Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 1, 2017

Rykte: HTC presenterar två telefoner på sitt event nästa vecka

Ryktena kring vad HTC kommer presentera på sitt event den 12e januari har varit många. Jag trodde för någon dag sedan att allting var avslöjat, då en bild på påstådda X10 dök upp. Nu säger en ny källa att HTC kommer visa upp två nya smartphones på sitt event. 
Dels kommer man visa upp HTC U Ultra, en telefon ni kan läsa mer om här. Men enligt en ny källa så kommer HTC också att visa upp en mindre variant av U Ultra kallad U Play. Enligt källan kommer U Play få en 5,2 tums stor skärm med Full HD-upplösning. Telefonen ska inte få något hörlursuttag enligt källan.  Källa


Nokia E1 avslöjas i förtid

För några dagar sedan avslöjade jag att Nokia kommer komma tillbaks på marknaden (genom HDM) och storsatsa genom att släppa 6-7 mobiler under 2017. Nu har en väldigt grynig bild samt specifikationer läckt ut på Nokia E1. 

Om vi ska tro källan så kommer Nokia E1 bli en mellanklass-mobil från Nokia. Telefonen ska ha fått en 5,2 tumsskärm med HD-upplösning  (720 x 1280 pixlar), processorn Snapdragon 625 (4x 1,1 GHz) med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Den bakre kameran sägs få en upplösning på 13 megapixlar medans den främre sägs få en upplösning på 5 megapixlar. Givetvis sägs mobilen få Android 7.0 Nougat från start.

Det är ännu oklart när Nokia kan tänkas presentera telefonen.


Källa

Sennheiser presenterar Momentum In-Ear Wireless

Sennheiser har under gårdagen presenterat en trådlös variant på företagets välljudande hörlurar Momentum In-Ear. Hörlurarna är trådlösa med en nackkrage man hänger runt nacken.    

Sennheiser har presenterat sin motsvarighet till Sony SBH70. Sennheiser Momentum In-Ear Wireless är här! Hörlurarna ser ut att bli riktigt smidiga då man hänger de runt nacken. Sennheiser Momentum In-Ear Wireless har fått en design som bara Sennheiser kan fixa. Detaljrikedomen är otrolig - allt ifrån materialvalet till valet av anslutningar. När vi ändå pratar om anslutningarna kan jag meddela att Momentum In-Ear Wireless fått stöd för NFC och aptX. Hörlurarna kan dessutom vara aktiva med två enheter samtidigt.
Hörlurarna har också en bra batteritid på 10 timmar på 1,5 timmes laddning.

Sennheiser nämner inte om hörlurarna är vattentåliga, men med tanke på materialvalet tror jag inte att så är fallet.
Sennheiser skriver på sin egna hemsida att hörlurarna kommer inom kort. Priset är satt till 1890 kronor.


Käll…

Tillbakablick av den gångna veckan: detta har hänt i mobilvälden (vecka 53)

Vecka 53 är en vecka som varit fylld med många roliga nyheter. Det är såklart för att en av världens största teknikmässa slog upp portarna i veckan. Här kommer en summering på vad som hänt under den gångna veckan! 

En av de största nyheterna för mig som är tech-intresserad är ASUS nya Google Tango-satsning ZenFone AR, en mobil som förutom att erbjuda Google Tango, också är världens första mobiltelefon med 8 GB RAM.

Många källor säger att Samsung Galaxy S8 kommer sticka ut från mängden smartphones under 2017. Den bild som läckte ut på enheten under gårdagen gör hypen ännu större. Galaxy S8 ser ju riktigt modern ut!

Utöver detta är det också en stor nyhet att LG:s kommande flaggskepp G6 inte kommer bli en modulär smartphone. LG väljer som bekant att satsa på det estetiska och mjukvaran före gimmicks som var huvudfokuset med G5.

En stor nyhet för iOS-ägare är nu också att man kan koppla ihop Samsungs smarta klockor med en iOS-enhet som kör iOS 9 och uppåt.

