Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juli 17, 2016

Sony presenterar Xperia XA Ultra på måndag (bekräftat)

Sony i Indien har idag gått ut med att man ska presentera gigantiska Xperia XA Ultra på ett event nu på måndag. Av inlägget som Sony gjort så kommer XA Ultra att ha "en enastående främre kamera". Av texten som framgår kommer telefonen också fått IOS till den främre kameran, vilket innebär att HTC 10 inte blir den enda med funktionen.

Källa

Oskarpa bilder visar upp Xiaomi Redmi Pro - En telefon som påminner mycket om Huawei Honor 7

På onsdag ska Xiaomi hålla ett event där man förmodligen visar upp en ny smartphone. Flera rykten har på den sista tiden sagt att telefonen kommer kallas för Redmi Note 4. Men av dagens Live-bilder att döma kommer telefonen istället kallas för Redmi Pro. Detta baserat på att namnet står på boxen som mannen ifråga håller upp på bilden.

Av bilderna att döma kommer telefonen få en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan bakom kameran och en hemknapp på framsidan som sägs agera en fysisk sådan.Källa

Fler bilder dyker upp på Samsung Galaxy Note 7 (bekräftat)

Det märks att lanseringen för nästa Note inte alls är långt bort, då det hela tiden dyker upp nya bilder på den påstådda telefonen. Nu har ytterligare bilder dykt upp på telefonen. Återigen visas Note 7 med den Edge - skärm som den hela tiden visats med, förutom under gårdagen då telefonen för första gången visades i en platt (flat) version.

Nu har ännu fler bilder läckt ut på telefonen via nätet. Denna gång visas telefonen i färgerna silver, ljusblått och guld. Intressant nog finns varken en svart eller vit Note 7 med bland bilderna.
Vi tror självklart att telefonen kommer i en svart färg. Om telefonen kommer i de vanliga klassiskt svarta och vita färgen, så skulle det innebära att telefonen skulle komma i fem färger.

Källa

OnePlus 3 sägs komma i färgen guld (rykte)

Än så länge har OnePlus bara presenterat OnePlus 3 i färgerna grafitgrå och vitt. Men flera tillverkare brukar iallafall släppa telefoner i ett tredje färg, vilket allt som oftast är färgen guld. Den vita färgen på OnePlus 3 har en ram som är i färgen guld med enstaka detaljer. Men enligt ett nytt rykte så kommer OnePlus senare i år släppa toppmodellen "3" med en baksida i guld. Vi tror dock att framsidan fortfarande kommer vara i den svarta färgen.

Det återstår att se när och om telefonen kommer presenteras!

Källa

Oppo F1s får högupplöst främre kamera och fingeravtrycksläsare - Oppo bekräftar i ny teaserbild

Oppo fortsätter att hypa inför företagets kommande flaggskepp F1s. Denna gång har man avslöjat en och annan specifikation för enheten. Man har nämligen gått ut med att telefonen kommer få en riktigt högupplöst främre kamera, något man också kunnat lista ut av tidigare teaserbilder. Vidare har man också avslöjat att mobilen får en fingeravtrycksläsare, något som alla flaggskepp har idag.

Vi blir glatt överraskade om mobilen kommer till Sverige, tack vore sin superhögupplösta främre kamera, då Sony i princip är de enda som satsar riktigt hårt på selfie kameror och som säljer dessa mobiler i Sverige.

Källa

Jag testar Bose QuietComfort 35

Bose är företaget som presenterade den nya tekniken Noice Canceling - en teknik som innebär att hörlurarna sänder ut en "motsignal" för ljudet runt omkring dig. Allt för att få en så tyst hörlur som möjligt - något Bose lyckats riktigt bra med i Quietcomfort 35. Hörlurarna är nu dessutom trådlösa, vilket vi efterfrågat ett bra tag. Läs vad vi tycker om Bose's 4000 kr satsning i denna recension.

