Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november 13, 2016

Nokia återvänder till smartphonemarknaden - presenterar ny smartphone 2017

Jag har vid ett antal tillfällen skrivit om att Nokia kan ha en ny smartphone att visa upp under "snar framtid". Nu har den finländska tillverkaren bekräftat att man kommer visa upp en smartphone under 2017. 

Nokia har skickat ut en bild där man visar upp planerna för de kommande tre åren. Det går inte att undgå att man kommer satsa på en ny smartphone. Enligt flera källor kommer Nokia själva inte göra hårdvaran till telefonen, utan bara ha sitt märke på mobilen. Det är högst troligt att man denna gång kommer satsa på Android, men det kan också hända att man fortsätter satsa på Windows Phone menar källor.

Källa

Samsung arbetar på Android 7.0 Nougat till Galaxy Tab S2

En av Samsungs största akilleshälar har genom åren varit att man skippat att uppgradera sina gamla mobiler och surfplattor när man släppt nya produkter. Nu ser det ut som att tillverkaren snart kommer släppa Android 7.0 Nougat till Galaxy Tab S2. 

Enligt källan så håller Samsung på med en uppdatering till surfplattan Galaxy Tab S2, som är över ett år gammal. Det är ännu oklart när Samsung kan tänkas släppa uppdateringen till Tab S2, men det ligger antagligen långt fram då man först tänker uppdatera flaggskeppen Galaxy S7 och S7 Edge först.


Källa

Bilder på Samsung Galaxy J3 (2017)

Samsung brukar varje år släppa en eller flera nya telefoner varje år. Man introducerade år 2015 en budgetserie med telefoner som kallas Galaxy J-serien. Nu har 2017 års upplaga av Galaxy J3 fastnat på bild, där man ser många likheter med föregångaren Galaxy J3 (2016).  

Det är via den kände ryktesspridaren Evan Blass (på Twitter) som bilden hamnat på nätet. Av bilden att döma kommer Galaxy J3 (2017) konstruktion mestadels bestå av plast. Framsidan sägs däremot bestå av härdat glas. Som vi också ser så kommer J3 (2017) vara väldigt lik sin föregångare utseendemässigt då den enda skillnaden ser ut att bli formfaktorn på J3 (2017) då den ser ut att få något mer runda hörn än sin föregångare.
Källa

Bilder på Huawei P10 Plus läcker ut i förtid

Jag har under veckan rapporterat en telefon som fastnat på bild två gånger. Telefonen sägs nämligen vara Huaweis kommande värsting P10. Nu har bilder på den större varianten av telefonen, som sägs bli kallad för P10 Plus läckt. 

Det är en del av baksidan på en telefon som lyckats fångas av kameran. Av bilden att döma handlar det inte om vanliga Huawei P10, då modellen som påstås föreställa P10 haft en hemknapp på framsidan med en inbyggd fingeravtrycksläsare i. Telefonen på bilden har istället fingeravtrycksläsaren placerad på baksidan, något som gör att jag misstänker att det handlar om Huawei P10 Plus.
Källa

Mophie lanserar ny modul till Moto Z-serien

Moto gick för ett tag sedan ut med att man utlyste att de som lyckades utveckla bra moduler till företagets nya satsningar i Moto Z-serien skulle få åka till Motos huvudkontor för att se hur tillverkningen av företagets produkter går till. En tillverkare som ser ut att ta tävlingen på allvar är Mophie som utvecklat en MotoMod med inbyggt batteri. 

Jag recenserade för ett tag sedan batterimodulen Inciptio Power Pack till Moto Z. Den modul som Mophie presenterat idag har samma funktioner som Inciptio-modulen. Den stora skillnaden är att Mophies MotoMod har ett inbyggt batteri som är 3000 mAh stort, att jämföra med Inciptiomodulen som har ett batteri på 2200 mAh.
Modulen kostar i skrivande stund 80 dollar, vilket motsvarar 740 svenska kronor. Jag har inga uppgifter om Mophies MotoMod kommer till Sverige.