Jag på Mobilanyheter blev också…

ZTE presenterar V8 med dubbla kameror

ZTE har som många andra tillverkare presenterat en ny smartphone på CES-mässan. Denna gång rör det sig om mellanklassaren Blade V8 som erbjuder mellanklass-specifikationer fast två riktigt coola kameror. 

ZTE Blade V8 har fått en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 625 med antingen 2/16 GB minne eller 3/32 GB minne. Vidare har telefonen fått en fingeravtrycksläsare och ett 2730 mAh stort batteri.
Den stora höjdpunkten med Blade V8 är telefonens tre kameror. Den främre kameran har fått en upplösning på 13 megapixlar tillsammans med en LED-blixt. På baksidan finner vi två kameror: en på 13 megapixlar medans den andra fått en upplösning på 2 megapixlar. Precis som i Huawei Honor 6X fall så agerar den sekundära kameran djupsensor åt den primära, på så sätt ska man kunna ta 3D-bilder.

Det är ännu oklart om mobilen kommer till Sverige.


Källa

ALCATEL INTRODUCERAR PRISVÄRDA A3 XL MED GIGANTSK SKÄRM

Alcatel har under morgonen (svensk tid) introducerat nya, prisvärda bjässen A3 XL, en telefon som kan stoltsera med bra hårdvara som inte tömmer hela plånboken. 


Om vi börjar med att ta en titt på telefonens design så har A3 XL fått en konstruktion som består av plast. Som ni säkert förstår rör det sig om en budget-mobil. 

Om vi  går vidare till specifikationerna så står skärmen i fokus. Alcatel A3 XL har fått en 6 tums stor skärm med en upplösning på 1280 x 720 pixlar, en upplösning som resulterar i låga 245 pixlar per tum.
Vidare hittar vi under huven hittar vi processorn MediaTek MT8735B (4x 1,1 GHz) med 1 GB arbetsminne och 8 GB inbyggt minne (plats för minneskort finns). Den bakre kameran har fått en upplösning på 8 megapixlar medans den främre fått en upplösning på 5 megapixlar. 

I övrigt har mobilen fått ett 3000 mAh stort batteri och en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. Telefonen kör Android 7.0 Nougat från start. 

Alcatel meddelar att A3 XL kommer till Europa någon gång u…

Xiaomi Mi Mix i ny färg presenterad

För ett bra tag sedan nämndes det att Xiaomi skulle presentera flaggskeppet Mi Mix i en helt ny färg. Detta är precis vad man gjort på mässgolvet klockan 21:00 svensk tid.  

Den svarta versionen av Xiaomi Mi Mix har fått en kompis! Xiaomi har nämligen presenterat Mi Mix i den nya färgen Pearl White. Det innebär att Mi Mix nu finns att välja på i två olika, snygga färger. Xiaomi nämner inte när den mobilen kommer bli tillgänglig i den nya färgen, något som får mig att misstänka att den vita färgen av telefonen kommer i en begränsad upplaga.


Källa

LG AVSLÖJAR: LG G6 blir inte modulär

LG:s huvudfokus när man lanserade LG G5 var i huvudsak ett gäng moduler man presenterad med telefonen. Man lovade vid realise att de som köpte de tillhörande moduler även skulle få nytta av dessa i framtida mobiler. 

LG G5 blev en telefon som hamna i skymundan bakom modeller som Huawei Honor 8 och Samsung Galaxy S7 Edge. Självklart ska man göra allt för att förändra detta med nya LG G6, en en taktik tror LG är att ta bort modulstödet i kommande G6. Man avslöjar nämligen att det kommer bli så.

Jag tycker det är ett jäkla sätt av LG att vi realisen av G5 utlova att modulerna kommer fungera med framtida mobiler, för att sedan helt plötsligt meddela att företagets kommande mobiler inte kommer ha stöd förr moduler alls. Skärpning LG, förstår ni inte hur många kunder ni förlorar på grund av detta?

