Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 16, 2016

Jag unboxar Xiaomi Mi 5S & Mi 5S Plus - första telefonerna med Snapdragon 821

Under lördagen har jag fått hem ett exemplar av Xiaomi:s nyaste satsningar Mi 5S och Mi 5S Plus. Två telefoner som verkligen sticker ut, då det är de första telefonerna med Snapdragon 821 som finns ute på marknaden. 

Om vi börjar med att ta en titt på telefonernas lådor så ser jag direkt att lådorna är insparade av hur iPhone 6:s låda såg ut. Det då det enda man ser på framsidan av lådorna är en Mi-logga. Xiaomi har minst sagt gjort lådan stilren, lite för stilren enligt mig, då det är svårt att hålla koll på vilken telefon som är vilken av de två. På långsidorna av lådorna står telefonernas namn, medan på baksidan listas lite specifikationer för varje telefon. Ovan och undersidan av lådorna är helt blanka.

Om vi börjar med vad som ingår i lådan till Mi 5S så är det följande:

XiaomiMi 5S En USB Type C-sladd (Type C i enda änden och vanlig USB i andra) Hörlurar Simkortsnykel Snabbstartsguide  En laddare Det jag gillar med lådan till Mi 5S är att Xiaomi tänkt på detaljerna genom att man…

Är det här Huawei Mate 9 som fångats på officiell bild?

Jag har de senaste veckorna rapporterat en hel del om Huawei:s kommande phablet Mate 9. Nu ser det ut som att det kände ryktesspridaren Evan Blass kan fått tag på officiella bilder på telefonen i rosa. Av bilden att döma kommer Mate 9 vara Huawei:s första telefon med laser autofokus, som innebär att telefonen ska kunna fokusera på ett objekt snabbt.

Om vi kollar vidare på telefonen så ser vi att Mate 9 också fått dubbla Leica kameror på baksidan, precis som telefonens mindre syskon P9 och Honor 8. På baksidan sitter också en fingeravtrycksläsare.
På ovansidan av telefonen sitter ett 3,5 mm hörlursuttag för ett par hörlurar och en mikrofon. På undersidan sitter det istället en USB Type C-port och en högtalare,

Om vi istället tar en titt på telefonens framsida så går det inte att undvika det faktum att den är svart till färgen, medan resten av telefonen i detta fall är i rosa. Något som också sticker ut i mina ögon är att Huawei ser ut att utnyttjat framsidan åt väldigt mycket skärm.

E…

LG G6 blir inte modulär menar koreansk källa

En av de första källorna rörande LG:s kommande G6 menar på att mobilen inte kommer bli modulär, utan att delarna istället inte ska gå att byta ut mot andra, bättre komponenter. LG har tidigare personligen sagt till mig att man kommer satsat på modulera uppföljare till G5, då företaget själv anser att man lägger ner på tok för mycket pengar på moduler om de bara ska fungera med G5.

Men å andra sidan är inte företagets nuvarande toppmodell V20 en modulär telefon. Förhoppningsvis beror detta på att V20 inte tillhör V20. Alla telefoner som LG släppt hittills i sin G-serie har varit väldigt olika varandra. Jag hoppas verkligen inte att LG överger modulsystemen i telefonerna.

Källa

Samsung Galaxy S7 Edge lanseras i en ny färg

Samsung har avslöjat att man kommer släppa flaggskeppet S7 Edge i en ny färg. Företaget berättar att man kommer tillföra färgen "Blue Coral" till flottan bland S7 Edge-färgerna. Det innebär att telefonen kommer finnas tillgänglig i färgerna ljusblått, silver, svart, vitt och rosa guld. Det kommer med andra ord finnas en mängd färger att välja mellan. Enligt Samsung kommer S7 Edge i den ljusblåa färgen komma ut den 5e november i utvalda länder. Sverige är inte med på listan, men jag återkommer om det visar sig att färgen kommer till Sverige.

Samsung Galaxy S7 Edge lanserades i mars och är i mångas ögon den bästa telefonen på marknaden (jag håller dock inte med!) och har bland annat prissatts för sin skärm och design. Telefonen agerar också just nu en temporär ersättare åt megafloppen Galaxy Note 7. 