Källa

Fler bilder läcker ut på ZUK Edge - extremt slimmad telefon med Edge skärm

Jag skrev under gårdagen en artikel om att ZUK troligtvis planerar att släppa en värdig utmanare till Samsungs flaggskepp Galaxy S7 Edge. Nu har nya bilder släppts på enheten, denna gång också genom ryktesspridarna TENAA. 

Bilderna som tagits på telefonen är av dålig kvalitet, trots det kan man urskilja detaljer om hur telefonen kommer se ut. Vi ser att ZUK Edge kommer få en stor fysisk hemknapp i mitten under skärmen. Jag hoppas också att ZUK valt att placera fingeravtrycksläsaren i knappen. Trots att telefonen har en knapp nedanför skärmen så ser telefonen ut att bli väldigt slimmad.

Enligt senaste källan så kommer Edge bli ZUK:s nya flaggskepp då telefonen bland annat sägs få chippet Snapdragon 821 med 4 GB RAM. Det som däremot sägs bli det största säljargumentet för Edge är designen, då telefonen också sägs bli 7,68 mm tjock.

KällaMindre variant av Xiaomi Mi Mix läcker ut på nätet - är lika slimmad som sitt större syskon

Xiaomi presenterade för ungefär en månad sedan konceptmobilen Mi Mix där skärmen utnyttjar 91,3% av telefonens framsida. Nu har bilder läckt ut på en snarlik enhet, fast i ett betydligt mindre format. Naturligtvis tror jag att det handlar om en minivariant av Mi Mix!   

En bild har nyligen publiceras på en ny telefon från Xiaomi. Den ännu okända telefonen ligger bredvid Xiaomi Mi Mix, dessutom ser den okända Xiaomi telefonen ut att en lika liten ram runt skärmen som sitt större syskon. Xiaomi Mi Mix är väldigt slimmad och är en liten telefon för att ha en 6,4 tum stor skärm. Men för många kunder blir Mi Mix fortfarande för stor, då den till exempel är något större än Apple iPhone 7 Plus. Jag tror att Xiaomi kommer välja att kalla den ännu okända telefonen för Mi Mix Mini.

Enligt källan kommer Mi Mix Mini få en 5,5 tums skärm med samma upplösning som Mi Mix (1080 x 2040 pixlar i upplösning). I övrigt sägs Mi Mix Mini få samma specifikationer som Mi Mix har. Det vill säga att telefonen …

Huaweis Sverigenyhet får snabbladdning antyder senaste teaserbilden

Huawei drog för fyra dagar sedan igång en våldsam aktivitet på sin svenska Facebooksida då man ger ledtrådar till vad man kommer presentera under sitt Sverigeevent den 22a november. Nu har man släppt den fjärde ledtråden för hur nya mobilen kommer bli! 

I ledtråd ett avslöjade Huawei att nyheten som man kommer visa upp den 22a november kommer ha ett 4000 mAh stort batteri. I ledtråd två bekräftar Huawei att telefonen kommer ha dubbla kameror på baksidan (antagligen med upplösningen 12 + 20 megapixlar). I den tredje ledtråden bekräftar man att telefonen kommer ha ett klassiskt 3,5 mm uttag för hörlurar. I den fjärde och sista ledtråden (hittills) bekräftar man också att telefonen kommer stödja snabbladdning. Huawei presenterade nyligen flaggskeppet Mate 9 Pro. Något man inte gjorde under detta event var att avslöja i vilka länder telefonen skulle bli tillgänglig, jag misstänker att man kommer släppa Mate 9 Pro i Sverige, och att att det event man håller den 22a november kommer handla o…