Källa

Rykte: Här är första bilden på Samsung Galaxy S8

Spekulationerna kring vad Samsung Galaxy S8 kan komma att erbjuda för specifikationer har varit många. Desto färre har det varit med bildliga bevis på luren. Nu har den första bilden Galaxy S8 dykt upp på webben. 

Av bilden att döma kommer Samsung Galaxy S8 bli en riktig läckerbit. Vi ser att telefonen kommer ha en framsida bestående av glas. Noterbart är att Samsung ser ut att flytta upp de fysiska knapparna så att de sitter placerade på skärmen. Detta bidrar till att telefonen ser ut att få otroligt mycket skärm i förhållande till storleken. Noterbart är också att det inte sitter någon fingeravtrycksläsare placerad på framsidan, utan att den med allra största förhoppning är placerad under skärmen. Vad tror ni läsare, är det Samsung Galaxy S8 som fångats på bild? Kommentarsfältet är fritt!

Källa

LG avslöjar viktiga detaljer kring G6

LG G6 är en telefon som det läckt ut en hel del bilder på (om det nu är G6 det vill säga). Nu har LG själva blivit för ivriga och avslöjat viktiga detaljer kring företagets kommande flaggskepp. 

Man avslöjar nämligen att huvudfokuset med LG G6 kommer ligga på användarvänlighet och telefonens utseende. Man säger vidare att G6:s huvudfokus inte kommer ligga på modulerna. Däremot avslöjar man inget om G6 kommer bli en modulär telefon eller inte.

En ren dröm angående gränssnittet till telefonen vore om man kommer kunna växla mellan stock Android och LG:s egna UX, något jag dock inte tror kommer hända.  


Källa

Rykte: då presenteras Samsung Galaxy S8

Ryktena kring när Samsung kommer presentera sitt nya flaggskepp Galaxy S8 har varit många. Dels har det sagts att man kommer presentera telefonen under MWC i slutet på februari. Den senaste källan säger dock att man kommer visa upp telefonen under april månad. 

Enligt senaste källan kommer Samsung att offentliggöra nya flaggskeppet Galaxy S8 den 18e april. Källan före denna sade att Samsung skulle presentera Galaxy S8 någon gång i april, så den 18e april kan komma att bli ett stort datum för alla Samsung-entusiaster!
Källa

Samsung Gear-appen fungerar nu ihop med iOS

Samsung och Apple har alltid varit bittra fienden. Stämning på stämning har det varit. Det har dock lugnat ner sig på senaste. Nu har Samsung dessutom meddelat något riktigt roligt för iPhone-ägare. 

Samsung har nämligen meddelat att man släppt sin app Samsung Gear i Play Store. Appen ska fungera ihop med smartklockorna Gear S2, S3 och Fit 2. Samsung poängterar att appen endast fungerar med enheter som kör iOS 9 och uppåt (från iPhone 5). I och med detta innebär det att iPhone-ägare antingen kan välja en klocka med rektangulär display (Apple Watch) eller två klockor med cirkulära skärmar.
Källa

ASUS presenterar ZenFone 3 Zoom och ZenFone AR

Jag rapporterade förra året om att ASUS skulle hålla ett event under CES-mässans början. Nu står det klart att man presenterar två nya medlemmar till ZenFone-familjen. Nämligen  prestandamonstret ZenFone 3 Zoom och ZenFone AR som kör Google Tango. 

ZenFone AR är ASUS motsvarighet till Lenovo Phab 2. Mobilen kör Android Tango, vilket innebär att mobilen kan lokalisera omgivningen. Mobilen har också extra bra stöd för VR. Om vi går vidare till specifikationerna så har ZenFone AR fått en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning, processorn Snapdragon 821 med hela 8 GB (LPDDR-4) RAM.

