Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juli 24, 2016

Då kommer den officiella versionen av Android Nougat (rykte)

Android N, eller Nougat som det nu kallas, har funnits ute ett bra tag nu i diverse olika beta - versioner, då man nu är på version 5 av betan. När den slutliga och fullständiga versionen av system ska lanseras har varit en gåta, i alla fall om man syftar till detta rykte. Enligt Evan Blass (på Twitter), så kommer slutliga versionen av systemet redan börja skeppas till Nexus - telefoner den 5e augusti. Huruvida påståendet stämmer vet vi inte, men vi tror inte det är helt omöjligt.

Vidare nämner han att de Nexus enheter som ska få systemet måste vara ifrån 2014 och nyare. Så den legendariska Nexus 5 kommer alltså bli utan Nougat enligt Blass.

Källa

Samsung Galaxy A8 (2016) dyker upp i GFXBench

Samsung Galaxy A8 av 2016 års modell, har under dagen hamnat ute i benchmarkprogrammet GFXBench. Av specifikationerna att döma, så kommer Galaxy A8 vara något mindre än föregångaren.
Skärmen kommer av bilden att döma, ligga på 5,1", istället för 5,5" från föregångaren. Upplösningen sägs däremot vara densamma på 1080 x 1920 pixlar. Vidare ser vi att telefonen kommer få en octa-core processor från Samsung själva med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en bakre 16 MP kamera, en främre 5 MP kamera och Android 6.0.1 från start.

Vi vet ännu inte när telefonen presenteras.

Källa

Elgiganten listar Galaxy Note 7 i förtid (bekräftat)

Elgiganten har under dagen helt plötsligt listat Samsungs kommande flaggskepp Galaxy Nogte 7 i sin webbutik. Telefonen kommer, av Elgigantens kunnighet att göra, ha begåvats med en 5,7" Quad HD skärm med Samsungs SUPER AMOLED panel och som skyddas av Gorilla Glas 5. Vidare specifikationer som telefonen sägs ha fått är  Exynos 8890 tillsammans med BARA 4 GB RAM, vilket är till en besvikelse enligt oss, då vi förväntat oss minst 6 GB RAM på årets Note.

Vidare hittar vi en ögonscanner, som enligt Samsung själva ska vara upp till 200 gånger säkrare än en vanlig fingeravtrycksläsare, 64 GB inbyggt minne med plats för minneskort, vattentäthet (IP68), fingeravtrycksläsare och Android 6.0 från start.

Det mest skrämmande är dock priset, då telefonen kommer kosta 9000 kronor, vilket enligt oss är sjukt mycket pengar för ändå så pass klen hårdvara.
Källa

Motorola Moto Z Play visar sig för kameran - Kan byggas ut

För ett antal veckor tillbaks fick vi höra om att Motorola med allra största sannolikhet planerar en uppföljare till förra årets Moto X Play i form av en Moto Z Play. Nu har telefonen för första gången fått le framför kameran. Av bilderna att döma kommer Moto Z Play bli identisk med Moto Z, eller ja, den ser ut att bli något "knubbigare" till formen.


Källa

Oppo F1s visar för första gången upp sig för kameran

En högst trolig officiell bild på Oppo:s kommande mellanklassmobil F1s ser ut att ha publicerats i förtid. Telefonen påminner väldigt mycket om Apples iPhone 6 och 6S med sin design i aluminium tillsammans med sin riktigt tunna profil. Dessutom påminner F1s mycket om iPhone tack vore sin stora knapp under skärmen.
Som de allra flesta andra kinesiska telefoner, så sägs F1s också få en superhögupplöst kamera på framsidan. Upplösningen sägs ligga på 16 megapixlar.

Källa

Såhär blir Samsung Galaxy Note 7 (sammanfattning)

Fredag 29/7: 4 dagar kvar innan Samsung kommer lansera Galaxy Note 7. I denna artikel tar vi er genom hur vi tror att Note 7 kommer bli. Vi sammanfattar alltså alla rykten i denna artikel. 