Källa

Teaserbild på Xiaomi Mi Note 2 bekräftar dubbla kameror

Xiaomi Mi Note 2 sägs bli en riktigt bra telefon, i alla fall sett till pappret. Telefonen sägs få dubbla bakre kameror, processorn Snapdragon 821 tillsammans med 6 GB RAM och Android 7.0 Nougat från start. Telefonen sades också tidigare få en Edge-skärm som sluttar ner längst enhetens långsidor, något som kan bekräftas från företagets teaserbild man släppt på telefonen, där det just står att skärmen ska vara kurvad på två sidor.

Telefonen presenteras nu på tisdag. 

Källa

Samsung presenterar Galaxy C9 - företagets första smartphone med 6 GB RAM

Samsung har under kvällen presenterat en ny modell till Galaxyflottan, kallad Galaxy C9. Det speciella med denna telefon är att det är den första telefonen från Samsung som har 6 GB RAM. Processorn är å andra sidan ingen värsting, då Samsung utrustat C9 med Qualcomms nylanserade chipp Snapdragon 653.

Telefonen är gjord i en aluminiumkonstruktion som mäter 162.9 x 80.7 x 6.9 mm, vilket också betyder att den är ovanligt tunn för att vara en mellanklasstelefon. Telefonen kommer man kunna få i färgerna guld och rosa guld.

Skärmen i C9 är gigantisk då den mäter 6 tum, upplösningen anges till 1080 x 1920 pixlar (Full HD) tillsammans med en SUPER AMOLED-panel.
I övrigt har telefonen fått ett gigantiskt 4000 mAh batteri med snabbladdning med en USB Type C-port, en fingeravtrycksläsare placerad i mitten under skärmen, 64 GB inbyggt minne med plats för minneskort, stereo högtalare (en som sitter på undersidan och telefonhögtalaren)

Om vi går över till kamerorna så är Galaxy C9 ingen besvikelse…

OnePlus 3T påträffas på nätet - sägs få Snapdragon 821

OnePlus släppte i juni toppmodellen OnePlus 3, som visade sig bli en riktig storsäljare. OnePlus har ännu inte fått fram nog med telefoner så att kunder kan få ett exemplar "inom 1-3 arbetsdagar", utan kunder får vänta ett bra tag innan de kan få sina levererade.
En ny enhet från OnePlus har under dagen upptäckts på nätet. Telefonen kallas för "OnePlus 3T" och indikerar att den inte får så mycket bättre specifikationer än nuvarande OnePlus 3.


Enligt källor kommer "OnePlus 3T" få en något snabbare Snapdragon 821 processor från Snapdragon 820 i OnePlus 3, men också komma med Android 7.0 Nougat från start. Flera gånger om har det ryktats om att OnePlus ska presentera telefoner som de aldrig gjort, så jag ställer frågan till er, tror ni att det kommer någon "OnePlus 3T"? Lämna gärna en kommentar!


KällaSka tillverkare lämna Apple och Samsung själva på den svenska marknaden? (krönika)

När Samsung meddelade att man väljer att dra in produktionen av sitt allra senaste flaggskepp Galaxy Note 7 var det många som blev besvikna. Många av dessa kunder frågade sig då, vilken telefon ska jag köpa istället?, en riktigt svår fråga har det visat sig vara. Varken LG eller Google kommer släppa sina flaggskepp på den svenska marknaden, vilket är osmart om ni frågar mig. Nu har dessa två tillverkare faktiskt chansen att visa upp sina telefoner utan någon Galaxy Note 7 som tar showen.
Jag vet att många har funderat på just de två ovanstående telefonerna, men eftersom de inte släpps i Sverige kan man inte gå till butiken och skaffa de, utan då är det import som gäller. En tillverkare som förmodligen skulle kunna blivit stora skulle varit BlackBerry, men det visade sig att företaget gick alldeles försent från sitt egna OS till Android. BlackBerry som senare lade ner sin mobilproduktion.

Just nu finns det bara en tillverkare som släppt en high-end mobil nyligen, nämligen Apple. Som ic…

Lenovo börjar skicka ut Android 7.0 till Moto G4 & G4 Plus

Jag rapporterade för en tid tillbaka sedan om att Lenovo siktade på att uppdatera många av sina telefoner i Moto-flottan. Nu har Lenovo berättat av man har börjat skicka ut uppdateringen till mellanklass-mobilerna Moto G4 och G4 Plus. Uppdateringen har börjat skickats ut världen över, och går att hämta hem direkt i mobilerna eller en dator.