Qualcomm presenterar chippet Snapdragon 835 med stöd för Quick Charge 4.0

Amerikanska Qualcomm har under eftermiddagen presenterat nästa generations chipp som också stödjer Quick Charge 4.0.
Snapdragon 835 är Qualcomms nya värstingchipp som är utvecklat på 10 nm teknik i sammarbete med Samsung. Det nya chippet ska sitta i flaggskeppstelefoner från mitten av 2017 meddelar Qualcomm. En annan nyhet som ingår med det nya chippet är att det stödjer den nya snabbladdningstekniken  Quick Charge 4.0, som ska ge ström för fem timmar med en laddning på endast fem minuter.
Källa

Vivo presenterar S7 Edge kopian Xplay6

Vivo har under dagen presenterat nya telefonen Xplay 6. Telefonen erbjuder funktioner så som dubbla kameror och en kurvad 5,5 tumsskärm.  

Om vi börjar med att ta en titt på telefonens skärm så har Xplay 6 fått en 5,46 tum stor skärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Vidare har telefonen fått chippet Snapdragon 820 med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Vivo har utrustat Xplay 6 med en fingeravtrycksläsare placerad i mitten under hemknappen med ett batteri som har en kapacitet på 3080 mAh.

Xplay 6 har två stycken kameror placerade på baksidan där ena har en upplösning på 13 megapixlar (f/1.7) medan den sekundära kameran fått en upplösning på 5 megapixlar. Tanken med att ha två stycken kameror i Xplay 6 är att telefonens sekundära kamera ska mäta djupet. Telefonen har också fått en främre kamera med upplösningen 16 megapixlar.

Xplay 6 har naturligtvis ett 3,5 mm uttag för musiklyssning. Det speciella med hörlursuttaget är att Vivo byggt in en DAC för bättre ljud!

Vivo Xplay …

EMUI 5.0 med Android 7.0 Nougat är nära till Mate 9 visar läcka

Tillsammans med Huawei Mate 9 och Mate 9 Pro så ingår senaste gränssnittet EMUI 5.0 tillsammans med Android 7.0 Nougat från start. Nu ser det ut som att Huawei är nära att skicka ut uppdateringen till sina övriga telefoner. 

En användare har nyligen släppt en video som visar en Huawei-telefon som kör EMUI 5.0 och Android 7.0 Nougat. Ägaren påstår att det handlar om phableten Mate 8, vilket säkert stämmer, då Mate 9 ännu inte finns att köpa. Uppdateringen går att hämta hem, men är fortfarande i betastadiet. Däremot rekommenderar jag bara att man installerar versionen om man känner sig riktigt hemma vid datorn.
Förhoppningsvis får Huawei snart ut uppdateringen så Mate 8-användare snart kan hämta hem den direkt från mobilen.

Källa

Telefon med Edge-skärm från ZUK läcker ut på nätet - kallas ZUK Edge

En tillverkare som ännu inte släppt någon telefon med en skärm som sluttar ner längst en telefons långsidor är ZUK. Men under gårdagen har ett ny ZUK telefon vid namn ZUK Edge upptäcks via den kinesiska sidan TENAA.

Enligt den kinesiska källan så kommer ZUK Edge få en 5,5 tum stor skärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 821 med antingen 32 eller 64 GB minne (båda med 4 GB RAM). Vidare sägs telefonen få ett 3000 mAh stort batteri, en fingeravtrycksläsare och en bakre 13 MP kamera samt en främre 8 MP kamera. Det är ännu oklart när telefonen kan tänkas bli presenterad.

Källa

OnePlus släpper en bomb - slutar sälja "3"

I tisdags presenterade kinesiska OnePlus företagets nya flaggskepp "3T". OnePlus 3T erbjuder bland annat ett något större batteri än OnePlus 3. Under morgonen har OnePlus släppt en riktig bomb, då man meddelar att man helt och hållet kommer sluta sälja "3". 

Det är ytterst ovanligt att tillverkarna skrotar sina gamla flaggskepp helt och hållet. Däremot har OnePlus tagit beslutet att just skrota "3". Beskedet är väldigt överraskande då 3T är en liten uppgradering från 3. OnePlus meddelar dock att man kommer uppgradera OnePlus 3 till Android 7.0 Nougat. Men hur det blir med framtida uppdateringar återstår att se!


