Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 9, 2016

Så blir Samsung Galaxy S8 (listat)

Vi har redan fått höra en hel del rykten om Samsungs kommande toppmodell Galaxy S8 och S8 Edge, som förväntas bli presenterade den 26e februari 2017 på ett event i Spanien. Men eftersom jag redan fått höra så pass många rykten om den superheta telefonen så tänkte jag redan nu göra en sammanfattning på hur S8 (och S8 Edge?) kan komma att bli! 


Så många telefoner har Huawei sålt 2016

Huawei har under gårdagen meddelat hur många telefoner man sålt under 2016. Man skriver i ett meddelande att man sålt 100 miljoner telefoner hittills på detta år. Man skriver i samma meddelande att de telefoner man sålt mest av är flaggskeppet P9 och den ytterst prisvärda Honor 8. Huawei sålde också 100 miljoner telefoner år 2015, men skillnaden är att vi än så länge är i oktober-månad, därmed lär antalet sålda telefoner bestiga 100 miljoner.

Källa

HTC Bolt syns återigen på bild - är skrämmande lik HTC 10

Jag har under ett tidigare tillfälle rapporterat om att HTC kan komma att presentera en ny mobiltelefon vid namn Bolt, nu har ännu en bild läckt ut på telefonen. Denna gång visas både fram-och baksidan av telefonen, och visst påminner framsidan en hel del om HTC 10:s framsida? Baksidan är också rätt så lik i min mening, men den är helt plan, något 10:s baksida inte är.

Källa

Jag tar en första titt på Samsung Gear S3

Under gårdagen var jag på Galaxy Studio i Mall of Scandinavia, där jag fick mig en första titt på Samsungs kommande smarta klocker Gear S3 Frontier och S3 Classic. Båda klockorna har väldigt stora boetter, och jag tycker det är osmart att Samsung inte också valt att satsa på en mindre variant av Gear S3. Men när jag satte igång och använda klockorna upptäckte jag att Samsung förfinat mycket från Gear S2.
Ett exempel är att den snurrande boetten vibrerar mer distinkt än vad Gear S2:s motsvarighet gör (ex när man kommit till slutet av apparna).Samsung Galaxy Tab S3 presenterar kvartal ett 2017 (rykte)

Jag rapporterade tidigare om att Samsung skulle lansera sin nästa surfplatta, Galaxy Tab S3, någon gång i september-månad. Detta påstående visade sig vara felaktigt, då giganten ännu inte lanserat någon uppföljare till förra årets Galaxy Tab S2. Nu säger en ny källa att Samsung istället planerar att presentera Tab S3 någon gång under kvartal ett 2017. Jag tror att Samsung egentligen planerade att presentera Tab S3 tidigare, men att Note 7:s problem orsakade att den aldrig presenterades.

Källa

Samsung: vi ska ta reda på vad problemet är med Galaxy Note 7

Samsung har dragit in all försäljning för all framtid av företagets tilltänkta flaggskepp Galaxy Note 7.  Samsung meddelade tidigare i veckan att man inte lyckats hitta felet som orsakat explosionerna i telefonerna, och därav har man dragit in försäljningen då säkerheten för företagets kunder alltid kommer på första plats. Nu kan man dock gjort ett litet framsteg i utredningen, då man meddelar att man "ska försöka" lista ut vad problemet med telefonen kan vara, inom de kommande veckorna.
Vi får se om det stämmer!

Källa

Nokia D1C - ingen smartphone från finländarna

Jag har tidigare i veckan rapporterat om att finländska Nokia kan vara på väg att byggas upp igen, då det ryktats fritt om att dem snart ska släppa en smartphone med färska Android 7.0 Nougat som operativsystem. Nu har enheten dykt upp på nytt, denna gång handlar det om att mer information visas om enheten i benchmarkprogrammet GeekBench.