Några förbättringar Android 7.0 Nougat för med sig är bland annat att man nu ska kunna ha två appar sida-vid-sida, men versionen för även med sig prestandaförbättringar.

Källa

Tyska MediaMarkt läcker information om kommande BlackBerry DTEK60

Jag rapporterade för ett tag sedan om att Kanadensiska BlackBerry kan ha en ny telefon på gång, eller, BlackBerry kommer stå för mjukvaran, medan franska Alcatel står för själva telefonbygget. Nu har MediaMarkt i Tyskland läckt ut information om telefonen i form av en bild. Precis som vi sett på tidigare bilder kommer DTEK60 få främre stereo-högtalare. Men utöver bilden står även en del kärnspecifikationer för telefonen.

Av bilden att döma kommer telefonen få en Snapdragon 820 processor, en bakre 21 MP kamera, en främre 8 MP kamera, 32 GB inbyggt minne och en fingeravtrycksläsare med en USB Type C-kontakt.

Källa

Samsung har brist på reservdelar till sina mobila produkter

I och med att Samsung helt och hållet skrotat planerna på att lansera Galaxy Note 7 så har det fått fatala följder för alla Galaxy-mobiler ute på marknaden som ska in på service och byta delar. Samsung medger nämligen att man har brist på reservdelar till alla sina mobiler. Samsung skriver som förklaring till problemet att fabriken inte hinner med att tillverka tillräckligt med delar. Det finns i nuläget ingen information om när reservdelarna kan komma att produceras i normal takt igen.

K;älla

Lenovo Moto M påträffas på nätet - första telefonen med fingeravtrycksläsaren placerad på baksidan från Lenovo

Hittills har Lenovo ägda Motorola endast valt att sätta fingeravtrycksläsarna på framsidan av företagets telefoner, och som jag varit inne på tidigare tycker jag att de telefoner som har läsare placerade på baksidan är mer strategiskt placerade.
Nu ser det ut som att Lenovo är på väg ut med en ny produktserie telefoner kallade Moto M, där den största nyheten mot andra Moto-telefoner är att fingeravtrycksläsaren är placerad på baksidan av enheten.
I övrigt påminner Moto M mycket om det andra Moto-telefonerna.

Enligt källor kommer telefonen få en 5,5 tums stor skärm med Full HD-upplösning, drivas av processorn MediaTek MT6750 med antingen 3 eller 4 GB RAM. Vidare sägs Moto M få ett minne på antingen 32 eller 64 GB, ett 3000 mAh batteri med snabbladdning och en USB Type C-kontakt, en bakre kamera med upplösningen 16 megapixlar samt en främre kamera med en upplösning på 8 megapixlar. 


Källa

Samsung tillkännager 8 GB LPDDR4 RAM-minne

Samsung har, precis som Kodak, presenterat nya snaskigheter under eftermiddagen. Den sydkoreanska jätten har nämligen presenterat sitt nya RAM-minne som är på 8 GB. Dessutom är det (något annat skulle förvåna mig) av LPDDR4 typ, vilket gör att RAM-minnet ska vara supersnabbt. Om det nu stämmer att Galaxy S8 kommer ha en upplösning på 2160 x 3840 pixlar, så kommer Samsung garanterat sätta in det nya RAM-minnet i telefonen, det är i alla fall vad jag tror.

Källa

Kodak presenterar kameramobilen Ektra

Den kände kameratillverkaren Kodak har idag presenterat en ny Androidmobil i form av Ektra. Telefonen drivs av Android, och som man också hör på namnet så är "the main thing" med mobilen dess kameror. Den bakre kameran har fått en upplösning på 21 megapixlar med bländaravtalet f/2.0. Den bakre kameran har också fått optisk bildstabilisering. Den främre kameran vill inte heller den vara sämre med sina 13 megapixlar.Då lanserar Samsung Gear S3 (bekräftat)

Jag rapporterade för en tid tillbaks om att Samsung skulle lansera sin nyaste smartklocka Gear S3 den 4e november i Sverige. Men sedan dess har det varit högst oklart om den verkligen ska lanseras detta datum. Nu har Samsung själva gått ut och sagt att klockan kommer lanseras någon gång i november månad, så det tidigare datumet kan mycket väl stämma. I Samsungs meddelande skriver man om Europa i stort, och jag gissar på att Sverige är ett av dessa länder.