Källa

Är det här Huawei P10?

Jag rapporterade för ett tag sedan om att en okänd Huawei-enhet upptäcks i ett benchmarkprogram. Nu har "riktiga" bilder också påträffas på en okänd telefon från Huawei. Allt pekar på att det handlar om Huawei P10. 
Telefonen påminner väldigt mycket om Xiaomis senaste flaggskepp Mi 5S med ett väldigt rundat designspråk. Telefonen ser ut att få alla fyra hörn väldigt mjukt rundade. Det är något som jag ser som positivt då telefonen antagligen kommer ligga riktigt bra. Likaså ser P10 ut att få sin fingeravtrycksläsare placerad på framsidan, precis som Xiaomi Mi 5S. På baksidan liknar telefonen på bilden P9 väldigt mycket med dubbla kameror placerade högst upp i högra hörnet. Telefonen på bilden är i rosa, så förhoppningsvis släpps P10 också i rosa. 


Källa

Jag testar Fitbit Flex 2 - diskret aktivitetsarmband med spännande funktioner!

Jag har vid detta lag fått hem ett gäng Fitbit-produkter för att testa och leka runt med. Men det absolut minsta aktivitetsarmbandet jag fått hem är Flex 2. Är Flex 2 ett för litet aktivitesarmband? Hur bra fungerar Flex 2 vid vanlig användning? Frågorna är många som ska besvaras! 
Designen och passformen  Fitbit Flex 2 är Fitbits minsta armband hittills. Man behöver knappast se specifikationerna för att lista ut det, då Flex är riktigt smidig. Precis som namnet antyder är Flex 2 väldigt flexibel då det bland annat går att simma med armbandet.  Flex är är bara 6 mm tjock och är 11 mm bred, vilket gör detta armband till ett av de minsta armbanden på marknaden. Storleken på armbandet märks tydligt, speciellt om det kommer en notis. Det då jag känner hur det vibrerar till på handleden, varpå jag brukar tänka "just det, jag har ju Flex 2 på mig idag". Flex 2 är ett väldigt lätt armband, något som tar aktivitetsarmband till en helt ny nivå. Det då många av konkurrenternas aktivite…

Samsung Galaxy Tab S3 påträffas på nätet

Tidiga källor sade att Samsung skulle presentera uppföljaren till Galaxy Tab S2 under ett event i september. Så visade sig fallet inte vara, då man inte presenterade någon surfplatta. Nu har en ny källa hittats på nätet som påstås visa upp ett dokument med Tab S3. 

Inga specifikationer anges, däremot anges en prislapp. Av bilden att döma kommer Tab S3 kosta 4700 svenska kronor. Jag misstänker att det handlar om "basicvarianten" som har 32 GB inbyggt minne och WiFi. Jag har ännu inga uppgifter om när Tab S3 kan komma att bli presenterad.


Källa

iPhone 8 får skärm ända ut i kanterna - utmanar Xiaomi Mi Mix

Apple har knappt haft iPhone 7 och 7 Plus ute på marknaden i tre månader och tillgången efter 7 Plus är fortfarande begränsad. Detta är dock inget som begränsar flera källor att sprida rykten om iPhone 8 och 8 Plus. 

Enligt den senaste källan kommer Apple iPhone 8 och 8 Plus få skärmar som täcker hela telefonernas framsidor. Om detta rykte visar sig stämma, så skulle det bli ett mindre genombrott för Apple, då dagens iPhones har väldigt mycket "sorgkant" runt skärmen. Jag har dock svårt att tro denna källa, då det låter för bra för att vara sant om Apple skulle kunna skala ner ramen runt skärmen så mycket.

Källa

Vivo presenterar V5 - bästa telefonen för dig som gillar selfies

Vivo har under gårdagen presenterat mellanklassmobilen V5 som har extra stort fokus på den främre kameran, precis som flera källor sagt sedan tidigare. 


