Fortsätt till huvudinnehåll

Därför har Xiaomi Mi 6 inget hörlursuttag!

Det kom lite chockartat. Jag pratar såklart om att Xiaomi:s senaste satsning på mobilfronten saknar ett hörlursuttag. Nu har Xiaomi kommit upp med en förklaring på varför Mi 6 saknar den så kända porten!

I dessa dagar är det inget anmärkningsvärt att telefoner saknar 3,5 mm uttag då telefoner såsom iPhone 7, Moto Z och HTC U Ultra saknar detta, så Xiaomi Mi 6 är en smartphone i mängden. Trots det väljer Xiaomi att gå ut med en förklaring på varför man tagit bort 3,5 mm porten. Xiaomi förklarar att man tagit bort porten då man tyckt att den tagit för mycket plats. Istället har man kunnat pressa in ett 3250 mAh stort batteri, vilket är ett stort batteri med tanke på den 5,15 tums stora skärmen med Full HD-upplösning som Mi 6 fått.
Jag ser det inte som någon nackdel att Xiaomi tagit bort uttaget – snarare som en fördel! Allt fler hörlurar blir trådlösa. Om man vill använda ett par hörlurar med sladd till Mi 6 går det att köpa till hörlurar som har en USB Type C-kontakt i ena änden!   Bild: Xiaomi 
 Källa