Design  Ända sedan Samsung lanserade Galaxy S6 och S6 Edge har företaget fortsatt att följa sitt nya designspråk i nya modeller, som visade sig bli en smärre succé. Av alla rykten att döma kommer Samsung även fortsätta med designen i Galaxy Note 7. Precis som förra året sägs det att Samsung ska lansera två telefoner under eventet den 2a augusti. En med platt skärm och en annan med Edge - skärm. Skillnaden är dock att båda sägs tillhöra Note - familjen. Telefonerna sägs komma i de vanliga standardfärgerna vit och svart, men också guld, ljusblå och silver. För att sammanfatta det hela kommer telefonernas design vara starkt inspirerade av S7 och S7 Edge. Vi hoppas att Samsung förstärker glasskivan på baksidan mot fingeravtryck dock, då deras nuvarande telefoner är känsliga mot just fingeravtryck.

Skärm 

Samsung lanserar snart ny Note - platta (rykte)

Den senaste Note - plattan var Galaxy Note 8 - En platta med en 8 tum stor skärm. Under gårdagen har en ny bild dykt upp som sägs visa en ny Note - platta. Av bilden att döma kommer plattan komma med Samsungs egna S-Pen. Men det ser även ut som att plattan kommer få en fotolampa till den bakre kameran.

Vi vet inte heller hur stor skärmen kan komma att bli. Men vi tippar på att den blir runt 8 tum stor.
Källa

11 minuter video dyker upp: Handlar om Samsung Galaxy Note 7 (rykte)

Just nu är det fullproppat med rykten om Samsung kommande Galaxy Note 7, som enligt de senaste ryktena kommer släppas i två versioner, en med Edge - skärm och en annan med en vanligt (platt) skärm.

I en ny video som läckt ut på nätet, visas den platta versionen av telefonen. Människan på videon demonstrerar alla möjliga funktioner som Galaxy Note 7. Man demonstrerar till exempel hur Iris-läsaren fungerar. En funktion vi inte tycker ser ut att vara särskilt bra, då man till exempel kommer behöva ta bort glasögonen för att låsa upp telefonen, och då är det smidigare att bara låsa upp telefonen via fingeravtryck.

Videon kan ses här.

Källa

Då lanserar Apple iPhone - trion (rykte)

Ryktena har verkligen varit många kring Apples nästa iPhone - trio som kommer komma till hösten. Men en av de största frågetecken är när telefonerna faktiskt kommer lanseras, och finnas i handeln. Nu säger sig den kända ryktesspridaren Evan Blass ha tagit reda på på lite information. Enligt honom kommer iPhone - trion lanseras under ett event den 9e september, men också bli tillgängliga under kvällen.

Frågan är bara om samma sak gäller för oss i Sverige, vi tror iallafall inte att fallet blir så bra.

Källa

Samsung visar upp Gear S3 under IFA (rykte)

Det kommer knappast som någon överraskning, att Samsung kan komma att visa upp Gear S3 nu under IFA, då Samsung sin vana trogen brukar visa upp dessa kroppsburna enheter på höstkanten. Just Gear S3 är en klocka vi inte hört ett enda rykte om, i alla fall hittills.
Som vanligt lär vi dock höra fler rykten när lansering börjar närma sig.

Källa

LG presenterar V20 tredje kvartalet 2016 (bekräftat)

LG har via sitt officiella News Room bekräftat att man kommer presentera en uppföljare till förra årets Samsung Galaxy Edge - utmanare V10. Man avslöjar bara att mobilen kommer presenteras under tredje kvartalet i år. Gissningsvis innebär det att mobilen lanseras under oktober månad.

Vi tror att LG V20 kommer vara en vidareutveckling på flaggskeppet LG G5, och bland annat erbjuda Snapdragon 821 med 6 GB RAM (!?). Vi hoppas också att V20 får 4 stycken kameror. Två på baksidan och två på framsidan. Vi tror att skärmen har krympt från 5,7" till 5,5" också, då LG valde att gå ner i skärm tum med LG G5.