Det är inte förrns nu man kan se att det inte rör sig om någon smartphone, utan att det istället kommer röra sig om en surfplatta med gigantisk 13,8 tums skärm. Upplösningen anges till 1080 x 1920 pixlar, vilket också innebär att enheten kommer ha Full HD-upplösning. Om dessa uppgifter nu stämmer, så innebär det att Nokia ska kriga mot giganter såsom Apple och Samsung med sin jätteplatta.

Källa

Samsung fans vill inte återlämna sina Note 7-telefoner

Samsung har i flera veckors tid gått ut och sagt att de som har en Galaxy Note 7 i sin ägo ska stänga av enheten och återlämna den så fort som möjligt. Explosioner är dock inget som hindrat Samsung freaks från att inte lämna tillbaks sina telefoner, vilket jag kan förstå, då Galaxy Note 7 är en riktigt bra mobiltelefon (förutom att den kan explodera). Det innebär nackdelar för de som envisas med att behålla sina telefoner, då de bland annat aldrig kommer kunna tanka ner Android 7.0 Nougat. Jag rekommenderar starkt att du ska gå och lämna in din Note 7-telefon, om du mot all förmodan skulle ha en sådan.

Källa

Jag testar Fitbit Charge 2 - ett träningsarmband som imponerar!

Fitbit är en tillverkare som varit med ett bra tag. De sysslar med att göra aktivitetsarmband som är anpassade till att bli din egen träningsassistent. Jag har i dagarna fått hem tillverkarens senaste armband Charge 2, som bland annat utrustats med diverse sensorer och en OLED skärm. Fungerar armbandet så bra som Fitbit säger att det ska göra? Är det användarvänligt? Frågorna som ska besvaras är många!Huawei Mate 9 kommer med olika skärmformat (rykte)

Förhoppningsvis väntar Huaweis kommande bjässe Mate 9 runt hörnet, då telefonen sägs bli presenterad någon gång i november. Nu träder en ny källa fram, som säger att Mate 9 kommer komma i två olika skärmutföranden. Enligt denna källa så kommer Mate 9 dels komma i ett klassiskt utförande med en plan skärm, men också i ett utförande med en skärm som sluttar ner längst enhetens långsidor, likt Samsung Galaxy S7 edge. Båda varianter av telefonerna sägs få 5,9 tums stora skärmar.

Källa

OnePlus har en förfinad version av flaggskeppet "3" på gång (rykte)

Enligt en ny källa så håller OnePlus på att arbeta på en uppdatering till flaggskeppet "3" som släpptes i juni. Källan säger att det inte alls ska vara någon stor uppdatering från OnePlus 3, då man i princip bara ska ha satt in den något kraftfullare Snapdragon 821 processorn. Som ni läsare säkert märkt, så har OnePlus haft svårt att få fram tillräckligt många OnePlus 3-telefoner, då väntetiderna emellanåt varit långa.

Enligt källan så beror det på att OnePlus haft svårt att få fram tillräckligt många AMOLED-paneler från sin underleverantör, något som gör att den nya varianten av telefonen istället kommer ha en IPS-panel.
Dessa rykten bör dock tas med en nypa salt.

Källa

Så mycket förlorade Samsung på Galaxy Note 7

Samsung har minst sagt gjort en megaflopp med vad var tänkt att bli företagets senaste flaggskepp Galaxy Note 7. Istället blev uppförsbacken för brant då företaget tvingades kalla in alla 2,5 miljoner Note 7-enheter man sålt under den första veckan. Så när man under gårdagen avslöjade att man inte kommer släppa Galaxy Note 7 alls på marknaden var det knappast bara jag som blev besviken.

Inte heller blir jag särskilt förvånad när Samsung meddelar att man förlorat motsvarande 13271,2500 svenska kronor på totalfiaskot. Inte bara ett belopp som skrämmer upp Samsung själva, utan också alla konsumenter som i framtiden förmodligen kommer vara betydligt mer skeptiska till att köpa en Galaxy mobil.