Om vi börjar med grundspecifikationerna så har V5 fått en 5,5 tumsskärm med upplösningen HD (720 x 1280 pixlar) med en LCD-panel. Skärmen skyddas av Corning GorillaGlas av okänd typ.  Under huven på V5 hittar vi en octa-core processor med tillhörande 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne med plats för minneskort. 
Batteriet i telefonen är på 3000 mAh och V5 har också utrustats med ljudchippet AK4346, vilket ska ge ett fylligare ljud om man använder ett par hörlurar med telefonen. V5 har också fått en fingeravtrycksläsare placerad i mitten under skärmen som ska låsa upp telefonen på endast 0,2 sekunder. 
Den stora nyheten i V5 är dock telefonens främre kamera som fått en upplösning på 20 megapixlar med bländaravtalet f/2.0. Dessutom har den främre kameran fått sällskap av en LED-blixt på framsidan. Den bakre kameran har istället fått en upplösn…

Gionee presenterar S9 - har en främre kamera på 13 megapixlar

Gionee har under kvällen presenterat en uppföljare till förra årets S8. Gionee S9 är en telefon som ställer sig i mellansegmentet då den bland annat erbjuder mellanklasschippet Helio X10. En stor fördel är att S9 också erbjuder mycket hårdvara för pengarna.

Skärmen är 5,5 tum stor och har fått upplösningen Full HD (1080 x 1920 pixlar) med en LCD-panel. Vidare har telefonen fått chipet Helio X10 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan har Gionee valt att utrusta S9 med dubbla linser (13 + 5 megapixlar) och syftet att sätta dit en extra kamera på baksidan är för att telefonen ska kunna skapa häftiga 3D-effekter.

I de övriga specifikationerna framgår det att telefonen har fått en fingeravtrycksläsare och ett 3000 mAh stort batteri.

Telefonen kostar 364 dollar, vilket är motsvarande 3350 svenska kronor när S9 släpps i Kina den 25e november.


Källa

OnePlus presenterar 3T - har processorn Snapdragon 821

Efter en lång tids väntan har OnePlus äntligen introducerat nya flaggskeppet 3T som bland annat erbjuder ett uppgraderat chipset tillsammans med en uppgraderad främre kamera. Nedan följer en fullständig text om vad telefonen erbjuder.  

Det flesta är sig likt med OnePlus 3. Skärmen är fortfarande en 5,5 tummare med Full HD-upplösning tillsammans med en AMOLED-panel. Telefonen har extra samma mått och samma bakre kamera med en upplösning på 16 megapixlar, men också samma RAM-mängd på 6 GB.

Om vi istället kollar skillnaden mellan "3" och "3T" så ser vi först och främst att 3T fått en större batteri. Telefonen har fått ett 3400 mAh batteri, vilket betyder att det ökat med 400 mAh mot OnePlus 3. Andra skillnader jag också hittar är att OnePlus denna gång satt in en främre 16 MP (!) kamera som har elektrisk bildstabilisering. Telefonen kommer också med en ny minnesmängd då man kommer kunna välja på 64 eller 128 GB.

Telefonen kommer gå loss på 439 dollar, vilket motsvara…

Huawei: därför var vi inte med i Googles Pixelduo

Google tillverkare förra årets Nexus telefoner tillsammans med Huawei. Huawei stod då för hårdvaran, medans Google stod för mjukvaran. Men inför Pixel och Pixel XL har Google utvecklat telefonerna själva (förutom att man tagit hjälp från HTC med en del av designen. Nu har Huawei berättat varför man inte varit med och utvecklat Googles nya duo

Huawei har förklarat att man vill stärka sitt egna varumärke, därav valde man att inte fortsätta samarbeta med Google berättar dem. Jag förstår att Huawei valt bort samarbetet med Google för att skapa en telefon tillsammans med Google. Det då man helt och hållet vill fokusera på sitt egna. Antagligen skulle man se ett hinder i att samarbeta med Google.