Vi hoppas LG väljer att sätta den extraskärm som V10 har längst ner istället för högst upp, då extraskärmen i V10 är svår att nå p.g.a storleken.

Källa

Video visar på hur Android Nougat kommer se ut på Huawei P9 och P9 Plus

Nyligen har det läckt ut en video på hur Android N - gränssnittet kommer se ut i Huaweis nuvarande flaggskepps-telefoner P9 och P9 Plus. Eftersom videon hamnat på nätet så pass tidigt så tror vi att Huawei denna gång kan vara riktigt snabba på att skicka ut uppdateringen till telefonerna, vilket skulle innebära ett rejält lyft för företaget.

Uppdateringen ser vi för med sig en hel del förfiningar från nuvarande Android 6.0 Marshmallow. Till exempel ser vi att systemknapparna blivit anpassade mycket efter grunden ur Android Nougat. Vidare tycker vi att telefonen ser mycket snabbare ut än tidigare.

Kameran har även den fått mer funktioner till telefonerna, nu kan med andra ord experimentera mer med kameran. Även inställningarna har fått sig en skjuts (I rätt eller fel riktning?) då man anammat Samsung genom att göra ikoner av dom mest använda inställningarna. Fler teman från start ser också ut ha letat sig in i mobilerna.

Med denna video hoppas vi att Huawei är någorlunda tidiga ut med …

Så blir namnet på nästa flaggskepp från Sony (rykte)

Sony har tidigare (under dagen) avslöjat att man kommer visa upp nyheter under ett event den 1a september. Man avslöjat ingenting om vad det kan handla om. Mest troligt är dock att Sony visar upp en ny mobiltelefon.
Enligt ett nytt rykte kommer telefonen kallas för Xperia XR. Om detta är fallet innebär det att Sony fortsätter på sin X - serie telefoner, precis som utlovat.

Källa

Sony bekräftar: Vi kommer visa upp nyheter den 1a september

Sony har under gårdagen berättat att man kommer hålla ett event den 1a september. Det är ännu oklart vad Sony kommer visa upp, men enligt flera indikationer så pekar det på att Sony kommer visa upp en ny smartphone, eller rättare sagt, Sonys nya flaggskepp med modellbeteckning F8331. Telefonen förväntas bland annat ha Snapdragon 820 och nya standarden av USB, Typ C.

Källa

Samsung Galaxy Note 7 med vanlig skärm påträffas återigen

Nu är det endast 5 dagar kvar innan Samsung kommer presentera Galaxy Note 7. Än så länge har vi i princip endast sett bilder på Note 7 med en Edge - skärm. Men under förra veckan så kom den första bilden som visade på telefonen i ett helt platt format. Nu har fler bilder hamnat på nätet som visar den plana varianten av telefonen.

Vi tror att Samsung kommer satsa på en variant av Note 7 med mindre påkostade specifikationer, kan det vara så att Note 7 med den platta skärmen ska föreställa denna?

Källa

Xiaomi presenterar Redmi Pro - Världens första smartphone med OLED-panel

Xiaomi har under kvällen presenterat företagets nya flaggskepp Redmi Pro. Mobilen ställer sig till skaran av de allra flesta andra high-end telefoner, men sticker ut genom att erbjuda en OLED - panel, vilket är världens första smartphone som kan stoltsera med denna fantastiska teknik.

Själva skärmen är på 5,5 tum och har upplösningen 1080 x 1920, vilket i sig inte är särskilt märkvärdigt.

Under huven hittar vi en Helio X25 processor med 4/128 GB minne. Men Xiaomi Redmi Pro finns också i en variant med den något klenare Helio X20 processorn, fast då med 3/64 GB minne istället. Vidare finner vi en fingeravtrycksläsare placerad i mitten under skärmen, plats för dubbla SIM-kort, ett 4050 mAh batteri och Android 6.0 från start.

Telefonen består av en metallkonstruktion som löper runt hela telefonen. Telefonen går också att få i färgerna grått, silver och guld.