Källa

Jag unboxar Fitbit Charge 2

Under eftermiddagen har jag fått hem aktivitetsarmbandet Charge 2 från amerikanska Fitbit. Det här är ett aktivitetsarmband som ska ta tränandet till nästa nivå, och om det gör det kommer ni få se i mitt fullständiga test. Däremot har jag i denna text gjort en unboxing av armbandet. 

Fitbit Charge 2 kommer förpackad i en snygg, men ändå stilren förpackning. På framsidan visas själva armbandet tillsammans med en funktioner som man kan dra nytta av med armbandet. En av dessa funktioner är till exempel att Fitbit listar att man ska kunna ta mot notiser från sin smartphone direkt i armbandet! Om vi istället tar en titt på baksidan av kartongen så listas ännu mer specifikationer, bland annat att man ska kunna få upp till 5 dagars batteritid. Men man listar också att man kan byta till olika urtavlor om man föredrar det.

När jag istället tar och öppnar locket så finner jag detta innehåll:

Fitbit Charge 2 (i svart utförande).  En snabbstartsguide.  En laddsladd.  Det är alltså allt som ingår n…

Alcatel presenterar DTEK60 - en telefon åt BlackBerry

Jag rapporterade för ett litet tag sedan om att Alcatel valt att lägga ner sin mobila verksamhet, för att istället satsa på mjukvaran. Trots detta har man idag presenterat telefonen DTEK60, fast man har anlitat franska Alcatel för själva byggandet av telefonen, medan BlackBerry själva står för mjukvaran i telefonen.

Telefonen skäppas med specifikationer i toppklass. Det då den har fått en 5,5 tum stor skärm med Quad HD-upplösning, processorn Snapdragon 820 med 4 GB RAM, 32 GB inbyggt minne med plats för minneskort, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 3000 mAh batteri med stöd för snabbladdning genom USB Type C-kontakten. Vidare har telefonen fått en bakre 21 MP kamera och en främre 8 MP kamera.
Mjukvaran baserar sig på ASndroid 6.0.1 och är i princip en orörd version av vanilla Android.

Priset ligger på 499 dollar i USA.

Källa

Oppo R9s påträffas i GeekBench

Jag har de senaste dagarna skrivit en hel del om Oppos kommande mellanklass-mobil R9s. Telefonen har redan påträffats på ett gäng bilder, men prestandan för R9s sägs nu också åkt fast på bild med hjälp av benchmarkprogrammet GeekBench. Där avslöjas det att mobilen kommer få en Snapdragon 625 processor och 4 GB RAM.

Källa

Huawei Honor lanserar sin första smartklockan 18 oktober (bekräftat)

Det har sedan en tid tillbaka gått spekulationer om att Huaweis nästa smartklocka kan komma installerad med Samsungs system Tizen. Nu ser det ut som att Huaweis lågprismärke Honor är nära att lansera sin första smartwatch som sägs kallas S1, då tillverkaren bjudit in till event som hålls den 18 oktober. Nu för tiden är det väldigt sällan rykteskällor har fel i olika påståenden, så jag misstänker att S1 kan komma installerad med Android Wear från start, men det återstår att se!

Källa

Samsung Galaxy S8 kommer i två storlekar (rykte)

Under de senaste dagarna har ryktena börjat florera kring Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8. Enligt den senaste källan så kommer Galaxy S8 i två storlekar. Enligt källan kommer telefonen komma i en variant med 5,1 tums skärm med Quad HD-upplösning, medan den också ska komma med en variant med en 5,5 tums stor skärm, det speciella med den sägs bli att den ska få UHD-upplösning (4K-upplösning)

Källa

Samsung Galaxy Note 7 floppade - dessa telefoner kan du välja från konkurrenterna istället

Samsung meddelade under gårdagen att man lägger ner tillverkningen på flaggskeppet Galaxy Note 7, en sak som jag tycker är synd, då det är svårt att hitta telefoner från konkurrenter som har funktioner som motsvarar de Galaxy Note 7 hade. Jag har i denna artikel gjort en lista på vilka telefoner (från konkurrenterna) som man kan köpa istället för en Galaxy Note 7. 