Om vi går vidare till baksidan av enheten så finner vi en bakre 23 MP-kamera, men också en kamera som kan mäta avstånd och och en annan kamera som kan skapa en vidvinkel-effekt åt ZenFone AR. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 8 megapixlar.
I övrigt har mobilen fått en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen och en USB Type C-kontakt.ASUS ZenFone 3 Zoom är istället en telefon som påminner m…

Här är HTC X10 - telefonen som HTC kommer visa upp på sitt event den 12e januari

HTC håller som bekant ett event den 12e januari. Det har varit väldigt många spekulationer kring vad man kommer visa upp. Under kvällen har bilder och specifikationer läckt ut på HTC X10, vilket med största sannolikhet innebär att man visar upp en ny mellanklass-smartphone på eventet. 

Av bilderna nedan att döma kommer HTC X10 få en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan tillsammans med ett gäng touchknappar utanför skärmen. HTC går Samsungvägen och placerar dessa knappar utanför skärmen.

Om vi går vidare till specifikationerna så sägs X10 få en 5,5 tumspanel med Full HD-upplösning, processorn Helio P10 med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en bakre 16,3 MP kamera, en främre 7,9 MP kamera och Android 6.0.1 Marshmallow från start.


Källa

OnePlus öppnar butik i Indien

OnePlus säljer i skrivande stund sina produkter endast via företagets egna webbshop. Detta är något man kommer ändra på i framtiden, eller bara om några dagar för att vara mer precis! 

Man kommer att slå upp portarna till butiken den 7e januari, vilket är om två dagar. Butiken kommer hålla hus i Bangaluru, Indien. OnePlus säger att kunderna som besöker butiken på primärdagen kommer stöta på många överraskningar. Det nämns också någonting om att företagets två grundare Carl Pei och Pete Lau kommer vara på plats. Självklart ska man kunna testa företagets senaste produkter på plats också.

Tror du det finns underlag för OnePlus att öppna en liknande butik i Sverige framöver? Lämna gärna en kommentar!
Källa

CASIO INTRODUCERAR STRYKTÅLIGA SMARTKLOCKAN WSD-F20

CES-mässan har ännu inte dragit igång. Amerikanska Casio har däremot valt att smygstarta då man under eftermiddagen visat upp WSD-20, uppföljaren till Casio:s första smartklocka WSD-10. 

Den största nyheten i WSD-20 är att Casio äntligen satt in en GPS, så att man ska kunna ta med klockan på löpturen utan att behöva släpa runt på mobiltelefonen. Klockan riktar sig till den träningsinriktade målgruppen då den även har olika vatten- och vinterlägen. Klockan har också fått ett speciellt fiskeläge.
Övriga sensorer inkluderar barometer, höjdmätare och kompass.

Klockan kör Android Wear 2.0 från start. WSD-20 kommer släppas i april-månad till ett ännu okänt pris. Om den blir tillgänglig i Sverige återstår också att se!

Källa

Samsung SDI fortsätter att tillverka batterier till kommande flaggskepp - trots det som hände Galaxy Note 7

En telefonmodell som Samsung helst vill glömma är Galaxy Note 7, en telefon som man till sist fick stoppa tillverkningen av på grund av batteriproblem. Samsung Galaxy Note 7:s batterier levererades av Samsung SDI, en tillverkare som också tillverkat batteriet till tidigare Galaxy-mobiler. 

Allt har hittills lutat åt att Samsung skulle anlita LG för batteritillverkning av nästa flaggskeppstelefon i Galaxy S-serien. Samsungs nya besked gör mig lite paff. Samsung har nämligen under dagen meddelat att man kommer fortsätta att anlita SDI för batteritillverkning av kommande Galaxy S8. Detta betyder bland annat att Samsung inte får göra S8 lika tunn som Galaxy Note 7, då kan det gå illa!