Källa

HTC 10 kan snart uppgraderas till Android 7.0 Nougat

HTC släppte flaggskeppet 10 i somras. Sedan dess har det inte gått som en dans på rosor för taiwaneserna då de sålt en mindre mängd telefoner än vad de hade hoppas på i Sverige. Trots detta har man meddelat en rolig nyhet till de som faktiskt har ett exemplar av HTC 10 hemma.   

HTC har under gårdagen meddelat att man snart tänker börja uppdatera sitt senaste flaggskepp 10 till Android 7.0 Nougat. Man anger att uppdateringen ska börja rulla ut i slutet på november alternativt i början på december. Det skulle alltså innebära att HTC 10 skulle vara bland de första telefonerna att få Android 7.0 Nougat.
En funktion som kommer med Android version 7.0 som standard är Doze-on-the-go, vilket är en funktion som effektivt ska dra ner alla bakgrundsprocesser.

Källa

Samsung Galaxy S8 får en tryckkänslig skärm

3D-touch, som Apple kallar det är en funktion som faktiskt fanns innan Apple presenterade funktionen i iPhone 6S. Men det var när Apple presenterade sin lösning som flera konkurrenter också såg möjligheter i att utveckla en liknande funktion i deras smarttelefoner. En tillverkare som inte försökt sig på funktionen är Samsung, inte än i alla fall. 

Enligt den senaste källan som rapporterar om Samsungrykten så kommer Galaxy S8 få en tryckkänslig skärm, likt det vi hittar i iPhone 6S och iPhone 7. Många tillverkare har försökt att göra 3D-touch funktioner till sina telefoner (t.ex Huawei med P9 Plus) men man har inte alls lyckas lika bra som Apple gjort.

Samsung har å andra sidan ofta försökt att kopiera funktioner från Apple men misslyckats, då funktionen inte alls fungerat lika bra som på en iPhone. Jag hoppas dock att Samsung lyckas med funktionen, om man nu implementerar den till Galaxy S8.

Källa

Meizu Pro 7 får Huaweis värstingprocessor Kirin 960

Jag skrev under gårdagen en artikel om att Meizu planerar att släppa en direkt konkurrent till Xiaomi Mi Mix med en skärm som går ända ut i kanterna. Nu har nästa källa dykt upp gällande telefonen och denna gång handlar det om processorn. 

Enligt källan kommer Meizu Pro 7 få Huaweis hemmabygge Kirin 960. Denna processor sitter bland annat i Huaweis nylanserade telefoner Mate 9 och Mate 9 Pro och slår till exempel Snapdragon 821 i benchmarks.
Till skillnad från Xiaomi Mi Mix sägs Pro 7 ha en framsida som utnyttjas av hela skärmen (100% skärm med andra ord). Fingeravtrycksläsaren ska enligt utsago vara inbyggd i skärmens nedre del, något som verkligen är "the next level".

Telefonen sägs bli presenterad den 24e december.
Källa

Huawei presenterar Mate 9 Pro - samma telefon som Mate 9 Porsche Design, fast till ett betydligt bättre pris!

Huawei lanserade för lite drygt två veckor sedan nya toppmodellerna Mate 9 och Mate 9 Porsche Design. Det var dock Porsche Design som stack ut mest i mina ögon, då telefonen har en kurvad 5,5 tumsskärm som rinner över telefonens två långsidor. Under kvällen har man presenterat Mate 9 Pro, en telefon med identiska specifikationer som Porsche Design, fast till ett betydligt bättre pris!  Om vi börjar med att ta en titt på telefonens design så har Mate 9 Pro ett designspråk som påminner mycket om vanliga Mate 9 med en baksida av aluminium med en framsida som skyddas av GorillaGlas 4. Telefonen har fått en konstruktion som är tunnast längst ut i kanterna, för att bli tjockare in mot mitten, för att Mate 9 Pro ska ligga så bra i handen som möjligt! Mate 9 Pro har också fått en hemknapp placerad på framsidan, som också agerar fingeravtrycksläsare. Telefonen kommer släppas i färgerna grå (svart), guld och rosa guld.