Som vi skrev under gårdagen har telefonen begåvats med dubbla kameror på baksidan, och mycket riktigt har telefonen funktionen. Huv…

ZTE Axon 7 Mini hamnar på nätet - inte så "mini" med sina 5,2" (rykte)

Enligt en påstådd källa så planerar ZTE att släppa att minivariant av toppmodellen Axon 7 som man presenterade tidigare i år. Enligt källan kommer telefonen med en 5,2" skärm med Full HD-upplösning, Snapdragon 617 chip med 3 GB RAM, en fingeravtrycksläsare, ett 2705 mAh batteri, 32 GB inbyggt minne, en bakre 16 MP kamera och en främre 8 MP kamera.

Det som förvånar oss mycket är att ZTE väljer att kalla mobilen för en mini-variant av Axon 7, då den kommer bli rätt så stor enligt oss med sina 5,2".

Källa

Ny iPhone träder fram på bild

Vi har under de senaste veckorna fått höra både om en hel del specifikationer och bilder på iPhone duon som Apple sägs presentera under sitt årliga event som man håller i september-månad. Vi har under denna tid som gått förväntat oss att Apple kommer lansera två nya iPhone. En "standard" och en plusvariant.

Nu träder dock en tredje iPhone fram på bilder. Istället för att iPhone 7 Plus ska ha de dubbla kamerorna på baksidan så ser det ut som att iPhone:en till höger om iPhone 7 Plus istället kommer få funktionen, likaså den "smarta kontakten".

det är dock ännu oklart i vad telefonen kan komma att kallas, men enligt senaste ryktena tyder allt på att den kallas iPhone 7 Pro, men om vi känner Apple rätt kommer man istället välja iPhone Pro som namn.

Källa

Samsung satsar hårt på VR 2017 (rykte)

VR var något som redan tog fart år 2014 då Samsung lanserade Galaxy No te 4 tillsammans med ett VR-headset. Sedan dess har bara fler och fler tillverkare hakat på och gjort egna VR-headsets till sina telefoner. Men någonting har alla VR-hjälmar gemensamt: Det går lätt att urskilja enstaka pixlar i dom, även med telefoner som har Quad HD-upplösning.

Men enligt ett nytt rykte kommer Samsung att år 2017 satsa extra mycket på just VR. Kanske inte hjälmarna i sig då, utan mer så handlar det om telefonskärmarna. För enligt ryktet kommer Samsung vara bland de första att ta steget upp till 4K upplösta skärmar (Sony har redan deras Z5 Premium), vilket skulle innebära att man inte skulle se pixlarna lika bra som man gör nu i VR-hjälmarna.

KällaBlackBerry introducerar sin andra Androidmobil DTEK50

BlackBerry har under kvällen presenterat sin andra Android-smartphone DTEK50, som till stor del påminner om Nexus 5 och Nexus 5X. Till skillnad från föregångaren Priv, så saknar DTEK50 ett fysiskt qwerty tangentbord utan istället har DTEK50 ett tangentbord direkt på skärmen. 
Telefonen kommer förinstallerad med BlackBerrys egna launcher, som till stor del är orörd från den versionen man hittar i en Nexus - mobil. 
Om vi tar oss en titt på specifikationerna så är DTEK50 långt från konkurrenternas flaggskeppsspecifikationer. Telefonen har en 5,2" stor skärm med Full HD-upplösning, Snapdragons 617 chip med 3 GB RAM, 16 GB inbyggt minne med stöd för minneskort upp till 200 GB, en bakre kamera på 13 megapixlar, ett 2610 mAh batteri och Android 6.0 förinstallerat. 
Telefonen ser i nuläget ut att lanseras i Spanien, Frankrike, Kanada, Tyskland, USA, Italien och Nederländerna. Priset kommer hamna på motsvarande 2600 svenska kronor när telefonen släpps 8e augusti. 
Källa

Gionee presenterar M6 och bjässen M6 Plus

Gionee har under eftermiddagen presenterat mobilerna M6 och M6 Plus, där den sistnämnda av de två har en gigantisk skärm på hela 6 tum.