Man meddelar också att SDI är den batteritillverkare man använt sig av i Galaxy A-serien för 2017. Det kommer med andra ord visa sig om Samsung misslyckats en andra gång.Källa

Avslöjat: Nokia storsatsar 2017

Jag har till och från rapporterat om att Nokia (eller HDM om man ska vara petig) kommer visa upp nya smartphones 2017. Nu har en bild läckt ut som avslöjar Nokias kommande planer.

Nokia avslöjar att man kommer visa upp 6-7 mobiler under 2017. Det rör sig från budgetmobiler till high-end mobiler. Jag har tidigare rapporterat om Nokia D1C, en mobil som sägs bli Nokias budgetsatsning. Jag har också rapporterat om Nokia C1. Detta sägs bli Nokias svar på Samsung Galaxy S8 då mobilen bland annat sägs få Qualcomms nya prestandachipp Snapdragon 835 med 6 GB RAM.

Alla kommande Nokia-lurar sägs köra Android 7.0 Nougat från start!

Källa


Huawei presenterar Honor 6X med unibodykonstruktion och dubbla kameror

I flera omgångar har jag skrivit om en teaserbild som Huawei skickat ut, om att man skulle presentera en ny telefon i Honor-familjen. Nu har man också presenterat nya Honor 6X, uppföljaren till prisvärda Honor 5X. 
Telefonen är gjord i en unibodykonstruktion som består av metall. Huawei Honor 6X mäter 150.9 x 72.6 x 8.2mm och väger in på 162 gram, vilket gör mobilen till en av de tyngsta mobilerna med en 5,5 tum stor skärm.

Om vi istället tar en titt på specifikationerna så har Honor 6X fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning tillsammans med ett stycket 2,5D glas. Om vi går vidare till prestandan så har Honor 6X fått Huaweis egna mellanklass-chipp Kirin 655 ( 8x 2,1 GHz) med antingen 3 eller 4 GB RAM. Det interna minnet är satt 32 GB (plats för minneskort finns). 

De dubbla kamerorna skiljer sig från det vi tidigare sett i Mate 9 Pro, Honor 8 och Huawei P9. Den primära kameran har fortfarande en upplösning på 12 megapixlar, medans den sekundära kameran "bara" fått en uppl…

Här är Qualcomm Snapdragon 835! (uppdaterad)

Qualcomm har tidigare avslöjat att man skulle presentera det nya prestandachippet Snapdragon 835 under CES, en mässa som slår upp portarna senare idag. Någon har däremot bestämt att informationen skulle läcka ut i förtid. Här är allt du behöver veta om Qualcomms nya prestandachipp! Qualcomm har valt att använda sig av en Kryo280 krets till den nya processorn. Enligt företaget själva så kommer Snapdragon 835 vara 50% snabbare än Snapdragon 801.
Processorn bygger återigen på 8 stycken kärnor, fyra stycken som är klockade till 1,9 GHz och fyra som är klockade till 2,45 GHz. Processorn har också fått en uppgraderad grafikprestanda i form av Adreno 540. Processorn bygger på 10nm-teknik. Chippet har också blivit bra mycket mindre så att tillverkarna istället t.ex ska kunna sätta i ett större batteri på samma yta som tidigare. Jag uppdaterar texten med mer info när processorn blir officiellt presenterad!


Uppdatering: Qualcomm meddelar att Snapdragon 835 stödjer videoinspelning i 4K (30 fps e…

Samsung tar patent på ny kamerateknik

Samsung har alltid haft en förkärlek att proppa sina flaggskepp med nya funktioner. Något stod dock inte rätt till 2016 då varken Galaxy Note 7 eller Galaxy S7 utrustades med tekniken. Nu har Samsung däremot tagit patent på en teknik som använder sig av dubbla kameror, en teknik vi förhoppningsvis får se i Galaxy S8 och Galaxy Note 8. 

Ena kameran kommer bestå av en vidvinkel-lins (så man kan få med mer av bilden än med en vanlig kamera) medans den andra linsen, som kommer vara en telefoto-lins, scannar av omgivningen och hela tiden håller fokuset åt vidvinkel-kameran. Givetvis ska man även kunna zooma in lite extra med telefoto-linsen.

