Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december 4, 2016

Sony blir den första tillverkaren att skicka ut Android 7.1.1 efter Google menar rykte

Enligt källan Xperiablogg så kommer Sony bli de första tillverkarna att börja uppdatera sina telefoner till Android 7.1.1. Enligt sidan kommer Sony uppgradera aktuella Nougat-enheter till Android 7.1.1 på direkten.

Många Sony--telefoner kör i dagsläget Android 6.1.1 Marshmallow som version på operativsystemet. I alla fall jag har trott att Sony skulle satsa på Android 7.0 först. Så ser inte fallet ut att bli menar Xperiablogg då man säger att Sonys enheter direkt kommer hoppa till Android 7.1.1. Google fick i veckan ut uppdateringen till sina egna Nexus-enheter, oh enligt Xperiablogg kommer Sonys enheter inte vara långt efter. Förhoppningsvis dyker en uppdatering ner på Xperia-enheter någon gång till årsskiftet!   

Källa

Samsung gör en Sony - uppdaterar Galaxy S7 och S7 Edge direkt till Android 7.1.1

Jag skrev tidigare idag om att en källa menade på att Sony kommer uppgradera utvalda Xperia-enheter direkt till Android 7.1.1 Nougat. Detta är dock bara ett rykte. Samsung har och andra sidan avslöjat att man kommer hoppa direkt till Android 7.1.1 i Galaxy S7 och S7 Edge.

Samsung har för en tid tillbaks släppt en betaversion av Android 7.0 Nougat till sina flaggskepp Galaxy S7 och S7 Edge, som användare i bland annat USA kunnat hämta hem. Men under gårdagen har man istället meddelat att den skarpa versionen av systemet som ska släppas inte handlar om Android 7.0, utan om Android 7.1.1 där den största skillnaden ligger i buggfixar samt att man nu ska kunna lägga till en personlig bakgrund till Samsung egna tangentbord.


Källa


Rykte nämner återigen att nästa iPhone får en OLED-panel

Ryktena kring vad Apple kommer presentera i telefonväg nästa år har minst sagt inte varit få. Jag har tidigare rapporterat om att vissa källor säger att 2017 års iPhone kommer få en OLED-panel. Nu har denna spekulation återupprepas på nytt.

Nästa år har Apple 10 års jubileum för mobilen iPhone. Det kommer 2017 alltså vara exakt 10 år sedan Steve Jobs stod uppe på scenen och presenterade den första iPoden med telefonfunktion. Nu menar en ny källa att Apple 2017 kommer presentera iPhone 8 Plus med en OLED-panel.
Källan menar att Apple bra gärna kommer vilja sätta in samma panel i vanliga iPhone 8, men att man inte kommer ha möjlighet på grund av en begränsad produktion av panelerna.

OLED är en dyr panel att tillverka och jag misstänker att Apple kan komma att höja priserna ytterligare i de telefonmodeller man sätter in OLED-paneler i.
Enligt källan kommer dock 2018 års upplagor iPhones ha en OLED-panel.


KällaASUS presenterar snart Z01HDA med dubbla kameror på baksidan för bättre zoom

Den kinesiska sidan TENAA under gårdagen hoppat på en ny enhet vid namn ASUS Z01HDA som bland annat erbjuder dubbla kameror på baksidan. TENAA har som vanligt kommit över de flesta specifikationerna!

Om vi börjar med grundspecifikationerna för mobilen så kommer den få en 5,5 tum stor skärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), chippet Snapdragon 625 med antingen 2/16, 3/32 eller 4/64 GB minne. Vidare har mobilen fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett rejält tilltaget batteri på 4850 mAh och Android 6.0.1 Marshmallow från start.

Den stora höjdpunkten med mobilen är dock dess två bakre kameror. Den primära kameran kommer få en upplösning på 16 megapixlar medans den sekundära kommer få en upplösning på 12,5 megapixlar. Meningen med att ha två kameror på baksidan är att den sekundära kameran ska ge den primära kameran extrazoom. Den främre kameran ska istället fått en upplösning på 16 megapixlar. Det är ännu oklart när telefonen kan komma att bli presenterad.