Samsung Galaxy S7 Edge Det första och helt självklara valet för en värdig ersättare för Galaxy Note 7 skulle helt klart varit Samsung Galaxy S7 Edge. Telefonerna hade mycket gemensamt genom att båda erbjöd en 12 MP bakre kamera, IP68-klassning, processorn Exynos 8890 med 4 GB RAM och en konstruktion i glas och metall. Den största skillnaden mellan de två är att Note 7 hade en pekpenna (S-Pen) och en Iris-läsare, i övrigt var det i princip samma telefoner. Samsung Galaxy S7 Edge kostar 7490 kronor hos seriösa återförsäljare och går att köpa här.
Google Pixel XL Om Google väljer att släppa Pixel XL i Sverige så kan det absolut …

Samsung Galaxy Note 7 - en megaflopp

Det blev idag klart att Samsung helt och hållet kommer sluta tillverka det som skulle bli tillverkarens nya flaggskepp, Galaxy Note 7. Samsung släppte telefonen den 19e augusti - 17 dagar efter presentationen, i länder såsom USA. Det tog inte lång tid innan den första användaren rapporterat in att personens telefon blivit rejält överhettad.

Samsung bestämde sig i detta skede att ta in alla Galaxy Note 7-telefoner för observation, då man kom fram till att de befintliga batterierna som satt i telefonen behövdes bytas ut, då två ämnen i batteriet gjorde att telefonen blev riktigt överhettad när den stod på laddning. Som lösning bytte man batterileverantör och implementerade ny mjukvara där batteriikonen skulle ha en ljusgrön färg.

Den 26 september var telefonen ute igen för försäljning, och återigen tog det inte lång tid innan samma problem rapporterades på nytt. Samsung har då återigen återkallat telefonen av kunder som fått ut sina enheter på nytt. Men sedan hände något konstigt, utan …

ZTE visar upp ny telefon 17e oktober

ZTE har under gårdagen skickat ut en inbjudan till ett event man kommer hålla den 17e oktober. Det är ännu oklart vad ZTE kan tänkas presentera, men det står i alla fall klart att det är någon smartphone den kinesiska tillverkaren kommer presentera. Enligt de senaste källorna kommer ZTE visa upp en uppföljare till nubia Z11 Mini kallad Z11 Mini 2, det återstår dock att se om påståendet stämmer.Källa


Samsung lägger ner tillverkningen på Galaxy Note 7 - har haft för många problem

Jag har under ett antal veckor rapporterat om att Samsung haft våldsamma tillverkningsproblem med Galaxy Note 7. Inte heller blev det bättre när man släppte ut telefonen på nytt. Nu har man meddelat att man lägger ner tillverkningen helt och hållet på telefonen. Samsung nämner inte heller att någon ersättare kommer lanseras.
Källa

Fler bilder påträffas på Meizu Pro 6s

Jag har under de senaste dagarna rapporterat om att Meizu troligtvis har en ny mellanklass-mobil på gång att visa upp. Pro 6s har tidigare fått visa sig framför kameran, men har nu alltså gjort det på nytt.  Enligt specifikationsbladet så kommer Pro 6s få en 5,7 tum stort skärm med Full HD-upplösning och chippet Helio X20 med 4 GB RAM. Telefonen kommer visas upp någon gång i oktober.

KällaDå visas Huawei Honor 6X upp (bekräftat)

Huawei har under gårdagen skickat ut en inbjudan till ett event som man kommer hålla den 18e oktober. Telefonen som sägs bli presenterad är Honor 6X, uppföljaren till prisvärda Honor 5X. Enligt källor så kommer Honor 6X få en 5,5 tum stor skärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 625 med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne och dubbla kameror (13 MP) som förväntas fungera likadant som i Honor 8 och P9.

