Fortsätt till huvudinnehåll

Samsung Exynos 9810 läcker ut i förtid - kan komma att sitta i Galaxy S8!

För några dagar sedan skrev jag om att Samsung håller på att arbeta på ett nytt chipset vid namn Exynos 9. Nu har fler detaljer kring chipet läckt ut i förtid, tack vore en anställd på Samsung!

Nu spekuleras det vilt kring Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8. Allt har hittills pekat på att Samsung kommer använda sig av Snapdragon 835 i alla Galaxy S8-telefoner världen över. Detta var något som förändrades för några dagar sedan då ett nytt chipp vid namn Exynos 9 dök upp på bild. Idag har fler detaljer kring det nya chippet kommit fram.

Enligt uppgifter kommer Exynos 9 kallas för Exynos 9810 och komma i två varianter: en som ska kallas för Exynos 9810V medans den andra varianten ska kallas för Exynos 9810M. Exynos 9810V ska bygga på en 18 kärning Mali-G71 GPU medans Exynos 9810M ska bygga på samma GPU, fast få en 20 kärning processor istället.

Det som tyder på att Exynos 9810 kommer sitta i Samsungs kommande flaggskeppstelefoner är att det står ”Coming Soon” om man kollar på bilden! Samsung har tidigare utvecklat ett gäng egna processorer till företagets smartphones, och så tror jag det även kommer bli detta år!    

Bild: SamMobile
Källa