Samsung berättar att den nya kameraduon är perfekt för att fånga motiv som rör sig väldigt fort. Säg att du till exempel vill få en bra bild på en Tesla Model S som precis ska till att accelerera, då ska det inte vara något problem att få till ett bra foto, i alla fall enligt Samsung.
Det är ännu oklart om Samsung hinner få till den nya tekniken till r…

Rykte: LG G6 får ett bättre ursprungspris än G5

LG satte ett alldeles för högt pris på G5 är ingen hemlighet. Det då man fått sänka telefonen från säljstart till där i står idag. Telefonen har rasat 2500 kronor och kostar med andra ord runt 4000 kr för den köpsugne.  

Enligt källan Theinsvestor så kommer G6 få ett betydligt lägre utgångspris än sin föregångare. Enligt sidan så kommer G6 bli 20% billigare än G5, något som innebär att mobilen skulle kosta runt 5200 svenska kronor.
Om nu ryktes-specifikationerna för telefonen visar sig stämma, skulle du då kunna tänka dig att slå till på en LG G6? Lämna gärna en kommentar!

Missa inte: 


Video släppt på LG G6 LG G6 saknar stöd för moduler
Källa


Rykte: Samsung presenterar Galaxy Note 8 andra kvartalet 2017

Det har varit många spekulationer kring om Samsung kommer fortsätta tillverka telefoner med Galaxy Note som namn, eller om man tänker byta namn från Galaxy Note till någonting helt annat. Nu säger en källa att Samsung kommer behålla sitt Note-namn trots den stora flopp man gjorde med Galaxy Note 7. 

Källan menar på att nästa Galaxy Note-telefon kommer få nummer 8 som siffra. Samsung har tidigare kommit med en surfplatta vars namn var Galaxy Note 8.0, anteckna nollan som i detta fall stod för att det handlade om en surfplatta och inte en smartphone det handlar om.

Vidare säger källan att Samsung kommer välja att presentera Galaxy Note 8 i mitten på kvartal två (det vill säga maj-månad). Det tycker jag däremot inte känns helt rätt, då Samsung tidigare presenterat Note-telefonerna en bra bit efter telefonerna i S-serien.

Enligt samma källa så kommer Galaxy Note 8 få en 5,7 tums stor display med 4K-upplösning. Om detta visar sig stämma får vi hoppas att Samsung sätter i ett stort batteri.

LG G6 påträffas återigen på bild

Vi vet ännu inte när LG tänker presentera sitt nya flaggskepp G6. Däremot ha det redan nu hunnit läcka ut två bilder på telefonen. Här är också den 3e. 

Av bilden nedan att döma så kommer LG G6 ha en kombinerad fingeravtrycksläsare med powerknapp, precis en likadan lösning som man har med LG G5. Vi ser också att telefonen kommer få dubbla kameror på baksidan. Övriga detaljer är däremot svåra att urskilja då telefonen gömmer sig bakom ett fodral.  
Källa

TCL släpper teaservideo för BlackBerry Mercury

BlackBerry meddelade för en tid sedan att man skulle lägga ner sin mobilavdelning för att istället satsa på utveckling av mjukvaran till Androidsmartphones istället. Nu är det klart att man kommer presentera en sista smartphone (visserligen i samarbete med TCL) som kommer med ett klassiskt, fysiskt, fullstort tangentbord.  

Man har under morgonen släppt en 4 sekunder lång teaservideo som visar att BlackBerry Mercury kommer ha ett fullstort fysiskt tangentbord. Om vi istället tar en titt på mobilens specifikationer så sägs den få en 4,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, chippet Snapdragon 625 med 3 GB RAM och ett batteri som ska kunna ge kräm upp till 2 dagars användning. Telefonen presenteras på CES-mässan som drar igång om två dagar.

