Fortsätt till huvudinnehåll

Vart är Android 7.0 Nougat till Xiaomis produkter?

Xiaomi är en tillverkare jag tycker gör riktigt bra smartphones, något ni säkerligen märkt av i alla tester jag gjort på Xiaomis prylar. En sak irriterar mig dock; hur kan en så stor tillverkare som Xiaomi vara så sega ut med nya uppdateringar?

Medans tillverkare såsom HTC, Samsung och LG hunnit få ut Android 7.0 Nougat till fjolårens flaggskepp står Xiaomi fortfarande och stampar på Android 6.0.1 Marshmallow. Den enda telefonen från Xiaomi som i nuläget har Android 7.1.1 Nougat förinstallerat är Mi 6. Telefonen Mi Mix, som kostar drygt 10 000 kronor idag, har dock fortfarande Android 6.0.1 Marshmallow som senaste mjukvaran. Jag (med flera säkerligen) förväntar oss att en telefon för så pass mycket pengar ska få det senaste i mjukvaru-väg.

Jag hoppas innerligt att Xiaomi:s mjukvaru-avdelning skärper till sig, annars riskerar företaget att tappa nuvarande kunder och potentiella nya kunder.  


Bild: AA