Källa

Huawei Magic fångas på bild i förtid

Jag rapporterade under gårdagen om att Huawei snart kommer hålla ett event där man ska visa upp en konceptmobil (enligt rykten) för att visa upp den allra senaste tekniken i en Huawei-smatphone. Dessa rykten sr ut att stämma då en ytterst slimmad Huawei-enhet fångats på bild.

Av bilden att döma kommer Huawei Magic få en otroligt slimmad ram runt skärmen (äntligen!) och komma i en blå färg. Av bilden att döma kommer telefonen också få en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan. Jag har än så länge inga specifikationer på telefonen, men eftersom Magic ser ut att få en väldigt slimmad ram runt skärmen så betyder det att Huawei satsar hårt på sin kommande konceptmobil. Med andra ord skulle det vara väldigt förvånande om man inte satsa lika hårt på bra specifikationer.

Källa

Samsung presenterar Galaxy S7 Edge i nya färgen Black Pearl

Samsung har under morgonen presenterat en helt svart och blank variant av företagets flaggskepp Galaxy S7 Edge. I och med denna färg så innebär det att man kan välja på Galaxy S7 Edge i hela 6 olika färger.
Färgvalet är minst sagt inspirerat av Apples Jet Black, då det är precis samma färg som man kan välja på till iPhone 7 och 7 Plus. Samsung säger inte ett ord om vilken ytbehandling telefonens färg fått, men vi får hoppas att den står emot repor bättre än Apples Jet Black-färg. Det är ännu oklart om telefonen i den nya färgen kommer att lanseras här.

Källa

Är det här HTC:s nästa flaggskepp Ocean?

HTC har idag meddelat att man inte givit upp hoppet gällande försäljning av företagets telefoner då man meddelar att man kommer fortsätta satsa på flaggskepp även framöver (huruvida dessa kommer till Sverige är dock oklart). I samband med detta har en ny enhet vid kodnamn HTC Ocean dykt upp på nätet!

Det ser tillsynes ut som att HTC råka publicera en officiell video på företagets nästa flaggskepp Ocean. Av videon att döma kommer HTC Ocean bli en väldigt tunn och slimmad telefon. Men samtidigt kommer man känna igen den från tidigare HTC-telefoner då den bland annat ser ut att få en konstruktion beståendes helt av aluminium. Telefonen beräknas bli presenterad i början på 2017 och än så länge har jag inga specifikationer på enheten.


Källa


Huawei börjar skicka ut Android 7.0 Nougat till P9 och Mate 8

Jag skrev för några dagar sedan om en lista på vilka Huawei mobiler som skulle bli uppgraderade till Android 7.0 Nougat. Huawei har redan börjat uppgradera företagets flaggskepp P9 tillsammans med det större syskonet Mate 8 till Android 7.0 Nougat.

Det är våra grannar i Asien som meddelar att en uppdatering till Android 7.0 Nougat hittat fram till Huawei P9 och Mate 8. Uppdateringen har ännu inte nått några svenska exemplar av P9 eller Mate 8, men är förhoppningsvis inte alls långt bort. Huawei har ju till exempel skickat ut betamjukvaran av Android 7.0 Nougat till svenska exemplar av P9.

Källa

LG G6 sägs bli utan moduler och utbytbart batteri

Den största grejen med LGs nuvarande flaggskepp i Sverige är att telefonen är modulär, vilket innebär att man enkelt kan bygga ut telefonen med andra, vassare komponenter. Någon succé har det dock inte blivit och nu överväger LG att skippa moduler för framtida telefoner enligt källor.

Enligt en anonym källa så kommer LG G6 inte bli en modulär smartphone. Detta känns dock som ett vilt rykte då LG sade att man också skulle satsa på moduler i kommande smartphones, däribland LG G6. Men enligt denna källa så kommer LG slopa möjligheten för att byta batteri. Om detta stämmer så betyder det att LG slopar sitt största säljargument för att man just ska köpa en telefon från just dom.