Källa
Bilden är lånad av Huawei

Problemen med Samsung Galaxy Note 7 bara fortsätter

Enligt spekulanter så kunde det vara så att Samsung skulle dra in sin nya toppmodell Galaxy Note 7 för en andra gång. Detta påstående har nu visat sig stämma då tillverkaren mycket riktigt dragit in alla telefoner som kommit ut på nytt. Orsaken anges vara att kunder med den nya Note 7 (med grön batteri ikon) ska ha fått exemplar som brunnit upp. Det betyder också att de Note 7-telefoner som sitter hos Samsung Galaxy Studio inte är säkra på något vis. Samsung arbetar på en lösning, men när man släpper ut Galaxy Note 7 på nytt är ännu oklart.
Källa

Denna typ av processor får Samsung Galaxy S8 (rykte)

Under kvällen har Samsungs flaggskepp för nästa år fått stå i rampljuset bland rykten. Tidigare ikväll kunde jag rapportera om att Galaxy S8 mest troligtvis presenteras den 26 februari 2017. Nu ser det ut som att fler detaljer kan ha läckt fram om Galaxy S8. Denna gång handlar det dock om ett rent rykte. Enligt detta rykte så kommer Galaxy S8 få en ny processor från Samsung själva, kallad Exynos 8895. Enligt källan kommer denna processor vara upp till 70% snabbare än sin föregångare, också, enligt källan, kommer Galaxy S8 släppas med Exynos 8895 runt om i hela världen, förutom i USA där den förväntas få en Snapdragon 830 processor istället.

Källa

Här fångas HTCs första smartklocka på bild (rykte)

Det har under en väldigt lång tid ryktats om att HTC ska lansera en smartklocka. Problemet har dock varit att det taiwanesiska företaget aldrig lanserat någon smartklocka. Det ser dock ut som att den första smartklockan från HTC kan vänta runt hörnet.

En påstådd smartklocka från HTC har nämligen läckt ut på nätet. Klockan på bilden nedan sägs ha fått kodnamnet "Halfbeak". Inga specifikationer nämns för klockan, men jag tror att den kommer drivas av Android Wear. Jag tror också att klockan kommer få en skärm som kommer bli cirka 1,3 tum stor.
Det är ännu oklart när klockan kan tänkas presenteras.

Källa

Då presenteras Samsung Galaxy S8

För bara några minuter sedan har det läckt ut en bild på när Samsung kommer presentera sitt nya flaggskepp, som förmodas heta Galaxy S8. Bilden bekräftar att Samsung kommer hålla eventet den 26e februari, vilket är en förskjutning med fem dagar mot när man presenterade Galaxy S7/S7 Edge. Det man tydligt kan se på bilden är att S8 kommer få en iris-läsare. I övrigt har jag inte många andra specifikationer förutom att S8 sägs få dubbla kameror på baksidan!

Källa

Ny Xiaomi telefon påträffas

Jag rapporterade förra veckan om att Mi 6 redan kan ha påträffats på bild. Detta är ett påstående som nu kan visa sig vara en budgetvariant av nylanserade Mi 5S. För enligt ryktet kommer Mi 5C bli en mindre påkostad variant av Mi 5S. Specifikationer som nämns är att mobilen kommer få en Helio P20 processor, 3 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Mest troligt är ändå att det blir en Mi 5C, då det ser ut att bli en mindre påkostad variant av Mi 5S av bilderna att döma.

Källa

Så blir Huawei Mate 9 (rykte)

Jag har vid ett antal tillfällen rapporterat om att Huawei Mate 9 kan stå runt hörnet för uppvisning. Tätt efter att en källa rapporterat om att Huawei kommer visa upp prestandachippet Kirin 960 den 19e oktober, kommer nu fler rykten om hur Huaweis kommande phablet kan komma att bli.

Enligt källan kommer Mate 9 kunna ladda från 0 - 50% på 5 minuter, vilket skulle vara imponerade om det visar sig att påståendet stämmer. Vidare sägs Mate 9 få en 5,9 tums skärm med Full HD-upplösning och en enkel kamera på baksidan (20 MP). Det som ska skilja Mate 9 mot modeller så som Honor 8 och P9 är att telefonen sägs ha fått samma kamerauppsättning som telefonerna, fast på framsidan istället för på baksidan.