Specifikationerna är desamma som i Mate 9 Porsche Design, vilket betyder at…

Bilder och specifikationer läcker ut på OnePlus 3T strax före tillkännagivandet

OnePlus håller under morgondagen ett event där man kommer visa upp en ny enhet kallad "3T". Nu har bilder och en del specifikationer för telefonen påträffas, och precis som namnet antyder så kommer "3T" vara en mindre uppgradering av "3".

Designen kommer vara identisk till "3", och fokus kommer ligga på de lite bättre specifikationerna. Skillnaden som idag listas upp är att "3T" bland annat kommer få en ny kamerasenmsor (Sony IMX398), ha en något större 3300 mAh batteri, ha 128 GB inbyggt minne istället för 64 GB samt komma med Android 7.0 Nougat från start. 

Källa

Är det här Meizu Pro 7 med minimalisk ram runt skärmen?

Xiaomi lanserade för drygt tre veckor sedan konceptmobilen Mi Mix som har en framsida där skärmen täcker 91,3%. Nu ser det ut som att Meizu kan ha en direkt konkurrent till Mi Mix på gång! 

Av bilden nedan att döma kommer Meizu:s nästa flaggskepp Pro 7 också komma med väldigt mycket skärm över liten yta. Yttermåtten ska med andra ord bli små för en mobil med en 5,62 tums skärm.
Skärmen sägs ha fått den underliga upplösningen 1080 x 2160 pixlar, vilket klassas som en hybridupplösning mellan Full och Quad HD-upplösning.

Telefonen sägs ha fått ännu mer skärmyta än vad Xiaomi Mi Mix fått. Enligt källan har Pro 7 fått en framsida som är riktigt nära att utnyttjas av hela skärm (97% för att vara exakt), vilket skulle vara väldigt imponerande!

Vidare sägs Pro 7 komma i två olika varianter. En med 6/64 GB minne, och en annan variant med 6/128 GB minne.

Enligt källan kommer Meizu presentera telefonen den 24e december.

Källa

Så blir OnePlus 4 enligt första källan

OnePlus håller under morgondagen ett event där man förväntas visa upp sitt nästa flaggskepp "3T" med bland annat prestandachippet Snapdragon 821 och en förbättrad panel mot "3". Men redan nu har den första källan visat sig på nätet med ett gäng påstådda specifikationer för "4". 

Enligt källan kommer OnePlus sätta in en 5,3 tums skärm med Quad HD-upplösning, att jämföra med OnePlus 3 som har en något större 5,5 tumsskärm fast med den lägre upplösning Full HD. Vidare sägs telefonen få en Snapdragon 820 processor med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. ¨¨

Enligt källan kommer "4" få ett 4000 mAh stort batteri med snabbladdning, dubbla kameror på baksidan med Android 7.0 Nougat från start.

Källa

Är det här Dell Stack - ny surfplatta med 7 tumsskärm

Jag rapporterar vanligtvis inte om Windows nyheter, men ibland händer det. En ny enhet från Dell har under gårdagen påträffats på nätet. Surfplattan går under namnet Stack och erbjuder bland annat en 7 tum stor skärm enligt källor.  

Av bilden att döma kommer plattan komma med ett stativ som ska kunna ladda prylen, vilket är en smidig lösning, då jag i alla fall ofta stör mig på att behöva hålla i både sladden och telefonen för att sätta prylen på laddning. Vidare sägs plattan få en 7 tums stor skärm med Full HD-upplösning, processorn Intel X86 tillsammans med antingen 4/128 GB minne eller 8/256 GB minne och Windows 10 från start. 
Det är ännu okänt när Dell Stack kan komma att bli presenterad, men enligt en källa kommer den presenteras i början på 2017. 