Källa

Första påstådda bilderna på Samsung Galaxy A7 (2017) läcker ut på nätet

Jag har under en tid skrivit om att Samsung Galaxy A5 (2017) fångats på bild. Nu har den större modellen vid namn Samsung Galaxy A7 (2017), också fångats på bild i förtid. Av bilderna att döma kommer Samsung Galaxy A7 (2017) få en väldigt rundad design med väldigt rundade hörn. Vidare ser jag att datorn kommer få en fingeravtrycksläsare placerad i hemknappen och en kamera på både fram och baksidan. Förhoppningsvis presenterar Samsung nästa års upplaga av Galaxy A-serie telefoner snart. 
Källa

Huawei Honor visar upp nyheter den 15e december!

Jag skrev under gårdagen att Huawei Honor skulle hålla ett event. Så blv inte fallet och ingen konceptmobil från det kinesiska mobilmärket visades upp. Nu ser det dock ut som att Huawei gått ut med en inbjudan där det står att man ska visa upp en ny telefon.

Av inbjudan att döma kommer Huawei Honor alltså visa upp en enhet vid namn Honor Magic. Enligt den senaste källan så kommer Honor Magic vara en så kallad konceptmobil (vilket innebär att den bara kommer säljas i ytterst få exemplar eller inte alls). Av gårdagens rykte att döma kommer Magic ha en Edge-display men dessvärre sakna en kamera och en högtalare.

Källa


Samsung presenterar Galaxy S7 Edge i ny färg denna vecka

Samsung Galaxy S7 Edge är en telefon som Samsung fått hypa upp allt mer eftersom att den tilltänkta uppföljaren Galaxy Note 7 var för brandfarlig för att släppa ut. Samsung kommer med allra största sannolikhet snart presentera Galaxy S7 Edge i en ny färg. Nu vet jag mer om när detta kan komma att inträffa. 

Enligt en källa så kommer Samsung på fredag offentliggöra den nya färgen till flaggskeppet Galaxy S7 Edge. Enligt källan så kommer den nya färgen att kallas för Pearl Black och alltså vara ännu blankare än den nuvarande svarta versionen av telefonen. Vi får se om Samsung presenterar någon ny färg av S7 Edge på fredag!


Källa

Fitbit köper upp Pebble - alla som inte fått sina produkter levererade får pengarna tillbaka

Här om veckan var det snack om att Pebble skulle köpas upp av Fitbit. Numera är det inte ett löst rykte, utan något som också kan skrivas ner på pappret då Fitbit meddelar att man nu köpt upp Pebble. 

Pebble har under eftermiddagen meddelat att man inte längre existerar som företag utan att man istället blivit uppköpt av amerikanska Fitbit. Fitbit är en tillverkare som sysslar med aktivitetsarmband. Men förhoppningsvis kommer man också syssla med smartwatches i framtiden, eftersom Pebble gjorde det.

Pebble presenterade för ett tag sedan en helt ny produktserie produkter som skulle börja skeppas ut från och med januari 2017. Man meddelar att de kunder som bokat dessa produkter kommer få pengarna tillbaka. Jag tycker att man gör helt fel då de kunder som redan bokat en produkt men inte fått den skulle kunna få hem den, men att man skulle kunna sätta stopp för beställningar idag.

Man meddelar också att man inte kommer skicka ut några fler uppdateringar till de produkter man redan har ute…

Meizu presenterar mellanklassarn M5 Note

Meizu har under gårdagen presenterat en ny mellanklassmobil vid namn Meizu M5 Note. Telefonen erbjuder på specifikationer som är prisvärda i förhållande till telefonens pris. 

För att göra en lång historia kort har Meizu utrustat sin nyaste familjemedlem M5 Note med en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Vidare har telefonen fått processorn MediaTek Helio P10 med antingen 3 GB RAM med antingen 16 eller 32 GB inbyggt minne, men man kan också välja på att få telefonen i ett utförande med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Den bakre kameran har fått en upplösning på 13 megapixlar medan den främre kameran har fått en upplösning på 5 megapixlar.

I övrigt hittar vi ett 4000 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare och Android 6.0 Marshmallow från start. Modellen med 3 GB RAM kommer kosta motsvarande 1200 svenska kronor och släppas ut på den kinesiska marknaden den 8e november. De andra två modellerna har jag inga uppgifter gällande säljstart och pris.