Telefonen sägs också komma i tre olika varianter, en med  4/64 GB minne, en annan med 4/128 GB minne och en tredje "premiummodell" med 6 GB RAM och 256 GB minne.

Källa

Huawei introducerar prestandachippet Kirin 960 den 19e oktober

Huawei har under gårdagen skickat ut en inbjudan till event man kommer hålla den 19e oktober, alltså om 9 dagar. Texten på inbjudan är på kinesiska, men med hjälp av en översättare har jag kunnat spåra att det är prestandachippet Kirin 960 som Huawei ska visa upp.
Enligt tidigare källor så kommer Kirin 960 få en octa-core krets med fyra stycken A53 - kärnor som ska ticka på i 1,8 GHz och fyra stycken A57 - kärnor som ska ticka på i 2,53 GHz för tyngre uppgifter så som för spel.
Kirin 960 sägs också få 16nm teknik.

Källa

Jag testar Xiaomi Mi Quantie (Pro) - genomtänkta hörlurar in i minsta detalj

Xiaomi är mest kända för att göra mobiler, surfplattor och aktivitetsarmband. Men att tillverkaren även sysslar med tillverkning av hörlurar är det färre som vet om. Jag har under dagarna fått hem ett par Mi Quantie in-ear hörlurar. Ett par hörlurar som ska låta otroligt bra för sin prisklass. Nu har jag haft hörlurarna ett antal dagar och kan ge mitt omdöme på dessa. Sitter de skönt? Låter de så bra som alla säger? Frågorna som jag ska besvara i denna recension är många!


Huawei-promoters visar upp senaste tillskottet Honor 8 i utvalda butiker (tips)

Huawei har inte bara satsat hårt på Honor 8 genom att erbjuda Petter och Tove Styrke jobbet som ambassadörer för mobilen, utan man har också satsat hårt på att marknadsföra mobilen i utvalda butiker. De promoters som står och visar upp telefonen ska enligt Huawei finnas över hela vårt avlånga land. Jag har själv besökt Telia butiken i Mall of Scandinavia, och enligt mig så lyckas promotern besvara mina frågor bra. Om du själv vill besöka samma butik som jag besökt, så kan jag meddela att promotern där står från fredagar till söndagar mellan klockan 12:00 - 18:00.


Oppo R9S presenteras snart - använder sig av en helt ny kamerasensor från Sony (rykte)

Enligt gårdagens källa kommer Oppo presentera kameramonstret R9S den 19e oktober, vilket är om tio dagar. Enligt samma källa så kommer R9S också använda sig av en helt ny sensor från Sony kallad IMX398, en sensor som används i Sonys egna Xperia-modeller. Antalet megapixlar anges till 16 stycken med ett bländaravtal på f/1.7, vilket är samma som Galaxy S7/S7 Edge/Note 7 har. Dessutom ska Sonys nya sensor, likt Samsungs, stödja Dual Pixel-tekniken, vilket kommer ge R9S supersnabbt fokus.

Källa

Nokias återkomst-telefon påträffas återigen - denna gång genom AnTuTu

Jag rapporterade tidigare i veckan om att finländska Nokia kan ha en ny telefon på gång. Det som sticker ut på den nya modellen från föregångarna är att Nokia sägs hoppa på Androidtåget genom sin nya smartphone D1C, i alla fall om man ska tro den senaste skärmbilden.
Enligt denna skärmbild så kommer Nokia D1C ha en Full HD-upplöst skärm (med ännu okänd skärmstorlek), en Snapdragon 820-processor med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare, en främre 8 MP kamera och en bakre 13 MP kamera.

Telefonen sägs också komma förinstallerad med Android 7.0 Nougat, något som betyder att D1C borde vara långt ifrån att bli presenterad. Ska en Androidtelefon få Nokia på stadiga fötter igen? Lämna gärna en kommentar!

Källa