flaggskepp Nokia 8 kommer till Sverige

Nokia är en tillverkare som vill sätta avtryck på 2017. Detta genom att presentera 6-7 mobiler 2017. En av dessa är redan presenterade, Nokia 6. Nu sägs det att Nokia kommer presentera det nya flaggskeppet Nokia 8 i början av CES den 26e februari.  

Enligt sidan som rapporterar om händelsen så kommer Nokias flaggskepp alltså få en 8:a bakom tillverkarens namn. Enligt samma källa kommer Nokia 8 få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning, paneltypen ska bestå av SUPER AMOLED (samma som för Samsung S7 och S7 Edge t.ex).

Nokia 8 sägs få Qualcomms nya prestandachipp Snapdragon 835 med 128 GB inbyggt minne och 6 GB RAM-minne.
Telefonen sägs få dubbla främre stereo-högtalare, en fingeravtrycksläsare, en bakre kamera med en upplösning på 24 megapixlar och en främre kamera på 12 megapixlar.

Eftersom mobilen förväntas bli presenterad på MWC i Barcelona så skulle det förvåna mig om den inte dyker upp i Sverige.

Källa

Rykte: Sony använder OLED-panel för 2018 års flaggskepp

Sony var i början av sin Xperia Z-serie kända för att sätta in paneler av blaskig kvalitet i telefonerna. Sedan dess har man sakta men säkert arbetat sig uppåt. Nu säger en ny källa att Sony kommer använda OLED-paneler till sitt flaggskepp för 2018!

Om detta rykte visar sig stämma så skulle det innebära ett genombrott för Sonys paneler. Sonys mobiler tycker jag inte har paneler som kan jämföras med exempelvis Samsungs SUPER AMOLED-paneler. Men med OLED skulle Samsung få det svettigt om öronen.


Källa

HTC presenterar U Play och U Ultra

HTC har efter många om och men introducerat två nya telefoner på sitt event som gick av stapeln på morgonen svensk tid. HTC U-serien är här! Det som utmärker U Play och U Ultra är att båda telefoner har en väldigt snygg design, dessutom är de "skapade för dig". Ett stort fokus som HTC lade på sina två nya smartphones är telefonernas design, då båda telefoner har fått exklusiva kvalitetsmaterial. 

Om vi börjar med HTC U Ultra, så har mobilen fått en baksida som skyddas av safirglas. Mobilen ska alltså fått den glans som glas erbjuder, fast å andra sidan ska den vara betydligt mer hållbar vid tapp. Mobilen kommer finnas tillgänglig i färgerna blå, rosa, vit och svart. 
Om vi går över till specifikationerna så har U Ultra fått en 5,7 tumsskärm med en extraskärm ovanpå den primära skärmen. Med hjälp av den sekundära skärmen ska man enkelt kunna följa inkommande notiser. Skärmen har fått en upplösning på 1440 x 2560 pixlar (Quad HD).  Om vi går vidare till telefonens prestanda s…

Rykte: Samsung presenterar surfplatta med vikbar skärm

Samsung och LG är två tillverkare som visat upp att man kan göra riktigt tunna skärmar som också är böjbara. Nu ryktas det om att Samsung är redo att presentera sin första produkt med en böjbar skärm till folket!

Enligt källan som jag fått informationen ifrån så kommer Samsung lansera en surfplatta med en 7 tumsskärm som ska vara vikbar. Om detta visar sig stämma så kan det i det coolaste fallet innebära att plattan ryms i en ficka och blir mycket behändigare att ta med dig överallt. Detta rykte bör dock tas med en gnutta salt.
Källa

LG G6 blir den perfekta telefonen - LG släpper teaservideo

För ett tag sedan avslöjade jag att LG kommer lägga fokus på designen och användarupplevelsen i sitt nya flaggskepp G6. Nu har tillverkaren varit i farten på nytt. Denna gång har man släppt en teaservideo för mobilen!
LG kommer med allra största sannolikhet presentera sitt nya flaggskepp LG G6 under MWC-mässan i februari. Man har nu släppt en teaservideo där man låter kunder berätta om vad som skulle vara den optimala telefonen.
Flera gånger nämns det att kunder vill ha en telefon med stor skärm, fast att telefonen i sig ska vara liten och behändig att ta med sig. Det nämns också att kunder vill ha en telefon med riktigt bra grepp för att minska tappskador.
Sist men inte minst nämns det att kunder vill ha en vattentät telefon.
Allt detta tror jag LG G6 kommer få, annars skulle LG aldrig släppa denna video.