Design och komfort 
Vid en första anblick så ser Bose QC35 nästintill identiska ut med föregångarna Bose QC25. Men vid en närmare titt så ser man ett antal skillnader mellan QC35 och föregångarna QC25. Till att börja med så har QC35 ett antal fler mikrofoner med brusreducering. Dessa mikrofoner är till för att ta bort vinden i bakgrunden för en mottagare som du ringer. När vi testar att ringa upp mottagaren så har denne sagt att det hörs mycket bra för denne, även fast det varit stark vind i bakgrunden. En annan skillnad är att QC35 kommit i den nya färgen silver (som vi självkla…

Samsung Galaxy Note 7 kommer endast med 4 GB RAM (bekräftat)

Samsung kommer lansera sitt nästa flaggskepp under ett event den 2a augusti. Sedan en tid tillbaka har ryktena varit många om telefonen. Ett exempel på detta är osäkerheten kring hur många GB RAM telefonen kommer få. Vissa rykten menar på 4 GB, medan andra rykten menar på 6 GB. Nu på senare tid har dock allt pekat på att telefonen kommer få 6 GB RAM.

Men av ett nytt rykte, som också har en bild på telefonens RAM-hanterare, så kommer Note 7 endast få 4 GB RAM. Vi hoppas att telefonen iallafall kommer i två versioner, där valmöjligheten till 6 GB RAM finns, så Note 7 inte bara kommer med 4 GB RAM, för i sådana fall skulle det vara en riktig besvikelse.

Källa

Video demonstrerar hur Iris - läsaren fungerar på Samsung Galaxy Note 7 (bekräftat)

En av de första Androidtelefonerna som sägs få en Iris-läsare, nästa generations fingeravtrycksläsare som vi på Mobilanyheter kallar det, är Samsungs kommande Galaxy Note 7. Nu har en video som demonstrerar funktionen läckt ut på nätet. På videon ser man hur personen låser upp telefonen genom att bara kolla på den.

Av tidigare rykten att döma kommer den optimala längden från Note 7 vara 25-35 cm från telefonen. Vad som är nytt i detta rykte är att källan säger att Iris-läsaren inte "optimerar sig för bäbisar och/eller folk med linser och glasögon. Telefonen presenteras 2a augusti.
Den som är nyfiken på videon kan se den här.

Källa

Nya bilder indikerar att Samsung Galaxy Note 7 kommer i två versioner (rykte)

Förra året satsade Samsung på två flaggskeppstelefon som presenterades i början på hösten, Galaxy Note 5 och S6 Edge+, där bara S6 Edge+ kom till Sverige. Men när ryktena började spridas gällande uppföljare till telefonerna så har det bara sagts att telefonerna endast kommer få en uppföljare, och alltså inte två.

Men under dagen har det kommit ut bilder som visar på en Galaxy Note 7 med en helt rak skärm, eller med ett mer avancerat namn, Galaxy Note 7 Flat. Telefonen liknar Galaxy Note 7 med välvd skärm väldigt mycket. Men Note 7 Flat ser dock ut att sakna den rundning på baksidan som både förra årets Note 5 och S7 (flat) utrustats med.
Källa

Corning presenterar Gorilla Glas 5

Corning har under förmiddagen presenterat uppföljaren till Gorilla Glas 4, som sitter i en rad smartphones ute på marknaden i skrivande stund. Enligt tillverkaren själv så ska Gorilla Glas 5 klara sig bättre från hårda ytor än Gorilla Glas 4 menar Corning. Man nämner också att glaset ska kunna tåla tapp ifrån 1,6 meters höjd.

Man menade på att Gorilla Glas 4 tålde att tappas från 1 meters höjd utan att bli skadat. Något vi dock inte riktigt kan hålla med om, då flera telefoners skärmar spruckit väldigt lätt med skyddsglaset. Vi hoppas därmed att version 5 av glaset är mycket bättre. Det är ännu oklart i vilka framtida telefoner Gorilla Glas 5 kommer sitta i, men vi hoppas att det bland annat kommer sitta i Samsubngs Galaxy Note 7.

Källa

Samsung presenterar Galaxy Tab S3 under ett event den 3e september (rykte)

I juli presenterade Samsung surfplattan Galaxy Tab S2. Surfplattan kom då i två versioner, en med iPad-format i 4:3 med en 9,7" stor skärm, och en variant med 8" skärm. På insidan var plattorna identiska. Det har nyligen spekulerats i att Samsung kommer lansera uppföljare till surfplattorna snart, surfplattor vid namn Tab S3. Enligt ett nytt rykte kommer plattorna presenteras under ett event någon gång i september.
Vi vet ännu inte om surfplattan kommer i en mindre och en större version, men vi tror att fallet kommer bli så.