Videon finns här att kolla på.


Källa

Tips: bra svenska mobilgrupper på Facebook

Något det finns dåligt av på Facebook svenska mobilgrupper. Det är rent ut sagt hemskt dåligt med dessa och det känns som att alla mobilintresserade bara håller sig till Swedroid Forum. Det finns däremot två riktigt bra Facebook-grupper som jag gillar och tänkte tipsa er läsa om här på bloggen! 


Vi som gillar Android  I denna grupp rapporteras det om allt som har med Android att göra. Gruppen upplever jag har väldigt hjälpsamma medlemmar som hjälper en när man har problem med sin Android-pryl. Om man går med i gruppen håller man sig även ständigt uppdaterad om vad som händer i Androidvärlden tack vore gruppens många aktiva användare. Det är i särklass det bästa Androidgruppen på Facebook enligt mig!
Gruppen hittar ni här
Vi som gillar Windows Phone  I denna grupp rapporteras det, precis som i Vi som gillar Android-gruppen, om nyheter, tester och tips kring mobiltelefoner och surfplattor som kör operativsystemet Windows Phone. Trots att Wiindows Phone är ett operativsystem som inte anvä…

En mobilnörds största önskan går i uppfyllelse - Xiaomi Mi Mix snart i testlabbet

Jag fick alldeles nyss en bekräftelse på att en beställd Xiaomi Mi Mi är på väg till testlabbet. Detta är en telefon som jag ser otroligt mycket fram mot att testa liksom ni ser fram mot att läsa ett test av telefonen hoppas jag!

Självklart är det varianten med 6 GB RAM och 256 GB inbyggt minne som jag lagt en beställning på. Den modernaste telefonen just nu kommer jag snart göra ett test på. Precis som med alla produkter jag får hem kommer jag även skriva ihop en unboxing på vad som ingår när man köper telefonen från Xiaomi. Det har varit väldigt mycket prat om hur små telefonens yttermått är i förhållande till den 6,4 tums stora skärmen. Men hur upplevs telefonen på de alla andra viktiga punkterna? En fråga jag inte kan besvara i skrivande stund, däremot är det något jag kommer kunna besvara när jag har telefonen i näven! 

Ser du fram mot testet av telefonen? Lämna gärna en kommentar!
Är det här Xperia X 2017?

2017 har dragit igång med en rivstart för mig på Mobilanyheter då det verkligen är mycket att skriva om just nu. På torsdag drar den gigantiska teknikmässan CES igång. Sony vet vi kommer närvara på eventet, men vad är det man egentligen tänker visa upp?

Kanske är det 2017 års upplaga av Xperia X man kommer visa upp. En ny telefon som sägs föreställa Xperia X 2017 har nämligen fotograferats. Många av Sonys telefoner har mycket döyta runtom skärmarna. Telefonen på bilden påminner dock mycket om Xperia XA, en telefon som har lite ram runt skärmen.

Många av Sonys telefoner tycker jag ser ut som tegelstenar idag, men om nästa Xperia X kommer se ut såhär så får Sonys topplurar ett rejält lyft utseendemässigt.

Källa

Samsung presenterar 2017 års upplaga av Galaxy A3, A5 och A7

Samsung har efter en lång tids spekulerande presenterat 2017 års upplaga av telefoner i Galaxy A-serien. Gemensamt är att alla tre modeller av telefonerna är gjorda i glas och metall.
Om vi börjar med att ta en titt på den minsta av de tre, Galaxy A3, så har mobilen fått en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning, en octa-core processor med 2 GB RAM, 16 GB inbyggt minne med plats för minneskort, en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen, en USB Type C-kontakt, ett 2350 mAh stort batteri med stöd för snabbladdning, en bakre kamera med upplösningen 13 megapixlar och en främre kamera med upplösningen 8 megapixlar. Telefonen kommer med Android 6.0 Marshmallow från start.