Källa

Nokia släpper teaservideo på "ny" mobil man kommer att visa upp den 26e februari

Som jag skrivit tidigare under kvällen så kommer Nokia hålla ett event den 26e februari där man förväntas visa upp i alla fall en ny smartphone. Nu har man släppt en 45 sekunder lång teaservideo som berättar mer detaljer om telefonen.


Nokia skriver samtidigt att kunder ska göra sig redo tills den 26e februari. Under detta hittar man en teaservideo som visar upp en telefon från Nokia. Videon visar tillsynes redan presenterade Nokia 6. Nokia 6 är än så länge bara aktuell för Kina, men jag misstänker att den kommer bli tillgänglig för den övriga världen från och med den 26e februari!
Videon kan ses här


Huawei visar upp P10 och P10 plus den 26 februari

Huawei har under kvällen avslöjat att man kommer närvara på den stora teknikmässan MWC med ett event som går av stapeln den 26 januari. Enligt rykten så kommer Huawei visa upp sina två nya flaggskepp på eventet. 

Som alla förstår är det Huawei P10 och P10 Plus jag pratar om. Enligt tidigare källor kommer Huawei släppa P10 i två utföranden. Ena modellen ska ha fått en 5,5 tums stor skärm med Quad HD-upplösning, medans den andra varianten av telefonen istället sägs få en 5,2 tums stor skärm med Full HD-upplösning.

All övrig prestanda ska vara identisk, så som t.ex Kirin 965 chippet som båda modeller sägs få med 6 GB tillhörande RAM.
Källa

FlashScore – bästa sportappen 2017 (annons)

För den som har ett favoritlag i en sport är matchbevakning A och O. Med modern teknik är en app att föredra och då det kommer till liveresultat, målservice, statistik och livereferat så finns det en som sticker ut lite extra. Den appen heter FlashScore och de senaste åren har appen seglat upp som den mest populära och bästa sportappen 2017. Appen finns att ladda ner gratis till iOS och Android och den fungerar perfekt att använda tillsammans med bland annat Apple Watch.Vad som gör appen riktigt bra och stark i förhållande till sina konkurrenter är att man erbjuder en stabil koppling till FlashScore.se – webbsidan som erbjuder uppdaterad livescore. Kopplingen består bland annat i att Du som användare kan registrerar ett FlashScore-konto och därefter logga in på webbsidan och i appen. När du är inloggad så kan du med några enkla klick lägga till dit favoritlag och dina ligor, samt markera vilka matcher du vill få notiser om. Appen och webbsidan synkroniseras så att du aldrig riskerar…

Nokia kommer släppa flera mobiler den 26e februari

När Nokia visade upp mellanklassaren Nokia 6 i söndags var det knappast bara jag som blev förvånad över att man valde att visa upp en enhet så pass tidigt. Man har tidigare berättat att man kommer visa upp 6-7 mobiler under årets gång. Två av dessa sägs komma på ett event den 26e februari. 

Nokia har under dagen avslöjat att man kommer presentera flera nya nyheter under ett event den 26e februari, en dag innan den gigantiska MWC-mässan går av stapeln. Mest troligt är att HTC visar upp en internationell version av företagets nylanserade smartphone "6". Men vilken är den andra enheten man kommer visa upp? Ja, just nu tyder det mest på att man visar upp budgetmobilen Nokia E1. Personligen hoppas jag dock att Nokia släpper sitt flaggskepp!

Källa


Så mycket kostar Nokia 6

Nokia och HDM presenterade i söndags återkomstmobilen Nokia 6. Nokia 6 erbjuder specifikationer som en mellanklass-mobil och kommer få en matchande prissättning. Man man har också meddelat när man tänker släppa luren i Kina. 

Nokia har meddelat att "6" kommer få en prissättning på 245 dollar, något som motsvarar 2231 svenska kronor. För denna summa får kunder hårdvara i form av en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 430 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne, men framförallt Android 7.0 Nougat från start.

Man meddelar också att mobilen kommer släppas "tidigt 2017".

