Fortsätt till huvudinnehåll

ASUS presenterar ZenFone 3 Zoom och ZenFone AR

Jag rapporterade förra året om att ASUS skulle hålla ett event under CES-mässans början. Nu står det klart att man presenterar två nya medlemmar till ZenFone-familjen. Nämligen  prestandamonstret ZenFone 3 Zoom och ZenFone AR som kör Google Tango. 

ZenFone AR är ASUS motsvarighet till Lenovo Phab 2. Mobilen kör Android Tango, vilket innebär att mobilen kan lokalisera omgivningen. Mobilen har också extra bra stöd för VR. Om vi går vidare till specifikationerna så har ZenFone AR fått en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning, processorn Snapdragon 821 med hela 8 GB (LPDDR-4) RAM.

Om vi går vidare till baksidan av enheten så finner vi en bakre 23 MP-kamera, men också en kamera som kan mäta avstånd och och en annan kamera som kan skapa en vidvinkel-effekt åt ZenFone AR. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 8 megapixlar.
I övrigt har mobilen fått en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen och en USB Type C-kontakt.ASUS ZenFone 3 Zoom är istället en telefon som påminner mycket om iPhone 7 Plus sett till designen. Precis som i iPhone 7 Plus fall har ZenFone 3 Zoom också fått dubbla kameror på baksidan. Precis som med iPhone 7 Plus så kan den sekundära kameran hjälpa den primära kameran att zooma in lite extra, närmare bestämt 2,3x optisk zoom.
Den primära kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans vidvinkel-kameran fått samma upplösning.
Den främre kameran har också fått en lite högre upplösning på 13 megapixlar.

Vidare har mobilen fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 625 med 4 GB RAM, hela 128 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, plats för minneskort, ett rejält batteri på hela 5000 mAh och Android 6.0 Marshmallow från start.

Pris -och tillgänglighet meddelas vid ett senare skede.
Bilder: ASUS
Källa