Källa

Samsung Galaxy S8 blir utan hemknapp enligt senaste ryktet

Rykten om Samsungs kommande värsting Galaxy S8 bara rullar in. Nu för tiden rapporterar jag nästintill dagligen om vad Galaxy S8 kan komma att erbjuda.

Den senaste källan menar på att Samsung Galaxy S8 kommer bli utan fysiska knappar, vilket innebär att den stora, klickbara hemknappen försvinner, i alla fall om man ska tro den senaste källan. Enligt källan kommer Samsung hoppa på tåget som exempelvis Sony och HTC redan hoppat på genom att göra så att Galaxy S8 får mjukvaruknappar på skärmen istället. Gårdagens källa menade på att Galaxy S8 kommer få stereo-högtalare. Om det nu stämmer att Samsung tagit bort de fysiska knapparna så kan man ju alltid sätta dit högtalare istället utan att göra telefonens yttermått särskilt stora!
Källa

Huawei Honor presenterar ny mobil idag - kan vara företagets första konceptmobil

Huawei Honor 8 är verkligen en telefon som Huawei Honor lyckats sälja väldigt många exemplar av. Faktum är att det går bättre för Huawei nu än vad det någonsin gjort tidigare. Så varför inte toppa med en ny mobil? 

Huawei Honor har under morgonen skickat ut en mystisk inbjudan till ett event som tar plats under dagen. Jag har tidigare inte rapporterat om att Huawei Honor kan vara på väg ut med en konceptmobil. Däremot hävdar en anonym källa det. Enligt denna källa så kommer mobilen få en Edge-skärm, som sluttar ner längst enhets långsidor. Däremot sägs mobilen både sakna en högtalare och en kamera. Mobilen går med allra största sannolikhet inte ut till försäljning innan Huawei vidareutvecklat mobilen.

Det blir spännande att se vad Huawei presenterar senare idag!

Källa

ZUK bekräftar att Edge kommer i två färger

Lite senare idag kommer kinesiska ZUK att presentera sitt nya flaggskepp ZUK Edge. Man har nu släppt sin andra teaserbild som bekräftar att telefonen inte kommer komma i vitt. 

Man avslöjar på bilden att ZUK Edge kommer i svart. Man har inte tidigare gått ut med en teaserbild som visat upp en vit telefon, men med alla läckor på den vita varianten av Edge antar jag att den även kommer i vitt. Telefonen förväntas få toppspecifikationer såsom Qualcomms värstingchipp Snapdragon 821.

Källa

Huawei Sverige meddelar att Honor 8 användare nu kan hämta hem Android 7.0 Nougat som beta

Huawei skickade för några veckor sedan ut första betaversionen av företagets tappning på Android 7.0 Nougat till flaggskeppet Huawei P9.  Man har under kvällen också börjat skicka ut samma betamjukvara fast till Huawei Honor 8. 

Betamjukvaran innebär att Honor 8 ägare kan tanka ner en betamjukvara av Android 7.0 Nougat tillsammans med Huaweis nya gränssnitt EMUI 5.0, som bland annat har en nyhet i form av en applåda där alla appar hamnar. Betamjukvaran kan man ta en titt på här, men det gäller att vara snabb. Bara de 200 första som registrerar sig får möjlighet till att testa betamjukvaran.

Källa

Jag gör en unboxing på Bose QuietComfort 35 Limited Edition

Bose har i veckan släppt en begränsad upplaga av företagets senaste hörlurar QuietComfort 35 i färgen Midnight Blue. Jag har lyckligtvis fått tag i ett exemplar av hörlurarna och tänkte göra en unboxing på dem! 

Om vi börjar med att ta en titt på det första man möts av, framsidan av förpackningen, så hittar man saker så som produktnamn, en bild på de midnattsblå hörlurarna och text som förklarar att hörlurarna har aktiv brusreducering och är trådlösa. Om vi går vidare till den högra och vänstra långsidan så hittar vi en Bose-logga med text som säger "Limited Edition", vilket innebär att den midnattsblå färgen endast kommer i begränsad upplaga.
På baksidan av lådan hittar jag mer detaljer om själva hörlurarna. Här förklarar Bose att QuietComfort är de mest välljudande hörlurarna de någonsin gjort. Vidare förklarar man också att man kan ladda hem en tillhörande app (för Android och iOS) samt att hörlurarna har en batteritid på 20 timmar vid trådlöst lyssnande.

