Fortsätt till huvudinnehåll

Huawei presenterar Honor 6X med unibodykonstruktion och dubbla kameror

I flera omgångar har jag skrivit om en teaserbild som Huawei skickat ut, om att man skulle presentera en ny telefon i Honor-familjen. Nu har man också presenterat nya Honor 6X, uppföljaren till prisvärda Honor 5X. 
Telefonen är gjord i en unibodykonstruktion som består av metall. Huawei Honor 6X mäter 150.9 x 72.6 x 8.2mm och väger in på 162 gram, vilket gör mobilen till en av de tyngsta mobilerna med en 5,5 tum stor skärm.

Om vi istället tar en titt på specifikationerna så har Honor 6X fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning tillsammans med ett stycket 2,5D glas. Om vi går vidare till prestandan så har Honor 6X fått Huaweis egna mellanklass-chipp Kirin 655 ( 8x 2,1 GHz) med antingen 3 eller 4 GB RAM. Det interna minnet är satt 32 GB (plats för minneskort finns). 

De dubbla kamerorna skiljer sig från det vi tidigare sett i Mate 9 Pro, Honor 8 och Huawei P9. Den primära kameran har fortfarande en upplösning på 12 megapixlar, medans den sekundära kameran "bara" fått en upplösning på 2 megapixlar. Den sekundära kameran mäter avståendet åt den primära kameran. Detta innebär att man ska kunna få till bra bilder med bra djup i, ungefär som när man kollar på 3D! 
Den främre kameran har fått en upplösning på 8 megapixlar. 

Om vi kollar till de övriga specifikationerna så har Hono 6X fått ett rejält batteri på hela 3340 mAh med en USB Type C-kontakt med stöd för snabbladdning, en fingeravtrycksläsare placerad på telefonens baksida, plats för dubbla SIM-kort och Android 6.0.1 Marshmallow från start (Huawei lovar dock att en uppdatering till 7.0 Nougat kommer andra kvartalet 2017). 

Huawei meddelar att Honor 6X kommer bli tillgänglig i ett gäng länder runtom Europa. Priset kommer att ligga på 2281 svenska kronor för varianten med 3 GB RAM. Varianten med 4 GB RAM kommer istället kosta 2750 svenska kronor. Som det ser ut nu kommer Honor 6X inte bli tillgänglig i Sverige till en början. Däremot kan det hända att den kommer hit vid ett senare skede eftersom Honor 5X kom hit.     Bilder: Honor
Källa