Om vi går vidare till den nya versionen av Galaxy A5 (2017) så hittar vi istället en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Vidare har telefonen samma processor som Galaxy A3 fast 3 GB RAM istället för 2 GB och 32 GB minne istället för 16 GB. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixlar medans den främre kameran o…

Är det här Moto X (2017)?

En ny enhet har dykt upp framför OnLeaks kamera. Det rör sig om en ny telefon från amerikanska Moto. Det rör sig troligen om 2017 års upplaga av Moto X. Av bilderna och videon att döma kommer Moto X (2017) få en ganska knubbig profil. Telefonen ser alltså ut att bli bred på djupet. Om vi fortsätter att ta en titt runt telefonen ser vi att Moto valt att placera en kombinerad hemknapp med fingeravtrycksläsare på framsidan.
Telefonen ser också ut att få volymknapparna samt strömknappen placerade på telefonens högra långsida.Källa

Rykte: Samsung presenterar två nya Windows-surfplattor under CES

Nästa vecka (imorgon) slår den gigantiska teknikmässan CES upp sina portar. Här kommer ett gäng nya teknikprylar att visas upp. Två av dessa sägs bli nya surfplattor från Samsung som ska köra Windows som operativsystem.  


Enligt en källa så kommer Samsung att presentera en uppföljare till TabPro S som bland annat hade en Quad HD upplöst panel och processorn Intel Core M med 8 GB RAM-minne. Enligt uppgifter till Mobilanyheter så kommer uppföljande platta att komma i två storlekar. Ena varianten ska ha fått en 10 tums display medans den andra varianten sägs få en 8 tums stor skärm. Jag har inga uppgifter om vidare specifikationer, men jag misstänker att Samsung inte tänker snåla in på något! Vi får se om detta rykte visar sig stämma nu till veckan.  

Källa

OnePlus börjar uppdatera 3 och 3T till Android 7.0 Nougat

OnePlus har under gårdagen börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till företagets flaggskepp OnePlus 3 och 3T. En av grundarna till den kinesiska giganten lovade att man skulle börja uppdatera telefonerna innan slutet på 2016. Man lyckades, fast på håret. 

Man började att uppdatera telefonerna den 31 december 2016. Som det ser ut har svenska exemplar av 3/3T fått tagit mot någon uppdatering. Enligt mig har OnePlus 3 en riktig usel batteritid, och jag hoppas den ska ha blivit rejält förbättrad till Android Nougat. Det återstår dock att se. Lämna gärna en kommentar om du fått tag i uppdateringen på något annat sätt. Om man däremot inte orkar vänta på uppdateringen så kan man hämta hem en VPN-tunnel från Play Store och ställa in Tyskland som land för att kunna hämta hem uppdateringen "redan nu".

Källa

Listat: så blir Huawei P10

Ett 2017 innebär att fler smartphones kommer bli presenterade. En av de mest hypade telefonerna inför 2017 kommer utan tvekan bli Huawei P10. Här nedan följer en liten text om hur telefonen kan komma att bli, både till utseendet men också specifikationsmässigt.   

Designen

Av tidigare källor att döma kommer Huawei P10 komma i två varianter. Ena modellen ska ha en vanlig traditionell platt skärm på 5,2 tum, medans den andra modellen istället ska ha fått en 5,5 tumsskärm som sluttar ner längs enhetens långsidor. Båda modeller sägs få en unibodykonstruktion bestående av aluminium. Båda modeller sägs också en hemknapp placerad under skärmen som också ska agera hemknapp.  
Skärmen 
Modellen med en Edge-skärm sägs få en 5,5 tums stor skärm med Quad HD-upplösning tillsammans med en IPS-panel. Varianten med den platta 5,2 tumsskärmen sägs få samma upplösning liksom samma IPS-panel. Båda modeller får förhoppningsvis Coring GorillaGlas 5 som skydd över skärmarna. 
Processorn och ram-minnet 
Huawei…