Källa

Uppgifter: Samsung börjar skicka ut Android 7.0 Nougat till S7 och S7 Edge från och med nästa vecka

Samsung meddelade för ungefär två veckor sedan att man skulle börja uppdatera sina nuvarande flaggskepp Galaxy S7 och S7 Edge till Android 7.0 Nougat någon gång i januari månad. Nu har man meddelat ett mer precist datum då man kommer börja rulla ut uppdateringen. 

Samsung har meddelat att uppdateringen kommer börja att rullas ut i mitten av denna månad, vilka betyder att Samsung kommer börja utrullningen av Nougat den 15e januari. Jag är osäker på om detta gäller svenska exemplar av S7 och S7 Edge. Förhoppningsvis är det dock så!

KällaNya uppgifter: Nokia 6 blir snart tillgänglig i Sverige

Nokia och HDM presenterade i söndags "återkomstluren" Nokia 6, en smartphone som hittills bara är tillgänglig för köp i Kina. Nu menar en ny källa att Nokia också kommer lansera mobilen utanför Kina.  

Ett land som Nokia säkerligen vill lansera Nokia 6 i är hemlandet Finland och Finlands närmsta granne Sverige. Jag vet inte om jag någonsin hört så mycket prat om en tillverkare som Nokia, som gjorde helt fantastiska telefoner förr i tiden såvitt jag förstått. Det skulle med andra ord förvåna mig om Nokia inte väljer att lansera telefonen i Sverige, om det nu visar sig att Nokia väljer att lansera luren utanför Kina.

Ett annat scenario är att Nokia kommer presentera en motsvarighet till Nokia 6 fast med ett annat namn nu under MWC nästa månad! Vad tror ni, kommer Nokia släppa "6" i Sverige? Lämna gärna en kommentar!

Källa

Rykte: DÅ PRESENTERAS LG G6

Rykten om LG G6 har det minst sagt varit gott om. Dels har jag rapporterat om påstådda bilder på telefonen, men också en hel del påstådda specifikationer har påträffats! Nu har en anonym källa hört av sig till Mobilanyheter som säger sig ha ett lanseringsdatum för luren! 

Enligt denna källa kommer LG att satsa på att presentera G6 till mitten på mars. Källan menar att LG vill ha ett försprång mot Samsung Galaxy S8. LG satsar även på att släppa G6 tätt efter att man presenterat telefonen, också det för att kunna locka över Samsung-kunder till LG!


HTC SLÄPPER TEASERVIDEO INFÖR TORSDAGEN

HTC har något riktigt stor på gång att visa upp. Detta blir nog ett event utöver det vanliga. HTC har under de senaste två veckorna på flera sätt gjort reklam för sitt event som (äntligen!) går av stapeln nu på torsdag. Under dagen har man också släppt en teaservideo!  

Teaservideon visar inte upp någon ny produkt utan säger bara det som flertalet bilder från HTC sagt tidigare, nämligen For U. Det är i princip spikat att HTC kommer visa upp mellanklassaren U Play och U Ultra på eventet, men det kan hända att man väljer att visa upp fler prylar på eventet, något jag i alla fall hoppas på.


Källa

Bilder läcker ut på HTC U Ultra - har sekundär display

Strax efter att jag rapporterade om att HTC faktiskt kommer presentera nya bjässen U Ultra på sitt event den 12e januari har det nu läckt ut bilder på mobilen. 


HTC U Ultra kommer bli en telefon med extra allt, det är något jag är helt övertygad över. Det har under kvällen läckt ut flera bilder på monstret som bland annat avslöjar att HTC gör som LG genom att placera en "notisskärm" ovanför den primära displayen. Vidare avslöjas det att U Ultra kommer få en enkel kamera på baksidan samt en USB Type C-kontakt.


Bilder: GSMArena


Källa

Avslöjat: detta presenterar HTC på sitt event nu på torsdag!

Jag har skrivit det flertalet gånger. Det har hittills varit högst oklart vad HTC kommer presentera på sitt event nu på torsdag. Nu har detaljer kring vad man kommer visa upp på sitt event den 12e januari kommit ut på nätet!

Det visade sig att en av de senaste källorna hade rätt. HTC kommer visa upp två nya smartphones på sitt event nu på torsdag.