Källa

Är det här LeEco Le 3?

Enligt en ny källa kommer kinesiska LeEco snart lansera en ny telefon vid namn Le 3. Enligt källan så kommer telefonen ha utrustats med dubbla bakre kameror. Något som kan ha avslöjats av dagens bild. Av bilden att döma kommer Le 3 ha dubbla bakre kameror, men också en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. Jag har inga uppgifter på när telefonen kan tänkas bli lanserad.

Källa

Samsung Galaxy J3 upptäcks i förtid

En serie som Samsung tidigare satsat på att släppa i Sverige är företagets mellanklass-serie Galaxy J, som har inneburit (i storleksordning) Galaxy J1, J3, J5 och J7. Nu ser det ut som att 2017 års upplaga av Galaxy J3 kan ha upptäckts i förtid genom sidan TENAA.
Om vi kollar in specifikationerna så ser det ut som att telefonen kommer få en 5,1 tum stor skärm med HD-upplösning tillsamman med en SUPER AMOLED panel. Vidare säger källan att telefonen kommer få en quad-core processor med 2 GB RAM, ett 2600 mAh batteri, en bakre 8 MP kamera, en främre 5 MP kamera och Android 6.0 från start.

Källa

Oppo presenterar R9s och bjässen R9s Plus

Oppo har under kvällen tillkännagivit två nya telefoner i mellanklassen. Det handlar om 5,5 tumaren R9s och bjässen R9s Plus med en 6 tum stor skärm.

Om vi börjar med specifikationerna för Oppo R9s så har mobilen, som jag nämnde i inledningen, fått en 5,5 tum stor skärm med Full upplösning, glaset ska också vara svagt kurvat (kallat 2,5D). Vidare har Oppo valt att sätta in processorn Snapdragon 625 med 4 GB RAM med 64 GB inbyggt minne.
Kameran har fått sig en skjuts från 13 megapixlar i R9 till 16 megapixlar i R9s med bländaravtalet f/1.7 och med något Oppo väljer att kalla "elektronisk" bildstabilisering. Den främre kameran är också på imponerande 16 megapixlar med bländaravtalet f/2.0.

I övriga specifikationsspalten hittar vi en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan av telefonen, ett 3010 mAh batteri med Oppos snabbladdningsteknik kallad VOOC charging. Telefonen kommer också förinstallerad med Android 6.0.1 från start. Telefonen kommer kosta motsvarande 3700 kronor n…

Huawei presenterar Kirin 960 - använder sig av 16 nm

Huawei har under dagen presenterat sitt nya prestandachipp Kirin 960, processorn som bland annat sägs sitta i kommande Mate 9. Det nya chipet består av åtta stycken processorkärnor, fyra stycken som tar hand om mindre krävande uppgifter, medan de andra fyra kärnorna ska ta hand om mer krävande uppgifter (såsom spel). Kirin 960 ska nu också klara av att ta emot högre respektive lägre datahastigheter och stödjer DDR4-RAM.

Källa

Jag unboxar Fitbit Blaze med tillhörande armband

Under eftermiddagen fick jag hem Fitbits mest avancerade träningsverktyg Blaze. Fitbit Blaze har bland annat en stor skärm (i förhållande till Charge 2) och kan därmed klassas mer åt smartwatch hållet. Det som ingick till mitt recensionsexemplar till Blaze var följande prylar:


Så ser Xiaomi Mi Note 2 ut (rykte)

Tidigare idag publicerade jag en artikel om hur Xiaomi Mi Note 2:s design kan komma att bli. Idag har nya bilder läckt ut på telefonen, fast denna gång visas ett helt annat designspråk av luren. Av de nya bilderna att döma kommer Mi Note 2 fortfarande ha en Edge-skärm som sluttar ner längst telefonens långsidor. Däremot ser vi att telefonen på denna bild har en kamera på baksidan, och inte två som de ryktades om innan.Källa

Meizu Pro 6s specifikationer hamnar på nätet i förtid

Enligt de senaste källorna så kommer Meizu visa upp en ny smartphone i slutet av månaden. Enligt tidigare källor så handlar det om en telefon i mellanklassen, med namn Pro 6s. Nu har en del av telefonens prestanda läckt ut via benchmarkprogrammet AnTuTu, där det mesta av telefonens prestanda avslöjas.