Källa

Specifikationerna för OnePlus 3T avslöjade

Ryktena kring vad OnePlus kommer presentera på tisdag har varit många. Alla källor har dock varit eniga om att det rör sig om en ny telefon från OnePlus, vid namn "3T". Nu har en källa listat alla specifikationer för "3T" och i denna artikel kommer jag fokusera på skillnaderna mellan "3" och "3T".
Först och främst är det sagt att "3T" kommer få en SUPER AMOLED-panel istället för den Optic AMOLED-panel som används i "3".
Vidare kommer "3T" få 128 GB inbyggt minne, hela 8 GB RAM (LPDDR4) med processorn Snapdragon 821. Alla andra specifikationer, såsom kamera och konstruktion ska vara densamma som i "3".

Gionee S9 får en främre LED-blixt för bättre selfies

Det är inte bara Moto som satsar på att ge sina mobiler främre LED-blixtar. Nu har kinesiska Gionee gått ut med att deras kommande flaggskepp S9 också kommer få en främre LED-blixt för bättre selfies. 

Det är på en teaserbild som Gionee avslöjar att kommande telefonen S9 kommer få en främre LED-blixt.Vidare har det också bekräftats att telefonen kommer få dubbla kameror på baksidan och processorn Helio P10. Telefonen kommer presenteras nu på tisdag, alltså den 15e november. Det ska bli riktigt spännande att se om S9 kommer få liknande prestanda som OnePlus 3T, då "3T" också presenteras nu på tisdag.

Källa

Jag testar Moto Mod Insta-Share projektorn och Power Battery Pack (del 2)

Moto Z är en telefon som sticker ut från mängden då den har stöd för moduler. Dessa moduler kallar Moto för MotoMods. För att förtydliga handlar det om tillbehör till telefonen som man köpa separat för att använda med Moto Z eller Moto Z Play. Jag har fått möjligheten att testa modulerna Offgrid Power Pack och en projtorn Insta-Share. I detta test tänkte jag dela med mig av de intryck jag fått av dessa MotoMods!  

Om vi börjar med att ta en titt på Offgrid Power Pack, så är det ett "fodral" till Moto Z med ett inbyggt batteri på 2200 mAh. Moto Z har 16 stycken "pluggar" på baksidan, vilket är platsen där man fäster alla moduler. För att sätta på Power Pack:et lägger man bara "skalets" insida mot telefonens baksida. Det är verkligen busenkelt att sätta dit en modulen, och man behöver inte alls vara särskilt teknisk för att lyckas sätta på dem. När Power Packet är påsatt på telefonen så agerar "skalet" ett extrabatteri åt telefonen, likt en Power …

Benchmarkprogram avslöjar specifikationer för ny Huawei-telefon - kan vara P10

Huawei avslöjade för några dagar sedan att man kommer hålla ett event där man förväntas visa upp en motsvarighet till Mate 9, en telefon man presenterade förra onsdagen. Men redan nu har en ny telefon med riktigt bra specifikationer dykt upp på nätet, och den första källan påstår att det handlar om Huawei P10! 

Huawei väljer förhoppningsvis att presentera nästa flaggskepp vid namn P10, tidigt 2017. En hel sida med specifikationer för en okänd Huawei-telefon har nämligen läckt ut på nätet, och jag har svårt att tro att det handlar om någon annan enhet än P10.

Av sidan att döma kommer den ännu okända telefonen få en 5,5 tums stor skärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar), processorn Kirin 960 tillsammans med 6 GB RAM, hela 256 GB inbyggt minne (varav 231 GB är ledigt), en bakre 12 MP kamera, en främre 8 MP kamera och Android 7.0 Nougat med tillverkarens gränssnitt EMUI 5.0 från start.

Förhoppningsvis innebär dessa uppgifter att Huawei P10 inte är allt för långt borta!


Källa