Om vi börjar med den minsta av de två, U Play som den sägs heta, så kommer den få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Vidare kommer mobilen få processorn Helio X10 med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne och en främre 16 MP-kamera

Om vi går vidare till den något större HTC U Ultra så kommer mobilen få en 6 tumsskärm med Quad HD-upplösning, processorn Snapdragon 835 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen ska ha fått dubbla kameror på baksidan. En på 24 megapixlar och en annan på 13 megapixlar. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 16 megapixlar. Batteriet ska vara på 4000 mAh och båda modeller sägs köra Android 7.0 …

Då släpps Sonys laddocka DK60 med USB Type-C

Sony var speciellt omtyckta för sina laddockor förr i tiden när man gjorde sina mobiler vattentåliga med hjälp av luckor. För att man slutat med luckorna på mobilerna har man dock inte slutat med laddockorna, något som får ses som positivt! 

Sony har nämligen meddelat att företagets nyaste laddocka DK60 kommer kunna gå att köpa från och med februari. Det speciella med Sony DK60 är att den har en USB Type C-kontakt som ska passa Xperia XZ och X Compact. DK60 är garanterat en riktigt smart lösning på laddare om man inte vill fippla med sladdar i mörkret.
Källa


LG presenterar skärm med nytt format & ny, högre upplösning

Många high-end smartphones har idag en upplösning på 1440 x 2560 pixlar, något ma kallar för QHD. Detsamma gäller telefonernas format, då de allra flesta har formatet 16:9. LG vill göra något åt saken och har introducerat en ny skärm med ny högre upplösning i ett annat format! 

Till att börja med har panelen fått en upplösning på 1440 x 2880 pixlar. Detta väljer LG att kalla för QHD+, eftersom upplösningen är något högre än vanlig QHD. Vidare har man också använt sig av 18:9 format. Det ska också nämnas att skärmen i nuläget endast finns i storleken 5,7". LG var tidiga med QHD-upplösning i G3. Jag hoppas att denna typ av panel kommer sitta i kommande G6.

Det som dock talar emot är att G6 inte sägs få en 5,7 tums stor skärm. Om LG är lite smarta dock, släpper man G6 i en mindre och en större version.KällaFörsta intrycket av Xiaomi Mi Mix

Äntligen kom jag hem från ett soligt Thailand till ett lite mer kyligt Stockholm. Det fanns dock inte bara nackdelar med det hela. Självklart åkte jag till posten och hämtade Xiaomi Mi Mix:en som legat och väntat på mig ett bra tag. Så här upplever jag telefonen efter några timmas användning! 
Det är med ren glädje jag som första tidning i Sverige tar emot Xiaomis monster Mi Mix. Jag vet att många av er läsare dreglar över att få lägga vantarna på ett exemplar av telefonen, så därför känns det extra kul att lilla Mobilanyheter får vara den första i Sverige att lägga vantarna på telefonen!

Om vi börjar med att ta en titt på telefonens design, så är den galet vacker! Jag gillar verkligen de exklusiva material som Xiaomi valt att använda sig av. Detta inkluderar bland annat keramik och äkta guld (!). Mi Mix är också ungefär lika stor som en OnePlus 3 och iPhone 7 Plus, vilket är något som imponerar stort på mig eftersom Mi Mix har en gigantisk 6,4 tumsskärm att jämföra mot OnePlus 3 och …

Samsungs nya röstassistent till kommande Galaxy S8 läcker ut på nätet

Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8 Plus sägs komma med en ny röstassistent. Assistenten ska alltså ersätta gamla S-Voice, en assistent som var fullkomligt usel. 

Nu har den nya assisten, som sägs heta Bixby, läckt ut i ett dokument på nätet. Mycket mer avslöjas inte förutom att den nya röstassisten förväntas sitta i Samsungs kommande toppmodell(er) i Galaxy S8-serien. Enligt tidigare källor ska den nya assisten kunna göra betydligt mycket mer än den tidigare varianten. Bixby ska till exempel kunna förstå vad du pratar om i olika sammanhang.

Källa

Rykte: HTC presenterar Vive-telefon

HTC Vive är ett riktigt coolt VR-headset. Det svindyra headsetet kostar idag runt 9000 svenska kronor och är bland det bästa du kan få tag i idag om du söker efter den optimala VR-upplevelsen. Nu sägs det att HTC snart kommer lansera sin första telefon i Vive-serien. 