Av bilderna att döma kommer Pro 6s få en skärm med Full HD-upplösning, 64 GB inbyggt minne tillsammans med 4 GB RAM, processorn MediaTek MT6796 och Android 6.0 från start. 

Samsung - ett företag som inte tål kritik

Jag har sagt från dag ett att jag aldrig någonsin skulle bli uppköpt av något företag för att skriva något positivt som inte är sant. Jag misstänker att det kan ha satt käppar i hjulen för en av de största tillverkarna i Sverige, Samsung. Det då giganten igår meddelade att de inte vill fortsätta att låna ut produkter som jag ska recensera här på bloggen, vilket såklart är väldigt tråkigt, då ni inte längre kan få min 100% ärliga åsikt på många av företagets allra nyaste produkter, om jag inte köper dem själv! 

Att man idag inte ska kunna vara 100% ärlig i sina recensioner är skrämmande, att Samsung dessutom kallar denna sida för "väldigt liten" låter inte bättre. Jag vet inte hur ni tänker, men för mig är 66 000 läsare en enorm siffra på dessa månader som sidan varit ständigt aktiv.
Det jag vill förmedla med detta inlägg är att ni som läsare inte ska tro på allt som står på de större tech-sidorna, då de antagligen får bra betalt om de skriver extra bra om Samsungs produkter!Är det här Xiaomi Mi Note 2?

Om 6 dagar håller kinesiska Xiaomi ett event där man förväntas visa upp nya flaggskeppet Mi Note 2. Men redan nu ser det ut som att eventuella pressbilder kan ha läckt ut på nätet. Av bilden att döma kommer Mi Note 2 ha en skärm som sluttar ner längst telefonens långsidor, likt det vi sett hos Samsung Galay S7 Edge. Men av bilden att döma kommer telefonen också ha dubbla kameror på baksidan.

Tidigare källor har nämnt att Mi Note 2 kommer bli ett riktigt prestandamonster på pappret med bland annat Qualcomms senaste chipp Snapdragon 821 tillsammans med 6 GB RAM.

Källa

Huawei Honor visar upp sin första smarta klocka S1

Dotterbolaget till Huawei, känt som Honor, har under kvällen visat upp sin första smarta klocka med namn S1. Klockan har en rund display och har en vikt på 35 gram. Honor avslöjar inga specifikationer för klockans insida. Men man nämner att klockan inte är tänkt som en smart klocka att bära dagligen, utan att den mer är skapad som ett träningsredskap. Dock ska man kunna ta emot notiser på S1.
Honor nämner att S1 har utrustats med en pulsmätare och att den ska vara vattentät ner till 50 meters djup.

Klockan kommer kunna gå att förhandsboka med armband i färgerna blå svart och orange från och med imorgon, och kommer gå loss på motsvarande 901 svenska kronor när den släpps i hemlandet Kina.


Källa

Huawei presenterar Honor 6X - har dubbla kameror

Huawei har under eftermiddagen presenterat den nya mellanklass-mobilen Honor 6X, som på vissa sätt påminner om flaggskeppet Honor 8.
Telefonen har fått en 5,5 tums skärm med Full HD-upplösning tillsammans med Huaweis egna Kirin 955 med antingen 3 eller 4 GB RAM. Vidare har telefonen. Telefonen kommer finnas med antingen 32 eller 64 GB inbyggt minne, men den har stöd för minneskort.

Vidare har Honor 6X fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 3340 mAh batteri med stöd för snabbladdning och Android 6.0.1 från start.

Den stora nyheten med telefonen är dock telefonens två bakre kameror som fungerar som på Honor 8, det vill säga att ena har en färgsensor, medan den andra har en sensor i svartvitt.
Den främre kameran är en enkel på 8 megapixlar.

Modellen med 3/32 GB inbyggt minne kommer kosta 148 dollar, varianten med 4/64 GB kommer kosta 237 dollar och varianten med 4/32 GB kommer kost 192 dollar. Alla versioner av telefonen kommer vara tillgänglig från den 25e oktober i Kina…

Tror ni Google Pixel & Pixel XL kommer till Sverige? (undersökning)

Det är minst sagt oklart i dagsläget om Google kommer släppa Google Pixel & Pixel XL i Sverige. Det då den amerikanska sökjätten tagit bor stödet för förhandsbokningar på telefonerna från sin egna webbutik. Dessutom har CDON och Webhallen, som hade mobilerna uppe tidigare, tagit bort dem från respektive sidor. Både HTC och Google Nexus har inte gått jättebra i Sverige tidigare, så det skulle inte förvåna mig om Google inte släpper sina senaste tillskott i Sverige. Nu lämnar jag frågan till er, tror ni att telefonerna kommer släppas i Sverige? Lämna gärna en kommentar!