Inne i förpackni…

Här är första teaserbilden för Gionees monster M2017

Jag skrev nyligen om att telefon vid namn Gionee M2017 hade gått igenom den kinesiska sidan TENAA som både visade upp hur telefonen kommer se ut, men också en del specifikationer. Nu har Gionee släppt första teaserbilden för M2017. 

Bilden indikerar tydligt att det är Gionee M2017 som står näst på tur hos Gionee. Som jag nämnde i början har telefonen redan gått igenom sidan TENAA som listat en hel del specifikationer för telefonen. Det största fokuset för Gionee M2017 kommer utan tvekan vara telefonens batteri, då Gionne utrustat M2017 med ett gigantiskt 7000 mAh batteri som förhoppningsvis kommer ge telefonen mycket kräm!

Källa

Moto Z2 blir även den en modulär mobiltelefon

Motos flaggskeppsmobil Moto Z är en mobil som man kan bygga ut funktionaliteten på via så kallade MotoMods (moduler). Men Moto kan redan idag ha avslöjat att även uppföljaren Moto Z2 kan bli en modul smartphone!
Moto har avslöjat att man siktar på att kunna släppa tolv stycken moduler per år (från april till april) till sina mobiltelefoner. Det innebär att Moto kommer satsa hårt på MotoMods även i framtiden. Man ska kunna locka utvecklare till att göra fler moduler till sina telefoner genom att skicka hem de delar utvecklarna behöver för att skapa den tilltänkta modulen. Moto har inte skrivit ut att Moto Z2 (eller nu vad den kommer kallas) kommer bli en modulär smartphone men det skulle förvåna mig väldigt mycket om så inte skulle bli fallet! 

Källa

Senaste ryktet menar att Samsung Galaxy S8 får stereo-högtalare

Rykten gällande Samsungs kommande toppmodell Galaxy S8 bara rullar in. Samsung har redan avslöjat att S8 kommer få en ny fräsh design och att kameran kommer vara riktigt bra. Nu sägs det också att telefonen kommer få stereo-högtalare.
Det är svenska Swedroid jag fått uppgifterna ifrån. Det kan antingen röra sig om att en högtalare sitter placerad på undersidan medan telefonhögtalaren också agerar högtalare åt medialjudet. Det andra saken Samsung skulle kunna göra är att placera båda högtalarna på framsidan. Det skulle dock innebära att Samsung skulle få göra ramen runt telefonen större.

Källa

Då presenteras ZUKs nya värsting

ZUK Edge är en telefon som både gått igenom den kinesiska faktasidan TENAA men också fastnat på bilder. Nu har ZUK avslöjat när man kommer presentera sitt nya flaggskepp!  

ZUK har under kvällen skickat ut en teaserbild där man avslöjar att man kommer visa upp en ny telefon den 7 december, vilket är i övermorgon. ZUK Edge förväntas få  en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, det allra senaste prestandachippet Snapdragon 821 med 4 GB RAM och en bakre 13 MP kamera.

Källa

Därför började Samsung Galaxy Note 7 att brinna

När folk fick reda på att Samsung helt och hållet skrotade produktionen av företagets tilltänkta flaggskepp Galaxy Note 7 så blev såklart de flesta besvikna. Men en annan fråga många ställde sig var varför mobilen egentligen fattade eld. Nu säger sig källan Instrumental veta varför Note 7 egentligen började brinna. 

Enligt källan så var orsaken till att Galaxy Note 7 började brinna att batteriet framförallt var för tjock för telefonens konstruktion. Om vi går in på mer detaljer så består batteriet av ett lager med litium och ett lager med grafit. Dessa åtskiljs med ett tunt lager polymer som var tänkt att hålla dessa två skikt separerade från varandra. Så blev inte fallet, och när dessa två ämnen kom i kontakt med varandra så blev det kortslutning i Galaxy Note 7 och vissa exemplar började till och med brinna.