Enligt den kände Evan Blass så kommer HTC presentera en telefon under sitt Vive-varumärke. Enligt honom kommer man kunna välja mellan ett flertal officiella fodral att sätta på. Jag hoppas och tror att man även kommer kunna anpassa hårdvaran i telefonen så att man exempelvis kan välja den processor eller kamera som passar en bäst.

Videon kan ses här.
Det är oklart när HTC kan komma att visa upp telefonen, men det vore kul om man visade upp mobilen på torsdag.

Källa

Rykte: Då presenteras Huawei P10 och P10 Plus

Vi har haft ovanligt många rykten (hittills) som handlat om Huaweis kommande flaggskepp P10 och P10 Plus. När de brukar bli många spekulationer, som det blivit i detta fall, brukar det oftast betyda att enheten väntar runt hörnet. 

Nu säger en anonym källa att Huawei kommer presentera sina nya flaggskepp P10 och P10 Plus under ett event, antingen i början på mars eller april månad. Vi ska med andra ord förvänta oss ännu mer läckt material innan telefonen presenteras, då det är lång tid kvar!

Källa

Läcka avslöjar: Google Pixel & Pixel XL finns snart ute i nya versioner

Google Pixel ä något av en besvikelse, i alla fall för oss svenskar. Detta då mobilerna inte säljs på den svenska marknaden. Nu har en ny variant av mobilen läckt ut på nätet, och förhoppningsvis kan den kanske leta sig hit! 

Det har nämligen kommit fram att Google kommer släppa en variant av mobilerna med 256 GB inbyggt minne. Pixel & Pixel XL finns i nuläget att välja på i storlekarna 32 eller 128 GB minne, men kommer nu alltså få sällskap av den lite större varianten med 256 GB minne.


Källa


Bekräftat: Samsung arbetar på Galaxy Tab S3

Det sades för ett tag sedan att Samsung skulle presentera Tab S3, uppföljaren till 2015 års Galaxy Tab S2, i början av september. så blev dock inte fallet, och någon uppföljare till Tab S2 har vi inte sätt skymten av.  

Nu har en ny surfplatta från Samsung hittats på nätet. Plattan har versionnummer SM-T825 och tros alltså vara Samsungs kommande satsning på tabletfronten. Enligt källan kommer Tab S3 komma i två versioner, precis som Tab S2, en variant med en 8 tumsskärm och en annan variant med 9,7 tumsskärm. Den ny källan säger att Samsung förhoppningsvis presenterar Tab S3 någon gång detta kvartal.


Källa

Bilder på Samsung Galaxy C7 Pro dyker upp på nätet

Samsung Galaxy C-serien är en serie telefoner som ännu inte hittat ut utanför Asiens gränser. Samsung kommer under en mycket snar framtid presentera en ny telefon i Galaxy C-serien, nämligen Galaxy C7. Självklart hoppas jag att telefonen hittar hit, även om fallet antagligen inte bli så.  

Av bilderna nedan att döma kommer Samsung Galaxy C7 få ett väldigt tunt designspråk. Detta då mobilen ser ut att bli ovanligt tunn. Om vi fortsätter runt mobilen ser vi att C7 kommer få en fysisk hemknapp (troligtvis med inbäddad fingeravtrycksläsare). Vidare ser vi att C7 kommer få en USB Type C-kontakt samt komma i färgvalet guld.

Tidigare källor nämner att mobilen kommer få en 5,7 tumsskärm med Full HD-upplösning, Qualcomms nya mellanklass-chipp Snapdragon 626 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Vidare sägs mobilen få dubbla 16 MP kameror (en på baksidan och en på framsidan) och ett 3300 mAh stort batteri.

Enligt källan kommer mobilen presenteras den 21 januari.
Källa

Nokia presenterar Nokia 6

Nokia har mycket riktigt presenterat en ny smartphone. Telefonen kallas kort och gott för Nokia 6 och erbjuder specifikationer som en mallanklass-mobil.
Om vi kollar till specifikationerna så har Nokia 6 fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 430 med 4 GB RAM och 64 GB internt minne.
Vidare har Nokia 6 har fått en bakre 16 MP kamera och en främre 8 MP kamera. Telefonen har också fått ett 3000 mAh batteri med stöd för snabbladdning. Som det ser ut just nu kommer mobilen endast bli tillgänglig Kina. Telefonen ska lanseras i början på 2017. Telefonen kör Android 7.0 Nougat från start. 

Källa