LG V34 - mindre version av LG V20

Enligt en ny källa kommer LG senare i år presentera en mindre variant av företagets flaggskepp V20. Telefonen sägs bli kallad för V34, och ska helt och hållet vara en avskalad variant av V20. Enligt denna källa så kommer V34 ha en mindre 5,2 tums skärm, istället för den 5,7 tums stora skärmen som V20 har att erbjuda. På insidan ska V34 vara samma telefon som V20, det vill säga att den till exempel ska höga samma Quad HD - ljudchipp som V20 har. Det tråkiga är dock att den inte sägs komma till Sverige, utan bara bli aktuell i Asien.


Källa

Xiaomi Mi Note 2 - säg hejdå till ramen kring skärmen (rykte)

Om precis en vecka kommer kinesiska Xiaomi hålla ett event där man förväntas visa upp sitt nya flaggskepp Mi Note 2. Enligt tidigare källor kommer telefonen ha toppspecifikationer såsom Qualcomms senaste chipp Snapdragon 821 med 6 GB RAM och dubbla kameror. Vi har tidigare fått se en teaserbild på telefonens baksida, men nu har det läckt ut en bild som visar hur telefonen kan komma att se ut på framsidan.

Av bilden att döma kommer Mi Note 2 inte ha någon ram runt sin skärm över huvud taget, vilket skulle innebära att en helt ny grej skulle komma till mobiler. Jag är rätt så säker på att om Xiaomi kan göra en mobil med ingen ram runt skärmen, så kan de andra tillverkarna också fixa liknande lösningar!

Källa

Jag testar ZTE Axon 7 Mini - telefonen för dig som gillar ljud!

ZTE är en av många tillverkare som genom åren fått mycket kritik för att skapa telefoner som inte nått upp till användarnas krav. Med den nya Axon-serien tar ZTE nya tag för att kunna nå upp till vad marknaden efterfrågar. Jag har fått hem en Axon 7 Mini för test, hur bra är telefonen egentligen? Har ZTE förbättrat sig från tidigare modeller? Frågorna som ska besvaras i denna recension är många!ZTE presenterar Nubia Z11 Mini S - har bakre 23 MP kamera

Kinesiska ZTE har under kvällen presenterat mellanklass-mobilen Nubia Z11 Mini S. Telefonen bygger på en aluminiumkonstruktion som har en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan av telefonen.

ZTE Nubia Z11 Mini har fått en 5,2 tum stor skärm med Full HD-upplösning, chipet Snapdragon 625 med 4 GB RAM, ett 3000 mAh batteri med tillhörande USB Type C-kontakt, ett inbyggt minne på antingen 64 eller 128 GB med minneskortplats upp till 200 GB, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett hörlursuttag och Android 60.1 från start.

Den största nyheten med telefonen är den främre och bakre kameran. Om vi börjar med den bakre kameran så har den fått en upplösning på 23 megapixlar med bländaravtalet f/2.2, kameran ska enligt ZTE framförallt vara bra att fota i mörker. Den främre kameran är istället på 13 megapixlar och har samma bländaravtal som den bakre kameran, liksom den bakre kameran ska den främre också släppa in mycket ljus i mörkret.

Båda telefoner kommer finnas tillgängliga från o…

Always On - displayen som fanns hos Galaxy Note 7 finns nu att hämta hem till Galaxy S7/S7 Edge

Samsung har under söndagen släppt en officiell version av Always On-skärmen som skulle finnas i Galaxy Note 7 från start. Funktionen har man nu släppt i sin egna appbutik Samsung Apps, dock fungerar bara funktionen ihop med Galaxy S7/S7 Edge. Några nya funktioner som nu ska vara implementerat till S7/S7 Edge är bland annat en ny klocka samt att man nu också kan lägga till valfri signatur!

