Fortsätt till huvudinnehåll

Samsung presenterar 2017 års upplaga av Galaxy A3, A5 och A7

Samsung har efter en lång tids spekulerande presenterat 2017 års upplaga av telefoner i Galaxy A-serien. Gemensamt är att alla tre modeller av telefonerna är gjorda i glas och metall.


  

Om vi börjar med att ta en titt på den minsta av de tre, Galaxy A3, så har mobilen fått en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning, en octa-core processor med 2 GB RAM, 16 GB inbyggt minne med plats för minneskort, en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen, en USB Type C-kontakt, ett 2350 mAh stort batteri med stöd för snabbladdning, en bakre kamera med upplösningen 13 megapixlar och en främre kamera med upplösningen 8 megapixlar. Telefonen kommer med Android 6.0 Marshmallow från start.

Om vi går vidare till den nya versionen av Galaxy A5 (2017) så hittar vi istället en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Vidare har telefonen samma processor som Galaxy A3 fast 3 GB RAM istället för 2 GB och 32 GB minne istället för 16 GB. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixlar medans den främre kameran också fått en upplösning på 16 megapixlar. Båda kameror har också fått ett bländaravtal på f/1.9. I övrigt har mobilen fått ett 3000 mAh stort batteri med en USB Type C-kontakt som stödjer snabbladdning och en fingeravtycksläsare inbäddad i hemknappen.

Om vi går vidare till den mest påkostade av de tre, Galaxy A7, så har mobilen fått en 5,7 tumsskärm med Full HD-upplösning, samma prestanda som Galaxy A5 har sitter också i Galaxy A7. Samma kameror som sitter i Galaxy A5 sitter också i Galaxy A7. Den enda skillnaden mot A5, utöver att skärmen är större, är att A7 fått ett 3700 mAh stort batteri. 

Alla modeller är IP68-klassade.


Bilder: Samsung
Källa