Om vi börjar med den minsta av de två enheterna, M6, så har mobilen fått en 5,5" stor skärm med ännu okänd upplösning, dock är panelen av AMOLED-typ. Vidare har telefonen utrustats med en octa-core processor på 1,8 GHz tillsammans med 4 GB RAM, en bakre 13 MP kamera med en dubbel LED-blixt och en fingeravtrycksläsare.

Det speciella med telefonen är dock dess stora batteri på hela 5000 mAh, men Xiaomi nämner inte hur länge en laddning räcker till. Telefonen kan man också få med 32, 64 eller 128 GB internminne.Om vi istället tar en titt på den något större M6 Plus, så stoltserar mobilen med en 6 tum stor skärm med Full HD-upplösning. Vidare har telefonen en octa-core processor på 2,0 GHz med 4 GB tillhörande RAM, 64 GB inbyggt minne och en fingeravtrycksläsare. Det speciella med M6 Plus är precis som med M6, dess gigantiska batteriet på 6020 mAh.

Xiaomi släpper första teaserbilden för Redmi Pro (bekräftat)

Det är dagen innan Xiaomi förväntas presentera mellanklass-mobilen Redmi Pro. Men det är också dagen då Xiaomi släppt första teaserbilden på telefonen, tillsammans med en anställd på Xiaomi. Av bilden att döma kommer telefonen ha dubbla kameror på baksidan, något som blir vanligare inte bara på flaggskepp, utan även till mellanklassmobiler (såsom Huawei Honor 8). Vidare ser telefonen ut att få en konstruktion gjord i aluminium.

Telefonen presenteras under morgondagen.

Källa

Då börjar den guldfärgade upplagan av OnePlus 3 säljas i Europa (bekräftat)

När OnePlus presenterade toppmodellen "3" så presenterade man telefonen i två färger. En färg där baksidan är grå och framsidan istället är svart, och en annan färg med en baksida i guldfärg med en framsida i vitt.

Den förstnämnda färgen på telefonen har redan varit ute sedan OnePlus 3 började säljas på den globala marknaden. Men under gårdagen har OnePlus meddelat att man kommer börja skeppa ut den vit/guldiga färgen den 1a augusti. OnePlus har vidare meddelat att man bara kommer tillverka mobilen med den vita färgen i en begränsad upplaga.


Källa

Är det här iPad Pro 2?

Apple lanserade i mars iPad Pro i det nya formatet 9,7". Detta är samma format som iPads haft sedan 2010, och den nya Pro-serien blev uppföljaren till Air-serien i och med att man lanserade en Pro iPad med 9,7" skärm.

Nu säger sig ett nytt rykte ha fångat bilder på nästa års iPad (Pro 2??), och enligt oss så påminner den helt och hållet om nuvarande iPad Pro. Det är dock svårt att bedöma enskilda detaljer då bilden är tagen väldigt nära själva surfplattan.

Vi tror dock inte skillnaden mellan generation ett och generation två mellan surfplattorna kommer vara särskilt stor, detta baserat på vad Apple visat upp tidigare.

Källa

Så blir kameran i Samsung Galaxy Note 7 (rykte)

Ryktena duggar verkligen tätt inför nästa Note-lansering. Ena stunden är det påstådda bilder på telefonen (eller telefonerna) och andra stunden är det rena specifikationer som rabblas upp av en källa.

En av Note 7´s "huvudpunkter" sägs bli dess kamera, då det alltid är en funktion som står högt i fokus hos oss användare. Enligt ett nytt rykte, och en ny läcka, kommer Galaxy Note 7 få samma kamerauppsättning som Galaxy S7 och S7 Edge har. Samsung har i våran mening inget att förlora på detta, då Galaxy S7 har bland den bästa mobilkameran bland dagens smartphones, om inte den bästa, iallafall enligt oss.

Det är inte oväntat om Samsung sätter in samma uppsättning kameror som man satt i Galaxy S7, det förvånar oss snarare om man väljer att sätta in en ny uppsättning av dessa kameror. Telefonen presenteras 2a augusti, och då får vi se alla detaljer.