Källa

Specifikationsblad för Samsung Galaxy Note 7 hittar ut på nätet (bekräftat)

Vi har under de senaste dagarna fått se en hel del bilder på kommande Galaxy Note 7. Nu har ett blad med specifikationer hamnat på nätet. Av bilden att döma så kommer Note 7 alltså få en 5,7" skärm med Quad HD - upplösning tillsammans med en SUPER AMOLED panel, en Snapdragon 821 processor i USA och Samsungs egna Exynos 8893 processor i resten av världen, båda med 6 GB RAM, 64 GB inbyggt minne med plats för minneskort upp till 200 GB, ett batteri på 3600 mAh, en bakre kamera på 12 megapixlar med bländartalet f.1.7 och en främre kamera på 5 megapixlar.

Källa

Honor 8 Note åker genom TENAA - Har gigantisk 6,6 tums skärm

Det har för en tillbaka sedan ryktas om att Huawei planerade att släppa en gigantisk telefon med hela 6,6 tums skärm. Detta har tidigare bekräftats, då företaget släppt en del teaserbilder (se nedan) där man bekräftar att telefonen kommer gå under namnet Honor 8 Note.
Nu har telefonen också gått genom TENAA, där många specifikationer för telefonen nu framträder.

Mycket riktigt, som flera rykten sagt, kommer telefonen ha en gigantisk 6,6" skärm med Quad HD upplösning, en octa-core processor med 4 GB RAM, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 4400 mAh batteri, en bakre 13 MP kamera och en främre 8 MP kamera. Telefonen ser också ut att komma med 64 GB inbyggt minne och Android 6.0.1 från start.Källa


Video visar upp Samsung Galaxy Note 7 (bekräftat)

Precis som med nästa iPhones, så fortsätter bilder och trilla in för Samsungs kommande Galaxy Note 7, så även denna gång, då det till synes släppts en ny officiell bild på enheten och dess tillhörande penna. Det är också pennan som fått det största fokuset i bilden tycker vi. Men vi ser också den nya blåa nyansen som telefonen kommer släppas i.

Vidare så har även en video släppt på telefonen från företaget MobileFun som visar på framsidan av telefonen. Men utöver det så ser man även hur snabb telefonen är mellan olika appar och till startskärmen. Telefonen presenteras den 2a augusti.

Källa


Samsung Galaxy Note 7 får 64 GB minne som standard (rykte)

De allra flesta smartphones (med high-end spec) har många 32 GB inbyggd lagring idag. Med SD-kortplats eller utan SD-kortplats. Nu sägs det att Samsung tänker bryta mönster när man lanserar Galaxy Note 7, då telefonen enligt rykten kommer komma med 64 GB inbyggt minne från start. Vi hoppas och tror att Samsung behåller SD-kortsplatsen, något vi självklart tror att Samsung kommer göra.

Med allra största sannolikhet kommer Note 7 få 64 GB inbyggt minne, då Note-serien från Samsung är den mest kraftfulla mobilserien från tillverkaren. Telefonen visas upp 2a augusti.

Källa

ZTE presenterar ZMax Pro - Har gigantisk 6 tums skärm

ZTE har under gårdagen visat upp en ny, gigantisk enhet. Enheten kallar ZTE för ZMax Pro. På specifikationsbladet sticker speciellt den 6 tum stora skärmen ut från övrig hårdvara. Skärmen har upplösningen 1080 x 1920 pixlar. Vidare har phableten begåvats med Qualcomms Snapdragon 617 processor med 2 GB RAM, en bakre 13 MP kamera, en främre 5 MP kamera, en fingeravtrycksläsare 32 GB inbyggt minne med plats för minneskort, USB Type - C, ett 3400 mAh batteri och Android 6.0 från start.

Telefonen kommer bli riktigt prisvärd, då den kommer kosta 99 dollar, något som motsvarar 846 kronor. Vi tror inte att telefonen släpps i Sverige.

Källa

Detta presenterar Xiaomi på företagets event den 27e juli (bekräftat)

Xiaomi kommer hålla ett event den 27e juli, detta är klart sedan en lång tid tillbaka. Men vad företaget har tänkt att visa upp på eventet är det många som frågat sig. Vi har först trott att Xiaomi skulle visa upp uppföljaren till Mi5 - Mi5S. Så ser dock fallet inte ut att bli, då en källa med koppling till Xiaomi under dagen sagt att man kommer presentera Redmi Note 4 på eventet.