Enligt källan så skulle varje Note 7 - exemplar ha drabbats för eller senare av det defekta batteriet. Det då batteriet hade för lite plats att svälla vid temperatursskillnader,…

Sony presenterar Playstationinspirerade teman till utvalda Xperia-enheter

Om man går ut på stan så ser man att i princip varenda person har en smartphone i näven. Mycket idag handlar om anpassning, som till exempel olika teman. Sony har under dagen lanserat Playstation tema till utvalda Xpera-enheter så att man ska kunna anpassa sin Xperia ännu mer.   
Sony har i dagarna presenterat nya Playstation-teman till utvalda telefoner och surfplattor i Xperia-serien. De enheter det rör sig om är nyare Xperia-enheter så som surfplattan Xperia Z4 Tablet och telefonen Xperia Z5. 

Källa

Ny mellanklass-telefon påträffas från Gionee

Gionee är en kinesisk tillverkare som än så länge är en liten tillverkare på den stora kartan. Antagligen kommer man bli lite större framöver, då man nu bland annat har ett nytt flaggskepp på gång med gigantiskt 7000 mAh batteri. Nu ser det ut som att Gionee snart också kommer släppa en mobil i mellanklass-segmentet. 

Det är den kinesiska sidan TENAA som kan avslöja att Gionee i skrivande stund arbetar på en ny telefon i mellanklass-segmentet. TENAA brukar allt som oftast ha specifikationer med i läckorna, så även denna gång. Enligt TENAA kommer Gionee GN5005, som den sägs kallas, få en 5 tums stor skärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar), en quad-core processor, 3 GB RAM, 16 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare, en främre 5 MP kamera och en bakre 8 MP kamera. Telefonen sägs köra Android 6.0.1 Marshmallow från start.

Det speciella med Gionee GN5005 är att telefonen kommer få ett 4000 mAh stort batteri. Ett så pass stort batteri tillsammans med en så pass lågupplöst skärm inneb…

Nu telefon från BlackBerry dyker upp på nätet - har fullstort fysiskt tangentbord

BlackBerry har för en tid sedan meddelat att man lagt ner tillverkningen av smartphones för att istället fokusera på mjukvaran (till smartphones). En ny enhet vid namn BlackBerry Mercury har dock påträffas på nätet!  

Av bilderna att döma kommer kanadensiska BlackBerry alltså släppa sin andra Androidsmartphone med ett fysiskt fullstort tangentbord. Enligt källan, som också släppt bilden på den nya BlackBerry-enheten, så kommer telefonen få en 4,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, ett quad-core chip med 3 GB RAM, en bakre 18 MP kamera och Android 7.0 Nougat från start. Fler rykten lär trilla in, och självklart kommer jag att skriva om de här då!


Källa

LG börjar uppdatera G5 till Android 7.0 Nougat i Europa

En tillverkare som brukar vara snabb att få ut nya Androidversioner till sina telefoner är LG. Företagets flaggskepp för 2015, G4, var till exempel bland de första telefonerna att få Android 6.0 Marshmallow. LG G5 ser också ut att bli bland de första telefonerna att få Android 7.0 Nougat!
LG har nämligen börjat skicka ut uppdateringen till vissa länder i Europa menar användare. Med Android 7.0 Nougat så får LG G5 funktioner så som Doze-on-the-go och stöd för att köra två appar sida vid sida. Uppdateringen har ännu inte nått svenska exemplar av telefonen, men når antagligen svenska exemplar nästa vecka!

Källa

Är det här Moto X Style 2?

Lenovo (numera Moto) meddelade i juni att man inte har lagt ner sin Moto X-serie för att man släppt telefoner i den nya serien där många telefoner nu istället börjar på bokstaven Z. Nu har en påstådd uppföljare till Moto X Style dykt upp på nätet.    

En ny telefon från Moto har dykt upp på nätet. Just nu går det bara att spekulera, antagligen rör det sig om en uppföljare till förra årets Moto X Style. Jag tror att uppföljaren kommer kallas för Moto X Style 2. Av bilderna att döma kommer X Style 2 få en fingeravtrycksläsare (kombinerad hemknapp?) på framsidan. På baksidan sitter en kamera med en fotlampa. Det som utmärker sig på baksidan är att telefonen ser ut att få en stor kamerabump.

Det återstår att se om fler rykten gällande telefonen på bilden dyker upp!  


Källa