Fortsätt till huvudinnehåll

Här är Qualcomm Snapdragon 835! (uppdaterad)

Qualcomm har tidigare avslöjat att man skulle presentera det nya prestandachippet Snapdragon 835 under CES, en mässa som slår upp portarna senare idag. Någon har däremot bestämt att informationen skulle läcka ut i förtid. Här är allt du behöver veta om Qualcomms nya prestandachipp! Qualcomm har valt att använda sig av en Kryo280 krets till den nya processorn. Enligt företaget själva så kommer Snapdragon 835 vara 50% snabbare än Snapdragon 801.
Processorn bygger återigen på 8 stycken kärnor, fyra stycken som är klockade till 1,9 GHz och fyra som är klockade till 2,45 GHz. Processorn har också fått en uppgraderad grafikprestanda i form av Adreno 540. Processorn bygger på 10nm-teknik. Chippet har också blivit bra mycket mindre så att tillverkarna istället t.ex ska kunna sätta i ett större batteri på samma yta som tidigare. Jag uppdaterar texten med mer info när processorn blir officiellt presenterad!


Uppdatering: Qualcomm meddelar att Snapdragon 835 stödjer videoinspelning i 4K (30 fps eller 60 fps). Man meddelar också att den nya grafikkretsen, Adreno 540 är mer anpassad för VR.

Bilder: Qualcomm
Källa