Källa

Apple skickar ut version 3 av betan till iOS 10 (bekräftat)

Apple har för en tid tillbaka sedan lanserat betan av iOS 10. Som med alla betor så behövs det uppdateringar för att enheten ska bli så stabil som möjligt. Den nya uppdateringen har fått modellnummer 3. Uppdateringen innehåller bara buggfixar, och inga roliga och nya nyheter. Vi lär få se ett antal uppdateringar innan den slutliga versionen av iOS 10 lanseras i höst.

Källa

iPhone 7 visas återigen upp sig för kameran - Denna gång i Space Gray (rykte)

Vid detta lag börjar det bli tjatigt, men faktum är att det nu återigen läckt ut bilder på den kommande iPhone 7 - telefonen. Denna gång sticker dock bilderna ut något, då telefonen visas i den klassiska svarta färgen, som även kallas för Space Gray. Av bilderna att döma kommer iPhone 7 bli väldigt lik föregångaren iPhone 6S till formen, men telefonen ser ut att bli utan en 3,5 mm kontakt.

Källa

Sony Xperia F88331 dyker upp i fotografier - Är det Sonys nya toppmodell?

Sony har sedan en tid tillbaka sagt att man endast skulle presentera en ny toppmodell per år. Men ska man gå tillbaka till trenden där man lanserade två telefoner i året? Något annat tror inte vi, då ett flertalet bilder nu släppts på telefonen.

Vi misstänker att det är en uppföljare till någon av telefonerna i Sonys Xperia X - serie, då telefonen påminner mycket om dessa tre i designen. Vi tror mer ingående att det är en uppföljare till Xperia X Performance, då den ser ut att bli vattentät. Telefonen ser ut att bli den första från Sony med USB Type - C, samt även den första telefonen där NFC - ikonen är placerad på framsidan ovanför skärmen.

Vi misstänker att telefonen presenteras under IFA-mässan nu i september.Källa

Oppo F1s kommer snart - Oppo bekräftar

Från klar blå himmel har Oppo meddelat att företagets kommande flaggskepp F1s presenteras officiellt "inom en snar framtid". Detta har bekräftats då företaget skickat ut en teaserbild under gårdagen. Inga specifikationer nämns, men av namnet att döma kommer F1s vara en smärre uppgradering från existerande F1.
Vi förväntar oss specifikationer såsom Snapdragon 821 med 6 GB RAM.
Det är ännu oklart när telefonen presenteras.

Källa

Meizu presenterar MX6

Meizu har under förmiddagen presenterat sitt nya flaggskepp MX6. Mobilen har fått en 5,5 tums stor skärm med Full HD upplösning med en panel som kommer från Sharp. Vidare har telefonen en Helio X20 processor med 4 GB tillhörande RAM, en fingeeravtrycksläsare, ett 3060 mAh batteri, 32 GB inbyggt minne och Android 6.0 från start.
MX6s kamera ligger på 12 megapixlar med ett bländaravtal på f.2.0. Den främre kameran ligger på 5 megapixlar.
Telefonen kommer kosta 2560 svenska kronor när den släpps i Kina i slutet av juli.
Källa

Specifikationer läcker ut på Xiaomi Redmi Note 4 (bekräftat)

Vi har tidigare trott att Xiaomi ska komma att visa upp Mi 5S på sitt event som man ska hålla den 27e juli. Men enligt flera andra nyhetssajter så är det en phablet vid namn Redmi Note 4 som den kinesiska tillverkaren ska visa upp. Så ser fallet också ut att bli då det nu läckt ut bilder på telefonens box, som bekräftar grundspecifikationerna.

Enligt specifikationerna kommer telefonen begåvas med en Helio X20 processor med 3 GB RAM, ha en 5,5 tum stor skärm (med ännu okänd upplösning), ett 4100 mAh batteri, en bakre 13 MP kamera och en främre 5 MP kamera. Vi antar också att mobilen kommer med Android 6.0 förinstallerat.