Källa

Xiaomi Mi 5S & Mi 5S Plus blir de första telefonerna att använda sig av Qualcomms nya kamerateknik

Amerikanska Qualcomm har under gårdagen gått ut med en riktigt god nyhet för dom som funderar på att skaffa Xiaomis nya telefoner Mi 5S eller Mi 5S Plus. Dessa telefoner har blivit de första i världen att bli utrustade med Qualcomms förbättrade kamerateknik. Enligt Qualcomm så ska denna kamerateknik bidra till att Mi 5S och Mi 5S Plus får riktigt fina färger i sina kort. Vidare ska tekniken också innebära att kamerorna ska kunna ta in mer ljus, och att det ska bildas mindre brus i bilder.

Källa

Nya rykten om Huawei Mate 9 hamnar på webben

Troligtvis kommer Huawei introducera sitt nya flaggskepp, Mate 9, någon gång under november-månad. Nu har en ny källa trätt fram, som avslöjar en hel del om hur Mate 8 kan komma att  bli. Enligt källan kommer telefonen få en 5,9 tums skärm med Full HD-upplösning, Huaweis nya Kirin 960 chipp tillsammans med 4/6 GB RAM, två bakre kameror, där den ena (med färgsensor) ska ligga på 20 megapixlar, medan den andra kameran ska få en upplösning på 12 megapixlar med ett bländaravtal på f/2.0. I övrigt sägs det också att mobilen ska lanseras med Android 7.0 Nougat från start. Källa

Det här visar ZTE upp idag

ZTE kommer, som jag skrivit i ett tidigare inlägg så kommer ZTE visa upp en ny enhet under dagen. Av inbjudan att döma så kommer ZTE presentera en ny telefon i Nubia-serien, kallad Nubia Z11 Mini S. Under dagen har den kinesiska sidan TENAA publicerat en del information & bilder på telefonen.
Om vi börjar med att ta en titt på enheten så ser vi att den kommer få en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, en intressant detalj är att den också ser ut att endast få en touchknapp under skärmen.
Måtten sägs ligga på 146 x 72.14 x 8.1 mm. 

Om vi istället tar en titt på telefonens specifikationer, så sägs det att den kommer få en 5,2 tums Full HD-skärm. Det tillsammans med processorn Snapdragon 617 med 4 GB RAM. Vi får se vad ZTE visar upp senare idag! 

Källa

Så ser Oppo R9s ut (bekräftat)

Jag har tidigare rapporterat om att Oppo:s kommande mobiltelefon R9s påträffats på ett reklamblad som visade på telefonens designspråk, till viss del. Nu har officiella bilder läckt ut på enheten. Det som är speciellt iögonfallande med R9s är att den är väldigt tunn, kommer den sakna ett hörlursuttag? I övrigt påminner R9s en hel del om iPhone 7 med t.ex en knapp placerad under skärmen som kommer agera fingeravtrycksläsare.

Om vi tar en titt på specifikationerna för telefonen så sägs den få en 5,5 tum stor skärm med Full HD-upplösning, chipet Snapdragon 625 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Med andra ord kommer R9s till största del bestå av mellanklass-komponenter, med undantag för ett rejält minne på 64 GB. Telefonen presenteras officiellt på tisdag.

Källa

Ny bjässe från ZTE dyker upp framför kameran

Dagens telefoner bara växer och växer i storlek, framförallt har många kinesiska mobilmärken en förkärlek för att göra gigantiska telefoner, som rentav känns som surfplattor i fickan. Nu ser det ut som att ännu en phablet är på gång att visa sig för världen. Denna gång handlar det om kinesiska ZTE. Enligt en ny källa har en enhet kallad Axon 7 Max dykt upp framför kameran. Som man kan höra på namnet kommer Axon 7 Max vara en stor enhet med en skärm som mäter 6 tum, med en upplösning på 1080 x 1920 pixlar.

Om vi tar en titt på telefonen så  ser den minst sagt ut att bli gigantisk, dock behöver den inte bli så stor som jag tror, eftersom att ZTE ser ut att nyttjat framsidan bra åt skärmen. ZTE har sedan tidigare presenterat Axon 7 Mini och Axon 7, två telefoner som inriktar sig till de som gillar Hi-Fi, då de har kraftfullare ljudförstärkare inbyggt, men också stereo högtalare. Det ser dock inte ut som att Axon 7 Max kan bjuda på detta. Däremot ser det ut som att mobilen kommer få dubbl…