Källa

Så blir specifikationerna för HTC Sailfish (rykte)

Google brukar varje år hålla ett event där man visar upp antingen en, eller två telefoner. Nu på senaste har det dock blivit att man visat upp två telefoner, Nexus 5X i samarbete med LG, och Nexus 6P i samarbete med Huawei.

Det sägs även att Google kommer presentera två telefoner detta år. Sailfish med en skärm runt 5,2" och Marlin med en skärmstorlek runt 5,5". Det återstår dock att se om HTC fått förtroendet till båda telefonerna, eller om Huawei tillverkar Marlin. 
Nu säger sig en källa har hittat flera av specifikationerna till telefonerna, och som vi redan skrivit kommer telefonerna med allra största sannolikhet vara väldigt lika på insidan. Iallafall så säger källan att mobilerna kommer drivas av Snapdragon 820 (inte 821 konstigt nog!) med 4 GB RAM, ha en bakre 12 MP kamera och en främre 8 MP kamera. 
Men enligt källan kommer Marlin få en Quad HD-upplöst skärm medan Sailfish sägs få nöja sig med en Full HD-upplöst skärm.  Källa

Funktioner på Samsung Galaxy Note 7 läcker ut

Samsung kommer lansera Galaxy Note 7 under ett event den 2a augusti. Men redan nu har flera detaljer kring telefonen hamnat på nätet. Ett exempel är att telefonen kommer få den Edge-skärm som S7 Edge också erbjuder.

En annan nyhet som är ny för Samsungs telefoner är att Note 7 kommer få en Iris-läsare som ska kunna låsa upp mobilen via irisen i ögat. Nu har fler detaljer hamnat på nätet om mobilen, till exempel så nämns det att man ska hålla ansiktet 25-35 cm från ansiktet för att funktionen ska fungera så bra som möjligt.

Vidare så kan vi se en del funktioner som är anpassade efter Samsungs S-Pen. En ny funktion i Galaxy Note 7 kommer bli möjligheten till att spela in skärmen direkt från start, vilket man inte tidigare har kunnat gjort utan att behöva installera en ROOT.

Men vi kan även se att Note 7 har fått ett smått förfinat gränssnitt med en sökyta ovanför alla appar. Om detta bara är en förfining i Android 6.0.1 eller om det är Android 7.0 som faktiskt är installerat från start…

Såhär ser nästa iPhones ut enligt senaste ryktena

Apple är formodligen inte så långt bort från nästa iPhone - lansering. Det då flertalet bilder har läckt ut på enheterna som visat telefonernas design. Nu har videos på enheterna även hamnat på nätet. I den första videon så jämför personen iPhone 7 med iPhone 6S. Av videon att döma kommer inte skillnaden vara så stor mellan dessa två förutom enstaka detaljer såsom att hörlursuttaget saknas på den nya iPhonen.

Om vi tar en titt på iPhone 7 Plus (eller Pro som vissa också säger) så ser vi telefonen i samtliga färger på videon tillsammans med en vanlig iPhone 7a. Som vi tidigare skrivit så ser vi att telefonen kommer få dubbla kameror på baksidan. Av videon att döma visas inte hela baksidan, vilket resulterar i att vi inte får reda på om den kommer få någon "smart kontakt". Videon kan ses här.

Enligt ett nytt rykte kommer Apple presentera telefonerna under ett event den 12e september.

Källa

Samsung Galaxy Note 7 får ett 3500 mAh batteri enligt senaste ryktet

Det brukas märkas när en ny mobil enhet är på gång, speciellt när Samsung har något nytt att lansera, då intresset ofta är extra stort för Samsungs produkter. Vi har vid flertalet tillfällen fått höra ett och annat rykte om Samsungs kommande Galaxy Note 7. Nu kommer det in ett nytt rykte som påstår att telefonen kommer få ett batteri på "endast" 3500 mAh.

Ett rykte som vi har svårt och tro. Det då Galaxy S7 Edge har ett batteri som är på 3500 mAh, och om telefonen ska leva upp till våra "Note förväntningar" så förväntar vi oss att telefonen kommer få ett batteri på minst 3700 mAh.

Källa