Källa

Oppo F1s lanseras den 3e august (bekräftat)

Tidigare idag rapporterade vi om att Oppo så småningom skulle lansera en ny smartphone vid namn F1s. Tätt efter denna bild publiceras så publicerade man ytterligare en bild som bland annat berättar att telefonen kommer lanseras på ett event 3e augusti. Av bilden att döma kommer telefonen också ha "den ultimata selfie-kameran", iallafall om man ska tro företaget själva.
Vi tror att S:et bygger på just selfie-egenskapen som telefonen sägs begåvats med.

Källa

LeEco LEX720 visas upp på bilder

LeEco LEX720 är en telefon som vi inte hört mycket om. Men en sak vi hört för en tid tillbaka sedan är att den ska ha dubbla kameror på baksidan, likt det vi också sett på LG G5 och Huawei P9. På både Huawei P9 och LG G5 är de bakre linserna stora, medan på LeEco LEX720 ser linserna ut  bli väldigt små. Vi ser också att kameran kommer vara utrustad med en dubbel LED-blixt.

Om vi istället tar en titt på telefonens framsida så ser vi att skärmen kommer ta upp mycket yta av framsidan, vilket alltid är bra enligt oss. Det ända som skulle kunna ställa till det är om man ofta tappar telefonen, vilket i sådanna fall skulle innebära att skärmen får ta smällen först.

Om vi går tillbaks till baksidan så ser vi att telefonen kommer få en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. Vi tycker det påminner en hel om Huaweis nylanserade Honor 8 fingeravtrycksläsare, då fingeravtrycksläsarna har samma form.

Källa

Samsung Galaxy Note 7 bekräftas ha Iris-läsare (rykte)

Ja, vi har hört det vid antalet tillfällen, rykten hit och dit om att Samsungs nästa Note 7 ska få en ny typ av upplösning, en Iris-läsare med ett mer kunnigt ord. I fredags skickade Samsung ut en officiell inbjudan åt telefonen, där man hade format en cirkel av S-Pen pennor. Vi tycker att just mönstret ger en ledtråd till att Note 7 kommer få en Iris-läsare.

Under gårdagen har dock en källa fått fram en text som bekräftar att telefonen faktiskt kommer få denna typ av läsare. Flera telefoner från Microsoft är redan utrustade med denna typ av läsare, en funktion som många inte upplever som bra då läsaren inte fungerar i direkt solljus eller i mörkret. Vi vill alltså se en bättre Iris-läsare i Galaxy Note 7 än vad som sitter i befintliga enheter.

Källa

Motorola Moto X (2016) listas i GFXBench - Ställer sig Motorola i skaran tillsammans med LG och Huawei?

Det märks att fler och fler tillverkare börjar implementera dubbla kameror på baksidan av deras high-end telefoner. Vi har hittills fått se Huawei och LG göra det. Men det sägs även att Apple kommer göra detsamma med iPhone 7 Plus.

Nu ser det ut som att Motorola också tänker ställa sig till skaran då ett dokument på telefonens specifikationer läckt ut på nätet. Vi ser att telefonen kommer få en bakre kamera på 16 megapixlar och en sekundär kamera på 21 megapixlar. Telefonen ser dock ut att få nöja sig med en främre kamera på 5 megapixlar.

Vidare specifikationer som nämns för telefonen är att den ska ha en 5,5 tums skärm med Quad HD-upplösning, Snapdragon 820 med 4 GB RAM, 32 GB inbyggt minne med minneskortsplats och Android 6.0 från start.

Något som gör oss besvikna är att telefonen inte ser ut att få det nylanserade chippet Snapdragon 821.
Källa

Såhär mycket kommer Meizu MX6 kosta (rykte)

Precis som med många andra telefoner är det rykten om Meizu´s kommande värsting MX6 nästan dagligen. Det har sedan tidigare framkommit diverse rykten och bilder på enheten. Nu säger sig en anonym källa ha tagit reda på prisuppgifter till mobilen. Enligt källan kommer mobilen alltså kosta 345 dollar, något som motsvarar 2960 svenska kronor.

Källa

Då lanserar Huawei Honor 8 i USA (bekräftat)

Huawei lanserade Honor 8 för bara några veckor sedan. Men sedan dess har man bland annat hunnit släppa telefonen i Kina, något man gjorde bara dagar efter att man presenterade telefonen officiellt. Nu har man gått ut med lanseringsdatum för telefonen i USA. Datumet är satt till den 16e augusti. Vi vet ännu inte om och när i så fall telefonen lanseras i Sverige.

Källa